Kiwsan igår

Hann inte riktigt blogga igår men det var lite jobbigt i stallet på kvällen.
Igår när jag skulle rida Kiwi var hennes högra öga helt svullet och rann massor. Vi försökte spola ur det med bara vatten och sen gick jag ner till utebanan med henne och red i hopp om att det kanske skulle bli lite bättre.
Hon var dessutom superfin igår och var inte alls jobbig pga ögat eller så utan jobbade på precis som vanligt. Jag travade och galopperade fram henne och sen red jag direkt LA:P1 två gånger med en skrittpaus imellan, sen travade jag ner henne. Jag övade alltså inga rörelser som behövdes slipas på utan det gör vi idag istället.
När vi kom upp till stallet hade ögat runnit ännu mer vilket dock är positivt då alla bakterier rinner ut. Vi lyste med en ficklampa och det verkar som att hon fått ett litet stick på insidan av ögonlocket av ett halmstrå eller nånting sånt när hon rullat sig i hagen. Hon var dessutom lerig på den sidan av huvudet så det verkar som hon fått in något i ögat när hon rullat sig. Men vi spolade hur som helst ökat med koksalt efter ridpasset och nu är det bara att vänta på att hon ska bli bra igen. Hon kommer antagligen bli bra rätt snart och ögat påverkar ingenting som har med ridningen att göra men det känns ju rätt så jobbig att tävla henne så och det kan vi inte göra men förhoppningsvis hinner hon bli bra tills dess.
Worst case är att missar vi tävlingen på lördag men det spelar ingen roll så länge Kiwi mår bra, men vi ska ha is i magen och förhoppningsvis blir hon bra fort igen. Hennes ögon ser exakt lika dana ut när vi glömt flughuvan på sommaren i 1 dag och ett par dagar efter ser hon normal ut igen så jag tror inte detta är några problem så länge bakterierna får rinna ut och att vi tvättar ögat tills det är bra igen.
//Hedda
 



Kommentarer
Annster

Fin häst :)

Svar: Tack ! :)
ponnyboken.blogg.se

2014-03-27 @ 10:22:28 | http://annster.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback