Nya åldrar för ponny?

Hoppar in i diskussionen om nya åldrar på ponnyryttare. Jag är helt klart emot det.
Jag har inte planerat att ha kvar Kiwi tills den dagen jag inte får tävla henne mer, jag tänker faktiskt gå mot strömmen och sluta rida henne när jag är för stor på henne eller när vi inte kan komma länge och att det då är bättre att lämna över henne till nästa ryttare.
Jag mår nästan dålig när jag ser tjejer på 18 år, 1.80 långa och inte skitsmala sitta och rida igenom program på sina C-ponnyer, det funkar liksom inte. Självklart vill man ju ha kvar sin älskade ponny så länge man kan och jag hade aldrig tackat nej till att ha kvar Kiwi tills hon dog 35 år gammal men varken tid eller pengar räcker till för det. Men OM jag hade de möjligheterna skulle jag sluta rida henne när jag var för stor och låta min lillebror eller någon annan mindre ryttare tävla och träna henne de sista åren och sen därefter börja ta föl på henne, det är MIN dröm. Men det finns för många tjejer där ute som drömmer om att få tävla sina ponnyer tills de är för gamla och sen tävla ponnyn som storhäst. Jag tycker folk verkligen borde ta och tänka på längden och vikten före åldern, min tid med Kiwi börjar rinna ut och jag har inte ens fyllt 16 än - 3 hela tävlingsår kvar men jag kan redan nu säga att jag inte kommer tävla ut de åren.
Men hur som helst tycker jag inte om de här nya reglerna (om de går igenom), jag tycker redan vissa 18 åringar är alldeles för stora, tänk när 20åringarna sitter där på sina små ponnyer, då har det gått för långt enligt mig... I andra länder tävlar ponnybarnen fram tills de är 16 medan i sverige ska vi nu få rida tills vi är 20? Förstår liksom inte riktigt...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback