Svar på frågestunden del 1

Dessa frågor är de som jag fick på min förra blogg i frågestunden som jag aldrig avlsutade. Fler av dessa frågor kommer i en annan del också!
 
Hur ser din tävlingsplanering ut för detta år?
Den är fortfarande lite oklar då andra tävlingar kan dyka upp etc, har dock några speciella tävlingar jag ska på.
 
Rider du Queen mycket nu?
Nej inte ännu men jag ska sätta igång mer och mer nu.
 
Vad är målen med henne? (Queen)
Oj det vet jag inte riktigt än. Hon är ung och man vet inte hur långt hon kommer men vi tror inte att hon kommer ha några problem med något för att komma högre men man vet aldrig vad som händer. Jag skulle vilja komma igång och tävla henne om något år och försöka komma upp i klasserna direkt och hoppa över unghästklasserna så när hon är tillräckligt mogen satsar vi högre och väljer hur högt ;)
 
Vad är målen med Kiwi?
Jag vet fortfarande inte hur länge jag kommer ha Kiwi så jag har inga långsiktiga mål utan våra enda mål är att ha så roligt som möjligt så länge vi kan helt enkelt!
 
Vad är din åsikt om natural horsemanship?
Inget jag gillar, jag ser det som helt onödigt då dagens hästar är framavlade för att ridas och tränas på. Mer tänker jag inte säga men jag tycker inte om det.
 
Vilket är ditt favoritprogram av de du har ridit respektive inte ridit?
Tycker att LA:P1 och LC:2 är riktigt roliga, de passar mig helt enkelt. Av de jag inte ridit låter LA:P2 och MSVB:4 roliga, har dock inte kollat så mycket på storhästprogram på högre nivå.
 
Vad är det högsa du hoppat barbacka?
Haha typ 70 cm tror jag
 
Har du några tips om hur man får sin häst å fatta galopp utan att springa in i den. Min häst vill gärna fatta fel oxå. Galopp övningar?
Oj det vet jag inte riktigt... När jag rider en sån häst brukar jag bara försöka ta tillbaka så fort den börjar springa, fatta från skritt är också en bra övning. Men det varierar mellan olika hästar så det finns nog fler tips än att bara försöka ta tillbaka.
 
Har du Boots utifall de skulle trampa sig, eller för att det är en snygg detalj i dina outfits? Vilket märke på bootsen är de bästa? Vilka passar bäst?
Jag har det dels för att det är snyggt men också för att de kan trampa sig själva och det är så onödigt med balltramp så jag tar det säkra före det osäkra. Kiwi trampar lätt sig själv när hon tjurar ihop eller blir springig.
Jag använder nästan bara catago boots, de har bra kant som inte skaver, sitter bra och är relativt billiga.
 
Gennes.se / nelliberntsson.se - läser ingen av dem
Teknikskydd / Lindor
Tävla / träna
gå upp tidigt / vara uppe sent
Mobilen / datorn
Blogga själv / blogga med annan
Pigg häst / seg häst
Busig unghäst / äldre läromästare
Oxer / Räcke
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback