Hoppning

Efter jobbet på Veda idag hämtade Linnea mig och så åkte vi till stallet och hoppade lite med Salza! Har bilder att visa och ska berätta mer om det imorgon men hon var sjuuuukt fin, och jätte svettig ;)

Imorgon ska jag till Gröna Lund med alla stallvärdinnor från Veda och några till på eftermiddagen så jag berättar om passet imorgon "bitti"!



Ba BAM

Gissa vad jag gjorde igår???
Igår anmälde jag mig och Salza till vår första tävling tillsammans! Så himla roligt! Den 7 augusti på hemmaplan, alltså Vallentuna kommer vi starta en regional LA:3, vilket är den lägsta klassen där. Tanken var ju egentligen att jag skulle starta lokal LB:2 men den klassen ersattes med LA3;an så jag anmälde mig ändå.
 
Det är typ bara som träningstävling för oss- första gången behöver vi inte köra all in precis, utan nu ska vi bara ut träna och få rutiner. I en regional LA förväntar jag mig nästan att få storstryk av dem andra haha ;) så det är bara fokus på oss två att vi ska träna på att tävla tillsammans. 
 
Det är om lite mer än en månad så nu blir det lite träning fram tills dess! Ser jättemycket fram emot att få tävla på henne!



Noll motivation

Har verkligen lägsta suget någonsin på att blogga och skriva här varje dag... Men tänkte iaf berättade att jag lever och om de senaste dagarna.
 
I fredags red jag Salza och joggade lite i ridhuset. Hon var rätt trött i traven men galoppen däremot var superbra och hon gjorde grymma enkla byten och var toppen där. Inte mycket mer att säga haha..
 
I lördags var jag på Veda hela dagen och stod på banan under alla klasserna på Runhoppet. Kom hem vid 19-20 tiden och gick direkt och la mig.
 
Idag var jag hos Salza vid 3 tiden. Red ett intensivt dressyrpass i ca 40 min och hon var suuuperfin! Red lite vägar ur LA:3 för att känna lite på dem och hon var verkligen jättefin! Mjuk och lätt i handen så kunde fokusera mer på andra saker. Hon var fortfarande aningen seg i traven men bättre än i fredags. I galoppen red jag lite uppridningar med halt och sen trav och dem har nog aldrig varit så raka som idag haha! Ska träna mera på dem men idag var dem faktiskt riktigt bra! Sen red jag lite förvänd galopp på båge och den satt bra redan från start- som den brukar göra på henne. Även lite övergångar tränade vi.
 
Efter passet skrittade jag ut en sväng och sen pyssel i stallet. Duschade av hela henne som var dränkt i svett.. Ridhuset var säkert 25 grader, även fast båda dörrarna var öppna för att släppa in luft. Men trots värmen jobbade hon på superbra idag och var jätteduktig!



Fredag

Okej.. Jag satte väckarklockan på 10:00 och ett alarm på 10:15 för att jag skulle hinna rida Salza runt lunch och sen till Veda. Så vaknar jag kl 13:00 och har inget minne av att jag stängt av något alarm???
 
Då var det redan kört att hinna båda grejjerna så jag ska nu byta om och sen åka och rida Salza. Ska jogga lite i ridhuset bara och så, sen hem och ikväll åker jag ev. till Veda och bygger bana inför Runhoppet.



Hemma i Sverige

Det blev tyvärr en kort vistelse i Danmark då Malin strök sig i GP pga Fleetwood inte kändes helt hundra så tidigt imorse morgonfodrade jag, gick på promenad med honom och kl 7 blev jag hämtad av en taxi och åkte till flygplatsen för att sen flyga hem till Sverige.

Tråkigt såklart men det var ändå kul att bara få vara med och se alla hästar och ryttare, pratat med och sett flera kända namn och sett flera fina hästar. Har varit supertrevligt på dessa korta 2 dagar, hoppas det blir ett annat tillfälle jag får följa med.

Hur som helst så hämtade mamma mig på flygplatsen och sen köpte vi lunch på Mc Donald's som jag åt och chillade på hennes jobb innan vi åkte hem.

Är supersupertrött nu efter att ha gått upp mellan halv 4 till halv 7 varje morgon sen i måndags så ska sova nu! Vid lunch imorgon åker jag ut och rider Salza och efter det vidare till Veda för att hjälpa till att få ut de sista hästarna till sommarbetet!



Nästa vecka

Vecka 26 var ju planen att jobba i stallet varje dag och rida dressyrkurs på kvällen. Däremot stryks båda dem planerna då jag istället ska iväg på en annan kul grej!
 
På tisdag morgon åker jag till Danmark tillsammans med Malin som ska tävla Fleetwood för att grooma åt henne på tävling och vi blir borta i en vecka tror jag. Det är ju såklart lite små nervöst eftersom jag inte följt med förut, men jag tror jag kommer lära mig jätte mycket och jag är jätteglad att jag får chansen att få följa med! :)
 
Bloggen kommer förmodligen att stå stilla under veckan men nu vet ni iaf vad jag ska göra!
Bilden kommer ifrån Hippson.se!



Bilder från igår

Här är bilderna från igår när jag red Salza. Tänkte att hon skulle vara lite midsommarfin med blommor i manen hahah, ser bara jättekonstigt ut, men aja här är lite bilder mamma tog igår när jag joggade lite i ridhuset och skrittade av ute.
 
Och så alla fina utebilder tänkte jag... Jag ser skitarg ut på alla bilder men får skylla på galen huvudvärk och hjälm som satt stenhårt(kändes det som då).. Och Salza var väl inte heller på fotohumör haha
 
Denna var ju bäst ;)



Lördag

Jag lyckades byta bort förmiddagspasset i stallet i förhoppning om att vara frisk om jag fick sova "länge" och vila under förmiddagen. Vaknade vid 9 och mår väldigt mycket bättre än igår. Ingen feber eller huvudvärk, mest snuvig och hostar men inte mer än så, så jag åker till Veda i eftermiddag och jobbar i stallet 13-16 istället.
 
Direkt efter stallet ska jag till Salza. Fixa alla stallsysslor och sen ska jag rida ut är det tänkt om det inte börjar regna men det hoppas jag att det inte gör. Tar nog samma runda som sist, den är perfekt med bra vägar och det är ingen trafik eller asfalt så det känns tryggare än att rida på vägen.
 
När jag är hemma igen ska jag handla mat och sen kanske Hedda kommer hit och sover här, min familj har nämligen lämnat mig helt ensam hemma för att åka ut med båten... :)
 
Hur som helst så ska jag lägga upp bilderna från igår när jag red Salza som mamma fotade, därav inte så många och bra bilder men några blev det!



Kvällen

Idag vid 5-tiden var jag hos Salza. Tog in henne och hagkompisen Caramelle- tog av täcken och skydd och kollade skor och efter skador eller sår på dem båda. Därefter fixade jag Salza som blev lite midsommarfin med en blomma i pannan och lite i manen, haha ;)

Red ett joggingpass i ridhuset i kanske 30 minuter och hon var superfin. Ingen graman idag och hon var lätt och mjuk i handen. Red mest runt lite och tränade övergångar och några uppridningar som fortfarande är TOKvingliga haha. Måste verkligen träna på dem mer! Särskillt i igångsättningen från halten, då sladdar vi både åt det ena och det andra hållet.

Galoppen var också jättefin, tog lite på volterna, några övergångar och en förvänd galopp i båda varven, sen fick det räcka. Travade av henne och skrittade sen av utomhus.
Efter ridningen när jag stod och pysslade med henne tänkte jag på hur hon var första gången jag var där jämfört med idag.

När jag skulle hämta henne i boxen vände hon rumpan till och drog bak öronen. Nu kommer hon fram till mig med öronen framåt och följer snällt med ut.
När jag borstade på henne tog hon ut bakbenet och sparkade rakt ut, typ som ett försök att "få bort" mig, och hon trampade runt precis hela tiden när jag borstade. Nu står hon helt blickstilla precis hela tiden när jag gör iordning henne.
När jag klappade henne i ansiktet så kunde jag förvänta mig att hon skulle kasta iväg huvudet, dra bak öronen eller försöka bita. Nu kan hon stå med pannan lutad mot mig medan jag typ kramar hennes huvud i flera minuter och bara mysa.

Hon har blivit så himla snäll och framför allt tror jag hon lärt känna mig nu och har "accepterat" mig, vilket är jätteskönt. Innerst inne i fuxsto't så är det faktiskt ett väldigt fint hjärta ;) ❤️

Mamma var med idag och fotade lite, dem bilderna får ni se imorgon om jag hinner ladda upp!
Lägger upp en gammal bild så länge. Eller ja gammal och gammal- från förra veckan ;)



Onsdagens ridpass

Ja i onsdags red jag ju Salza, Linnea hjälpte mig. Eftersom jag var trött och slut i kroppen tog jag gramanen så att jag skulle få lite hjälp på traven och inte behöva "ta i" lika mycket. 
Jag red inte jättelänge, i 40 minuter kanske. Första 25 minuterna red jag lite serpentiner, bakdelsvändningar och volter. Hon var superfin och framåt och riktigt mjuk och lätt i handen också även fast jag inte red henne i högsta möjliga form. 
Därefter tog vi lite galopp och tränade på enkla byten och även rena byten. Från höger till vänster galopp går jättebra och hon byter nu nästan direkt, från vänster till höger dock är svårare. Red på diagonalen och skulle byta och jag tror det tog typ 10 försök innan jag fick ett byte.. Bara att träna vidare! De enkla bytena blev bara bättre på slutet så vi lämnade dem sen.
 
När vi var klara travade jag av henne och sedan avskrittning.
Linnea fotade lite under passet också. Blev inte jättemånga bilder eftersom hon mest hjälpte mig och då hinner man ju inte titta i kameran samtidigt men några bilder blev det!



Fredag

Bloggen har varit extremt tråkig den här veckan men det låter jag vara okej. Har inte orkat eller haft något att skriva om någon av dagarna och när jag kommit hem varje dag har jag bara duschat, ätit och gått och lagt mig.
 
Har ju jobbat i stallet måndag till torsdag den här veckan mellan 7-16 varje dag vilket såklart har tagit mycket på krafterna. Jag blev dessutom sjuk i onsdags med feber och ganska rejält förkyld men idag är jag hemma och vilar för att försöka bli lite frisk. Däremot ska jag ju till Salza i eftermiddag men jag tänkte bara jogga lugnt i ridhuset. Det behöver både hon och jag så det blir perfekt.
 
Imorgon om jag mår bra ska jag jobba i stallet igen men det lutar nog åt att jag inte gör det... Vi får se ;)
 
I onsdags tränade jag på Salza(trots att jag var sjuk) för Linnéa så ska skriva om det och visa lite bilder!
gammal bild



Nytt

Nu inför sommaren passade jag på här om dagen att beställa hem två piké tröjor från Gina Tricots Falsterbo-kollektion. Två blåa nyanser blev det- tråkig som jag är som inte har på mig något annat än blått och svart haha. Men dessa var faktiskt väldigt fina tycker jag!

Fick hem dem igår och dem satt jättebra!
Kolla in kollektionen på Ginatricot.com, superfina kläder!



Oj..

Har inte alls haft tid för bloggen de senaste dagarna...
Nu jobbar jag ju på Veda på dagarna mellan 7-16 men åker hem närmare halv 8 varje dag då jag blir kvar där och hänger med massa andra.. Haha har ju inget att göra hemma ändå så lika bra att vara på Veda ;)
 
Samma varje dag nu, jobba 7-16 i stallet. Imorgon ska jag däremot åka raka vägen till Salza efteråt för att rida lektion på henne för Linnéa.
 
Jobbar imorgon, torsdag, ledig på fredag, jobbar lördag och ledig på söndag. Sen börjar nästa vecka där jag förmodligen bara kommer jobba måndag och tisdag. Jag skulle ju även gått dressyrkurs hela veckan men samma här så kommer jag bara rida måndag och tisdag. Ska berätta mer om den veckan senare.
 
Ska iaf sova nu. Långa dagar är det så går och lägger mig tidigt nu på kvällarna eftersom jag går upp kl 6 varje morgon. Tufft och slitigt men det är jättehärliga dagar på Veda nu med bra väder och så!



Söndag

Har varit en superlång dag idag... Gick upp 9, kl 10 åkte jag till Veda och chillade där med Helena fram till halv 2, då åkte jag och hämtade upp Hanna och sen åkte vi till Salza.

Kl 3 satt jag i sadeln och red ett dressyrpass i ca 45 min med fokus på galoppen och traven, att bara få dem bra och jämna. Traven var superfin redan från början. Mjuk, bra bjudning och lätt i handen så gick snabbt över till fokuset på galoppen som igår var lite för dragig. I början var det lite dragigt även idag. Red mycket 10-meters volter, enkla byten och förvänd galopp för att få det mer samlat och lättare i handen och tillslut galopperade hon jättefint och jag hade inget alls i handen som blev starkt. På slutet var hon fin så då travade jag av henne och sen skrittade vi av ute.

Lite framöver vad jag ska träna vidare på är min sits på just henne. I traven blir jag lite mer "ovanför"sadeln i längningarna när jag trycker med benen så måste träna på att komma ner mer i sadeln. I galoppen hamnar jag jätteframåt lutad men det är lite av en sån galopp hon har, men måste hitta hur jag ska sitta på just henne för att det ska se ut och kännas bra.
Lite bilder från idag

Imorgon börjar jag jobba i stallet i två veckor(ev blir det 1,5 om jag ska iväg på en annan superkul grej men inte helt klart än). Så tidiga mornar blir det, upp 6 varje dag och börja jobba kl 7 till 16!



Jobb + Salza

Jobbade i stallet mellan 7-16 som gick ganska bra faktiskt. Åkte direkt till Salza efteråt, mockade och fixade stallsysslor och tog sen in henne som idag stod vid grinden och väntade, hagkompisen var på tävling så hon var snäll att ta in haha.

Jag joggade i ca 30 min i ett ånghett ridhus. Salza var svettig efter 10 minuter, därför red jag inte särskillt länge. Mest basic jobb med trav och galopp. Avslutade med att skritta av henne utomhus. Imorgon ska det vara kallare så då ska jag rida ett ordentligt dressyrpass inne. Vi ska hitta flytet och takten i traven och träna vidare på samlingen i galoppen.



Student

Idag har vi haft fullt upp med studentmottagning här hemma, därav ingen uppdatering.

Hinner inte till Salza idag så hon vilar. Är ju full service så dem mockar, fixar mat osv så hinner man inte en dag så är det lugnt lixom. Så Salza har bara chillat i hagen idag, imorgon ska jag rida henne efter jag jobbat klart på Veda. Dressyrpass eller bara lätt jogging, vi får se hur trött jag är haha..



Uteritt

Idag var jag och mamma hemma och städade hela huset inför morgondagen då vi har studentmottagning här. Nog det jobbigaste jag gjort, mitt rum var seriöst smutsigare än ett stall...

Vi åkte sen till Arninge och handlade lite mat, hem och åt lunch och fortsatte städa. Har tagit precis hela dagen men vid 3 bytte jag om till mina riktiga kläder- ridkläder ;)

Åkte ut till Salza som hade det väldigt mysigt i hagen och gärna ville stanna där haha... Men hur som helst red jag ut idag! Och det var första uteritten helt själva som hon inte en enda gång vände och höll på att tjafsa! Idag var hon supersnäll!! Lite tittig på stora stockar som låg på sidan om vägen och lite annat smått och gott men hon försökte inte vända hemåt en enda gång vilket var jätteskönt! Hon kanske börjar bli färdig med sitt testande av mig ;)

Hur som helst var Salza supermega pigg och ville seriöst inte skritta någonting haha. Trav typ hela tiden när jag skrittade på långa tyglar så jag passade på att utnyttja energin med mycket travarbete och när jag kom till en lång rak grusvägen och ute på en äng passade jag på att galoppera lite. Gjorde tappra försök till samling men Salza ville annat ;) på hemvägen tog jag en sist galopp över ängen och då släppte jag henne lite så hon fick galoppera på och hon hade power kan jag säga ;)

Jättemysig uteritt i solen med supersnäll och pigg Salza! Efter ritten så fick hon en dusch, pyssel, gos och morötter, fina fina hästen!

Kolla ängen! Och den fortsätter vidare runt träden åt höger.





Hur jag hittade Salza

FRÅGA: Hur hittade du salza? Vilken sida osv
I slutet på mars började jag titta på lite annonser på HästNet då jag började fundera på medryttarhäst. Ville ha någon i Vallentuna och det är inte jättelätt att hitta men tillslut hittade jag en häst. Skulle få åka och provrida och gjorde det men det blev inge mer med det. Påväg hem bestämde jag mig för att åtminstonde maila på hästen jag sett tidigare- Salza. Hon stod i Vallentuna och jag visste vem hästen och ägaren var då Linnéa tävlar för Vallentuna och jag har sett dem på tävlingar här. Det jag tvekade på var kostnaden då jag inte skulle ha råd att betala själv. Men med bidrag från pappa så löste jag tillslut hur jag skulle ha råd med det hela, så jag åkte hem och mailade.
 
Fick tillslut åka och provrida henne och det gick superbra så skrev på ett medryttaravtal samma kväll och där började det hela, typ ;) Dagen efter var jag också där och red med hjälp från Linnéa och gick igenom precis allting i stallet jag behövde veta.
Samma helg skulle Linnéa vara borta i 3 dagar och då fick jag ta hand om Salza, tre bra dagar att lära känna varandra mer på!
 
Nu har jag ridit Salza i 3 månader och det går så himla bra! Är så nöjd med att jag hittat just den här hästen. Salza är sjukt fin och lärorik, samtidigt som hon är så personlig. Linnéa och jag kommer sjukt bra överrens och det är jag så himla glad för. Anläggningen dessutom äger. Jättehärliga och kunniga människor så man kan alltid fråga någon om man undrar något. Hos en annan häst hade det kanske varit att jag är där en gång i veckan och inget mer, och inte har någon större kontakt med ägaren men så är det verkligen inte för oss. Linnea är ibland med när jag rider, jag är ibland med när hon rider, vi rider ut tillsammans, jag följer med henne på tävling och hjälper henne, hon är med mig på tävling och hjälper mig. Hur skönt som helst att ha sån bra kontakt med hästens ägare.
 
Planer framöver är att boka in lite träningar och programridningar med Salza och i Augusti räknar vi med att jag ska starta henne för första gången. Tanken var LB:2 an på Augustidressyren på Veda men nu är den klassen borttagen och ersatt med en regional LA:3 så vi får se om jag anmäler mig till den, kanske blir en liten för tuff och svår start men vi får se, hur som helst är planen att börja tävla henne till hösten!
 
På de tre korta månaderna jag ridit henne har jag lärt mig sjukt mycket på henne och det går bra framåt så det ska bli så spännande att se hur det ser ut längre fram!
Den här bilden är det ju inte Salza på som ni ser utan Dorina, men här står Linnea med och hjälper mig på framridningen vilket jag är jättetacksam för, att få stöd och hjälp!



Uteritt på Jim

Igår var det sista lektionen för terminen på Veda och vi red på uteritt. Jag red Jim och det var första gången jag red ut på honom, dvs inte bara skritta lilla rundan utan ut i skogen och vara ute påriktigt. Osäker på om han varit ute förut men han var riktigt spänd.
 
Han var inte rädd för något förutom att han tittade lite på bron vi skulle gå över men annars så skötte han sig bra. Däremot var han extremt stark och springig. Han bara drog och slängde med huvudet hela tiden och jag behövde bromsa honom precis hela tiden vilket är lite annorlunda haha. Det var ju ingen fin-ridning precis men det gick helt ärligt inte. Jim bara ångade på och när vi skulle skritta så taktade han precis hela tiden, inte en enda gång skrittade han ordentligt. 
 
Vi red ut i sommarhagen och galopperade på stora voltspåret och då jädrar drog han på! Jag ville inte bromsa honom utan tog tillfället att faktiskt bara kunna galoppera framåt på honom. På lektion kommer man ibland knappt framåt för att det står stilla så igår tryckte jag på honom så att han faktiskt fick galoppera ordentligt. Tror det var lite bra för honom faktiskt att bara få ligga på och galoppera utan krav, bara för att få framåttänket.
 
Hahah ett tag var jag först i ledet när vi galopperade men Jim var så jädra snabb och taggad så tillslut hade vi ridit ikapp den som låg sist i leden, och då är voltspåret väldigt stort!
 
Det var riktigt härligt ändå att kunna rida honom utan att han stannade. Han frustade mycket och tyckte nog det var liiiite jobbigt men han valde själv att springa i 100 km/h så han var inte trött alls. ;) På hemvägen travade och skrittade vi tillbaka och då var han lite lugnare och kunde trava i lugnt tempo en liten stund och i någorlunda rund form men annars var det full rulle hela vägen hem.. Knashäst ♥
Dessa bilder är snart ett år gamla, alltså har jag ridit honom nu i nästan exakt 1 år!



Bilder- Ridskolecupfinalen 6/6- Hilda

Och här kommer bilderna från hopprundan på Hilda! Linnéa Smith har fotat de snygga bilderna och sen har jag tagit lite suddiga screenshots ur filmen ;)
↑ Denna bild alltså! Så himla fin, fina fina Hilda!! 
 



Bilder- Ridskolecupfinalen 6/6- Dorina

Här är bilderna från i lördags 6/6 på ridskolecupfinalen! LB:3 på Dorina och red ihop 69,091%. Linnéa Smith och Widing har tagit bilderna, tack!



Filmer från ritterna

Dressyren:
LB:3 - Dorina - 69,091% - 1:a placering
  
Hoppningen:
80 cm - Hilda - 4 fel i fas 1 - 4:e placering



Vecka 24!!

Den här veckan får jag sommarlov!! Såhär ser veckan ut just nu:
Måndag: Inget speciellt
Tisdag: 
Skolavslutning och ÄNTLIGEN sommarlov!!! På kvällen är det sista ridlektionen för terminen också!
Onsdag: Inget här heller
Torsdag: Salza, blir nog ett joggingpass i ridhuset och lite skritt ute!
Fredag: På morgonen ska jag rida Salza, förmodligen uteritt. Sen har min syster studentmottagning hemma så då ska jag va med på den.
Lördag: Jobbar i stallet mellan 7-16 och efter det ska jag till Salza och rida ett dressyrpass tror jag.
Söndag: Rider Salza igen. Uteritt eller jogging vet inte, får se!
 
Inte helt klart med vad jag ska göra på Salza varje dag, beror på hur hon gått mån tis och ons!



Hej och hå

Har inte alls hunnit med bloggen eller ens orkat...

Igår jobbade jag i stallet med Hedda och det gick jättebra. Åkte sen hem och var hemma drygt en timma innan jag åkte till Hedda och sov över där. Därav ingen uppdatering.
 
Ska fixa klart bilderna från finalen nu och sen kommer dem upp inklusive filmerna från ritterna!



Finalen i ridskolecupen

Idag var det final i ridskolecupen! Morgonen började 8:30 med staketbygge och sedan körde dressyren igång. Först ponny och sen storhästklassen.
Startade runt 11:50 och hoppade upp vid 11:10. Den här gången var det lång bana i ridhuset så framridning utomhus vilket kändes mycket mer som en riktig tävling, superkul! Var nästan helt själv på framridningen förutom 5 minuter med sista ponnyn och några minuter med två andra hästar. Annars är det rätt najs att ha en 40x100 bana ca för sig själv!
 
Dressyren: Jag red som sagt Dorina och programet var LB:3 som jag red för första gången idag. På framridningen så joggade jag fram henne i en låg form rätt länge som Malin sa till mig igår. Därefter plockade jag succesivt upp henne i formen och började rida alla rörelser och vägar ur programet. Lite skrittpauser då och då men mycket fokus på just delarna för att sätta dem. Formen blev ganska bra tillslut faktiskt. Hon blir lätt lite låg och jag har inte helt kommit på hur jag ska korta upp henne men nu var det helt okej. Kände mig klar i tid och skrittade sista minuterna innan jag red till collecting och sen in på banan och startade.
 
Inne på banan blev hon aningen längre i formen och stundvis lite väl lång men allt var fortfarande jämnt och noggrannt. Inte en enda miss tror jag faktiskt, finns alltid småsaker att rätta till men just fel som avbrott/felfattningar/galoppombyten osv fick jag inte. Allt flöt på och det var en helt okej ritt trots allt! Hade en rätt bra känsla efteråt!
bild från framridningen
- När dressyren var klar var det fixa Dorina, ut med henne i hagen och sen fixa all utrustning. Sen lunch och bort med dressyrstaket och fram med hinder! Hoppningen började vid 3- halv 4. -
 
Hoppningen: Vi var 6 st i min klass varav 3 felfria, inte jag dock ;) Banan var på 80 cm med bedömning A:0-A:0= tidshoppning med fas 2. Hilda hoppade så himla fint och hon var skitkul- som vanligt! Men jag ska såklart pajja allt och vilja hålla tillbaka henne för mycket vilket resulterar i att vi kommer helt fel på andra hindret och river det. Surt men jag fortsatte ritten och ville rida bra ändå. Därefter red jag på lite mer och det är SÅ jag måste rida på henne så jag slipper komma fel på alla hinder hela tiden! Håller jag tillbaka henne för mycket blir det fel men låter jag henne rulla på så blir det rätt. Suck.. Men annars hoppade hon superfint och det var svinkul!
 Titta vad fint hon hoppade!! Nu måste bara jag lära mig att hoppa också ;)
Resultat:
I dressyren red jag ihop 69,091% vilket var superkul och det räckte faktiskt till vinst i klassen och alltså vinst i finalen bland hästarna i dressyr! Jättejättekul verkligen, duktiga Dorina!
 
I hoppningen vet jag faktiskt inte vilken plats jag kom på men 4 eller 5:a blev jag ju eftersom 1,2 och 3 var felfria och 6:an hade ett stopp så då blir det ju längre tid. Inte så viktigt precis med rankingen men jag är ändå nöjd och glad över ritten och Hilda!
 
Mer bilder kommer imorgon! Filmer från ritterna kommer i eget inlägg!



Resultat

Nu är dagens ridskolecupfinal över och nu väntar middag här på Veda med lite annat folk, så längre inlägg kommer ikväll.

Dressyren på Dorina gick bra! Inga missar men hon blev lite lång inne på banan, formen var bättre på framridningen. Räckte ändå till lite över 69% och jag vann faktiskt!

Hoppningen på Hilda var superkul- som vanligt på henne! Däremot la jag henne alldeles för fel på 2:an och då rev hon tyvärr men det förstår jag. Hon hoppade annars superfint och hon var jätteduktig så jag är nöjd ändå!
Dorina precis efter starten, hon hade bråttom upp till lunchen i krubban ;)



Kvällens ridpass

Idag red jag Dorina på dressyrspecialen och vi red för Malin idag vilket var superkul, länge sen sist på vanlig lektion.

Vi hade fokus på programdelarna inför imorgon på trav- och galopp delen samt lite uppridningar med halt.
I början red jag henne låg för att få det "rätt" redan från början och sen börja plocka upp henne, annars blir hon lite hastig och får taktfel.
Formen var helt okej idag. Inte alls lätt att få den där korta och lite högre formen på henne utan den blir lite lägre men stadig. Svårt men jobbar vidare på det.

Galoppen var helt okej men jag vet vad jag ska lägga fokus på imorgon på framridningen.

Efter passet var jag kvar och fixade utrustningen och lite på hästen inför imorgon. Hilda och hennes grejjer hann/orkade jag inte fixa. Blev sent men ska ändå inte starta först efter lunch så kommer ha tid på mig ändå.

Imorgon är det då final! 
FM: Dressyr LB:3- Dorina
EM: Hoppning 80 cm- Hilda

Ska bli superkul och hoppas att det går någorlunda bra med minst en av hästarna, gärna båda ;)



Fredag

Igår var det lottning av hästar på Veda och jag orkade inte skriva något här på kvällen men hur som helst så ska jag i dressyren tävla Dorina och i hoppningen tävla Hilda! Ska bli supersuperkul! De båda är superkul att rida oavsett hur det går. Allt kan ju hända på både dressyr- och hoppbanan men det ska iaf bli kul att rida dem båda imorgon.
 
Ikväll är det dressyrspecial på Veda och då hoppas jag att jag får rida Dorina så jag har ridit henne lite innan tävlingen. Efter ridningen ska jag oavsett vad fixa båda tjejerna så dem är rena och fina inför morgondagen! :)



Torsdag

Sovmorgon idag, började 11.45 vilket är superskönt. Har fotolektion och idrott idag så det är ganska chill. Efter skolan åker jag hem direkt, byter om och sen ska jag och mamma en sväng förbi MyOne och se om de finns några stövlar där för lagom pris, jag tänker inte köpa Hööksstövlarna igen. Deras högsta mått på höjden är typ 47, jag har 52 ;)
 
Hur som helst på kvällen ska jag till Veda och lotta hästar inför finalen på lördag. Är faktiskt väldigt osäker på vem jag vill rida men någon blir det och det får gå som det går känner jag. I hoppningen kan man ta lite vem som helst, jag kommer ändå att riva, haha när skämt åsido men hoppningen går väldigt ofta dåligt för mig nu för tiden förutom senaste 2 starterna. I dressyren är det lite svårare att välja dock men vi får se hur det blir!



Varför inte bara laga dragkedjan

Någon undrade varför jag inte bara lagar dragkedjan på mina stövlar men tänkte svara på den frågan här eftersom säkert flera tänkte samma tanke:

Jag har ju förut skrivit om hur stövlarna sitter på mig, alltså mina Hööks Arezzo Horsehead. På vissa sitter dem riktigt bra och hade dem suttit bra på mig hade jag lagat dragkedjan.
 
De här stövlarna är för stora i foten, alldeles för låga på höjden och för smala i vaden- jag kan inte ens dra upp dragkedjan hela vägen och den glider ner halvvägs när jag rider. Är det verkligen värt att laga ett par skitstövlar jag ändå inte passar i tänkte jag.
 
Jag skrev att jag inte ville lägga pengar på dem men det är ju för att jag hellre hade velat att dem var hela så jag kunde spara pengarna eftersom jag precis köpt nya dressyrstövlar. Jag behöver ett par nya stövlar men jag har sparat på dem här för att ha dem sålänge dem håller och nu sprack dem så då får jag köpa nya!
 
Här på bilden ser dem ju riktigt bra ut haha, det är inte mina ;)



Kvällsritt

Jag var inte ute hos Salza förrens vid 7 så det blev en sen uteritt! Mamma var med och hade hunden med också så hon promenerade med. Det blåste sjukt mycket men var inte kallt som tur var eftersom solen låg på. Salza däremot var supersupertaggad och ville helst bara dra på. Skrittade en bit bort till en lång grusväg där jag travade lite fram och tillbaka fram tills mamma kom ikapp och på tillbakavägen tog jag lite galopp också och då kände jag extra mycket hur laddad hon var.
 
På sista biten som är perfekt galoppväg så travade jag bara av henne lite och tänkte sen skritta men hon taktade hem iprincip hela vägen, inte ett enda skrittsteg typ haha!
 
Men det var supermysigt och skönt att vara ute och Salza skötte sig superbra!
 
Kvällens stora MINUS:
- Dragkedjan på ena ridstöveln gick av!!! Har gått och väntat på detta så länge och idag sprack den. Sååå nu har jag inga hoppstövlar!! Jag ska hopptävla på lördag och jag kan ju inte precis hoppa i De Nirosarna... Suck.. Imorgon blir det en tripp till My One för att se om de har några billiga hoppstövlar som jag kan köpa. Verkligen inte vad jag ville lägga pengar på men jag kommer aldrig att klara mig i bara dressyrstövlarna så jaja...



Dagens planer

Idag är jag ledig eftersom 3:orna i skolan tar studenten ute i det härliga vädret...
Tog sovmorgon och vid 4 ska jag hem till Lisa på studentmottagning! Senare på kvällen ska jag åka till Salza och rida. Är det bra väder rider jag ut men annars blir det lite jogg i ridhuset.



Svarta springaren

Igår fick jag rida på svarta springaren, Zimba! Skulle egentligen ridit Cyklamen men det blev lite ändringar så fick rida Zimba som jag inte hade ridit på typ 10 månader!
Vi red dressyr för Magnus och vi red skänkelvikningar och mest basicjobb vilket var lagom för dagen. Zimba går ju väldigt kort i halsen och "biter sig själv i bringan", typ. Han går så även fast man rider på helt långa tyglar och det är svårt att hitta ett stöd från honom då han mest bara släpper bettet och så.
 
Jobbade iprincip hela passet med att få honom låg i formen och inte bara rida runt i den höga formen han har. Försökte få honom att sträcka ut halsen lite och trava lite lugnare. Stundvis gick det faktiskt väldigt bra men ibland brister det och så blir det lite knäppt.
 
Han var superladdad igår och det var lite svårt att hitta något lugn haha, men han var ändå duktig. Galoppen gick helt okej som han annars brukar ta över lite i och köra sitt egna race, men jag hade ändå kontroll över honom hela tiden.
 
Nästa gång är det sista gången och jag hoppas att vi ska hoppa!
Bild från förra sommaren på Zimba! Superhäftig och cool häst men en riktigt utmaning att rida!



Barbacka och hoppning

Idag när jag och Linnéa kom till stallet var det bokstavligt talat storm ute. Dörrarna smällde och for och hästarna var alldeles tokiga där ute haha. Vi bestämde oss för att hålla oss inne trots allt, vi vet inte hur hästarna reagerar utomhus på en "lugn" uteritt när det blåser storm i öronen på dem.
 
Salza skulle ta det superlugnt så jag red barbacka. Bara joggade lite men F*SEN vad svårt det är att sitta ner i trav barbacka! Dagens fokus var typ att hålla mig kvar! Tillslut orkade jag inte längre haha, så jag och Linnéa bytte hästar. Jag hamnade alltså på lille ponnyn Boije, jättesöt!

Han är faktiskt väldigt trevlig att rida. Joggade lite och tog lite galopp i båda varven men sen så ställde vi ut ett vanligt räcke bara för att skutta lite. Boije blev en helt ny ponny, hur taggad som helst och sög som en sugpropp mot hinderna haha! Räcket blev lite högre för varje gång och tillslut satt jag på en taggad ponny som hoppade ett räcke på 1 meter utan problem haha! Duktiga Boije! Han tyckte verkligen att det var roligt! Hoppade sen ett minihinder för att varva ner och sen travade jag av honom och lång avskrittning.
 
Planerna blev ju inte helt som tanken var idag men så blir det ibland! ;) 
Här är han Boije ponnyn ;) Han har ett jättefräckt streck på vänster fram som går nästan från manken när till knät! Syns lite grann men superhäftigt!



Juni

Wow det är juni - märks inte för 5 öre... Iskallt ute, spöregn och storm. SKÖNT.
Men jag hoppas iaf att vädret vänder snart och det blir sommar på riktigt ;) Här är lite som händer mig i juni:
 
» Final i Ridskolecupen
» Helgjobb i stallet
» Studentmottagningar
» SKOLAVSLUTNING
» Avslutning ridningen för terminen
» Dressyrkurs på Veda v.26. Sista dagen rider vi ut hästarna till betet
» Runhoppet så ska vara funktionär en av dagarna
» Såklart massa ridpass på Salza
 
Framförallt ska det bli SÅ HIMLA SKÖNT att slippa skolan i 10 veckor! Bara kunna sova ut och leva lite haha ;)



Vecka 23

Måndag: Rider ut på Salza, Linnéa följer med på Boije!
Tisdag: Ridlektion på Veda och stallvärdinna
Onsdag: 
Studentmottagning hos Lisa och uteritt på Salza
Torsdag:
Tror det är lottning av hästar på kvällen inför lördagens tävling.
Fredag: 
Dressyrspecial på Veda
Lördag: Ridskolecup Final! LB:3 på morgonen och hoppning på eftermiddagen.
Söndag: Jobbar i stallet mellan 7-16 med Hedda och efter det ska jag åka till Salza och förmodligen rida ut
 
Som ni ser bara uteritter med Salza men det är precis det hon ska få nu! Hon har gått rätt hårt den här våren och en del tävlingar och mycket styrketräning så nu ska hon få ca 2 veckors lugnt jobb med promenader, uteritter och ibland lättare joggingpass. Sen ska vi komma igång mer och sen blir det hårdträning hela sommaren med hoppning, styrketräning och dressyr inför höstens tävlingar!