Runhoppet

Igår var det dag 1 och nu är det sista dagen, dag 2. Är funktionär och nu sitter jag i hagen och har parkeringen. Hahah bästa man kan få, not. Iaf är det rätt lugnt nu på morgonen så det är ok.
/Carro




Carro & Twist- LA:1 programridning

28/6-2013. Programridning på Veda.
LA:1, 64,08%




Dressyrkurs dag 5

Igår var det sista dagen på dressyrlägret. Vi red programridning för Evelina som domare.
Vi va där typ 8 och knoppade och borstade, sen gick vi ner och byggde staket. Sen direkt upp igen, lindade på typ 5 min, sadla, tränsa och gå ner.

På framridningen red jag mycket halter och halvhalter. Övergångar, längningar, skänkelvikningar, ryggningar, 10-metersvolter, förvänd galopp mm. Hon var ASFIN! Hon har blivit jätte stadig och mjuk in i handen och hackar ingenting utan går på ett fint stöd och det går att ställa och böja utan att hon stretar emot nu. Det kändes iaf jättebra och hon va skitduktig!

Inne på banan gick det också bra! I vänster förvända fick jag dock ett avbrott och sen lite småmissar, typ bla. blev ryggningen lite konstig och halten i början blev konstig. OCH JAG HÄLSADE MED VÄNSTER HAND?! Hur gick det ens till??? Hälsar alltid med höger men nu helt plötsligt blev det vänster?? Aja, hon va jätteduktig och det här va både min och hennes första LA! Hon satte nästan allt (som jag aldrig trodde att hon skulle göra från början)..

Fick 64,08% och är nöjd med ritten och henne! Hästarna dock fick inte gå på bete igår utan släpps på måndag istället. Var iaf ett najs läger, har jobbat satan med henne men nu i slutet blev det ju äntligen bra!

Här är massa bilder från sista dagen! Kommer film på ritten i annat inlägg
/Carro




Fredag

Skriver om sista dagen på lägret imorgon, är alldelles för trött nu.. Imorgon är det Runhoppet hela dagen och jag är funktionär då så blir kanske inte så bra uppdatering..
/Carro

-bild från igår-




Dressyrkurs dag 4

Idag var det näst sista dagen av lägret. Vi red i ridhuset men delade upp gruppen i 2 grupper så jag, hanna och hedda red tillsammans. Vi red massa olika delar ur våra program. Jag övade massa förvänd galopp som tillslut satt! 10-meters volter, halt-rygga, galoppfattningar, travökningar och skänkelvikning.

Hon var helt SJUKT fin idag!! Trasslade INGENTING på hela lektionen utan hade bra stöd in i handen och hade fin takt och bra tempo nästan hela tiden! Hon gjorde SKITBRA ryggningar och skakade inte ens på huvudet (som hon brukar göra). Hon gjorde grymma fattningar ur skritt, va jätteduktig på längningar och lyssnade bara allmänt bra idag! Vi avslutade med att rida igenom våra program på 20x60 bana. Red alltså LA:1 på Twist. Hon flöt på skitbra, typ alla momenten satt, typ inga missar och hon var ASduktig! Imorgon är det riktig programridning lixom och tror vi får protokoll på det också(Evelina domare). Ska rida 10:00 så rider fram 9:30, är där typ 8 då och knoppar och fixar.

Jag, Hanna och Hedda stannade och kollade på hoppningen, hedda åkte sen hem och jag och hanna tvättade Twist och Kummin. Tvättade hela kropparna, man och svans och de typ glänser nu!! Twist har nog aldrig varit så ren i hela sitt liv.. Medans hästarna torkade med varsitt fleecetäcke i boxarna smörjde sen upp våra grejjer till imorgon, träns och det och sen plockade vi av täckena och åkte hem.

Här är några bilder från dagen men det kommer fler så fort Hedda skickat dem!
/Carro




Dressyrkurs Dag 3

Idag var det lite kallt och blåsigt så vi red i ridhuset idag. På morgonen byggde vi fram dressyrstaket för att vänja hästarna vid det till imorgon och på fredag.

Idag gick det iaf LÅÅÅNGT mycket bättre än igår. Hon var MYCKET stadigare idag, trasslade nästan ingenting och så. Vi jobbade på delar ur våra program som vi ska rida och jag red under lektionen mycket 10-meters volter i trav och galopp, förvänd galopp halvt igenom, halter, ryggningar, skänkelvikningar, travökningar och massa sånt. Galoppen var skitsvår i början för hon blev bara jättelång i hela kroppen och bröt av hela tiden men efter många försök gick det bra, haha. Förvända galoppen hann jag typ göra en gång och då gick det ganska bra. Hon bröt av lite tidigt men hon höll den förvända galoppen och bröt aldrig av så det var iaf bra. Halterna sitter ju, hon ställer nästan alltid upp jämnt och hon står äntligen stilla i halterna nu förtiden!!! Så duktig!! Hon förstod inte riktigt vad hon skulle göra i ryggningarna så hon typ backade jättefort och åt sidan men vissa ryggningar gick bra. Travökningarna kan hon ju, ska bara öva på att hålla emot henne på ytter för hon drar ju utåt hela tiden. Är ändå ganska nöjd över lektionen, hon var duktig och det var framgång från igår så det får vara okej!

Imorgon ska vi rida i 2 grupper, vi delade alltså upp gruppen på hälften så jag, hanna och hedda rider tillsammans vid 10 tiden. Ska rida LA, typ slipa på delarna i det och så.

Här är några bilder från idag! Tack jojjo som filmade/fotade! 😘
/Carro




Dressyrkurs Dag 2

Idag red vi på utebanan. Vi byggde lite staket där ute och tanken var ju att vi skulle träna på våra rörelser till programmet.

Eh vad ska jag säga? Det här var typ det sämsta pass jag någonsin ridit på Twist.. Hon var helt kaos idag.. Super uppstressad och gick inte att göra någonting typ... Hon var överkänslig lixom. Hon bara ramlade ut till vänster hela tiden och tog jag minsta lilla i handen blev det bara tvärnit och trampa på stället. Så svårt att förstå när man inte sett henne i verkligheten.. Hahah. Galoppen var HELT kaos. Hon bara drog och ramlade ut åt båda hållen som in i utav HELVETE. Höll ytter så jävla mycket jag kunde men hon bara galopperade utåt i typ skänkelvikning. Bytte galopp kors och tvärs och allt var helt kaos. Det konstiga var att hon var SKITFIN första typ 5 minuterna och sen blev allt helt katastrof.
Sista minuterna red jag några 10-meters volter och då och då gick det bra men aa. Skitpass verkligen, haha.

Efter var hon helt genomsvettig så duschade henne och schamponerade samtidigt. Så nu är hon för första gången någonsin typ (haha) vit.. Men hon har redan skitat ner sig och säkert rullat sig i hagen så som vanligt är hon aslerig när hon tas in imorgon.
/Carro




Dressyrläger Twist 24/6-13

Första dagen på dressyrlägret. 24-06-2013. Vi red ut i sommarhagen och red lite självständigt där.
Haaha sista filmen går det inte så bra på men den var lite rolig för hon tryckte på skitmycket och hon fick världens jäkla steg då, HAHA
/Carro




Dressyrkurs Dag 1

Idag var det först dagen på dressyrlägret och vi samlades 9 och fick hästar och pratade lite om vi ska göra under veckan och så. Som jag skrivit tidigare så hade jag ju Twist.

Vi började lägret med att första dagen rida ute i sommarhagen på ängen och rida lösgörande och lite självständigt.

Twist var till en början faktiskt riktigt fin! Hon var stadig in i handen och ryckte ingenting, bara flöt på. Övade massa halter och halvhalter, övergångar mm. Orkar inte skriva något långt men i galoppen gick det helt ok. Vänster gick jättebra en stund och höger gick helt okej men det var skitsvårt när jag skulle rida kortgalopp på henne eftersom hon har så svårt för att minska ner tempot, de blir mer tvärstopp och skaka på huvudet typ. Men tillslut gick det bra och twist var helt genomsvettig efter ridpasset.. Hon går dock hoppningen på em. så kommer antagligen aldrig hinna tvätta henne.

Iaf, på fredag ska vi avsluta med programridning, typ för domare fast domaren är evelina dåra. Vi får välja vilket program vi vill rida och ska typ ta ett program över vad man egentligen ska rida. Alltså rider jag LA:1 an. Vet inte alls om det kommer gå på henne med alla övergångar, halter osv men ska träna massa under veckan.

Här kommer lite bilder från idag och laddar snart upp en film också!
/Carro




Dagen

Idag åkte jag och handlade på Hööks och horze med Hedda. Jag köpte ett par nya ridbyxor, 700:-....... Ovärt egentligen men de va fina så köpte dem ändå.. Köpte också en piké från JH kollektionen som var på rea, typ halva priset! Bara på Hööks var typ typ 900:- jag handlade för så köpte endast ett nytt, vitt schabrak på Horze. Storlek full men det var ganska litet ändå så både häst och stor ponny kan ha det.

Efter det åkte vi hem till hedda och åt korv typ.. Haha sen åkte vi till Torsholma och jag och hedda red ut i skogen och på ängen med Bonzai och Kiwi. Haah vi typ flamsade hela vägen och bara skrattade och allt.. Hedda landade även på marken en gång, HAHAHA. Bonzie var helt galen och försökte typ skena om Kiwi.. Haha de kom upp brevid varandra på en raksträcka och började tävla mot varandra.. Det gick jävligt fort. Hahaha.. Men det var iaf kul även fast hästen va knas..

Imorgon börjar iaf ridlägret och jag ska cykla dit vid typ halv 9. Kör typ på vitt såhär första dagen och sen lite andra färger. Om hon inte går hoppningen kanske jag tvättar hennes ben och svans efter lunch eller något. Vi får se men vi hörs imorgon!
Natti!
/Carro

Här är 2 bilder från idag.. Haahah ja ni ser ju ungefär hur det gick..




Söndag

Idag ska jag åka till hööks med Hedda. Ska typ köpa nya ridbyxor och ett större vitt schabrak.. Haha typ ingen ponny jag rider passar i ponnyschabrak, och inte twist heller eftersom hon har ny sadel nu. Men vi hörs iaf lite senare!
/Carro




Outfits under lägret

Hahah, jag, hedda och hanna ska typ ha massa olika outfits på hästarna och oss själva under lägret i olika färger och vet redan vad jag ska ha typ.. Är ju typ roligt att mixa massa grejjer på hästen och jag har ritat lite hur de typ kanske kommer se ut xd
 
1. Marinblå - Vit
Schabrak: Vit
Lindor: Marinblå
Byxor: Mörkblå
Tröja: Vit
 
2. Brun - Vit
Schabrak: Vit
Lindor: Brun
Byxor: Brun
Tröja: Vit
 
3. Grå - Svart - Vit
 Schabrak: Vit
Lindor: Vit
Byxor: Grå
Tröja: Svart

4. Vit - Rosa - Grå
Schabrak: Vit
Lindor: Vit
Byxor: Ljusgrå
Tröja: Ljusrosa
 
5. Vit - Marinblå
 
Schabrak: Vit
Lindor: Vit
Byxor: Mörkblå
Tröja: Vit
Hahaha, de 5 kanske det blir. Vet inte alls vad ni andra tycker, ni kanske tror det blir skitfult men ska ändå testa.. Tror iaf 3:an och 2:an funkar.. resten vet jag inte men kommer nog ta bilder varje dag, typ "dagens outfit". Hahah fyfan va töntigt men kul ju...



Dressyrkurs

På måndag börjar ju dressyrkursen och jag ska ha Twist! Ska bli skitkul! Träna på henne i en vecka och så. Ska om det går någon dag typ schamponera hennes ben som är typ gula... Och typ tvätta svansen också.. Som även den är gul. Men är iaf skittaggad!
/Carro




Lördag

Idag ska jag typ inte göra någonting alls... Igår vare iaf midsommar och det var massa gäster här och det va skitkul!
Men om 2 dagar börjar iaf lägret och de ska bli skitkul!
/Carro




Vad ska man säga..

Har inte ett skit rent utsagt att skriva om. Men iaf, moppekursen är klar och jag blev helt godkänd på körningen! Nu har jag bara prov kvar om 1 månad så nu måste jag börja plugga!

Igår(blir det ju), alltså torsdag sov jag hos hanna. På morgonen gjorde vi Amerikanska Pannkakor (HAHAHAHA). Vi hade ändå inget att göra så vi gjorde skitgod frukost!

På måndag börjar iaf ridlägret och jag är astaggad! Har inte så mycket att skriva men vi hörs!
/Carro




Vi är bäst




Hemma

Okej, hemma nu. Jag överlevde hela kursen och hela vägen hem så rätt nöjd nu. HAhahah. Ska nog bara chilla ikväll.. Men vet iaf vem jag ska ha på lägret på måndag...
/Carro




Måndag

Igår red jag och Hedda ut på bonzai och kiwi i skogen. Vi skrittade mest och pratade och sen travade vi lite. Vi vände sen och red tillbaka och travade + galopperade på fältet. Bonzie var typ lite halvt galen.. Han fick massa massa mygg på ena benet så han drog ner huvudet och började backa skitfort samtidigt som hedda fattade galopp och red iväg... Hhaha sen märkte han att kiwi var jättelångt före så då reste han sig typ lite in i galoppen och drog sen efter kiwi, HAHAHAHAH. Tappade ett skydd på vägen så vi fick rida tillbaka och hämta det.

Idag ska jag på moppekurs typ hela dagen.. Jättesegt.. Slutar kl 16 och då ska jag helt jävla själv åka hem. Från globen någonstans?! ALLTSÅ jag hittar inte ens i Vallentuna så ingen chans att jag hittar tillbaka.. Kommer sova i globen inatt...
/Carro




Lördag

Idag var det terminsavslutning på Veda och vi i Usek höll i en stafett med massa barn. Sen när allt va slut va jag uppe i stallet med Sofia och fixade häst och sånt. Åkte sen hem och har bara chillat resten av dagen.
Imorgon vet jag inte vad jag ska göra. Kanske ska va med Hedda men inte säkert än. Aja inget att säga typ så hejdå
/Carro




Godnatt

Nu har jag fixat klart hela designen och även uppdaterat våra infoknappar (även innehållet!).
Har typ ingenting att säga men imorgon är det terminsavslutning på Veda så ska åka dit vid halv 11 så jag är där 11. Vi hörs imorgon!



Twist..

v 26 på Veda ska jag gå Dressyrkursen på ponny. Jag vet typ 2 till som ska gå och det är Hanna och Hedda, resten har jag ingen aning om faktiskt.
Jag är iaf skittaggad och vill nog ha Twist. Hoppas verkligen att jag får henne då.. annars ingen aning om vem jag vill ha. Hon har blivit så jäkla fin nu och det är kul att rida henne nu! Hon är ändå ganska ung och är fortfarande lite grön. Vissa dagar är hon verkligen skit svår men jäklar vad jag lärt mig på henne!
 
Vi har gjort 10 starter tillsammans från i oktober. 4 dressyr och 6 hoppning.
Dressyr har varit jäkligt svår måste jag säga. I galoppen jobbade jag VARJE gång med att hon INTE skulle byta till korsgalopp i bak, vilket hon gjort nästan varje gång. Hon blir minsta lilla böjd och då byter hon direkt. Första dressyrtävlingen kommer jag ihåg var så bra, Twist va skitduktig. Visst hon bytte till korsgalopp, stod inte stilla i halten och var lite vinglig, men SHIT va nöjd jag var över ynka 63% den gången!
I hoppningen då.. Våran första start var endast 2 dagar efter att jag ridit henne för första gången på över 1 år. Och den allra första gången jag red henne var helt kaos, läs längre ner... Men jag fick henne på fredagen på hoppspecialen, gick faktiskt bra då och vågade chansa då och testa tävla henne. Hon var lugn och hoppade allt och vi kom 2:a placerad. Red henne hela terminen ut och även terminen efter. Lärde mig hoppa henne lite bättre med mer "tempo". Sedan gjorde vi lite ponnycuper där vi var felfria varje gång. I Ridskolecupen har vi nollat varje gång utom 1, där jag släppte henne och hon rev näst sista hindret i omhoppningen, men vi gick i mål på snabbaste omhoppningstiden. Andra tävlingar har jag ridit felfritt men stildomarna har tyckt hon varit för hetsig och snabb, haha och ja.. det har jag väl övat på hela tiden att galoppera henne i så lugnt tempo som möjligt i en bana. Senast hopptävlingen var det tidsom hon är bäst på. Hon ÄR snabb och hon KAN vända men samtidigt som detta måste man hela hela hela tiden rida henne, och jag har iaf lärt mig att jag inte kan släppa henne någonting, utan alltid hjälpa henne och "vara med". Iaf, den här gången höll det hela banan och vi fick våran första vinst tillsammans!
Men början då...
Första gången jag red henne var för 76 veckor sen. Hon var fortfarande ganska ny då men jag dock var typ 13 år.. Var skitnervös och det enda vi gjorde på lektionen var typ att bocka runt och hoppa och studsa och jag bara åkte med typ.. Det var verkligen kaos. Direkt när jag hoppade upp och började skritta bara hoppade hon runt och vände och jag hade 0 kontroll. Den här bilden togs för 76 veckor sen, typ 10 min innan jag satt upp på henne för första gången. Ja ni ser ju hur fina filter jag valde till mina bilder då... hahahahahah lol.
Har ridit henne extremt länge nu. På hoppspecialen nästan varje gång från i oktober. Jättemycket på hästlektionerna och tror varje gång jag ridit igen. Har lärt mig både henne och på henne, och tycker om henne så himla jättemycket. Finaste ponnyn ♥
 



SOMMARLOV

Idag hade vi skolavslutning och nu har vi 10 veckors långt SOMMARLOV! Åkte direkt hem till pappa efter och somnade i typ 2 timmar.. Vaknade sen och nu har jag fixat till designen som ni kanske ser...
Lisa är ju i Tokyo så jag har bloggen lite halvt för mig själv i typ 5 veckor framåt.. Så ska försöka hålla igång den så mycket som möjligt!
 
Imorgon är det terminsavslutning på Veda och då är vi i Usek med och anordnar och fixar så jag åker upp till 11 och sen börjar det 12.
 
Lite saker jag ska göra i sommar typ..
* Gå moppekurs och förhoppningsvis/förmodligen ta körkort
* Dressyrkurs på Veda v. 26
* Segla
* Flytta
 
Sen blir det ju alltid mer.. Man är med kompisar, sover borta någon gång, åker lite överallt och aa... Men det blir nog ett ganska najs lov ändå tror jag!
Ska göra lite bra inlägg snart... hehe har blivit lite tråkiga inlägg på sistonde men det kommer bättre!



14 juni

Hej!!
Hur är det i Sverige? Har i Japan är det typ regn säsong och jätte tråkigt väder...

Sitter iaf nu på ett men har lite paus så tänkte slänga in ett inlägg lite snabbt! Jag plåtar för Ginza Magazine idag och sen ska jag på castingar. Nu blir det helg och då har jag förhoppningsvis inga jobb eller castingar. Glöm inte läsa : cagetown.blogspot.com om ni vill läsa lite mer om Tokyo!
/Lisa




Sorry

Hej, sry för dålig update idag. Designen ser lite knas ut för tillfället men fixar så snart som möjligt!
Imorgon har jag skolavslutning och efter det SOMMARLOV!!!
/Carro




Ridningen igår

Igår var det sista lektionen på ridningen för den här terminen. Vi red dressyr på utebanan för Magnus och jag fick Brownie.

Vi red allt möjligt typ.. Skänkelvikningar, volter, framdelsvändningar, bakdelsvändningar, skritt-galopp, galopp-skritt.
Det var ganska varmt ute så Brownie var lite trött men han lyssnade för spöt utan att bocka och han gick väldigt bra ändå! Han gjorde grymma skänkelvikningar och han är jätteduktig på galoppfattningarna. Jag tycker hela lektionen gick bra, han var ju duktig och bockade ingenting, det var kul att rida honom igen och aa, är nöjd iaf.

Nu är nästa gång jag ska rida typ v.26.. Det är inga fler lektioner och inga fler tävlingar så nu börjar det ju gå mot sitt slut typ...
/Carro




Onsdag!

Hej! Ska snart gå till tåget och åka med klassen till Skansen idag.. Typ titta på djur...
Igår vare iaf sista lektionen på terminen och jag skriver mer om den typ senare idag ;)
Jag slutar iaf skolan på fredag så imorgon ska vi typ bara städa skåpen och kolla på någon film..

Men nu måste jag gå men vi hörs!
/Carro




TOKYO

HEEEEEEEJ!
Jag är nu i Tokyo, vilket känns typ overkligt.. har varit här 2 dagar och längtar redan hem så hiiimla mycket. kommer skriva om mina dagar på cagetown.blogspot.com så ni kan läsa där om ni vill! Ville bara slänga in ett litet inlägg!
 



Måndag

Hej! Nu är det sista veckan i skolan innan sommarlovet och det är 3 skoldagar kvar!!
Ikväll har jag bara gjort den sista inlämningen på hela 8:an och jag är typ klar med den nu!

Imorgon ska jag vara stallvärdinna och sen rida. Avslutning och jag hoppas jag får någon ponny, typ twist, brownie eller ludde xd har ridit ganska mycket ponny på hästgruppen den här terminen.. Men iaf, hörs vi nog imorgon!
Natti /Carro




Bilder från Ponnycup finalen 7/6

Anna Berggren fotade under ponnycupsfinalen på Gladö och här är ett urplock på massa fina bilder hon tog!
hahahah vad jag nu håller på med här...?
 
Kajsa
 
Hanna
 
Sofia



Allt i ett

Fredag: På morgonen vid 9 var jag, Hanna, Sofia och Kajsa på Veda. Vi red igenom LB:1 programmet som en slipning eller träning inför finalen i Ponnycupen som var på eftermiddagen. Jag red Pandora, Hanna red Jane, Sofia red Brownie och Kajsa red Ludde. Vi skrittade först fram dem en runda i skogen och sen kom Malin ner till utebanan och då hade vi lite programträning. Pandora var ganska stel efter torsdagen då hon inte gick någon dressyr direkt utan typ hoppade i full fart. Hon var jättestel i vänster galopp och hon var ganska "dragig". Hon lixom drog en i handen hela tiden och tryckte på framåt. Hon hade jättemycket Power i galoppen och ville inte alls galoppera lite lugnare.. Men red igenom programmet 2 gånger och 2:a gången gick det bra!
 
Efter programträningen åkte vi direkt till Ponnycupen på Gladö och var där fram till typ 16:00, då åkte jag hem och vilade i några minuter, var SKITTRÖTT. Sen bytte jag om och åkte till Veda igen och red hoppspecial.
 
Jag hade Pandora och första 10 minuterna red jag henne men sen kom Hedda ner med Twist och jag behövde byta för att twist annars inte skulle gå någonting alls idag och Pandora hade ändå redan gått på morgonen.
Det här var ju avslutningen, sista gången för den här terminen på hoppspecialen och vi hoppade en lite svår bana med tävlingshinder, typ vattenmatta, grinden, plank mm. I början när vi travade och galopperade fram dem var hon faktiskt jättefin! Hon gick ganska stadigt och bra och hon trasslade ingenting med munnen eller något. När vi hoppade fram var hon också superduktig och tyckte det var kul att hoppa!
Sen när vi skulle hoppa grinden som är ett ganska smalt, högt och grönt hinder tvekade hon. Nästan varje gång vi hoppat det är hon osäker när det är så smalt. Hon nästan tvärnitade flera gånger, även på vattenmattan..
Tillslut hoppade hon ju allt men jag var tvungen att fram till hinderna nästan släppa helt på handen och låta henne "hoppa själv". Vi hoppade bana en gång också och det gick bra! Hon fick bara ett stopp på första hindret men det var mitt fel, resten hoppade hon igenom hela banan. Jag är iaf ändå nöjd med henne, tyckte hon var duktig.. ♥
eh jo.. vi var utklädda till rosa funktionärer... hahah, rosa funktionärströjan och rosa i ansiktet.
 
Lördag:
Vid 11 hade vi ett litet usekmöte där vi planerade inför kommande aktiviteter och lite annat.. Sen vid 1 hade jag teori. Alla grupper skulle smörja och sen rida barbacka! De va ganska många avbokade i alla grupper så det var en lugn och ganska rolig teori ändå, barnen tyckte det var kul och var superaktiva!
Efter teorin åkte jag hem till pappa.
 
Söndag:
Idag har jag, Evelina, Sofia och Wendela hållt i ett barnkalas på Veda. De kom vid 2 och då fick de rida. Det var 3 tjejer som inte ridit innan och då fick jag leda och springa med i typ 45 minuter men det gick superbra och de var sjukt duktiga för att vara första gången! Sen vid 5 när typ alla åkt hem så skulle jag bli hämtad kl 6 så jag va ute i sommarhagen med hästarna och klappade och pussade på massa fina pånis, hahah..
Lucy blev lite mobbad..




Lördag

Igår fick jag äntligen ett efterlängtat SOMMARLOOOOV, det invigdes med en as najs kväll vid ängsholmsbadet med en massa folk.

Red Ludde igår innan och det gick väl inte så bra, fick till det stundvis men både han och jag var väldigt trötta.

Ville uppdatera lite och säga att imorgon bitti åker jag till Japan!!! För er som undrar vad jag ska göra där så ska jag modella. Kommer hem 24 juli igen så om det inte blir så bra uppdatering från min sida så vet ni varför. Hoppas ni får ett super bra sommarlov! hörs!!
/Lisa




Carro & Tachino - Final ponnycupen dressyr

7/6-2013
Final Ponnycupen Dressyr på Gladö Ridskola mellan Vallentuna och Södertälje.

GULD TILL VALLENTUNA!!!!!!!!!!!!!!




FINAL Ponnycup dressyr

Idag var det FINAL i ponnycupen dressyr! Finalen anordnades och arrangerades av Gladö Ridskola. Vi mötte Södertälje, alltså var det Vallentuna mot Södertälje i den slutliga finalen!

Vårat lag bestod av (startordning):
Caroline Davidsson
Kajsa Andersson
Hanna Jansson
Sofia Killander

Det lottas ju vilket lag som börjar på vilka två hästar och jag och Kajsa fick börja på 2 hästar, jag var start nr 1 och Kajsa start nr 3.
Hästen jag fick var en skimmelvalack f. 1997 som heter Tachino. Gladö beskrev den som rutinerad, svår i övergångarna och kunde bli seg.
Han var ganska stark att rida och jag blev skittrött direkt.. Tävlingen var utomhus i solen och jag hade svart kavaj på mig och höll på att svettas ihjäl.. Framridningen gick inte så bra men inne på banan gick det bättre. Jag gjorde lite fula halter och den blev stark och stretade emot några gånger men annars helt okej.
Resten av laget gick det också bra för, det var jäkligt jämnt mellan lagen efter alla ridit..

Vallentuna fick 16,5 poäng mer än Södertälje OCH TOG GULD I PONNYCUPEN DRESSYR 2013!!!!!!!!!

Vi gjorde det inte bara i hoppningen, vi tog dubbelguld i säsongen 12-13 och det är så jvla sjukt så det finns inte!!
Vi ÄR verkligen bäst. #vedaforever

Video på min ritt kommer.. Även fast den inte är jättevacker så bjuder jag på den...
/Carro




Carro & Twist - Final RSC hoppning

Final Ridskolecupen hoppning 2013. 6/6-2013
70 cm (sista 80).
Framhoppning på de 2 första hinderna i filmen, sen börjar grundomgången. Omhoppningen börjar efter hinder 7a och b, kombinationen.

28,94 sek
1:a placerad




Carro & Ludde - LB:0 final RSC

Final Ridskolecupen dressyr 2013
LB:0, 65,781%
3:e placering




Final RSC 2013

Nu kommer ett megainlägg med bilder och text från finalen i RSC idag! (videos i annat inlägg)

Idag var det final i Ridskolecupen 2013! På morgonen var det dressyr för ponny och häst i klassen LB:0 och på eftermiddagen var det hoppning för ponny(70cm) och häst (80 cm). Jag tävlade både dressyr och hoppning, dressyr på Ludde och hoppning på Twist.
 
Dressyren:
Hade Ludde då och jag och Viktoria hade honom. Hon startade först och jag startade sist i klassen så mellan ritterna var han i stallet och vilade. På framridningen var han först lite knäpp, typ kastade sig hela tiden, sprang iväg, blev rädd osv men efter ett tag blev han bättre och fin.
Inne på banan blev han SKITTRÖTT. Jag drev så sjukt mycket under hela programet och efter galoppen där han höll på att bryta av flera gånger kunde jag inte hålla ihop honom längre så han blev lite lång i slutet men annars bra. Första halten blev jätteknäpp, han stannade men sen gick han ett steg, stannade osv så halten blev ganska dålig. Men jag gjorde helt okej vägar och han var ändå duktig. Dock kastade han sig några gånger vid domaren och blev rädd och spänd under programet men i det hela är jag nöjd!
 
Hoppningen:
På eftermiddagen byggde vi bana till hoppningen och den var sjukt svår! Sista hindret var typ ett "jokerhinder" som var högre också.. Annars svåra svängar men ändå svängar som man kan tjäna tid på och raksträckor att öka på. På framridningen var hon ganska jobbig faktiskt. Hon drar rätt mycket i galoppen och  byter lite i bak till korsgalopp om man tar för mycket i henne så man får typ vara mjuk medans man driver. Men hon lyssnade iaf ganska bra på öka och minska och så. Jag startade som nr 3 i klassen.
Grundomgången gick jättebra, hon flöt på, bytte galoppen över hindren och hoppade allt. Hon var i några bommar men de låg kvar som tur var. Man får lixom hjälpa henne hela hela tiden så att hon inte slarvar eller något. I omhoppningen satsade jag ganska mycket och Twist var så jvla duktig!! Hon drog upp tempot skitbra, svängde jättelätt till alla hinder och raceade på genom hela banan och vi gick i mål på 0 fel!
 
Resultat:
I dressyren red jag på 65,781 och det räckte till en bronsplats!! 
I hoppningen red jag på 28,94 sek i omhoppningen, OCH DET BLEV GULD!!! Så sjuuukt kul på just Twist också! Jag red endast 1 sek snabbare än 2:an så det var rätt tajt men så sjukt kul!
Är nöjd med båda hästarna! Ludde var superduktig som orkade sig igenom hela programet trots att det var typ 96 grader och han redan gått en gång..
 
Dressyr ponny:
1 Hanna Jansson - Kummin 67,013%
2 Sofia Thurén - Brownie 66,094%
3 Caroline Davidsson - Ludde 65,781%
Dressyr häst:
1 Annette Nyman - Dorina 69,531%
2 Madeleine Hansing - Dorina 68,594%
3 Anna Wass - Nougat 67,656%
 
Hoppning ponny:
1 Caroline Davidsson - Twist 28,94 sek
2 Sofia Thurén - Humla 29,72 sek
3 Adam Aspheim - Humla 31,56 sek
 
Hoppning häst:
1 Madeleine Hansing - Robban 39,20 sek
2 Jonathan Lindblom - Nova 43,88 sek (1 fel)
3 Lotta Månsson - Robban 36,80 sek (4 fel)
fullständigt resultat finns på www.vrk.nu ,även ett bildspel från dagen där!
 
Laddar upp videos från mina ritter i 2 andra inlägg :)



Finaaal!!

Är hemma nu, idag vare final i Ridskolecupen och det var en helt sjukt kul dag! Hoppbanan var jääättesvår och sista hindret låg på 85 och var ett lite läskigare hinder med coola infångare och glitter och allt! Ska skriva mer om dagen i annat inlägg, vet inte riktigt vart jag ska börja?! Ska försöka sätta ihop allt i ett inlägg men det kommer ta 100 år.. Men de är påväg!
/Carro




Finaldag

I dressyren fick jag lott nr 2 av 11 och självklart gick Pandora på lott nr 1... Jag tog iaf Ludde där.

I hoppningen fick jag nr 6 av 14(typ) så de va ändå helt okej. Där gick pandora på typ 4 tror jag.. Men där fick jag Twist.

Jag är ganska taggad till idag och ska verkligen satsa satan nu när det är mina 2 sista tävlingar på ponny i Ridskolecupen! (Tror jag)
Sovit hos hedda inatt så vi hörs imorgon! Kanske uppdaterar på Veda lite.. Startar sist i dressyren och 3:a i hoppningen
/Carro




Ridningen igår!

Hej!
Igår red vi ju då som sagt ut i sommarhagen och jag hade Trocadero!

Först var jag inte alls taggad på att rida ut men det var verkligen super mysigt!
Troca var faktiskt väldigt lugn! Trodde han skulle vara mycket mer taggad, spec när vi hoppade muren, var beredd på att han skulle skena iväg efter men han var jätte lugn efter! Det var så kul att få hoppa honom igen eftersom jag inte har gjort de på hur länge som helst! Dressyr delen gick sådär, kan gå så mycket bättre men fick ändå till det där suget! Han var även super lugn i galoppen när vi jobbade självständigt så jag är ändå nöjd!

Här är två bilder från igår! Sen såg ni ju på videon när vi hoppar, jag och troca är de som hoppar sist!
/Lisa




Dressyr i sommarhagen

4 juni 2013 ~ Första filmen är på Carro och Lizt, sen lite när vi hoppade muren på några andra.




Ridningen igår

Igår blev det jättefint väder på kvällen så gruppen red ut tillsammans med Evelina! Vi red bort till sommarhagen där vi fick rida självständigt och sist hoppade vi muren några gånger.

Jag hade Lizt den här gången och de va typ jättelänge sen sist :p Hahah han tyckte de va roligt att komma ut i skogen för han var typ en helt annan häst än i ridhuset. Han var taggad och pigg men ändå lydig och jättefin. Traven gick jättebra, galoppen också. Fick en övning av Evelina att öka galoppen 10 språng, minska galoppen 10 språng och i det hålla kvar honom i samma form. Det är jävla svårt för trycker man på honom gasar han ju och ska man ta tillbaka honom tar det lite tid men jag övade på det några gånger och det gick bra tillslut!

Här är lite bilder från igår! Kommer film snart!
/Carro




Hedda & Kiwi LB:1 Hufvudsta

Hedda & Kiwi
Hufvudsta
LB:1, 63,??%
4:e placering




Veckan

Hej!
Igår var vi ju då på Grönan med stallet, det var as kul och jag vann faktiskt 5-kampen!
Den här veckan har jag typ ingen koll på vad som händer, eller jag vet ju vissa saker men det kommer bli så sjukt stressigt. På söndag åker jag till Tokyo, fatta... borta i 42 dagar helt sjukt. Så måste, handla, packa, fixa visum och sen massa. I morgon ska jag och pappa till japanska ambasaden! Sen på fredag har jag skolavslutning, ska hinna träffa alla vänner innan jag åker och jaa, måste ta dagarna som dem kommer! 
 
idag hade vi typ en lektion och sen åkte jag, sara, sandra och alma till hägernäs badet, vi hade med oss käk och så, det är sååååå varmt men super najs! Nu i kväll ska vi troligtvis in till grönan också och kolla konsert, om det inte regnar.... jätte konstigt väder idag!
 
Men imorgon är det iaf ridning, hade trocadero förra gången så vi får se om jag får honom igen!



Måndag

Hej!
Är hemma från skolan idag pga så ont i foten så jag inte kan gå och mår illa av det.. MÅSTE bli bra till helst imorgon, absolut senast ons/tors..

Igår var vi hela dagen på Grönan med stallvärdinnegänget och Malin o Magnus. Lite dumt av mig egentligen att gå runt en hel dag på typ en lite halvt bruten tå men jag klarade mig ganska bra ändå.
Vi körde femkamp och jag va asdålig. HAHA kom typ på 18 av 20.. Trodde det gick jättebra men jag sög.. Vi åkte massa grejjer och i slutet mådde jag typ jätteilla..

Idag ska jag typ bara ligga i sängen och sen skriva klart ett skolarbete som ska senast vara inne idag 23:59.
/Carro




Lördag

Hej! Förlåt för dålig update idag men det har varit fullt igång hela dagen. På förmiddagen handlade jag och mamma i massa affärer. Vi åkte till Stockholm Ridsport, Hööks, Horze, My One och slutade i Täby centrum där vi bara åt och jag handlade upp mitt presentkort på Hollister.
På sthlm ridsport köpte jag ett par nya vita ridhandskar. På hööks köpte jag ett par strumpor, en tävlingspike och en vanlig piketröja. På horze letade jag efter vita lindor eftersom mina försvann men de hade inga bra. Köpte ett nytt dressyrspö istället. På My One hittade vi några lindor som dock inte va så snygga men ändå helt ok.

På kvällen var vi på Veda från 16-21. Vi hade en liten grillkväll för alla stallvärdinnor, Malin, Magnus och några fler. Vi hade lite 5-kamp där jag hade lite otur. Jag skulle gå på styltor och på något random sett ramlade jag och gjorde illa foten. Den är antingen väldigt svårt stukad eller en lätt brutning. Har inte kollat upp men skulle avvakta till imorgon för att se om det blir bättre. Sen åt vi iaf mat och pratade och hade det najs.

Imorgon ska vi till Grönan hela dagen med stallvärdinnegänget!! Hoppas verkligen att foten är bra då, annars får jag väl titta på....
Måste plugga och städa nu men vi hörs imorgon!
/Carro