Dagens ridpass

Idag red jag ett lätt dressyrpass på Kiwi i ridhuset.
Började med en lång och lugn framridning så att hon skulle komma igång riktigt ordentligt innan jag satte igång på riktigt. Hon vilade igår och var därför lite stel men det kändes knappt då jag travade så pass länge innan passet.
Jag gjorde inga avancerade rörelser utan det blev bara lite öka minska och lite öppnor. Hon var riktigt fräsh och dessutom galet pigg. Galoppen var underbar och där gjorde vi också bara tempoväxlingar, lite enkla byten också.
Idag var verkligen en dag där jag bara kände för att rida föralltid men jag fick avsluta rätt fort och satsa på längre nedjoggning då hon tagit det lugnt ett par dagar nu. Men jag önskar verkligen att jag hade kunnat fortsätta, gångarterna var riktigt fina, luftiga steg i traven och ökade riktigt bra. Galoppen var stor och i uppförsbacke, hon rann inte iväg i älggalopp utan det var en stor och rund galopp och jag behövde knappt göra nånting alls, såå kul verkligen, bästa ponnyn!
Men imorgon tror jag att vi kör lite dressyr igen, är snön borta på vägarna skrittar jag ut ca 15 minuter före och efter passet. Jag ska inte nöta på allt för hårt med henne nu så jag kanske bara rider ut om det är bra på vägarna, kanske longerar också, får se lite! Det blir antingen lugnt imorgon eller lördag, får se lite, beror på vädret haha.
Bild från en dressyrträning i februari 2013!
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback