Zimba

Igår på ridningen red vi dressyr för Magnus och jag fick tillbaka Zimba igen, haha! 
Innan ridningen borstade jag på honom skitlänge, dels för att han var helt galet lerig men även för att det va skitmysigt haha. Han va jättesnäll och ville alltid lägga nosen i mitt ansikte, jättemysig haha! 

Men på lektionen red vi massa övergångar, halter, bakdelsvändningar, skänkelvikningar och aa typ allt möjligt. Det var en rätt bra övning att träna på halter från trav för mig och Zimba. Han lyssnade jättebra tillslut och stod stilla i halterna(de flesta iaf haha) som han brukar tycka är lite jobbigt ;)

Tycker att det gick väldigt bra faktiskt! Han drog ingenting alls i galoppen och jag kände att jag alltid hade kontroll. Behövde tillslut inte ens tro att han skulle dra utan en vanlig galoppfattning och sen tänka på annat än att hålla honom kvar på marken typ ;)

Han var riktigt riktigt duktig och det va jättekul att rida honom! Det går faktiskt väldigt bra på honom tycker jag och jag gillar honom typ mer och mer för varje lektion känns det lite som. Synd att det "inte går" att tävla honom då han blir jätteöverladdad när det är tävling och jag vet inte om jag skulle klara att hålla i honom inne på banan då tyvärr... Men jättefin är han och han va superduktig verkligen. Haha lite töntvarning på mig men tycker om hästen ;)

/Carro
Zimbiiis



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback