Lördag

Känns som att man skolkat idag eller något, haha. Imorse när jag vaknade trodde jag att jag skulle gå till skolan.. Sjukt skönt att vara ledig iaf, även imorgon!

Idag har jag typ inte gjort något alls. Bara varit hemma typ. Har fixat lite med bloggdesignen men tyvärr inte bloggat så mycket hehe.. Men har gjort inställda istället ;)

Imorgon ska jag till Veda kl 9 och va på någon Första Hjälpen kurs. Vet inte så mycket om den men det va en rätt viktig kurs som vi skulle gå så jag är där på förmiddagen. Annars ska jag inte göra något annat!
//Carro
Hahah bildbrist



Tävlingsteam

Fick en kommentar för ett tag sen om jag har något speciellt team med mig på tävling.
Det kan man nog egentligen säga att jag har då jag aldrig åker ensam på tävling som ni kanske förstår. Mamma är alltid med och kör + hjälper till. Har jag ingen tränare där är mamma alltid den som hjälper mig på framridningen.
Pappa brukar också följa med och när han är med är det oftast han som kör, han brukar också ta massa bilder och hjälpa till med hästen på tävlingsplatsen.
Ibland har jag också en kompis med som hästskötare vilket alltid gör allt mycket lättare. Carro brukar tex hjälpa mig med att knoppa och sen fixa allt runt hästen på tävlingsplatsen och sen fota/filma när jag rider.
Om man rider mer än 1 klass behöver jag alltid ha med mig minst 2 personer annars blir det stressigt men det funkar.
Bästa tävlingen var när både mamma, pappa, Malin och Clara var med på tävlingen i Rimbo i somras. Malin hjälpte mig på framridningen, Clara filmade + gav mig dricka osv då det var 1000 grader varmt, mamma och pappa hjälpte till med kavaj + skydden. Då kunde både jag och Kiwi prestera då vi aldrig behövde tänka på massor själva utan hade 4 personer som hjälpte oss med allting runt omkring. Självklart kan vi inte slita med tränaren på varje tävling utan hon var bara där eftersom Clara hade ridit samma dag. Men Malin hjälper mig faktiskt väldigt ofta på framridningen om hon är på tävlingsplatsen själv, det blir alltid 100 x bättre när man får hjälp innan starten.
Carro och Clara har också vart superbra hästskötare som alltid har koll på mig och hästen, tittar resultat och springer fram och tillbaka och hämtar saker.
Utan mamma och pappa hade jag inte heller kunnat åka på tävling alls. De betalar + kör vilket är det absolut viktigaste på tävling. De fixar dessutom allting runt omkring superbra.
Tack till er alla verkligen, betyder supermycket att ha med folk på tävling och man ska lyckas prestera själv. Verkligen super tack för att ni vill åka med mig på tävling och hjälpa till med allt, betyder massor!
Jag vet också att om man hjälper andra får man själv hjälp tillbaka. Jag hjälper ofta till att följa med folk och grooma på tävling eller bara hjälpa till med små saker på tävlingsplatsen eller inför tävling. Om jag inte hjälper andra kommer ingen heller känna för att hjälpa mig när jag väl behöver hjälp, det gäller att ge och ta.
Här hjälper jag Jennie att knoppa Piratens pannlugg inför tävlingen på Veda förra veckan.
//Hedda



Carro & Cyklamen 25/5 del 2

Här är lite bilder som Madde, Jennie och Linnea fotade på mig under tävlingen i söndags. Lite oklart vem som fotat vilken bild med jennies kamera då de bytte hela tiden haha. Men här är några bilder iaf. Inte helt klockren ridning dock men skitsamma, kul med bilder ändå tycker jag ;)

//Carro
tack Jennie för bilderna!!



Nästa tävling

Idag kom listorna upp på vilka som har gått vidare till finalen i Ridskolecupen. Jag hade dock redan räknat ut på ett ungefär vilka som skulle gå vidare men hur som helst kom jag till final i både dressyr och hoppning!

Finalen går den 6:e juni, om exakt en vecka, och det ska bli sjukt kul! Det här är ju min första final på storhäst och det ska bara bli kul! Förra årets final gick ju superbra när jag kom trea i dressyren på Ludde och vann hoppningen på Twist. 
Jag tror absolut inte att jag kommer få lika resultat det här året, knappt placering men finaldagen är ändå en så sjukt rolig dag så det spelar ingen roll egentligen om man blir placerad eller inte.
 
Dressyren kommer gå i samma program som vi alltid har på finalen, LB:0. Tycker egentligen inte alls om programet då det iprincip  bara är raka sträckor, men det är kul att tävla ett program som man nästan aldrig rider!
 
Hoppningen kommer vara på 85 cm vilket jag blev lite nervös över nu haha.. Har aldrig hoppat så högt på tävling... Jag har absolut ingen aning om vem jag ska ta i hoppningen, men i dressyren har jag iaf några jag vill ha.
 
Det kommer komma några inlägg om finalen nu nästa fredag, allt möjligt med förberedelser osv. ;)
Men ser verkligen fram emot den här dagen! Kvällen innan brukar vi lotta hästar och sen fixar alla sina hästar, på tävlingsdagen är det först dressyr, sen lunch, sen bygger vi hoppbanan och sen börjar hoppfinalen. Blir alltid sjukt långa dagar men det är såå värt det ändå!
 
Här är lite bilder från förra årets final. Haha inte jättevacker på bilderna men men ;)
//Carro



30 maj

Idag har jag hunnit med mycket. Runt lunch åkte jag och mamma till Täby centrum för att handla balklänning och balskor till mig, tog ett tag att hitta vad jag ville ha osv. Jag passade också på att klippa mig och även fast jag sa 10 cm klippte hon 25 cm, tack så hemskt mycket, älskar dig nu.
Efter Täby åkte vi upp till hästarna. Den här helgen passar vi min gamla medryttarponny Tucke och deras andra häst Charlestone - Challe. Både ponnyerna (Kiwi och Tucke) fick sig en välförjänt vilodag och dem bara gosade vi lite med.
Jag och mamma red Queen i ridhuset och det gick helt okej, jag hittar mer och mer knappar för varje pass jag rider på henne så det är kul. Galoppen och nedsittningen i traven sket sig lite men resten var perfekt!
Challe red jag ut på några varv runt fältet och han var faktiskt rätt pigg för ovanlighetens skull. Jag försökte öva lite tempoväxlingar och övergångar och han skötte sig ganska bra ändå, lite stark imellanåt. Challe är en av de jobbigaste och svåraste hästar jag ridit, cred till den som orkar rida ihop honom mer än 10 minuter.
Efter några varv på fältet gick jag till utebanan och red lite dressyr i ca 15 minuter och då var han suuperfin vilket var hur kul som helst, han är verkligen inte lätt!
Men det var en supermysig dag och jag har hunnit med massor, imorgon jobbar jag 7-16 så vi får se hur det blir med hästarna då.
//Hedda



Tävlingen igår

Igår spenderades hela min dag på Sundby Ridklubb, en riktigt mysig anläggning med trevliga funktionärer (utvärdering kommer senare).
Jag startade bara lagklassen och gick ut som nummer 2 i laget. Kiwi kändes på framridningen lite loj men ändå helt okej, jag lyckades väcka henne ganska bra ändå, hon var också lite rak i sidorna och blev inte så jättemjuk som jag hade hoppats på att ha henne.
 Inne på banan blev hon ganska lång och var inte riktigt superrund i sidorna och det drog ner väldigt mycket från alla 3 domare. Jag gjorde massa missar som tex galoppinslag i travökningen, tidiga avbrott, sena fattningar, hon slog sig fri i bägge fattningarna också, sne halt i början osv osv. Dock är det omöjligt att domarna har sett samma ritt då de alla tyckte helt olika och dömde helt sjukt. Alla som tävlade tyckte det och domarna hade mig på 60%, 64% och 67% och då slutade jag på 64%. På vissa ekipage skilde det hela 11% mellan de olika domarna, det känns faktiskt inte okej. Men men, alla andra i mitt lag gjorde gaaleeeet fina ritter som de tyvärr inte fick betalt för. Laget kammade i alla fall hem en tredjeplats i finalen i år. Superkul men vi var ändå lite besvikna över domara... Aja det är bara att jobba vidare.
Ni kan ju se på bilderna ifrån banan (ridhuset) hur lång och rak hon var, det är dock bara att jobba vidare och kom igen, inget mer med det, vi har bara en extra erfarenhet av denna tävling, hon MÅSTE vara rund för att det ska funka. Hade detta varit en LA eller högre hade det gått åt skogen då det krävs mer samling osv.
//Hedda



CONNEMARA SM 2014

Nu har jag bokat in Connemara SM som kommer att gå av stapeln i Norrköping den 26 Juli 2014.
Förra året kom vi aldrig iväg då det var dels lite långt bort och vi hittade själva tävlingen alldeles för sent. Men nu så har vi hittat tävlingen i tid och bokar självklart in den i tävlingskalendern.
SM klassen kommer att gå i LA men jag skulle nog tro att jag rider en förklass också. Det kommer bli superkul att få att få träffa och tävla mot andra connemaror som de flesta säkert är släkt med Kiwi också.
Connemara SM är ett meeting och första dagen är det dressyr och andra dagen är det hoppning. Hoppningen är också en SM klass + 2 förklasser som dressyren också har. Vi får se om vi stannar över natten och hoppar en klass på söndagen. Det är inget planerat än men dressyren är hur som helst inbokat! Superkul verkligen!
Ni får ett par bilder på 2 av världens finaste connemaror. Kiwi är helt 100% connemara och Tucke är någon slags mix men vi vet att han har mycket connemara i sig, han var bara helt okänd när kom från Irland. Det ska verkligen bli superkul att få se Kiwis kvalitér som Connemara och inte bara som en ridponny. Jag vet att hon är bättre än Tucke men jämfört med andra connemaror är det lite tuffare, det ska bli sjukt spännande att se!
Mina fina Connemaror, Kiwi Querida och Tuckmill Silver.
//Hedda



Låååång dag

Idag har dagen somsagt spenderats på Sundby och vi hade superkul, ALLA gjorde gaaallettt fina ritter men pågrund av domarnas olika bedömning så fick ingen speciellt bra betalt. Jag fick 64% och blev med mina megamissar bäst i laget vilket var sjuukt konstigt då de andra 3 hade exakt 0 missar, hur knas som helst. Jaja, bryt ihop och kom igen.
Nu ska jag i alla fall ta och sova lite så jag skriver lite mer utförligt imorgon. Jag slutade på en sjundeplacering vilket var 2 utanför placering och laget slutade på en 3dje placering så vi alla är nog nöjda. Bästa Malin och Roy lyckades också kamma hem vinsten för kategori B!!
Men jag har haft en superkul men också en otroligt lång dag så nu blir det sova ett par timmar innan jag ska upp för att åka till täby centrum och handla en klänning + skor, sen ska också mitt hår kapas 1 meter. På eftermiddagen ska 4 hästar ridas av familjen, kommer bli superkul!
//Hedda



Mot Sundby!

Nu sitter vi i bilen påväg till Sundby! Kiwi är knoppad och fin och nu kör vi final i Ponnyallsvenskan div 3 dressyr!! Wohoooo!!



Håruppsättning

När jag tävlar gör jag som nästan alla andra en donut. Vädigt enkelt och lätt att göra när man väl lärt sig, fint är dessutom också, det enda negativa är väll att man oftast inte får plasts under hjälmen och får pressa på den men när man väl har fått på hälmen och är igång och rider tänker man inte på det, i alla fall inte jag.
Men jag tänkte visa lite smycken jag har till själva donuten. Jag har ibland ett nät med små pärlor på och sen ibland har jag stenar i istället, det beror på hur mycket tid jag har på mig att fixa håret, oftast är det jag själv som gör donuten och då blir det rätt så svårt att få stenarna att sitta fint och då är det lättare med nätet.
 
Men det jag använder mest är nog detta rosa kit ifrån Ryttarsmycken.se. Jag köpte det när jag var på Gripen förra året och jag har använt både pärlorna och stenarna väldigt mycket faktisk. Dock ångrar jag att jag tog de rosa pärlorna då det blir lite mycket rosa, jag hade velat ha lite mer vita pälor och sen lite rosa. Men men snyggt är det i alla fall! Blommorna är också riktigt fina, dock har jag lyckats tappa bort hela 2 stycken men jag använder ändå bara 4 stycken så jag klarar mig.
Bilden på blommorna är egentligen lite orättvis, färgen är mer rosa och de glittrar ganska mycket.
Dock har jag inte alltid bara dessa smycken utan jag har många andra pärlband och olika stenar, har flera saker som jag aldrig använt utan jag har mest tagit första bästa när jag varit på tävling. Allt ligger i en påse och jag tar det jag känner för just då, brukar alltså inte matcha med olika outfits. Alla stenar och pärlor jag har är inte med på bilden utan det är bara en del.
Nu på de senaste tävlingarna har jag haft de grå-vita banden tillsammans med de rosa-vita och sen har jag inte haft några stenar alls utan bara ett nät med vita pälor. Det nästa jag ska köpa är nog absolut ett till pärlband ifrån ryttarsmycken, ett lika dant som jag har fast i en annan färg, sjuukt snyggt verkligen!
//Hedda



Hedda & Pandora Del 1

 Här är del 1 av bilder på mig och Pandora ifrån tävlingen den 25 maj. LA:1 66%, dessa bilder är alla tagna utav Carro, mer bilder kommer!
//Hedda



Svar på tal

 "Det är faktiskt inte så ofta de fastnar. Och de kan ju komma loss"
Denna kommentar fick jag imorse på mitt inlägg om att man inte ska låta hästen klia sig när den har nånting på benet samtidigt som den har något runt huvudet, tex benskydd + träns.
De flesta kanske vet att man inte ska låta hästarna kliva på grimskaften för att ifall de rycker upp huvudet får de panik när de inser att huvudet sitter fast.
Detsamma gäller benskydd/lindor fast i ett träns/grimma. Du som kommenterade har till viss del rätt då det inte är alltid de fastnar men när det väl händer - hästen får panik och det kan gå illa.
Grejen är att det säkert skulle gå bra för Kiwi ett par gånger men om hon får det som en vana kommer det tillslut hända att hon fastnar, därför rycker jag upp hennes huvud när hon försöker klia sig och risken för att hon fastnar finns, om hon vet att hon får göra det ibland tror hon att hon alltid får göra det. Det är dessutom inte bara ibland hon vill klia sig utan efter exakt varje ridpass...
Men nu är hur som helst denna diskussion över, inga mer kommentarer om hur jag hanterar min häst kommer att godkännas från och med nu.
//Hedda



Allsvenskan final imorgon

Imorgon är det dags för finalen i Allsvenskan div III. Den går i LB:1 och nu har vi ääntligen fullt lag igen! Laget kommer att bestå av:
Julia - Vimsa
Malin - Roy
 Moa - Oreo
Jag - Kiwi
Det kommer bli en grymt kul dag på Sundby som har en underbar anläggning. Jag rider bara lagklassen men jag kommer nog bli där den största delen av dagen i alla fall. Jag har dessutom med mig bästa hästskötaren och fotografen Carro, det kan inte gå fel!
Ni kommer säkert få lite liveuppdatering under dagen med resultat osv, följ också vår instagram @ponnyboken där vi säkert slänger in något kul också.
Ni följer mig och laget via equipe hela dagen imorgon. De andra i laget rider allihopa förklassen också men jag rider endast lagklassen för att inte slita så mycket på henne.
Det kommer säkert bli en toppendag och ni kan förvänta er ton av bilder efteråt!
//Hedda
Bilderna är ifrån finalen i allsvenskan förra året. Den gången var vi på Hufvudsta och blev i totalen tvåa, bara nån tiondel ifrån vinsten som då gick till duktiga Sundby - det kan bli tufft att möta dem på hemaplan och allt!



Pandora 25/5 Vinst LA:1 66%

Här ser ni lite mer hur missarna i skritten och galoppen såg ut. Småmissarna i travprogrammet gjorde inte så mycket men skritten och galoppen drog ner en bit... Men men, hon var hur duktig som helst i alla fall!
//Hedda




Uteritt

Idag på ridningen så red vi på uteritt för första gången för i år vilket var superkul! Magnus red med oss ut på Muscot och jag red Cyklamen.

Vi red bort till sommarhagen och en bit längre bort, och sen i sommarhagen och runt i skogen lite. Var askuul!! 

Vi skulle testa hoppa muren en gång men Cyklamen vägrade hoppa den haha, den va för läskig😂. 
Men vi travade och galopperade mycket  på ängen och hästarna fick sträcka på sig en del ;) 

Jag red inte helt fullt seriöst men det gick ändå bra tycker jag! Det var mest roligt att vara på uteritt! Var som en liten 10-åring som älskar att galoppera men idag var det så jäkla kul att galoppera fort i sommarhagen, hur underbaaart????

//Carro
Här är några bilder från uteritten haha




Låt inte hästen ta över

Jag fick för någon vecka sen en kommentar av en person som då skulle ha sett mig på en tävling dra upp huvudet på Kiwi när hon skulle klia sig på benet, anledningen varför jag tog upp huvudet var tydligen för att jag inte ville skita ner mina vita lindor..
Först och främst vill jag säga att jag ALDRIG låter mina hästar eller ens någon häst jag hanterar klia sig på benet om de har skydd/lindor samtidigt som de har grimma/träns. Fastnar de med något spänne eller en bettring så kan det gå riktigt snett. Det var av ren säkerhet som jag inte lät henne klia sig just där och då. Om jag står och betar hästen med grimma och inga skydd på benen kan den såklart få klia sig men inte om den kan fastna på några sätt.
Anledning 2 är för att jag inte låter hästen ta över över mig. Kiwi har en vana att klia sig på benet direkt när man hoppar av efter ett ridpass, hon har även andra dumma vanor som att gå iväg är man tränsat eller precis suttit upp.
Om jag låter henne gå iväg vid dessa lägen kommer hon tillslut förstå att hon är starkare än mig och då kan hon försökta testa större grejer och då kan det gå rikigt illa. Jag säger inte att jag spöar upp min häst om den tar ett steg för långt utan om Kiwi går iväg efter jag tränsat stannar jag henne och backar ett par steg, tillslut ger hon upp och står still. Jag ska kunna gå 2 steg bort för att hämta ett par handskar utan att ponnyn själv går ut genom stallet.
Jag är väldigt noga med att hästen ska lyssna på mig till 100% när jag hanterar den. Vi är med en häst ca 2 timmar per dag (ca 1 timme ridning + 1 timme hantering) det betyder att den har 22 övriga timmar per dygn i hagen eller boxen där den kan klia sig, gå runt, äta eller vad som helst. De 2 timmarna hästen är med mig ska den inte smita till närmsta gräs, börja gå iväg när jag hoppar upp eller klia sig på benet, fokuset ligger på mig. Man behöver inte använda en massa våld om ni tror det utan bara markera att den ska vara still och lyssna.
Kiwi insåg förra våren att hon kunde ta över över mig och det slutade med att hon tex rymde vid lastning - hon var uppe på bilvägar och for runt överallt, det kunde gått riktigt illa, markerar man inte för sin häst vem som bestämmer kommer den inte heller förstå vad som man får och inte göra.
Men till du som kommenterade, jag hade gärna låtit mina lindor bli smutsiga om det inte vore för säkerhetsrisken. Jag rycker hellre upp hennes huvud än att hon fastnar med lindan i ett spänne på tränset och sliter sönder både utrustningen och sig själv...
//Hedda
På översta bilden skulle jag ta en bild på henne, hon rycker självklart ner huvudet och ska klia sig på en gång, inte okej alls. Nu ser det säkert ut som att jag lät henne klia sig men jag sprang faktiskt direkt dit och ryckte upp hennes huvud igen, hon får innteee klia sig förrens hon är inne i boxen eller ute i hagen igen.
På andra bilden gör hon något som är ännu mindre okej. Jag lutade mig ner framåt och nedåt för att checka sadelgjorden när hon stod still, medan jag gör det springer hon snabbt till första bästa gräs vilket får mig att tappa balansen och ramla av, det gick superbra och så och jag landande liksom på fötter men det kunde gått värre och bara grejen att hon tror att hon får göra som hon vill är farlig...



Carro & Cyklamen 25/5 del 1

Mer bilder kommer!



Vecka 22

Måndag: Ska bara sitta hela kvällen framför datan och skriva en Hk uppsats som ska vara inne imorgon.. Aa men börjar idag då... :)

Tisdag: Ridning på Veda på kvällen!

Onsdag: Ska inte göra något speciellt förutom att sova hos Hedda på kvällen!

Torsdag: Hela torsdagen är jag groom åt Hedda och kollar på Allsvenskafinalen i Ponny div 3 på Sundby! 

Fredag: inget speciellt, ska hem till pappa bara.

Sen lördag och söndag samma sak, ska inte göra någonting alls typ ;)
//Carro



Gripens ponnymeeting 2014

Nu har jag anmält mig till Gripens Ponnymeeting som hålls utav Gripens Ryttarförening och går i Strängnäs, det var även därifrån vi köpte Kiwi och säljaren är faktiskt tävlingsledaren på meetinget.
Vi var på samma meeting förra sommaren och det är verkligen underbar stämning där med snälla och trevliga funktionärer, tävlingen flyter på och det allting funkar, extra viktigt på ett meeting då man spenderar mycket tid på anläggningen.
Förra året red jag en av de lokala cuperna som gick i LB, LA, LA. Det var liite svårt för oss då och det var verkligen galen hård konkurens förra året, vet inte hur det är i år men jag skulle tro att det blir något liknande i år.
Då Kiwi nyss har vilat 4 veckor är vi inte redo för några höga klasser än. Vi backar bandet och kör därför den andra lokala cupen som kommer gå i LC, LB, LB. Helst hade jag velat rida en cup med bara LB men nu blev det en LC också, lite tråkigt men det skadar inte att köra extra basic ibland. På söndagen kommer jag även att rida en LA:1 utanför cupen bara för att få med mig en LA också. Jag vet inte rikigt om vi kommer att prestera i LA denna vår och sommar och därför kommer jag ta det lugnt med henne. Hon är inte redo för högre klasser och jag vill absolut inte pusha på för hårt nu i början, därför kör vi ett meeting utan krav och lätta klasser.
Vi kommer att stå på anläggningen med Kiwi hela helgen och rida en klass per dag utom sista dagen där vi rider 2 klasser. Meetinget är 27-29 Juni!
Bilderna är ifrån meetinget förra året.
//Hedda



Min vecka

Måndag: Dressyrträning för Anna Dufva, första gången sen skadan!
Tisdag: Dressyr på banan eller i ridhuset. Göra lite olika övningar som får henne rund men ändå framme för skänkeln. 
Onsdag: jogga/lösgörande i ca 30 minuter. Carro kommer på kvällen och sover över.
Torsdag: Tävling LB:1 på Sundby, allsvenskan final. Carro följer med som groom hela dagen. 
Fredag: Lediga från skolan, Kiwi går i skogen en stund. Joggar lite på banan ca 10 minuter. 
Lördag: Jag jobbar på Veda, Kiwi får nog vila eller joggas lite av mamma/Adam. 
Söndag: Lösgörande arbete på banan eller i ridhuset ca 30 minuter. 
//Hedda



Tävlingen idag

Jag red ju somsagt Pandora idag på tävlingen. Det var andra gången jag red LA på ridskolehäst och första gången jag tävlade Pandora i dressyr.
På framridningen var hon först lite loj men efter jag ridit med ett spö några varv vaknade hon till. Hon var ganska stel och stark men det fick jag igenom ganska bra ändå.
Egentligen skulle min klass varit uppskuten 10 minuter och det hade vi räknat med i tidsplanen men sen var det inte uppskutet alls så jag förlorade 10 minuter på min framridning och jag hade helst velat rida fram lite mer och fått ta igenom galoppen osv men men, det funkade i alla fall.
Väl inne på banan var travprogrammet superfint, ena 10metersvolten blev lite stor, halvbra skänkelvikningar som jag ändå fick 7or på, en sjuuukt dålig ryggning som dock var bra för att vara henne, flera småmissar men ändå blev vissa delar bra och det vägde upp ganska mycket.
I skritten taktade hon som bara den och det drog ner rejält, galoppen var inte heller så bra, stooora vägar och en galet pigg ponny hahah.
Vi lyckades ändå skrapa ihop 66% vilket jag tycker var ganska rättvist, det ledde till en vinst vilket var superkul! Jag är grymt nöjd över Pandora idag, hon skötte sig superbra och kämpade på i hettan, grym ponny verkligen!
Fler bilder + film kommer!
//Hedda



Dressyrtävling 25 maj

Idag var det terminens sista omgång i Ridskolecup Dressyr. Red min LB debut på storhäst den här gången! Var samling 8:30 för staketbygge och hästlottning. Otroligt nog lyckades jag ta nummer 3, haha helt sjukt. Brukar alltid ta sista numret... Men jag valde Cyklamen och även Madde som rider LA valde honom så vi gick upp och knoppade och fixade honom.
 
Jag började rida fram vid två och startade halv tre.
På framridningen kändes han helt okej. Lite springig och hade honom inte helt med mig men han lyssnade ändå på alla hjälper. Han kändes okej ändå så jag tog det rätt lugnt.
Väl inne på banan fick han mycket bättre trav och galopp, men på vissa ställen i programet blev han jättejättelång i formen.. Vet inte riktigt varför haha, jag red väl för dåligt antar jag? Nä men det gick ganska bra ändå. Hade inga superstora missar förutom i början i igångsättningen från halten när det blev galopp istället.. Annars flöt det på rätt bra. Som sagt blev han lång och ibland såg det inte så vackert ut men men... Var nöjd över honom ändå, det var trots allt min första tävling på honom.
 
Resultatet blev 67,76% och det räckte faktiskt till vinst i klassen! Var superkul, även fast jag inte trodde att jag skulle placera mig. Men det var superkul iaf!
I dressyren har jag haft en skitbra säsong faktiskt om man tänker resultatmässigt. 2 vinster och 1 andra placering på 4 tävlingar. Jag lär iaf nog komma till finalen som är den 6 juni vilket kommer bli superkul!
 
Här är iaf bilder från dagen och film från ritten! Jennie har skitfina bilder på sin kamera men jag lägger upp dem här såfort hon har mailat dem! ;) Har lite andra bilder att lägga upp också som kommer i andra inlägg!
 
//Carro
 

Här är alla dagens placerade!




Skimmelpower

Hedda vinst LA ponny och Carro vinst i LB häst!👏 Kommer inlägg, film och bilder strax!



Update

Ni får en snabb update på resultat nu, bättre inlägg + bilder & film kommer ikväll eller imorgon. 
Men jag och Pandorna vann hur som helst LA:1 på 66%! Superkul och jag är jättenöjd. Procenten var riktigt bra med tanke på mina stora missar i skritten och galoppen, men vi gjorde annat bra som vägde upp missarna. 
Grattis till er andra placerade! Alla gjorde superfina ritter idag och startfältet var tufft i alla klasser!
//Hedda



Tävling nuuu

Nu taggar vi tävling på Veda hela dagen, vrroomm vrrommm!
Carro - Storhäst LB:1, Hedda - Ponny LA:1
Vi ska försöka att uppdatera live under hela dagen då vi inte har några tidsinställda, ikväll får ni mer utförliga inlägg om hur det har gått. Men nu ska vi snart åka iväg till stallet och bygga staket, sen blir det händerna i manen och knoppa som galningar!



Oj

Vi har verkligen inte orkat med bloggen idag kan man säga. Men idag jobbade vi på Veda mellan 7-16. Var 31 grader ute och sol, och vi höll typ på att svimma haha. Men det gick rätt bra ändå!
Direkt efter Veda åkte vi till Kiwi. Vi fixade henne och sen skulle vi rida och fota. Tyvärr va Kiwi stel som f men hon har inte gått på 2 dagar så de är inte så konstigt. Hon fick lite överskottsenergi då och då och försökte skicka av oss båda men vi satt kvar som tur var haha..

Efter Veda åkte vi hem till mig och nu ska vi snart sova! Imorgon blir det tävling! Hörs då! Nattiiii
//Carro



Tävling imorgon igen

Imorgon är det tävling igen, andra den här veckan ;) Denna gång är det dock inte på Kiwi utan på en ridskoleponny då det är ridskolecup imorgon.
Jag kommer att rida LA:1 och jag har absolut ingen aning om vem jag vill rida, det står helt still i huvudet... Men men, jag hoppas bara på att ha roligt, få till en så bra ritt som möjligt med så lite missar som möjligt. 
Min förra LA ritt på ridskolehäst var katastrof verkligen, ryggningen blev helt skev och hästen drog i 190 km/h, hoppas på en lite lugnare ritt imorgon haha. Men det viktigaste på dessa ponnyer är nog att få till en bra framridning, annars är man ganska körd inne på banan också. Det är lite skillnad från Kiwi, hon kan gå hur bra som helst på framridningen och sen inte gå alls på banan, ibland är det till och med tvärt om haha
Men jag hoppas imorgon på att få ha en rolig dag och bli nöjd med min ritt!
//Hedda



Utvärdering Roslagens rid & körklubb

Parkering: Ganska stor, tror det skulle bli lite litet med många starter. Den var på gräs och det funkade rätt bra än vad gräsparkering brukar vara.
Framridning: Sjuuuukt stor och ett underlag som Kiwi trivdes bra på. Dock full av hinder som tog en ganska stor plats ändå..
Collectingring: Fanns ingen och det tycker jag är bara bra. Ville man ha någon collecting fick man rida mellan banan och framridningen.
Tävlingsbana: Sjukt liten och det gjorde att inget staket. Fint med skog omkring men det gjorde Kiwi en aning spänd då det alltid finns saker att kolla på i skogen. Underlaget var lite tungt men det funkade då man inte var där så länge.
Servering: Som en vanlig cafeteria. Fanns lite bullar, kakor, godis, kaffe, toast och sen fanns det också hamburgare och ganska mycket olika drycker att välja på.
Funktionärer: Supertrevliga och de fick tävlingen att rulla även fast de var ganska få.
Övrigt: Ett minus var att de höll prisutdelning på framridningen SAMTIDIGT som ryttarna red fram, inte alls bra då det kan skapa en del olyckor, speciellt då det dessutom var massa hinder överallt. Annars var det en bra annordnad tävling och jag hade supertrevligt!
//Hedda
 



Sista hoppspecialen

Idag var det hoppspecial för Malin och jag red Cyklamen. När jag kom dit kom jag DÅ på att det var sista gången för terminen.
Vi hoppade lite svåra linjer i ridhuset av tävlingsbommar. Var en kombination med två hinder på varje långsida så att man kunde vända halvt igenom direkt efter kombinationen och hoppa ett räcke och sedan första hindret av kombin igen. Lite luddigt men aja ;)

Själva hoppningen gick bra tycker jag, kom rätt in på hinder och han hoppade fint, blev lite stampigt ibland när han börjar typ studsa på stället innan hindret men annars vare bra. Vad vi jobbade med under lektionen var att kunna rida rakt efter hindret och kunna svänga, för att då få med yttersidan ordentligt.
Det var faktiskt riktigt svårt måste jag säga. Cyklamen lixom drar åt båda hållen, har svårt att gå rakt och sen var det ju svårt att vända, men vi tränade mycket på det och på slutet blev det bra! Han ville alltid springa åt sidan direkt efter hindret så man fick tvinga honom lite att rida rakt.

Det gick helt okej ändå. Var en rätt kul avslutning, dock VÄLDIGT svettigt att rida i 30 grader..

Har inga bilder tyvärr så ni får en gammal!
/Carro



Åh herre - sommar snart




Luften brinner

Oherregud.. 30 grader i SVERIGE?!?! Hur går det ens? Håller på att svimma rent ut sagt!

Får så hur länge man själv och hästarna orkar jobba, lär bli svettigt idag haha. Om typ en timma ska jag ta moppen till Veda och börja borsta hästen jag ska rida, sen är det hoppspecial kl 7!

//Carro
Haha bilder från i tisdags, typ sommar då???



Helgen!

Idag fredag går jag i skolan till halv 2 ungefär. Då blire hem, plugga och packa lite. Åker sen till Veda och rider hoppspecial på kvällen! Ska bli superkul att hoppa igen, även fast det "bara" var två veckor sen haha. Efter Veda åker jag hem till Hedda och sover över hos henne!

På lördag blev det lite ändrat då det inte va någon som kunde helgjobba så både jag och Hedda fick hoppa in så vi helgjobbar på Veda från kl 7-16. Efter det åker vi till Kiwi en sväng och rider henne, förmodligen rider jag också lite granna. Förvänta er massa bilder!
Efter Kiwi åker vi hem till mig och Hedda sover över här. Kvällen blir åt att fixa inför söndagen!

På söndag är det säsongens sista grundomgång i Ridskolecupen som är i dressyr. Samling 8:30 på Veda för att bygga staket och lotta hästar. Jag rider min första LB på storhäst och Hedda rider LA på ponny. Ska bli superkul att tävla dressyr igen! Startar nog rätt sent på dagen då det tar ett tag. Ponny LA brukar vara vid 12-1 någon gång och hästklasserna brukar börja vid 2-3 så har ganska gott om tid på mig att knoppa o fixa. Får vi ngn extratid över så fotar vi nog en del också!
Lite bilder från förra dressyrtävlingen. Hemsk ritt med hemsk känsla som konstigt nog blev en vinst. Dock på tappra 62% men det var den högsta procenten av alla klasser på hela dagen konstigt nog, alla fick väldigt lite betalt, och jag kanske lite för snällt betalt haha... Aja en vinst är alltid en vinst som man säger? ;) 
Den här gången tror jag dock det inte blir Robban jag tävlar..

//Carro



Knashäst

Queen lyckas alltid med massa knasiga grejer. Oftast gör hon sig inte illa men hon är väldigt "klumpig" och håller på med mycket knäppt hela tiden.
Igårkväll satte vi på henne kyllera på bägge fram pga skadan jag skrev lite om igår och när vi precis kommit hem fick vi ett sms från en kompis i stallet - Queen hade kliat sig på benet att fått kyllera i ögat, sååå lyckat Queen.
Men ögat mår hur som helst bra nu även om det det lite illa ut på bilden.
//Hedda 



Dagen

Skolan va asseg som vanligt haha.. När jag kom hem tog jag hand och hunden och pluggade lite. Imorgon har jag sista religionprovet och antagligen sista provet i 9an!!! Hur skönt som helst så nu jäklar får det bli bra de här!

Efter skolan ska jag hem, börja på en uppdats som ska in på tisdag. Observera BÖRJA. Hahhaha fail. Sen packa och åka till Veda. Rider hoppspecial på kvällen och hoppas på Cyklamen igen. Känner att det behöver gå lite bättre den här gången än sist jag hoppade honom haha. Efter Veda åker jag ju hem till Hedda och sover hos henne!
Kommer inlägg imorgon om hur helgen ser ut osv, ska sova nu iaf!
//Carro
Bild från förra gångens hoppspecial



Snart heeeelg

Idag fixade jag stallet helt själv, hur grym är man inte? 
Åkte efter skolan upp själv och först spolade Queen's ben då hon blivit lite skadad men hon är bättre nu så om ett par dagar ska hon snart igång igen. Sen så mockade jag + packade hö osv åt bägge hästarna.
Kiwi fick idag gå ut på fältet och jogga en stund. Hon var galet pigg och det som skulle vara jogg blev ökad trav hahah, hon tyckte ökningen på tävlingen igår var lite dålig så hon tog igen det idag istället ;) Nej men hon var superduktig och skötte sig hyfsat bra även fast hon var galet pigg. 
Imorgon så får hon jogga lite på banan eller nåt och bara köra lite lösgörande jobb. Ska på kvällen också rida på veda + att Carro sover över, ni kan förvänta er real bloggkväll ala Hedda och Carro, vi kör all in och bloggar hela natten = maaaassaaaa inlägg! 

Nu måste jag först och främst plugga franska inför imorgon då jag har min allra sista franska uppgift EVER! Galeeeetttt, uppdaterar nog mer imorgon ;) 
//Hedda 



Bilder Caramelle

Här är några av mina favoritbilder som Carros pappa fotade på mig och Caramelle under dressyrspecialen den 9 maj, tack så jättemycket för bilderna! Varken min sist eller mina händer är speciellt bra på någon av bilderna, men men strunt samma.
//Hedda




Torsdag

Nu är det sista racet i skolan innan skolavslutningen. Jag har idag biologi prov och ikväll måste jag hem och plugga franska inför alla sista uppgiften i franska nånsin. Känns som jag måste satsa lite nu och lägga undan allting annat och sätta de sista uppgifterna, har verkligen inte mycket kvar.
Nästa vecka har jag nästan inget och samma sak veckan efter, nåt prov hit och dit men inget supersvårt. 
Kiwi ska hur som helst ridas ut i skogen idag, massa skritt och jogg ute på vägarna. Jag kollade imorse igenom filmerna från igår och herre vad bra hon gick ändå, känns inte som jag och kameran såg samma ritt hahah. Sjuuukt pigg såg hon ut att vara endå #vroomvrroom! Jag har som sagt både filmer och bilder att visa men jag får ta det när jag får tid över från skolan. 
Hörs mer senare! 
//Hedda 



Onsdag

Sorry för tråk uppdatering idag-typ ingen? Har gått i skolan och sen tagit tag i skolarbete- har skrivit klar en uppsats och pluggat till sista provet i 9:an!
Har nu en uppsats och ett prov kvar, såå skönt!! Nu kör man all in sista dagarna! Snart sommarlov ;)
Annars har jag inte gjort något speciellt. Imorgon har jag inte heller något speciellt jag ska göra, bara plugga. 

Helgen blir även lite ändrad men de kommer inlägg om det senare ;)
//Carro
Supergrattis till världens bästa Hedda & Kiwi som gjorde en supercomeback på tävlingsbanan idag!! 😍 



Woohhooo

Världens bästa Kiwi slog till med 67,759% idag på tävlingen.
Framridningen var superbra och där kändes hon rund och framåt, fick till bra tempoväxlingar varav en grym travökning. 
Nej men framridningen var verkligen grym, red fram i kanske 40 minuter och jag ska verkligen försöka komma ihåg hur jag la upp den för det var ett superbra upplägg. 
Väl inne på banan blev hon lite seg men det har varit mycket värre. Fick en dålig travökning och lite småmissar här och där, ett omslag i slutet på en av galoppökningarna som egentligen var suuuperfin! 
Jag fick somsagt 67.759% och kom första utanför placering och jag är sååå stolt över min prinsessa. Hon var hur svettig som helst efteråt och hade ändå gått fram hyfsat bra och annars har hon kommit ut från banan utan att ha svettats alls och ha stått helt still inne på banan. 

Men jag är somsagt supernöjd det var en supermysig kväll och nu laddar vi om inför nästa tävling om en vecka!
Jag har dessutom massa bilder att visa men nu måste jag hem och plugga inför biologi prov imorgon, uppdaterar mer imorgon!
/Hedda 



Tidsplan inför ikväll

Vara i stallet: ca 14.00
Promenad: 15.15
Lasta: 15.30
Åka: 15.40 
Vara framme: 16.20
Lasta ur: 16.50 
Börja skritta för hand: 17.00
Börja framridning: 17.15
Start: 17.57
Denna tidsplan är beräknad med massa extra tid. Jag är hellre för tidig och låter henne stå i släpet lite extra medan man kollar in några andra ekipage än att man kastar sig ur släpet och sen fort in på banan. Varken jag eller Kiwi klarar med stress på tävling, allt bara går åt skogen och ingen blir glad.
Nu har vi räknat med lite extra tid ifall vi skulle åka fel eller att nåt händer så att vi blir lite försenade. 
Jag är hellre för tidig på tävlingsplatsen än för sen!
//Hedda



Ridningen

Ikväll red vi dressyr på utebanan för Magnus och jag hade Cyklamen.
Vi fortsatte på de här volterna vi gör nu, skänkelvikningar och bakdelsvändningar. Lektionen gick dock väldigt fort kändes det som haha.

Men idag gick det inte lika bra som förra gången. Han blev stark och tågade på hela tiden, stretade emot lite och va lite jobbig ibland. Galoppen var bättre men jag red inte alls bra idag. Blev typ framåtlutad och tog stöd på händerna i manken för orkade inte hålla upp mig själv. Hade rätt ont i ryggen då jag har det nu. Har svårt att sova pga det men skitsamma.. Gick inte superbra men han lyssnade iaf för hjälperna. Gjorde bra skänkelvikningar men det va mest att han blev stark som gör att det gick mindre bra.

Men det går inte bra alla gånger! Nya tag nästa gång ;)
//Carro
Två bilder från idag haha



Tisdag

Vet att jag uppdaterar lite dåligt nu men nu när de är sista spurten i skolan har jag massa saker som alla ska in typ den här veckan...

Men idag var klassen på utflykt eller vad man kan kalla det hahahah. Vi va på Käppala som är ett reningsverk och hade tråkigt i 2 h, sen åkte vi hem och slutade direkt då 13:30. Så gick hem och bara sov tills nu typ..

Ska om en timma ungefär ta moppen till Veda, borsta min häst och sen va på styrelsemöte. Hanna fixar klart pållen och sen är det ridning. Hoppas på dressyr på utebanan och tror och hoppas verkligen att jag får Cyklamen igen! :)
//Carro



Hur jag knoppar

Här är en liten "guide" till hur jag knoppar manen inför tävling! När dessa bilder togs blev knopparna dock inte superbra, lite ojämna och sen blev det en knopp som blev skitliten hahah.. Men skitsamma ni får va snälla nu ;)
 
1. Först börjar jag med att borsta igenom hela manen. Först med en vanlig rotborste och sen borstar jag med en piggborste eller man-och-svans borste. Borstar så att den är helt genomkammad och ren från hö mm så att det blir lätt att sen fläta och dela upp manen.
 
2. Sen tar jag en svamp och blöter den. Blöter sedan hela manen.
(nu ser ni att manen är lite mer platt och "på stället".)

3. Sen ska jag dela upp manen. Jag tar en mankam och sätter den från där manen börjar vid nacken. (Fungerar också med en hovkrats men då får man dela upp den i egen storlek.) Där kammen slutar delar jag upp manen genom att dra mankammen rakt ner genom manen och delar då upp den. Sätter då en snodd på den så att den blir uppdelad i toffsar. Så gör jag genom hela manen tills alla är klara. Var noga med att man tydligt ser ett "streck" mellan knopparna där du delade, så att det blir rakt ner.
 
4. Sen ska jag börja göra flätorna. Jag börjar alltid uppifrån. Jag börjar då med den första toffsen och tar av snodden. Blöter sen den delen av manen med svampen så att det blir lättare att fläta. Flätar sedan manen hårt och noga så att den sitter. Flätar så långt ner som möjligt och avslutar med att snurra snodden flera varv längre och längre ner så att det inte spretar så jättemycket längst ut. Flätar alla toffsar innan jag rullar upp!
 
5. Sen ska jag rulla upp flätorna. Jag viker först flätan på mitten innåt. Sedan viker jag den en gång till på mitten och om manen är rätt lång behöver man ibland rulla upp den sista biten, men på vissa hästar räcker det med att man bara viker ihop knoppen på två delar. Fäster sedan knoppen med snoddar, använder mig mest av sillikonsnoddar då dem är sjukt bra och nästan aldrig går sönder! Fäster först knoppen med snodd och sätter sedan en extra över så att det sitter riktigt fast. Mot slutet av manen gör jag knopparna en aning mindre för varje knopp neråt. 
 
6. När alla knoppar är upprullade behöver jag ibland klippa av små spretade hårstrån och då klipper jag bara bort den delen med en sax. Klipper inga stora delar då det kan bli jättekonstigt när man släpper ut manen sen igen.
 

Pannluggen gör jag bara en vanlig inbakad fläta och rullar upp den!
Hoppas ni gillade inlägget och att någon av er kanske tog lite inspo härifrån nu ;)

//Carro



Tävling imorgon

Imorgon är det dax för mig och Kiwi att tävla igen efter ca 7 veckors tävlingsvila och 4 veckors helt vila. Kan bli riktigt spännande och se hur hon går faktiskt. Hemma har hon nu varit sjukt fin, pigg och framåt, mycket finare steg i både traven och galoppen osv. Jag har ingen aning om hon kommer bete sig lika dant på tävlingsbanan men man kan ju alltid hoppas.
Tävlingen är hur som helst en kvällstävling på Roslagens Rid & Körklubb och jag kommer att rida LB:1. Jag ska ikväll jogga henne och jobba lite lösgörande arbete och sen ska hon fixas fin inför imorgon.
Hon kommer ikväll att få en riktig makeover. Öronen, hovskägget, manen, svansen, pannluggen osv har blivit galet långt och fult. Hon ser ut som ett riktigt troll om jag får säga det själv. Så nu ikväll ska hovskägget kapas och benen + svansen ska badas i några liter schampo.
Men imorgon är det hur som helst tävlingsdebut efter vilan, spännande spännande, ni kan följa mig genom hela klassen via equipe!
//Hedda
 



Sommaren 2014

Jag är så galet taggad på sommarlov just nu, det börjar verkligen dra ihop sig nu.
Bort ifrån min dumma skola och längta efter att börja på gymnasiet. Hela min sommar kommer bestå av hästar och jag ska verkligen ta vara på varje dag som går.
Jag har minst 1 meeting inplanerat och det blir Gripen igen. Underbar anläggning och härlig stämning. Det är också bara 2 timmar bort ifrån oss så vi behöver inte åka i evigheter för att komma fram.
Förra årets resultat var ju inte de bästa direkt men nu satsar vi absolut högre, får se lite hur det blir med klasser men jag satsar högt i år kan jag lova er.
I sommar kommer vi också åka till falsterbo i en vecka. Vi ska hyra ett hus tillsammans med familjen Isaksson och familjen Hamilton och vara där hela veckan. Jag, Clara, Oscar och Adam jobbar i stallen några av dagarna och får då gratis inträde överallt, kommer bli grymt. Som det ser ut nu så kommer även några hästar vi känner att starta också så det blir bara ännu bättre!
Är verkligen galet taggad på sommar och jag räknar ner dagarna, sommarlovet 2014 ska bli G.R.Y.M.T!
//Hedda



Vecka 21

Måndag: Typ ingenting.. Skola bara

Tisdag: Ska till något reningsverk med skolan, sen till Veda. Styrelsemöte och ridlektion!

Onsdag: Ingenting

Torsdag: Ingenting

Fredag: Hoppspecial på kvällen!

Lördag: Har teori för ridlekis, och sen äre helgjobbarmöte så ska på det med. Efter det hem till Hedda och sover där. Tror vi ska till kiwi också!

Söndag: RSC Dressyr på Veda! Rider första LBn på storhäst eftersom jag klassade upp mig förra tävlingen. Har inte så många val då de jag vill rida alltid ryker först ;)
//Carro



Glada hästar igår

Hästarna var väldigt glada att få komma ut i hagen igår efter ett varsitt superbra ridpass på utebanan.
Queen har dessutom gått ut i en ny hage och är gladare än nånsin då hon äntligen har fått vänner, hon kunde inte hamnat i en bättre hage!
//Hedda




Veckan

Måndag: Kiwi går dressyr på utebanan eller ridhuset (beror på underlaget), jobba lite kort form och försöka få henne att inte samla sig för mycket, testa lite ökningar, tempoväxlingar, små volter osv. Målet är att hon i slutet ska vara heelt lösgjord.
Tisdag: Ledig från skolan och sen på eftermiddagen joggar jag Kiwi på banan eller i ridhuset. Mycket skritt och lösgörande jobb, endast jogga runt och lufsa lite i en låg men rund form. Efter jag har ridit börjar jag fixa henne inför tävlingen och smått börja packa lite.
Onsdag: Tävling på roslagens rid och körklubb LB:1. Vet inte riktigt när jag startar än men på eftermiddagen/kvällen någon gång, inte så supertidigt men jag ska försöka att  ha det mesta klart dagen innan. Planen är att hon ska skritta mycket för att komma igång, det är något vi slarvat med på tävling innan. Hon ska skrittas för hand en stund innan vi lastar, innan jag hoppar upp, efter jag ridit och när vi kommer hem. Efter jag ridit påverkar ju inte resultatet men det är oschysst mot henne att ha sprungit en stund, sen direkt in i släpet och sen 1 timme senare in i boxen. Skritta innan och efter ridpass/tävlingar är något jag och många andra slarvar en del med.
Torsdag: Uteritt med mycket skritt, lite jogga ute också bara så att hon får jogga av sig lite.
Fredag: Jogga i ridhuset eller på banan, mest lufsa lite och ingen hög form alls utan bara lugnt hela passet. På kvällen rider jag även på Veda.
Lördag: Dressyr i ridhuset eller på banan. Checka lite tempoväxlingar och börja komma igång med skolorna lite igen. Har också helgjobbarmöte vid 12 och efter det är Carro med mig då hon sover hos mig på kvällen. Får se om jag tar Kiwi på eftermiddagen eller på morgonen. Är carro med kanske hon tar lite bilder och eventuellt rider lite på Kiwi om hon känns bra med mig innan.
Söndag: Tävling på Veda. Rider en LA:1 på någon av ponnyerna vilket var ett tag sen, kan bli lite spännande hahaha. Jag ska försöka få någon som både fotar och filmar. På eftermiddagen ska jag jogga Kiwi på utebanan eller i ridhuset, lite lösgörande arbete med en del tempoväxlingar.
//Hedda
Idag är det dessutom exakt 1 år sen finalen i Allsvenskan var! Andra bäst i Stockholm och bara nån tiondel ifrån vinst, duktiga Sundby tog hem vinsten och i år går finalen hos dem. Hoppas vi levererar lika bra nästa vecka då finalen går, 29 Maj - Sundby Ridklubb, kom dit och heja på bästa Vallentuna!



BÄSTA BONZAI

Idag kom bästa Bonzai (våran förra foderhäst som ni hade i nästan 2 år) femma i en LA:3 på hela 67% med sin nya ryttare! Helt galet då han har sjuukt svår på tränsbett och allt, sååå duktig hästis
Saknar verkligen Bonzai, han är världens bästa häst, utan tvekan! Superkul att det funkar så bra med den nya ryttaren och att han trivs så bra där nere i Örebro, saknar verkligen min älg!
Herre vad vi slet med den här hästen. Både inom ridningen och för att han skulle må bra. Bonzai är nog den hästen som råkat ut för mest olyckor som jag känt i alla fall. Flera gånger har vi tänk "Nu dör han" men han lever fortfarande haha, innan vi fick honom hade han råkat ut för allt möjligt, tar ett bra tag att rabbla upp allting...
Han var/är sjuuukt svår att rida också, och om man själv är lite trött slutar det med att han bara ångar iväg och själv står man i stigbyglarna och bara åker med. När han gick på tränsbett var han galet svår, tävlingen jag gjorde på honom var med tränsbett och oj vad det var svårt, nåt av det absolut jobbigaste jag gjort, nu gick han på 67% MED TRÄNSBETT, liksom whaaaattt, så kul att det går så bra för dem!!
Bästa Bonzai ♥
//Hedda



Glansspray

Jag måste tipsa er som har problem med skav på era hästar och ponnyer, speciellt under den perioden där de fäller.
Kiwi får skav på bogarna och runt halsen som hon då får utav hennes täcke. Hon får också skänkelskav och sår av sadelgjorden. På sadelgjorden finns bara 2 saker att göra och det är att antingen rida barbacka varje dag eller sätta ett ludd runt om sadelgjorden. Jag smörjer också med helosan om det blivit ett litet sår eller om pälsen är avnött.
Men för skänkel + bogskav har jag ett riktigt bra tips. Sitter man med sylvassa sporrar och gnuggar in i en svettig häst kan det bli svårt men om det är skav på ett större område som kommer ifrån skänkeln och inte sporren så funkar mitt tips.
Mitt tips är då glansspray. Inte så mycket svårare än så. Jag tycker det är sjukt bökigt att hålla på med paddar och bogtäcken för att minska bogskaven men om man sprayar glansspray runt de känsliga områdena på hästens så får man inte lika lätt skav. Men det beror ju självklart helt på hästens päls och täckets typ men jag tycker i alla fall alla borde prova det. Jag tycker det är väldigt snabbt och effektivt! På Kiwi funkar det i alla fall superbra!
//Hedda



Update

Oj vad dålig uppdatering det blev igår, aja nu får vi uppdatera bättre idag istället.
Igår var jag som sagt med Malin Hamilton på Brolöten med Santino där hon tävlade honom i FEI finalprogram för 5 åriga hästar. Allt gick toppen och Santino var huuur duktig och fin som helst. Men domaren gillade henne inte och då kvalade hon inte ens vilket var helt sjukt, alla trodde hon skulle gå på 80% men fick 73% istället. 
Då det var samma domare idag så valde hon att åka hem med honom istället för att sova över och rida igen imorgon.
Istället red hon LA:4 idag på hemmatävlingarna på Veda och red på hela 75% och leder just nu klassen.
Två bilder ifrån igår. 
Nu ska jag upp till Thorsholma och rida Kiwi i ridhuset en stund. Hon vilade igår så det blir nog mycket skritt och låg form. Imorgon ska jag rida dressyr så då ska jag idag köra lösgörande jobb så att hon är lösgjord imorgon. Nu börjar vi ladda upp inför tävlingen på onsdag och då räknas varje minut som jag rider. Hon ska också få lite mer kraftfoder nu också, inte överdrivet mycket utan bara några nävar mer i varje hink.
Jag hoppas hon hinner bli av med lite päls inför tävlingen också, hon fäller som bara den och nu har det blivit sjukt varmt också! 
//Hedda 



Dagen

Idag hade jag teori med ridlekis och alla grupperna skulle sitta upp och av så jag fick sitta upp och av på massa ponnys jättemycket idag, blev lite trött i benen tillslut haha.
Efter teorin va jag på Veda ett tag, va med Ella och sen fixade jag och Jocko lite saker inne i ridhuset inför imorgon.

Imorgon ska jag till Veda och kolla på samt va funktionär på Allsvenskafinalen! Kanske tar lite bilder imorgon, annars hörs vi på kvällen!
//Carro



Bilder från KM 2012

Hittade lite bilder från KM 2012 när jag kom femma på Plopp med ca 65%. Sjukt kaosig ritt men oj vad jag skrattade hahah, tror jag aldrig skrattat så mycket inne på banan som då! Kommer nog aldrig glömma den tävlingen, jag hade så otroligt kul även om ritten inte var den bästa och gick fick alldeles för bra betalt för min ritt.
Haha vad tycker ni om min outfit? ;)
//Hedda



Mot Brolöten

Idag är jag med Malin Hamtilton på Brolöten hela dagen och groomar åt henne då hon ska tävla sin femåring Santino i programmet FEI finalprogram för 5åriga.
Just nu sitter vi i hennes megalastbil mot tävlingen, Santino står och glänser där bak nyknoppad och fin. 
Ikväll kanske jag åker in till stan med ett par kompisar så vi får se om jag hinner till Kiwi, hon ska ändå vila då det är vårmarknad i stallet och det blir så mycket att kolla på så då får vi ändå inget bra gjort, hon behöver ändå en vilodag.
Men jag uppdaterar mer senare när vi är på väg hem igen!
//Hedda 



Changes plans

Nu sitter jag i bilen klockan 6 för att göra en kul grej. Planen var egentligen att ta sovmorgon och sen åka till stallet och rida ut på Kiwi, planerna blev lite ändrade så nu är vi på väg mot ett annat stall istället, berättar mer sen!
Bilden har inget mer inlägget att göra.
//Hedda



Svar på frågestunden del 3

Vad är det finaste ni köpt
för egna pengar?
Carro: Oj, ingen aning. Egentligen mina ridstövlar men i dagsläget så hatar jag dem ;)
Hedda: Mina ridstövlar eller ett träns jag köpte men tyvärr fick lämna tillbaka.

Vilka är era bästa vänner?
Carro: Har sååå många men de närmaste kommer ju från Veda. Bland annat Hedda, Lisa, Hanna, Jennie, Sofia, Jojjo mm haha. Har massa massa men dessa 6 känner jag bäst.
Hedda: Jag har rätt många som jag räknar som mina bästa vänner, känns dumt att peka ut alla, de som är mina bästa vänner vet om det själv och det räcker för mig :)

Vilken är den finaste hästen ni vet?
Carro: Oj haha ingen aning alls. Vet kanske inte så många namn i huvudet men Totilas vet ju alla vem det är ;)
Hedda: Valegro och Totlias är ju inte så dåliga

Vem är eran idol?(inom ridning)
Carro: Har väl ingen riktig idol men har flera förebilder. Några av dem är Malin, Magnus och Evelina. Grymma alla 3!
Hedda: Mina tränare är absolut några av mina idoler och förebilder, de är sjukt duktiga även om de ligger på olika nivåer.
Vad finns på eran bucketlist/ to do before i die list?
Carro: Har inte ens börjat på någon sån...
Hedda: Nå toppen inom dressyren på en storhäst. Kommer ta tid att ta sig dit men jag vill åtminstone försöka, det är inte alla som lyckas men med rätt satsning går det.

Vilken tävling ser ni mest fram emot i år?
Carro: Bra fråga. Jag vet ju inte direkt vilka tävlingar jag ens kommer rida. Jag rider ju bara Ridskolecup och Ponnycup(om det blir ngn PC i år). 
Hedda: Gripens ponnymeeting tror jag

Vad är eran högsta dröm?
Carro: Har inte så stora drömmar faktiskt, kan inte komma på något speciellt. Men vill väl som alla andra hästmänniskor ha en egen häst någon dag ;)
Hedda: Som jag skrivit innan, nå toppen i dressyr. Rida större mästerskap osv, det är verkligen en dröm

Hur många gångar har ni ramlat av kiwi?
Carro: 1 gång hahah men den gången var förjävlig haha
Hedda: 6 gånger tror jag nog hahaha, alla gånger utom 2 har hon bockat av mig

Berätta om bästa resp. sämsta tävlingsresultatet med vilken häst som helst 
(här har vi faktiskt samma hahah)
Carro: Bästa är 72,41% på Candi, första dressyrtävlingen på storhäst. Mitt sämsta är 50% på Yrsa i finalen rsc dressyr 2010 hahahah...
Hedda: Bästa är 72% på Kiwi och sämsta är 50% på Kiwi

Berätta om din kaosigaste tävlingsdag.
Carro: Oj, vet inte faktiskt. Om det varit när jag själv tävlat måste det väl varit någon ponnycup eller ridskolecup men om man får välja någon jag var groom/följde med på så vare ju Frösåker med Hedda ;)
Hedda: Oj oj oj, det får jag ta och skriva ett eget inlägg om men jag kan dra det lite kortfattat. Missade första starten och utesluten i andra, helt gaaalet mycket gick fel den dagen kan jag säga ;)
 
Vilken häst har ni mest rosetter med?
Carro: Rosetter är det ingen jag har mer än någon annan på, men om man räknar priser och placeringar så har jag mest på Pandora.
Hedda: Kiwi, det är rätt självklart då jag tävlat henne mest haha, Men om jag inte får välja bland henne så är det nog Tucke eller Colleen

Vilken ponny på Veda har ni tävlat mest med bra resultat?
Carro: Pandora tror jag
Hedda: Colleen tror jag, med henne har jag riktigt många placeringar i både hoppning och dressyr, hon är en riktig stjärna! 
Det här var sista delen i frågestunden och vi har försökt att svara på de flesta frågorna!



Torsdag

Hade två lektioner i skolan idag som var rätt chill, fast en va Nationella prov i Historia.
Nu på kvällen har jag varit på Veda och haft Usekmöte. Vi har fått rätt mycket gjort tycker jag och har tom börjat planera julshow..  Låter heeelt sjukt.. Men asså förra året började vi i MARS och var helt klara dagen innan julshowen.. ;) TAR så otroligt mycket tid.

Imorgon är det SISTA NATIONELLAPROVET I 9:AN!! Hur brutalt skönt?! Sen är alla över!! Efter skolan ska jag hem till pappa och va där över helgen.

Kommer andra inlägg under helgen och så! ;)
//Carro



Bakslag

En sak jag har sjukt lätt att se hos ponnyryttare är hur självsäkra och malliga de är. Nu syftar jag absolut inte på alla utan endast en del.
När jag började tävla Kiwi gick det sjukt bra för oss resultatmässigt. Ritterna var katastrofala men jag fick sjukt många placeringar och bara jag kom hem med en rosett var jag nöjd. Jag tog för givet att bli placerad i varje start jag gjorde.
När mitt bakslag i juni kom fattade jag liksom inte vad jag hade gjort för fel. Hästen var superfin och ritten var perfekt men något saknades? Jo en blågul rosett. Det var allt som betydde något. Mellan början juni och slutet av september blev vi inte placerade i en enda start vilket var helt nytt för oss men kollar jag tillbaka på filmerna från dessa ritter gjorde vi så galet fina ritter, och jag var missnöjd för att jag kom hem utan placering. Jag hade blivit allt för självsäker.
Jag behövde det där bakslaget. Jag behövde det verkligen för kunna se det postiva i mina ritter som jag gör nu förtiden. När jag tittar tillbaka har jag varit alldeles för sjävlsäker redan sen ridskoletiden, allt handlade om att vinna och om ritten var bra eller dålig spelade egentligen ingen större roll för mig.
Nu har jag tagit mig ur det där och kan se det positiva i alla mina ritter, det blir dessutom hur mycket roligare som helst att bli placerad när man väl blir det när man inte är för självsäker. Man går inte runt och blickar ner på alla sämre för att man vet själv hur det är slita som ett djur hemma och sen misslyckas på tävling, man får en heelt ny syn på tävlingarna.
Jag vet enormt många ekipage som har hamnat i det där läget där de är allt för självsäkra. De flesta tar det till en ännu högre nivå där de blir bitchiga också. Jag tål verkligen inte sånna människor och det kommer inte bli lätt för dem när de väl får det där bakslaget som alla för eller senare får.
Jag tycker verkligen ALLA borde ta sig en tankeställare och fundera "är jag kanske lite för självsäker?". Det är klart det är svårt att analysera sig själv på det sättet men jag kan rabbla upp ett tiotal ponnyekipage som är för självsäkra, men ni kan ha det bra när erat bakslag kommer, det kommer att komma för eller senare och det är inget man kan undvika. Är man då allt för säker på sin sak så kan man få det riktigt svårt att ta sig ur det mentalt.
Här är 2 bilder från Mälaröarna i slutet av september. Det var min första placering sen mitt bakslag i juni. Vi hade slitit som djur bägge två en hel sommar och gråtit igenom varje start den sommaren och äntligen lyckades vi, 65% i LB och vi kom 5a, hade denna placering kommit på våren innan bakslaget hade jag sagt "Men hallå vare inte lite snål procent eller? Kiwi var ju mycket finare än den som vann!"
Nu blev det en helt annan sak och vi var så glada för det lilla, det blir så sjukt mycket roligare att tävla då, jag lovar er det.
 



Hoppning HULK 11 maj

Carro & Lord, Hästungdomsledarkursen på Väsby Ridskola 11 maj.




Cyklamen

Igår red vi dressyr på utebanan för Magnus och jag hade Cyklamen. Det gick faktiskt skitbra! Kan nog varit ett av de bästa passen på honom. Han var pigg och framåt, lite tittig dock på skogen och de som satt vid bänkarna men han skötte sig jättebra!

Vi jobbade många 20 metersvolter under lektionen där vi hade 3 st 20 metersvolter så fick vi varva dem som en serpentin vilket var en bra övning då jag tycker han är lite svår att hålla kvar när man byter varv men igår gick det!

Kunde samla honom när jag ville och han lyssnade hela tiden iprincip. Blev några smågrejs som blev fel när det blir vingligt eller jag gör något litet fel men över lag gick det faktiskt sjukt bra! Är jättejättenöjd över honom.

Galoppen var också bra. Haha första galoppfattningen blev han asglad så han gjorde ett minibocksprång men mest av glädje ;) sen gick resten bra.

Var jätteskönt att rida på utebanan igår i solen och hur kul som helst att Cyklamen var så fin och mjuk. Han känns mycket fräschare och piggare utomhus tycker jag och lättare att rida.
//Carro

Här är lite bilder från passet. Film kommer nog också någon gång ;)
















Bilder Kiwi

Här är lite bilder från när jag joggade Kiwi på utebanan den 1 maj. Hon är inte världsfin och är vääldigt lång i galoppen på bilderna men men, jag joggade henne bara och hade inga megastora krav. Några bra bilder blev det ändå!
//Hedda
 



Update

Slänger in ett snabbt inlägg nu när jag har tid.
Idag går jag inte så jättelänge i skolan då vi slutar klockan 1. Har inte de 2 sista lektionerna så jag kommer hem rätt tidigt idag.
När mamma kommer hem ska vi åka till stallet. Kiwi ska joggas på utebanan igen och om det känns bra så ska jag nog försöka galoppera över bommen som ligger på utebanan, bara försöka lägga in den i nån övning så att vi får lite variation.
Men Kiwi ska hur som helst joggas lite lätt på utebanan. Skriver mer ikväll!
//Hedda



Tisdag

Ikväll har jag ridit ett asbra dressyrpass på Cyklamen men skriver om det imorgon, är astrött nu haha.. Natti!
//Carro
En bild från idag. Fler kommer imorgon!



Tisdag

Idag joggade jag Kiwi på utebanan och i början var hon lite seg och stel, jag red dessutom riktigt dåligt då också haha.
Efter jag galopperat i bägge varv blev hon sjukt mjuk. Hon släppte helt i vänster som är det värsta varvet. Hon var rund i formen och kom upp bra med ryggen samtidigt som hon trampade på bra framåt med stora steg. 
Hon var sjukt duktig och bromsade inte nånting alls även om jag gjorde lite skänkelvikningar och skolor.
Hon var hur som helst superfin idag och imorgon kommer vi köra lite samma jobb fast inte lika länge.
Bilden är inte ifrån idag.
/Hedda



10 factzz

Här är 10 saker som ni antagligen inte visste om mig. De 5 första är saker som inte är är relaterade till hästar och de 5 sista är hästrelaterade.

1. Jag kan inte låta mitt hår torka helt utsläppt, det blir supermegatjockt då. Det funkar att somna med blött utsläppt för då ligger jag typ på det. Det kan bara inte torka helt rakt, det blir ohanterbart då haha 
2. Jag föredrar sms framför kik. Tycker det är sjukt mycket enklare och kik laggar bara hela tiden. 
3. När jag är arg biter jag mig själv i kinderna brutalt hårt. Gör det när jag ska ta i och tex ska kasta nånting och är arg samtidigt. 
4. Jag snackar skit om någon till någon exakt varje dag. Dock gör jag det allt för ofta och tänker inte riktigt på vem jag säger det till.
5. Jag har döpt om alla mina kontakter på snapchat till namn som har med dem att göra men ändå inte. Dock är det rätt jobbigt att komma ihåg vem som är vem haha
6. Jag kan ta timmar på mig att fixa inför tävling, kan smörja tränset 125 gånger och ändå tycka det borde köras en gång till, allt ska bara perfekt.
7. Jag älskar att umgås med unghästar, ridningen är en annan sak men att bara umgås med unga hästar är en helt annan sak än äldre hästar enligt mig, beror självklart på individen men ni förstår hur jag menar 
8. Jag rider ofta fel väg i dressyrprogram när jag har nånting att bevisa, tex att jag måste lyckas bra på just den tävlingen eller när det är lagtävlingar och min prestation går ut över de andra i laget också.
9. Det värsta jag vet med tävling är att fixa håret. Det är sjukt jobbigt och tar massa tid, det får inte bli fult heller. Tycker inte heller om när någon annan fixar med mitt hår så jag får ofta göra det själv och det tar 1000 år haha 
10. Jag har väldigt svårt att ge mig själv cred för bra prestationer på tävling eller träning. Jag ger bara hästen allt beröm när det är vi båda som gjort jobbet, tycker dock hästen förtjänar med beröm än jag eget en bra prestation.
/Hedda 



Måndag

Idag fick Kiwi gå ut i skogen en stund. Vi kunde både trava och galoppera på vägarna och hon skötte sig superbra. Hon var lugn och inte alls stel eller stark, lite taggad i galoppen men hon höll sig ändå i skinnet så att säga. Det enda hon gjorde var att bocka som en galning när tåget kom ca 20 meter ifrån oss medan vi var på fältet #safe.
Men imorgon blir det jogga på banan eller i ridhuset i ca 40 minuter, uppdateringen kanske inte blir super imorgon då jag måste plugga en del men jag ska försöka slänga in något!
/Hedda
Jag har verkligen världens bildbrist just nu. Har nästan inga nya bilder och vädret är inte så härligt att fota i just nu. Snart drar mina och Kiwis tävlingar igång igen och då kanske vi får en del bilder men det känns alltid som man bombar med samma bilder om igen... Men men, fler bilder ska vi försöka skaffa fram så fort som möjligt!



Hoppspecialen i fredags

I fredags på hoppspecialen red vi för Evelina och jag red Cyklamen!
Vi hoppade flera olika linjer och hinder som vi sen hoppade en bana på. Flera jobbiga och svåra svängar och några svåra linjer. Hindrena vi hoppade va kryss, räcken, oxrar och en trippelbarr.
 
När vi värmde upp så kändes han helt okej, men nästan lite loj. Vi red i båda varven och hoppade sen massa olika hinder. I början var det jättekonstigt för jag kom fel in på typ alla hinder och han hoppar ju högre upp om han kommer närmre hindret än vad som är precis lagom. I början var vi inte riktigt igång och det blev lite missförstånd men när vi kommit igång mer så gick det bättre. Fick bättre språng och en bättre känsla när det flöt på lite mer. Annars blev det att han bromsade upp och började "åka uppåt" istället för framåt.
 
Vi avslutade med bana 2 ggr var och sista gången gick det jättebra. Vågade rida på lite mer framåt då och han hoppar mycket bättre när det är lite fart, även fast det känns som att han bara drar på då. Hoppade trippelbarr på 90 cm och sen avslutade banan med en oxer på långsidan som låg på 110. Kom hyffsat bra in på det så då hoppade han det bra. Han klarar ju i princip alla höjder eftersom han hoppar så stort och högt, det är bara en själv som måste träna på sitsen och att kunna hänga med i hans språng.
 
Oavsett om det gick lite sådär i början så är jag ändå rätt nöjd då det blev bättre på slutet och jag kom på hur jag skulle rida ;)
 
Här är massa bilder som pappa fotade. Dock inte så mycket hoppbilder, mest skritt, halt och galopp. En hoppbild haha ;) Men något iaf!
 
Btw nu när jag såg bilderna så insåg jag hur SJUKT dålig hållning jag har när jag skrittar/står stilla. Måste börja sträcka på mig tror jag... ;)
//Carro



Min tävlingsplanering

Då Kiwi blev lite skadad så rök i princip alla vårens tävlingar men vi har hittat lite fler så nu är tävlingsplaneringen ändrad för denna vår och sommar. Fler tävlingar kommer säkert att dyka upp men detta är planeringen hittills.
21 Maj - Roslagens rid & körklubb LB:1
29 Maj - Sundby Ridklubb LB:1 - allsvenskan final
6 Juni - Föreningen Siggesta ryttare - LB:1 och lagtävlan för ponnyallsvenskan
14 Juni - Mälarhöjdens ryttarsällskap - LB:1 och LA:1
27 - 29 Juni - Gripens ponnymeeting, kommer ett inlägg senare om vilka klasser
26 Juli - Connemara SM - LA:1



Veckan

Denna vecka kommer det inte vara något speciellt alls. Kiwi och Queen ska ridas som vanligt. Queen skulle ha tävlat en FEI finalprogram för 5 åriga hästar på brolöten på lördag men vi strök den då hon inte riktigt är redo för att gå i den formen som krävs, det kommer alltså bara bli så att vi pushar henne och istället får massa bråk. 
Men Kiwis schema kommer hur som helst att se ut så här denna vecka:

Måndag: Uteritt i ca 30 minuter, mycket skritt och lösgörande, lite trav och galopp i ett lugnt tempo
Tisdag: Dressyr på banan eller i ridhuset, försöka att få igenom ställningen till 100% och börja jobba lite med skänkelvikningarna.
Onsdag: Jogga på banan eller i ridhuset ca 40 minuter, lufsa i traven men ändå ha henne framme för skänkeln. Ha henne låg hela passet.
Torsdag: Jogga på banan eller i ridhuset ca 30 minuter, eventuellt ha henne lite kort i formen om hon känns mjuk, annars bara låg form.
Fredag: Dressyr på utebanan, då de håller på att fixa i ridhuset kommer hon nog vara väldig spänd så om hon är det blir det mycket fokus på att få henne att slappna av. Vi övar på det vi behöver öva på just där och då.
Lördag: Uteritt ca 30-45 minuter, låta henne springa av sig lite men inte allt för fort - jag ska ha kontrollen.
Söndag: Dressyr i ridhuset, jobba vidare men skänkelvikningarna och ställningen.
/Hedda



Vecka 20

Måndag: Har inget speciellt men måste plugga massa. Börja ta tag i skolan nu sista månaden...

Tisdag: Ridlektion på Veda på kvällen

Onsdag: ingenting, plugga bara

Torsdag: Usekmöte på Veda

Fredag: Åker hem till pappa, inget speciellt

Lördag: Teori för ridlekis

Söndag: Funktionär och kolla på Div 3 finalen i dressyr-häst som är på Veda. Vallentuna är med så nu hejjar vi oss till topp!!
//Carro



Hm eh nej

Orkade faktiskt inte skriva om hoppspecialen idag.. Har massa bilder till inlägget jag måste kolla igenom och idag orkade jag inte.. Men skriver förmodligen imorgon! 

Imorgon äre ny vecka så kommer lite inlägg om hur veckan ser ut! Ska sova nu, upp tidigt imorgon. Natti!
/Carro



HULK dag 4

Idag var det sista dagen på HULK. På morgonen pratade vi om ledarskap, sen hade vi lunch och efter lunch så fixade vi våra hästar, byggde lite hinder och sen så red vi.
Jag fick rida Lord idag igen vilket jag inte var astaggad på men sista dagen spelade ändå ingen roll så kunde lika gärna försöka. Vi red först ut en stund i skogen och sen gick vi in och hoppade lite.
 
I skogen så skrittade vi och travade på de bra stigarna. Jag försökte lösgöra honom så mycket som möjligt i skritten och det tog en stund. Ställde igenom ordentligt åt båda hållen och tillslut så började han faktiskt släppa efter lite.
 
I ridhuset så hoppade vi inte så mycket. Det va en kombination på två hinder och ett räcke snett igenom som vi hoppade några gånger. Inge högt dock. Typ 60/65 cm något.
 
Lord va ju mycket piggare och gladare när det var hoppning men fortfarande seg när man inte hoppade. Orkade inte bry mig särskillt mycket om formen på honom utan bara att han skulle gå på framåt och hoppa bra. Mot hinder så var han pigg och hoppade rätt bra. Gjorde fina byten(som han är jättebra på). När vi jobbade galopp på en långsida kunde jag göra byten i varannat, bara för skojjs  skull då hästen kan det ;) 
Det gick inte superbra men han hoppade iaf så är nöjd med det. Gick mycket bättre än igår iaf ;)
 
Efter ridningen fixade vi allt i stallet, fikade och åkte sen hem! Har varit superkul att träffa de andra och vi blev verkligen en grupp! Själva kursen har varit helt okej. Inte fått ut supermycket av den men ändå bra att gå.
//Carro
 
Här är lite bilder från ridpasset. Kommer kanske film också :)



Bilder från hopptävlingen

Här är lite bilder som Jennie fotade på mig och Toy senaste Ridskolecupen i hoppning. Inte så jättevackra på oss dock, jag har inte så snygg hoppsits på alla och han går inte jättevackert eller hoppar superfint på alla bilder men skitsamma, här har ni! ;)
//Carro



Liniment

Efter jag har ridit Kiwi använder jag alltid liniment, dock använder jag olika starka för olika ridpass. Tänkte visa er de 3 olika som jag använder.
Efter ett lugnt pass där vi har för det mesta skrittat eller bara ridit en kort stund så har jag det svagaste linimentet vilket är en kylgelé ifrån hööks och heter liniment blue. Det funkar superbra att använda men är inte speciellt starkt vilket inte är så superbra men jag använder det ändå bara efter skrittpass osv, det är dessutom väldigt billigt.
Vid joggingpass, hårdare/längre uteritter eller lättare dressyrpass använder jag en kylgelé som heter Radital och är ifrån märket trikem. Man kan hitta detta liniment lite överallt tex hööks. Det är en aning dyrare men inte allt för dyrt, det funkar supebra och är relativt starkt.
Vid de allra hårdaste dressyrpassen eller tävling använder jag ett liniment i vätskeform som heter topical antiseptic från märket absorbine och det är ganska starkt men också ganska dyrt. Jag har två flaskor hemma och det är ett riktigt riktigt bra. Kiwis gallor minskas direkt och linimentet är super verkligen när man har tränat extra hårt nån dag. Man känner själv hur ens händer kyls ner efter man satt på det på hästen. Jag tycker verkligen det är värt sitt pris.
Dessa liniment är superbra och jag skulle tipsa om dem alla 3. Förlåt för lite dålig kvalité på bilden men det svagaste är den längst till vänster och det starkaste den flaskan längst till höger - den finns även i flera större och mindre storlekar och på bilden är den näst minsta storleken, den finns även i geléform men den har jag inte provat.
//Hedda



Inlägg om hoppningen

Kommer imorgon. Har massa bilder att visa men de är på datan så jag skriver om hoppspecialen imorgon istället! Men bjuder på en liten bild sålänge ;)
//Carro
Ikväll är man framför tvn och hejjar på Sanna!! 



HULK dag 3

Idag började andra helgen av Hulk kursen. På förmiddagen planerade vi egna teorilektioner som vi skulle ha för 3 st småtjejer i 8-12 års åldern. Sen åt vi lunch och efter det hade vi våra lektioner. Jag va först och snackade om spiltan och boxen, typ alla grejjer där inne, skillnader osv. ;)
 
När vi va klara med allas lektioner var det ridning. Tyvärr kunde vi varken hoppa eller rida ut då alla ridlektionerna innan hade hoppat och då kunde inte vi också hoppa, och det regnade så ingen uteritt heller... Istället red vi dressyr igen. Alla fick byta häst och då fick jag en skitstor valack f. 97 som hette My Lord. 
Orkar inte skriva ngt stort men hela passet var åt helvete. Hästen gick inte fram ett steg, typ som ridläraren beskrev den. Den stod emot helt, tog varken spö eller skänkel och har jag inget grundtempo kunde jag iprincip inte göra något annat. Tog jag minsta lilla i tygeln blev det skritt lixom, så långsamt gick det och det gick seriöst inte att rida fortare. Han bara segade och tryckte mot mitten. Tog flera gånger spöt i en hand och försökte få igång honom men det var så jävla fånigt att inte ens det gick så jag gav väl typ upp.
Gick helt åt helvete hahah. Imorgon ska vi både hoppa och rida ute och tror jag hellre vill ha tillbaka Tinto då som jag hade förra helgen.
Efter ridningen var det fika och sen åkte jag hem. Imorgon är det sista dagen iaf.
//Carro
Lord, bild från Väsbys hemsida. Han va ca 175 i manken btw(!!). Rätt hög manke dock ;)



Dagen

Imorse gick jag upp tidigt för att rida Kiwi på morgonen. 
Jag red i ridhuset i ca 40 minuter och hon började släppa rätt så bra idag faktiskt. När jag ridit i ca 20 minuter kom mamma ner och då lät jag henne trycka igenom det sista så nu är hon mjuk och fin igen. 
Jag hoppade upp efter mamma och red en stund och då var hon superfin, hon gjorde ett par superbra galoppökningar.
Idag var hon dessutom sjukt pigg vilket är hur kul som helst. Jag kunde inte rida lätt med spöt i handen då jag i varje steg råkade peta till henne på rumpan och då blev hon alldeles för pigg och drog iväg hahah. Men annars var hon sjukt fin idag!
Efter jag ridit så städade jag och mamma i princip hela ridhuset då vi hade städdag i stallet. Vi sopade hela sargen och ridhusväggarna + läktaren + tvättade spegeln som dock blev värre än innan men men, det var riktigt skitigt där inne så det tog ett bra tag.
Men men, nu är vi hemma ett par timmar innan vi åker upp igen för att spola deras ben.
//Hedda 



Svar på frågestunden del 2

Vilken är eran favvoponny
och favvohäst på veda?
Carro: Ponny är Pandora och Twist, häst är nog Cyklamen och Toy! :)
Hedda: Ponny är nog Plopp eller Colleen. Häst är Pepsi men jag börjar tycka om Ebbe mer och mer, hmm spännande ;) Nej men Pepsi kommer nog alltid vara bästa storhästen.

Vilken är eran favvoponny och favvohäst utanför veda?
Carro: haha typ Kiwi och Bonzai
Hedda: Ponnysar är självklart Kiwi och Tucke och storhäst Queen ;)

Vilket är erat bästa tävlingsminne?
Carro: finalen i Ponnycupen hoppning och dressyr 2013 och finalen i RSC 2013!
Hedda: Div 3 omgångarna 2013 var sjukt roliga måste jag säga!

Hur många gånger har ni ramlat av?
Carro: Runt 10 ungefär, inte så mycket med tanke på att jag ridit 10 år ;)
Hedda: Har tappat räkningen för måånga år sen haha, dock har jag ramlat av allt för mycket

Vilka bloggar läser ni och vilken är den bästa av dom?
Carro: Läser inte så många längre faktiskt! De flesta jag läser/läste har slutat/lagt ner eller börjat uppdatera dåligt eller tråkigt så följer kanske 5 bloggar dagligen nu. Har ingen speciell favorit.
Hedda: Jag läser oändligt med bloggar, kommer ta ett tag och rabbla upp alla hahha, kan dessutom inte bestämma mig för vilken som är bäst ;)
Vad är era åsikter om NH?
Carro: Inget speciellt, onödigt med åsikter om det då de ändå bara blir kaos när alla tycker olika men jag har ingenting emot det!
Hedda: Jag har skrivit ett inlägg om det för ett tag sen och jag har inget emot det. Alla får göra vad de vill med sina ponnyer men det går för långt när folk hänger ut folk på större bloggar osv och det är det jag reagerar på, inte själva delen där de hanterar sina hästar på ett annat sätt än vi

Favorit mat? ( hahah)
Carro: Typ pasta med ngn sås hahahah
Hedda: Jag är allätare och äter iprincip exakt allt, kan inte bestämma mig vad jag gillar bäst hehe

Tävla dressyr & komma etta med en dålig ritt eller sist med bra ritt?
Carro: Asså det kan ju inte vara så superkul att komma sist varje tävling när man gör en bra prestation varje gång så då äre väl roligare för en själv att vinna, dock kanske inte varje gång. Helst bra resultat med bra ritt såklart!
Hedda: En vinst är alltid en vinst. Nej men om man kommer sist har man ju antagligen gjort något fel ;)

Hur är era dröm hästar?
Carro: Shettis som är söt och kan galoppera jättefort!! Nä men jag venne. Typ en storhäst på 168-170 ngt, fux, vitgrå eller mörk, fina tecken, valack, snäll och trevlig i all hantering, en jättebra allround häst som kan gå högre klasser i både hopp och dressyr. Något sånt typ ;)
Hedda: Stor, fux eller svart, valack, sjukt snäll och bra utbildad. Det är hästen vi letar efter bland annonserna just nu, kan säga att den inte dykt upp till ett rimligt pris riktigt ännu...
Om ni fick frågan att tävla i globe, skulle ni göra det?
Carro: Ja varför inte??
Hedda: Asså jaa jag antar det, varför tacka nej?

vad ser ni mest fram emot i år?
Carro: Ingen aning, typ sommarlov haha
Hedda: Falsterbo, Gripens ponnymeeting och Connemara SM!

vad är era mål för i år?
Carro: Inom ridningen antar jag? Ha kul, utvecklas och få resultat. Har flera mål som jag försöker uppnå hela tiden ;)
Hedda: Ha underbart kul och få en aning mer framgångar, inget superstort men jag vill ha lite fler bra LA rundor innan slutet av detta år

Hur många rosetter har ni?
Carro: Ca 25-30, inte så många men har 14 medaljer och 2 pokaler istället haha. ;)
Hedda: Kan inte antalet i huvudet men närmare 50 i alla fall. Rosetter och priser är inget jag bryr mig sådär supermycket om helt ärligt.
 
Del 3 kommer senare!



Klubbmärke på schabraket

För någon veckan sen så hade jag tråkigt en kväll så jag tvättade mitt vita schabrak, lät det torka, borstade av hästhår som fortfarande satt kvar och sen sydde jag på Vrk-loggan på den!

Hade hemma en gammal tyg/plast logga ni vet, helt vanlig. Letade upp en vinröd sytråd och en synål och sydde sen fast loggan. Var superlätt och det blev enligt mig mycket finare med vrkmärket på!
//Carro



2 glada ston

Idag har jag ridit 2 glada och pigga ston, först ut var Kiwi och därefter Caramelle på Veda.
Kiwi:
Jag red Kiwi i ridhuset en stund och hon var riktigt pigg och glad. Underlaget är fixat på thorsholma och shiiiiit vad bra det var där idag. Helt jämnt och Kiwi flög fram i alla gångarter. Hon var verkligen en dröm. Hon var lite stel i vänstersidan så jag ska be mamma trycka igenom henne nån dag snart. Men förutom det stela var hon verkligen perfekt idag, bästa ponnyn.
Caramelle:
Idag på veda red jag Caramelle som jag inte ridit sen i höstas så det var ett tag sen. Caramelle är inte riktigt min typ måste jag säga, hon är liten, små steg och galet pigg vissa dagar, lätt är hon verkligen inte heller, meeen hon är så sjukt rolig att rida så jag tycker verkligen om henne i alla fall.
Idag jobbade vi lite skänkelvikningar, serpentiner, 10 metersvolter och bakdelsvändningar. Vissa stunder var hon en dröm och gick skitfint medan andra stunden kunde hon stå och hoppa på stället. Men hon var största delen av tiden riktigt fin så jag är supernöjd med henne idag! Bilder ifrån ridpasset kommer säkert senare då Carros pappa var där och fotade en del på både mig och henne, supertack!
//Hedda
Ni får 2 bidler på mig och Caramelle ifrån förra i höstas. Hon gick så sjukt mycket bättre idag än de passen vi red i höstas, superkul verkligen att kunna se skillnad.



Helgen

Fredag har jag hoppspecial på kvällen och efter det åker jag hem till pappa.

På lördag är det dags för HULK igen så då åker jag, Jennie och Michelle tillbaka dit. Nu ska vi börja med egna lektionerna och på ridningen ska vi antingen rida ut vid bra väder eller hoppträna! Men ska bli kul att träffa gänget igen! :)

På söndag är det sista dagen på Hulk. Tror vi ska redovisa eller hålla i själva lektionerna. Sen stalljobb som vanligt och på ridningen blir det hoppning eller uteritt, beror på vad vi gjorde på lördagen!
//Carro
Här är lite bilder på jag och Tinto som jag rider just nu. Om man står vid hans bakben och kollar på hans huvud bakifrån ser han exakt ut som Nougat! De har dessutom båda hingsten Stanford i sin stam ;)



Wiiiieee

Bästa Clara och Dosado vann idag på hela 79% i LA för ungponny! Supermega grattis! 
Superkul verkligen och jag önskar verkligen att jag var där och kollade + tävlade själv, men men, lika spännande att kolla genom equipe och uppdatera hela tiden. 
Grattis också till Cecilia, Julia och Filippa som red på superfina procenter dom också!
Bilden är på Clara och Dosse ifrån en annan tävling!
//Hedda 



Bilder på mig och Tip Top!

Världens bästa Jennie har fotat superfina bilder på mig och Tip Top ifrån hopptävlingen den 4 maj, tack så mycket för bilderna!
Alla bilder utom den sista är ifrån framridningen. Hon fotade fler bilder men dessa var mina favoriter!
//Hedda 



1 HELT ÅR SEDAN!

Idag är det exakt ett år sedan vi jublade, tog emot guldmedaljerna och segrade i Ponnycupen hoppning 2013! Den 9 maj 2013 åkte vi till Lidingö och var mer än nervösa. Våra 6 ryttare red felfritt och hejjarklacken var minst sagt skitnervös hahah(kommer en liten grej om det sen, en kul grej ;))
Minns exakt den dagen. Det är verkligen det roligaste tävlingsminnet jag har, dels för att det gick så jäkla bra den gången, men jag har nog aldrig haft så kul på en tävling som jag hade på den. Hela vårat lag, team, hejjarklack och ridlärare gjorde verkligen varandra glada och på hugget under hela dagen och jag vet typ INGENTING med den tävlingen som var dåligt.
 
Otroligt rolig match och bra arrangerad av Lidingö! Världens roligaste tävlingsdag, UTAN tvekan!
Här är filmen från den dagen... Som om vi inte sett den förut, men nu äre ett helt år sen, klart man måste se tillbaka blick juu ;)



Torsdag

Idag har jag inte varit i stallet alls då jag och ett par kompisar först var i Täby centrum ca 2 timmar efter skolan och efter det åkte vi med några andra till Täby Enskilda och gick på deras öppet hus/middag. Vi var inte där så jättelänge utan vi gick mest runt och hänge haha.
Jag kom hem vid ungefär 7 och sen dess har jag väll inte gjort särskilt mycket. Kiwi fick vila idag men imorgon ska hon ridas, förhoppningsvis i ridhuset också! Imorgon är det också fredag vilket betyder helg och ridning på Veda, känns som det var ett tag sen sist nu.
//Hedda



Imorgon

Är det en liten speciell dag. Händer ingenting särskillt men just det datumet är en speciell grej, vad kan det vara?? ;)
//Carro



Spara protokollen

En sak jag tycker att superviktigt är att spara protokoll och utvärderingar från ridpass. Att innan en tävling kunna gå tillbaka och tänka "vad gjorde jag för misstag i de klasserna" osv.

Innan varje tävling går jag alltid tillbaka till en tävling i samma klass och går igenom protokollet - skriver ner i anteckningar på telefonen vad jag ska tänka på. Innan min start läser jag igenom anteckningarna så kommer jag sedan ihåg det inne på banan. Jag sparar ALLA mina protokoll i en pärm. Skriver på pappret placering, domare och tävlingsplats om det inte redan står. Har alla uppdelade häst för häst. Har dock tappat bort väldigt många från ridskolan men har ändå skrivit ner resultaten på ett annat papper ;)

Vet många som slänger alla sina protokoll under tex 65 eller 70%. Jag tycker man borde ha kvar alla även fast det gått dåligt. Annars glömmer man vad man måste öva på i just den klassen.

Jag gör tex ALLTID försmå volter. Spelar ingen roll om de är 15 eller 8 meter stora. De blir ändå alltid för små. Gjorde lixom en 5 meters volt på gripen hahah. Men ifall jag inte sparat det protokollet på 59% skulle jag aldrig komma ihåg att jag MÅSTE rida större volter för att kunna få en 7a eller 8a. Vad som händer med hästen i volten går inte alltid att påverka men gör jag en perfekt volt och hästen fortfarande är stadig osv får man defenetivt bra betalt på just den rörelsen. Gör man alla vägar perfekta slutar man på en hög och bra procent om inte nånting jättestort händer som man själv inte kan påverka.

Dessutom är det inte bara lärorikt utan rätt kul att kolla tillbaka på gamla tävlingar haha

 Tycker det också är viktigt att skriva ner saker man gjort på tävling eller träning så att man kommer ihåg det till gånger då allt går dåligt.

Alla har perioder då inget funkar. Jag har många gånger gjort halt, släppt tyglarna och börjat gråta för att INGET funkar. Allt bara kaosar och det känns som man verkligen INTE kan rida längre. Att i ett sånt läge gå tillbaka och kolla "vad gjorde jag det där passet då allting satt?" är nog det bästa man kan göra. Vet man vad man ska göra är man snabbt på topp igen!

Jag skriver nästan alltid ner det viktigaste jag hör från mina tränare osv i anteckningar på telefonen. Ska försöka skaffa en kalender då man kan se varje dag vad man gjort. Tex så att man vet hur man lagt upp träningen innan tävling osv. Just nu har jag bloggen till det ;) kan gå igenom gamla arkiv och kolla vad jag gjort dagarna innan. Lite jobbigt bara men det funkar förtillfället.

Kan man inte analysera sina fel efter varje gång kan man inte heller bli bättre
//Hedda




2 hemska dagar

Jag och Kiwi är i en riktig svacka just nu, vi står still och kommer inte vidare i igångsättningen överhuvudtaget. 
Igår red jag på utebanan och där var jag tillsammans med 2 andra hästar varav den ena flög i luften hela tiden och när den gjorde det blev Kiwi sjukt spänd.
Dessutom var det en traktor inne i ridhuset + traktorer och bilar på vägarna + maaassa andra hästar runt omkring.
Jag tror jag aldrig suttit på en så spänd Kiwi förut. Samtidigt som jag skulle få henne avslappnad skulle jag få henne mjuk och få henne att ha ett bra steg som inte var för kort eller långsamt. Hon gick verkligen inte alls bra och inget funkade, speciellt inte galoppen. Nu låter det verkligen som jag skyller på hästen och allting runtomkring men herre vad det inte gick och rida där igår...
Idag var utebanan upptagen av hoppningträningar så jag fick istället rida på gräsbanan där underlaget inte alls är bra, ojämnt och halt, det finns dessutom massa hål på olika ställen. 
Hon gick mycket bättre idag än igår men hon gick stundvis inte ens på tygeln. Den känslan är hemsk. Att ens ponny går med huvudet rätt upp och kollar på saker och man sitter bara och sliter och hackar - som en riktig ponnyunge. 
Kiwi är aldrig en dans på rosor under rosa moln och regnbågar utan vi har alltid något problem men dessa 2 dagar har varit HEMSKA. Jag vill bara komma in ett ridhus med 4 väggar där hon inte har så mycket annat att kolla på exakt hela tiden. 
Vi ska på söndag åka upp till Veda och träna lite i deras ridhus men jag hoppas verkligen jag får till ett bra pass innan dess. De här 2 dagarna har inte alls varit bra och vi står bara och trampar på samma ställe och kommer ingen vart. Jag bara sliter och Kiwi bra går värre, jag är riktigt trött på att inget funkar. Tyvärr får vi ännu en sån här dag imorgon då ridhuset inte är tillgängligt då heller...
Men jag hoppas vi tar oss ur den här svackan så fort som möjligt!
Ni får en bild på mig och Kiwi från ett bra ridpass för ett tag sen. Jag saknar verkligen oss. Allt flöt på så bra och vi var på topp, sen kom bakslaget och nu är vi här på ruta 1 igen...
//Hedda 



Ridning mån+tis

I måndags red jag igen och jag fick rida Nougat. Vi hade lite hoppning för Evelina och han var rätt taggad ändå. Han är fortfarande lite jobbig och stark att rida men han går mycket mera framåt nu än för några veckor sen. Vi hoppade en liten övning där man red rätt upp i trav över bommar och sen fick man välja om man ville gå höger eller vänster och på varje långsida fanns det olika hinder man skulle hoppa. En oxer på ca 70 cm och sen två mindre räcken med 5 språng mellan på andra sidan. Har inte så mycket att säga men han var pigg och hoppade fint!

Igår red jag dressyrpass för Magnus och jag hade Cyklamen. Vi tränade skänkelvikningar, bakdelsvändningar, 10-metersvolter, halter och lite annat. Lite blandat och kul! I början av passet var Cyklamen lite hängig i bettet och tuffade på mest. Jobbade rätt mycket med förhållningar och sånt. Skänkelvikningarna var bra och galoppen var jättebra faktiskt. Efter de mer samlade övningarna lättade han av från handen och blev mycket bättre, plus att han inte bara tågade iväg utan behöll takt och tempo jämnt. Tycker det gick helt okej ändå, men har fortfarande mycket att träna på på honom! ;)
//Carro



Onsdag

Hej och sorry för dålig uppdatering..
Men har inte orkat helt enkelt ;) Igår var jag stallvärdinna och red på kvällen, kommer inlägg om det plus ridningen i måndags när jag red igen.
Idag i skolan hade vi nationella prov i matte och alltså HAHAHA det gick sämst. Dock vare rätt många som failade men ändå. ;) ikväll ska jag nog inte göra något speciellt, ska skriva ngra inlägg kanske?
/Carro



Provridningar

En sak jag verkligen tycker om är att provrida olika hästar. Vare sig det är ponnyer eller storhästar.
Jag provred rätt bra många ponnyer innan vi köpte Kiwi hösten 2012. Jag red allt mellan små C-ponnyer till maxade D-ponnyer, hopp och dressyrhästar och den ena var finare än den andra. Det är verkligen sjukt jobbigt att välja häst.
En av de första vi provred åkte väldigt fort bort. En vit connemara som jag tyckte om sjukt mycket. Vi hann rida honom 1 gång och det gick väll helt okej ändå. Några dagar efter så smsade ägaren och frågade om vi ville ha honom då det fanns andra intresserade och de tyckte vi var bättre för honom. Jag sa nej. Jag hade ingen aning om hur det skulle bli med honom. Han var svår och jag hade inte riktigt hittat alla knappar under första ridpasset. Nu i efterhand börjar man tänka tillbaka... Tänk om han var bättre än Kiwi. Men hade vi aldrig tackat nej så hade jag aldrig stött på Kiwi heller.
Samma sak med en av storhästarna vi provred. Vi var sjukt nära på att köpa honom men då det blev strul under besiktningen (som visade sig vara ingenting) så sa vi nej till honom och köpte istället en 3 år yngre häst, de är helt tvärtemot varandra. Enda likheten de har är nog att bägge var hästar.
Det är verkligen sjukt svårt att "välja" häst, men nu blev det som det blev och det var dessa 2 ston vi skulle ha istället, ångrar det inte en sekund! Men det är sjukt hur annorlunda allt hade sett ut om vi köpt någon av de andra vi var intresserade av, men jag är supernöjd med mina fina flickor!
//Hedda



Svar på frågestunden del 1

Svaren kommer sjuukt sent men bättre sent än inte allt ;) Vi har inte svarat på alla frågor då alla inte var okej att svara på och vissa kom flera gånger, men men, en del frågor blev det ändå, här är del 1!

Vad är era mål inom ridningen?
Carro: Jag har väl lite svårt att sätta några större mål då man är lite fast på ridskola eller vad man ska säga men vill väl utvecklas, såsmåningom om några år kanske skaffa egen häst och tävla. Men just nu så har jag bara utvecklas och bli bättre med bra resultat.
Hedda: Jag vill komma vidare och utvecklas för att rida de högsta klasserna. Jag har inga stora mål för ponnytiden och vi får se hur det blir sen med nästa storhäst beroende på hur bra den är och så. Men jag vill för eller senare nå toppen!

Vad är erat bästa minne med häst?
Carro: Oj ingen aning. Har sjukt bra och roliga minnen tsm med Hedda, Kiwi och Bonzai och sen många bra tävlingsminnen.
Hedda: Antagligen något speciellt ridpass. Men jag vet ärligt talat inte, jag har så sjukt många fina minnen.

Vilket är det roligaste dressyr programmet att rida?
Carro: Mitt favvoprogram är faktiskt LC:2, trots att jag vet många typ hatar det. Men tycker det flyter på jättebra och är ett allmänt najs program att rida haha ;)
Hedda: Jag tycker att LA:P1 är sjukt kul men ett program som verkligen passar mig och Kiwi är faktiskt LC:2

Om ni fick rida vilken ponny som helst vem skulle det vara?
Carro: Chicco typ hahah, saknar lillevän
Hedda: Jag skulle nog vilja prova på de flesta ponnyer hahaha. Men jag skulle nog vilja prova på Drink Pink, han är så sjuuukt fin.
 
Om ni fick rida vilken häst som helst vem skulle det vara?
Carro: Oj ingen aning... Finns massa fina!
Hedda: Oj, har ingen aning. Finns så sjuukt mycket fina storhästar och de flesta hade jag säkert inte ens våga sitta upp på för att de går så bra med andra och då är det jobbigt att komma och inte kunna rida hästen sen haha

Vilket är största misstaget ni gjort på en dressyrbana?
Carro: Haha jag gör typ aldrig någonsin fel inne på dressyrbanan om man tänker felridningar, men på min första LC:1 gjorde jag halt i början av programet när det inte skulle vara det, fast domare blåste inte, endast 2- poäng.
Hedda: Jag gjorde en galoppökning på diagonalen ifrån C istället för M... Fråga mig inte hur jag tänkte, sjukaste nånsin hahaha, jag kom dessutom ut i samma varv haha ;)

Vad är era mål med bloggen??
Carro: Inget större, växa lite kanske hahah
Hedda: Inga skyhöga direkt, få lite mer läsare och ha en stadig statistik.

Vilken är den finaste hästen respektive finaste ponnyn ni nånsin suttit på?
Carro: Hästen typ Cyklamen eller Toy, inte ridit så jättemånga dunderhästar eller vad man ska säga utanför ridskolan. Av ponnys så typ Pandora.
Hedda: Den finaste hästen är nog Malin Isakssons Fridolin eller kanske Queen om man räknar med de jag ridit. Jag har skrittat flera finare men det har bara varit att jag skrittat fram dem åt någon annan. Jag har faktiskt inte ridit överdrivet mycket ponnyer så jag skulle nog säga att Kiwi är den finaste av alla ponnyer jag ridit.

Vilket är det högsta programmet ni tävlat och vilket är det lägsta?
Carro: Lägsta är dressyrryttartest l:1 i debutanten haha. Högsta jag ridit är LA:1
Hedda: Lägsta är dressyrryttartest l:1, lokalt blir det LC:1, högsta jag ridit är FEI inledande.

Hur högt har ni hoppat?
Carro: 115cm ungefär
Hedda: Drygt en meter

Har ni provat på westernridning?
Carro: Nej
Hedda: Nej

Har ni provat på horsemanship? Isf vad tyckte ni om det?
Om ni inte gjort det, skulle ni vilja prova????
Carro: Nej det har jag inte och är inte i jättebehov att att prova det ;)
Hedda: Nej det skulle jag inte säga, jag har ridit ut barbacka i grimma och så haha. Jag tyckte det var läskigt då hästen var pigg och jag red i grimma och grimskaft höhö.



Majdressyren del 3

Här är del 3 och även sista delen ifrån majdressyren den 1 maj. Dessa bilder är ifrån den sista klassen, LA:P1 och alla bilder är ifrån kategori D. Vann klassen gjorde hemmaryttaren Ida Borg på Rozzo!



Tisdag

Förlåt för riktigt dålig uppdatering från bägges sidor, jag har inte ens en anledning till varför jag inte skrev något igår hehe..
Men igår red jag Kiwi på gräsbanan i ca 15-20 minuter. Jag skrittade mycket och försökte lossa henne i skritten. Då underlaget på gräsbanan är både hårt och ojämnt så blev det bara lite trav och hon kändes superbra när jag väl travade.
Idag rider jag nog lite hårdare och på utebanan eller eventuellt i ridhuset om det går. Just nu fixar de underlaget i ridhuset och då går det inte riktig att rida där inne men jag hoppas de blir klara snart! 
//Hedda



Hööks + sthlm ridsport 2/5

1. Vanlig borste, även kallad rotviska. Väldigt mjuk och lätt
2. Flätgelé ifrån showmaster
3. Ryktborste, samma typ som nummer 1, väldigt mjuk men ändå "stadig"
4. Mankam
5. Microfibersvamp
6. Roeckl handskar, svarta med brunt på insidan av fingrarna
7. Vaniga basic lindor
Som ni kan se köpte jag en del rosa grejer hahaha, tänkte nämligen byta ut det mesta i Kiwis ryktpåse och ge gamla borstar till Queen som har väldigt få borstar. Då jag ändå skulle byta ut lite kunde jag lika gärna ta allt i samma färg, då blev det rosa. Vi köpte massa bruna och blåa borstar när vi skaffade Kiwi men de flesta är helt sönder eller borta nu. Dock kommer inte alla borstar nu att vara i rosa då jag har en del annat som jag ska ha kvar också. Men mycket rosa blir det nog i alla fall.
Allting är ifrån hööks utom handskarna som är köpte på stockholm ridsport. Jag har länge letat efter just de handskarna då mina sånna är trasiga och de har inte funnits i sverige (jag köpte mina i Polen) förrens nu. De har funnits med brunt på insidan av fingrarna och hela "knäppet" har varit brunt men nu är det bara kanten som är brun, lite svårt att förklara men ni kan nog se på bilden. Jag har hur som helst letat superlänge efter dessa och nu har de äntligen kommit hit.
//Hedda



Bilder Tucke 1 maj

Här är lite bilder från när jag skrittade Tucke på utebanan den första maj. Jag har en del på Kiwi också som kommer upp lite senare!
//Hedda



Dressyrkurs v.26!

Nu i sommar i början på sommarlovet v.26 ska jag gå en Dressyrkurs på veda mån-fre för första gången på storhäst! Har bara gått ponnyläger innan men nu är den tiden över typ ;) Men det heter After Work och jag lär väl rida med massa vuxna eftersom det är ett vuxenläger, men vet att Sofia ska gå samma läger som mig iaf så vi hänger ju med varandra varje dag då! Är iaf taggad och det ska bli skitkul! Älskar läger seriöst haha, förra årets läger var bäääääst när jag, hedda och hanna var med varandra varje varje dag och hade askul!
 
En av dagarna delade vi upp gruppen i två så jag, hanna och hedda red tillsammans på eftermiddagen och de andra tre i vår grupp red på förmiddagen. Så vi fick hoppa upp på stallplan och skritta fram ute i skogen. Omg det va så sjukt mycket myggor och då såklart gick heddas ena framlinda på trocadero upp och vi märkte det såklart tidigt men han trampade på den och den gick av.. Men vi hoppade av mitt i skogen bland alla myggor och tog av lindorna fram, sen fick hedda rida med dem i handen hahah xd
 
Sen när vi skulle fota på ängen utanför stallet så reste sig Trocadero lite grann helt plötsligt och sprang iväg sen. Haha vi satte ju kameran på en stolpe och filmade så vi skulle ta screenshots så på filmen sen ser man hur troca bara travar iväg förbi kameran och hedda plus jag och hanna bara asgarvar! Haha så jäkla kul vi hade de dagarna!
 
Här är några bilder från förra årets sommarläger!
//Carro



Carro & Toy- RSC Hoppning 4/5-14 ~ 4 fel

Ridskolecup Hoppning 4 maj 2014.
Carro & Toy
4 fel




4/5

Idag var det ju hopptävling på Veda och det blev inte riiiktigt som jag hade tänkt mig.
Jag skulle då hoppat ponny men alla ponnyer var tagna när jag kom och det slutade då med att jag valde att gå upp på storhäst och där fick jag Tip Top. Härligt höhö, aldrig ens suttit på hästen förut.
På framridningen kunde jag reglera honom bra, göra mindre volter och svänga när det behövdes, jag kunde ta tillbaka och öka på framåt utan problem. Jag visste att det skulle bli sjukt mycket svårare väl inne på banan.
Väl inne på banan blev han liite stark men inte sådär superstark. Han var dock väldigt svårvänd och jag behövde driva en del. Det var dessutom ingen lätt bana, kanske för de lättvända ponnyerna men inte för storhästarna, det var inte speciellt många nollor på storhäst.
Han hoppade 1an lite tveksamt men det gick ändå bra, 2an och 3an hoppade han fint, innan 4an bytte han galopp precis innan hindret och då hoppade jag innan honom men det funkade i alla fall, hade jag rättat galoppen innan hade vi fått ett mycket bättre språng där. Jag höll på att missa 5an men kom sjukt sent in på den och han var hur bra som helst och hoppade i alla fall. Efter 5an blev jag lite ofokuserad och gjorde en alldeles för snäv sväng på 6an - kombinationen. Han hann inte riktigt kolla på hindret eller bedöma avståndet då jag la honom så dåligt och då sprang han istället på sidan, han hade säkert klarat det om jag hade lite mer ytterskänkel eller gjort en bättre väg inpå hindret. Men andra gången hoppade han det fint. 7an var inte så bra då jag kom in heeelt snett men kung som han var igen hoppade han den.
Jag är sjuuukt nöjd även om resultatet var riktigt dåligt, jag tror inte ens jag hade klarat av att vända honom i omhoppningen så det räckte med bara en grundomgång för oss. Han var sjukt duktig och alla språng som blev dåliga var helt och hållet mitt fel, även stoppet.
Jag är hur som helst supernöjd med min storhästdebut och jag hade superkul även om det inte var en särskilt bra runda haha!
Efter tävlingen åkte jag upp till Kiwi och red henne på utebanan och herre vad grym hon var.
Jag glömde sporrarna i skåpet så jag red utan och när jag travat 2 varv fick jag lägga bort spöt för att hon var så pass pigg. Hon försökte 2-3 gånger att skicka av mig också haha
Vi jobbade på att få henne mjuk och få henne lugn och vila på steget i traven. Jag red utan spö och sporrar hela passet och hon var piggare än vad hon burkar vara med spö och sporrar, bästa ponnyn!
Jag red också igenom LB:1 bara för att ha lite att göra och det gjorde hon bra förutom att hon var lite stel men det börjar vi ta igenom nu. Hon är inte alls lika stel som hon var när jag började att sätta igång henne utan nu börjar det släppa. Snart tror jag också vi sätter igång med träningarna igen!
Men en varsin stor guldstjärna till Tip Top och Kiwi och minuspoäng till Hedda som inte red så superfint idag, tur att hästarna är grymma då! Tip Top är verkligen en guldhäst, en sån häst alla borde få prova på att rida innan de dör! Helt sjukt hur lyxig ridskolan är som har så pass fina hästar och ponnyer! Kiwi var idag också guld värd då hon var riktigt pigg och superfin, hoppas verkligen hon håller sig så här pigg nu!
//Hedda



RSC Hoppning 4/5

Det va ju sista omgången i hoppningen i Ridskolecupen idag innan finalen. På lottningen fick jag näst sista numret såklart hahah, men fick rida Toy.

Framridningen: Han var lite dragig och svår att hålla tillbaka så jobbade en del på det, annars kändes det som att han lyssnade på mig. Var inget avancerad framridning, trav och galopp i båda varven och skrittpauser.

Banan: Framhoppningen gick bra, fick sen vänta rätt länge på startsignal dock. Men startade sen. Toy va skitstark och drog innan och efter typ varje hinder. Även fast det inte syns så känns det jättemycket uppe på ryggen. Men han hoppade jättefint och bra tycker jag. Tyvärr rev han andra hindret, en riktig skitrivning faktiskt. Tycker inte vi kom in fel direkt utan han bara rev med bakbenen. Men resten av banan gick bra. Det va ju stilbedömning och eftersom jag inte kom till omhoppning så fick jag ju inga poäng alls där, men i bara grunden fick jag sjukt bra poäng! Typ bara 7, 7,5 och 8 igenom hela protokollet. Helhetsintrycket var 8 vilket var väldigt bra faktiskt haha. Men det hade faktiskt räckt att jag kommit till omhoppning, fått 5 på varje hinder där(dåligt poäng) och hade fått placering, så det är verkligen asviktigt att komma till omhoppningen. Men jag var ändå nöjd, synd bara att jag måste åka på skitoturer hela tiden. Har typ alltid otur... Men jag kom iaf 4 i klassen, 2 placerade och de va de enda 2 som var felfria i klassen(!!).

Men vi får se om jag går vidare till finalen i hoppning nu. Om jag räknat rätt så kan jag ta plats 9 av 10 brukar det va då två som låg före mig på ca 5 p i cupen inte va med idag.
Har inte varit någon supersäsong i hoppningen men men ;) 

Film kommer nog imorgon! Kommer kanske fler bilder också när jennie skickat ;) här är lite bilder iaf från ritten. Sry för ful hoppsits på vissa bilder haha
/Carro



Majdressyren del 2

Här är del 2 bilder ifrån Majdressyren 1 maj. Dessa bilder är ifrån klassen LB:1 och alla ponnyer är D ponnysar. Det är lite olika ekipage som ni kan se på bilderna och de 3 av dem är hemmaryttare!



Hööks + Sthlm Ridsport 2/5 Carro

Här är bilder på allt jag köpte 2/5! Skriver inga priser dock men vart dem kommer ifrån och sånt ;) Alla bilderna fotade vi hemma hos mig, ser dock inte "hemfotat" ut på bilderna längst ner enligt mig haha
Tröja Kingsland- Stockholm Ridsport
Vanlig långärmad tröja, marinblå.
 
Smörjgrej och en svamp, Hööks.
 
2 st 3-packs nylonridstrumpor. Kingsland - Stockholm Ridsport.
 
Nya Roeckl-ridhandskar- Svarta - Stockholm Ridsport
 
Dessa ridbyxor från Hööks som jag har i två andra färger- Denna gång Marinblå (dock ej så blåa som på bilderna). Världens skönaste ridbyxor typ haha.
 
Ny kavaj- Pikeur- svart- Stockholm Ridsport
Den var dock liiite stor på mig runt midjan och en aning lång tycker jag.. Men de andra jag provade var för korta i ärmarna så jag fick ta en storlek större.
 
Det var vad jag köpte, hahah någon tycker säkert det e lite snobbigt men jobba=pengar ;) Betalat precis allt själv så det va inte "mamma betalar".. ;)



Hopptävling imorgon

Imorgon är det sista delen i Ridskolecup hoppning för säsongen innan finalen. Jag missade den senaste vilket INTE var bar då jag ligger utanför finalplats just nu... MÅSTE alltså göra bra imorgon om jag ska ha minsta lilla chans.
 
Nu såhär kvällen innan brukar jag inte bara låta allt ligga. "Det är bara en klubbhoppning på ridskoleponny så jag behöver inte satsa". Okej lycka till typ.. Hela tävlingen blir enligt mig SÅ mycket roligare om man själv är förberedd, har ansträngt sig lite med att fixa sig och hästen inför tävlingen plus att man kan fokusera mycket bättre på själva tävlingsdagen vilken leder till att det blir lättare att göra en bra prestation.
 
Nu kvällen innan ska man se till att man har tävlingskläder tvättade och fina. Stövlarna kan man putsa upp lite extra, tvätta schabraket om man har ett och förbereda sig själv lite. Tänka tillbaka på förra hopptävlingen, vad jag bra och vad gick dåligt? Jag brukar ibland kolla på gamla filmer från hopptävlingar. Jag ser på vissa typ "men gud varför gjorde jag en sån väg?". Tar med allt man kan komma på vad man ska göra för att det ska bli bra och sen försöka tänka på det innan start så att det bara finns där. Inne på banan har man inte en chans att komma ihåg allt det och annat när man fokuserar på hästen och banan. Det ska man lärt sig och tänkt över innan isåfall.
 
Att ha sig själv och sin häst ren är också en stor del av tävlingen tycker jag. Hur värt är det egentligen att komma in på tävlingsbanan med leriga stövlar, pyamas(haha nä skojja men ni fattar), hästen är smutsig och allt ser allmänt tråkigt ut. "Bara för att det är en enkel klubbtävling" typ. Se till att hästen är välryktad och fin. Knoppa manen, oavsett hoppning eller dressyr. I hoppningen är det kanske inte lika viktigt men jag tycker det är finast med knoppar. Putsa upp all utrustning och se till att du själv ser hel och ren ut. Det blir så mycket roligare att tävla. När man dessutom kvällen innan börjar förbereda och putsa stövlar osv förbereder man sig själv på att det är tävling.
 
Förut var jag av den typen som var kanske lite seg och inte riktigt orkade bry mig så mycket men det gör jag verkligen nu och det är 100 gånger roligare att tävla då!



Sadlar om

Imorgon skulle jag ha tävlat div 3 i Norrtälje men det blev tyvärr inte så utan istället kommer jag tävla ridskolecup hoppning på veda. Det kommer bli sjukt kul att få hoppa lite igen då det inte är nånting jag gör särskilt ofta. Senast jag hoppade ridskolehäst var i slutet av förra terminen då jag hoppade Twist barbacka, det gick sjuukt fort och jag satt inte så stadigt kan man väll säga haha.
Jag var en riktig hoppryttare när jag var mindre men nu är det bara dressyr som gäller, självklart är det hur kul som helst att hoppa lite då och då, speciellt nu när det är tävling som gäller, tidshoppning 70 cm, vrroom vroom hela rundan. Nej men det var nog dags att plocka fram tretornen och västen, filmer och bilder kommer nog säkert!
Jag satsar imorgon helt ärligt inte på något annat än att ha roligt och det hade jag förra hopptävlingen och målet är att ha lika roligt denna gången också! Självklart är det ett plus att vara dubbel 0a men nån bom som faller hit och dit är ingen större grej. Jag vill inte ha några stopp eller något annat dumt men "huvudmålet" är att ha så roligt som jag bara kan!
//Hedda
Ni får lite härliga bilder från lite terränghinder sommaren 2011 och 2013. Första bilden är på Fanta 2011, andra bilden är på Dumle 2013 och sista bilden är på Kiwi 2013.



Jobba

Idag jobbar vi båda mellan 7-16 i stallet så det blir inte så jättebra liveuppdatering men tidsinställda kommer under hela dagen. Jag ska till stallet efter jobbet och rida Kiwi en stund men annars uppdaterar nog vi båda när vi kommer hem.
Nu går det så mycket fortare att jobba då hästarna inte har några täcken på sig ute i hagarna, tro det eller ej men man tjänar sjuuukt mycket på att inte behöva ta på och av alla hästar täcken hela tiden.
//Hedda



Dagen

Imorse åkte vi till Hööks, Horze och Stockholm Ridsport. Köpte lite på Hööks, inget på Horze och ganska mycket på Stockholm Ridsport. Vi har fotat allt och inläggen om dem kommer upp inom några dagar bara ;) Hedda sover hos mig en till kväll bestämde vi då vi ändå jobbar tsm imorgon. Ikväll ska vi fixa lite grejjer med bloggen och bara chilla. Inlägg och design plus svara på frågestunden, dock tyvärr inte video. Det blev helt katastrof dåligt verkligen, vi sög. Blir FÖR pinsamt att lägga upp..
 
Men imorgon jobbar vi ju på Veda, annars inget annat. Kvällen blir det lite förberedelse för tävling på söndag!
//Carro



Hoppspecialen i onsdags

I onsdags så red jag igen i hoppspecialen på Toy. Vi red kl 14:30 istället för 20:30 vilket var jätteskönt. lektionen var för Evelina ;) Vi tränade massa samlad galopp och sen länga, värmde upp dem och sen hoppade vi massa olika grejjer på olika höjder som var askul.
Vi hoppade fram på en oxer, lite linjer och några räcken plus ett plank. När vi värmt upp hoppade vi en 3- kombination med 1 och 2 galoppsprång mellan. Vi hoppade första gången på typ 70 cm och sen höjde vi till första hindret ca 80, mitten ca 1 meter och det sista låg på 1,15 m. Sen hoppade vi bana två gånger.
 
Lektionen gick faktiskt väldigt bra tycker jag! I början på framridningen var Toy lite dryg och stod emot en del. Efter galopparbetet blev han bättre iaf. I hoppningen var han jättepigg och bjöd på framåt. Kom rätt in på de flesta hinderna och han var jätteduktig. Rev inte en enda bom under hela lektionen vilket kan vara rätt svårt på honom. 
Men han kändes väldigt bra. Lite svår att ta tillbaka efter hindrena då han blir rätt stark då men det gick bra!
//Carro



Majdressyren del 1

Här kommer första delen från Majdressyren och dessa bilder är ifrån första klassen - LB:1 kategori C. Jag fotade endast 2 ekipage och det var Clara Isaksson på Wallarps Dosado (isabellen) och Hanna Jansson på Killberry Jane. Båda är hemmaekipage som lyckades knipa både första och andraplatsen i kategori C, grattis tjejer!



Handlaaa

Nu ska jag och hedda snart åka till Hööks och handla! Sen går vi till Horze och sist åker vi till Stockholm Ridsport. Om vi får med något hem(som vi måste göra btw haha) så kan vi nog kanske visa vad vi köpt om det är något att visa.
Mitt inlägg om hoppspecialen på Toy i onsdags kommer nog idag! :)
/Carro
Idas Rozzo igår ;)



Sommarminne

Åh kommer ni ihåg den här filmen från Augustidressyren 2013?? hehe kanske göra en till sån fast runhoppet i år? ;) 
//Carro



Hemma igen

Nu har vi äntligen kommit hem efter en sjuukt lång dag på veda. Eller ja, hem och hem, jag är hos Carro just nu.
Idag har verkligen varit en grym dag för alla VRK ekipage, 3 vinster och 2 andraplaceringar för hemma ekipagen och superfina ritter ifrån allihop. Jag har tagit flera bilder så snart ska de upp här, har även fotat lite andra ekipage så om de kommer säkert också läggas upp. Jag är även bilder på Tucke och Kiwi ifrån idag när jag red.
Vi var uppe på Thorholma runt 2-4 och först joggade jag Kiwi på utebanan i ca 15-20 minuter. Hon var pigg och framåt och skötte sig super, kanske lite stel i vänstersidan men annars rätt så bra. Sen så skrittade jag Tucke på utebanan i kanske 15 minuter och han skötte sig också superbra, vi tog massa fina bilder på honom också.
Imorgon ska vi satsa på att vara på hööks runt 10, nu jädrar ska vi tömma våra konton och handla maaasssor!
//Hedda
Har sjukt brist på bilder så ni får en bild på mig och Challe ifrån våren 2013.



B-ponnytiden dressyr

Under mina B-ponny år startade jag ganska många dressyrstarter jämfört med hoppningen.
Här är ett par bilder från ponnycupen på först Tungelsta och sen på Haninge. Bägge ponnysarna är russ och den första heter Piazza och den andra Trixa.
På bägge red jag LC och jag tror jag fick runt 58% på bägge. Två riktiga ponnyston och båda hade faktiskt riktigt fina travökningar hahaha.
De första bilderna (Piazza på Tungelsta) är ifrån februari 2012 och de andra bilderna är ifrån min allra sista B-ponny start i maj 2013 (Trixa på Haninge) Ni ser nog vilken som är vilken, Piazza är den i mörka ridhuset och Trixa den i det ljusa ridhuset.