Hoppspecialen

Igår på hoppspecialen hade jag Twist. När jag skulle göra iordning henne märkte jag att hon hade blött på sitt högra bakben. Vi tvättade bort det och så och sen skulle vi kolla medans vi red hur det var.
Vi började trava fram dem, sen galoppera lite och sist hoppa fram på hinder nr 5 (kolla banskissen längre ner). Först var hon inte alls lika framåt som hon brukar göra. Jag gick på med spöt då och då men hon reagerade knappt. När vi skulle hoppa var det typ nästan som att hon inte ville hoppa. Hon brukar ju oftast vilja hoppa och trycka på mot hindret men den här gången behövde jag verkligen typ tvinga över henne, om man säger så. Hon hoppade av tidigt, ville springa på sidan och inte alls bra.
 
Sen när vi skulle hoppa bana så drog hon på sidan på första hindret. Efter det hoppade hon allt men hon var jätteostadig, vinglig, osäker och ville typ inte hoppa. Till hinder 4, (oxern) behövde jag va jättebestämd eftersom hon vinglade och tvekade innan hindret. När det var 15 minuter kvar av lektionen och jag precis hade hoppat bana så sprack hennes sår upp igen och det började blöda jättemycket. Jag hoppade då av och tog upp henne till stallet och slutade lektionen där. Hon kändes verkligen inte alls bra och det kan ju varit att hon haft ont då.
Vi hoppade en bana som såg ut ungefär såhär:



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback