Nattii

Nu har jag hållt på med designen skiiitlänge men tror jag är klar nu... Headern blev ganska enkel men behövde bara en header snabbt. Fixar en bättre när jag har bättre bilder men den här får duga sålänge. Känns lite tomt dock med bara en ikonbild i menyn och sånt men aja..
 
Imorgon kanske jag och mamma ska till Hööks och kanske lite andra hästbutiker. Får se, är iaf astrött nu så ska bara bädda och sen sova.. Vi hörs mer imorgon!



Designändring

Håller på att fixa med designen nu så det ser lite knas ut i början, snart klart!



Allt har en början och allt har ett slut...

Tänker inte göra något jätteinlägg om detta, tar det rak på sak.
 
Lisa kommer från och med idag att sluta blogga på Ponnyboken.
Vet inte hur jag ska formulera det här. Men vi har drivit en blogg tillsammans i nästan 3 år. Ni alla har nog märkt att det bara varit Carro som drivit bloggen från en ganska lång tid tillbaka. Lisa jobbar som modell som de flesta vet. Hon jobbar iprincip varje dag, och har aldrig tid för bloggen. Det här är trots allt en hästblogg, och det skulle vara konstigt om hon la upp sina modellbilder här då? Carro har iaf drivit bloggen nästan själv sedan juni och nu har Lisa inte alls tid kvar för att blogga här när hon ändå inte har något hästrelaterat att blogga om.
 
Därför har Lisa valt att lämna bloggen och skriva på sin egna blogg istället som handlar om just det hon jobbar med, mode. För er som vill följa lisa på hennes blogg där hon skriver mycket om modelljobben- läs www.cagetown.blogspot.com
 
Hoppas att ni ska stanna kvar här iaf,  jag kommer självklart fortsätta uppdatera samma som innan.



Ikväll...

...kommer ett inlägg som kommer ändra på hela bloggen.. Ganska sorgligt faktiskt... Hörs senare.



Hemma

Kom hem för typ 2 timmar sen. Jobbat i stallet från 12:45 till 16:30 och sen var det helgobbarmöte innan teorin. 
Ska ikväll faktiskt städa mitt rum och kanske göra lite bra inlägg... Tycker dock det är sjukt segt när statisktiken varierar varje dag 10+, 10-, 10+, 10- osv... Får se om jag kommer på något ens att skriva om.
 
Imorgon vet jag inte än vad vi ska göra men kanske ska till Hööks. Köpa stövlar om det finns rätt storlek, lite pike tröjor behöver jag och lite annat smått... 



Min första tävling

Min första tävling var på Veda, den 21 december 2008. Det var en Debutanthoppning, och HAHAH säger jag bara...
 
Hur gammal var jag? Hahah 10 år... Jag kommer ihåg att jag visst inte när det var samlingstid, hade bara skrivit upp mig utan att läsa. Sen dagen då det var tävling ba: JUSTE NÄR ÄR DET SAMLING?! Vid typ 10 halv 11 åkte jag och mamma till Veda. Jag gick in och såg att det var massa som red fram och banan var uppe. HAHAHAH JAG BÖRJADE GRÅTA för att jag trodde att jag skulle missa tävlingen!!!! Fick säga till Malin att jag inte visste tiden, och frågade om jag fick vara med ändå.. (hahha gullig). Hon sa att det var okej, mamma betalade avgiften och sen fick jag snabbt lära mig banan då det var typ 15 min kvar till första start.
 
Det fanns dock ingen ponny som var ledig så Malin satte bara mig på Oskar, HAHA. Jag var ju pytteliten, typ 140 lång och då skulle jag göra min första tävling på en MEGAHÄST tyckte jag då hahah. Jag var skitnervös men tyckte jag var FETT cool som skulle tävla häst! Hahah Oskar var ju ändå skitsnäll och trogen så han gjorde ju inget dumt direkt.. Han gick bara med en annan ryttare innan mig så när han var klar fick jag rida Oskar.
 
Finns inte så mycket att berätta lixom men tyckte att han hade JÄTTESTORA steg i traven och jag höll väl antagligen i handtaget och försökte sitta kvar ahhahah. Men Oskar var skitsnäll och jag red felfritt så fick en enkel clearround rosett då. Det är faktiskt tyvärr det enda "minnet" jag har kvar från den tävlingen. Har alltså ingen bild eller film eller något, bara en enkel rosett och sen kommer jag såklart ihåg från tävlingen..



Lördag

Godmorgon,
Sitter just nu på tunnelbanan påväg in till t-centralen för att jobba! Ska plåta lookbook hela dagen för BACK. Vet inte riktigt när jag slutar, men har calltime klockan 10 och sen lär vi väl hålla på hela dagen. På kvällen sen ska jag bog träffa Hanna!
/Lisa




Carro & Mc Cloud

Hoppspecial 30/8-2013




Carro och Cludden




Hoppspecialen

Idag på hoppspecialen hade jag Mc Cloud för första gången! Vi hoppade två kombinationer med kryss och bommar i mitten och sen ett enkelt räcke snett igenom.
Vi red fram en stund och sen hoppade vi fram på lite hinder. Sen efter ett tag hoppade vi hela kombinationer och då höjde vi till lite över 1 meter och hoppade det några gånger. Haha det är verkligen SÅ mycket högre än vad det låter som.. Trodde faktiskt inte Cludden kunde hoppa så högt hahaha, men han va superduktig! 
 
Sen skulle vi hoppa en enkel bana, kombination, räcke, kombination. När jag hoppade så skulle jag komma på snett igenom.. Cludden typ stannade till lite innan men hoppade ändå och då hamnade jag i obalans.. Hamnade först snett på vänster sidan och sen hamnade jag på högersidan och då flög benen och jag ramlade av... AHAHAHHA, första avramlingen på över 1 år.. Landande på fötter dock men kolla på filmen längre ner så ser ni avramligen... xd
 
Iallafall.. hoppade upp igen och red klart hela banan.. På sista kombinationen behövde man komma in i trav men han fattade galopp innan och då skulle jag försöka ta tillbaka honom och så blev det jättekonstigt. Blev jättetajt när det sen gick jättelångsamt till att direkt hoppa 1 meter.. Men han klarade det och var faktiskt jätteduktig på hoppningen. Han red typ inte en enda gång (!) förutom när jag ramlade av då. Men det var en ganska kul lektion, vad kul att rida Mc cloud och haha nästa gång blir det tårta...
 
Här är lite bilder och film från idag,, från Caitlin :)

Här är min snygga avramling AHAHAH.. Upp igen och rida på direkt typ 

Kommer fler videos!!




HAHAHAHAH

Omg haha ska snart skriva om ridningen idag.. Hahahaha alltså jag döööör!!
/Carro




Håruppsättning på 5 minuter

När Hedda tävlade på Frösåker fick jag snabbt göra en håruppsättning på henne. Denna gjorde jag på 5 minuter typ och ERKÄNN att den blev typ bra!!
/Carro




Snart till stallet

Hej, är nu hemma från skolan och ska om typ en timme ta moppen till Veda. Ikväll är det hoppspecial igen och jag tror att jag ska ha Tip Top. Inte så mycket att säga men är iaf taggad på att hoppa!
/Carro




Fredaag

Hej,
Sitter just nu i skolan och har foto som är sista lektionen för idag, sen ska jag hem, äta och packa lite saker för att kanske åka till pappa över helgen.

På tisdag är det ridning, är fett taggad, dock kommer jag typ missa tävlingsgruppen igen....
/Lisa

Har inga bilder på mobilen nu eftersom jag har en ny så det får bli ett bildlöst inlägg..




Nya stövlar

MÅSTE verkligen köpa nya stövlar snart! Har haft mina i typ 1 och ett halvt år nu och de är så j*vla små. De har sjunkit ihop helt galet mycket från när jag köpte dem och de är skitdålig kvalite på dem just nu.
 
Har sen säkert ett år tillbaka velat ha ett par stövlar från Hööks. Arezzo Horsehead är det, den svarta modellen som jag vill ha. Har provat den 10000 gånger i butik och den har passat men har ej haft råd då... Känner dock nu att jag MÅSTE köpa dem.. Kan inte rida runt i mina nuvarande längre. Får seriöst skavsår av dem för att de är för små.. 
 
I helgen kanske jag ska till Hööks och då kanske köpa nya stövlar... Ska även få med mig lite annat, hehe lite till KM faktiskt... Saker nu inför tävlingssäsongen också bland annat. Får se hur långt jag har råd...
 
Är iaf 15% rabatt på stövlar nu på Hööks så får se om jag köper några ;)



Nu ska jag vara 12 år

/Carro




Tävlingspärm

Jag har haft en pärm där jag samlar alla mina dressyrprotokoll, hoppprotokoll och massa ponnycupsbilder osv. Den är dock rätt sliten nu så jag tror att jag ska göra en liten makeover på den, hahaha.
 
* Ska först köpa en ny pärm. Ganska stor pärm i bra material med plastficka på framsidan och på "kantsidan".
*Sen sortera upp alla protokoll efter varje häst, alltså kommer alla papper på tex tävlingar med Twist på rad, och därefter kommer kanske alla tävlingar på Pandora eller på Ludde eller vem som helst. 
 
*Ska göra samma med hoppningen. Vissa protokoll behövs plastas in då de är lite trasiga..
 
*Sen ska jag nog bara skriva ut bilder från lite tävlingar, mest för skojjs skull.
 
Tycker det är ganska smart ändå att samla alla papper i en pärm. Gjorde pärmen för typ 1 år sen och innan dess låg alla bara i en låda... Har faktiskt tappat bort typ 3-4 protokoll vilket ändå är lite tråkigt eftersom man ibland vill se tillbaka..
Hahah här är lite bilder från pärmen som den ser ut just nu. Asful men gjorde den som sagt för mer än 1 år sen och ja jag skrev jättefult :)



Svaren på frågestunden

Vilket dressyrprogram tycker du minst om?
Alltså ingen aning.. Men av de jag ridit så tycker jag LC:1 och LB:1 är astråkiga...

 

Vem är din favorithäst och ponny på veda?
Av ponnysarna är det Twist och Brownie, av hästarna tror jag Nougat

 

Vad är ditt bästa och sämsta % i dressyr?
Bästa är 70,35% och sämsta är 50,34%(haha), båda är faktiskt på samma häst, Pandora, bara 2 års mellanrum mellan dem ;)

 

Hur många medaljer har du och från vart kommer alla?
Haha, jag har 10 medaljer. Har två stora guldmedaljer (finalerna i ponnycupen). Sen har jag 4 individuella ponnycupsmedaljer(silver, silver, silver, guld). Silvermedaljerna kommer från hoppmatcher och guldmedaljen kommer från en dressyrmatch. Sen har jag 4 RSC final medaljer (brons, silver, guld, brons). Båda brons och silver har jag från dressyren och guldet från hoppning.

 

Hur länge har du ridit?
Jag har ridit sen jag var 6 år gammal, har ridit i 9 år nu.

 

Vilka bloggar läser du?
www.ponnysanning.se, www.heddzor.blogg.se, www.nellieberntsson.se, www.tyrashastar.se, www.ponnyryttarna.se (inte många alls)

 

Är du ett fan av din egna blogg?
Hahah hej hedda. Och nej det är jag inte? xd

 

Kollar du på nyheterna?
Nä typ en gång i månaden, knappt det.

 

Vem är din bästa vän?
Har flera men mina 3 närmaste är Lisa, Hedda och Hanna.

 

Hur många hästar har du ridit i år?
OMG, haha okej jag erkänner jag har faktiskt sen 1 januari 2013 skrivit ner exakt alla hästar jag suttit på under året... Har hittils under 2013 ridit på 38 olika hästar..

 

Vad väljer du att vinna EM guld i dressyr på 37% eller komma sist i EM dressyr på 96%?
Asså, måste ju ta komma sist på 96%. Vore ju jävligt pinsamt att vinna på 37% plus att 96% är skitbra så jag borde ju antagligen gjort en VÄLDIGT bra ritt då hahahahah.

 

Dressyr/Hoppning
Hoppning/Gymkhana
Gymkhana/Dressyr

 

Vilken ponny på veda har du tävlat mest?
Ingen aning men jag tror faktiskt Twist.

 

VARFÖR ÄR TURRE SÅ BÄST?? FATTAR INTE HUR HON GÖR!! FATTAR DU??
HAHAHAHHAHAHAH hej Turre. ASSÅ FATTAR INTE?!?! OMGGGGG

 

Vem tävlade du innan Twist kom?
Hahah när Twist kom var jag ganska kort så jag tävlade Jane, Plopp, COlleen, Moa och dem.. Men jag började tävla Twist 1 år efter att hon stått på Veda, dock hade hon tävlat typ 2 tävlar på ridskolan innan jag började tävla henne.

 

Har du tävlat häst ngn gång?
Ja det har jag faktiskt, haha på en debutanthoppning..

 

Häst/Ponny (beror helt klart på vilken häst eller ponny det är)

 

Vem tycker du e bäst av alla ridlärare på ridskolan?
De jag rider för (Malin, Magnus, Evelina, Anna) är alla skitduktiga men måste nog ändå säga Malin.

 

Högsta du hoppat?
Hoppade 1,10 m med Twist på hoppspecialen för länge sen.

 

Vilken ponny red du senast på Veda?
Twist

 

Vill du tävla Nougat så småning om?
Ja asså när jag börjar tävla häst tror jag att jag kanske vill tävla honom lite :)

 

Hur gammal var du när du red din första RC final?
11-12, HAHA

 

Kan du skriva ett inlägg med alla finaler du gjort? Bilder och filmer och sånt haha
Ja visst!

 

Berätta lite om din första tävling?
HAHA ja visst, jag kan göra ett eget inlägg om det nu direkt!



Rider Lisa också på kiwi(typ följer med såå)?
Nej hon har inte ridit kiwi, det är ju heddas ponny alltså inte jag som tar med folk utan det gör ju hedda ;)

 

Favvo film?
Hungergames typ

 

Hardu tävlat brownie? Isf hur fick det?
Nej jag har inte tävlat Brownie

 

PG/Ludde? Haha alltså Ludde måste jag ju säga, har inte ridit PG på typ 3 år så kommer ju inte ihåg hur hon är att rida..

 

Favvo blogg? Om du fick välja en?
Hahah typ ponnysanning och heddas blogg xd

 

Läser du nellieberntsson.se isf vad tycker du om den?
Asså ja jag brukar läsa hennes blogg. Tycker inte man borde hålla på med massa hat om hennes blogg egentligen för man väljer ju själv att läsa den. Tycker väl den är helt okej. Tycker inte allt hon skriver om är askul men gillar att läsa om hennes ponny och några åsiktsinlägg som hon gör är väl bra.

 

Gillar er blogg jätte mycket:D <3 
Tack snälla!

 

Hej gullefjun vad gör du? puss puss
Hej hedda, HAHAHAHAH ingenting typ


 Det var alla svaren, tog dock inte med allt men det mesta tog jag med ;)

 



Nougat

Igår red vi dressyr i ridhuset för Magnus och jag hade Nougat. Alltså HAHA vad dåligt det gick.. När jag hoppade upp hade han gått en lektion precis innan. Han var både svettig och trött..
När vi skrittade i vänster skulle jag börja ställa till höger MEN HAN VAR HELT STENHÅRD i hela vänstersidan. Kunde inte ens ställa?! När vi travade, samma där. Han var astrött och då kör han som han brukar när det blir jobbigt att bara trava fortare och då funkar det inte alls.

Han var så jääääkla jobbig HELA lektionen. Helt stenhård, gick inte alls att böja och ställa hur mycket jag än böjde och ställde och höll på på en liten volt. Helt kaos var det. Han bara springer fortare och tar man honom då i munnen bara kastar han upp huvudet och typ "låser" sig. Skitjobbigt var det. Gick ju verkligen helt tvärtemot av hur det gick förra gången...

Nästa gång ska vi iaf hoppa och då hoppas jag iaf att han inte ska vara lika trött som igår..
/Carro




Fashionweek

Blir ganska dålig uppdatering från min sida dessa tre dagar då det är fashionweek, springer runt som en galning för att hinna med alla visningar! Vi hörs!
/Lisa




Hemma

Nu är jag hemma från skolan. Hade inte så många lektioner då idrotten tog över skitmycket tid. Men iaf, har varit ute med hunden för en stund sen och ska snart göra det igen. Sen byta om och ta mopedo till Veda. Ska vara stallvärdinna IGEN, haha. Lisa kunde inte jobba igen för mig så jag tar den här veckan med. Jobbar med Sandra och tror det ska gå bra, gick ganska bra förra gången iaf ;)
På kvällen äre ridning. Tror jag får Nugget och hoppas faktiskt att vi rider ut till sommarhagen den här veckan också. Mycket roligare att rida ute än att vara på banan eller i ridhuset.
/Carro




Måndag

Idag var det första riktiga skoldagen med massa lektioner och sånt. På lunchrasten gick jag och tora hem till mig, gick ut med elvis och åkte sen moppe ner till Kvarnbadet där vi hade gympa. Vi skulle simma 1 km, 1000 meter alltså och det motsvarar 20 längder. FYFAN va trött jag blev i ben och armar och nacke och jag orkade KNAPPT 20 längder. Och sen såklart så skvätter alla i klassen vatten på varandra så man simmar på ryggsim och någon skjuter en våg och då får man kallsup och ni vet ju hur kul det är :)
 
Aja, imorgon är det skola igen. Slutar 14:10 som är ASSKÖNT. Ska hem och chilla, ta hand om hunden och sen åka till Veda. Först stallvärdinna och sen ridning på kvällen. Hoppas att vi antingen ska rida dressyr utomhus, dock ej på ridbanan.. Men ute i skogen, på ängen eller att vi hoppar i ridhuset. Tror att jag ska ha Nougat och det ska bli skitkul!



Veckan

Måndag:  Skola, bara fixa i mitt rum och vara hemma.
 
Tisdag: Ridning, tror jag ska ha Nougat. Faktiskt taggad den här gången, var sjukt kul lektion förra veckan ju hahahahha.
 
Onsdag: ??
 
Torsdag: ??
 
Fredag: Hoppspecial, tror jag har Tip Top.
 
Lördag: Teori, kanske helgjobb? Vet inte
 
Söndag:??
 Har typ inget att göra i veckan.. Bara ridningarna och jobb, inget annat typ..



Ändring

Dagen blev inte direkt som vi hade tänkt. Vi kom iväg sent och sen tog alla fitting lång tid så fick stressa runt en massa så vi hann inte fixa med min mobil, eller kolla jacka.. vi blev klara ganska sent så vi bestämde att käka på stan imorgon i stället!
 
Imorgon ska jag egentligen börja skolan men går visningar hela dagara mån-onsdag så börjar på torsdag! Nu ska jag sova, upp klockan 5 imorgon...



Kaos-dag & skittävling

Herregud alltså.. Vilken JÄKLA dag.
Vid 6 gick vi upp och sen typ halv 7 åkte vi till Torsholma. Vi blev lite sena men åkte till tävlingen typ 8-halv 9. Nu skulle vi åka typ 20-30 mil bort i ingenstans till en jäkla skittävling (haha). Vi var helt lost och GPS:en var askonstigt och sa fel hela tiden.. Vi höll på i flera timmar med att snurra runt och försöka hitta. Tillslut hittade vi men vi MISSADE infarten och trodde då att det var på ett annat ställe och då kom vi in på någon grusvägen i skogen typ.. Alltså helt kaos.. Tillslut ringde Hedda till Frösåker och sa att vi inte hittade. Vi fick vägbeskrivning och hittade, men LCn som Hedda skulle rida var redan SLUT och det var PRISUTDELNING när vi ringde. Missade alltså första starten men vi tänkte att aja vi tar LB....
 
När vi kom fram var det skitvarmt och vi var HELT slut efter den bilturen.. Vi tog ut Kiwi och sen handlade vi dricka och bara tog det lugnt en stund.. hahah.. Sen fixade vi Kiwi, Hedda började rida fram och sen red hon sitt program. Gick skitbra, deras bästa LB hittils, LÄTT. 68,??% fick hon.
 
Hedda kommer ut från banan och ser rätt nöjd ut. Jag frågar hur kändes det och hon svarar ja. Nöjd skrittar vi tillbaka mot transporten och pratar om ritten när någon ropar på oss. Vi stannar och hon kommer fram och säger  "Fin ritt. Du har ju inte frågat om du fick ha huva på och det måste man göra enligt TR för att enligt TR får man ej ha luva på. Så jag måste utesluta er."
Alltså HUR drygt?!
För det första, VARFÖR sa de inte till INNAN ritten när Hedda red först 45 min framridning och sen red runt banan i typ 5 min innan start. INGEN säger till och sen EFTER kommer de fram och utesluter Hedda DIREKT efter ritten, som hon dessutom var NÖJD med.
 
Så sjukt dåligt. Åkt bil i typ 5 timmar, MISSAR första starten pga de inte kan sätta starttider, rider andra klassen och blir UTESLUTEN för att man har en jävla luva på huvudet. Så jävla tråkigt. Visst det står säkert i TR men varför kunde de inte bara sagt till om att man inte får ha det istället för att vänta ut på att hon ska bli utesluten?
 
Nu vet jag att jag inte ska skriva massa skit om tävlingen och så, men de hade lixom en asdammig framridning i solen, inga starttider, inte ens online via equipe, knappt något att handla i cafeterian plus att allt stod innanför dörren så man kunde ju inte direkt se vad man ville köpa? Folket i cafeterian ville inte ta betalt för "De åt choklad just nu". De har 1 toalett som är typ ett dass som va skitäckligt, ALLMÄNT DRYG TÄVLING. Inte bara för att det gick dåligt utan det VAR verkligen sjukt dålig tävling, förlåt men det VAR det. SÅ ovärt att åka 20-30 mil för ingenting typ.
 På vägen hem stannade vi på Donken och tröst åt typ... Haha..
Men så sjukt tråkigt och FATTAR inte varför inte en jävel kunde säga till att man inte fick ha den där luvan?!
Typ som att om man ser på en VRK tävling, typ runhoppet såg vi en gång att en häst hade fel nummer på nummerlappen. Har man det riskerar man att bli utesluten. KLART vi säger till att den har fel nummer istället för att låta det vara, VETA OM DET och sen blir personen utesluten.
 
Har filmat och fotat så kommer bilder och film under veckan



Söndag

Godmorgon, 
sitter just nu i sängen och äter frukost och ska snart gå och duscha! Idag ska jag in till stan och gå på en massa fittings inför fashionweek som är måndag-onsdag. Mamma följer med så vi ska även fixa med min mobil, jag ska kolla på en jacka och sen ska vi äta midda på stan! 
 
 
 
 



Update om vad som har hänt...




Dagen och imorgon

Idag hade vi usekmötevid 10 och var klara typ 1, tog lite tid men sen åkte jag och Hedda hem till henne och sen direkt till Torsholma. Medans jag mockade fixade hedda all mat och hämtade Kiwi i hagen sen. Vi gjorde bara iordning henne snabbt och sen red Hedda Kiwi i typ 20 minuter ute på åkern och sen galopperade hon lite på gräsbanan.
Hahah jag byggde upp ett litet hinder av stora orangea koner och la dem på rad. Hedda hoppade det typ 5 gånger, i början ville Kiwi inte hoppa och sen hahahaha, 2:a gången så hoppade hon åt sidan men ändå över hindret och efter så började hon bocka och jag fick med det på film så hahahhahah laddar upp filmen någon gång!
 
Efter det badade vi kiwi, kammade manen, flätade svansen och klippte hovskägg, öron osv. Hon fick torka ute i solen en stund och sen ställde vi in henne i boxen och fixade all utrustning. Smörjde allt och sen åkte vi hem.
Imorgon ska vi upp vid 6 och runt 8 ska vi lasta och sen åka till Frösåker där Hedda ska tävla. Jag ska fota och filma en del så har ni lite att visa på bloggen sen.
Kanske uppdaterar live om jag hinner det, tror att jag hinner det iaf ;)
Nu ska vi iaf sova, nattiii



Nu har pånin badaaat




Rida rida

Nu ska Kiwi ridas och sen ska vi bada henne och fixa massa inför imorgon ;)
/Carro




HAHAHA

ahahhahahaha, fortfarande den här videon som har mest visningar på våran yt-kanal... Hahah filmen är från 2011 på en hoppspecial med Brownie...



Utvecklingen på tävlingsbanan med Twist

Den 28:e oktober 2012 tävlade jag för första gången på Twist. Det var faktiskt bara några dagar efter att jag ridit henne för 3:e gången någonsin, och första gången på över ett år. Kände henne inte alls men jag ville testa. Det var bara en enkel hopptävling. 60 centimeter, en bana på kanske 12 hinder. Twist tvekar ingenting på hinder (om man inte typ "stör henne"), så hon hoppade allt och vi blev felfria. Om jag ska vara ärlig tog jag det jävligt försiktigt, vågade knappt röra henne i munnen...
Blev 2:a placerad den tävlingen och jag var överlycklig att vi klarade det...
Sen efter den tävlingen red jag henne på nästan varje lektion, alla extra ridningar, alla tävlingar och alla hemmamatcher i ponnycupen. Hon blev min nya ponnyfavorit och hon var så bäst.
 
Ung är hon fortfarande och hon tycker vissa saker är lite svårt. Hon är lite flaxig tycker jag, hon är typ lite ostadig kanske man kan säga. Om man tror att hoppa upp på henne och tro att man kommer vinna för att hon kan galoppombyten och inte tvekar, hahaha lycka till typ. 
 
Jag har seriöst kämpat ***** med Twist både på träning och på tävling. Vi har tävlat hoppning och dressyr i både RSC och PC. Har alla gånger utom 1 varit ensam att tävla Twist på alla tävlingar. Var typ bara jag som ville ha henne. Jag tog henne gång på gång och jobbade vidare hela tiden. 
Dressyrtävlingarna var skitjobbiga... Hon kunde inte stå stilla i halterna, hon bytte till korsgalopp i högergaloppen varje gång typ.. Hon började studsa på stället och hon fick taktmissar i traven. Allt det där var helt kaos från början. Sämsta % jag fått på henne är 59% och den gången gick det ASDÅLIGT. På hopptävlingarna.. Hon har bara dragit och dragit och sprungit och sprungit. Har knappt kunnat hålla tillbaka henne och tillslut blir hon så lång att hon river. Det har varit så jäkla svårt på hoppbanorna. Stildomaren har gett dåliga poäng för att "hon är för hetsig". 
Men nu har jag faktiskt börjat märka skillnad från i början till nu.
I somras, juni på dressyrlägret red jag ju LA:1 på henne sista dagen. Hon var helt sjukt fin. Från att knappt ha kunnat trava i en bra takt och tempo. Att inte ens kunnat stå stilla i halten, haft svårt att fatta galopp från skritt och inte alls förstått vad man ville att hon skulle göra när man skulle rygga. Från det till att rida LA, hon SÄTTER ryggningen, hon fattar galopp från skritt utan att jag knappt behöver ta i, hon står prickstilla i halten, hon hittar äntligen takten i traven och hon trasslar ingenting. Vi fick 64% och det var fan skitbra tycker jag för att vara Twist! Hon var så jäkla duktig den dagen!!
 
Sen såklart finalen i Ridskolecupen hoppning. Tävlingen innan hade jag hoppat Twist. Hon hade gått helt sjukt snabbt och vi gick i mål på snabbaste omhoppningstiden av alla starter på hela dagen. MEN hon rev näst sista i omhoppningen. Ville verkligen inte att hon skulle riva den här gången. Ville bara gå felfritt med en bra känsla på henne. Men DEN hopptävlingen av ALLA andra kunde jag hålla tillbaka henne. Jag reglerade tempot under HELA ritten och inte en enda gång var det hon som drog och jag som åkte. Jag höll henne kort i grunden för att göra den nogrannt och sen släppte jag henne lite och tryckte på i omhoppningen där hon tryckte på som f*n och vann hela skiten. Så jävla duktig var hon och jag var så glad över henne. Hur duktig hon faktiskt blivit.
Här ser ni på bilden hur mycket hon tryckte på i omhoppningen! Shit va duktig hon var!
 
Tycker hon har utvecklats helt galet mycket på tävlingsbanan och även på träningen. Jag har lärt mig rida henne mycket mer men även Twist har blivit äldre, "mognare" och lärt sig skitmycket!♥
Bästa sessis 



Lördag

Mamma hämta mig jätte tidigt i bergshamra och nu är jag påväg in till stan för att jobba. Ska plåta för finska ELLE och är klar ikväll ngngång. Då ska jag troligtvis åka direkt hem till en i klassen så ska vi några stycken ha filmkväll. Så får se hur bra uppdateringen blir...
/Lisa




Nattii

Nu ska jag sova, ska upp hyffsat tidigt imorgon.. Hemma hos hedda sen kanske jag ska fixa en grej till bloggen, ni får se ;) Imorgon kommer några inställda och ska blogga lite mer live också.
Nattiii
Carro rida snabb minipåni



Helgen

Lördag: Åker till Veda och är där vid 10. Har usekmöte med resten av gänget och tänkte gå igenom och planera inför hösten och allt sånt. Sen åker jag hem till Hedda och chillar där ett tag typ.. Vid typ 4 ska vi till Torsholma. Hedda ska rida Kiwi och sen ska vi fixa henne inför söndagen. Typ bada henne, putsa grejjer och sånt inför tävling.
Efter stallet sover vi hos Hedda.
 
Söndag: Går upp astidigt och åker sen till Torsholma och fixar Kiwi och allt och sen åker vi till Frösåker. Hedda ska tävla, LC LB tror jag det va. Hänger med hela dagen och kommer förutom att hejja, fota och filma antagligen hjälpa till med hästen och sånt. ;)
Ska försöka uppdatera live från mobilen under lördag och söndag med bilder och kanske lite filmer och sånt också ;)



Fredag!!

Idag har vi vandrat skitlänge i klassen och orienterat till ett ställe aslångt bort... Tog flera timmar och vi kom hem typ halv 4. Är skittrött nu efter att ha gått typ hela dagen..

Imorgon ska vi ha usekmöte en liten stund och på söndag vet jag inte riktigt än vad jag ska göra..
/Carro




Frågestund för första gången på 1 år?

Haha jag har ju inte haft frågestund på 100 år kanske så tänkte bara ta lite få frågor, kanske 10-20 stycken om man får några haha... Ställ massa hästfrågor så svarar jag så snart som möjligt!



Godmorgon!

Hej, har precis vaknat och ligger fortf i sängen och kollar på tv. Idag ska jag först på en fitting inför en visning och sen så ska jag och några till åka till Norrtälje! Så kommer missa tävlingsgruppen :( sen missar jag även ridningen på tisdag för då är det ju Fashionweek :/

Imorgon kommer jag att jobba heeeeela dagen, calltime 8:30 och sen klar mot kvällen tror jag... Det är för finska ELLE. Sen på söndag kommer jag springa runt i stan igen för att hinna till alla fittings till visningarna..
/Lisa




Tillbakablick från dagen man aldrig kommer glömma

9 maj 2013 ♥



Snart tävling igen!!

ALLTSÅ förstår ni ens hur taggad jag är på att tävla?! Skittaggad verkligen!
Nästa veckan på söndag är det Ridskolecup i hoppning och det blir såå himla kul att tävla igen. Senaste hopptävlingen gick rätt bra typ ;) Twist va ju asduktig och aa, vi vann. 
Jag kör ett år till på ponny faktiskt. Tävlar ju ändå ponnycupen så är väl bra att tävla ponny då också men jag vill även tävla ponny för att det är så kul!
Jag får ju satsa på de större ponnysarna eftersom jag är så lång.. Men de jag rider och tävlar är ju Twist, Pandora, Ludde. Kanske får ta Käck någon gång om de andra är tagna och haha Malin satte ju mig på Plopp för bara någon månad sen när vi tränade inför ponnycupen så några ponnys har jag iaf att välja på ;)
 
Är iaf astaggad och hoppas verkligen att jag har lite tur i år.. Bra nummer på lottning, haha att ingen tar den hästen jag vill ha (haha), och sen självklart att jag presterar bra på banan. Men det ska mest bli kul att tävla igen!
 
Bjuder på en video från en ridskolecup i hoppning på Jane, för exakt ett år sen. Haha fatta hur mycket jag växt på ett år från att ha kunnat rida C-ponny till att typ vara lagom på häst...



Torsdag

Sry för dålig uppdatering idag... Men har varit skola, slutade kvart i ett och då gick jag och tora hem till mig, var där en stund och tog sen moppen ner till kyrkan. Var begravning men vill inte skriva så mycket om det. Men som alla andra begravningar var det jättejobbigt...

Orkade inte riktigt blogga när jag kom hem men ska försöka skriva lite mer imorgon.
/Carro




#Mitt nya rum

Jag håller ju på iprincip varje dag med att fixa i mitt rum. Allt från att skruva upp hyllor och dekorera till att bara fixat klart min garderob eller vad som helst. Tänkte göra massa inlägg med allt nytt jag fixar i mitt rum så ni får se.. Ska bara städa upp det och sen ta bild på det som är klart och sen allt nytt så ni får se ;)



Godmorgon

Hej, har precis ätit frukost och ska nu göra mig i ordning för att sedan ta tåget in till stan och sen vidare till Slussen. Ska på fitting hos J. Linderberg som jag ska gå visning för under fashionweek. De ville även testa hår & smink på mig, därför tar det lite längre tid än om det bara skulle vara en fitting! 
 
Kanske missar första lektionen i tävlingsgruppen imorgon då jag ska iväg, ända till Norrtälje så vi får se hur dte blir.. som tur är kan jag alltid rida igen det! 
 
 



Här debuterar Malin Hamilton i EM

http://www.svtplay.se/klipp/1408218/har-debuterar-malin-hamilton-i-em?tab=clips&sida=2
 
Här finns även en intervju med Malin strax efter ritten
http://www.svtplay.se/klipp/1408740/hamilton-inte-farligare-an-nagon-anna-tavling



Torsdag

Sitter i skolan nu och vi har bara HLR kvar och sen slutar vi. Då ska vi dock till begravningen men efter det ska jag hem.

I helgen har jag typ ingenting att göra utom kanske ett Usekmöte på lördag. Imorgon ska vi vandra med klassen ute i någon skogsstig långt bort och sen till någon sjö typ.. Hahah..
/Carro




Det sjukaste jag kanske någonsin sett...

Igår såg jag nog det sjukaste jag någonsin sett. Förstår inte alls hur man kan göra något sånt: Helt sjukt och kan inte ens tänka mig tanken hur någon har gjort det, om det nu är så att NÅGON har gjort det...
 
Igår var vi med klassen nere vid vallentuna sjön för att paddla kanot. Vi satt 3 och 3 i alla båtar och jag åkte med 2 kompisar. Vi var ute jättelänge på sjön och typ jagade alla andra som åkte i båtarna, tog sats och åkte rakt igenom vassen som var typ 50 meter lång.. Hade skitkul och blev jätteblöta av allt vatten. När vi sen skulle tillbaka så var hela bryggan upptagen med alla andra kanoter så vi tänkte paddla in på "stranden" och sen gå i land. Jag satt i mitten och när vi var nära land så såg jag något ganska stort flyta på vattnet precis brevid båten. Först trodde jag det var en tjock pinne, men sen såg jag att det var något mer. Ganska runt. Det första jag tänkte var SHIT EN DÖD SKATA. Men sen såg det inte alls ut som en skata. Sen trodde jag att det var en död råtta eller något.. Skitäckligt..
 
Min kompis tog sin paddel eller vad det nu heter.. Som man paddlar med.. Han snurrade runt på den och helt plötsligt kom det upp en mage och 4 ben.. Ett huvud med en nos. Det var det sjukaste jag sett. Det låg en död hundvalp i sjön. Fyfan va äckligt det var, så jävla synd. Antingen har den rymt och gått ner till sjön och drunknat, eller så har det sjukaste varit att någon har DRÄNKT sin HUNDVALP i SJÖN. 
Hundvalpen såg ut att vara kanske 2-3 veckor gammal. Inte alls stor, men den hade jättesmå öron, små små ben och var ganska rund runt kroppen. Hundens ansikte hade blivit jättekonstigt i vattnet och ögonlocken var nästan som borta. Usch fyfan va hemskt det var att se.. 
 
"hoppas" verkligen att den har drunknat, för att om den skulle dött för att någon dränkt den skulle vara bland det värsta man kan göra mot djur.
Precis till höger på bilden där alla ankor är, där hittade vi valpen.
Bild tagen från google.



Godnatt!

Har spenderat kvällen hos min fina vän Sara i Åkerberga, kom hem vid typ 23.45, åt en macka gjorde mig klar och bäddade sängen. Imorgon ska jag först jobba, börjar klockan 14:00 och sen ska det ta max 3 timmar, efter det ska jag möta upp Sara igen så ska vi käka middag i stan, mys mys mys!!
 
Försöker verkligen ta vara på den lediga tid jag har då jag knappt haft så mycket då jag har jobbat hela tiden, försöker alltid hitta på något att göra så att jag inte bara ligger hemma och slöar, även fast det kan vara väldigt skönt ibland, hehe
 
 



Nattiii

Spred ut alla inställda istället så kommer inte riktigt varje timme typ men kommer flera varje dag ;)
Imorgon är det skola fram till 1 ungefär.. Sen ska några från klassen och våra lärare på begravning.. ♡
/Carro




Massa tidsinställda

Har idag gjort skitmånga tidsinställda och lite annat som kommer under veckan. Imorgon kommer det inlägg varannan timma från 08-20 plus att jag kommer nog live blogga lite också! Nu när det blir skitbra uppdatering imorgon får ni läsa det också,hahahha..
 
Imorgon kommer ett inlägg om bland det sjukaste jag någonsin sett. Vidrigt verkligen, tanken på hur det har hänt vill jag inte ens veta. Fyfan asså.. Läs imorgon..
Kommer även lite andra inlägg och lite allt möjligt, haha



Svar på kommentar

Svar: Tack! Jo Carro kan göra några gratisdesigner till de som vi känner :) Man får fråga henne om man vill ha design.

 
(bilden)
Hästen på bilden heter Nougat och han står som ridskolehäst på Vallentuna Ridskola, "Veda". Han är en valack född 2006. Runt 160-170 i mankhöjd skulle jag tro, fux med vit stjärn i pannan som går lite längre ner längs ansiktet som ett tunnt streck.. Hahaha aa ni kan läsa mer om honom på vrk.nu - ridskolan - ridskolans verksamhet - våra underbara hästar & kompisar - våra vackra hästar - nougat



Nougat

Igår på ridningen hade jag Nougat igen. Vi red ut tillsammans med Anna och jag tycker det var en skitkul lektion! Först skrittade vi bort till sommarhagen och där fick vi sen rida självständigt rätt länge.
Nougat var i början rätt seg och lyssnade inte ens på spöt (som han brukar göra väldigt kvickt). Jag övade då mycket skritt- trav, trav- skritt, trav- halt, halt- trav, skritt- galopp, galopp- skritt osv. För att han skulle lyssna för skänkeln och samtidigt hålla sig rund. Han brukar rycka upp huvudet lite när man kommer fram i trav eller fattar galopp men den här gången var han faktiskt riktigt duktig! 
Jag jobbade sen lite galopp där jag kortade sprången 5-6 språng och sen längde jag sprången 5-6 språng osv. Han lyssnade jättebra, var bara lite jobbigt i början att hålla igång galoppen när den var som kortast men jag övade på det några gånger så gick det tillslut.
 
Fick lite bra tips av Anna som rider honom typ hela tiden och rider honom jävligt bra också så det var skitnajs! Han var verkligen jätterolig igår och lite busig haha, jag galopperade en gång i vänster galopp på en stor volt och sen skulle jag rida lite i höger galoppen men istället för att sakta av så gjorde jag ett galoppombyte till höger så jag red som på en 8-volt. Han bytte skitfint så jag tänkte göra det EN gång till. Hahah han var lite mer taggad då och när jag skulle göra bytet så bockade han lite in i bytet, hahah. Men han var verkligen skitduktig och jag är jättenöjd över honom!
 
Har ingen film tyvärr men lite bilder har jag, hahahah.. inte så vackra men duger ;)



Dagen igår

Igår efter skolan följde Carro med mig hem en stund och sen åkte vi och tankade moppen, haha.. Efter det en sväng förbi henne och sen var det tänkt att jag skulle åka vidare till Veda och Carro till Kingen och Billan. Jag åkte ju bakom henne så jag svängde med henne bara för att säga hejdå men då var klockan inte alls mycket så vi red Kingen och Billan en liten stund istället. 
Vi hämtade dem ur hagen, fixade hästarna och gick sen bort till ängen där vi red dressyr i typ 30 min. Jag fick rida Billan och hon var faktiskt väldigt duktig den här gången. Billan är alltså en gammal travare som gick på travet för typ 10 år sen och har sen dess stått i en hage varje dag innan dem kom till deras stall som "akut" sällskap till Fanny(som tyvärr inte längre är kvar) när Fabbe hade gått bort. Okej lite blandat info men för er som inte vet kan jag berätta jättekort:
 
Fanny (svartvit tinker) stod tillsammans med en liten svart shettis, Svarten och en stor fux, Fabbe. Svarten gick bort och endast en vecka efter hände en olycka så Fabbe behövdes tas bort. Fanny var då ensam och det var "akut" behov av sällskap till henne så då fick dem Kingen och Billan(som nu står i stallet)

Iaf Billan. Hon är en gammal travare och har lite svårt att hitta takten i traven och det är ännu svårare att samtidigt som hon ska hålla en jämn trav ska hon kunna vara lite mjuk och rund. Jag tror faktiskt på riktigt hon är den svåraste hästen jag någonsin ridit! Jättemysig häst men att rida är det jättesvårt! Man får verkligen kämpa, men med tanke på hennes "bakgrund" eller vad man ska säga är hon sjukt duktig som bär en ryttare på ryggen, försöker hålla traven och tillslut sänker sig lite och blir lite rundare.
Har några bilder som dock ser ganska lika ut hahah. 
Btw måste jag säga att det var lite tomt när det bara var två hästar kvar... Nu är Fanny inte kvar längre...
två bilder från sista gången jag red Fanny.



Hemma

Nu är jag hemma från skolan och är ute o går med Elvis just nu. När jag är hemma ska jag blogga om ridningen och lite andra inlägg :)
/Carro




Ridningen igår!

Igår var det ridning och jag hade Pepsi!

Vi red ut med Anna, först red vi en sväng i skogen och sen red vi dressyr i sommarhagen. Den här gången gick det mycket bättre än förra! Han är skit svår att rida men började få till det på slutet!

Nästa vecka så missar jag ridningen för det är Fashionweek då så kommer gå massa visningar, men på fredag börjar tävlingsgruppen och jag är super taggad!!
/Lisa




Tisdaaaag

Nu har jag precis jobbat klart och ska skynda hem för att sen åka till stallet! Tror jag har pepsi och den här gången ska det gå bättre!
/Lisa




Tisdag

Första skoldagen var aschill.. Vi gjorde seriöst ingenting.. Fick nya skåp, fick en glass, pratade och sen lunch typ..

Ska snart åka och tanka moppen, sen åka till Veda tror jag. Ska jobba och sen rida. Tror jag har Nougat igen.
/Carro




Sista dagen på sommarlovet

Usch det är påriktigt typ sorgligt. Orkar verkligen inte gå till skolan och den här terminen och året kommer vara jobbigt för alla. Inte bara för prov utan en annan grej också.. Usch vill inte alls.

Idag var jag iaf i Täby C och handlade. Köpte nya converse, massa kläder och lite annat.

Imorgon slutar jag skolan kl 1 och sen vid 3 tar jag moppen till Veda och jobbar som stallvärdinna istället för Lisa. På kvällen sen är det ridning men är lite osäker på om jag ens kommer orka..
/Carro




Imorgon

Imorgon börjar skolan igen efter typ 10 veckors sommarlov. Är inte alls taggad.. Ska inte ens bli kul att träffa alla igen HAHA, vill bara vara hemma och ha sommarlov...
Tror vi slutar vid kanske 2-3, man gör ju typ ingenting första skoldagen..
Sen ska jag iaf hem och på kvällen är det ridning. Inte så jättetaggad men är bara för att jag är skittrött efter helgen.. Sov typ ingenting alls... Iaf så ska jag inte på styrelsemötet för att det är hemma hos en av de vuxna ahhah och jag rider ju på kvällen. Tror vi ska rida dressyr och jag har nog Nougat skulle jag tro.



Måndag

hej!
Idag har jag först jobbat för BON.se sen mötte jag upp Elin i stan och vi käkae först lunch och sen kollade vi runt lite i butiker, fick med mig hem en ny tröja från topshop! Imorgon är det tisdag vilket betyder att det är ridning! Tror jag ska ha Pepsi och jag hoppas verkligen det går bättre än förra gången! 
 
 



Salvia

Kom bara på lite spontant att det snart är ett helt år sen Salvia kom och gick... Hon var på Veda i kanske en månad men behövde tyvärr åka tillbaka. Synd var det på en sån fin ponny, hon var verkligen så rolig och speciell att rida dem 2 gångerna jag fick göra det..



Täby centrum

Om typ en timma ska jag gå till tåget och åka till Täby C. Ska handla massa kläder och skor och sånt med mamma eftersom det är skola imorgon och jag har 1 inga skor 2 inga kläder. Hahah det är bra. Vet inte riktigt när jag kommer hem men då ska jag iaf fixa lite saker i mitt rum, tror tanka moppen och lite annat. 
Kommer inlägg medans jag är borta!



Vem saknar inte dem här då???

Alltså HUR söta?!?!?
 



Svar på kommentar

Svar: Eftersom jag ändå inte har någonting att blogga om så visst! Hahah lite slarvigt ritat men jag ritade upp dem 3 stallet plus uteboxarna med alla hästar i och sen en grön bock vid varje häst som jag har ridit/suttit på. Vissa har jag bara skrittat på, typ skrittat fram åt magnus eller något.
 
PONNYSTALLET:
 
PRIVATSTALLET:
(bara skrittat på Fritz och Famous). Resten ridit.
 
PLÅTSTALLET:
 
UTEBOXARNA:



Veckan

Måndag: Sista dagen på sommarlovet... Ska typ handla massa kläder och skor i täby eller något.
Tisdag: Skolan börjar.. Ridning på Veda på kvällen
Onsdag: Ingenting typ
Torsdag: Kanske begravning.. Vet inte än
Fredag: Hem till pappa
Lördag: -
Söndag: -
 

Ska alltså inte göra så mycket den här veckan... Rätt skönt ändå.



Godnatt!

Nu har min brorsa och hans tjej dragit hem och jag ska nog gå och lägga mig och kolla serier eller ngt. Imorgon ska jag ju upp och jobba så lägger mig tidigt idag, plus att jag är skit trött... lär väl slänga in ngt inlägg imorgon, även fast jag inte har ngt att skriva...
 



Gjort massa massa inlägg!

Har lagt massa inlägg på tidsinställt och i utkast som sen kommer publiceras under veckan!



Söndag

Igår var jag först på castingar, sen jobb och sen avskedsfest, jätte bra kväll och jag och Sara vakna vid 15 idag. Vi har käkat pizza och vara degat. Ska snart åka hem för vi ska fira min brorsa. Imorgon jobbar, jag ngn timme eller så. Den här veckan börjar typ alla skolan men jag börjar den 26:e så det har är sista sommarlovs veckan så den ska jag verkligen ta vara på!!
/Lisa




Moa 5:a i KM!!

Kolla vad jag hittat för bild!! En skiitgammal bild på Moa från när hon blev 5:a i KM dressyr typ 2003-2004-2005!! Hahaa lite coolt ju! Hon var ganska mycket yngre där så mycket mörkare på benen och rumpan än nu när hon är lite vitare ;)




Inget att blogga om...

Har ingen aning om vad jag ska blogga om just nu... Jag typ googlar på vad man kan blogga om på en hästblogg men hahah hittar ingenting. Hedda har iaf åkt hem nu och jag sitter i soffan med datan och chillar.. 



Söndag

Idag ska jag typ bara vara hemma och chilla.. Hedda åker väl om några timmar och då ska jag nog fixa lite i mitt rum som ser inte bra ut just nu typ :) 
Imorgon tror jag att jag ska handla kläder, skor och sånt eftersom typ alla mina skor är förstörda.. På tisdag börjar iaf skolan igen och jag är inte alls taggad.. Hela jäkla sommarlovet är slut då och sen börjar nationella proven. ALLTSÅ NEJ jag orkar ej. 
Vet inte riktigt vad jag ska skriva haha, vi hörs..



Video från dagen

Hahah hedda gjorde en video idag med massa klipp överallt så ni ser hela dagen.. Hur vi typ drunknade i lera i hagen och sen lite annat... hahahahhaa omg lol



Helgjobb

Idag gick jag och Hedda upp vid 6 och åkte till Veda vid halv 7. Vi var där typ 10 i 7 och sen har jag jobbat på Veda från 7 till 4 med Sofia och Hedda. Det gick väl ganska bra men vi behövde sen gå runt hela ridhus hagen som är helt galet lång.. Vi kom typ till värsta träsket och tillslut var vi tvunga att gå tillbaka.. Vi gick så långt bort som det bara går typ där hästarna aldrig går och vi hittade det sjukaste!! Ett gammalt skeletthuvud!!! Så jäkla äckligt, man såg typ tänderna och ögongroparna osv.. usch fyfan men det va nog sjukt gammalt.. Såg ut som en älg eller rådjur eller något...
Sen vid 1 hade jag teori men det var sjukt chill eftersom teoriuppläggningen är lite annordlunda nu jämnfört med förra terminen. 
När teorin var slut jobbade jag en timma till och sen åkte jag och hedda hem till mig.
 
Nu har vi ätit middag och sitter i soffan med varsin dator, hahaha. äter massa chips och godis och sånt.. 
Imorgon ska vi väl sova och sen ska hedda åka hem igen.



Carro & Tip Top. Hoppspecial 16/8




Hoppspecial

Idag var det första hoppspecialen för terminen och jag rider ju hoppspec. på häst nu. Jag var där typ halv 5 med Hanna och vi schamponerade faktiskt Kummin som hanna skulle rida.. Shit va skitig han var nu efter betet så nu är han hyffsat ren igen.
 
Red iaf Tip Top. Vi hade Evelina eftersom Malin är i Tyskland nu. Vi mjukstartade lite om man säger så och hoppade bara en 5 studs och travade över 3 bommar på de olika volterna. Vi hoppade i slutet studsen när vi skulle hoppa utan händer och hålla händerna i midjan och på huvudet och sen armarna rakt ut. Blev lite balansövningar men gick inte så bra när Tip Top typ snubblade på hindrena varje gång. När jag inte "red" honom alltså höll tillbaka/ökade går det bara fortare och fortare in och du snubblar han tillslut så det var lite svårt.. 
Han var ganska stark hela lektionen men ändå fin och lydig fram för skänkeln. Även fast han snubblade ganska mycket i studsen när vi höjde den och hoppade utan händer så hoppade han ändå bra och var pigg.
Gammal bild men kommer snart video från lektionen!



Hemma igen

Nu är jag hemma från veda igen eller har varit hemma i typ 2 timmar. Var på veda vid halv 5 idag och red sen hoppspecial på Tip Top. Nu är jag och hedda hemma hos mig och hon ska sova här till på söndag! Imorgon ska jag helgjobba på veda så ska åka hemifrån typ tjugo i 7... Jobbar från 7 till 4 och ska även ha teorin 1-3. Sen kommer vi väl bara vara hemma och chilla. Ska blogga lite senare om hoppspecialen och göra massa andra bra inlägg.
 



Update

förlåt förlåt förlått för att jag inte har blggat ngt men har verkligen inte hunnit. Har jobbat i förrgår, igåroch idag har jag sprungit runt som en galning i hela stan för att gå på castingar och det är samma sak imorgon också!
 
Ridningen i tisdags, jag hade ju då pepsi och gick väl inte så jätte bra... ingen riktigt funkade... kul start.. hahah. nej men jag hoppas att det går bättre nästa gång! Nu ska jag om Sofia (som bor hos mig nu under casting dagarna) kolla på film och sen käka, hörs!
 
 



Fredag

Idag ska jag och mamma åka tidigt till IKEA och typ stor handla. Är asmycket grejjer som ska köpas till rummet. Massa mattor och möbler och sånt. När vi kommer hem ska jag nog bara byta om och sen direkt ta moppen till Veda. Hämtar upp Hanna på vägen också. Sen ska vi nog pyssla med hästarna och kanske schamponera någon eftersom de är så äckliga nu efter sommarbetet.. Hahah nej men smutsiga iaf. På kvällen rider jag hoppspecial på häst. Är lite taggad på Nougat igen men vet inte om han kanske går dressyrspecialen.. Aja blir iaf jättekul att hoppa igen!
Efter hoppspecialen kör jag hem och skjutsar hedda som ska sova hos mig till söndag! På lördag dock jobbar jag hela dagen. Helgjobb från 7 till 16 men har teori 13-15 så då är Sofia ensam den tiden men det går ju bra ändå. Aa typ så helgen ser ut. Kanske göra massa bra inlägg om jag kommer på något att blogga om.. Haha.



Att hålla igång sin blogg

Vi har i snart 3 år hållt igång den här bloggen. Om man tittar i vårat arkiv finns det januari, februari, mars, april, maj, juni, juli, augusti, september, oktober, november och december. Hela 2011, hela 2012 och snart hela 2013 har vi VARJE månad bloggat på DEN HÄR bloggen. Vi började december 2010 och har hållt på till nu.
 
När vi startade bloggen var den precis som alla andra bloggar är när man haft dem i 1 vecka. 3 unika besökare och 6 sidvisningar per dag. Man gör lite inlägg och försöker. Men man bloggar i kanske 2 månader, är skitsur för att man bara har 11 unika besökare. "Aa det är inte kul att driva en blogg när man har typ 10 besök om dagen". Men HAHA alltså. Jag ska inte ljuga nu. Men på den här bloggen är det runt 50-70 unika besök om dagen. Första 2 åren var det typ 30 unika men nu på senaste har den stigit. Grejjen är ju bara den att vi inte har slutat. Helt sjukt egentligen att vi bloggat i 3 år. I 3 år har vi lixom suttit och gjort inlägg efter inlägg som fler och fler börjat läsa.
Flera andra har ba: JAA vi startar en blogg!!! Bloggar i 1 månad och slutar sen för "de har inget att blogga om" eller "inga läser ju bloggen". Vad tror ni vi har bloggat om i 3 år? All möjligt skit typ haha.. Vi har bara hållt igång den.
 
Har du blogg som ändå är relativt ny BORDE du inte ge upp efter 1 månad. Klart det tar tid att bygga upp en blogg till hög statistik. Man tänker typ "30 besök är ju lite". Okej titta här...
(haha) alla dessa läser din blogg. Olika personer som klickar in på din blogg varje dag. Är inte så lite som man tror EGENTLIGEN.



Tävlingar

Är helt sjukt taggad på att tävla just nu! Både i hoppning och dressyr.
Älskar förberedelser inför tävling också haha. En gång dagen innan en ponnycupsmatch (semifinalen i dressyr hemma mot haninge) så hade vi trimmat program och hästarna dagen innan och sen valdes laget ut. Då var vi kvar och schamponerade hästarna, tvättade manar och hela kroppen, klippte hovskägg och man, oljade hovar och kammade igenom manen. Gjorde inbakade flätor i svansen så den skulle vara lockig dagen efter. De blev så jäkla rena!!
 
Iaf lite tävlingar framöver...
 
Ridskolecupen: Inom typ en månad börjar ridskolecupen igen och det blir sjukt kul att tävla igen. Ska köra ETT år till på ponny bara för att tävla twist och dem.. Vill göra lite bra ritter på ponny först.. Hahah.. Men ska köra det här året på ponny och därefter tror jag faktiskt att jag MÅSTE gå upp på häst... Om jag blir längre dåra.. Skulle jag dock vinna RSC finalen i hoppning i år igen (vilket inte är så troligt) så måste jag ju köra ett år till och försöka vinna 3 år i rad xD hahah kötta sönder för att få behålla pokalen. Man måste ju vinna 3 år i rad för att få behålla den, eftersom pokalen är ett vandringspris. Men hur som helst, sjukt taggad där! Ska faktiskt verkligen försöka satsa nu.
Ponnycupen: Sjukt roliga tävlingen som HELT klart är värt att jobba 3 timmar en dag varannan vecka. Alltid kul och spännande att tävla en häst man aldrig ridit. Kul på hemmamatcherna också där man får den häst som man passar bäst med. I ridskolecupen får man ju ta den hästen som finns kvar lixom i lottningen men i ponnycupen väljer vi och ridläraren ut vilka hästar vi vill ta med på vilka ryttare. Tror nog jag kommer tävla Pandora eller Twist i år och är sjukt taggad på det!
 
KM: Har tidigare år inte velat vara med på KM då jag har så asdålig fantasi och kom aldrig på något att klä ut mig till plus visste ingen häst jag kunde ut och innan till.. I år dock SKA jag vara med om jag är hemma då.. Hahah jag och hedda har pratat så jäkla länge om KM med massa ideer och nu vet jag faktiskt vad jag ska vara. I minsta detalj typ, men berättar inget ;) Blir verkligen skitkul! SÅ jäkla taggad!!
 
Sen så KANSKE jag ska starta heddas ponny Kiwi på Torsholma cup. Inte säkert än men vi har pratat om det. Bara någon enkel LC eller LB i dressyr. Egentligen bara för skojjs skull men vore ju kul samtidigt ;)



Bildbrist???

HAHAHA snacka om bildbrist. Nougat är med i varenda inlägg men har seriöst inget annat som är nytt.. Sry..



Torsdag

Hej, haha var astrött så sov lite längre idag. Egentligen inte länge alls men kan typ inte sova så länge precis när man flyttat till ett annat hus. Bara är så haha samma när jag sover ensam i något annat rum i ett annat hus där jag inte bor..

Igår var statistiken helt GALEN. Haha jävlar asså! Skitkul verkligen! Antagligen eftersom Anna länkade på facebook till videon jag gjorde från Augustidressyren.

Aja, på fredag åker vi och handlar istället. KANSKE till och med på IKEA!!! Inte varit där på 100 år men älskar den butiken eller vad man säger. Sjukt stora butiken haha.
/Carro




Onsdag

Idag har jag varit hemma nästan hela dagen. Har fortsatt med mitt rum att packa upp och fixat. Ska imorgon kanske åka och handla med mamma. Typ kläder, skor och inredning till rummet plus mitt "egna" badrum(!!).
Ska köpa nya vita converse och massa höstkläder och sånt inför skolan och hösten. Tror jag får med massa annat hem också.
/Carro




Carro & Nougat




Videon kommer snart!

Har gjort en video med klipp från ridningen igår på mig och nougat som snart kommer upp!



Onsdag

Hej!
Gick och la mig ganska tidigt igår så hann inte blogga, idag får vi se om jag hinner blogga om ridningen, sitter just nu på tåget påväg in till min agentur, ska fixa en ny gångvideo, ta lite nya pollar, få mitt castingachema inför helgen och lite sånt. Efter det ska jag på en fitting och efter det ska jag till Café Opera för att gå visningar! Sista visningen är vid 21 om vi är i tid så kommer förhoppningsvis skriva om ridningen efter det!
/Lisa




Första lektionen för terminen!

Idag var det ridning igen för första gången för terminen. Jag var även stallvärdinna men var där lite tidigare och jag och tjejen jag jobbar med nu blev klara skitfort med mockning och allt.

Hur som helst, på ridningen hade jag Nougat. Var kul att rida han igen då det var typ april/maj sen sist.
Han var jättemjuk och fin men riktigt trött och lite trög i början men efter ett tag vaknade han till lite och gick bättre. Han var ganska stark dock och jag kunde knappt sitta ner i sadeln idag! Han hade så jobbig trav så man orkade knappt hålla emot. Antagligen bara för att jag typ bara chillridit sen juni men ändå..
Han var förövrigt ganska fin tycker jag så är ändå nöjd. Han svarade skitsnabbt när jag tryckte skänkeln lite för att öka traven. Från ganska kort trav tryckte jag superlite och han typ sköt iväg! Hahaahah dutti påni.

Lisas mamma va så snäll och filmade så här är lite bilder från filmen. Kommer lite filmer i ett annat inlägg!
/Carro




Rida rida rida rida rida!!!!

Kommer kanske bilder och filmer från ridpasset! Lisas mamma fotar och filmar!




Måndag

hej! 
förlåt för dålig uppdatering men jag har knappt varit hemma. I fredags var jag borta och på lördagen, sen igår var jag också iväg. Idag ska jag åka och träffa en kompis jag inte träffat på jäääätte länge! Sen imorgon börjar äntligen ridningen igen! Är så jäkla taggad!! Sen i veckan har jag typ fullt upp. på onsdag & torsdag ska jag gå visningar, fredag&lördag är det castingar inför fashion week som är 26:e-28:e augusti! Den 26:e börjar jag även skolan igen! Dock missar jag ju då kanske första dagarna, beroende på hu rmycket visningar jag går. SKa bli så kul att träffa klassen igen men vill ha mer sommarlov för det känns som att jag bara har jobbat den här sommarn, hahaha aja, det är ju bra pengar så det är det värt!
 
 



Flytten

Vi är igång och flyttar över allt till nya huset. Just nu sitter jag på altanen i våra nya stolar (haha), dricker en Yoggi och äter en choklad. Man är ju bara i vägen när flyttgubbarna går fram och tillbaka för att hämta flyttkartonger och allt. Har varit uppe sen 7 och jag tror att det blir nog en väldigt lång dag...
Ska visa bilder lite senare på husen och sånt, vi hörs.
/Carro




Sista natten

Nu blir det sista natten jag sover i mitt hus. Bott här sen 2005, typ 8 år nu.. Imorgon töms huset och vi åker till nästa. Vi ska upp 7 och flyttgubbarna kommer typ 8 så då börjar jobbet. Vi kommer väl antagligen hålla på precis hela dagen så blir hemma och bara flytta hela dagen.

På tisdag börjar iaf ridningen igen och jag är asssstaggad på att rida nu!!!
/Carro




Dag 3- söndag

Nu är det tredje och sista dagen på augustidressyren. Idag avgörs Lag SM finalen och andra större klasser.
Jag och Hedda är uppstallningsansvariga så vi är i stallet i hagen under dagen och sköter massa där.
Vid lunch åker jag hem, ska packa ALLT och IMORGON FLYTTAR JAG
/Carro




#Augustidressyren

Är Veterinär assistent idag så har inte så jättemycket att göra.
Igår efter alla klasser var slut åkte vi hem till Hedda och sov där. Vi åt kräftor till middag och det var asgott!!

Ikväll kanske det kommer lite gäster så vi ska väl bara äta middag där och chilla. Har filmat massa småklipp igår och idag jag ska sätta ihop alla till en film lite senare och lägga upp!

Vi hörs senare,
/Carro

Världens gulligaste häst som står uppstallad på Veda just nu. Jättesnäll och jättesöt!




Fredag

Hej!
Kom nyss hem och ska snart börja packa ihop mina saker. Ska snart ta tåget tillsammans med Alma hem till Sara, där ska vi käka middag och sen ikväll ska vi hem till en kompis. Kommer hem någon gång imorgon men vet inte riktigt när. På söndag om jag kan ska jag åka upp och hjälpa till på veda!
 
 



Augustidressyren 2013

Idag är det första tävlingsdagen av Augustidressyren. Ska strax ta moppen ut och jobba som funktionär. Efter dagen ska jag sova hos Hedda. På lördag är det heldag med tävlingar och på kvällen är det SM-fest där man får massa god mat och sånt.
Efter sover jag hos Hedda igen ;)
På söndag är jag med på förmiddagen och sen kör jag hem och fixar sista för på måndag flyttar vi!!
/Carro




Torsdag

Hej! Ska om typ 15-20 min gå ut och ta moppen ut till Veda. Först ska vi ha ett stallvärdinnemöte och planera inför hösten där och sen efter det tror jag att jag och Hanna kollar lite på ridlägret och när de är klara tänkte vi fixa hästisarna lite. Kummin och Twist dåra, och dem är helt sjukt smutsiga efter sommarhagen. Inte ytligt men mannen är lixom helt fettig om man säger så, benen är typ svarta igen och aa.. Fixa dem lite och mysa😘
Sen får vi se om vi är kvar om det är ngt med augustidressyren som ska fixas typ bygga banan, annars drar vi väl hem när vi är klara.

/Carro




Godmorgon

Hej,
Jag försökte blogga igår men då funkade inte appen...

Igår var jag iaf och jobba hela dagen, från 9-20:30, kom hem och duscha, åt och sen somna jag nästan direkt.

Idag är det ju först stallvärdinnamöte i stallet vid 10 så ska ta tåget till ormsta så plockar Hanna upp mig där. Efter mötet ska jag hem, städa lite och träffa min kusin!
/Lisa




Ponnycupen

I höst drar ju även ponnycupen igång. Jag antar att jag är med i dressyren men eftersom det är sista året jag får hoppa kanske jag är med någon enstaka match där också? Vi får se..
I dressyren hoppas jag iaf vi ska möta Djurgården igen! Det var verkligen en jätterolig match och en skitkul dag! Kan berätta lite om hela..
 
24/2-2013, fyllde år den dagen men morgonen började med en hemmamatch mot Tyresö. Jag red Twist och det gick typ ganska bra har jag för mig. Vi vann den matchen och sen när Tyresöryttarna hade åkt hem hade vi ju inget att göra i typ 1000 timmar innan vi skulle till Djurgården. Hemmamatchen var 10:00 och på Djurgården 17:45 typ.. Då jaa vi typ va ute i snön och åkte snowraser haha eller vad det nu heter.
När jag hade fixat twist efter ridningen och kom ner till ridhuset så fick jag en liten surprise när de sjöng för mig och så fick jag ett vaniljhjärta med ett brinnande ljus i. Hur fint va inte det??
2 bilder från hemmamatchen...
 
Sen typ bara chillade och sen åkte jag och Jojjo i malins bil. Vi va där jättetidigt så vi typ tog en åktur runt i djurgården xD hahaa, malin va skitsnäll och gick in och köpte två asgoda smoothies till mig och jojjo!
Sen va vi på Djurgården och de hade en jättemysig anläggning! De andra hade fortfarande inte kommit så vi 3 gick och kollade runt i stallet sålänge. Sen kom de andra och vi gick in i ridhuset på läktaren och de andra började rida fram. Jättemysigt ridhus var det verkligen! 
När Djurgården ridit klart gick vi ner och red fram. Jag fick en häst som va ganska pigg och lite stark, men efter typ 2 min fick jag till det och sen gick det skitbra. Framridningen kändes jättejättebra och den hade den skönaste galoppen jag NÅGONSIN ridit i. 
Jag startade först och då gick de andra ut sålänge. Ritten gick bra, lite spänd häst när kompisarna gick ut men den klarade det bra ändå tycker jag. När jag ridit klart red jag ut och skrittade på en volt på stallplan medans de andra red. Hästen fick ett litet täcke på sig och över mina ben som var helt is hahaha. 
 
Sen hoppade jag av när hemmaryttaren kom och gick in i ridhuset och kollade på dem andra i vårat lag. 
 
På prisutdelningen utklassade vi helt sjukt stort!! Jag red på 67,??% och jag RÄKNADES BORT. Flera matcher har den som tagit guld fått typ 65% men den här gången ÄGDE vallentuna allt!! Vi hade procenter på 67, 69, 70 och 71!!! Vi vann med typ 70-80 poäng och va därmed vidare i semifinal!!
här är två bilder från den matchen!
http://youtu.be/hxL3FU-PT0Y här är länken till min ritt på djurgården om man vill se den..
 
Åker vi tillbaka till Djurgården i år igen vill jag helt klart rida Fresco igen som hästen jag red hette!



Onsdag...

Hej! Idag är jag hemma hela dagen och packar det sista. Måste alltså packa skitmycket idag.. Imorgon ska jag till Veda och ha stallvärdinnemötet.
På fredag ska jag packa hela dagen, typ näst sista natten i huset.. Om jag hinner kanske jag kör upp till Veda och jobbar under Augustidressyren men det beror som sagt på om jag är klar tills dess.
På lördag ska jag jobba hela dagen under Augustidressyren och efter det sover jag hos Heda. På söndag jobbar jag bara förmiddag eftersom jag sen måste hem och hjälpa till att flytta över allt till nya huset. Flytten pågår typ fredag lördag söndag och på måndag bor vi i nya huset. Usch typ sorgligt..

På tisdag börjar iaf ridningen igen!! På fredag är det hoppspecial för första gången i storhästgruppen, på lördag helgjobbar jag och har även teori 13-15.
/Carro




Tisdaaag

Hej!
Idag gick jag upp tidigt för att åka till läkaren, fick med mig hem antibiotika och hostmedicin, så jag hoppas jag blir frisk nu!

Sen åkte jag och Hanna in till stan för jag skulle på en casting/fitting, efter det drog vi till Täby c, köpte en massa kläder och sen kollade vi på bio. Vi såg Känn ingen sorg och den var så jäääääävla bra!!

Nu är vi hemma och ska typ käka ngt och kolla film. Händer nog inte så mkt mer för jag ska upp tidigt då jag jobbar imorgon.
Hörs!
/Lisa




Tisdag

Idag tänkte jag fixa mina hästgrejjer om man säger så haha.. Tvätta allt, göra rent och så för att sen packa ner det i flyttkartonger. Har redan tvättat och packat ner 3 schabrak. Men nu ska jag fixa resten också. På torsdag ska jag se om jag kan försöka tömma mitt skåp på Veda som är HELT fullproppat och sen göra rent allt där lagom till terminstart också ;)
Aja vi hörs väl lite senare..
/Carro




Sjuk x1000

Hej, idag har jag varit hos läkaren och sen bara legat hemma ätit skitmycket medicin och packat fler flyttkartonger.
Idag är det exakt 1 vecka kvar tills vi flyttar, men på fredag får vi nycklarna så redan då ska vi börja flytta över massa saker eftersom nya huset ligger typ 3 min att åka bil bort från vårat hus...

Imorgon ska jag bara vara hemma och på onsdag vet jag inte. Torsdag är det stallvärdinnemöte på Veda. Fredag vet jag inte men tror jag behövde hjälpa till med flytten. Lördag är det Augustidressyren så då är jag funkis hela dagen och kanske sover hos Hedda efter. Jobbar halva söndagen och sen hem och sova sista natten i mitt hus. <3
/Carro




måndag

hej,
anledningen till att carro "fortfarande har bloggen för sig själv" är att jag knappt varit hemma och när jag har varit det har jag haft kompis här och det känns det inte så kul och att skita i dom och blogga. Sen igår var jag även och jobbade för ELLE och då kan jag inte heller blogga, jag bloggar så fort jag kan men jag tänker inte släppa allt jag gör för att skriva ett inlägg som egentligen inte typ handlar om ngt, sen är det sommarlov och jag har knappt haft ngt så jag tänker ta vara på dagrana som är kvar nu, det blir lättare sen när ridningen drar igång för då har man något att blogga om.
 
Idag så har jag sovit läääänge, kom hem från jobbet 01:00 igår, nu sitter jag och äter lite och senare idag kommer mamma hem, hon ska på ngt möte men innan det ska vi till läkaren för min hosta är fortf kvar och lika jobbig.... sen ska vi käka middag tsms och sen på kvällen åker hon upp till landet igen!
 
 



Måndag

Igår var jag på Veda och hjälpte till på ridlägret och chillade men hade skitont i örat hela dagen så åkte hem lite tidigare än jag tänkt. Hade SKITONT när jag kom hem och idag kl 8 var jag hos läkaren och jag har öroninflammation i öronen så ska äta penicillin typ 3 gånger om dagen nu...

Har inte så mycket att blogga om, har ju typ bloggen för mig själv fortfarande.
/Carro




Lördag

Hej, haha vaknade nu...
Har egentligen inget att säga men idag ska jag och elin kanske sätta oss och göra vårat teorischema och så. Ridningen börjar ju om typ 2 veckor? 3 kanske.. Ska fortsätta packa rummet också.. 9 dagar kvar nu!
/Carro




Vi anstränger oss mer än vad man tror...

Julshow
Publiken, de kommer till Veda, betalar typ 20 kr och sätter sig ner och tittar på en show. De ser våra nummer och skrattar åt vissa roliga saker, applåderar och visslar och lyssnar. Men man tänker inte på vad vi som gör showen, egentligen har gjort för den. Man ser bara det färdiga resultatet och inget hur man kämpat, fixat och ordnat innan. Vad är det egentligen att fixa tänker man? Hur svårt och jobbigt är det att göra en liten julshow. Tar väl typ 2 veckor eller något att fixa? haaahhah.. Nejnejnejnejnej
 
Manus: Flera månader i förväg sitter vi och tänker och tänker och tänker på vad våran julshow ska handla om. Såfort vi kommer på någonting skriver vi ner det i anteckningar på våra telefoner. Allt från att komma på en enda liten mening till ett helt nummer. Vi har möten efter möten där vi diskuterar och pratar om vad våran show ska handla om. Vi kommer på massa ideer efter mycket fantasi och även lite letande på sidor som kan ge inspiration. Tillslut är det dags att sätta ihop hela julshowen, det såkallade manuset. Här ska ALLT stå. Varenda litet ord som sägs, varje rörelse och varje moment ska stås med. Det kan bli upp till 50 A4-papper med superliten text på. Allt ska stås med och det är GALET mycket som ska med där. Ett manus tar flera månader att skriva och det är manuset som avgör hur showen blir. Manuset ska skrivas ut och även läggas ut på nätet på en privat sida så alla i showen ska kunna läsa och öva.
 
Musik: En show utan musik är INGENTING. På riktigt, en show MÅSTE ha musik enligt mig. Uppgiften nu är att komma på vart vi ska ha musik, vilken musik och varför? Vi har musik i typ varje nummer med flera olika låtar och då ska alla låtar laddas ner och klippas till där man vill ha den. Vart ska den starta och när ska den sluta. 
 
Musikschema: Det räcker inte bara med ett manus för även den musikansvarige behöver papper där det står EXAKT vilken musik som ska startas och när. Tydliga beskrivningar som tar flera timmar att skriva och alla låtar ska stå med. Schemat ska skrivas och printas ut.
 
Spotlight: Vi har såklart ett coolt spotlight på våra shower och det måste fixas, beställas och även den spotlight ansvarige ska ha ett tydligt papper på vart han/hon ska lysa och när.
 
Mikrofoner: Vi behöver trådlösa mikrofoner till showen för att det ska höras ordentligt och då får vi ta kontakt med företag eller personer om att få låna mikrofoner. Betalning, hämtning och installation ska fixas för mikrofonerna och ljudet den ska kopplas ihop med.
 
Planscher: Vi gör alltid planscher till julshowen som ska informera och locka fler publik. Ängnar flera timmar åt att göra den, printa ut VÄLDIGT många och dela ut till alla i usek som sedan ska sättas upp runt om i Vallentuna.
 
Klädsel: För varje nummer behövs viss klädsel. Alla letar hemma vad vi har och sen köper vi nytt. När vi har till oss själva behövs oftast ansiktsfärger, extrasaker till nummren och även hästarna ska pyntas! Då köps såsom glitterspray till glittrig hovolja.
 
Bakning: Vi säljer alltid bakat fika i pausen och fixat kan vi inte bara hitta på bordet utan allt stås och bakat i flera timmar. Vi ägnar flera timmar åt att baka, handla och fixa. TAR tid men alltid uppskattat med gott fika.
 
Anläggningen: Showen hålls i ridhuset och dagen innan showen är vi alltid där och ställer upp hela "showsplatsen". Dressyrstaket sätt upp som avgränsning, våran stora vägg med tiotal väggar ska bäras in från utomhus bakom ridhuset. Väger säkert 50-70 kg och vi är flera som sliter med att bära in alla väggar, ställa upp dem på markerat ställe och sedan sopa av all snö som följt med in. Vi börjar sen sopa alla läktare, sopa hela cafeterian. Pynta hela cafeterian med tomtar och ljus, sprayritar snöflingor på fönstren och sätter upp julgranen. Vi ställer fram betalningsbord och fixar skyltar till vart och vad allt är. Vi ställer upp stolar nere vid banan där publik kan sitta och sedan uppe på läktaren där det får plats typ hundra till.
 
Hästlistor: Vi behöver självklart hästlistor för att fördela och planera hur alla hästar som ska vara med i showen ska läggas upp så det blir "jämnt", alla hästar går lika mycket. Vilka hästar kan tas upp och när ska vilka hästar tas ner. När behöver de göras iordning osv... Vi planerar det med Malin och vi bestämmer hästar till vilka nummer, skriver ner det i dokument och printar ut.
 
Skådespelare: Vi behöver väldigt många personer som är med och gör julshowen. Vi delar upp vilka nummer och vilka roller alla ska vara och vara med i. Alla skådespelare tränar in sitt manus. Alla ska kunna det helt utantill och baklänges typ. 
 
Luciabarnen: Vi har ett luciatåg i varje julshow där barnen får vara med i ett ridande luciatåg. Till det måste vi självklart ha möten. Lappar ska sättas upp så många barn kommer. Vi ska ha utsett ansvariga för lucian och mötena. Därefter valt ut luciasånger. Leta texterna på nätet, skriva ner allt i dokument och skriva ut X-antal stycken, varje barn ska få sitt eget sångpapper där de får öva alla sånger. Vi ska samla alla barn på mötet och gå igenom klädsel för alla, träna sångerna och träna uppställning när det väl är show.
 
Upplägget av showen: Mitt under showen behövs det "funktionärer". Om den ena snabbt efter ett ridande nummer måste hoppa av hästen och springa för att byta om, för att sedan direkt springa in till nästa nummer och direkt kunna sina repliker. Då måste det finnas folk som kan komma och hålla i hästen eller hjälpa till att fläta håret eller hjäpa en att dra upp dragkedjan på sin dräkt. Allt sånt måste det ALLTID finnas någon som kan hjälpa en med.
 
Lottning: Vi måste först och främst hitta på en "lottlek". Ska det vara att man betalar för att dra en lott eller ska man lägga en slant i en burk för att sedan gissa hur många godisar det är i en skål? Det ska planeras och därefter ska priser fixas. Vi köper in flera priser som sedan ska slås in prydligt med snören och kort. 
 
För att inlägget inte ska bli meterlångt inlägg räcker det här.. Men det finns MYCKET mer än det jag skrivit. Fråga en endaste liten grej på vad mer vi gör och du har svaret direkt i handen. Det ÄR så extremt mycket vi fixar och kämpar för att göra en bra show, nästan mer än vad vi egentligen borde. Det finns ridskolor som har shower där de sitter 20-tal personer på läktaren, ridhuset är tänt och personer står i mitten och pratar utan mikrofoner och inte en enda låt under hela showen. Ett nummer där de travar 2 varv runt ridhuset och sedan klappar alla händerna och tycker det var jättebra. MEN vi gör det så mycket mer än så. 
Det är verkligen svårt att veta eller förstå när man själv inte är med och gör showen, men det man inte vet när man sitter där i sin stol och tittar på våran julshow, är hur mycket jobb det ligger bakom den. Vi kämpar och sliter och fixar, men vi gör det för er som tittar. VI tycker det är kul för att NI tycker det är kul. Ni applåderar och ger oss cred för det vi gör. Man blir skitglad rent ut sagt att höra att ens show blev bra. Det är just därför vi gör det, år för år för år för VARENDA år.
julshow11 (Kopia)julshow12 (Kopia)
julshow8 (Kopia)julshow10 (Kopia)
julshow13 (Kopia)julshow14 (Kopia)



Fredag

Hej!
Förlåt för dålig uppdatering men jag har knapp varit hemma... Sov ju hos Carro i tisdags och direkt när vi hade vaknat och käkat åkte jag hem för att sedan åka in till stan med Elin. Sen igår jobbade jag hela dagen från 9-19, var hemma vid 21, då behövde jag duscha, laga mat och sen somnade jag.. Idag gick jag upp vid 6 för att det tar över en timme att åka till studion, man måste först ta tåg, sen tunnelbana, sen byta tunnelbana och sen typ gå 15/20min. Sitter just nu i studion och har lunchrast! Tror jag slutar vid typ 17, då ska jag skynda hem för då kommer Hanna som ska bo hos mig i några dagar! Är dock fortf jätte förkyld så om det inte är bättre på måndag ska vi till läkaren...

Vi hörs!
/Lisa




Finalen..

HUR många gånger tror ni inte att jag har kollat på den här videon??? Blir fortfarande lika glad varje gång, fyfan va vi ägde. VI SOPADE BANORNA. VALLENTUNA ridklubb, GULD i Ponnycupen hoppning OCH dressyr 2013!



2:a augusti

Godmorgon, ahah ligger antagligen och sover just nu. Gjorde ett litet tidsinställt igår på kvällen (aa nu när jag skriver det här är det kväll). Men idag blir det ju, så har första inlägget kommit, och det kommer ett till 14:00 som är lååångt, men hoppas att ni ska läsa det.
Idag ska jag bara vara hemma och chilla. Vet inget speciellt jag ska göra.. Bara vara typ..
Vi hörs med lite fler inlägg senare men idag 2:A AUGUSTI blir det iaf bra uppdatering!! Flera inlägg kommer idag!



Massa massa saker bara...

Augusti, sista månaden på sommarlovet och om 18 dagar börjar jag skolan. Om 9 dagar lämnar jag mitt hus som jag bott i iprincip hela mitt liv för gott. Flyttar till nytt hus där massa projekt börjar med renovering osv.

Huset ser kaos ut just nu. Flyttlådor överallt och alla skåp är tomma. Packas fortfarande varje dag och mitt rum består av typ en säng, skrivbord, garderob och en byrå. Har fyllt snart 5 kartonger med SJUKT mycket saker och har jättemycket kvar fortfarande. Kläder och sånt. Förstår knappt själv att om 10 dagar bor jag inte här längre. Så jobbigt och sorgligt men samtidigt konstigt och lite spännande med nytt hus.

Snart börjar ridningen igen och med det börjar allt jobb så som teori, helgjobb, usek och aktiviteter. Måste få en medhjälpare till teorin som har den jämna veckor. Planera in hela teorischemat och så.

Usek kommer vara fullt upp HELA höstterminen. 2 aktiviteter varje månad och alla ska planeras och handlas till. Ha möten och anordna. 
Snart är det julshow också. Snart och snart, inte för er, men för oss i usek är det jättesnart. Helt galet att man ska behöva börja så tidigt med ett enkel liten show tycker ni säkert men det är så extremt mycket som "ligger bakom" showen. Som ska fixas och planeras. I år ska vi göra en BRA julshow med massa extra lixom. Vi vill det verkligen.

Under hösten kanske jag, Hedda och Jennie ska till ULK och vi får se om vi hinner och orkar det med. Med tanke på allt annat som måste göras i usek. Just nu har vi mer planerat än någonsin.

Alla tävlingar kommer snart igång så som Ridskolecupen, Ponnycupen och KM. Tävling längtar jag dock lite efter, så det ska bara bli kul.. 

Känns som att hela hösten och vintern är helt proppfull och det ÄR den. Den är verkligen det. Har oftast nu för tiden något att göra HELA hela tiden. Men måste ändå erkänna att det faktiskt är kul att vara "aktiv". Att komma på någonting till usek och tänka "JA omg yes det ska jag lätt fixa eller det ska vi lätt göra! Hade varit långt mycket tråkigare om jag istället tänkte "Nej skit i det det blir bara mycket att göra". 


Men just nu känner jag bara för att GÖRA allt och göra det BRA.

Jag hoppas ni förstått vad jag menat... Även fast det blev ett litet blandat och rörigt inlägg.
 
Nästa "stora" inlägg kommer 14:00- MISSA INTE



Ännu ett bombinlägg typ..

IMORGON kommer VÄRLDENS inlägg om en grej. Tankar och fakta typ. 14:00 MISSA INTE INLÄGGET



Imorgon...

...kommer ett ganska långt inlägg, ganska rörigt med massa olika ämnen i. Men kom på allt som kommer hända nu framöver, så skrev bara ner det typ...



Insläppet

Idag åkte jag till Veda vid halv 4 och vid 4 var vi ett gäng som drog ut till sommarhagen har att rida in alla hästar. Det regnade skitmycket men det var bara att gå ut i leran och ta våra hästar, hahah. Jag skulle tagit Twist först men Cyklamen höll på och försökte gå ut vid grinden hela tiden så jag fick släppa twist och ta hem Cyklamen istället. Skulle först skrittat hem honom men han var jättestressad och så så jag gick istället. Han trippade hem hela vägen och blev jätterädd för massa saker och höll på men i slutet blev han lugn. Andra rundan fick jag skritta hem twist! Hon va jätteduktig och lugn och fin.

Sen när alla va inne gick vi igenom alla hästar och gick sen ner till cafeterian och så fikade vi. Åkte hem sen och nu är jag hemma.
/Carro

En bild från idag som Anna tog, jag på Twist där framme och hanna som står brevid haha




1 Augusti

Hahaa igår fick vi långt över 200 besök, kanske tack vare länken av bästa Anna, tack!!😘
Idag ska jag vara hemma nästan hela dagen och vid halv 4 tar jag moppen till Veda. Hämtar upp lata hanna på vägen SOM HAR EGEN MOPPE och sen åker vi till stallet. Vi ska rida in hästarna från betet och så.
Vi hörs iaf
/Carro