Jobb & Ridning!

Hej! Tänkte skriva lite snabbt om igår då jag både jobbade och red innan jag stänger av datorn :)

Igår fick jag jobba med Hanna, jag var lite sen för jag hann inte med bussen så kom med nästa! Först gick det bra, vi fick även lite hjälp av Carro :) Men när Hanna sen skulle rida blev det hur stressigt som helst! Fcik springa upp och ner från stallet, vilket gjorde att jag sen hade en halvtimme på mig att mocka ett stall, ta på mig grejerna, tömma skottkärrorna, sopa så mycket som möjligt och sen hänga fram Candi's saker. Hann nästan allt!
Vi hade dressyr och jag fick trocadero! :D Ibörjan gick det faktiskt ganska bra! Men sen när vi börja galoppera gick bara allt fel och inget gick bra... Påväg upp till stallet sen börja jag även gråta lite, mest bara för att jag var arg & besviken på mig själv. Förhoppningsvis får jag honom nästa gång igen så att jag kan få lite revansch.




Hedda & Tucke

Hittade en gammal bild från en dag i sommras när jag och hedda var och red tucke!

Foto; Caroline Davidsson
image description




Ny design!


Vad tycks? :)




Skötarkurs

Imorgon är det skötarmöte och skötarkurser på Veda under ledning av Sofia, Carro och Hedda. Kurserna är brons, silver och guldskötarkurser.

Vi hoppas på många nya skötare och även att de duktiga skötarna från förra terminen fortsätter! :)




Vår= Ny design?

Våren börjar närma sig, och vid varje årstid brukar vi byta design. Snart är det dags för designbyte! Men först måste nya fräscha bilder tas! Den ska bli topp! Slå alla andra designer vi haft! Vi har planer...
Blev ni nyfikna nu? ;)



Fina minnen av Dinozar♥



1990-2011♥

image description




Far och Son


Murzyn Ox                                                       Bamyl
-Ser ni någon likhet?
(pappa till vänster, son till höger)
image description




Första designen!

Haha satt och kollade igenom vårt bildarkiv och då dök denna bild upp:

Det är våran allra första design XD Måste ju säga att dom är förbättrats VÄLDIGT mycket!




Färgglatt från Hööks

Hööks nya vårkollektion har just släpps, och denna gång hittar man mycket färgglatt och roligt! Själv tycker jag faktiskt att dessa saker va rätt fina. Härliga färger sådär till våren!


Dressyrschabrak Elevation Gold Medal® - 229:-



Lindor- 149:-
från Hööks(www.hooks.se)
image description




Raffemannen!


image description




På bussen...

Sitter just nu på bussen! Ska vara framme runt 03:15.. segt men det var den ända bussen som passade bra :P Fick även bli nattbuss så att jag hinner med ridningen, den vill man ju inte missa ;)



Mot veda!

Om ca 30min ska jag gå till bussen och åka till stallet! Ikväll är det Dressyrspecial och jag är sjukt taggad! Får se vilken häst det blir idag :) Hade jag haft min mobil hade jag kunnat ge lite uppdatering från stallet, men aa vi alla vet att det inte går...




I skolan

Hej, är i skolan just nu men har bara två lektioner kvar. Sen blir det hem och packa och sen åka hem till pappa.

På söndag är det skötarkurs igen, så då ska jag åka upp och hålla i brons eller silver tror jag :))
/Carro




Ponnycupbilder- som vi inte sett!

Titta vad jag har hittat! Bilder på VÅRA Veda tjejer i ponnycupen, som ANDRA lag har fotat! Hittade bilderna på Google. Jag tror inte att alla sett dessa!


Helena & Colleen

Jennie & Pandora

Hedda & Colleen
image description




Saffran

Hittade en bild på Google på Vedas gamla ponny, Saffran!

/Carro




Update

tjenare,
sitter just nu hemma hos Amanda, som jag även ska sova hos ikväll :)
Vi ska snart ner till ica för att hyra film och köpa B&J ^^  Senare ikväll ska vi till Täby Centrum och gå på ngn dansgrej, alla 9:or i täby har hela täby centrum för sig själva. Hoppas det är roligt ;)
Imorgon är det dressyrspecial :D Kommer dock bli lite stressigt för efter ridningen ska jag direkt in till stan och ta nattbussen upp till härnösand :P Imorgon är jag ledig! Hoppas då att jag kan fixa lite tininställda inlägg till helgen då jag inte kommer vara hemma ;)



Bloggmail

Ni glömmer väl inte att Ponnyboken har en bloggmail?
[email protected] . Dit får ni mer än gärna skicka saker. T.ex bloggtips, bilder ni vill att vi ska publicera, önskemål, failbilder, frågor eller liknande. Det är helt öppet!

Allt vi lägger upp på bloggen som kommer från våra läsare, länkas självklart, om de nu har en blogg ;)
Så glöm inte, [email protected] !




Stallvärdinna

Igår var jag stallvärdinna med Moa. Egentligen skulle jag jobbat med Hedda, men hon kunde inte så Moa hoppade in i stället.

Det började väl med att Rafiki rymde och gjorde illa min arm. Tillslut fångade jag in honom.
Resten av jobbet gick bra. Vi blev klara snabbt, och allt gick lugnt.
Jobbar även nästa onsdag igen, men då jobbar jag ist för Alexandra som inte kunde då.

/Carro




2 månader sen (!)

Har gått hela två månader sen jag tävlade Betty på Lidingö. Hon var verkligen asmysig, och väldigt personlig också. Trodde det hade gått en månad eller ngt, men tiden går ju fort.... Betty hoppade jättefint, och var hur söt som helst.
Om vi ngn gång ska tävla mot dem igen, ska jag verkligen be om att få henne då!

Bild från Lidingös hemsida.
/Carro




1 månad sen..

Hoppas du har det bra, världens finaste häst

 




Carro & Moa- Ponnycupen

Foto: Michelle Auld




Fritz

Foto: Caroline Davidsson | Kamera: Panasonic Lumix DMC-TZ7
image description




Saknar hopplägret

Det var så himlans roligt! Jag lärde mig hur mycket som helst och önskar att det var några dagar längre




@ Skolan

Är i skolan just nu, men har bara en lektion kvar. Idag är jag stallvärdinna, så hinner inte blogga ngt, men det kmr massa tidsinställt!
/Carro




Ponnycupen

I söndags var det ju Ponnycupmatch i hoppning, hemma mot Täby.


Hoppningen: Vi samlades på Veda 08:00 och började knoppa och göra iordning hästarna. Halv 10 började vi rida fram och kl 10 var det första start. Laget bestod av(startordning):
Ylva Ledberg-Chicco
Frida Carlsson-Jane
Caroline Davidsson-Moa
Johanna Lundström-Plopp
Sofia Thurén-Käck
Jennie Noreskog-Pandora

Jag hade ju då Moa! På framridningen kändes hon okej, men hon var ganska trött. I galoppen gick det sen bättre och när Frida red banan och jag väntade på min tur ökade jag galoppen en långsida så att hon skulle få lite tempo i sig. Inne på banan gick hon ganska segt mot hinder nr 1 & 2, men jag fick igång henne efter de så då gick resten av banan bra. På 2:an var hon sjukt nära att stanna, men jag var på med spöt och skänkel, så hon valde att hoppa ändå ;) haha! Blev felfri! :)

Vi fick med oss 4 fel, en rivning i våran omgång, så antingen väntade vinst eller oavgjort. De andra laget fick med sig en vägran, så matchen slutade oavgjort som vanligt, men jag fick silvermedaljen!

Hedda/Michelle var snäll och filmade mig när jag hoppade banan, men den hinner jag tyvärr inte ladda upp idag, men film kommer, det kan jag lova er! ;)
image description
image description




Ridläger

Visste ni att jag har varit på ridläger på Gotland? Det har jag iaf varit! Jag var på Sindarve ;) Det är ett ridläger där man rider på fjordingar och bara har det mysigt! Var där i 10 dager sommaren 2009. Hästen som jag hade hette Miranda :)


Nu i sommar ska jag jag på ridläger igen! Tillsammans med Elin och några till! Längtar verkligen till sommaren nuuuuuuuu.




Runhoppet-2011

Foto: Caroline Davidsson | Kamera: Panasonic Lumix DMC-TZ7

-Runhoppet 2011, Veda Vallentuna



image description




Ingen mobilblogg

Den här veckan kommer jag inte kunna uppdatera ngt om jag inte har en dator. Lämnade in min mobil idag pga min spricka. jävla buss. Det kommer ta max 10 arbetsdagar att få den klar. Så länge är jag fast med min gamla sony ericsson mobil! haha, känns jätte skumt att inte ha touchmobil!
 
var ett tag sen.. då hade man rött hår och lugg!



Ridningen

Igår på ridningen fick jag Käck! Hade inte ridit honom på 2 år och hade helt glömt
bort hur han var att rida.
Lektionen gick faktiskt skitbra! Käck var mjuk och framåt och höll inte på att "trippa"
eller göra några Käckhopp, så det gick bra! Övade på att öka traven och försöka hålla kvar honom på öppna delen av volten. Det funkade!

Galoppen gick helt okej, han kan kännas väldigt framåttung i galoppen, och det gjorde han. Han ville bryta av tidigare än vad i skulle så fick jobba mycket med det.

Vill verkligen fortsätta med Käck nu, för den här lektionen med honom var grymt kul! Lektionen kändes faktiskt väldigt lång, men jag gillade lektionen!

image description




Ridningen igår!

hej, gud vad dålig uppdatering det har varit.. jag verkligen inte haft någon blogglust på den senast tiden, men nu är den tillbaka!

igår på ridningen vare dressyr med Malin och jag fick Trocadero :D
Vi red mycket skänkelvikningar och 15m volter. Det gick faktiskt väldigt bra! Han var lugn och mjuk. Han var finast i höger, men även väldigt fin i vänster! Galoppen var lugn och fin, men måste fortf jobba på avbrottet, det blir lätt att han springer iväg i slängtrav...

Hoppas iaf att jag får fortsätta med honom nu när det bara går bättre och bättre! :)
image description




Nu börjar jag!

NU börjar jag skriva alla inläggen!

image description




Update ikväll!

Ikväll sätter jag mig ner och skriver MINST 5 inlägg! Så sjukt dålig uppdatering det varit nu, så måste fixa det ! Så förvänta er inlägg nu!
/Carro




Snart ridning!

Ska snart äta och sen är det ridning!
Igår var det ponnycup. Gjorde egentligen två inlägg men de gick såklart aldrig att publicera. Men inlägg om tävlingen kommer!
/Carro




Ponnycup idag!

Hej, förlåt för sämst uppdatering igen...
Men idag är det Ponnycup igen! Två stycken faktiskt! Först på morgonen är det hoppning. Då rider jag och ska hoppa Moa! :D

Eftermiddag blir det dressyrmatch på Tungelsta och då rider Sofia, Sandra, Alexandra och Hedda.

TAGGA!!
/Carro




Update

Hej!
Anledning till världens sämsta uppdatering den här veckan är plugg, plugg och mera plugg! Nu har skolan kommit igång mer och det är alltid ngt varje vecka och snart börjar alla nationella prov, mitt första är 7 februari.. Bläääää vill typ gråta ;(

Imorgon åker jag till Ljusdal för att spela lite curling kommer sen hem på söndag kväll, missar då ponnycupen :(

Looooovar att uppdateringen kommer bli bättre!

/Lisa




Torsdag

Hej, tänkte bara säga att vi lever...
Förlåt för sämst uppdatering, vi ska skärpa oss!
/Carro




Bad update!

Förlåt!
Men de två senaste dagarna har varit rätt upptagna.. Igår behövde jag plugga skitmycket och idag var hela familjen sjuk utom jag så jag har fått gå fram och tillbaka med tekoppar, gått ut med hunden 3 ggr och lagat mat till familjen. Noll tid för bloggning...

Men imorgon slutar jag halv 12 så ska hem och plugga lite, och ska försöka blogga lite då också.
På fredag börjar hoppspecialen igen! :D Najs najs naaaaaajs!!!
Och på söndag är det Ponnycup i hoppning, och de blir årets första match för min del!

Vi hörs!
/Carro

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2404741/images/2012/pic_185108421.jpg" class="image">




Ridningen

hej!
Först jobbade ju jag så direkt när jag kom till stallet kollade jag vem jag skulle ha och det var Trocisen :D
Jätte kul att hoppa honom! vilket jag inte gjort på flera månader :(
Iaf, han var skiiiit seg! Iaf ibörjan, han var typ en helt annan häst :o x) fick sitta med skänklarna hela tiden! Han ville hellre trava än galoppera.. vilket är ovanligt! så det blev mycket slangtrav... Den ända gången det gick lite fort var när vi hoppade runt på volten, då vill han gärna springa på, i vissa tilfällen. Men han var nog väldigt trött!
Michelle hade ju ridit honom på morgonen, jag hörde att han hade fått springa av sig i ridhuset och sen hade Hedda honom innan mig, plutten fick jobba hårt igår!

Men helt okej gick det väl! inte jätte bra men inte jätte dåligt heller ;)

Fick bli lite kort nu, måste plugga!


Foto; Michelle




Ridningen igår

Igår på ridningen var det hoppning med Anna, så fick Jane istället den här gången.
Hon var skittaggad nästan hela tiden och när vi skulle hoppa på volt gick det jättefort! xd
I början var hon rätt jobbig men efter ett tag gick det mycket bättre. När vi hoppade fram var hon galen och ville bara skenhoppa och när jag hoppade bana gick det asfort.

Haha, även fast hon var pigg så var det rätt kul att rida henne. haha, jag typ skrattade på hästryggen när hon sprang iväg xD

/Carro




ROLF-GÖRAN BENGTSSON

ROLF-GÖRAN VANN JERRINGSPRISET 2012!!!!!!!!!!! WOHOOOOOOOOOOOO!!!




Mer bilder från ponnycupen!














Vill ni se mer? ;)




Slickar på isen?

Eller vad är det Piraten annars håller på med? Men han verkar iaf tycka det är gott! ;)

image description



Hemma

hejsan,
blir hemma från skolan idag... vaknade med migrän..
Men det har redan börjat bli bättre så jag ska nog kunna både jobba och rida ikväll :)
Nu när jag är hemma ska jag nog passa på att göra alla inlämningsuppgifter och matteläxan.. tråkigt, men det är bättre om jag gör det nu.

hitta ingen passande bild direkt... så det fick bli en bild på Carro och Camino som jag tog i sommras :)




Update från skooolan!

Halloooo!
Sitter i skolan just nu, men ikväll är det ridning igen! Rätt taggad! ;)
Tror vi ska ha dressyr, och förhoppningsvis med Malin :)) Är rätt taggad på Twist så hoppas jag får henne :)
Uppdaterar nog när jag kommer hem från skolan, så vi hörs!
image description



Failbild


Haha, vad gör Käck egentligen på den här bilden?
image description




Bilder från Ponnycupen!










Tyvärr fick jag inga bilder på Emil, men de är på en annan kamera så det kommer på han också !
Bilderna här är på Michelle Auld, Hanna Jansson och Sofia Killander.
image description



Ponnycupen!

Idag har det varit Ponnycupmatch i dressyr, bortaplan på Bogesund. Vi kom dit ca kvart ö 2, fick oss en rundvisning och sen red Bogesundryttarna sina hästar medan vi andra tittade på. Sen red vårat lag, Sofia Killander, Hanna Jansson, Michelle Auld och Emil Ledberg. Alla var jätteduktiga och de va faktiskt rätt kul att titta på läktaren! x)

Ekipagen:
Sofia Killander
på Dante
Hanna Jansson på Abbe
Michelle Auld på Sture
Emil Ledberg på Mars

Efter att alla ridit gick vi upp till cafeterian där de blev fika och prisutdelning! Matchen slutade väldigt jämnt, men vårat lag lyckades ta hem vinsten! Guldmedaljen gick till Sofia Killander, Grattis!

Sen blev det fika och så åkte vi hem sen :)
Nästa helg är det 2 ponnycuper! På morgonen är det hoppning på hemmaplan och efter det är det dressyr på bortaplan!
 
Fick bara en bild eftersom jag filmade resten, så ni får en bild på Hanna & Abbe, resten kommer senare ikväll, NU BLIR DET PONNYAKUTEN!!!
image description



VINST!

Det blev vinst mot Bogesund idag! :D och ett extra grattis till Sofia som tog hem guldet!
Bilder och videos kommer senare!
Så länge får ni en bild på Hannas fina håruppsättning som jag fixade idag :)

Juste, ni missar väl inte ponnyakuten som börjar nu klockan 19:00? ;)
/Lisa




Framme!

Nu är vi framme vid Bogesund! Vi sotet i bilen, väntar på de andra och laddar mer godis! :)
/Lisa




Tagga ponnycup!

Hanna pluggar programmet några sista gånger innan vi åker!
/Lisa




Paint

Kolla va fint Hedda (www.tuckmill.blogg.se) kan rita! ;)




Godmorgon!

Idag blir det ponnycuuuuup!! Kameran ska med och det kommer bli naaajs!
NU SATSAR VI PÅ VINST! :D

Uppdatering kommer under dagen!




My Horse

I början nördade man sönder det spelet, nu har jag inte spelat det på evigheter...

Fast min häst var ju rätt fin ändå ^^


 




Godnatt

Hej!
Ja som ni märkt har jag inte hunnit skriva om lektionen igår.. Men ska göra det så fort jag kan!

Idag har jag varit med Hanna hela dagen :) vi var modeller för en dag! Först blev vi sminkade, sen fixade de håret, när de var klart tog vi bilderna och efter fick man se alla! Det var skitkul och jag vill verkligen göra det igen! :D just nu tittar vi på tv och jag har fått lite mat koma efter allt chips och godis... (idag igen...)

Imorgon är det ponnycup dressyr och det är lag 1 som rider ;) systemkameran ska med så förhoppningsvis blir det många bilder!

På måndag jobbar jag och sen är det ridning! :)

Här är en av bilderna som togs idag :)
/Lisa




Lördag

Sitter just nu och tittar på film, är proppmätt efter all choklad och allt...

Imorgon är det ju då Ponnycuuup! Bortamatch mot Bogesund i dressyr. Vi samlas där runt 2-halv 3 och sen är det första start kl 3.

Kameran laddas för fullt nu, så
Det blir mycket bilder imorgon! :D
Uppdaterar kanske på plats imorgon!
/Carro

En bild på finaste Betty jag red på
lidingömatchen. Bilden är från deras hemsida.




Ponnycup imorgon!

Imorgon är det dags för ponnycup igen!
Denna gång är det en bortamatch i dressyr mot Bogesund. Laget består av:
Hanna Jansson
Sofia Killander
Michelle Auld
Emil Ledberg

Både jag och Lisa åker med och hejjar, fotar och filmar, så förvänta er både filmer och bilder efter!




Bilder du kanske inte sett?- Dressyrspecial


Lisa & Bounty
 
Hedda & Moa

Hanna & Jane

Kanske inte de roligaste bilderna, men Hanna, Hedda & Lisa kanske inte visste att de fanns med på dessa bilder? ;)




1-2-3 [Brownie & Trocadero]




Foto: Caroline Davidsson




Colleens pappa

Kolla vad jag hittade! En bild på ingen mer än Blue Chief RC, Colleen pappa! Shit va snygg häst det var!
Tycker ni inte??

Bildkällan
bild från google




Knoppar

Ett bra exemplar på snygga knoppar, Japp!

Sofias snygga knoppar! 




Update!

Hej! Fick bounty på specialen :D tyvärr gick det bajs, skriver mer imorgon! Nu är jag på tjejmiddag och vara lite social, just nu tjockar vi oss och sjunger Singstar!
/Lisa




"Det goda gräset växer alltid på andra sidan staketet"


Sant




Känner ni igen henne?

Känner ni igen henne, Anastasia? Bilden är tagen 2008, 4 år sedan. Själv tycker jag att hon förändrats väldigt mycket, har hon inte?




Polluxböcker

Bara jag som har sjuuuuuukt många Polluxböcker? Jag prenumererade på det förut och man fick 2-3 böcker i varje paket, så när man slutade på Pollux hade man galet mycket böcker !
Och på bilden nedan så är det ungefär hälften av alla böcker jag har, så jag har väääldigt många!

men måste faktiskt erkänna att vissa av böckerna kan vara ganska bra...




Vilken var bäst?

Under 2011, så hade Ponnyboken 4 st designer, som vi tkte va ganska fina. Nu dock gillar man inte alla av dem längre. Men vilken var egentligen finast?

1. Blå


2. Beige


3. Grön


4. Rosa/Röd


-

Vilken tycker du?? :)



Ponnycuplaget från i söndags!

I söndags när det var Ponnycup i hoppning var det lag 2 som tävlade:

från vänster; Hanna Jansson & Chicco, Moa Rehlin & Jane, Lisa Burestad & Moa, Johanna Lundström & Plopp, Wilma Eidsheim & Käck, Vilma Halvarsson & Pandora



Godnatt!

Nu säger jag godnatt och längtar tills imorgon då dressyrspecialen börjar! :D ska bli spännande och se vem man får ;) jag uppdaterar mer imorgon!
/Lisa




Update!

Halloo,
Det gick skitbra att jobba i stallet igår! Var nog den bästa gången jag och hedda jobbat tillsammans. Allt gick lungt och vi blev klara snabbt.

Ska försöka hinna göra ngra inlägg idag, men ska först städa rummet och chilla lite :p
/Carro




Patrik Kittel och Rolf-Göran Bengtsson

Lite efter men ändå...

Sverige måste ju ändå vara bäst!

Patrik Kittel, världsetta i Dressyren och Rolf-Göran Bengtsson i Hoppningen!
HÄÄÄRLIGT!

google bild




Ponnyakuten säsong 3!

Som de flesta redan vet så börjar ju Ponnyakuten säsong 3söndag klockan 19:00, missa inte det! Själv har jag redan sett det första avsnittet, heh. Nellie som är med iår länkade på sin blogg då avsnitten låg ute på svtplay, som tur va hann jag se dom innan de togs bort ;)




Onsdag

Hej!
Inte sådär jätte bra uppdatering från min sida men ska försöka bli bättre! Skolan har ju satt igång och jag är redan skoltrött, det är jobbigt nu när alla lärare slänger ut alla datum till NP och massa annat som de tror att vi kommer orka, spec våran science lärare...

Aja nu till lite roligare grejer än skola! På fredag börjar Dressyrspecialen! :D Är sjukt taggad och undrar vem jag får! Förra terminen fick jag för första gången häst på lektion då jag fick rida fina Dino :') Tänkte att jag kan ju gå i genom vilka hästar jag fick på dressyrspecialen förra terminen ;)

Dinozar
Maestro
Rafiki
Bounty
Love

Tror det var så, här är iaf bilder på de alla! :) (de är i den ordningen jag skrev dom)




Stalljobb

Idag ska jag jobba i stallet med Hedda. Hinner inte blogga mer idag, men Lisa kanske gör några inlägg? :)
Jag hinner nog inte göra fler inlägg, men uppdaterar mer imorgon !




Clinic med Patrik Kittel

Den 5 februari kommer Patrik Kittel till Umeå Ryttarförening, för att hålla clinic med temat "Utbildning - från unghäst till Grand Prix". Clinicen startar 11:00 den 5:e februari och beräknas att ta ca 3 timmar.
EM-bronsmedaljören Patrik Kittel kommer till Umeå och håller clinic den 5 februari.
Bild och Källa: www.tidningenridsport.se



Ridningen igår

Igår var det ridning och jag fick Trocadero, man blir alltid lika glad när man får honom :)

Tyvärr gick det inte lika bra som förra gången :/ nää, nöjd är jag inte.. När vi skulle galoppera på långsidan var han ganska lugn, ville gärna springa iväg när jag skulle bryta av till trav. När vi skulle galoppera på volterna var han först lugn sen sprang han bara iväg snabbare och snabbare så det var lite jobbigt.. Övningen gick inte spec bra, fick inte genom ställningen ordentligt och skänkelvikningen var inte den bästa..

Aja mitt nyårslöfte var ju att tänka mer positivt så jag tänker att nu kan det bara bli bättre!

/Lisa




Ridningen

Igår på ridningen hade jag Twist. Den här gången var hon mycket lugnare, men hon bockade fortfarande några gånger. Hon höll inte på att springa undan från den andra gruppen den här gången, så kunde rida förbi den gruppen utan problem.
Vi red en liten "övning" där vi skulle rida på en serpentin och i varje båge låg det cavalettibommar och mellan bommarna skulle man flytta undan i skänkelvikning.

I början var hon rätt pigg och började lektionen med några bocksprång. x) Sen blev hon lite lugnare, men ville hela tiden trava ikapp hästen framför. Övade mycket under lektionen på att göra halter, halvhalter och övergångar så att hon skulle lyssna och att jag skulle "stoppa" henne innan hon sprang iväg.

Lektionen gick ganska bra och jag är nöjd :) Nästa gång om jag får henne då har jag kanske lite mer koll på hur jag ska göra. haha, får se ;)




Svar på kommentar

Jennifer om Ponnycup!:
Hej, jag undrar när ni ska tävla mot roo gård både hemma och borta? :) ps. Älskar eran blogg!!!!! <3

Svar: Hejsan, vi tävlade mot roo gård för precis en vecka sedan! Då kom dom till oss och hoppade, nästa gång vi möts är hos dom 18/2 :) För att se alla andra tävlingsdatum kan du kolla under kategorin ponnycupen.
Tack :)




Ponnycup!

Hej, tänkte berätta lite om ponnycupen nu :)

Vi samlades vid 08:00, vi behövde inte bygga fram någon bana vilket var tur för vi behövde tiden till att knoppa!
Carro var min hästskötare så när jag började knoppa putsade hon mina stövlar :') Jag kan ju inte säga att min knoppar blev spec snygga.. vääääldigt ojämna det var väl typ 1 som blev bra. haha, jag får nog öva lite mer.

Framridningen: Hon var inte lika framåt som förra gången, men ändå taggad! Så fort man kom åt med spöt åkte ett bakben upp i luften. :P När vi skulle hoppa fram började vi med att komma in i trav och landa i galopp, det gjorde vi på hinder nr1 och det gick bra! Sen skulle vi komma i galopp och hoppa både 1 och 2. 1:a hindert gick bra så kommer vi till andra, det kändes bra och precis när jag tror att hon ska hoppa så stannar hon och går typ in i hindret så det rivs och jag hamnar på halsen. Då blev jag inte lite sur, haha. Direkt efter gick jag på med spöt 2 gånger irad, bakbenen upp i luften och sen köra om. Då gick det! :)

Banan: Det gick bättre den här gången än förra! Vägarna var bättre och han hade bra fart. Hon hoppade fint och bytte galopp. jag fick tiden 54s, och var nästsnabbast! Jag är väldigt nöjd med ritten och det har varit jätte mysigt och hoppa Moa! Tyvärr är det här min sista PC match på HP i hoppning :( Nästa år är jag för gammal för att hoppa :( Fast kanske måste byta match med ngn, man vet aldrig ;)

Här är en bild på mig och Moa tagen av Hedda :) Carro filmade alla så videos kommer senare! :)


Sen vid 15:00 var det PC dressyr, det var hemma match mot Sundby :) Vi förlorade tyvärr med 7poäng :/ Men grattis till Sofia som fick guldet på Ludde! :D





Måndag

Hej!
Sitter just nu på tågen påväg in mot stan. Ska först till stockholmsgruppen och ta lite nya bilder och sen ska jag fixa med min onepiece :)

Var ju i stallet hela dagen igår men jag tänkte att jag skriver om ponnycupen när jag kommer hem ist ;) Ikväll är det ridning! :D

Här är en bild från igår när vi var i hagen :) <3

/Lisa




Knoppkurs

Hej,
Idag var både jag och Carro på knoppkurs à la Sofia :)
Vi lärde oss många knep och vad vi måste tänka på när vi knoppar ;)

Efter den lilla kursen byggde vi fram banan inför imorgon, det är ju ponnycup, taggaaaaa! Ikväll sover Carro hos mig. Vi ligger just nu i sängen, snackar och kollar tv :p vi ska snart sova, samling 8:00 imorgon!

Här är ett collage från knoppkursen :)

/Lisa




Ponnycup imorgon!

Imorgon är det dags för Ponnycup igen!
Det är hoppning, hemmamatch mot Lidingö och Hopplag 2 rider:

Lisa Burestad och Moa
Hanna Jansson och Chicco
Johanna Lundström och Plopp
Vilma Halvarsson och Pandora
Wilma Eidsheim och Käck
Moa Rehlin och Jane
.
Efter hoppningen är det dressyrmatch! Då är det hemmamatch mot Sundby. Dressyrlag 2 rider:

Sofia Killander och Ludde
Jennie Noreskog och Pandora
Sandra Degling och Jane
Alexandra Skyllberg och Plopp





Knoppkurs

Om någon timma eller så ska ett gäng ponnycupare på knoppkurs! Sofia Killander(www.ridskoleungen.blogg.se) håller i "kursen". Efter knoppningen så går vi ner till ridhuset och bygger banan till imorgon, då det är ponnycup igen! Lag 2 rider och det är hemmamatch mot Lidingö.

Lånade en bild från USEK-bloggen (www.vrkusek.blogg.se)



Best friends



Love & Maestro




Racerhästen

Hittade en bild från 2009, då hästarna släpptes in från hagen. Var där och tog bilder på hästarna och juste du skulle de tas in. Eftersom hästarna vet att dem får mat då springer de flesta upp till stallet. Meningen den här gången var att ta en bild på Tip Top, men istället kom lite halvt Pandora med, och hon körde race!!




Galopponnysarna !

Visste du att två av Vedas ponnysar, Bailey och Yrsa gått ponnygalopp på täby galopp? Hittade två bilder på dem från när de var på galoppen på google. Vet att den ena är Yrsa, och tror att den vita är Bailey ;)

Bailey
Bildkälla: http://hem.bredband.net/hedber/foton/kent.html 
Foto: Kent Åkesson


Yrsa
↑Foto: Caroline Törnwall



5 saker du kanske inte visste om mig

♣ Jag och Hedda har ringt till Nellie Berntsson xd

♣Jag älskar att tävla!

♣Mina idoler inom ridsporten finns på ridskolan

♣Jag funderar på att börja lägga ut mer failvideos när jag rider på bloggen xd (lockar läsare x)

♣Jag skulle vilja prova på Fälttävlan!
image description




Ridkläder från Gina Tricot

Visste du att Gina Tricot ska släppa en ridkollektion till årets Grand Prix? Riktigt häftigt faktiskt. Gina Tricot har ju aldrig gjort något sånt förut?

bild från www.ponnysanning.se



HAHAHAHHAHA

HAHAHAHAHAHAH !!!
Shit va jag skrattade när jag titta igenom gamla tävlingsbilder!! xd Hittade en bild när jag tävlade Anastasia, sitter som en hösäck och BLUNDAR i galoppen! HAHAHAHAH xD Kan inte fatta att vi kunde komma 2:a, så fult som det ser ut xD




JSM

Hej,
Ligger just nu i sängen på hotellet. För er som inte vet är jag i Sundsvall och spelar JSM i curling! Eller spelade, vi åkte ut idag.. Jag spelade sjukt dåligt idag och sista matchen blev bara jätte flummig. :p

Nu ska jag och resten av laget vänta på att hockeyn ska börja, om jag inte lyckas somna dåra ;)

Tänkte iaf ge er en liten uppdatering och att jag bloggar så fort jag är hemma och har tid!

/Lisa




Godnaaatt!

Ska snart gå och lägga mig, har gjort massa tidsinställt ikväll så imorgon blir det toppuppdatering! Massa inlägg!!
Ha det så bra så hörs vi !




Visste du att...

Idag är det exakt 3 år sen ponnysarna Fanta och Käck kom till ridskolan! ( Vallentuna Ridskola ). Hittade en bild på Fanta som jag tog, samma dag som hon och Käck kom till ridskolan. Tiden går fort...




Jag och Moa!

Här är lite bilder på mig och Moa från ponnycupen i söndags!
Foto: Michelle Auld







Ponnycup bilder

Hittade lite bilder från Ponnycupen Dressyr på Sundby som jag glömt ladda upp, så gör det nu! Bättre sent än aldrig ;)
Foto: Lisa Burestad








Vad är hästar och ridning?

Hästar och ridning, det är väl inget speciellt? Det tycker de flesta, som aldrig suttit på en häst, aldrig rört en häst eller aldrig varit nära en häst. Många ohästintresserade ser ner på hästmänniskor. De förstår inte vad som är så speciellt och roligt med att sitta på ett djur och åka runt runt runt? Men det är fel. De tänker fel. För hästar och ridning är så mycket mer.

Att ridsporten handlar om att sitta i en sadel, hålla i tyglarna och skumpa runt i en inhängad liten bana av sand.
FEL

Hästar är levande djur. De har känslor, precis som vi människor. De tänker, men inte på samma sätt som oss. Men de gör så sjukt mycket för människan. Mellan hästen och människan blir det som ett band.

Men de förstår inte de som inte håller på med hästar. Hur man kan tycka om en häst? De luktar illa och är stora och läskiga. FEL IGEN.

Om man är med en häst i en månad. Man rider den, man sköter den, man gosar med den och framförallt, man har kul med den. Då fäster man sig vid den. Man börjar gilla hästen. Den gör en glad, lycklig.

De som börjat förstå, att visst man kanske kan tycka om en häst, men vad som är så speciellt med att rida? Det är bara att hålla i ett snöre, sitta i en sadel och åka häst.

Men tar man sen med sig alla de, sätter de på varsin häst och ber dem att hoppa 1,20 m hindret i galopp. Vad händer då? Jo, Då förstår de, att ridning handlar inte om att hålla i ett snöre, sitta i en sadel och åka häst.

Men sålänge de inte testat än, säger de hur mycket som helst. Säger att hästar är konstiga. De är inte alls svårt att rida. Det är inte svårt att handskas med en häst? Det är väl bara att hålla i repet så står den stilla. Det är inte jobbigt att jobba i ett stall?

Men hästmänniskorna. De handskas med ca 500 kg häst. De mockar, sopar, packar höpåsar, går fram och tillbaka med tunga skottkärror. De hade de små fotbollskillarna aldrig orkat.

Helt enkelt; Folk borde sluta se ner på hästmänniskor, och istället förstå vad det är vi håller på med varje dag.




Bloggtips

www.nellieberntsson.se - Hästtjej som var med i Ponnyakuten 3

www.dressyrmupparna.se - Sveriges största hästblogg, många fina bilder!

www.ponnysanning.com - Sveriges största nyhetsblogg inom ridsport, VÄLDIGT BRA!

www.ponilovers.blogg.se - Hästblogg med många fina bilder och även en VRK-are!

www.vrkusek.blogg.se - Vallentuna Ridklubbs ungdomssektions blogg

www.ridskoleungen.blogg.se - Killanders hästblogg!




Ridningen igår

Halloooo, carro här. :p
Hann inte skriva om ridningen igår, så gör ett litet inlägg nu istället.
Igår fick jag för första gången rida på Twist! Lektionen gick ganska bra för att vara första gången, men hon var lite galen... När jag skrittade på lång tygel runt fyrkanten så skenade hon helt plötsligt in till mitten och bara bockade. :s Höll mig kvar, men det gick vilt om man säger så xd Sen höll hon på så i 30 minuter, att bara rusa in och bocka på spåret. Men efter att hon lugnat sig så gick det att börja "rida" henne x)

Hon hade väldigt lätt och fint steg i traven som var jätteskönt att sitta i. I galoppen hade hon en rätt konstig takt så den gick mer uppåt och bakåt än framåt. Men i galoppen sprang hon iaf inte iväg, som jag trodde hon skulle göra. I traven var hon för det mesta mjuk och fin och hade ett bra tempo.

När vi travade av de på slutet längde jag lite på tyglarna så att hon fick sträcka på halsen, och då gick hon skitbra!
Det var grymt kul att prova på Twist! Hoppas jag får henne nästa gång också ;)




Ponnycupen!

Vi samlades vid 8:00, började direkt bygga banan som malin skickat till oss via mms. När de var klart gick vi upp till stallet och började göra i ordning våra hästar, knoppa, bytte schabrak osv. Medans vi gjorde i ordning hästarna kom även våra motståndare; Roo gård. Det fick en rundtur av jennie ;)
Vi red fram och alla var taggade! Såhär var lag-uppställningen;

1. Moa & Chicco
2. Hedda & Jane
3. Lisa (jag) & Moa
4. Johanna & Plopp
5. Wilma & Käck
6. Vilma & Pandora

När vi hoppade fram var Moa as taggad! Så fort jag lättade mig ur sadeln kom hon fram i galopp. Banan gick också jätte bra! Rätt galopp, fast ibland korsgalopp men hon hoppade fint med fart och allt!

Matchen slutade oavgjort och Vilma & Pandora fick silver medaljen! Grattis! :) Nu på söndag är det Ponnycup igen, både hopp&dressyr. Jag ska ha Moa igen och jag är grymt taggad! :D
Här är en video från framhoppningen, video på hela banan kommer senare ;)





Shopping

Idag var jag och mamma på My one och köpte en ny ridhjälm till mig och lite gumminsnoddar :) Hur mycket jag än skulle vilja ha en John W eller Charles O hjälm, så är dom för dyra och jag kommer inte få en. I stället hittade vi en som satt bra på och kostade bara 398kr. Den kommer från Aequus :)





Måndagens lektion!

Hej!
Igår var det ju terminens och årets första ridlektion! Jag har ju börjat jobba på måndagar ist så jag kunde se innan vem jag skulle ha, och det blev Trocadero! :D hur glad som helst :)

Under lektionen pratat vi mycket mål och vart vi vill komma med våran ridning, jag svarade; rida höga klasser i dressyr. Jag vet att det kommer ta flera år innan jag är där, men det är fortfarande ett mål! Sen fick vi rida och tänka på hur vi ska förbättre våra "fel" om man säger så.

Idag gick det faktiskt jätte bra, är nöjd! han var jäte lugn och fin idag, spec i galoppen! Kände knappt igen honom, hah. Jag hoppas jag får honom nästa gång igen! :)
 



Stallet hela dagen!

Hej!

Idag var det ponnycup, stallvärdinna möte och ridlektion! Sen jobbade jag även :) har börjat jobba på måndagar med Sofia ist, känns bra!

På lektionen hade jag bästa Trocisen :D jag tänkte skriva om ponnycup och lektion imorgon när jag har tid, ska äta nu sen duscha ;) det kommer även komma videos från framhoppningen och när jag hoppar banan :)

/Lisa




Hedda & Jane




Ponnycup imorgon!

Hej, förlåt för dålig update!

Imorgon är det iaf ponnycup för min del. Min första match för den här terminen :) har fått veta att jag ska ha Moa och jag är grymt taggad! Efter matchen är det stallvärdinna möte och sen ridlektion! Kommer alltså bra fast i stallet hela dagen imorgon ;)

Efter som det är samling 8:00 imorgon för banbygge ska jag nu sova, godnatt!
/Lisa




Ponnycup och lektion på samma dag'

Imorgon är det 2:a januari, och då är det Ponnycup på Veda! Den här gången rider Lisa!

Sen på kvällen börjar lektionerna igen, och det kommer bli skitkul!
/Carro