Trocadero

image description
Höstlov är underbart <3
Har idag ridit denna lilla filur! Det var dressyr för Malin. Vi red lite självständigt och red mest på volter där vi själva fick välja vad vi skulle öva på. Det gick helt OK för mig, i vissa stunder gick det bra och andra orkade jag verkligen inte. Mot slutet blev han riktigt fin och gick mycket bättre, men det tog sin tid att få till det!

Anledning till varför så kort inlägg är att jag nu ska fixa i bloggen. Kommer ske en STOR förändring här på bloggen som jag hoppas att alla ska uppskatta och fler ska läsa. Men det kommer verkligen ändras supermycket! Inte bara design och så, utan inlägg, bilder, fakta, design. ALLT!
Så jag hoppas att ni ska uppskatta det... ;)




Live från Luxemburg

Hej!
Får låna Annas iPad så tänkte att jag kunde slänga in ett inlägg ;)
Idag är det ju måndag och det betyder ju ridning! Iaf för dom hemma i Sverige.. Gillar verkligen inte att missa en ridlektion, men jag är ändå väldigt glad över att vara här! Fast hinner hem till dressyren på fredag :)
Ikväll ska vi klä ut oss och ha Halloween middag! :)
Saknar dig gose :(
Foto: Elin Halvarsson



Fel

I förra inlägget var det meningen att jag skulle ladda upp en bild på dressyrlaget från idag, men det funkade inte så tog en bild på mig och fanta, men glömde ta bort texten, och kan inte ändra via mobilen. Men aja, glöm inte att läsa de andra inläggen jag gjorde ;)

/Carro




Ponnycupen

Idag var det ju då ponnycup. Två hemmamatcher, en dressyr och en hopp.

På morgonen kl 7 (!) var vi på Veda och byggde staket till dressyren. Sen hjälpte vi dressyren att göra iordning sina hästar, och tillslut gick dem ner och red fram, red programen och sen var dressyren klar. Alla i laget trodde att vi skulle förlora, men Veda vann faktiskt! Bra start för dressyrlaget!

Hanna Jansson - Killberry Jane
Viktoria Nyman - Colleen
Michelle Auld - Cicero (Ludde)
Emil Ledberg - Pandora
________________________________
Sen, typ 2 timmar senare, så byggde vi hoppbanan och gjorde sen iordning våra hästar. Var asnervös, men hade Hanna som min "hästskötare". Haha tack Hanna!

Sen gick vi ner och började rida fram. Jag hade ju då Moa. Hon var superpigg och framåt i galoppen och det kändes jättebra! Men den här gången gick det inte lika bra som det gjort på alla mina andra matcher jag gjort. När jag skulle hoppa fram på hinder nr 1 & 2 kändes hon seg, men hon hoppade ändå. När jag startade hoppade hon 1:an fint, men på tvåan tvärnitade hon och jag var nära på att ramla av.
Red vidare och red resten av ritten felfritt, men moa var seg och gick inte helt framåt, tappade nästan hela tygeln.

Kände verkligen att jag kunde gjort bättre, men resten av laget red ändå felfritt. Matchen slutade oavgjort.

Caroline Davidsson - Moon Beam
Hedda Aspheim - Killbarry Maureen
Ylva Ledberg - Chicco
Sofia Thuren - Brownie
Lina Rydholm - Käck
Alva Nelzen - Plopp

/Carro

Bild på dressyrlaget!!




Spökkväll!

Nattinlägg då ;)
Är på Veda och alla kollar på TV, äter popcorn, dricker saft och har det mysigt! Var 47 ungar här idag, galet mycket! Heelt proppfullt i cafeterian där alla ska sova.

Kvällen började 18.00, och då gjorde alla spöken sig klara och sen gick alla rundan i skogen och satte ut marshaller(stavning?) Sen gick alla spöken till olika platser, 2 och 2. Mörkrädd som jag är så var jag med Jocko. Hon och jag hade en plats nästan ute i skogen. Haha, va fett kul att skrämma alla barn, men det var svinkallt och vissa blev inte ens rädda...

Har varit på Veda hela dagen idag. Från morgonen med ponnycup till kvällen på spökkvällen. Men, skriver om Ponnycupen i ett annat inlägg..

Jag och Fanta, Foto: Elin Halvarsson




RSC Bilder!

Lisa Burestad & Moon Beam | Foto: Elin Halvarsson
RSC 23/10-11


image description




Godnatt!

Hej!
Var ett tag sen jag skrev nu och tror inte att det kanske blir så mycket de närmsta dagarna heller! Åker till Luxemburg imorgon och kommer hem på fredag nästa vecka :) missar tyvärr ridningen på måndag men hinner hem till dressyr specialen! :) imorgon hoppas jag på vinst för lagen som ska tävla! :D nu måste jag sova, godnatt!
/ Lisa

Bild på mig och Moa från RSC, foto: Elin Halvarsson




Underbart ♥

Åkte en sväng förbi Mirella idag. Var väldigt längesen, pussade på henne och gosade myyycket♥




Taggar!!

Imorgon är det dags! Säsongens 2 första ponnycuper, båda är hemma. en hopp, en dressyr. är ändrat med hästarna, så nu ska jag istället ha Moa! Blir najs najs najs! :D Var inte längesen jag tävlade henne i hoppning! ;)
Har packat ner typ allt och ska bara baka nu, sen blire sängen för att vara utvilad till imorgon!

Jag och Moa i RSC-hoppning!




Taggar!

Nu är det dags att tvätta tävlingskläderna och putsa skorna, för på söndag är det säsongens första Ponnycup!
Jag ska va med och tävla Jane! Måste tvätta ridbyxorna, hitta min piké tröja, packa allt och smörja skorna! Här ska det taggas till 1000!! :D

Gammal bild på Hanna & Jane :)




De 2 första bilderna på bloggen!

De 2 absolut första bilderna på denna blogg var ju såklart på favoriterna :)
Brownie till vänster, och Trocadero till höger.
Om man jämför ponnyboken med alla våra andra bloggar tillsammans, så är den här lungt bäst! Den har har vi inte gett upp på efter 1 månad typ, haha.
Eftersom vi kan ha lite "blogg-torka" ibland, så får ni chansen att tycka till!
Vad tycker DU att vi ska blogga om?




Friends


Foto: Caroline Davidsson




Onsdag!

Hej!
Förlåt för sämst uppdatering från min sida... Men efter tävlingen i söndags blev allt bara skit och jag mådde Inge bra så jag behövde en liten paus. Men nu är jag tillbaka!
Måndagens ridning var ganska rolig, vi lekte ganska mycket men Malin lyckades ändå få det som en dressyr lektion på något sätt ;) hon har även lovat att jag ska få Trocadero nästa häst byte!!! :D är överdrivet lycklig! :D har inte fått rida hnm på typ ett år nu, för Malin tyckt att jag har varit för lång, men nu har hon ju lovat :D
Idag ska jag jobba i stallet, inte alls taggad!
/ Lisa


Bild på bästa hästen <3




Nu taggar vi Jane!

Hade Jane igår på ridningen , ska hoppa henne på fredag och sen på söndag ska jag tävla henne i ponnycupen! :D Taggad! Då får väl Jane bli veckans häst!




Snart ridning!

Snart är det ridning! Sitter på läktaren och kollar på lektionen innan. Det är bus-lektion idag! :D

/Carro




Minns ni?

Minns ni alla dessa designer som Ponnyboken har haft? Kollade igenom arkivet och hittade alla våra gamla designer. Visst är det skillnad? :D Själv tkr jag att de bara har blivit snyggare och snyggare !

Våran allra första design ↑

Första vinterdesignen ↑

Första deisngen vi var RIKTIGT nöjda med... ↑







Den här designen gillade vi starkt! ett tag...

våran nuvarande design ↑

Vilken tycker ni är snyggast? :)




RSC Dressyr!

hej, nu blire långt inlägg om dagens tävling! :)


Tidigt på morgonen var det upp och åka till Veda. Smörjde allt och fixade hit och dit. Sen var det lottning och staketbygge. Fick nr 15 och när det var min tur hade jag ingen aning om vem jag ville ha. Hade inte många val, men tillslut blev det Fanta av alla hästar jag kunde välja! Hon hade desutom aldrig tävlat dressyr innan och kan vara rädd för saker och ting. Jennie skulle också ha henne så vi gick upp och började göra iordning fanta. Jag skulle försöka mig på att knoppa hästens tjocka man, men det gick inte så Lisse fick hoppa in och knoppa klart xd

Sen gick vi ner med Fanta och jennie satt upp och red sen sitt program. Fanta skyddade vid domaren...
Sen när jag satt upp och red henne på framridningen var hon jättefin. Sen gick jag in på banan. Magnus fick hjälpa mig lite med hur jag skulle göra så att hon skulle vänja sig vid domarbordet.
Först skyggade hon ganska mycket, men tillslut gick hon förbi utan problem!

När jag startade gick det skitbra! Fick några småmissar här och där, som ett avbrott i galoppen och så, men det gick bra ändå! Slutade på en 3:e placering, ett poäng ifrån 2:a placering. Fick 62,759 procent!
Trodde ALDRIG att det skulle gå så bra! Sjukt nöjd!
måste faktiskt erkänna att hon är en av favoriterna...

Bilder från idag:









Home!

Hemma nu. Ska duscha och göra mig iordning, sen ska jag sitta och rensa bilder från idag.

Skriver ikväll om resultat mm. Men kan redan nu säga, att jag själv är förvånad!
Vi hörs!

/Carro

(bilden har ingenting med idag att göra)




Moon Beam

Tävlade denna söta häst idag :)
/Lisa




Tagga tävling!

Nu ska jag gå och lägga mig, för imorgon blir det tävling! :D Ska upp halv 7 och vara på Veda kvart över 8 för att fixa mina ridgrejjer i skåpet. Sen samling halv 9 för staketbygge, lottning osv.

Taggad! Vi hörs imorgon, uppdaterar er kanske på plats! :)
/Carro




Saknar dig... <3

Saknar dig hästen...


/Carro




...

Det kunde inte ha gått sämre*




Dressyr specialen

Det gick skit dåligt, kunde inte gått bättre, kan seriöst inte rida
/ Lisa




Dressyrspecial!

Hej!
Imorgon är det dressyr special och jag har hört att jag ska ha Rafiki! Är då inte så jätte taggad... Men jag ska försöka att göra mitt bästa!
/Lisa




Snart är det dressyrtävling igen!

På söndag är det terminens första RSC i dressyr. Både jag och Lisa ska vara med! jag tävlar LB:1 och lisa tävlar LC:1. Astaggade! :D Nu behöver man bara hitta kavajen och de vita ridbyxorna :$ och ladda kameran, för det kommer SJÄLVKLART bilder! :D
 
gammal bild jag hittade i arkivet




Tips!

Hej! Ett tips är att se på sanning och konsekvens som går på tv idag, har hört att det ska handla om hästar! ;)


/ Lisa




Svar på kommentar

emma om Miss you ♥:
är inte ni två medryttare på Mirella längre? :)

Svar: Jo, vi är fortfarande medryttare på henne. men hon är halt och får inte ridas, och vi har inte varit där på ett tag pga tidsbrist.




Ridningen!

Hej, Lisa här!
Igår var det ju ridning, och som carro skrev innan så hade vi Anna och vi hoppade. Om jag inte komer ihåg fel så såg banan ut såhär:

Jätte dålig bild, jag vet. men jag ritade den lite snabbt i paint..
Vi började med att rida lite skänkelvikning på långidorna i skritt och trav, sen gick vi in på volterna där vi trava och galopperade. Vi övade mycket på att kunna minska och öka hästen i lätt sits. I galoppen skulle vi rida lätt! Hah, för mig tog det ett tag innan jag fick till det, först blev det för snabbt, en jätte konstigt och SEN blev det rätt! Tror Carro fick till det väldigt snabbt! Sen började vi trava över bommar och hoppa fram lite. Efter det hoppade vi banan, vi fick hoppa den 2 gånger var och andra gången skulle vi göra det bättre än första gången!

Såhär gick det:
Lisa: Det gick faktiskt ganska bra! Han var lite seg ibörjan men när vi började hoppa fram taggade han till! Första gången när jag hoppade banan så satt jag ner ganska mycket när jag skulle bryta av till trav och rätta galoppen, men annars gick det bra! Andra gången gick det bättre! Jag tänkte på att försöka stå upp hela tiden, även när jag rätta galoppen ;) Käck är bara så sjukt stark!! Fick verkligen rycka till en gång för att han inte lyssnade, kände mig nästan lite taskig... Men efter det lyssnade han iaf! :)

(Hitta ingen annan bra bild, så ni får samma om förut!)

Carro: Det gick faktiskt ganska bra(haha vet samma mening som lisa)! När vi hoppade fram var trocadero ganska lugn och när vi galopperade på volter när vi skulle rida lätt gick det asbra! Trocadero var jättelugn och fin. Hade övat på lättridning i galoppen på mirella för ett tag sen, och jag fick till det direkt ! :)
När jag hoppade bana första gången skenade han galet.. så fick gå in på volter, skritta, trava långsamt, skritta igen osv för att han skulle vara lugn. Sen kom jag tillslut runt banan, men han var jättesnabb! Nästa gång jag hoppade banan så var han lugnare. Han skenade lite efter hindret men jag fick stopp på honom lagom till nästa hinder, så kom runt banan felfritt (utan volter) haha ! :p Då gick det mycket bättre! Det är ju kul att han gillar att hoppa och så, men ibland går det lite fort ;)
bild kommer...




Trocadero

Har för en stund sen kommit hem från ridningen. Hade Trocadero och det var hoppning med anna.

Det gick fort idag! xd men jag skriver mer om det imorgon, för nu ska jag göra mig iordning, hejdå!

/Carro




Käck


F:Lisa Burestad

Som ni läste tidigare så ska jag då ha Käck och Carro Trocadero! Snälla Hanna kollade direkt när hon kom till stallet vilka vi skulle ha. När jag fick reda på att jag skulle ha Käck blev jag inte så jätte taggad, är fortf. inte taggad, senast jag red hnm var på hopplägret i somra! Men jag ska ändå göra mitt bästa! Nu ska jag äta klart, sen packa mina grejer!




Snart ridning!

Hej!

Idag i skolan när jag kollade in skvallerbloggen www.ponnysanning.blogspot.com så såg jag att en bild som jag skickat in som "dagens failbild" hade blivit publicerad och länkad hit till ponnyboken!
Riktigt kul! Vi har fått runt 50 unika besökare, vilket är bra för att vara ponnyboken, men det kan ju bli bättre ;)

Snart är det ridning på Veda!
Jag ska ha Trocadero och Lisa ska ha Käck! :)

/Carro




Bildbomb!

Här är bilder på hästarna från hagen idag!
(F)Foto:©Ponnyboken Kamera:Nikon D3100




F: Lisa Burestad

F: Lisa Burestad

F:Lisa Burestad

F:Lisa Burestad

F:Lisa Burestad

F:Lisa Burestad

F:Lisa Burestad

F:Lisa Burestad

F:Caroline Davidsson

F:Caroline Davidsson

F:Caroline Davidsson

F:Lisa Burestad

F:Lisa Burestad

F:Lisa Burestad

F:Lisa Burestad

F:Lisa Burestad

F:Lisa Burestad

F:Caroline Davidsson

F:Caroline Davidsson

F:Caroline Davidsson

F:Caroline Davidsson

F:Lisa Burestad

F: Lisa Burestad

Så, det var några bilder från idag, vad tycker ni ? :)




Smakprov av bilderna!

Ludde och Trocadero :) /Lisa




Stalldag!

Snart kommer det MASSA bilder från idag, håll utkik!

/Carro




Hundutställning!

Halloj!
Imorgon söndag är det hundutställning på Veda, både jag och Carro ska hjälpa till på parkeringen för att samla in pengar till usek. Gillar verkligen inte att stå parkeringen, faktum är att jag hatar det. Fast imorgon är det baar 1 timme och jag ska stå med Carro så jag överlever nog :P
Det är även skötarmöte! Så om ni vill bli skötare är det bara att komma klockan 12:00, annars kan ni ju komma och kolla på alla hundar, caféterian är också öppen ;)


Jag och Chicco i somras :)



Bilderna!

Nu kommer bilderna från när jag red Tucke! :D
foto: Hedda- www.tuckmill.blogg.se




Miss you ♥






Ponnycupen


Snart börjar ponnycupen igen! och första matchen är om bara 2 veckor !
Taaaaaaaggaaaaaad! :D




Bildeer


kommer mer... ;) kanske imorgon? Håll utkik!




Ridningen igår!

Igår på ridningen så hade vi Malin och det var dressyr! Vi hade nästan samma övning som förra gången fast med mer trav och galopp. Jag hade Marre och Lisa hade Ludde.
Vi skulle rida som på en fyrkantig volt och i varje hörn göra en framdelsvändning med skänkelvikning mellan hörnerna. Sen gjorde vi skänkelvikningar och efter den vid en bokstav fatta galopp och rida på en volt.

Carro:
Det gick MYCKET bättre än förra gången jag hade marre, men inte topp bra. Marre är ju som hon är, men i skritten så gick det rätt bra och i traven gick det ibland. Jag fick använda jättemycket skänkel och försökte plocka ner henne med ytter. och det funkade ibland. I galoppen gick det rätt fort så jag försökte mest bara sakta ner, men marre kan ju inte galoppera så långsamt x) haha, aja. Det gick helt OK.

inte bästa bilden men hittade ingen annan på marre :p

Lisa: Det gick så mycket bättre än förra gången! Ludde var jätte mjuk och fin i vänster, men i höger var han stel och jobbig. Det är som på alla hästar, de har en bra och en dålig sida! Skritten gick nog bäst, traven helt ok! Galoppen blev svår, han ville gärna bara springa på. Nu vill jag inte byta nästa gång, börjar ju förstå hur jag ska göra nu! Hoppas jag får fortsätta med honom!



Dressyr specialen!

Hallå hallå, igår var det dressyr special, och jag fick tidigare reda på av Johanna att jag skulle ha Rafiki. Blev inte taggad. Visst, jag har har aldrig ridit honom, men vad jag har hört av andra så är han jätte jobbig att rida... Carro ringde till mig och försökte ha värsta pep-talket, hah.

När jag kom till stallet fick jag göra i ordning Rafiki, fick stå ensam nere i plåt, kuuuuul! Sadel, träns & benskydd på och sen ner till ridhuset!

Lektionen gick inte sådär jätte bra, han var som alla har sagt, skiiiit stark! Fick sitta och driva heeeela tiden, enda gången det gick bra var vi ett tillfälle när vi minsakde stora mittvolten. Galoppen gick sämst. Hoppas det går bättre nästan gång!

Det här har inte varit min vecka! Spec inte när det gäller ridningen... men på måndag är det ridning igen och då ska det gå bra!

Suddig bild på honom.



Ridningen igår!

Hej!
Igår på ridningen fick jag Marre. Men Elin och jag bytte så jag fick Pandora!
Vi hade Anna idag och vi övade på framdelsvändningar på fyrkantiga volter i skritt. travade också på volter och skänkelvikningar. Inte så mycket galopp men det var inte det som var själva övningen. Vi skulle i skritt rida på en fyrkantig volt och i varje hörn göra en framdelsvändning. Inte så mkt mer att säga om lektionen, men berättar istället hur det gick...

Carro:
Redan från början gick det jättebra! Pandora var mjuk och fin och gick i bra form nästan hela tiden. När vi skulle göra framdelsvändningarna så gick det lite segt, så jag tog ett kort spö. men jag använde det aldrig, men det hjälpte att bara hålla i det så flyttade hon jättebra! Hon var jättemysig i traven och lyssnade bra. I galoppen blev hon väldigt pigg så tänkte mest på att försöka lugna ner tempot, men ändå gick hon i samma bra form och sprang på... x) Men det gick rätt bra ändå! Behöver bara tänka på att försöka hålla kvar innerhanden hela tiden så att jag inte tappar den och plockar upp igen. Men annars gick det väldigt bra! :D
Hoppas att få henne nästa gång också, men tror inte jag får det eftersom jag inte skulle haft henne egentligen.

Men Pandora var väldigt fin att rida!♥


Lisa:
Jaaa, vad ska man säga, det gick inte bra! Ludde var skit stark och jätte dryg.. inte riktigt hans dag. Men som Anna sa, det här var inte riktigt hans övning, för det var så mycket skritt. I vänster var han mycket lättare att plocka ner än i höger, där blev han skit stark och det gick inte. Tror aldrig att jag har haft så ont i armarna! Förhoppningsvis har både han och jag en bättre dag nästa lektion ( om jag får honom ) så att jag kan ta igen den här lektionen! Något som jag verkligen måste sluta med är att ta och lätta hela tiden med inner handen! Huvudet åker ju bara fram och tbks då, och så ska det ju inte va.





Måndag!

Hej! Idag är det måndag vilket betyder ridning! Idag ska mammas moster från tyskland komma och kolla när jag rider :) Så håller tummarna att det går bra! Idag är jag även ledig, jätte skööönt! Passade på att sova ganska länge, innan ridningen ska jag försöka bli klar med massa plugg ;)

Hah när jag var liten och precis fått nya ridkläder!



Mini-shoppning!

Hej!
har idag köpt 2 olika saker från MyOne ! Tänkte visa er...

Brun/gråa helskodda ridbyxor från Mountain Horse, 579:-


Skjortbröst/Skjortbrösk (vet ej vad det heter :$), Vit-randig, från Equipage, 99:-




Hoppspecialen!

Hej!
Igår på hoppspecialen fick jag Brownie. Lektionen sammanfattas: GRYM!

Jag fick skjuts till Veda och jag gick upp till stallet och började borsta på honom. Sen gick gruppen ner vid halv 6 och byggde snabbt banan, sen sadlade vi och gjorde hästarna färdiga. Gick ner till ridhuset och satt upp, och sen fick vi skritta ut i skogen i tio minuter medans Malin kollade igenom banan.

När vi kom in i ridhuset började vi direkt trava och arbeta hästarna på volter. Brownie var mjuk och fin och jobbade på bra. Sen började vi med lite skänkelvikning från en hörna till X och sen vända tillbaka till långsidans andra hörna. Blev lite knas med spöt så brownie började bocka men det gick bra därefter. Använde inte spöt lika mkt efter det. Sen började vi hoppa ett kryss och byta galopp över hindret. Det gick skitbra, FÖR ALLA! :D Brownie bytte direkt och hade ett ovanligt snabbt tempo! Det blev en väldigt bra start på lektionen.
Sen hoppade vi en liten serpentin båge med ett kryss vid varje bokstav man passerade. Gick också jättebra! Fick fina byten och brownie hade fortfarande mycket tempo i sig. Mot slutet av lektionen hoppade vi en liten bana med mycket galoppombyten. Den gick bra! :)
Allra sist så red vi en och en i galopp, först ett litet kryss och sen ett högre tävlingshinder på 75-80 cm någonting.

Lektionen gick SKITBRA! Vill verkligen ha brownie nästa gång också, eftersom det gick så bra igår ! ;)

/Carro

Bara för att han är världens finaste och bästa häst så får ni MASSA bilder på han!