Twist

Igår på ridningen red vi dressyr för Magnus och jag fick rida Twist för första gången på typ 2-3 månader. Var skitglad precis innan men nu efter känns det typ helt hopplöst.

Jag har nog aldrig någonsin under dessa snart 2 år jag ridit henne MYCKET, kännt en sån här dålig känsla. Inte ens första gången jag red henne gick det så dåligt som igår, och första gången jag red henne vågade jag knappt sitta upp igen.

Först när vi skrittade så kortade jag upp tyglarna bara lite. Skulle börja skritta henne lite låg och rund, och då ställer hon sig och sparkar, bara flyger iväg åt vänster och jag vettefan vad hon höll på med, men hon ville absolut inte gå framåt. När vi travade var det helt kaos. Orkar inte berätta så mycket men hon var skitstark i munnen om man kan säga så, och bara flög åt vänster, lyssnade inte alls för ytterhjälperna och det gick inte ens att rida rakt fram. Hon ville inte gå framåt en sekund på hela passet, då menar jag inte att hon var seg utan hon blev typ sur, stannade och sparkade när man bara skulle börja trava. Hon höll på så precis hela passet.
Allt jag lixom lärt mig på den här ponnyn, ridit henne så extremt mycket och hon var den ponnyn jag kunde nästan utantill, det är HELT bortblåst. Jag menar det verkligen. Just nu så känner jag typ att jag inte riktigt orkar. Är inte arg på hästen eller ngt, utan känner mig mest typ ledsen och besviken över att hon och jag typ inte klickar någonting längre. Efter passet kände jag seriöst mig nästan för att bara gråta, och jag har typ ALDRIG börjat gråta över att ett vanligt ridpass gått dåligt, så ni fattar att det var galet dåligt igår..

Från att ha kämpat en vecka på dressyrläger och kunnat rida ett nästan felfritt LA program, haft ett jämnt och bra flyt på hoppbanan och vinner en hel hoppfinal, fått tävla henne i Ponnycupen både hopp och dressyr och alltid varit nöjd efter ritten. För känslan har varit att "man klarade det ändå på HENNE." För Twist är verkligen svår och en speciell häst. Me hon är ändå den hästen som JAG var helt kär i och kunde rida. Nu är vi tillbaka på botten igen.. Rider henne inte jättemycket nu för tiden, men vill lixom ändå kunna klara henne, för det gjorde jag ju förr.
Gamla bilder



Kommentarer
isasriddagbok.blogg.se

Men om du inte ridit henne på 2-3 månader så kan det kanske vara därför det gick dåligt. Om du hade förväntningarna att de skulle gå lika bra som för 2-3 månader sedan och hon under den senaste tiden inte haft ryttare som krävt lika mycket av henne som du, så kanske hon inte gillade när någon kom tillbaka och sa "semestern är över, dags att börja jobba igen". Hon kanske ville testa och se hur mycket hon kunde köra med dig. Och så var det bara ett ridpass, Nästa gång kanske allt är som förr igen :) Hon kanske hade en dålig dag. Hoppas att det går bättre nästa gång, hon är en cool ponny!
(Har bara sett henne bli riden 1 gång precis när hon kom av Erika von Segnebaden, så vet inte hur hon är nu och jag har aldrig sett dig rida så jag vet inte så mycket)

2014-03-12 @ 21:50:38 | http://isasriddagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback