Saknar...

...denna ponnyn så otroligt jävla mycket. Har inte ridit honom sen i JUNI. I oktober började jag ju rida Twist och sen dess har jag inte fått honom något mer.. saknar honom så sjukt mycket den ponnyn..
/Carro




En liten grej bara...

Ang. Twist.

På träning/framridning osv kan hon aldrig stå stilla i halten. Antingen skakar hon på huvudet eller börjar baka, gå iväg osv.

Men väl inne på dressyrbanan mitt i programet, hahah, DÅ står hon prickstilla!! Lite roligt faktiskt, hon blir väl kanske mer fokuserad där inne men hon går iaf bättre på banan än någon annan träning eller framridning. Haha bra tävlingshäst??;)
/Carro




Onsdag

Förlåt för dålig uppdatering idag.
Men iaf, imorgon ska jag bara vara hemma och chilla hela dagen.

Fredag ska jag till Bonzai igen och rida och sen hoppspecial på kvällen på antagligen Twist.

Lördag- inget

Söndag- Första semimatchen i PC Hoppning så självklart ska jag dit och hejja på bästa laget!!!
/Carro




Ridningen igår

Igår var det då ridning och jag hade Dorina! 
Lektionen gick inte speciellt bra, är inte alls nöjd. Det kädes mest som en enda stor dragkamp. Det enda som kändes helt okej var vänstergaloppen som vi jobbade mot slutet. Jag red för mycket med handen och för lite med benen igår, jag måste verkligen rida mer med benen, jag tror att det är där jag tappar ganska mycket. Får jobba upp ben musklerna lite, haha. Aja, tycker ändå att hon är väldigt mysig att rida :) 
bild från vrk.nu



Ridningen idag

Idag red vi dressyr för Magnus och jag hade Twist. Det gick verkligen ASDÅLIGT. Så fort man tog lite i hennes mun så reste hon sig, kastade sig, skakade på huvudet och allt. Hon gick jätteostadigt, hackade jättemycket i steget och gick inte att ställa igenom ett dugg utan att hon flippade ur.

Har verkligen tappat typ allt med henne och det går inte alls bra längre. I början av passet gick hon bra men sen när man börjar kräva lite av henne blir hon sådär jobbig och låter man henne då gå med lite längre tyglar så går hon inge bra längre och då är allt kört.
/Carro

2 bilder från idag, jaa det är ju då från i början av passet när det gick ganska bra




Kiwi

Idag tog jag och hanna hand om Kiwi och red. Vi fixade först all hö och mockning och sen red vi typ 40 min. Hanna började jogga fram henne lite och jag och Wendela (som va där!) byggde fram 2 lätta hinder eftersom vi skulle hoppa lite lätt. Hanna hoppade fram lite och jag måste säga att jag va GRYM på att mäta ut avstånden!!✌

Sen red jag henne en liten stund och hoppade några gånger. Hanna fick sen rida resten och jag va lite ridlärare och fixade med alla hinder och så. Sist travade jag av henne lite för att hanna var så trött (haha) och sen ledde vi tillbaka henne till stallet efter att hon skrittat av en stund.

Hon hoppade jättebra i början men blev lite trött mot slutet så vi slutade när hon hoppade som bäst där i slutet.
/Carro




Djurgårdenmatchen

På kvällen mötte vi Djurgården i PC dressyr borta hos dem och det gick så sjuuukt jävla bra!!! Har faktiskt film från min ritt jag tänkt lägga upp här men jag gör det imorgon då så ni får hela inlägget om den matchen imorgon!

Bjuder iaf på en bild på mig och hästen jag red där ;)
/Carro




Ponnycupen hemma mot Tyresö

I söndags gjorde vi ju sista hemmamatchen i "grunden" i dressyren. I laget var det jag, lisa, hanna och sofia på samma hästar som förra gången. Jag hade alltså Twist.

På framridningen var hon jättekonstig och var jättehackig i steget och så. Inne på banan var hon bättre men hon bytte såklart till korsgalopp i högervarv och sen blev hon trött på slutet men annars gick det väl bra. Fick typ 63% och laget vann med runt 60 poäng mot Tyresö!!!! Bästa lageeet!!
/Carro




Hemma igen

Nu är jag hemma hos pappa igen. Har asmånga grejjer jag måste skriva om, bla:

Ponnycupen på Twist
Ponnycupen på Djurgården
Ridningen igår på Bonzai & Kiwi
Ridningen idag på Kiwi
Ridningen på Veda idag

Aaaaasmycket.. Aja sov hos hanna mån-tis och jag har ridit söndag måndag och tisdag nu, 2 hästar varje dag..
/Carro




Måndag

Idag vid 12 åkte jag och Hanna till Torsholma och red Bonzai och Kiwi. Först mockade vi och så, sen red vi och sist packade vi hö och gjorde deras mat osv. När vi va klara åkte vi hem till Hanna en liten stund och sen till Veda igen och tittade på när hanna hade lektion.

Imorgon ska vi tillbaka till Torsholma igen och sen på kvällen har jag lektion på Veda. Antar att jag ska ha Twist, haha.

Bjuder på massa bilder från idag
/Carro




Saaant




Ponnycupen

Hej, förlåt för jätte dåligt uppdatering från min sida!
Tänkte iaf skriva lite om de dagarna jag inte har uppdaterat något.
 
Fredag - Gick först i skolan sen invigdes sportlovet med att jag var hemma hos min kompis som firades för hon fyllde 17!
 
Lördag - Först var det USEK möte då vi planerade massa aktiviteter och gjorde poster. Sen byggde vi staket till ponnycupen samt smörjde lite. 
 
Söndag - Igår var det ju då Ponnycup x2, först hemma match mot Tyresö och sedan borta mot Djurgården. Vi vann båda, STORT! Laget är verkligen bäst och nu är vi i även dressyren i semifinal!!!!! helt sjukt!!
 
På hemma matchen hade jag Pandora och det gick mycket bättre än förra gången! Även om jag bara fick 59% så gör det inte så mycket för jag är bara nöjd att det blev sån förbättring från förra gången!
 
På Djurgården hade jag en häst som hette Casa Flow, en snäll mysig ponny. Efter ritten kändes det inte alls bra så blev jätte förvånad när det sen visade sig på prisutdelningen att jag slutade på 71% (vilket är rekord för mig!) och fick guldmedaljen!
Får ofta höra att jag är väldigt hård mot mig själv, vilket är sant då jag tycker att om jag inte gör det typ perfekt så är det inte bra. Jag fokuserar liksom på fel saker. Jag börjar bli bättre men det är fortf svårt!
bild från matchen mot djurgården
 



Dagen och resultat!

Är så trött så vet inte vad men kan iaf säga hur det gått idag!

Match 1; hemma mot Tyresö! Alla va skitduktiga och vi vann med typ 60 poäng!

Match 2; borta mot Djurgården! Alla va ASDUKTIGA här med och vi vann igen med 70 poäng! Alla fick mellan 67-71% som va asbra!

Skriver mer imorgon eller på tisdag med bilder, filmer osv.
/Carro




Lördag 23/2

Nu har vi ätit middag och firat mig lite i förskott eftersom ingen är hemma imorgon när jag fyller år, själv tävlar jag två gånger så vi har ätit middag och efterrätt osv ikväll istället.

Idag hade jag först teori på Veda där ungarna lärde sig tecken på hästarna och de va superduktiga! Efter det hade vi Usekmöte där vi planerade lite inför året. Sen byggde dressyrlaget imorgon dressyrstaketet och efter det åkte jag hem.

Ikväll måste jag packa jättemycket och lägga mig ganska tidigt.

Imorgon- fyller 15 år och det firar jag med tävling! Hahahahah.. Nej men jag är taggad till imorgon! Vi hörs mer imorgon då, godnatt!
/Carro




Svar på kommentar

Vilka hästar ska gå med på hemmamatchen i dressyr på söndag? Svara gärna i ett inlägg för jag är väldigt intresserad!

 svar: Här är de 4 hästarna som ska gå med imorgon!
 
Twist
 
Pandora
 
Ludde
 
Jane
 
info om hästarna finns på vrk.nu !



Rensar bilder

Håller på att tömma datorn och mobilen på massa bilder.. Sammanlagt har jag hittils tagit bort ca 3000 bilder. Behöver rensa minnet på mobilen så att båda filmerna på söndag ska få plats.. Minnet tog ju slut mitt under min ritt på Twist förut..
/Carro




Skolan

Hej!
Är i skolan nu men har bara hemkunskap kvar och sen hem. Först fredagen på länge jag bara kan gå hem och "stanna" där. Inte åka iväg direkt när jag kommer hem lixom..
Ikväll ska jag packa massa inför helgen och sportlovet som är SJUKT mycket att fixa.. Sen bara chilla och städa upp lite på mitt rum.
Vi hörs!



Onsdag

Hej! Haft prov i skolan och har även stort NO-prov imorgon så måste råplugga hela kvällen nu. Har massa att göra så lär bli uppe till tidigast 12 inatt, kanske framåt halv 1 eller något haha. Plugga typ 2 timmar till och sen en miljard andra grejjer att göra.
 
Har inte så mycket mer att säga, men ska plugga vidare och så hörs vi mer imorgon!



HAHAHA




Ridningen igår!

Igår var det ju då hoppning och jag hade Dorina! 
Själva dressyr delen gick inte så bra, hoppningen gick mycket bättre! Hon blev sjukt pigg och väldigt stark när vi hoppa vilket var väldigt kul eftersom hon är ganska lugn i dressyren. När vi hoppa banan andra gången gick det bättre för då hade jag lite mer kontroll och lyckades jobba henne bättre mellan hindren. Hon var sjukt rolig at hoppa och jag är nöjd med lektionen! Brukar alltid bli lite nervös när vi ska hoppa men det gick ju bra så det va skönt :) 
ni får samma bild som förra gången... ;)



Ridningen

Igår på ridningen hade vi hoppning för Magnus och jag red Twist.
Orkar inte skriva något långt men hon hoppade bra men var lite överpigg så behövde hålla tillbaka henne rätt mycket mellan hinderna.
Vi hoppade en bana 2 gånger, dock gick det bättre första gången för andra gången var hon aspigg och lite jobbig men förövrigt hoppade hon bra.
/Carro




RSC hittils

Hoppningen:
Första "deltävlingen" var på Jane. Hon var skitduktig och hoppade allt asbra. Dock var jag så klantig att jag missade en viktig omhoppningssväng så var tvungen att rida runt typ halva ridhuset innan jag kunde vända tillbaka. Dock skilde det endast 4 sek från mig och vinnaren som hann med den korta svängen så jag gjorde en stor miss den tävlingen...
 
Andra tävlingen gjorde jag tävlingsdebut på Twist, och det var faktiskt bara den 4:e gången jag red henne. Hon var iaf skitfin, hoppade allt och jag var asnöjd. Fick rätt bra stilpoäng och kom 2:a.
fr.v: Twist, Jane
 
Dressyren:
Första deltävlingen var på Plopp. Han va dock jättejobbig. Han drog ner huvudet, bak med öronen och sparkade rakt ut flera gånger under programet och det gick inte alls bra.
 
Andra tävligen kunde jag tyvärr inte vara med på eftersom jag var i Thailand den veckan.
bild från finalen på Plopp. Gick ju då en aning bättre den gången, Hahahha

Nu är det 2 hoppningar och 2 dressyrer kvar. Vill ju ha Twist i både hoppning och dressyren eftersom hon är den enda jag rider nu och det går ganska bra på henne. Är iaf astaggad på att tävla!!!
hahahha här är jag 2010 på min första ponnycup borta på gustavsberg...
 
Februari 2012- Ponnycup på Skånsta
 



Lite jag önskar mig

lite saker jag önskat mig till på söndag...


 Hahah nu råkade jag stänga ner photoshop och orkar inte starta det igen för det tar 100 år. men iaf skriver istället.
* Tröjan från Gina Tricot (på bilden)
* Ridhjälm JW (på bilden)
*Pengar
*Presentkort
*Parfym
*Kläder
*MOPPE
*MOPPEHJÄLM
*Nikon D3100 / D3000
 
Bara lite minigrejjer jag önskar mig och säkert massa mer men kom inte på så mycket just nu :p



Måndag

Hej! Idag slutade jag tidigare, 13:40 då jag hade brytdag i skolan, dag då man tar igen prov. Egentligen hatar jag sånna dagar då man måste göra alla prov på en dag typ.. Aja..
Hahhaha, kan berätta en grej som hände nyss. Jag låg i sängen med datorn i knät och det är helt knäpptyst. Sängen står på vid väggen där alla rosetter hänger, och helt plötsligt lossnar bandet från väggen som rosetterna hänger på så alla ramlar ner på mig och jag blev skiträdd!! HAHAH
 
Iaf, den här veckan är sista veckan innan sportlovet och det ska bli asskönt med lov! Såhär ser typ veckan ut:
måndag- ingenting
tisdag- ridning & stallvärdinna
onsdag- ingenting
torsdag- ingenting
fredag- ingenting
lördag- Teori, Usekmöte
söndag- Jag fyller år!! Haha och dagen spenderas på Veda & Djurgården för Ponnycup match i dressyr x2...!
 
Heheh ja juste jag fyller ju år på söndag.. Haha hade typ glömt det! Blir dock inte hemma utan jag ska tävla 2 PC matcher i dressyr på min födelsedag så kan väl önska mig lagvinst och guldmedalj typ, hahahah nä skojja...
 
Imorgon äre ridning igen. Om vi rider dressyr och jag får Twist måste jag verkligen jobba så att det går bra eftersom jag förmodligen tävlar henne på söndag hemma mot Tyresö då.



Ponnycupen

Idag vare sista ponnycup hoppningen i "grunden" för den här säsongen men vi har som sagt matcher kvar eftersom vi är i semifinal i hoppningen! Iaf, jag var ju med idag på Twist.
 
Startordningen idag:
Vilma Halvarsson - Käck
Jennie Noreskog - Pandora
Hedda Aspheim - Plopp
Wilja Berggren - Jane
Caroline Davidsson - Twist
Johanna Lundström - Dumle
 
framridningen gick helt okej men hon var ganska jobbig för hon tryckte innåt så mycket i alla gångarter så behövde ställa henne och flytta undan massor så att hon skulle gå kvar på spåret så att säga. Hon var ganska pigg i galoppen men ändå fin. När vi hoppade fram var hon jätteknäpp i början. Innan jag skulle fatta galopp blev hon skittaggad och ville dra iväg direkt och när jag höll henne tillbaka började hon hoppa i luften typ, hahahaha.  Hon hoppade iaf fint och var framåt.
 
på banan var hon jättejätteduktig! På vissa hinder trodde jag att hon skulle komma in fel typ de 4-5 sista meterna innan och jag ville inte ha det där korta språnget innan då hon kanske slår i bommarna då och river så försökte mer öka mot hinderna och på 4:an hoppade hon av VÄLDIGT mycket tidigare än vad jag trodde som ni ser på videon längre ner xd. Hon var iaf superduktig och vi blev 0:a!
 
Alla i laget blev felfria och det blev även sundbys lag så matchen slutade oavgjort.
Här är videon från min ritt. Ja ni ser ju på vilka hinder det blev lite konstigt ahhaha...
väldigt fin videobild... HAHAHAHHA



Häst & Ryttare

Titta vad som följde med i senaste numret av Häst & Ryttare!




Helgen

Lördag- Idag har jag inga speciella planer förutom att bara ta det lugnt och försöka plocka lite i mitt rum då jag snart flyttar! Vi får nycklarna till den nya lägenheten 26:e Februari!
Söndag- Jag jobbar så kommer ju missa PC hoppning men kommer ju lätt kunna höra om hur det gick eftersom det är på hemmaplan!



Dressyrspecialen

Igår var det dressyrspecial och jag hade Robban! 
Vi red samma övning som i tisdags samt en liten galopp övning mot slutet. Tog på mig västen den här gången ifall han skulle hålla på som förra gången så kändes det säkrast om jag skulle åka av. Hade sporrar den här gången så då behövde jag inte sitta så mycket med spöt och då var han lugnare men han höll fortfarande på att sparka och hålla på.
Det jag bättre än förra gången jag red honom men ändå inte bra. Eftersom det gick så bra när jag hade honom på lägret så tror jag att det blir så att jag blir inte nöjd tills det går lika bra. Försöker tänka på de små stunderna då jag fick till några steg bra och tänka bort det andra. Jag hoppas jag får fortsätta med honom, vill ju hitta tillbaka till det som jag fick till på lägret!



Lördag

Hej!
Vaknade vid 10 och har bara chillat runt i pjamas typ hela morgonen. Har bytt om till stallkläder nu och ska om typ en halvtimme eller något åka till stallet. Först har jag teorin fram till 3 och sen ska hopplaget till imorgon bygga banan.
Hemma sen ska jag baka och sy klart schabraken och sen typ bara göra ingenting. najs. Gott nytt lördag hejdå



Tävling

På söndag ska jag hoppa in i PC laget i hoppning då Sofia blev sjuk och då får jag rida istället för henne. Det är säsongens sista ponnycupmatch i hoppning, hemma mot Sundby. Jag ska rida på Twist dåra ;) Imorgon ska jag sy klart två schabrak jag har med mig hem som jag ska sy fast två VRK loggor på, sen ska jag tvätta alla mina tävlingskläder vart dem nu är (hahah) och sen baka till ponnycupen;)
 
Ska sova nu men ni får en video på mig och twist senast jag hoppade henne i ponnycupen i januari :)



Fredag

Skolan gick ganska fort och jag fick mycket gjort, var sen hemma en snabbis innan jag åkte till Veda och red hoppspecial på Twist. Imorgon ska jag ha teorin vid 13 och sen hem och fixa massa saker inför söndag mm..



Ridningen

I tisdags red vi dressyr för magnus och jag hade twist. Den här gången var hon jättejobbig.. Vi gjorde en övning som va lite för mycket för den storleken banan va på tyckte jag om man tänker för henne. Hon va rätt taggad och när man kom ur ett hörn så behövde man direkt vända in och sen direkt tillbaka och det blev aldrig direkt något tillfälle att verkligen kunna fixa till henne eftersom det inte fanns så man kunde lägga volter i övningen.

Hon var fin i början men sen blev hon jättespringig, hackig och lyssnade inte för skänkeln lixom.. Men aja. Hoppas det går bättre imorgon. Kommer väl förmodligen ha henne då på hoppspecialen.
/Carro




Ridningen!

Hej, tänkte skriva lite snabbt om ridningen i tisdags!
Jag hade Dorina och det var andra gången jag red henne. Första gången jag hade henne gick det inte alls bra så var as taggad på en revansch!

Vi fortsatte med skänkelvikningar, volter och serpentiner. Den här lektionen gick det mycket bättre än förra gången! Det gick inte skit bra men jag är ändå nöjd. Spec med galoppen, och efter galoppen gick bra så väldigt nöjd med slutet! Den här lektionen lyckades jag även sitta ner och driva ordentligt och inte hänga mig fram i handen som jag lätt kan göra så det kändes bra! Hon är väldigt stark men jätte mysig att rida så hoppas jag får fortsätta rida henne nu!
/Lisa




Onsdag

Hej, sry för dålig uppdatering...
Igår vare ridning på Twist och det kan jag skriva om senare. Idag ska jag till tandläkaren halv 10 på morgonen och sen till skolan så sitter på tåget nu.. Tråkigt inlägg så hejdå
/Carro




Måndag

Godmorgon!
Både idag och imorgon har jag studeidag, vilket är väldigt skönt för då hinner jag vila lite extra och förhoopningvis bli helt frisk. Har fått tillbaka orken i kroppen och så men hostar & har ont i halsen fortf... Idag ska jag då bara ta det lugnt, plugga och städa lite tror jag. Imorgon ska jag hem till Alma för att först äta brunch och sen ska vi spela in våran musikvideo. På kvällen sen är det ridning och jag undrar vem jag ska ha, vi får se! Hade ju Pandora förra gången, ingen aning om jag får henne igen eller inte ;)



Ponnycupen!

Idag gjorde jag min första ponnycup dressyr och min första tävling på typ ett år! Märkte verkligen att när tävlingen var slut så har jag varkligen saknat att tävla och det var så kul. 
 
Jag hade då Pandora och ja det gick väl inte sådär jätte bra... Först gick det inte alls på framridningen men sen fick jag hjälp av Malin och då gick det lite bättre väl inne på banan gick det bra stundvis men jag är absolut inte nöjd, vet att jag kan bättre och det är de som man blir så irriterad på! Men även fast det inte gick bra så va det sjukt kul! Fick även inviga min kavaj idag ;) som har hängt i garderoben i typ ett år eftersom jag inte har tävlat.
 
Ja det blev ju då stor-vinst till laget vilket var skit kul! :D
Hahah måste skaffa ett hårnät jag kan sätta runt min donut, håret hade lossnat och håret såg helt kaos ut x)
här är lite bilder från dagen som Carros pappa har tagit :)



Ponnycupen 10/2

Idag var det ponnycup match i dressyr hemma mot Sundby och laget var:
Hanna Jansson - Jane
Sofia Killander - Ludde
Carro Davidsson - Twist
Lisa Burestad - Pandora
 
Vi var på Veda 8 imorse och fixade hästarna och halv 10 började vi rida fram, en halvtimma innan första start. Framridningen den här gången var i början lite slappt men sen började jag rida Twist lite kortare i formen och flyttade undan rätt mycket, ställde och så och då blev hon skitfin! Galoppen i vänstervarv var hon jättelugn i, hade en bra rytm och gick skitbra. Högergaloppen är ju svårare på henne för blir hon böjd där brukar hon byta till korsgalopp i bak. Men förövrigt gick det bra.
 
Inne på banan gick det också ganska bra. Hon började bra och var fin. Den här gången stog hon helt stilla i halten iaf! Mot slutet blev hon trött men annars var hon fin. Är nöjd med ritten!
 
Alla i laget var superduktiga och det ledde till och med till VINST för oss med hela 50 poäng!! Guldet gick till Hanna & Jane!
VÄRLDENS BÄSTA LAG!!!! Även i dressyren börjar vi närma oss semifinalen!!!!!!!!!!
 
Här är bilder från min ritt, de andras kanske kommer i annat inlägg men Lisa fixar sina egna bilder :)
 
Och här är hela laget!
fr.v: Lisa, Sofia, Hanna, Carro



SEGER!!!!

Skriver mer senare med bilder! :D




FÖRLÅÅT

För ASDÅLIG uppdatering... Men idag har jag varit i stallet hela dagen. På kvällen var det årsmöte och efter det gick jag och sofia upp till stallet och fixade våra pållar till imorgon. Twist fick sig en riktig make-over! Manen var sjukt lång och ojämn så den klipptes till, lika så hennes pannlugg, svans, hovskägg mm. Nu är hon iaf friserad och fin inför Ponnycup imorgon!
/Carro

Bild på nya manen på hästen, dock va den inte klar här...




Oups

Hej, ASSÅ BLIR SÅ JÄVLA ARG JAG GJORDE NYSS ETT ASLÅNGT INLÄGG OCH SÅ FÖRSVANN DET!!!!!

Iaf har jag inte hunnit blogga pga. skola och massa annat.
Idag åker jag iaf hem till pappa, imorgon ska jag först fota nya hästarna till hemsidan med anna, sen staketbygge med pc laget och sen årsmöte på veda! Sen sover jag hos Lisa.

På söndag är det hemmamatch i dressyr mot Sundby! Jag är med på Twist och är ganska taggad även fast det gick sådär i tisdags (kommer inlägg senare). Hoppas det går bra iaf :)
Kommer somsagt inlägg senare om ridningen i tisdags.
/Carro




Ridningen i tisdags

I tisdags hade jag Pandora! Jag ska tävla henna i ponnycupen på söndag så frågade om jag kunde få henne på lektionen då det var jätte längesen jag red henne.
 
Vi red samma övning som på dressyrspecialen, alltså mycket skänkelvikningar och 10m volter. Lektionen gick inte alls bra, vet inte riktig varför med det gick bara inte. Men som mamma sa så ska genrepet inte gå bra, så jag hoppas att på söndag går det mycket bättre och att vi vinner!!
 
På lördag ska vi bygga upp staketet och pyssla om hästarna in för tävlingen sen på kvällen är det årsmöte! Efer årsmötet sover Carro hos mig och på söndag är det ponnycup! 
 
Idag är jag hemma från skolan... vi skulle åka till Romme men redan igår hade jag ont i halsen så gick och la mig med halsont och feber. Har sovit jätte dåligt i natt och när jag vaknade hade jag så ont i hela kroppen att jag knappt orkade gå på toa, febern var högre och är helt tjock i halsen. Lär ligga i sängen hela dagen så att jag blir frisk, måste bli bättre!



Tävling på söndag

På söndag är det ponnycup dressyr igen och den här gången hemma mot Sundby. Jag ska va med och rida på Twist. Hoppas att hon ska va så bra som möjligt eftersom det gick som det gick i fredags. Iaf är jag ganska taggad! NU HOPPAS VI PÅ VINST!!!!!
/Carro




4 Februari

Hej, sitter just nu i skolan och har engelska. Vi ska jobba med ett gruppprojekt men ingen i min grupp är här så... men ska försöka gör klart så mycket som möjligt ändå. Efter skolan ska jag nog plugga lite och annars bara ta den lugnt. Ridning imorgon och tror det är byte men är inte säker!



Måndag igen

Måndag igen och nu skola hela veckan och lite ridning och sånt. Såhär ser väl veckan ut:
Måndag: -
Tisdag: Ridning och stallvärdinna
Onsdag: -
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: Årsmöte på Veda
Söndag: Ponnycup dressyr på Veda mot Sundby
 
Orkar väl inte riktigt med all skola och allt men får tänka hela veckan över hur jävla GLADA VI ÄR FÖR ATT VI ÄR VIDARE I SEMIFINAL I HOPPNINGEN!!!!!!!!!



Ponnycup hoppning Sundby

Idag har vi varit på Sundby på ponnycupmatch i hoppning! Laget bestod av:
Sofia Thurén
Adam Aspheim
Elvira Orrpars
Vilma Halvarsson
Hedda Aspheim
Moa Rehlin
 
Även idag var tjejerna SKITDUKTIGA! Alla red felfritt och Sundby hade en som rev och en som blev utesluten så VI VANN IGEN!!! Våran 5:e hoppvinst den här säsongen! Så jäkla roligt! Och sen.
 
Det är nu uträknat att OAVSETT hur det går på våran sista hoppmatch om 2 veckor, HAR VI GÅTT VIDARE TILL SEMIFINALEN I HOPPNING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
GRATTIS världens bästa lag!
Här är video på alla i laget! 



Hedda & Kiwi

Imorse var vi uppe på Torsholma vid typ 8 och fixade Kiwi. Sen lastade vi och åkte till Granby där hedda skulle träna. Tog massa bilder så här kommer några:



Ponnycup hoppning - Täby

Igår var vi på Täby Ryttarcenter och mötte dem i ponnycupmatch i hoppning.Laget bestod av:
Elvira Orrpars
Jennie Noreskog
Hedda Aspheim
Johanna Lundström
Vilma Halvarsson
Ylva Ledberg
 
Orkar inte skriva ngt långt inlägg men alla var superduktiga och matchen slutade oavgjort. (Vallentuna 4 fel, Täby 4 fel)



Söndag

Hej! Idag har jag spenderat hela dagen med Hanna i Täby C! När jag kom hem städade jag rummet och har nu duschat. Har hört att det har gått bra i ponnycupen vilket är as roligt! Är as taggad på dressyr match nu!
 
Nu ska jag ta och kolla Ponnyakuten, hörs!



Lördag

I lördags hade jag först teori från 13:00 till 15:00. Efter det hade vi i U:sek ett litet möte där vi planerade lite aktiviteter och så. När mötet var slut åkte vi vidare till Täby för ponnycupmatch i hoppning (kommer i annat inlägg).
När matchen var slut åkte jag hem till Hedda, vi bytte snabbt och om så och sen åkte vi hem till Isakssons och var där fram till typ 23:30. Hahahha hade asroligt och åt asgod mat! När vi var hemma hos hedda skulle vi sova men låg bara och asgarvade typ till 01:00 och då somnade vi... Hahahaha



Hemma!

Shit vad mycket jag har att skriva om nu... Håller på att ladda över alla filmer och bilder på datorn nu och ska skriva dessa inlägg sen;
Hela lördagen
Ponnycupen på Täby igår
Heddas träning med Kiwi idag
Ponnycupen på Sundby idag
 
det kommer ta tid men DET KOMMER!



Dressyrspecialen

Igår på dressyrspecialen fick jag äntligen rida Robban igen! Har inte ridit honom sen lägret så jag var as glad!
 
Vi började med att rida skänkelvikningar på långsidorna genom att flytta in hästan om medellinjen och sen tillbaka på spåret, i hörnen skulle vi sen trycka ut baken. Sen gjorde vi en övning där vi gjorde 10m volter i varje hörn sen skulle vi rida skänkelvikning halv igenom och det gjorde vi då varvet runt. Sen jobbade vi galoppen på två volter.
 
Ja, det gick verkligen inte bra! Det var som att sitta på en helt annan häst. Ibland fick jag till det och han travade på framåt men mot slutet blev han typ en monster, hahah nej men så fort jag gick på met spöt så börja han sparka och hålla på, det var jätte jobbigt och jag trodde jag skulle ramla av flera gånger, haha. Trotts att det gick som det gick så är jag ändå glad att jag fick rida honom och nu är jag as sugen på revansch om man kan säga så!



Lördag

Hej, ska nu packa eftersom jag sover hos hedda idag. Idag ska jag först ha min teori fram till 15:00, sen ha ett kort möte med U:sek och efter det åka vidare till Täby RC och kolla på ponnycup hoppningen. HÅLL TUMMARNA ATT VI VINNER NU!!!
Sen vidare hem till Hedda, åka till Isakssons, äta middag och sen hem igen.
 
Söndag, upp tidigt, Hedda åka och träna med Kiwi. Sen hem igen tror jag till Hedda och sen åker vi till Sundby för ponnycup hoppning igen!



Hoppspecialen

Igår på hoppspecialen hade jag Twist. När jag skulle göra iordning henne märkte jag att hon hade blött på sitt högra bakben. Vi tvättade bort det och så och sen skulle vi kolla medans vi red hur det var.
Vi började trava fram dem, sen galoppera lite och sist hoppa fram på hinder nr 5 (kolla banskissen längre ner). Först var hon inte alls lika framåt som hon brukar göra. Jag gick på med spöt då och då men hon reagerade knappt. När vi skulle hoppa var det typ nästan som att hon inte ville hoppa. Hon brukar ju oftast vilja hoppa och trycka på mot hindret men den här gången behövde jag verkligen typ tvinga över henne, om man säger så. Hon hoppade av tidigt, ville springa på sidan och inte alls bra.
 
Sen när vi skulle hoppa bana så drog hon på sidan på första hindret. Efter det hoppade hon allt men hon var jätteostadig, vinglig, osäker och ville typ inte hoppa. Till hinder 4, (oxern) behövde jag va jättebestämd eftersom hon vinglade och tvekade innan hindret. När det var 15 minuter kvar av lektionen och jag precis hade hoppat bana så sprack hennes sår upp igen och det började blöda jättemycket. Jag hoppade då av och tog upp henne till stallet och slutade lektionen där. Hon kändes verkligen inte alls bra och det kan ju varit att hon haft ont då.
Vi hoppade en bana som såg ut ungefär såhär:



Fredag

Åh äntligen fredag! Idag efter skolan blir det skynda hem för att hinna byta om och förhoppningsvis hinna äta ngt för att sedan ta bussen upp till veda tillsammans med Carro. Imorgon är det USEK möte och sen ponnycup hoppning som jag kanske följer med och tittar på, sen ska jag och Hanna troligtvis sova över och på söndag åker vi till stan! :)
/Lisa