2 månader...

Det har gått över 2 månader, utan dig.
Hoppas du har det bra där uppe, tänker på dig.


Jag älskar dig ♥




Bilder från rykttävlingen!

Deltagarna:










hel gänget :)


priserna

Vinnarna!




Ridningen igår.

Fick rida trocisen igår! Hur lycklig som helts. Måste säga att igår var första gången på hur många månader (jag vet inte vad) som jag började rida. Efter att ha mått dåligt över att min ridning bara gått sämre och sämre i flera månader till att jag faktiskt kunde njuta igår, och jag har den underbara hästen att tacka.

Trodde han skulle vara jätte pigg för han hade inte varit ute i hagen (han skulle skos) eller gått ngn lektion innan jag red honom, men tvärtom han var hur lugn och fin som helst. Fick även tippset av Michelle (som rider honom himlans bra) att jag skulle ha spö, nedrans bra tips! Malin filmade även oss under lektionen så att vi ska kunna se vad vi behöver jobba på.

Jag och Carro var i stallet hela dagen igår, fotade hästarna i hagen son höll jag, carro, hanna och michelle i rykttävlingen, bilder kommer!




Ridningen

Igår på ridningen hade jag Moa, men jag red en liten stund på Brownie också. Moa gick lektionen innan mig, och det gjorde Brownie också tillsammans med Sofia. Han bockade av Sofia som sen inte kunde rida mer. Stackarn, krya på dig!
 Så jag red honom de sista minuterna i deras grupp. Han var faktiskt väldigt fin och mjuk, och skötte sig bra utan några bockningar eller annat sånt... Han är ju verkligen världens finaste häst ♥
Synd bara att jag inte fick fortsätta med honom efter hedda skulle ha honom i min grupp...



Sen vare Moa, och det vill jag inte ens prata om. Det gick så jävla dåligt så det finns inte! Ingenting funkade och jag red som en 3-åring.. Såhär dåligt har det inte gått på väldigt länge! KAOS
image description




Tävlingen

Hej!
Igår var det RSC Hoppning på Veda. Jag sov hos hanna och vi åkte dit vid kvart över 8. Först byggde vi banan, gick banan och fixade. Sen betalde vi och lottade hästar. Fick såklart sämst nummer som vanligt, men det blev Colleen den här gången!
Ibland kan hon bli tittig på vissa hinder, och ibland kan hon hoppa kanon, så man hoppades på det bästa av henne. Jag gick upp och började knoppa hennes man, och kan säga att dem blev GRYMMA! Fan va stolt jag va! xd hahah!
Gjorde klart knopparna, och sen behövde jag springa ner för att vara tidtagare i hästklassen.
När jag var klar var det asstressigt att ta ner Colleen, byta om jag göra mig iordning, så snälla Sofia & Sandra fixade Colleen åt mig!♥ Tack!

Jag red fram en stund, och sen hoppade jag banan. På framhoppningen kändes hon först pigg och så, men på tvåan tvekade hon lite, men trodde hon skulle hoppa ändå. Hon sprang på sidan, så red tillbaka och hoppade, och då gick det bra. Sen fick jag startsignal och började! Colleen hoppade jättefint hela banan utan några fel eller tvekningar. Tvärtom! Hon blev assnabb och var hur duktig som helst! Gick jättebra! 

Slutade på en 4:e placering med 67 stilpoäng :) Shit vilken rolig ritt det var!

Foto: Elin Halvarsson




Update från stallet!

Hej!
Nu är vi i stallet och chillar! Vi tog tåg och buss till Veda istället, så vi var här tidigt och fotade hästarna i hagen.

Om 2 timmar ska vi hålla i rykttävlingen och sen ikväll äre ridning!

/Carro & Lisa

 




Imorgon

Tro det eller ej,
Men Carro och Lisa ska till Veda imorgon!
Helt galet! Vi har aldrig någonsin GÅTT till Veda förut, det är ju så jäkla långt! men imorgon blir det premiär!
önska oss lycka till, det kommer vi behöva...




Yiiiiiiihaaaaaa!

HAHAHAHAHHAHAHHAHAHAH!




YJSM

Hej!
Jag är ju i Göteborg just nu och spelar YJSM. Igår förlorade vi våran match med 1 poäng och det skilde bara ngra mm...
Men en förlorad match är ett steg i från guldet men ett steg närmare att kunna tävla imorgon! Vi får se vad det blir..
/Lisa




Födelsedag!

Hej!
Idag jag har fyllt år, så har inte bloggat någonting alls. Har inte känt att jag velat göra det just idag..
Men tänkte prata lite om på söndag, då det är RSC i hoppning. Jag tävlar LB, och gör då min 2:a LB. Förra gången blev det kaos som slutade med en ledsen Carro...
Men så ska det inte bli den här gången! Har mycket saker i huvudet som jag ska tänka på och hur jag ska rida inne på banan och så. Är jättetaggad nu, och vet några olika jag vill ha! hemligt..

Letade efter filmer på youtube när jag tävlar hoppning på Veda, och hittade tyvärr bara 2... Båda är på Moa, ena i RSC:LC och den andra i Ponnycupen. Hahaha, skrattar nästan när jag tittar på dem. Nu vill man bara göra om det och ändra på det som ser helt sjukt ut..



På den här tävlingen kom jag 4:a, men var inte alls nöjd! Rider runt i slowmotion-3 meter långa stigbyglar, långa tyglar och jaaa... Kaos. Står rakt upp som en jävla pinne... Driver ingenting, även fast jag vet att det går för långsamt.. hjälp.


Den här gången var det Ponnycup på Veda. Fick silvermedaljen då, men Moa var i början grymt seg! Var supernära på att stanna på 2:an, men fick över henne ändå. Resten av banan hoppade hon ganska bra, men kunde haft mer fart i henne ändå. Men var bara nöjd att jag fick runt henne, eftersom hon stannade med mig gången innan i Ponnycupen..




Godnatt

Hej! Jag har haft mycket i skolan de senaste dagarna plus att jag inte mått spec bra så har inte kunnat blogga..
Imorgon åker jag iaf till Göteborg för att spela YJSM. Sen fyller även min mamma och Carro år! :) Tyvärr missar jag dressyr specialen imorgon men den ska jag rida igen på sportlovet, juste det är ju loooov nu! :D Under lovet blir det stallet, kompisar, ta det lungt och så! Men nu måste jag sova så att jag orkar gå upp och sjunga för mamma imorgon ;) godnatt!




Outfit- Grön


Allt från (www.hooks.se) Hööks.



Sjuk, igen..

Heej,
stannade hemma från skolan idag igen. Är förkyld och nyser hela tiden. men det värsta; JAG HAR LOCK FÖR ENA ÖRAT! SJUKT irriterande! Det gör asont och det släpper aldrig! GAAAAH!!!

Skulle egentligen varit stallvärdinna idag, men sofia hoppade in ist för mig, snel hest :3
På fredag fyller jag år och på söndag är det Ridskolecup hoppning, MÅSTE bli frisk!

Okej jättekonstigt inlägg, men aja. Inlägg som inlägg..

Bjuder på en bild på världens finaste häst, 2 månader sen idag...

Jag saknar dig ♥




Fixat!

Nu har jag fixat till ikonerna i menyn så att de inte öppnas i ett nytt fönster utan stannar på samma sida, bra va? :) Det finns även lite text i dem nu, så ni får kolla in!





Ridningen i måndags

Hej,
var hoppning i måndags på ridningen, och jag hade Jane. Det gick inte alls bra egentligen. Känns nästan som att jag glömt hur man rider henne, jag gick från topplektioner där allt gick skitbra till 0, nu funkar ingenting! Fattar inte var som hänt, men jag hittar henne inte längre! Lite synd eftersom jag gärna vill tävla henne, men om jag inte ens kan rida henne är det ingen idé att ta henne.. Skulle verkligen behöva en dressyrlektion för Malin nu, så att jag hittar tillbaka på henne..

Vi hoppade en liten bana, och den gick helt ok, men det har gått så sjukt mycket bättre på henne, så det känns jättedåligt när det går så som det gick då.
Aja, jag är kanske lite tveksam på om jag vill ha henne på söndag, när det är RSC hoppning...
image description




Videos~ Ponnycupen Skånsta

Nu kommer filmer på alla som tävlade Ponnycupen- borta match mot Skånsta!
Videosarna ligger i startordningen ;)

Ylva & Max


Moa & Bilbo


Hedda & Cream


Sofia & Lilla Gubben


Vilma & Rebecca


Carro & Amy



Tisdag

Hej, idag har jag inte varit hemma något alls så har inte kunnat blogga. Imorgon hinner jag troligtvis fixa inlägg!

Igår på ridningen hade jag Marre det gick skit och tänker inte skriva något mer än de. Kan iaf bjuda på en söt bild på henne.
/ Lisa




Shopping

Här är lite grejjer från Hööks jag typ både vill och ska köpa :p

Ridhandskar, jo. Mina andra försvann ju när jag la dem utanför Twists box, när jag kom tillbaka någon minut senare efter att ha lämnat sadel och träns, var dem borta... Så behöver nya!




Bilder~ Lidingö, Ponnycupen Dressyr

19/2-2012. Bortamatch mot Lidingö i Dressyr Ponnycupen
Foto: Caroline Davidsson

Sandra & Sonny

Sofia & Eminem

Jennie & Oliver

Alexandra & Anna Bell

Sandra & Sonny

Sofia & Eminem

Jennie & Oliver

Alexandra & Anna Bell




Önskelista

Den 24 februari, nu på fredag fyller jag 14 år, och på min önskelista har jag lite hästgrejjer,
Här är några av de:




Dagens vill ha!

Åh vill verkligen ha en väst! Tycker det är himlans snyggt ;) Billig, dyr spelar ingen roll bara den är snygg och skön! :) Ska nog bli mitt nästa köp! Här är två snygga västar från Hööks och Kingsland.




Ridning ikväll!

Hej!
Idag var jag hemma från skolan då jag vaknade med migrän, somnade då om och sov till 12. Nu känner jag mig mycket bättre så det blir ridning ikväll!

Idag rider jag 1 timme tidigare än vanligt, jag och Hanna har bytt tid med varandra (bara idag) hon hinner inte till sin lektion men till min så vi bytte! Kommer filma Carro sen när hon rider så det kanske kommer upp några videos senare! :)
Ikväll invigs iaf de nya sporrarna jag och mamma köpte på Anderssons Häst och Hund igår ;)





Ponnycupen!

I Lördags så fick rida årets förta bortamatch! :) Vi samlades på Veda vid 13:30 och sen åkte vi vidare till Roo Gård! I min bil åkte jag, mamma, Carro och Michelle ;)

Vi kom dit, fick en rundtur och sedan gick vi banan, fast det var samma bana som alltid så vi kunde den!
Roo Gård satte upp på sina hästar och började rida fram. De hade med sig 4 C-ponnys och 2 D-ponnys. Det var 2 ganska sega, 2 mellan och sen 2 väldigt pigga!
Roo Gård fick med sig en vägran alltså 4 fel.

Sen satt vi upp, jag fick en C-ponny vid namnen Bonito och han var en av dom väldigt pigga, men ändå mysig! Bontio är en tysk ridponny och är född 2000. Ibörjan när vi red fram kändes det sådär, jag kunde arbeta honom men han för långa tyglar vilket gjorde det lite svårt att bromsa efter hindret när vi hoppade fram.
Banan gick mycket bättre! Hade kortare tyglar, försökte ta ut vägarna och hade rätt galopp!
Jag är väl ganska nöjd, måste jobba lite på sitsen... men blicken var iaf bättre denna gång!
Alla i vårat lag red felfritt, silver fick Sofia T och Wilma E fick stilpriset, grattis!

Videos kommer i ett annat inlägg!
Här är en bild på Bonito från Roo Gårds hemsida :)




Sofia Killander & Brownie




Foto: Caroline Davidsson | Kamera: Panasonic Lumix DMC-TZ7



Filmer från Ponnycupen

Jag har filmat nästan alla ritter och rundor i Ponnycupen den här säsongen. Det har blivit för mycket. Youtube är det långsamaste som finns, så det tar ungefär 150 minuter att ladda upp en video. Oavsett lång eller kort.

De flesta jag filmat frågar dag efter dag; "När kommer min film på mig och ******?", Kan du ladda upp filmen på mig?"
Har varit snäll och sagt ja, men jag hinner egentligen inte. Så alla som väntar på sina filmer, ni får vänta länge.
För det är så sjukt mycket jag måste ladda upp. Och jag tar min tid och gör det för ERAN skull.

Videos jag måste ladda upp:
*5 videos från Lidingö i hoppningen, borta
*5 videos från Skånsta, borta
*6 videos från Roo Gård, borta
*2 videos från Lidingö i dressyren, borta
*3 ritter i RSC dressyr
*6 videos från hemmamatch i hoppning ponnycupen
*2 videos från bortamatch dressyr Bogesund

Ja, rätt mycket. Kan ni nu förstå hur lång tid det kommer ta för mig?




Ponnyboken

Yes, så heter bloggen. Den där som det går lite upp och ner på. Vissa dagar forsar det in inlägg med mycket fantasi, och man får verkligen ett sug att blogga.
Men vissa dagar orkar man verkligen inte. Man har inget fantasi, inget roligt att skriva om, mycket i skolan eller ingen dator.

Nu är vi inne i bloggtorka igen.. Ingen gör inlägg eller fixar. Vet inte varför, men själv har jag inte riktigt lust.

Vissa dagar vill man få bloggen till toppen och vissa dagar vill man bara ta bort bloggen och skita i den.
Men vi tänker inte ta bort den. Den SKA bli bättre, det kommer bara ta lite tid. I helgen så ska vi sova över hos Carro, och då ska vi verkligen ta tag i den här bloggen.

Vi SKA slå vårat unikbesökrekord 110, Vi SKA få in fler läsare,
Vi SKA göra mer inlägg,
Vi SKA satsa!

/Carro




Svar på kommentar

Killander om Helgen:

Ska ni inte med på pc på söndag? :O

Svar: Jo jag tror det, Lisa hade nog skrivit inlägget innan hon sett mailet. Så jag antar att vi skippar shoppningen den här gången också och tiittar på ponnycupen istället.

Anonym om Paparazzibilder, del 3!:

Mera! Har ni inga paparazzi bilder på er själva?

Svar: Visst har vi på oss själva, om ni nu vill se på oss?



Paparazzibilder, del 3!


Hedda & Jane

Jojjo & Moa

Jennie & Fanta

Sofia & Attila

Sofia T

Hedda & Tucke

Lisse
Hahhahahaha klockren!!

Jennie & Fanta

Lisse & Brownie

Jocko & Kulan

Jojjo, Michelle, Hanna & Hedda

Helena & Bounty

Michelle & Trocadero

Jocko & Finnegan

Jocko & Kulan

Sofia & Attila

Hanna & Plopp

Det var del 3! Vill ni kanske ha en liten del 4 också? Eller??




Helgen

Fredag - Carro: Hoppspecial Lisa: Middag på Fridays
Lördag - Årsmöte! Ponnycup (Lisa rider, Carro fotar/filmar) Sen sover vi båda hos Carro!
Söndag - Förhoppningsvis åker vi till någon hästbutik och handlar lite!




Ridningen igår

Igår på ridningen fick jag Jane.
Vi red  kadrilj. När vi värmde upp kändes hon bra och lydig, var rätt pigg och travade på framåt. Galoppen kändes också ganska bra. När vi övade kadriljen var hon inte lika sur och arg på den andra hästen, så det gick bra att rida brevid andra hästar. 
Hade väl inte så mycket mer att säga om det, men på lördag ska jag iaf ha Pandora tror jag :)
image description




Vintern 2011










Outfit~Marinblått,rött & vitt


Scabrak - John Whitaker
Lindor - Hööks
Ridbyxor - John Whitaker, Cheval Ridsport
Pike - CRW, Hööks
Ridstövlar - Hööks
Ridhjälm - John Whitaker




Ingen Scandic till Göteborg

Patrik Kittels EM-häst Watermill Scandic H.B.C kommer inte kunna komma till Göteborg Horse Show som är 23-26 Februari.
Scandic har sträckt sig i ett bak ben, han visar ingen hälta men Patrik Kittel vill vara på den säkra sidan nu när det är OS-år så Scandic är rekommenderad 6 veckors vila.

- Det är jättetråkigt att Scandic inte kan komma till Göteborg, det hade varit så roligt att få visa honom för den svenska publiken, säger Patrik Kittel.

Scandic missar Göteborg Horse Show och världscupfinalen men ska vara tillbaka till utomhussäsongen.

Eftersom Scandic inte kan följa med får isället världscupsegraren från Stockholm, Toy Story gör det!
Patrik red Toy Story i november förra året och tog då hem sin första världscupseger.

Källa och för mer info: Ridsport
Bilder: Google

Scandic


Toy Story






Ridningen igår

hej!
är hemma från skolan idag så var beredda på många inlägg!

Igår var det för mig först jobb i stallet och sen ridning! Vi blev klara väldigt snabbt med mockningen så vi kunde bara ta det lungt väldigt mycket ;)

På ridningen fick jag Moa :) Var as taggad för det kändes som om det var evigheter sen jag red, hah.
Vi började med att rida lite på volt och fyrkant och sen övade vi på kadriljen hela lektionen. Jag kan säga att det verkligen gick skit. Inget stämde. Det känns som om min ridning bara blir sämre hela tiden och inget funkar längre...




Update

Hej!
Förlåt för usel uppdatering från min sida men jag har ju spelat curling i Södertälje hela helgen och då har jag inte kunnat uppdatera :/

Men jag tänkte isf säga Grattis till alla som placera sig igår och idag jobbar jag och på kvällen blir det även ridning! :D
/Lisa




Ponnycupen

Efter ridskolecupen var det tänkt att jag skulle åka med och hejja på Ponnycupen på Skånsta i hoppning, men innan vi åkte och samlade ihop laget märkte vi att vi inte hade fullt lag, så jaa, ännu en gång fick Carro rycka in! x) Som tur var så var jag redan tävlingsombytt, så jag behövde bara sätta mig i bilen och åka vidare.

När vi kom dit fick vi först en liten rundvandring och gick i stallet och kollade på de hästarna som skulle gå med. Efter den gick vi till ridhuset och gick banan, och tur var att det var samma bana som vi alltid har på hemmamatcherna, så vi behövde bara gå banan en gång, mest för att se hur hindrena låg till och hur vi skulle komma in på dem.

Skånsta började rida fram sina hästar och hoppade lite också. Sen startade de, och Skånstas ryttare red banan. De fick med sig en vägran, men annars var de felfria!
Sen fick vi varsin häst, och hoppade upp, började rida fram. Efter någon minut kom Anna Wass, Michelle, Hanna och Erika, och under ledningen av Anna började vi trava, galoppera och hoppa fram.

Jag fick rida en jätteskojjig ponny som hette Amy, ett brunt D-ponny sto som var pigg och framåt, hoppade allting. På framridningen var hon pigg och ville galoppera rätt fort, och när vi skulle hoppa några hinder var hon skittaggad! Jag startade som sist den här gången, nervööst...

Inne på banan var Amy jätterolig! Man märkte verkligen att hon tyckte det var kul! Hon hoppade rätt fint på alla hinder och hade bra galopp. Blev felfri, och ritten kändes väldigt bra!
Alla i laget blev felfria, och matchen slutade oavgjort. Sofia fick silvermedaljen, och jag fick en liten rosett för snyggaste ritten! :)

Film på min ritt, tyvärr hinner jag inte ladda upp video på de andra idag, men det kommer kanske under veckan!




Ridskolecupen

Idag var det Ridskolecup i dressyr på Veda.
Samling 8.30, och vi byggde staket, lottade hästar och betalade. I lottningen fick jag nr 3, så det var skitbra! Jane blev det den här gången! Sofia skulle även ha henne i LC, klassen innan mig, så vi gick upp och började knoppa och göra iordning Jane.

Först red Sofia, och det gick bra för henne. Sen när Sofia ridit bytte vi så jag hoppade upp och red fram en stund. Jag skrittade rätt mycket för att spara på krafterna, så att hon inte skulle bli för trött. Jag travade henne en stund och kände på galoppen, och det kändes bra, så skrittade i typ 20 minuter av 30..
Inne på banan gick det ganska bra :) Jag är nöjd och hela programet gick ganska bra :)

Slutade på en tredjeplacering med 66,897%. Rekord för mig faktiskt o.o hehe... Fick hem en gul rosett, haha, min 5:e! xd Men jag är jättenöjd! Va skitkul att tävla henne :) Två bilder från idag häääär ;)

Framridningen




Taggar tävling!

Sitter i soffan, eller nej, fåtöljen heter det, och kollar på Melodifestivalen. Måste säga att alla låtar är skitdåliga utom Ulriks..

Aja, taggar tävling nu då. Har putsat skorna minst 4 gånger.. Vet inte riktigt varför :S har läst igenom programet lite och tänkt på lite saker bra att tänka på.
Vill ha Jane den här gången, så hoppas jag får bra nummer! Annars blir det väl Pandora, Colleen, Fanta eller någon :)

Jag kanske uppdaterar er på Veda om jag hinner, annars skriver jag när jag kmr hem och då får ni bilder och kanske video om ritten ser okej ut xD
/Carro




Tävling

Imorgon är det tävling igen! Ridskolecup i dressyr, omg 3.
Är sjukt taggad! Denna gång vill jag nog testa Jane, eftersom det gått så bra på hoppspecialerna med henne, och även på de vanliga lektionerna på senaste tiden. Gäller bara att man får ett bra nummer, annars blir det väl Fanta igen. Har bara fått skitnummer de två senaste gångerna, typ 19, 22, 25...

Har pluggat in programet nu, man behöver ju dubbelchecka att man inte glömt bort det, men det var inga problem. Har plockat fram alla ridkläder, och byxorna är tvättade. Nya håruppsättningen får även premiär imorgon! Hoppas att den sitter bra, även fast man har hjälmen på sig.

Tror jag har det mesta redo för tävling, nu behövs bara lite tur! ;)




Dröm

Inatt drömde jag en jättekonstig dröm...
Jag var med i Ponnyakuten 4, och när man kom dit så skulle hästen inte komma först efter 3 dagar. Jag skulle först tagit med mig Käck, men sen ändrades det till Colleen.

Jag kom till Tobbes gård, och träffade de andra. Såg Nellie Berntsson där, som skulle vara med ett år till i Ponnyakuten, gjorde hi-five med henne för att vi var där! xd
Vi tittade på när Tobbe red sina hästar, och sen fick vi också rida.

Helt plötsligt var jag på Veda, och det satt post-it lappar på kontorsdörren, att Carro skulle ha Colleen i Ponnyakuten. Sofia Killander kom ut från stallet ridandes på Colleen och sa att hon skulle rida Colleen till Skåne, där Tobbes gård ligger. Jag fick åka bild bakom dem, men det gick lika fort som på motorvägen, och var där på typ 10 sekunder...
Sofia hoppade av Colleen, tog in henne i en box och sen åkte hon hem.

Första natten sov vi i en fuktig trästuga, med trästockar som väggar. (Wtf?!) På morgonen sen så började alla deltagare gråta för att vi ville borsta våra hästar och rida.. Jätterandom :S

Och såklart vaknar jag sen....
Hahaha, så sjukt konstiga drömmar man kan ha ibland asså!

jätteful bild på mig och colleen från arkivet...



Tråkigt..

Den här helgen så är det dressyrspecial, RSC dressyr OCH Ponnycupen, jag skulle vara med i allt, men ist missar jag det.. Känns tråkigt att missa så mycket. Jag kommer vara på curling tunering hela helgen i Södertälje, ska spela division 3. Jag vill kunna gör båda! Jag vill verkligen vara med och tävla och rida men samtidigt kan jag inte svika laget..

Ibland är det jobbigt att hålla på med 2 sporter! Men på sommaren kan jag lägga all fokus på ridningen eftersom curlingen håller bara på under vintern.





Dagens failbild


Lilla Maestro då, rakt i ansiktet..




Bounty

Någon har det bra ;)




Foto: Lisa Burestad




Tittut!


Trocadero
Foto: Lisa Burestad




Svar på Kommentar!

Anonym om Sofia & Dante:

Hej jag undrar om ni kan ta massor av bilder när ni är på roo gård 18/2 ? Det skulle vara roligt att se (när ni är på ponnycupen)

(om ni ska dit då?) :D

Svar: Absolut! Vi båda kommer vara där. Lisa ska rida och Carro ska fota. Det kommer bilder och filmer! :D



Splittras?

Verkar som att alla vill gå sina egna vägar nuförtiden?
http://dressyrmupparna.se/splittras-eller-inte/20723#comments


haha, tripp trapp trull




Sommaroutfit~Gul


mina blir då inte lika snygga som carros, jag får ju göra mina i paint...



Knubbis!


sötnosen Chicco!




Ponnycupen






image description



Maestro- filmstjärna!

Visste du att Vallentuna Ridskolas egna häst Maestro har varit med i en filminspelning? Det var en vanlig skoldag i min förra skola, då vi kollade på en film om Forntida Sverige, och vad kom upp på filmrutan? Jo, Maestro!
Tog två bilder från skärmen, därför inte så bra kvalité, men man ser ju iaf att det är han!
Kul va? Han var hästen som berättaren satt på medans han pratade.

Tyvärr vet jag inte vad filmen heter, men den ligger ute på en specialsida med bara massa skolfilmer och sånt, så går tyvärr inte att länka den eller så.

image description




Torsdag

hej!
Sitter just nu hemma hos mamma (där internet inte krånglar) och fixar lite tidinställda inför imorgon!
Ikväll efter läkaren ska jag till stallet för att hjälpa Hanna att jobba! Jag kommer därför inte kunna vara med på USEK mötet men Carro får berätta efter vad som hände ;)

Imorgon blir det ingen dressyrspecial :( Har curling... men förhoppningsvis kan jag rida igen det snart!





10 kommentarer!

Vill ha 10 kommentarer i detta inlägg, om ni vill ha en del 3 i Paparazzi bilder!
Kommer bilder på bl.a Sofia Killander, Jennie Noreskog, Hedda Aspheim, Hanna Jansson, Sofia Thurén, Johanna Lundström, Felicia Götze, Johanna Götze, Helena Callvik, Michelle Auld och många fler!

VILL NI SE DEM, KOMMENTERA! EN kommentar/person! Jag LOVAR att ni kommer gilla bilderna! Har aldrig lagt upp bilderna tidigare, eller visat för någon. Och jag tror nog att ni är rätt nyfikna på dem...

När vi har 10 kommentarer på detta inlägg kommer bilderna upp, INTE innan! 

image description



Årsmöte & lite stalljobb!

Idag är det USEK's årsmöte och lite stallvärdinnejobb som står på hästschemat!
Årsmötet börjar kl 18:00, och innan det ska jag hjälpa Hanna att jobba, eftersom hon jobbar själv.
Kommer hem runt 20:00, så då blir det plugga lite och sen sova! Har 3 timmar på mig innan bussen går, så ska faktiskt vara duktig och göra massa inlägg och gå ut med hunden.

Tidsinställt är påväg, så kolla hela tiden, de kommer hela tiden! :D

image description




Hoppoutfit ~ Ljusblå


Hoppoutfit-ljusblå.
Passar nog på en söt liten vit ponny ;) Allt utom tröjan är från Hööks (www.hooks.se)
image description



Internet problem..

Mitt internet vill inte riktigt samarbeta med mig... Därför kan jag inte riktigt blogga ( förutom på mobilen )
/Lisa

NU FÅR JAG DAMP PÅ BLOGG.SE APPEN! DEN VÄGRAR ATT LADDA UPP BILDER!




Outfit !


Har pysslat ihop en ny, brun-vit outfit. Byxorna, schabraket, stövlarna, handskarna, strumporna och pikétröjan är från Hööks (www.hooks.se), resten hittat på Google.
image description




På bussen

Hej! Har tyvärr inte kunnat uppdatera ngt men nu sitter jag på bussen påväg hem så när jag är hemma blir det inlägg!
/Lisa




Min vecka

Måndag: Ridning Jane
Tisdag: -
Onsdag: Spänna tandställningen
Torsdag: USEK möte
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: RSC Dressyr

image description




Failbilder?

Vore det kul om vi la upp mer failbilder? Både från oss och från läsare? Alla måste ju nästan ha failbilder när man rider, är med hästar eller någonting liknande.
Vill DU skicka in en failbild till oss, och få den publicerad här tillsammans med en länk till din blogg, maila din bild till [email protected] , så lägger vi upp den här! Glöm inte att skriva ditt bloggnamn!

Vi börjar strax med att lägga upp EGNA failbilder, och när vi får in ERA failbilder, då kommer era bilder upp !

Ett exempel på failbild...




Paparazzibilder del 2


Hanna & Jane

Michelle & Trocadero

Sandra, Ponncupen

Killander!

Hanna!

Hedda & Colleen!

Lisse & Colleen

Jocko & Michelle!

Vill ni se en del 3 också? Jag har mer!
image description




En liten sak....

Imorgon kommer Paparazzibilder del 2! Kanske finns just du med i bilderna? :D
/Carro




Ridningen

Igår på ridningen var det ju då byte, och jag fick Jane den här gången. Blev sjukt glad, eftersom jag verkligen ville ha henne! I början när vi red självständigt gick det jättebra, och hon kändes riktigt bra! Hon var rätt pigg och framåt i början men sen blev hon lugnare. När vi började rida kadriljen red jag brevid Linnea som red Colleen, och jag tror Jane typ hatade Colleen. Hon drog bak öronen hela tiden och sen kastade hon upp huvudet och försökte sparka henne, så jag fick rida brevid Marre istället.

Det gick bra med henne, men sen hamnade jag brevid Lisa & Moa, och då blev Jane galen igen. Hon började springa snabbt för att komma ifrån Moa, och tryckte in bakdelen mot henne, så höll lite avstånd x) Men sen slutade hon och då var det inga problem längre. Jane gick lugnt och höll inte på att bråka med de andra. Tyvärr är hon diskad till kadriljen på årsmötet. Skulle egentligen haft henne men eftersom hon är så bråkig så ska jag ta Pandora istället. Men det går bra det med! ;)

haha en väldigt ful bild på henne, lite trött tror jag?
image description




Ridningen igår!

hej!
Igår var det ridning och den här gången var det hästbyte!
Fick ett sms av Hedda innan vi åkte att jag skulle ha Moa :) Blev först lite besviken eftersom att jag hade gärna velat fortsätta med Trocisen, men sen blev jag väldigt taggad!

Ibörjan av lektionen red vi mycket självständigt i skritt, trav och galopp ;) Moa var väldigt jobbig, så fort det blev jobbigt så stannade hon och börja sparka och bocka. Sen när vi satte igång med att rida kadriljen, då blev det bättre! Även fast det är svårt (tycker jag) att att jobba hästen när man rider kadrilj, för att man koncentrerar sig hela tiden på att inte ride för snabbt eller långsamt och kompisen man har brevid sig. Men under kadriljen så började hon söka sig neråt iaf :))

Jag är väl ganska nöjd med lektionen, var ett tag sen jag red dressyr på Moa, hoppade ju henna i ponnycupen för ngn månad sen men då tänker man oftast bara på att ha hästen framåt. Hoppas jag får fortsätta med henne så att det kan bli bättre! :)


Bild från när jag tävlade henne i RC, tagen av Elin




Ridning ikväll!

Hej!
Idag är det måndag och det betyder såklart ridning! :D Tror vi har dressyr och jag hoppas på att jag får Troca eller plopp :)

foto:Lisa Burestad




Paparazzibilder, som du inte sett!


Helena & Piraten

Twist, Hanna & Hedda

Sofia & Brownie

Lisse & Colleen

Ett gäng Ponnycupare!

Jennie, Ponnycupen

Hanna & PG

Sofia & Moa

Michelle & Trocadero

Hahahah, kaos påväg hem från Mirella en gång...

Vill ni se mer "paparazzibilder"? Jag HAR massor!
image description




Ponnyakuten 19:00

Missa inte Ponnyakuten ikväll! Själv missade jag förra avsnittet så det ska jag ta och kolla på nu :)




Tävlingsoutfit ~ Röd


Nu har även jag satt ihop en liten outfit, denna gång blev det en tävlingsoutfit med temat rött.
Allt kommer från Hööks, vad tycker ni? Borde vi fortsätta att göra "outfits" ?




Sommarminnen







Foto: Ponnyboken




Stor rea på Horze!

Det är inte bara Hööks som har stor rea just nu utan Horze också! Kika in på deras hemsida och se om du hittar något ;)




Update

hej!
Har varit väldigt dålig uppdatering idag men jag har inte varit hemma. Igår var jag ju på veda och sen sov jag hos Hanna. Idag var jag och kolla på min bror och hans tjejs lägenhet sen behövde jag städa rummet och plugga! Kollar nu på melodifestivalen och kan ju då säga att mina favoriter gick till globen! :D Dead by april och Loreen :) Nu ska jag kolla på en film och tjocka i mig godis!




Stor rea på Hööks!

Har du sett att Hööks har sjukt stor rea nu? Skynda fynda?!

CRW® Turino Jacka                             Showmaster® Star huva
Nu 112:-                                            Nu 29:-
Ord. pris 449:-                                     Ord. pris 119:-


CRW® Catania Jacka                            Fleecetäcke Joker Showmaster®
Nu 69:-                                               Nu 229:-
Ord. pris 279:-                                      Ord. pris 279:-

Bilder och produkter från Hööks (www.hooks.se)
image description



Kvällen

Ikväll blir det nog rätt dålig uppdate från min sida, jag ska hem till Hedda och har bara ett tidsinställt på G. hinner inte göra fler nu  för om en timma går tåget, och jag måste packa och fixa allt innan det! Lisa kanske gör några inlägg, annars får ni klara er tills imorgon!

image description




Hoppspecialen

image description
Fina Jane :)

Gårdagens hoppspecial var en riktig "come-back" lektion för mig! Allt gick superbra! Fick finaste Jane den här gången, och det var skitkul! På framridingen gick allt grymt bra! Jane var mjuk och fin och lyssnade bra på mig. Vi jobbade igång dem i galoppen också och hon var hur trevlig som helst!

Framhoppningen gick också bra. Vi övade på blicken när vi hoppade ett rätuppstående på volten, så hade vi olika punkter man skulle titta på medans man hoppade. Vi hoppade också ett rätuppstående och över hindret skulle man svänga till höger för att komma mellan två hinder, så där övade vi också på blicken, men även på vägarna. När vi skulle hoppa bana fick jag börja. På hinder nr 1 & 2 fick jag lite knasiga språng, så jag började om från början, men det var bara bra så att jag visste vad jag skulle tänka på. Resten av banan gick bra och Jane var pigg och framåt. Svängen till de två sista hindrena var(6 & 7) var lite snäv och det var svårt att svänga när det gick så fort och hon mest ville springa innåt. Kom lite snett på hindret men det var ändå inte för snett för att kunna hoppa det, och Jane hoppade hur snällt som helst ändå.

Vi hann hoppa banan 2 gånger var så andra gången försökte jag bättra på svängen. Det gick nästan likadant, men jag är nöjd ändå. Vill verkligen fortsätta med henne nu när det går så bra! :D


försökte rita ihop hur banan såg ut i paint, inte bästa bilden men man ser ju ändå :)
image description




Veda idag!

Idag följer jag ju då med till Veda för att kolla på när några rider, förhoppningsvis hinner jag filma lite som sedan hamnar här uppe på bloggen! ;)




Sommaroutfit, Blå

Har satt ihop en blå sommaroutfit nu, som jag gillar skarpt! Gillar den blåa färgen och alla grejjerna är to-die-for... Alla grejjerna är från Hööks ! :) Jag skulle mer än gärna vilja rida runt i denna outfit! Skiiiiitsnyggt!

Vad tyckte ni om den?
image description




Tävling

Just nu har Tyra Sjöstedt dragit igång en tävling i samarbete med Hööks! Om du är med och tävlar har du chansen att vinna vad som helst från deras hemsida! För att läsa mer klickar du hääääääääääär!




Gamla Veda


kolla vad jag hittade! En gammal bild på Vedas stall! Då hade vi inte hagarna utanför stallet där det lilla skjulet står på bilden. Ser väldigt gammalt ut! Tyckte det var lite kul att se gamla bilder på stallet hur det såg ut då!Hittade bilden på Google!
image description




Ny infoknappar!

Nu har Carro varit duktig och fixat infoknappar i menyn på bloggen! Knapparna är klickbara och klickar du där får du info om oss båda. Infon har inte riktigt kommit upp än, men den kommer strax!

Kul va? :D



Instagram

För er som inte visste har vi även Instagram! Där lägger vi upp lite alla möjliga bilder :)
Lisa - Cagetown
Carro - Caaarrooo

google bild




Hiss & Diss


Hiss: En väldigt snygg tjocktröja från Höösk! Skulle mer än gärna vilja ha denna!

Diss: Det här hårspännet från Hööks. Tycker det ser ojämt ut på något sätt och det var inte spec. snyggt heller..




Godnatt!




Ridningen i måndags

bättre sent än aldrig...

Hej,
i måndags på ridningen hade jag Käck igen! Denna gång gick det inte lika bra som förra gången. Han var lite trippig och förvarnade hela tiden att han tänkte göra sina välkända skutt.... I början gick det rätt bra, men det gick faktiskt sämre mot slutet. Han blev lite jobbig och när man skulle fatta galopp så lärde han sig vart de var sen så han började trycka ut högerbogen och trippa. I galoppen var han rätt seg och var inte riktigt framåt.

Nej, den här gången gick det verkligen inte lika bra. Hade ibland för långa tyglar och då blev det glappande och händerna hamnade inte så bra. Men jag är ändå nöjd, det har ju gått sämre på honom. Men den här gången får va, det går bättre någon annan gång.

Söt är han iaf :D
image description




Ponnycupbild


Hittade denna bilden på datorn från sista hoppmatchen säsongen 2010-2011. Den gången var det hemmamatch mot Haninge, och vi vann! :D 
I "tåget" finns Hanna & Chicco, Sandra & Jane, Ebba & Käck, Elin & Pandora, Vilma & Plopp och Hedda & Colleen.
image description




@ School

Hej igen! Ja vi har inte fixat ngra inlägg till idag så blir nog rätt tomt på bloggen, men jag kommer hem vid 12 så ska göra lite inlägg då :)
På fredag är det hoppspecial, fett taggad på Moa! :D så hoppas jag får henneeee :3
image description
image description



Godmorgon

Kanske inte blir den bästa uppdateringen idag, men iaf. Efter skolan ska jag till Täby Enskildas öppna hus och kolla lite.

Imorgon är det fredaaag! Jag kommer följa med till stallet och kolla när några kompisar rider och sen sover jag hos Hanna :))
/Lisa




Hemma!

Kom hem för en timma eller så, har ätit och dushat så nu blir det soova! Sjukt trött efter jobb, så somnar nog fort idag.

Imorgon slutar jag 12, så kommer hem tidigt och hinner kanske göra ngra inlägg, men har lite skola att göra och ska passa vovven också.

/Carro

Haha, fin häst jag ritade i skolan idag! xD




Gymnasium

Nu i vår ska ju jag välja gymnasium! Nu ikväll var jag på Vallentuna gymnasium och lyssnade på deras info om deras idrottsprofil. Dom som var där och pratade om ridinriktningen var Magnus och Sofia :) nu har jag verkligen besluts ångest! Jag vill verkligen gå ridinriktningen och nu efter att varit där har jag fått en bättre bild av gymnasiet men de har inte det programmet som jag vill gå.. Utan det finns på Täby Enskilda som jag nu har som första val.

Det här är verkligen skit svårt!! Ikväll blir det läsa igenom alla program osv sen får det nog bli ett till samtal med SYV!
/Lisa




Update från kontoret!

Hej!
Jag och Elvira jobbar idag, och mockningen är redan klar innan andra gruppen börjat, rekord!

Vi fick även lite hjälp av bästa Jana och Wilja! Tack tjejer! <3 jobbet rullar på och allt går bra!

Går inte att ladda upp bild just nu, så blir tyvärr ett bildlöst inlägg...
/Carro




Bloggtips!

Vi är ju väldigt många som rider på Vallentuna ridskola och det är flera av oss som har bloggar!
Här är deras länkar:

http://tuckmill.blogg.se - Hedda Aspheim
http://ridskoleungen.blogg.se - Sofia Killander
http://vrkusek.blogg.se - Vallentunas USEK blogg
http://jfoto.devote.se - Jennie Noreskog
http://lissegotze.blogg.se/ - Felicia Götze







Gosiga stallkatten



Foto: Lisa Burestad




Skolan

Hej!
Fick sluta tidigare idag då jag ska till läkaren ;) så istället för att sluta 15:05 slutade jag klockan 13:00, naaaaajs!

Nu ska jag kliva av, skriver mer sen, så länge får ni kolla på en mysig bild på mig och Toy :)
/Lisa




Piké

Hittade en jätte snygg pikétröja på höök's hemsida! En sån ska nog köpas :)
Tyckte alla färger var snygga! Kan inte riktigt bestämma mig för en favorit.. vilken gillar ni mest? ;)

 




Tyra Sjöstedt

Visste ni att Tyra Sjöstedt även har en hästblogg?
Tyra är känd från att driva hennes egna märke Style by Tyra :) Iaf, hennes häst blogg heter http://darios.se ! Där skriver hon om hennes "häst-vardag" :)
Såhär beskriver hon sin blogg:

Välkommen till min hästblogg :) Jag, som vanligtvis driver Tyras.se som är en av Sveriges största bloggar, samt modeföretaget Style by Tyra är även en riktigt hästtjej och startade denna blogg för att kunna få leva ut mitt intresse och stora hobby på bloggen.

Här får ni följa mig och min grymma häst, Dario M, som är en stort halvblod (hela 1,84 m i mankhöjd). Dario kommer ursprungligen från Belgien och har en fin stam med Orlando. Whiteness M som mamma och pappa och Clinton som morfar.

I bloggen kommer ni få läsa om våra träningar, hopptävlingar, se Darios outfits (haha), se filmer och få allmänna tips. Häng gärna på våra framtida äventyr här på denna blogg.

Kram Tyra




Hööks

Ännu lite grejjer från Hööks jag mer än gärna vill ha!




Allt från Hööks(www.hööks.se)
image description




Tröött?


...tror det
image description