ponnyboken

Hej, Lisa här
jag vet jag vet jag vet, IG till mig som carro skulle säga x) men jag har haft så mkt grejer i skolan så  jag har inte hunnit blogga "/ Sen har jag dragit ut 4 tänder och tävlat massa, som ni kanske hat läst. Men nu blire ändring det är ju sportlov och ngra dar och då blir mkt bloggning här i bloggen xD Jaaa, jag kan passa på att sägfa att imorron fyller carro och min mamma år ;D planerna är då att äta på T.G.I Fridays på kvällen med mamma, fredrik och göran (:
Sportlovets planar är :
Måndag: Vara med Carro, vi skaåka och vara i stallet ^^ sen ska vi rida, jag ska också rida igen då.
Tisdag: Få tandställning ! Kl. 8:00 -.-
Onsdag: Jobba i stallet med Carro (:
Torsdag: Kanske rida igen, Kanske träffa Carro ? ;) Vi ska också på fem-kamp i stallet ^^
Fredag, Lördag & Söndag, hmm vet inte ridktigt än x)


Nu till ridningen imåndags.
Jag fick Marre, det gjorde inte så mkt, jag var bara så taggad på att rida ^^ Lektionen blev mest lek och nästan alla red barbacka x) vi körde kull, och jag va grym ! Jag va kullare och jag tog nästan alla x) Sen hoppade vi ett litet hinder, det började bra men sen så landade jag inte bekvämt. Satan i gatan va det gjorde ont ! Och marres ryggrad är inte de mjukaste precis, utan den e ganska spetsig. aj aj aj, snacka om att det gjorde ont att gå på toa efter x) Aja när lektionen va slut så fårgade jag malin om vi kunde önska hästar till nästa gång efersom att det är lov då sa hon ja så vi i gruppen samlades på kontoret i stallet och skrev ner på en lapp vilka vi önskade, jag önskade... 1. Bounty och 2. Fanta (: så jag hoppas jag får ngn av dom (: Det har också kommit en ny ponny och en ny häst till stallet, asso omg ponnyn e sååå sööt ! men nu måste jag plugga lite och ta ngt att äta, e väldigt hungrig xD
 
Bounty och Jenka, men jenka har tyvärråkt tbks "/




Ponnycupen!

samma inlägg på www.lizt.blogg.se !

hey, Carro här. det här inlägget kommer från igår. När det var två ponnycuper hemma på Veda. Det var en dressyrmatch på förmiddan och en hoppmatch på eftermiddan ! :)

Dressyren:
På morgonen fick jag skuts av sofia till veda. Jag skulle inte tävla men jag tänkte kolla. Det var match mot Sundby. Om tjejerna skulle vinna den matchen hade dem legat lika med Sundby också kanske gått till final.
Sofia var väldigt nervös.. :P haha.
Sen började tjejerna rida fram och sen starta en efter en. När Vedas lag var färdiga red bortalaget. När det var färdigt var det prisutdelning, resultat och fika. Vann dem den matchen var dem lika med Sundby och vidare, förlorade dem var dem ute ur terminens ponnycup i dressyr. Så kom resultatet fram: Sundby vann med 3 POÄNG ! Asså fatta ! :O Så himla surt. Det skillde 3 ynka poäng från Vedas resultat.
Erika fick Silvermedalj med Jane. Sen fikade vi lite och byggde undan dressyrstaketet. När det var borta började vi bygga hoppbanan....

Hoppningen
Jag, Johanna och Hedda var där lite tidigare än dem andra så vi började bygga banan. En efter en kom alla dit och sen var banan klar. Hihi gillar den banan x) <3 Sen gick vi upp till stallet och släppte in alla hästar från hagen. Eller hästarna springer in själva till deras boxar så knäpper vi bara fast dem och stänger boxdörrarna. En häst sprang fel så det blev krock och då sprang alla hästar fel ! Hihi då fick alla hjälpas åt att gå tillbaka med hästarna till deras egna boxar. :P <3 Sen gjorde vi iordning våra hästar. Halv 3 gick vi ner till ridhuset och började rida fram. Den här gången var Chicco en aning piggare än förra gången :)
Sen var det ju såklart jag som skulle vara första start.. :P Jag red hela banan felfritt med många stora skutt <3 x) hihi chicco är ju ganska liten så han får hoppa extra högt för att klara hindren. På sista hindret snuddade han till bommen med hoven men den ramlade inte ner så jag hade tur x) haha ^^

I andra laget var det en som ramlade av på första hindret :P otur...
Sen efter ridningen tog vi upp hästarna medans alla andra byggde undan banan. Sen blev det fika. GOTT ! :D
Resultatet blev ju oavgjort som vanligt... :P Silvermedalj fick en tjej från andra laget som red Colleen och Guldmedaljen fick Jennie som red pandora ! :D Alla i vårat lag red felfritt !! :D <3

Dagens ekipage:

Dressyr:
Michelle- Chicco
Erika- Jane (silvermedalj)
Sofia K - Pandora
Lisse- Colleen

Hoppning:
Carro- Chicco
Hedda- Colleen
Lisa- Jane
Sofia T- Moa
Johanna- Marre
Jennie- Pandora (guldmedalj)




Ridningen i måndags !

hey, carro här.
sorry för dålig uppdatering. Men nu har jag äntligen tid att skriva ! :)
Nu är det fredag :D och på söndag är det ponnycup ! :)
Men det här inlägget ska handla om ridningen från i måndags ! :)

Iaf, jag och lisa skulle ha pandora och fanta. Men det blev byte så jag fick paloma och lisa fick marre.
VI övade på volter, skänkelvikningar och galopp. :) lektionen var ganska rolig och det gick JÄTTEBRA för mig ! :D
Lisa har skrivit om hur det gick för henne på hennes blogg http://cagetown.blogg.se !

Men nästa gång blir det typ byte ! :)
hihi jag vet, ett kort inlägg men jag ska kolla på tv nu x) hejdå ! :D <3



Ponnycup !

hey, carro här ! :)
idag har det varit två ponnycuper i hoppning. Först en bortamatch mot Upplands Bro där Lisa red, sen en hemmamatch mot Gustavsberg där jag red :) Jag Carro red Chicco på hemmamatchen (:

Upplandsbro - matchen:
Kl 8 på morgonen var Lisa på Veda med alla andra och åkte till Upplandsbro. Jag Carro var ju inte med och kollade men jag fick höra sen hur det gick. Alla i laget red felfritt och Sandra fick silvermedalj! Lisa tyckte verkligen om sin ponny :) hihi den hette Ubbe tror jag xP
Efter matchen åkte dem tbx till veda...

Hemma matchen:
Klockan kvart över 11 på morgonen var jag på Veda, ensam. Det var bara Malin som red sin häst Fleetwood i ridhuset och hennes hund Markus där. Jag fixade mina ridgrejjer och sopade hela Caféterian. Sen kom Hedda & Johanna. och efter det kom alla andra från Upplandsbro matchen tbx :)
Vi började med att bygga bana. Sen gick vi upp och fixade hästarna. Sofia kom och knoppade Chiccos man så det blev aaaassnyggt ! Sen gick vi ner och började rida fram . Chicco var jääääätteeeeseeeeeeggggg ! ;O Men när vi började hoppa fram på några hinder blev det fart i honom ! Jag fick starta först igen och Chicco var väldigt taggad ! ;) Jag blev felfri och red på tiden 1.06. Matchen slutade oavgjort. Sen efter ridningen när vi fikade var det resultat ( Vilka som fick Guld & Silvermedalj ). Först sa dem vem som fick Guldmedalj, Det blev tjejen från Andra laget som red Chicco, Sen sa dem Silvermedalj, det blev...... JAG ! :D hihi blev asglad för det blev min första medalj. Så fick jag hålla ett tal inför alla x) hehe ^^

Efter matchen när nästan alla åkt hem så frågade jag Malin om jag kunde få Pandora imorrn, och jaa det fick jag ! :D hihi glaaaad !

Men nu ska jag dra ! Hejdå <3



Måndagsridningen

hey, carro här.
Det här inlägget  kommer ifrån i måndags när det var ridning ! :)

Denna gång var det byte. När jag och lisa kom till veda hämtade vi våra saker i skåpen. Vi såg på lektionen innan att det var hoppning. Najs ! Sen gick vi upp till stallet för att kolla vilka hästar vi skulle ha.
Jag fick Paloma & Lisa fick Käck. Det var typ 2 år sen då jag red Paloma så det skulle bli spännande :)

När ridningen började skrittade vi först, sen körde vi trav på volterna och lite skänkelvikningar. Paloma var jätteduktig och gick fint på tygeln för det mesta. Det var bara några gånger hon skyggade till huvet åkte upp i taket. Sen började vi hoppa. Vi hoppade 2 kombinationer och 2 rätuppstående. Först hoppade vi fram och sen hoppade vi en bana.

Såhär gick det för oss:
carro:
Det gick faktiskt JÄTTEBRA ! : D riktigt nöjd ! Det var både roligt och lite utmanande att rida Paloma. Hon var jättepigg och hoppade fint på alla hinder. Hon var inte så lätt i skänkelvikningen men det fick bli som det blev ;) Jag var iaf nöjd.

lisa: Nu vet jag inte exakt hur det gick för lisa men vi snackade lite efter ridningen. Hon var inte så nöjd sa hon... Jag tyckte hon red jättefint men det tyckte inte hon :P Men vi båda hoppade banan felfritt :)

Efter ridningen var vi på Usek´s årsmöte. Där var det fika och snack, efter det var jag jättetrött och det blev direkt hem och sova x) hehe

Bild 1: Paloma
Bild 2: Käck
Bilder fotade av Caroline Davidsson






~ Ponnycup ~

tjeeeeenare tjeeeenare !
Igårvar det ju ponnycup och jag Lisa tänkte berätta hur det va (:
Carro sov hos mig alltså fredag till lördag, på morgonen hade mamma gjort fattigariddare till oss, mums säger jag bara ! Sem efter frukosten spelade vi lite Wii, det va kul ((: Sen körde mamma mig, Carro och Ebba till Veda, där väntade vi på att alla skulle komma så att vi kunde åka, jag och Sandra åkte med Elin, fast vi kom lite efter för vi skulle köra hem Vilma på vägen, och då upptäckte vi att vi bor sjuuuukt näsra varandra ! Vilma och Elin är syskon, och dom bor vid kragstalund station och det e typ 2 min från mig ! Så idag ska vi ses och ha en skräckfilmseftermidda ;D Iaf, vi kom fram till Haninge så visade de runt oss i stallet och vad får jag syn på, 3 fjordingar från Sindarve !! Jag va ju på ridläger där med alexandra 2009 ! Iaf det gick 2 fjordingar med och dom fick jag och Elin rida, jag fick rida Bandit (: Som alexandra hade på ridlägret när vi vadär, men nu vaa han så fet att så fort han började trava så dallrade fettet x) heeh sötis, och Elin fick rida Minta, också där ifrån (: Tyvärr så förlorade vi, jag red som en efterbliven apa, tycker synd om hästen, men han hade inte sin bästa da heller.. Han sprang på sidav av 2 hinder 2 gånger så det blev 8 fel till mig... tyvärr så blev också Elin utesluten, men dom där fjordingarna e så jeeevla starka ! MEN Lisse fick guldmedalj ! : D jag och elin garva sen för att vi red så dåligt, roliga människor vi e, Carro tog massa bilder och har lagt ut dom på facebook om ni vill kolla ;) Nu måste jag gå och plugga, så att jag kan träffa Elin sen ;D

jag och bandit, Foto: Carro




Ridningen :)

halloj ^^ Carro här !

Igår på ridningen var det byte, men malin var sjuk så det blev inget byte x) Förutom för mig och lisa. Jag hade först trocadero och lisa lili. Jag vill ju inte ha trocadero så jag fick lili och lisa trocadero ;)
Vi red för Anna Wass igår. Det var najs (y) Jag fick jobba mycket med lili för att få henne att gå på tygeln, tillslut gick det. Vi började öva på volter, sen skänkelvikningar, galopp mm. I slutet av lektionen skulle vi stå i jockeysits och skritta, trava och Galoppera ! Man fick jätteont i benen och blev också väldigt trött i dem av att stå så länge med så böjda ben. Men det var roligt :) så nu sitter jag här med träningsverk :P som gör ganska ont då ♥

Såhär gick det för oss: 
Carro
: Det gick helt OK. Ibland gick det bra, ibland mindre bra. Men det gick aldrig riktigt Dåligt ! Lili var ganska pigg men det gick bra endå. Galoppen var inte den skönaste men vi övade ju mycket på att stå i lätt sits så det var ingen fara ^^ Men lili var duktig. Var kul att rida en häst man inte ridit på länge. NU längtar jag till hoppningen med lili. Hon brukar ibland springa på sidan om man inte är bestämd, men jag gillar utmaningar. När det har med hästar att göra !! Det blev även premiär för mitt nya ridspö på lili 8) behövde bara säga det ^^

Lisa: Trocadero var jätteduktig. Det gick jättebra hela lektionen. I slutet av lektionen när vi galopperade i lätt sits började Trocadero skena och då blev det bara att fort ta ut fötterna ur stiglädrena där vi hade fötterna, in i stigbyglarna och stoppa honom. Men det gick bra. :) Och jag tror nog att lisa vill att jag ska skriva att hon älskar honom ;) <3


Lili :) Foto: Caroline Davidsson - 2011

Trocadero :) Foto: Hanna Jansson - 2010