Måndag

Hej, sorry för dålig uppdatering men inte orkat idag...
Imorgon är det orientering på eftermiddagen långt bort någonstans. Sista och avgörande betyget inom orientering i 9:an och jag kommer gå vilse :) hahaha nä men lycka till typ..
Ridning på kvällen och jag hoppas jag har Ludde igen!



Första ponnycupmatchen

Idag var det första pc matchen för den här säsongen. Hoppning hemma mot Enskede. Orkar inte skriva värsta inlägget men alla red jättebra, det blev oavgjort och gott fika typ. Jag skrev hoppprotokollet och fixade musik och lite sånt, typ inget att skriva. Hahah, aja. Nästa helg är det dressyr! Kanske tävlar själv då, vet inte än men hoppas verkligen det, är astaggad på att tävla hemma och sen vill jag rida djurgårdenmatchen...Vi hörs mer imorgon, här är lite bilder från idag.
Diggar ni jackorna btw?? Assköna och jättefin färg enligt mig, ska skriva ett inlägg om jackan så ni får veta lite vad alla har på sig egentligen haha



Carro & Pandora, RSC Dressyr 22/9

Carro & Pandora, 22/9-2013
Ridskolecup Dressyr, LA:1




Oavgjort


Skriver mer ikväll!



Godmorgon

Haha somnade med kläderna på, lamporna tända, mobilen oladdad och obäddad säng. Alltså orkar inte med mig själv hahahaha...

Om en halvtimme typ tar jag moppen till Veda, PONNYCUP idag!!! 
GULDLAG



Hemma

Kom hem typ kvart över 4 och somnade nästan direkt. Sov i kanske 2-3 timmar och sen duschade jag och sen åt jag middag.
Imorgon ska jag till Veda igen och kolla på Ponnycupen. Hejjarklack och allt ;) Kanske kan filma alla och sätta ihop i ett klipp om jag är riktigt snäll, men ska sova snart så vi hörs mer imorgon! Natti



LUNCH

Nu har jag lunch, är skiiiittrött as asmätt. Hahah, har iaf gått skitbra uppe i stallet. Nu ska vi bara ta ut hästarna, byta täcken och allt, sen äre inte så mycket kvar. Har typ inget att skriva men skulle bara säga att jag har överlevt första halvlek. Haha



Jobba

Godmorgon världen det är bara jag som är uppe just nu typ... Ska typ om 5 min gå ut och ta ut moppen och sen åka till Veda. SVINKALLT idag så har typ 3 jackor på mig haha, till och med sockor. Nu kommer vintern... 
Vi hörs mer senare! 



Godnatt

Nu ska jag sova, upp svintidigt imorgon och helgjobba. Inte taggad, är helt död i kroppen typ haha, men vi kör på!!
Skriver om hoppspecialen kanske imorgon, hade iaf Mc Cloud! :)
Vi hörs mer imorgon, natti!



Carro & Pandora, RSC dressyr 22/9

LA:1, 22/9-2013
Ridskolecup Dressyr




Torsdag

Ikväll har jag typ gjort ingenting.. Inget att skriva om direkt.
Imorgon ska jag till Veda efter skolan. Ska fixa lite saker med usek och annat och sen ska jag rida hoppspecial. Tror jag ska ha Mc Cloud och det blir väl kul! :) Han är ju typ i toppskick nu, haha.

Kan berätta lite om min helg:
Lördag: upp tidigt igen och helgjobba. 7-16 så kommer inte kunna blogga då men bloggar när jag är hemma igen ;)

Söndag: åka till Veda och hejja på hopplaget i ponnycupen!! Kan nog filma allt så ni får så alla ritter genom hela säsongen kanske?? 



1 vecka

1 vecka sen idag, hoppas du har det bra hjärtat. Saknar dig



I skolan

Hej, sitter just nu i skolan i en soffa och gör ingenting. Det är typ inga här.. Men jag och en till ska göra klart våran engelskauppsats som måste lämnas in idag... Har iaf precis gjort klart ett musikprov, asskönt att bli av med prov.

Ikväll ska jag plugga biologi och sen kanske fixa lite med bloggen, städa mitt rum EN GÅNG FÖR ALLA och sen fixa lite useksaker :)



Framridning Carro & Pandora

22/9-2013
Framridning till RSC dressyr, LA:1




Ludde

Ikväll var det först styrelsemöte där jag och jennie pratade en del med de andra om usek och annat... Sen vare iaf lektion.

Vi red dressyr i ridhuset för en ny ridlärare som heter Jossan, och jag red Ludde igen. Den här gången var han så SJUKT fin!! Han var så framåt och samtidigt kort i formen, eller asså inte så lång som han kan bli utan han behöll formen. Vi gjorde massa slutor på långsidorna i skritt och trav och han satte dem skitbra verkligen. Han höll inte alls på lika mycket att kasta sig och allt den här gången utan var ganska lugn faktiskt, även fast han tyckte en del saker var skitläskiga, typ ett sandkorn på ridhusbotten, haha nej men typ. Han skyggade för ridhusbotten en gång...
Han var för övrigt väldigt fin i traven. I början av galoppen var han också fin men sen blev jag trött och orkade inte riktigt hålla ihop honom men det gick rätt bra ändå :)
Ni får samma bild som förra veckan, jag till höger på den lilla vita ;)



Tisdag

Ligger nu i sängen och läser i Biologiboken... Fick veta typ idag att vi har skitstort biologiprov på torsdag så bara börja plugga lixom. Har musikprov imorgon som jag inte heller pluggat till... Bra där Carro..

Ska om typ 30 minuter åka med Jennie till Veda. Först styrelsemöte och sen ridning. Lite taggad på någon ponny faktiskt, haha ;)



Måndag

Har ingenting att säga om den här dagen typ.. Imorgon slutar jag runt 2 och sen lite senare på dagen ska jag till Veda. Först är det möte med styrelsen och sen är det ridning. Tror dressyr och jag har väl Ludde eller någon. Är rätt taggad på att rida, haha sjukt taggad faktiskt.
Tävling på Ludde för LÄNGE sen



Måste städa rummet...




Vecka 39

Måndag: Ingenting, bara plugga typ
 
Tisdag: Styrelsemöte och sen ridning på Veda
 
Onsdag: Ingenting
 
Torsdag: Nada
 
Fredag: Hoppspecial
 
Lördag: Helgjobb på Veda
 
Söndag: Ponnycup Hoppning hemmaplan. Tror inte jag ska rida dock men ska dit och kolla och hejja iaf ;)
 



Nattiii

Är så jääääkla trött... Måste plocka upp på mitt rum men sen ska jag faktiskt sova. Är skittrött och orkar inte sitta upp hela natten som vanligt.. Imorgon är det chilldag typ men måste plugga skitmycket när jag kommer hem. Tisdag är det ridning igen, kanske har Ludde igen? Skulle ändå vara rätt kul faktiskt ;) Ponnylover typ hahaha
Vi hörs mer imorgon, natti!



Tävlingen idag

Idag tävlade jag Pandora i ridskolecup dressyr. LA-debut dessutom. Dock var det endast jag och Hanna som red LA klassen för alla andra fegisar vågade bara köra LB, haha. 
Iaf på framridningen var hon rätt fin tycker jag. Dock kröp hon ihop väldigt mycket i formen så behövde verkligen få upp huvudet på henne hela tiden. Hon hamnade ibland lite bakom lod och då jobbade jag mycket med att hon skulle gå rakt istället.. var lite jobbigt ibland men gick helt ok. Ryggningarna var skitsvåra i början, hon förstod typ ingenting vad vi skulle göra men sen började hon lära sig! Jobbade alla lite svårare momenten i programet, ryggning, skänkelvikning, 10-meters volterna och förvänd galopp typ. Var skitjobbigt men gick ändå helt okej.
 
Inne på banan blev hon SÅ jäkla trött. Orkade typ inte ta ett steg.. Jag kämpade HELA programet men hon var sååååå trött men ändå skitduktig som verkligen försökte hela tiden. Skänkelvikningarna som hon brukar ha VÄLDIGT lätt för, var helt omöjliga inne på banan. Dem gick skitbra på framridningen men inne på banan orkade hon inte flytta alls. Fick ganska många missar tyvärr och hon var supertrött så med tanke på alla missar och allt var 56,184% som jag fick typ helt okej.. Dock väldigt lågt.. Domaren dömde skithårt i ponnyklasserna, av alla starter i 3 klasser blev det TVÅ ritter över 60%!!! Högsta ponnyprocenten idag var lixom 62 och jättemånga placerade sig på runt 50-59% så det var väldigt låga poäng idag.
I min klass vann Hanna som red Kummin, hon fick 1% över mig så det va ganska tajt men som sagt sjukt låga poäng.
 
Trots inte bästa protokollet var det ändå första LA:n och jag fick över 55 som var mitt mål, hahahahah. Var ändå helt okej för att vara första LA,n för mig och på Pandora och vet inte ens om Pandora startat LA i dressyr någonsin? Har hon kanske men då för några år sen.
Har både bilder och filmer men vet inte om jag vill ladda upp filmen hahahhaha. Bilder kommer iaf när Ida fixat dem ;) Ni får lite screenshots sålänge från filmen :)
 
Som sagt kommer fler bilder i annat inlägg senare och kanske film också ;)



Jag lever

Hej, bloggappen dampar så jag bloggar via datorn istället om tävlingen idag. Inlägget kommer ikväll iaf ;)



Tävling imorgon

Idag var jag på Veda vid halv 1 typ, hade teori i några timmar med 5 olika grupper och sen var det samling inför tävlingen imorgon. Byggde staket och sen lottade hästar. Haha hade TUR och fick nr 2 så tog Pandora.
Efter lottningen fixade jag och Hanna lite med ponnysarna, duschade dem lite och sen typ smörjde sadel och träns lite snabbt. Åkte sen hem, åt mat och sen kom Ida, haha har tränat program, ska rida LA:1 imorgon som jag inte gjort pååååå, 3 månader?? Dessutom aldrig tävlat programet, bara tränat så får se hur det går. Hoppas det går bra iaf ;) ska sova nu, hörs mer imorgon med resultat och allt!



Lördag

Hej och sorry för ingen bloggning typ.. Har inte orkat helt enkelt.. 
Vid halv 1 ska jag va på Veda. Sen ha teori fram till typ 16:30. 
Sen är det samling inför söndagen. Staketbygge, lotta hästar, betala startavgift  osv. Jag och Hannapanna kanske är kvar lite efter och fixar våra horses ;) Sen hem och då sover Ida här!
Haha dagen igår, jag, hedda och Ella var     ute på promenad typ. Hahah först kom de hem till mig och vi va bara här en liten stund och sen gick vi ut.



Torsdag 19/9

Den här dagen har varit så hemsk. Har sagt hejdå för sista gången till min bästa vän. De jobbigaste jag gjort i hela mitt liv.
Nu är det bara jag och mamma hemma fram till måndag. På eftermiddagen idag åkte jag och mamma till täby c för att tänka på annat. Handlade lite, åt middag och sen åkte vi hem och kollade på film med lite glass och sånt.
Imorgon är det skola igen.. Kommer påriktigt inte palla det.. Godnatt
Mitt hjärta



Förbereda tävling???

Till förra tävlingen kan jag inte säga att jag hade förberett mig särskillt bra.. Haha får vara lite bättre till nu på söndag.. Nu har jag varit så duktig och precis slängt in alla vita lindor i tvätten.. Haha har inte tvättat dem sen ridlägret i somras...
Ska tvätta vita byxorna också, som jag inte heller tvättat än... 
Nej men ska verkligen fixa iordning allt innan den här gången.. Är inte så duktig på att förbereda mig nu för tiden men ska ändra på det ;)

Nu är det dressyr på söndag och inte hoppning, så måste kolla om jag ens kommer ihåg programet.. Ahaha.



Hoppspecial 13/9

I fredags den 13:e, alltså fredag den 13:e hahaha.... var det hoppspecial igen. Vi red för Evelina och jag hade Mc Cloud igen.
Vi red först en ganska svår cavalettiövning och sen red vi lite olika serier och tillslut hoppade vi en bana några gånger.
Kludden är så JÄKLA pigg och fräsch just nu!! Han har typ aldrig varit så pigg hahahha. Han bjuder verkligen mot hindrena, lyfter på benen, går att öka och minska på honom trots att han väldigt gärna vill springa fort till nästa hinder... 
Han var skitduktig verkligen! Banan gick asbra, han lyssnade verkligen och hoppade allt superfint. Lite pigg och stark ibland men han gick att reglera väldigt bra så är skitnöjd med honom..
Haha och när han fått hoppa brukar han ju bli väldigt mjuk som de flesta kanske vet, HAHAHA han var så jäkla fin när jag galopperade och travade av honom.
Hahah sry för ful bild men det va det enda jag hade på hans rygg...



Vila i frid

Världens finaste ♥
* 2010-04-19
2013-09-19



Nya blogg.se appen!

Shiiit! ÄLSKAR nya bloggappen!! Den är sååååå mycket enklare att blogga på. Mycket mer tillgångar och fixa allt möjligt på den. Skitbra verkligen! Om du inte redan har den, ladda ner!! Om du har den, UPPDATERA DEN! Helt klart deras bästa på länge!



Svar på kommentar

Anonym: Tävlar du bara dressyr i ponnycupen? Varför?:)
Svar: Nu förtiden tävlar jag mest i ponnycupen dressyr. Förra året red jag alla dressyrmatcher under säsongen (5 grundmatcher, 2 semi, 1 final). Säsongen 2012-2013 var faktiskt första året jag tävlade ponnycup dressyr.
Förra säsongen tävlade jag lite hoppning också. Fick rida 2 grundmatcher på hemmaplan, båda på twist, och sen fick jag rida finalen ;)
Jag tävlar alltså mest dressyr nu, kanske hoppar någon enstaka hoppmatch men är med i dressyrlaget nu.
Varför? hahah ja antagligen för att ridläraren valt ut att jag ska va med i dressyren. Inget jag valde själv ;)



I lördags

Tänkte bara skriva lite kort om dagen i lördags om det nu är någon som vill läsa om det hahahha.
Tog moppen ut vid typ halv 7. Jobbade med Jana och hon kom precis fram när jag gjorde det. Anna var med på förmiddagen och jobbade med oss och sen jobbade vi själva. Hände typ ingenting... Allt flöt på skitbra och vi låg snäppet före kan man säga. Var bara lite jobbigt när vi skulle släppa in dem för Candi höll på så jäkla mycket att springa runt men det löste sig rätt bra. Annars gick typ allt bra. Alla in och utsläpp gick bra, inget blev fel och vi hann göra lite extra grejjer också. På eftermiddagen gav jag två hästar spruta (dock i munnen hahah skulle aldrig våga in i kroppen), Hann fixa hela skrittmaskinen, fyllde på alla tunnor och kärror, allt bara gick bra helt enkelt haha.



Ludde

Var skittrött igår när jag kom hem från ridningen så orkade inte blogga men skriver ihop ett litet inlägg om ridningen nu.

Jag fick rida den "lilla" vita idag, Ludde! Han var jättefånig redan i stallet och vågade inte gå förbi sadlarna och vågade inte ens gå förbi sopkvastarna, som han förövrigt gör ca varje dag.
Iaf, det gick faktiskt ganska bra att rida. Han var en liten hare dock, skiträdd för konerna.. Kastade sig flera gånger och höll på att tönta sig. Han var ganska fin dock, vänster varv var han SKITFIN. Kunde hålla honom kort i formen och samtidigt hålla ett bra tempo, vilket kan bli jobbigt på honom.
Vi red lite travövningar och det gick rätt bra. Han var stenhård i högersidan och ville aldrig ställa igenom höger.. Kämpade som fan men han lossnade lite tillslut.
Tyckte han va riktigt duktig faktiskt, han är ändå en väldigt fin ponny att rida tycker jag, trots att han är väldigt rädd för allt han ser...
Vänster: Hedda & Dumle
Höger: Carro & Ludde



Hemma

Slutade 14:10 idag, gick hem och gick ut med Elvis direkt. Sen fick han mat och nu äter jag själv mat.. Hahaha nä men flingor typ..

Om en timme typ ska jag till Veda. Tar bussen nu då det är KOLSVART på kvällarna så jag vågar typ inte köra hem, hahahah. Ska va stallvärdinna iaf och det är ju rätt chill. Sen rida. Är ganska taggad ändå, fast benen = ingen energi. Helt jäkla slut... 

Kanske uppdaterar något i stallet men glömmer det hela tiden.. Haha



Måndag

Idag har jag  gjort precis ingenting typ.. Bara gått skolan, kommit hem och bakat chokladbollar typ..

Ikväll ska jag faktiskt städa och fixa lite inne på mitt rum. Det är rätt fult och stökigt nu men ska piffa upp det lite haha. 
Imorgon är det skola, sen är jag stallvärdinna och sen ridning på kvällen. Om vi inte bytt har jag Nova, annars vet jag inte, men vill väldigt gärna ha henne så hoppas på det!



Vecka 38

Måndag: Ingenting typ
Tisdag: Stallvärdinna, Ridning
Onsdag: Friluftsdag med skolan...
Torsdag: Min hund får antagligen åka till himlen♥
Fredag: Nada
Lördag: Typ hjälpa mamma på Täby Galopp, loppis typ. Sen på kvällen kanske någon sover över hos mig? Hmmm ;)
Söndag: Dressyrtävling Veda



Tävlingen

Idag var det Ridskolecup i hoppning på Veda. Var astrött och inte så taggad med körde ändå... Fick lott 9 och tog Pandora. Nu är det 3 klasser istället för 2 på ponny, 50 cm, 60 cm och 70 cm. Skulle egentligen startat 70 klassen men jag har bara mina LB placeringar på Twist så jag fick köra 60 istället eftersom man måste ha placeringar på olika hästar ;)
 
Iaf gick Pandora 50 klassen innan, och hon galopperade så jävla fort och tog typ slut på alla krafter.. När jag hoppade upp på framridningen var hon helt genomsvettig.. Jag tänkte skritta henne rätt länge på lång tygel men hon orkade knappt skritta. pandora är i vanliga fall skitsnabb för skänkeln och har man ett spö behöver man aldrig använda det.. Hon var så otroligt seg och trött.. Kunde knappt trava.. Tog ett kort spö och nuddade lite, hände NADA?!?!? Behövde sen använda spöt bara lite mer, aboslut inte mycket för då drar hon ju iväg men ändå lite grann.. Då vaknade hon till LITE. Galopperade bara något varv i båda varven och sen skrittade jag typ resten.
 
Inne på banan vaknade hon till, som hon brukar göra. Ville ha henne kort så hon inte drog iväg, och även så jag kunde reglera henne lite. Såfort man håller i tyglarna på henne suger hon ihop sig eller vad man ska säga, hon trycker in sig själv asmycket på tygeln så jag längde lite på tyglarna, tryckte på lite och försökte få upp huvudet på henne. Blev lite långa tyglar hela ritten då men aja...
Ritten gick helt okej. Hon hoppade bra, bytte galopp över nästan alla hinder, lyssnade ganska bra och aa va ganska duktig. Jag var lite slarvig i vissa svängar och fick hjärnsläpp mitt under ritten men hittade tillbaka sen.
Banan gick ändå helt okej, lite obalans här och där och sen blev jag kanske lite tung i sadeln haha... Men är annars ganska nöjd. Det var bara 3 i våran klass och jag kom 2:a med typ 3 poäng från 1:an. Ingen placering alltså men fick 2:a bästa stilpoängen på hela dagen tror jag? Fick 96,5 p
 
Här är lite bilder från idag, ni kan få se film också... lägger upp bilder och film dåååå.
 
Här är film också!

 




Söndag

Hej! har skitmycket att skriva om så ska göra flera olika inlägg så kommer de upp under veckan.. Bla om tävlingen idag, hoppspecialen i fredags, lördagen, lite nästa vecka osv... Tävlingsinlägget kommer dock ikväll om hur det gick på tävlingen :)



Tävling

Godmorgon, hahaha samling om 30 min och jag ligger i sängen i pyamas.. Den är bra?! Är ASTRÖTT så får se om jag somnar på hästen idag..
Vi hörs kanske under dagen, får se om jag orkar liveblogga...




TÄVLING imorgon?!?!

Alltså omg är så oförberedd som det bara går. Imorgon är det hopptävling på Veda men har inte fixat nååågontiiing till imorn, hahaa så fail.
Ingen aning om vem jag vill ha men någon blir det ju hjahah.

Idag jobbade jag iaf hela dagen i stallet och skriver om hoppspecialen igår i ett annat inlägg kanske imorgon :)
Måste röra på mig och fixa lite grejs till imorgon, hörs!




Hoppning Caramelle

Hittade en video på mammas dator som är snart ett helt år gammalt, men en film på när jag hoppade Caramelle för första gången. Haha aa det var ett år sen men bjuder på den ändå....



Fredag

Hej! Är hemma från skolan nu, dock var det lite jobbargubbar hemma när jag kom hem och hahah det hade gått någon vattenläcka så hela jävla nedervåningen har täckt av vatten inklusive mitt rum :(

Ska lite senare åka till Veda och hoppa. Tror jag ska ha Mc Cloud men får se. :)
Vi hörs lite senare




Update

Sorry för dålig bloggning.. Men känner inte för att blogga just nu och de flesta vet nog varför.
Idag var skolan skitjobbig.. Bröt ihop hela tiden men försöker ändå dölja lixom.. Skitsvårt verkligen. Avslutade med ett SO prov jag verkligen försökte på så hoppas jag får något bra betyg för en gångs skull.

Imorgon är det skola, slutar typ 2-3 någonting. Sen på kvällen är det hoppspecial igen. Om vi inte bytt hästar har jag Mc Cloud. Annars vill jag nog rida typ vem som helst.

På lördag jobbar jag i stallet hela dagen så blir nog dålig uppdatering då..
Söndag är det hopptävling också




Ridningen i tisdags

I tisdags red vi dressyr i ridhuset för Evelina och jag red Nova för första gången. Hon var världens snällaste och mysigaste att göra iordning i boxen och hur gullig som helst. Dock är hon HUR stor som helst.. På riktigt över 180 i manken(!).
 
Vi red volter i alla gångarter, minskade och ökade på volterna, skänkelvikningar, öka och minska tempot och lite fattningar från halt, skritt och trav.
Nova var skitfin och jätteduktig, askul att rida, en liten utmaning typ. Hon hade aldrig gått med på våran lektion innan men jag tyckte hon var jättefin. Hon gick ganska stadigt för det mesta, lyssnade på förhållningar, gick att öka minska, vände bra och så. Lite svårt i början med skänkelvikning snett igenom men jobbade på hela tiden och tillslut var hon riktigt duktig faktiskt. Hon är så pass stor att om man släpper trycker hon på väldigt mycket men hon var väldigt lugn faktiskt.
Galoppen var lite svårare dock. Vi började med att fatta galopp direkt ur skritt. Hon gjorde en skitbra fattning men sen tyckte hon det blev jobbigt att hålla igång den, och när jag då tryckte på lite blev hon lite sur och stannade till och kickade lite men jag fortsatte och sen slutade hon. I slutet gick galoppen bra iaf, både attt öka och minska. 
 
Gillade verkligen henne så hoppas jag får henne nästa vecka också
Har en bild när jag sitter uppe på henne men hedda har den bilden så laddar upp den senare:)



.

Orkar inte blogga, fan vad jag hatar livet. Det är så jävla orättvisst.




Apahedd

Ahahahahahha lol




Natti

Är astrött + sjuk, så orkar inte blogga mer idag men jag skriver om ridningen imorgon ;)




Nu börjar tävlingarna igen!!!

Är så JÄKLA taggad på att tävla igen! Senast jag tävlade var i juni, den 7:e. Finalen i Ponnycupen dressyr på Gladö, där vi red utomhus på en kokhet ridbana i typ 30 grader och ingen skugga. På med svarta kavajen och ba kör typ!! Hahahah nej men...
 
Här är lite datum för kommande tävlingar Höstterminen-13:
 
15:e september - Ridskolecup Hoppning
22:a september - Ridskolecup Dressyr
6:e oktober - Ponnycup Dressyr hemma mot Lidingö(?)
6:e oktober - Ponnycup Dressyr borta mot Djurgården
2:a(eller 3:e) november - Klubbmästerskap Dressyr
 10:e november - Ponnycup Dressyr borta mot Lidingö(?)
24:e november - Ridskolecup Dressyr
8:e december - Ridskolecup Hoppning



Måndag

Idag var skolan ganska chill.. På förmiddagen skulle alla tjejer i klassen till ungdomsmottagningen i Vallentuna och va tillbaka till lunch, sen ganska chill schema.

Imorgon har jag skolfoto.. Fyfan alltså, DIREKT efter gympan också!!! Känner på mig att det kommer bli ett VÄLDIGT fint foto?!

Runt 5-6 typ tar jag moppen till Veda. Rider halv 8. Vi har nog hästbyte men kanske rider ut, eftersom hästgruppen gjorde det idag men vi får se. Skulle va kul att rida ut till sommarhagen och köra dressyr där. Imorgon inviger jag nya stövlarna och tror handskarna om jag inte glömmer dem hahah.




Vecka 37

Måndag: Ingenting typ
 
Tisdag: Ridning, tror dressyr och kanske hästbyte
 
Onsdag: Ingenting
 
Torsdag: Ingenting
 
Fredag: Hoppspecial Veda
 
Lördag: Helgjobb Veda
 
Söndag: Hopptävling, RSC Veda



Sensommardressyren

ASSÅ JÄVLA SKIT jag skrev nyss ett aslång inlägg och sen försvann allt!!!!!!!

Idag var jag iaf på Veda 8:15. Var funktionär på dressyrtävlingen och fotograferade till hemsidan under förmiddagen.
Efter lunch gick jag, hedda och jojjo upp till stallet och hade knoppkurs. Kom ca 20 barn så vi delade upp alla barn i 2 grupper och jag tog ena gruppen och hedda den andra. Sen hade vi kurs med varsin häst och visade hur man knoppar och sen fick alla knoppa varsin häst. Vi gick runt och visade alla hur de skulle göra osv. Många var det typ 2:a gången de knoppade och efter kursen knoppade dem SJUKT fint! Askul och fick massa kommentarer från dem att de tyckte kursen var jättebra så det va skitroligt!
När alla hade åkt hem kraftade jag hela ponnystallet snabbt och åkte sen hem.

Här är lite bilder från dagen!




Hoppspecial med Marre för läääänge sen!

11 maj 2012- Hoppspecial på Marre!! Känns som att det var sjukt länge sen och haha ja det var det ju! kul att kolla på gamla videos och bilder men HAHA jag rider asdåligt på typ varje video...



Förlåt...

...men jag har inte ORKAT blogga. Har på riktigt inte ett skit att blogga om hahaha. Orkar inte sätta på datan för att sitta där och komma på vad man kan blogga om. Skitsegt... Men kommer nog på lite inlägg.. SKA fixa, tror ikväll..

https://cdn2.cdnme.se/2404741/7-3/pic_522b4bb8ddf2b309eb3eceff.jpg" class="image">




Thailand 2014

Längtar såååååå mycket! På sportlovet och veckan innan eller efter(kommer inte ihåg) ska jag åka till Thailand med familjen! Blir 3:e gången jag är i Thailand då. Vi ska åka dit i 2 veckor och det kommer bli såååå najs!
 
gånger jag varit i Thailand
2010- 3 veckor
2012- 1 vecka
2014- 2 veckor



Vill ha vill ha vill ha vill ha

Fr. vänster: 
1: Sjukt skön tröja som sitter jättebra. Fanns inte i rätt storlek i butik så ska beställa via nätet.
2: Enkel pikétröja från CRW men jag gillar färgen hahah, tror jag ska beställa den med
3: VÄRLDENS ABSOLUT SKÖNASTE TRÖJA. Prövade den i butik och den MÅSTE jag köpa!! 
 
Sen denna modellen på ridbyxor, alltså jag ÄLSKAR den. Har ett par svarta och de sitter så JÄKLA bra. Jääättesköna är dem, mjuka och stretchbara(stavning???). Vill ha alla färger som finns av dem!! Marinblå, brun, röd och vit. Vita finns dock inte med på deras hemsida i bild? Men vill ha iaf!!! Lite dyra dock, runt 700 kostar dem men kan iaf önska sig något par...
 
Allt från hooks.se



Lite tråkig uppdatering..

Har inte hunnit blogga så mycket just idag... Ikväll har jag fixat MASSA grejjer, redigerat på hemsidan(vrk.nu), gjort alla ponnys namnlappar till ponnycupen och mailat dem, hållt på med bilder till nya stallvärdinnorna som ska printas ut och fixas så det har tagit lite tid.
Nu måste jag faktiskt plugga lite... Har läxa tills imorgon som är bra att göra kanske?
 
Imorgon ska jag hem till pappa efter skolan. Lördag bara vara och söndag hela dagen på Veda. Först dressyrtävlingar där, ska jobba som funkis och sen ha knoppkurs tillsammans med Hedda.



Alla Ridskolecupfinaler jag gjort...

Nu kommer ett SJUKT långt inlägg med alla finaler jag gjort i Ridskolecupen!
 
2010
Dressyr LB:1
Första finalen jag gjorde var i dressyr, juni 2010. Jag hade tävlat i Ridskolecupen i ett halvår typ och fick två placeringar den säsongen. Jag visste ju ingenting om finalen och jag trodde inte att jag var med. Dagen innan hade jag och Lisa tänkt åka ut och hejja på finalen.. Kvällen innan vid typ 5-6 tiden så tittade jag på hemsidan. Haha skulle titta vilka det var som var med i finalen. Driver inte jag blev skiträdd och nervös när jag såg att det stod mitt namn på finallistan för ponnydressyr!! Hahahah omg.. Fick fort som fan springa runt på gräsmattan och träna in programet och sen åka förbi mamma och hämta tävlingskläder.
På tävlingsdagen när vi skulle lotta hästar fick jag sista numret såklart haha (8). Hade att välja mellan Yrsa & Anastasia. Haha tog Yrsa.. OMG ALLTSÅ KOMMER IHÅG ATT JAG SA TILL YRSA UPPE I STALLET: "Kom igen nu Yrsa, vi har vunnit en gång och vi kan göra det igen." HAHAHAH ALLTSÅ JAG DÖR!!! 
 
Iaf det var 2 domare den tävlingen. Jag red programet och det gick åt HELVETE! Hahah skrattar bara jag tänker på den ritten.. Yrsa skyggade för domaren 24/7, bröt av i galoppen och jag hade felgalopp och allt asså herregud...Jag kom sist hahaha, fick 51,37 av ena domaren och 50,34% av den andra.
 
HAHAHA alltså läs protokollen! HELT SJUKT HAHAHAHA OMG
 
2011
Dressyr LB:1
Det här året kom jag till dressyrfinalen igen. Tog först Pandora men sen bytte jag till Colleen. Haha jag kunde ju inte rida henne men jag höll knappt i tyglarna (alltså dem glappade brutalt). Men Colleen gick ju ganska lågt ändå när jag inte ens höll i henne. Jag trodde ju att hon gick på tygeln men aja. Inte så mycket att säga men jag fick 62,414% och blev 3:e placerad (ahahah hur nu det gick till?) Fick en gul rosett, bronsmedalj och hederspris.
 
2012
Dressyr LB:0 & Hoppning 70 cm
Det här året kom jag för första gången till final i både hoppning och dressyr. I dressyren hade jag Plopp, som jag då inte hade ridit på ett helt år. haha hade att välja mellan Plopp, Käck och Bamyl typ.. Så tog Plopp. Han gick helt okej inne på banan men fick massa missar... Fick ändå 65,00% och kom faktiskt 2:a. Det här året hade dem större rosetter, så fick en ganska stor, blå rosett och en silvermedalj.
 
Hoppningen, där tog jag Jane. Hon var SKITTAGGAD under framridningen, hade typ ingen kontroll över henne seriöst, hahah, hon bara drog och drog.. Inne på banan gick det så fort så jag kunde nästan inte svänga. När omhoppningen började tappade jag tygeln som gled ur handsken(hade nya, vita handskar som var SKITDÅLIGA), så jag hann inte styra innan hindret kom och då galopperade hon förbi, behövde lägga en stoor volt och sen hoppade hon. Resten av banan hoppade hon felfritt men tygeln tappade jag flera gånger och man ser på filmen som jag förövrigt inte tänker lägga upp hur tyglarna bara glider ur handen så fort jag kortat upp dem. Det var verkligen en kaos runda... Jane bara sprang och jag höll inte ens i tyglarna bokstavligt talat... kom näst sist, hahahah
 
2013
Dressyr LB:0 - Hoppning 70 cm
I dressyren tog jag Ludde och i hoppningen tog jag Twist. Dressyren gick helt okej, Ludde var helt galet seg!! Orkade inte ett steg till mot slutet nästan... Jag kämpade in i det sista kan man väl säga, och det gjorde LÄTT Ludde också! Han blev lite lång i slutet och orkade inte riktigt.. men det gick ändå helt okej.. Red på 65,781% och kom 3:e placerad! Protokollet blåste dock iväg samma dag men jag fick en stor, gul rosett, en bronsmedalj och hederspris.
 
Hoppningen, där hade jag Twist. Hon var BÄST! Så jävla grym!! Hon har ALDRIG hoppat så bra som den gången, jag hade kontroll över henne, hon lyssnade på förhållningar och allt satt. Alla andra tävlingar har hon bara sprungit på men den här gången lyssnade hon verkligen! Hon var i några bommar men alla låg kvar... I omhoppningen tryckte jag på ganska mycket och satsade ganska mycket. Hon klarade alla svängar, behöll tempot och tvekade ingenting. Jag startade som nummer 3, vi gick upp i ledning då och jag höll den platsen genom hela startfältet på ca 12 starter tror jag och vi vann finalen i hoppning! Världens bästa ponny, fan va hon va duktig.♥ Fick en stor, gulblå rosett, en guldmedalj, en stor pokal, en liten silverkopp där det står "Vinnare Hopp ponny RC 2013" och hederspris.



Onsdag

Idag hade jag sovmorgon så började skolan 9:20. Har haft ganska chill lektioner, sista lektionen musik där vi hade prov på att spela en låt i grupp. Ahaha jag sjöng och satte ett A ;) Hahh förstår inte hur men aja..

Efter skolan har jag inte gjort så mycket men orkade inte riktigt blogga. Har ikväll fixat lite med mig själv om man säger så.. Tvättat, borstat och plattat håret med någon random spray så håret ska hålla sig i bra skick. Det gick ju inte ens att kamma igenom håret innan...

Imorgon ska jag göra nada, typ plugga kanske. Sen fredag hem till pappa och lördag ingenting typ.. Söndag ska jag va funkis på en dressyrtävling på Veda och sen ha knoppkurs ;)




Mer bilder- Hedda & Kiwi

24/8-2013



Hoppning

Idag var det hoppning på ridningen och jag hade Nougat igen. Vi hoppade en ganska enkel bana, långsida kombination, kortsida kryss, snett igenom, långsida kombination, kortsida kryss, långsida kombinitation.

Vi värme upp enkelt med lite bommar och travhoppa ett litet hinder och sen hoppade vi bana två gånger var. Hoppade ganska lågt men aja bra träning haha. Jag jobbade skitmycket i banan med att få han att lyssna på förhållning då han trycker på rätt mycket i hoppning. Han hoppade rätt bra i slutet men i början var han jääätteseg, orkade typ inte lyfta på fötterna haha. Han var ganska stark också men det gick bra att hoppa iaf. Han hade en jättebra och jämn galopp första rundan och andra rundan tryckte han på lite mer men han var ändå ganska bra. Gick helt okej då, nästa gång tror jag vi ska byta.




Hemma

Hej! Har kommit hem från skolan, gått ut med hunden, gett honom mat och sitter nu ute på altanen i skuggan och chillar. Vovven brevid med en liten vattenskål, sjukt varmt i solen, skuggan JÄTTESVAL så vi hare bra! Haha

Ska kanske hinna plugga lite innan jag drar till stallet om 2 timmar. Får se om jag orkar eller hinner, hahah..

Sen ska jag till stallet, ponnycupmöte, får datum och sånt. Sen hoppning på tror Nougat. Kommer inte inviga stövlarna idag dock, haha gör svinont att rida in dem i hoppläder så jag kör med dem nästa vecka istället ;)




2011-09-25

HAHAHAHAHAHAAHAHHAHAHAHAHHAHHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAAHAHAHHA
Massa bilder från 25 september- 11 när Hedda tävlade Tucke på Veda, så snygga assåååå! hahah digga heddas ansiktsutryckt på vissa bildern är hon rider <333
 



Kiwi bockar

HAHAHAHAHHHA omg



Måndag

Idag var det ganska segt i skolan, orientering på gympan fast asbra film på språket hahah älskar den. Iaf, ikväll har jag fixat lite i mitt rum, typ städat och sen bloggat lite inlägg som kommer upp under veckan.
 
Imorgon slutar jag 14:10 och sen vid 17 tar jag moppen ut till Veda. 17:30 är det stallvärdinne och ponnycupmöte och sen 19:30 är det ridning. Vi ska hoppa och jag tror jag har Nougat. Har inte hoppat honom på skitlänge och senast jag gjorde det var han suuuuperseg så det känns faktiskt lite så till imorgon.. haha får se om han har något krut i sig? xd Hahaha lol, nej men vi hörs mer imorgon! 
Natti!
Alltså CUUUUUUTE



Rensar bilder

Har sjuuuuukt mycket bilder på datan som jag ikväll tänkte rensa faktiskt.. Göra lite ordning och reda i datorn typ hahah, fixa allt i mappar och grejja. kommer ta lite tid men kanske hittar något som jag kan lägga upp här??



Orientering

Har precis haft idrott där vi skulle orientera SJÄLVA... Vi fick en karta och en lapp så skulle vi hitta en kontroll att sätta lappen på och sen komma tillbaka. Hahah alltså jag har ALDRIG varit så bra på att orientera som idag! Sprang dit, hittade jättesnabbt, sprang tillbaka. Duktig?! JA

Har två lektioner kvar nu, slöjd och so. Ganska chill lektioner, slöjden kanske jag ska fortsätta med lite grejjer inför KM i höst.. Hm vad kan det va??? ;)

Haha duktiga cluddis😍




Vecka 36

Måndag: Ingenting allsssssssssssssssssss
 
Tisdag: Skola, Sen Ponnycupmöte i stallet innan det är ridning på kvällen. Hoppning med antagligen Nougat!
 
Onsdag: -
 
Torsdag: -
 
Fredag: Hem till pappa
 
Lördag: Kanske ska hjälpa mamma på Täby Galopp, loppis där i helgen och vi ska sälja skitmycket...
 
Söndag: Först lokal dressyrtävling på Veda, funktionär och sen har jag och Hedda en knoppkurs i stallet.
 Hahah det HÄR var länge sen!!! Maj 2012, hoppspecial på MARRE!!!!! Omg hur kul?!!?!?



Bilder- Hedda & Kiwi- Frösåker 25/8

Här kommer bilderna från när Hedda tävlade Kiwi på Frösåker den 25/8!



Sovaaa

Har nu gjort lite inlägg som kommer under veckan och är skittrött nu så ska faktiskt sova.. ahhaah vi hörs mer imorgon! Natti
Världens roligaste, mest spännande ponnycup match NÅGONSIN. Finalen i hoppning 2013!!



Fler inlägg

Ikväll har jag fixat massa med bilder och filmer som kommer publiceras under veckan :) 
Ska vara uppe ett litet tag till och göra lite inlägg på tidsinställt, sen sova, är skittrött efter dagen..
 
Imorgon är det måndag och då är det skola igen. Schemat är väl ganska chill, handledartid, matte, språk, idrott, slöjd och so. Efter skolan ska jag bara hem och chilla typ.. Hahahah. Kommer ett inlägg imorgon om hur veckan ser ut och sen kommer massa annat under hela veckan! :)
Bild från lägret i somras, saknar henne lite, inte ridit henne sen dess... Känns ärligt talat jättekonstigt. Förut red jag henne hela tiden och nu typ aldrig...



Vad jag köpte på Hööks

Idag var jag som sagt på Hööks och handlade lite grejjer. Tänkte visa vad jag handlat, inte så mycket men lite grejjer iaf ;)

Ridstövlar, Arezzo Horsehead, Svart, 1359:-(rabatt på 15%)
tyvärr är jag alltid tvungen att ta typ 2 storlekar större då mina fötter inte får plats i min rätta storlek pga en knöl jag har på sidan som sticker ut skitlångt.. Behöver då större storlek på skor så att "knölen också ska få plats". Hahah därför stora stövlar men de ser faktiskt lite större ut på bild än vad de egentligen är...
 
Plastrong CRW, 149:-, plus Guldnål, 49:-
haha la den skitdåligt men orkade inte göra assnyggt...
 
Ridhandskar, CRW, Svart, 119:-
har redan ett par av dessa som är trasiga. Inte snyggaste men sjukt sköna att rida i och jättebra fäste.
 
Silikonsnoddar, svart och vit, 15:-/st
Haha fick btw med en lila snodd i vita påsen? hhhaha
 
Det var allt, kollade på lite tröjor också men fanns inte rätt storlek så beställer nog via internet :)



Promenad

Har varit på Hööks idag och handlat lite smågrejs plus stövlar. Är iaf ute på promenad med vovven nu. Ska sen skriva lite inlägg, bla vad jag köpt idag och sen kommer lite bilder och filmer och annat.

Btw tack för alla kommentarer, skitkul att ni fortsätter läsa!

Hahahah dat bild.. Elvis typ solar hhahah lol