Uteritt på Jim

Igår var det sista lektionen för terminen på Veda och vi red på uteritt. Jag red Jim och det var första gången jag red ut på honom, dvs inte bara skritta lilla rundan utan ut i skogen och vara ute påriktigt. Osäker på om han varit ute förut men han var riktigt spänd.
 
Han var inte rädd för något förutom att han tittade lite på bron vi skulle gå över men annars så skötte han sig bra. Däremot var han extremt stark och springig. Han bara drog och slängde med huvudet hela tiden och jag behövde bromsa honom precis hela tiden vilket är lite annorlunda haha. Det var ju ingen fin-ridning precis men det gick helt ärligt inte. Jim bara ångade på och när vi skulle skritta så taktade han precis hela tiden, inte en enda gång skrittade han ordentligt. 
 
Vi red ut i sommarhagen och galopperade på stora voltspåret och då jädrar drog han på! Jag ville inte bromsa honom utan tog tillfället att faktiskt bara kunna galoppera framåt på honom. På lektion kommer man ibland knappt framåt för att det står stilla så igår tryckte jag på honom så att han faktiskt fick galoppera ordentligt. Tror det var lite bra för honom faktiskt att bara få ligga på och galoppera utan krav, bara för att få framåttänket.
 
Hahah ett tag var jag först i ledet när vi galopperade men Jim var så jädra snabb och taggad så tillslut hade vi ridit ikapp den som låg sist i leden, och då är voltspåret väldigt stort!
 
Det var riktigt härligt ändå att kunna rida honom utan att han stannade. Han frustade mycket och tyckte nog det var liiiite jobbigt men han valde själv att springa i 100 km/h så han var inte trött alls. ;) På hemvägen travade och skrittade vi tillbaka och då var han lite lugnare och kunde trava i lugnt tempo en liten stund och i någorlunda rund form men annars var det full rulle hela vägen hem.. Knashäst ♥
Dessa bilder är snart ett år gamla, alltså har jag ridit honom nu i nästan exakt 1 år!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback