Hoppspecialen i fredags

I fredags på hoppspecialen red vi för Evelina och jag red Cyklamen!
Vi hoppade flera olika linjer och hinder som vi sen hoppade en bana på. Flera jobbiga och svåra svängar och några svåra linjer. Hindrena vi hoppade va kryss, räcken, oxrar och en trippelbarr.
 
När vi värmde upp så kändes han helt okej, men nästan lite loj. Vi red i båda varven och hoppade sen massa olika hinder. I början var det jättekonstigt för jag kom fel in på typ alla hinder och han hoppar ju högre upp om han kommer närmre hindret än vad som är precis lagom. I början var vi inte riktigt igång och det blev lite missförstånd men när vi kommit igång mer så gick det bättre. Fick bättre språng och en bättre känsla när det flöt på lite mer. Annars blev det att han bromsade upp och började "åka uppåt" istället för framåt.
 
Vi avslutade med bana 2 ggr var och sista gången gick det jättebra. Vågade rida på lite mer framåt då och han hoppar mycket bättre när det är lite fart, även fast det känns som att han bara drar på då. Hoppade trippelbarr på 90 cm och sen avslutade banan med en oxer på långsidan som låg på 110. Kom hyffsat bra in på det så då hoppade han det bra. Han klarar ju i princip alla höjder eftersom han hoppar så stort och högt, det är bara en själv som måste träna på sitsen och att kunna hänga med i hans språng.
 
Oavsett om det gick lite sådär i början så är jag ändå rätt nöjd då det blev bättre på slutet och jag kom på hur jag skulle rida ;)
 
Här är massa bilder som pappa fotade. Dock inte så mycket hoppbilder, mest skritt, halt och galopp. En hoppbild haha ;) Men något iaf!
 
Btw nu när jag såg bilderna så insåg jag hur SJUKT dålig hållning jag har när jag skrittar/står stilla. Måste börja sträcka på mig tror jag... ;)
//Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback