Fredag

Idag vaknade jag vid halv 10-10 tiden. Åt frukost och sen tog jag moppen ut till Salza där jag var ungefär vid 11. Solen hade kommit fram då men det blåste ganska mycket, men ändå rätt varmt så jag tänkte rida ut.
 
Hon var som vanligt rädd för stenarna vid en väg precis i början av rundan där hon vände runt och höll på och ville inte gå förbi haha... Tillslut kom vi förbi den och sen kunde vi trava på två vägar. Ena är grusväg och andra mjuk skogsväg typ, eller vad man kan säga fast det är mitt ute på ett fält. Men travade iallafall på dem vägarna och hon är alltid så himla fin när man rider utomhus! Hon spänner sig dock och tittar på rätt mycket och helt plötsligt kan det bli en tvärnit men det hände inte jättemånga gånger idag faktiskt haha. Hon var jättefin i traven och travade på bra. Sista biten hem måste man skritta då den går på asfalt sista 25 minuterna typ. Rundan tar ca 50 minuter och det är som sagt väldigt mycket skritt men det är en bra runda om man ska ta det lugnt med bara lite jogging.
 
Man rider bort på en liten bred slinga över ett fält bort mot en gård. Där hoppar man av och leder hästen igenom gården och när man kommer ut på grusstigen kan man hoppa upp igen och på den vägen kan man trava. Så kan man trava en bit tills man kommer till en kyrka och där börjar asfaltsvägen så då är det lång skritttur hem.
Men hon var iallafall duktig, inte överdrivet tittig och vi kom igenom rundan och hem igen! ;) Efter det så fixade jag henne, hon fick sen äta sin lunch i boxen medans jag fixade alla grejjer och efter det fick hon gå ut i hagen igen!
gammal bild
 
Efter stallet åkte jag hem, åt "lunch" aka yoghurt och flingor nr 2 för dagen. Direkt efter bytte jag om och åkte till Hedda. Var där en liten stund och sen åkte vi till Torsholma. Hedda red Bailey och sen fixade vi honom och utrustning till imorgon när dem ska tävla. Efter åkte vi hem till henne, åt middag och bara var och vid halv 10 åkte jag hem igen.
 
Imorgon blir det upp tidigt. Jobbar i stallet 7-16 så jag ska faktiskt gå och lägga mig nu. Men vi hörs imorgon!



Dag 12. Mina bra och dåliga sidor inom ridningen

Samtidigt som det är viktigt att kunna erkänna sina svaga sidor i ridningen för att kunna utvecklas tycker jag det är lika viktigt att kunna veta sina bra sidor också! Man är inte bara dåligt lixom, lyft fram det man är bra på också!
 
Jag är alltid väldigt noga, på tävling som mest. Jag tänker under hela ritten, tänker alltid på vägarna och steget före. Tillexempel, där är det en 15 meters volt i trav, då ska jag sträcka på mig och lägga volten exakt vid bokstaven. Haha programet sitter lixom i mitt huvud långt bak så jag "hinner" alltid tänka på detaljerna.
Jag rider mycket framåt, och inte bakåt dvs jag glömmer aldrig bort att rida framåt
Jag är inte rädd för att korrigera eller få igenom någonting som sitter fast så att säga ;) Ger inte upp med hästen om det går dåligt.
Jag har relativt lätt för att snabbt hitta knappar på nya hästar. Haft väldigt stor nytta av det i Ponnycupen och det är nog mycket ifrån PC som jag lärt mig! ;)
Rider hästen rak och stadigt, sällan förböjd eller vinglig utan rider framåt med skänkeln och hittar balansen typ haha låter lite random men aa ;)
 
Jag lägger lätt ner handen för mycket, måste lyfta upp den mer och vrida om den med tummen i högsta punkt. Hamnar lätt på sned ungefär i vinkeln som på bilden nedan.
Jag höjer alltid högeraxeln i högervarv vilket gör att jag blir helt sned. I vänster varv är det inte lika stort problem men jag hamnar lixom med ena axeln flera centimeter över andra axeln.
Upp med hakan och blicken!! Den får inte inte inte glida ner!
Böja mer på armbågarna! Även fast det är något som börjar bli bättre nu så behöver jag få en ännu tydligare båge!
Säckar ibland ihop mig i övergångar från galopp-trav eller trav-skritt. Måste sträcka på mig och verkligen rida in i övergången!
 
//Carro



Dåligt väder...

När jag vaknade var det grått och mulet ute med regn så om det fortfarande är så när jag ska rida så blir jag nog inne. Har precis ätit frukost och ska nu byta om och göra mig iordning och sen ta moppen ut till Salza.
Om vädret gör en vändning så tänkte jag rida ut en sväng, annars blir jag inne och bara joggar. Lugnt ska det iallafall vara vad det än blir.
 
Vi hörs senare!
//Carro



Salza

Idag slutade jag tidigare så jag hann ut till Salza tidigare också! Var där vid 3 och fixade först lite stallgrejjer och sen tog jag in henne och fixade henne.
 
Red ett rätt intensivt dressyrpass i ridhuset i kanske 50 minuter. Precis när jag kommit in i ridhuset och skrittat och travat fram henne kom världens oväder. Spöregn först så man hörde knappt sig själv prata där inne och när det hade slutat kom det hagel och storm.. Tack gode gud att det finns ridhus alltså.
 
Hur som helst var Salza myyycket bättre idag än sist. Hon börjar bli bättre nu både med mig och Linnéa. Mycket mer framåt och mjukare så idag var det mer fokus på annat än lösgörande. Red först lite samma sak som vi gjorde på lektionen på veda igår. Öppna på långsidorna och sen 10-meters volt vid varje hörnbokstav och B & E. Var bra för att få henne med på yttersidan och mjuk i båda sidorna. Red sen lite halter och uppridningar som jag märkt är sjukt svårt, i alla fall för mig på henne. Vingel fram och tillbaka på medellinjen och sne halt och allt, det blir det lite mer träning på tror jag om vi ska komma till start någon dag ;)
 
Red sen lite galopparbete med tempoväxlingar och övergångar och lite enkla byten som vi börjar lära henne nu. Hon är jätteduktig och det går framåt hela tiden! Något som jag däremot måste måste träna mer på är övergångarna galopp till trav då det blev för lång bromssträcka och jag orkar inte hålla ihop henne och sen drar hon iväg lite i traven sen så dem måste vi träna mycket mer på.
 
Annars var hon faktiskt väldigt fin idag! Ovanligt mysig i stallet dessutom ;) Imorgon ska jag dit igen innan lunch tror jag. Om det inte regnar ska jag rida ut en sväng tror jag. Blir nog inte den långa rundan då jag inte är helt 100 på vägen än men ut ska vi i allafall om det är fint väder! Annars blir det lite lätt jogging i ridhuset tror jag, kanske lägger fram någon bom eller så. Vi får se men lite variation från vanligt dressyrpass i alla fall.



Dag 11. Hästbloggar jag läser

Det är enligt mig färre och färre hästbloggar som nu för tiden är roliga att läsa, antingen läser man bara massa yada yada eller så är det bara massa bråk på bloggarna. Men nu på senaste har jag börjat läsa 3 större hästbloggar. Har läst dessa väldigt mycket men ca ett halvår tillbaka har jag inte läst deras bloggar, tröttnade lite faktiskt, men orkade främst inte läsa så mycket bloggar då det tog tid.
Bloggar kan verkligen växa och bli bra igen ;) Dessa tre bloggar pratar jag om:
 
Team Tyra
Tyra Sjöstedts hästblogg läste jag mycket förut, men ett tag där så slutade jag läsa den. Nu tittar jag in varje dag, skitkul att läsa där nu! Hon har köpt en hästgård, har alla sina hästar där och det är superkul att se så mycket bilder. Hon lägger upp ur vardagen verkligen och sånt gillar jag. Att lägga upp en bild som är ny för varje dag. Det är något jag själv skulle vilja ha på min egen blogg. Bilder från varje ridpass och varje dag i stallet. Mycket roligare än att se 8 månaders gamla tävlingsbilder varje dag. Har dock aldrig någon som kan fota tyvärr. 
Men Tyras blogg har blivit mycket mer intressant att läsa nu och den är absolut värd att titta in på!
Här är en film hon gjorde med H&M, haha tycker blooperna(vad heter det ens?!) i slutet är så jäkla kul, haha ni måste kolla!
 
Ztreliin
Linn Strelin gör först och främst alltid väldigt fina designer tycker jag ;) Men hon uppdaterar alltid "dagligt" med nya bilder och visar alltid upp mycket! Har inte så mycket att säga men det är alltid kul att läsa bloggen :) 
(bilden är såklart från hennes blogg)

Nellie Berntsson
Den här bloggen känner ju alla till. Läste den 2009 när den hade kanske 100 läsare, då va den helt okej tyckte jag. Sen fick den ett jäkla skott rakt fram och blev stor, och ett tag blev det lite för mycket. Har läst den fram och tillbaks men slutade läsa den när det blev bara massa långa deepshit inlägg och inte så mycket hästigt.
Idag har hon två(?) storhästar som hon hoppar med, men framför allt tycker jag ändå det är häftigt att hon som 14 åring har gjort så jädra mycket. Hennes CV går ju inte att jämföra med någon annan i hennes ålder. Hon har kommit sjukt långt och hon kommer defenitivt att gå ännu längre ;) 
Tycker hennes blogg blivit mycket bättre med åren och nu är den mest spännande för att hon skriver så mycket om sina hästar, vilket jag tycker är intressant.
(bild från tidningen ridsport)
 
//Carro



Jim

Ikväll på Veda red jag Jim och vi red dressyr för Magnus. Vi red massa skänkelvikningar, 10-metersvolter och sånt basic.
 
I början var han faktiskt väldigt fin och duktig, bara lite småsaker som var lite jobbiga men han kändes ändå bra och flyttade bra undan för skänkeln.
Ju längre in i passet vi kom så blev han mer och mer jobbig. Tillslut stod han iprincip och hoppade på stället, galopperade på stället, kunde inte skritta och var allmänt stissig lixom. Blev rätt svårt så det gick inte så jättebra med traven på slutet.

Galoppen däremot var helt okej. Lite jobbiga fattningar då han drog in små minibockningar men annars när galoppen kom igång så gick han helt okej ändå.
 
Det var inget toppenpass men alls men inte det värsta vi gjort heller, är nöjd med början men slutet var inge vidare.
 
Här är faktiskt en bild från idag, inte ofta man har sånt ;)
//Carro



Dag 10. Ridfilmer

Istället för att lägga upp alla nya filmer som ni redan sett på senaste tiden lägger jag upp lite gammalt med Twist! Har inte ridit henne på ett tag(undantag vid julshowen i några minuter), förut tävlade jag ju och red henne hela tiden. Filmerna är ca 2 år gamla men kul att kolla tillbaka på!
 
Ridskolecup hoppning 28 oktober 2012- första tävlingen med henne, hahah ;)
 
Hoppspecial 4 januari 2013
 
Ponnycup hoppning 6 januari 2013- Första ponnycupen på Twist
  
Ponnycup hoppning 17 februari 2013
 
Ridskolecup hoppning 7 april 2013
 
Ridskolecup hoppning 5 maj 2013, Tidshoppning, hade snabbast tid men tyvärr rivning på näst sista hindret i omhoppningen ;)
 
Ridskolecup Hoppning Final 6 juni 2013- Vinst :D
 
Dressyrläger 24 juni 2013
 
LA:1 programridning 28 juni 2013
 
//Carro



Nytt

Som ni ser så har jag ändrat lite med design och sånt idag. Ser iprincip lika dan ut som den andra bara att Heddas bild inte är med, men jag ska ha den här designen tills jag har lite nya bilder! Linnea (Smith) inte ägare ;) ska ev. följa med och fota hos Salza någon dag och då hoppas jag kunna använda dem bilderna!
 
Nu ikväll ska jag plugga matte inför prov imorgon men först gå ut med hunden!
Förra sommaren på Zimba, ser rätt varmt ut tycker jag haha, just nu är det perfekt värme när solen ligger på. Även fast det är superskönt med värme är det samtidigt rena plågan när man rider och är i stallet...



Städning

Håller på att städa upp lite här på bloggen och det är lite som ska fixas nu när jag är själv här. Idag har jag rensat i kategorierna och slagit ihop flera kategorier, t.ex alla dressyrläger ligger i en samlad kategori och jag har döpt om lite. Inläggen är fortfarande kvar men jag har som sagt organiserat upp det lite i kategorierna.
 
Mer utöver det ska jag fixa det här:
* Ny design
* Ny presentation på framsidan
* Ny presentationsbild
* Fixa de socialamedier kontona- är osäker på om jag vill behålla instagramkontot bland annat.
* Fixa till designen för mobilanpassningen
 
För er som någon gång vill läsa tillbaka på Heddas gamla inlägg finns alla dem inläggen självklart fortfarande kvar! Alla dessa inlägg hittar ni under kategorin Övrigt!
Hahah vacker outfit.. Förutom strumporna som gled ner under hela ritten ;)



Vecka 18

Måndag: Ingenting
Tisdag: Ridlektion på Veda
Onsdag: Rider Salza
Torsdag: Rider Salza
Fredag: Jobbar i stallet 7-16
Lördag: Ingenting tror jag
Söndag: Jobbar i stallet 7-16
 
//Carro



Dag 9. Mina tips

Lite tips på hästsaker alla borde införskaffa ;) 
 Hjälmspray, Charles Owen. 89:- på Stockholm Ridsport.
Den här sprayen är sjukt bra som man sprayar i hjälmen efter ridning. Blev "tipsad" av den av Hedda från början och nu har jag alltid i den sprayen i hjälmen efter ett ridpass. Den luktar supergott, lite citrus och den fräschar upp hjälmen bra. På sommaren är den som bäst då hjälmen blir genomblöt, spraya i och låt torka i någon timma sen är den torr och luktar gott!
Kingsland Nylon Ridstrumpor, ca 200:-, Stockholm Ridsport, My One etc
Dessa ridstrumpor är de absolut enda jag rider i. De är tunna runt vaden så tar inte mycket plats i stöveln, och nere vid foten är det tunnt och skönt bomullstyg. De är inga jobbarstrumpor eftersom de är "ömtåliga", tunna alltså och kan gå sönder om man fastnar i något, men de är bäst att rida i! Jag rider i dessa året runt och de kan jag verkligen rekommendera! Man får med dem i 3 pack så alltså 3 sånna för ca 200:-.
 
Roeckl ridhandskar, 349-399:-, Stockholm Ridsport, My One etc.
Absolut bästa ridhandskarna du kan ha. Jag rider bara med Roeckl handskar och de är för det första sjukt sköna att ha på händerna, men de har jättejättebra grepp och är dessutom snygga! De vita perfekta till tävling och sen välj favoritfärgerna till träning och vardag! Jag själv har bruna, svarta, svarta med vita detaljer och vita! Det FINNS inga bättre ridhandskar än Roeckl, och det tror jag fler håller med om ;) Inte jättedyra skulle jag påstå, vissa kanske tycker det men dem är värda varenda krona!
 
Silikonband, 15:- Typ alla hästbutiker i världen ;)
Ni som fortfarande envisas med att knoppa era hästar med vanliga gummiband måste slänga dem och köpa dessa! Dessa är lite bredare, men de håller 99 av 100 gånger, man kan dra och slita i dem sjukt hårt innan de spricker, vilket inte går med vanliga gummiband. De finns i flera färger så det finns för alla hästars manar! Knoppa med dessa så slipper du bli arg och få ont i fingrarna varje gång ett gummiband spricker :)
 
(bild från Hippson) 
PS of Sweden hästgodis. Liten burk 50:- Stor burk 100:-, Köpte i Friends under horse show
 Köpte detta hästgodis under Horse show i friends arena 2014. Det är som lösgodis, luktar suuupergott om allt och det är olika godisar i massa olika smaker som man får plocka i en burk. Min burk står i skåpet på Veda så varje gång jag rider och hämtar stövlarna osv tar jag några godisar till fickan ;) Det här godiset är dessutom nyttigt och helt fritt från socker och konserveringsmedel så vill ni ha hästgodis hemma så tycker jag ni ska köpa detta :) Vet ej vart man kan handla det förutom under horseshow så hittar ni det inte själva får ni väl vänta några månader haha.
 
Magic Brush- 149:- 3-pack, ÖVERALLT
Många har säkert redan dessa borstar men om du inte har så måste du verkligen köpa dessa! Superbra borstar gjorda i mjuk plast, och piggarna kan typ inte gå av haha. De funkar att borsta med typ överallt, både på hästen och sig själv och de är riktigt riktigt bra! Som en piggborste nästan fast piggarna är mycket mjukare och mycket tätare så den får med sig all smuts. Eftersom de är i plast kan man också använda dem när man t.ex schamponerar hästen. De säljs iprincip i varenda hästbutik nuförtiden så köp köp köp!!
 
 Blinghårnät till donut, 30-100 kr
Istället för att behöva bomba sin håruppsättning med massa diamanter och grejs så räcker det istället med att ta detta hårnät över med pärlor i. Pärlorna är små men syns ändå så det blir fint i håret. Nätet hjälper dessutom till att hålla håret på plats. Man kan såklart ha andra dekorationer i samtidigt som man har nätet men nackdelen blir att det kan va svårt att få ut dem om de har trasslat in sig i nätet. Fint nät som finns i typ alla hästbutiker.
 
Stübben tvål- ca 129-149:-
Världens bästa smörjtvål som finns iprincip i vilken hästbutik som helst. Billig för den bra kvalité den har. Lädret blir jättemjukt och rent på både ut och insidan. Tror man får med svamp i dem eller drömmer jag kanske? Jag har iaf en svamps som är exakt rätt storlek för burken! Denna slår nog alla tvåler du kan hitta, Inget mer att säga ;)
 
Leovet Conditioner- 139:-, Sthlm Ridsport, Hööks osv
Linnea hade en sån här och jag provade den i manen på Jim och det är typ ett mirakel haha! Jag har testat i mitt eget hår haha. Det löser ut alla tovor på bara några sekunder och blir jätte lent och följsamt. Nackdelen var att det luktade medel om mitt hår så det ska ju vara på hästarna ;) Perfekt att ha i man och svans, som ett mycket bättre pälsglans som håller längre. Verkligen superbra!
 
//Carro



Söndag

Nu är jag hemma igen efter en heldag på Veda! Det var allsvenskan division 3 på Veda och vårt duktiga lag kom 2:a! Flera individuella placeringar från VRK-ryttare och i både för och lagklassen så vann VRK ekipage!

I förklassen vann Helena & Ebbe ch Anna & Cyklamen kom 3:a!
I Lagklassen vann Madde & Toy och Evelina & Filiz kom 5:a!
 
Lånar lite bilder som Linnea(www.vrkryttarna.blogg.se) har tagit, superfina!



Dag 8. Mina ridutrustning - Hästens

Eftersom jag inte har någon egen häst så har jag inte så överdrivet mycket grejjer till just hästen, men de få schabrak, lindor, pannband och sånt jag har tänkte jag ändå visa!
 
Schabrak:
Har 4 st, använder 1, ibland 2 haha.
 
1. Vitt allround/dressyr schabrak- Vallentuna Ridklubb schabrak. Från Sjöhagen tror jag, vann det under ridskolecupfinalen 2014 i dressyren där jag kom 3:a. Tunnt och bra schabrak som dock fått "Smutsskador" eller vad man kan säga, det svarta där sadelgjorden sitter som inte går bort i tvätten. Detta använder jag alltid på tävling, ibland vid andra tillfällen.
 
2. Vitt dressyrschabrak, Gold Medal, Hööks.(Sytt på VRK-loggan själv). Lite tjockare schabrak men snyggt. Använder inte så ofta dock när jag fick det tunnare men använder ibland.
 
4. Rött dressyrschabrak, Showmaster Hööks. Tunnt och bra schabrak som jag köpte till KM-2013. Har använt det knappt någonting. Julafton och KM typ haha...
 
TILL SALU OM NÅGON VILL KÖPA! 4. Rött allround schabrak, strl ponny. Köpte för tok längesen och har aldrig använt. Skulle ha på hopptävling var tänkt men det blev aldrig så haha. Det är väldigt litet, passar typ A, B och liten C ponny men om någon vill köpa det får ni gärna göra det haha. Superbilligt kan ni få det för jag vill inte ha det kvar. Helt och stilrent schabrak, aldrig använt. hör av er! ;)
 
Lindor:
Har 4 olika par i 3 olika färger. Alla i 4-pack.
Har i färgerna marinblåa, röda och vita.
De blåa kommer från något random märke, köpte på Ninas Häst och Hund fast egentligen typ gratis ;) De röda är från Hööks och de använder jag typ bara på julafton haha. Sen har jag två par vita, ett par från Anky och ett par från Royal någonting heter dem. De från Royal använder jag inte så ofta dock. Alla är vanliga fleecelindor.
 
Pannband:
Har 3 par. Alla är bling bling i olika former och design.
TILL SALU OM NÅGON VILL KÖPA! 1. Tjockare svart blingpannband, strl ponny men ganska stort ändå. Använder det aldrig(eftersom jag rider storhäst och det är ponnystorlek) så skulle faktiskt kunna tänka mig att sälja det billigt om någon vill ha det. Ni får höra av er via kommentar eller vad som helst om någon vill köpa det! Alla stenar sitter kvar!
 
TILL SALU OM NÅGON VILL KÖPA! 2. Tvådelat blingpannband. Alla stenar är kvar även här. Glittar fint! Vet inte vilket märke det är men är köpt på Ninas häst och hund. Kan tänka mig att sälja även detta. Strl full, funkar på större ponnys också. Samma här ni får höra av er om ni vill köpa!
 
3. Mitt senaste pannband och det använder jag endast på tävling. Pärlor med bling mellan typ vart 5:e pärla. lite V-format pannband. Ingen aning om märke men köpte i Friends på horseshow 2014 billigt och det är enligt mig mycket fint, speciellt på pandora ;)
 
Ryktgrejjer:
Ryktväska Showmaster, Hööks. Stor och rymlig! Har även 3(!!!!!) ryktlådor som jag köpte som en galning när jag var mindre. I 3 olika storlekar, liten mellan och stor. Kan tänka mig sälja alla 3 för någon krona så vill ni ha hör av er så skickar jag bilder. Vi snackar om max 50 kr för den stora och den är väldigt stor!
I väskan har jag bland annat:
-Hårda och mjuka borstar
-Ryktskrapa
-Magic Brush
-Tvätt och putssvamp
-Svans- och man borste
-Hästsnoddar i svart och vitt
-Hovolja och pensel
-Glansspray
-Man balsam
-Schampo
-Ryktsten
-Sax
-Hårborste och mankam
-Idominsalva och Babyolja
-Hovkrats
-Läderbalsam och sadeltvål
 
Hästgodis(haha):
 Bara för att fylla ut inlägget haha. Har en burk med naturligt hästgodis från PS of Sweden i mitt skåp i stallet samt en Horslyx sten i mintsmak.
 
Det är typ allt jag har för just hästen! Som sagt kan jag tänka mig att bli av med lite så är det något ni vill köpa av det jag skrev jag kan tänka mig att sälja får ni gärna skicka en kommentar eller liknande, PM på facebook eller liknande!
 
//Carro



Gårdagen

Igår jobbade jag i stallet mellan 7-16 med Linnea och Sandra som gick bra! Efter det åkte jag direkt till Salza.
Började fixa henne direkt och red sen ett dressyrpass i ridhuset. Gick inte helt bra, hon var lite stark och ångade på rätt mycket och det var svårt att stämma av henne. Red en del lösgörande och lydnadsgrejjer för att hon skulle lyssna bättre och va med lite mer på hjälperna. På slutet blev hon bättre iaf.
 
Efter det fixade jag henne och sen mockade jag, fyllde vatten och mat och fixade all utrustning och efter det åkte jag hem.
 
Idag är det dressyrtävling på Veda och jag ska dit och va funktionär. Blir alltså inte bästa liveuppdateringen precis men aja ;)
//Carro



Hemma

Ni alla har säkert redan läst heddas inlägg och ja. Nu bloggar jag återigen ensam på den här bloggen med det sjukt fula bloggnamnet som jag skapade som 12 åring, med ett 4,5 år långt arkiv och totalt mer än 3700 skrivna inlägg. Jag KAN inte slänga bort allt det bara för att jag måste blogga själv igen.
Jag själv personligen tycker om att blogga med någon då jag ser massa fördelar med det men nu kommer jag alltså blogga själv.
 
Den här bloggen är verkligen sjukt rörig om man tänker efter.
Först var det jag och Lisa, sen var det bara jag, sen blev det jag och hedda och nu är det bara jag. Jag kan om jag vill skaffa en ny blogg eller bara sluta helt, men jag vet att man inte får något nytt bloggsug för att man skapar en ny blogg. (syftar på mig själv nu). Jag själv har haft bloggar och så har jag tröttnat, äh jag byter blogg så kommer jag blogga mer.
Jag vet att det inte kommer bli någon skillnad oavsett om jag skaffar en ny blogg eller inte så jag väljer att stanna här ett tag så länge jag orkar helt enkelt.
 
Jag har fortsatt att skrivit och bloggat och skrivit och bloggat i nästan 5 år för att jag tyckt det varit kul. Kul att skriva om ridpass och tävlingar för att sen kunna läsa tillbaka på sånt.
 
Som ni förstår kommer uppdateringen bli sämre eftersom det bara är jag som skriver nu, men jag hoppas såklart att inte allt för många slutar läsa nu och hänger kvar!
 
Ny design och lite sånt ska också fixas så fort jag hinner!



Mitt sista inlägg

Okej det här inlägget har tagit tid att skriva, har verkligen inte vetat vart jag ska börja.
Detta är det sista inlägget jag gör på ponnyboken. 
Jag har lääääänge funderat över om jag ska blogga här, en egen blogg eller inte alls. Nu är beslutet taget och jag startar idag upp min egna blogg som ni hittar HÄR.
Vill ni veta några anledningar till mitt beslut eller veta vart jag hållit hus de senaste veckorna ska ni gå in och läsa min blogg. Känns sjukt fel att inte skriva vår blogg... Nu bloggar jag ensam och ni får gärna besöka den och fortsätta läsa om min och Bailey's resa.
 
TACK för ett grymt år här på ponnyboken och det har varit sååå kul verkligen, utan alla er läsare hade vi aldrig haft såhär roligt och det ska bli tråkigt att lämna faktiskt. Men man måste ibland gå vidare och beslutet är taget.
Jag hoppas att vi hörs vidare på min nya blogg!
 
WWW.ASPHEIM.BLOGG.SE
 
//Hedda 



Dag 7. Min ridutrustning

Har ej räknat med tävlingsgrejjerna nu! ;) Dem vet ni ju iprincip redan eftersom jag skrivit om det innan! Men här är allt (tror jag) som jag har när jag rider och är i stallet, förutom typ stallskor, väst osv. Har massa smågrejjer men här är grejjerna jag lixom använder ;)
 
Hjälm: Charles Owen John Whitaker- jätteskön hjälm enligt mig som dessutom är snygg. Blir dock sjukt varmt på sommaren ;) Då är det bra att ha hjälmspray!
  
Pannband:
- Spooks, varmt och skönt pannband! 
 
Fleece: Har just nu 3 fleecetröjor jag brukar använda i stallet och när jag rider:
- Sjuukt skön med päls(ej äkta) uppe på kragen vilket är superskönt. Snygg fleece men det blir supervarmt att rida i den om man rider inomhus ;) 
- VRK fleece, fick den när vi jobbade som funktionär på Veda för något år sedan. Lagom tjock fleece, fin färg och väldigt basic men skön att ha på sig och rida i! 
- Sjöhagen Wear, köpte den i Globen förr-förra året, dock är den alldelles för stor så jag har den väldigt sällan men den är skön iaf! 
 
Jackor: En Spooks jacka, ULK-jackan, Gamla VRK-jackan och Uhip-jackan. Dock inte Uhip längre då dragkedjan pajjat, suprise suprise ;)
 
Handskar: Roeckl- har 5 par, brun, svart, svart med vita detaljer och 2 par vita. Använder dock bara vita och svartvita. De svarta har på något konstigt vis typ stelnat?! Och de bruna är lite försmå så de har gått hål på några fingertoppar tyvärr. Men utan tvekan de bästa handskarna! Supersupergrepp och jätteskönt material!
 
Byxor: Jag har flera gamla byxor från Hööks men de byxor jag använder är 3 par Pikeur och ett par John Whitaker. Har ett par gråa, ett par beiga och ett par vita från Pikeur och sen marinblåa från JW. Båda sköna byxor men Pikeur vinner ;) Däremot väldigt dyra men dem är värda varenda öre. Har inte bild på de beiga men har på de gråa och blåa!
 
Skärp: Har ett tjockare blingskärp från Hööks och ett lite tunnare från någon butik i Danmark, legoland faktiskt haha. Rider oftast med de tjocka då de tunna är lite för långt.
 
Strumpor: Rider enbart i Kingslands nylonstrumpor men när jag jobbar etc brukar jag ha lite tjockare. Kingsland och sen hööks strumpor har jag, ngt par hv polo och massa random strumpor. Nylonstrumporna är supersköna att rida i men om stöveln läcker och man blir blöt på tårna så kan det lätt gå hål längst fram. Om man fastnar i strumpan uppe vid vaden i något vasst så går det också hål eftersom det bara är nylon så det är bra strumpor att ha när man har något över, dvs ridstövlar! :) Tunna också så de tar inte så mycket plats i stöveln.
 
Stövlar: Har ett par dressyrstövlar från De Niro och ett par svarta Arezzo Horsehead från Hööks. De från Hööks är hopp, uteritt och slit och släng stövlar medans de niro stövlarna är dressyr och tävling!
 
Sporrar: Vet inte exakt vart jag köpt mina faktiskt. Har ett par runda vanliga kulsporrar 15mm som jag rider i. Ibland har jag mina "vassare" på 20 mm, hästsporrarna typ. De är väldigt milda men är inte lika runda som de på 15 mm. Sporrremmarna är från Ninas Häst & Hund
 
Spö: Dressyrspö från Horze och hoppspön från Hööks. Har massvis med flera men ingen aning om vart de kommer ifrån och jag brukar inte använda fler än 3 av dem, ett dressyrspö, ett kort hoppspö och ett längre hoppspö.
 
//Carro



Robban

Idag red jag en häst jag inte ridit på nästan exakt ett helt år, Robban! Lite klurig häst men när man hittar rätt så är han rätt trevlig. Vi red skänkelvikningar, bakdelsvändningar, galopp-skritt övergångar och uppridningar med halter.
 
Hela passet var iprincip bara en stor fight typ. Hade ingen framåtbjudning alls och gick ju inte att göra mycket då lixom. Gick jättetrögt och han sparkade och höll på när man gick på med spöt och skänkeln. När han väl gick bra med formen så "dog" han lixom i bjudningen. Han kan ju trava fort om han får göra det med huvudet uppe i vädret men det är inte helt det man vill haha. Men ingen höjdare precis var det.
 
På slutet var han lite finare i alla fall men fortfarande inget svar för skänkeln lixom och jag trodde väl att jag skulle svimma eller något haha. Fattar inte hur jag klarat mig igenom två dressyrprogram på honom, shit vad det är jobbigt att driva så mycket! Jag orkade inte riktigt fullt ut och därför gick det kanske inte så bra som jag hade hoppats. Men på slutet så kunde han iaf trava på i ett någorlunda bra tempo och ganska stadig i formen men jag själv alltså, haha. Han har ju hoppsadeln nu för tiden som är rätt platt i sätet så det är hur svårt som helst att kunna sitta ner haha. Ont i rumpan nu ;)
 
Robban var supertrött och flåsig efter ridpasset så både han och jag fick ju jobba en del haha. Men även fast det inte gick så bra var det kul att rida en häst jag inte gjort på länge!
//Carro
 
Bilder från senaste gången jag satt på honom innan idag, finalen i ridskolecupen juni 2014! Här hade jag ju en annan känsla haha ;)



Dag 6. Meriter

Hm, meriter och meriter ;)
Har tävlat på ridskolehäst under alla mina tävlingsår i olika lätta klasser, så har inga större meriter. Men de jag har är ju resultat från de tävlingarna samt ponnycupen så de här är väl det jag har just nu:
 
LC:1 Har ridit på 72,41% som högst med placering, red mest LC:1 an när jag var liten så har inga större resultat i just den klassen eftersom det var den första klassen jag tävlade men jag har flera placeringar i LC:1 på både ponny och storhäst.
 
LC:2 Har tävlat det programet i Ponnycupen under de år jag tävlat dressyren i PC. Har totalt ridit 21 dressyrmatcher i ponnycupen, avslutar nog med 22 st på många olika resultat, de flesta mellan 65 - 75% som är det högsta jag fått. Har många guldmedaljer samt en silvermedalj. Sen två lag-guldmedaljer från finalerna 2013.
 
LB:0 Endast ridit de programet 3 gånger och nu är ju det programet borta så blir inga fler ritter i LB:0 men jag har ridit två gånger på 65% och 65,781% samt en gång på 62,97% och alla gånger med placering, en 2:a placering och två 3:e placeringar. Dessa gånger var i Ridskolecupfinalen 2012, 2013 och 2014.
 
LB:1 Ridit som högst på 69,31% på Toy i klubbmästerskap, har flera vinster och placeringar i LB:1 med blandade resultat. Allt mellan 50% för många år sen till nu 69%. Ridit väldigt många LB:1,or!
Även finalen i Ponnycupen dressyr 2013 gick i LB:1. Gjorde ingen superritt individuellt men laget ägde så vi vann guldet!
 
LA:1 Startat en ponny LA på 56,184%, inget att skryta med precis ;) och nu en häst LA på 65,79% och 2:a placering. Nästa LA är om bara några dagar!
 
Hoppning:
Ponnycupen: Flertal starter i ponnycupen hoppning. Flera silvermedaljer individuellt och även guldmedalj i lag i Ponnycupfinalen 2013!
Ridskolecupen: Flera vinster och placeringar i ridskolecupen i hoppning på både häst och ponny på olika hästar. Placeringar i både stil och tidshoppningar. De lite större resultaten i hoppning är nog när jag vann Ridskolecupfinalen i hoppning på ponny 2013 tillsammans med Twist.
 
//Carro



Torsdag

Imorse skrev vi nationellt prov, svenska uppsats och sen hade vi nästan 1,5 h håltimme fram tills det var lunch. Sen foto och sist fotboll på idrotten utomhus så det var kul! Nu ikväll har jag gjort klart lite skolgrejjer och ska fortsätta med det men tänkte bara berätta om hur min helg ser ut!
 
Fredag: 
Efter skolan ska jag till Veda och rida dressyrspecial. Har förmodligen Jim igen och det ska bli kul! Vi har nog Magnus igen dessutom eftersom dem är hemma nu tror jag från Las Vegas!
 
Lördag:
Upp tidigt as usual ;) Jobba i stallet mellan 7-16 med Linnea och Sandra. Efter det ska jag direkt vidare till Salza och rida ett dressyrpass och fixa allt i stallet. Det ska regna tror jag så då kanske vi inte skrittar av utomhus vilket jag annars brukar vilja göra men jag hoppas det blir sol!
 
Söndag:
UPP TIDIGT IGEN. Vad är ens sovmorgon haha? Det är lokal dressyrtävling på Veda, div 3 och jag ska dit och va funktionär. Ansvarar för foto och facebooksidan hela dagen så jag lär väl bara gå runt och fota haha ;) Ni kan följa ju Vallentuna Ridklubb på facebook om ni vill! Men tävlingen håller nog på hela dagen så jag lär väl komma hem sent på kvällen.
 
//Carro



Dag 5. Mina mål inom ridningen 2015

Det här inlägget har jag ju skrivit några gånger nu ;) Nu dock har jag lite mer akutella mål som jag vill uppnå!
Under tävlingsåret 2015 så kommer det vara bland annat Ponnycupen, massa ridskolecuper,  klubbmästerskap och ev lokalt.
 
♣ Ponnycupen
-Nu är vi i semifinal och målet är självklart att gå vidare till finalen! Vi ÄR i final och målet är GULD ;) Tro mig, laget kommer göra allt för att få guldmedaljen! Jag själv vill rida bra och noga ritter! Detta blir förmodligen mitt sista ponnycup år så nu vill vi verkligen sluta på topp!
 
♣ Ridskolecupen Hoppning
- Har precis kvalat LB men det startar jag först nästa termin eftersom det bara är finalen kvar. Komma till finalen och försöka rida felfritt är ett mål.
 
♣ Ridskolecupen Dressyr
- Rida bra och stadiga rundor i LA. Man kan ju inte komma högre än LA så vill väl bara rida bra där haha. Komma till finalen och rida en bra runda där också.
 
♣  Klubbmästerskap
- Rida en bra ritt med bra känsla och gärna bra betalt också. Ha BRAAA utklädnad och musik!! Typ det viktigaste hahah.
 
♣ Övrigt
Ev. kanske jag kommer tävla lite smått med Salza när jag ridit henne lite mer. Målet är väl att bara komma ut på tävlingar och få rutin. Mål om placeringar och resultat har jag inte alls, det förväntar jag mig inte över huvud taget men jag vill bara få komma ut. Tycker verkligen om att tävla och vill få mer rutiner! Börjar i LB och sen får vi se hur det går! Detta är alltså om det nu blir något men om det går bra med henne blir det förmodligen lite tävlingar till hösten.
 
Är jättetaggad på all tävling och vill bara tävla tävla tävla nu!
//Carro  



Uteritt

Idag efter skolan åkte jag som sagt direkt ut till Salza. När jag kom dit var det 30 minuter tills Linnéa skulle komma så jag fixade mat, plockade av skydd och täcke och sen borstade jag Salza och Zalmiac så de var klara att ta på utrustning tills hon kom till stallet.
 
Sen när vi var klara red vi som sagt ut på uteritt i ca 1 timma. Jag red Salza och Linnéa fick låna Zalmiac så vi båda kunde komma ut samtidigt! Vi red en bra bit med först lång skritt, sen till trav på grusvägar och sen kom vi till den långa sandvägen. Sjuukt bra underlag på en lång sträcka mitt emellan två gräsfält. Där låg vi på och galopperade och även travade såklart.
 
Salza var supermjuk och fin hela tiden! Galoppen kunde jag samla tills det iprincip var galopp på stället och hon var väldigt reglerbar. När vi hade galopperat ett tag och Zalmiac började busa till det så blev även Salza på hugget så hon studsade på och ville galoppera vidare haha ;)
Men hon var hur som helst jättefin!
 
Det var superskönt väder, alldelles lagom varmt med solen på och vindstilla så det var så himla härligt att rida ut. Vi mötte på många cyklister, kor och annat som Salza inte alls brydde sig om, men stora stenar tycker hon inte alls om. Linnea berättade det innan vi red iväg och hon tittade och stannade upp lite vid iprincip varje stor sten vi red förbi hahah. Men annars gick det bra!

Imorgon ska hon vila, på fredag rider Linnéa och på lördag ska jag rida så då blir det ett dressyrpass!

//Carro
 
har ingen bild från idag så ni får en gammal bild!



Planering

Idag går jag i skolan fram till 15, då ska jag direkt åka hem och bara in och ut genom dörren för att byta om till ridkläder.
Tar moppen till stallet och börjar fixa Salza och Zalmiac, borstar av dem osv. Sen kommer Linnea och då hoppas vi vädret fortfarande bra för isåfall ska vi rida ut. Det är en runda på ca 1 h med en 2 km lång sandväg så det är världens bästa trav- och galoppsträcka! Ska iaf bli skönt att komma ut och jag hoppas som sagt att vädret blir kvar!
 
//Carro



Dag 4. Mitt stall, vilka hästar finns, hur det ser ut osv

Herregud, måste verkligen begränsa det här inlägget så att det inte blir allt för långt ;)
Jag rider som alla nog borde veta vid det här laget, på Vallentuna Ridskola/Veda. Det ligger ute på "landet", Lindholmen i Vallentuna och det betyder alltså att vi inte har trafik eller ser något köpcentrum direkt ut från stalldörren, vi ser skog, öppna fält och vår gård! Mycket mer lyx tycker jag ;)
 
Själva stallet och anläggningen är rätt gammal vilket ni ser på bilderna. Nu till sommaren dock blir det renovering av alla stallar och lite till och jag tror det kommer bli suuper superbra verkligen! Men på själva anläggningen finns det ett ridhus på ca 80x24 något tror jag, alltså är det väldigt väldigt stort. Cafeteria/kontor/omklädningsrum/teorisalar osv, stor utebana, enorma hagar, många mindre hagar, skrittmaskin, 3 stallar, 2 uteboxar, en hästshop, världens största skog där vi har tillgång till massa massa ridvägar. Vi brukar på sommar/vår rida ut till hästarnas betes hage och rida där, superbra där ute. Betet ligger ca 10 minuter skritt bort från Veda, nära och bra! Vi skrittar alltid ut dem till betet samt hem igen.
 
Här är massa bilder på anläggningen! Orkar inte ta med cafeteria delen så de här är bara bilder uppe vid stallet och sånt!
 
Väg upp mot stallet ifrån bilvägen
 
Framme: till vänster ser man ridhuset
 
Rakt fram Vallentuna Ridskola skylten
 
Och till höger väg till stallet
 
Utanför stallet: Två stora grushagar
 
"Ponnystallet" eller Stora stallet
 
Stallplan
 
Plåtstallet
 
Uteboxarna
 
Ingångar "ponnystallet"
 
Inne i ponnystallet
 
Sadelkammare
 
(från ponnystallet) Utgång till stora ridskolehagen
 
Och utgången leder ner till en superstor hage där alla lektionshästar går tillsammans, här är lite mer än halva hagen, går dessutom upp i skogen också.
 
Brevid stora hagen, vår utebana, 100x45 något tror jag den är(!!)
 
"Privatstallet"
 
Sjukhagar och bakom skrittmaskinen
 
Utsikt från en av hagarna
 
Flera hagar
 
Och sen skulle man ta med vilka hästar som finns.. Alltså jag kan inte lägga upp allt här, inlägget blir några mil för långt då :) Men vi har 20 ponnys och 29 hästar varav 7 privathästar, men de privatägda är bland annat Malin och Magnus hästar samt några andra men det är inget inackorderings stall ;) De som bor där bor där men boxplatserna är mestadels fyllda av ridskolehästar.
Om ni är väldigt nyfikna på ridskolehästarna kan ni gå in på www.vallentunaridskola.se, och gå in under fliken "Våra hästar". Där kan ni läsa om både hästarna och ponnysarna! :)
 
//Carro



Jim

Igår red vi dressyr för Anna och jag hade Jim igen.
Den här gången gick han mycket mer framåt och då går det att rida mer. När vi värmde upp så red vi lite tempoväxlingar, bakdelsvändningar och lite annat och då var han faktiskt väldigt fin. Började i en lägre form och plockade sen upp honom mer och då blev han jättefin. 
 
Efter typ 30 minuter blev han rätt trött och var rätt svettig och då skulle vi börja med en rätt svår övning för honom. Man red upp på medellinjen och red slalom mellan koner för att kunna ställa och böja åt båda hållen och kunna svänga mjukt typ. I trav gick det ju bra men sen skulle vi göra samma sak i galopp och då hålla galoppen så det blev både rätt och förvänd galopp, och då gick det inte lika bra. Fick inte någon riktigt galopp och det var bara massa trassel men jag förstår att det inte gick när han var trött och det blev lite svårt på slutet.
 
Han var iaf fin när jag travade av honom så jag är ändå nöjd, han var duktig och kämpade på ;)
//Carro



Dag 3. 10 Dressyrbilder

Och idag kommer 10 dressyrbilder! ;)
//Carro



Måndag

Idag var jag hos Salza vid 16.30 typ. De skulle precis få sitt em. hö så jag lät henne äta upp medans jag fixade lite annat. När hon var klar fixade jag och gick sen till ridhuset.

Eftersom hon jobbade rätt hårt igår blev det en lugn dag idag så jag joggade i låg rund form i kanske 20 minuter i ridhuset i båda varven. Hon kändes mjuk och fin i båda sidorna och deet fanns inget att klaga på lixom. Kändes bara bra!
 
Efter det tänkte jag skritta ut i solen en liten runda på ca 15 minuter som är perfekt fram-och avskrittning. Efter bara några meter fick hon syn på en katt som hoppade upp ur diket och drog iväg en pytteliten bit, men sen stod hon och bara trampade på stället och ville inte gå dit. Tillslut fick jag hoppa av och leda henne förbi allt läskigt. Hon gick typ i passage med näsborrar stora som en drakes, haha fjantig ;) Sen hoppade jag upp igen och efter det gick det bra. Men jag satt ju på och försökte få henne att gå framåt men hon bara backade och trampade runt så då var det lika bra att hoppa av och komma förbi det.
 
Skrittade sen rundan som går igenom skogen och allt och då var det ingen fara minsann, helt lugn haha. Vet inte om hon faktiskt är lite "harig" av sig för det var hon inte första dagarna men jag tror att hon kanske testar mig lite nu, med det hon hittar på när vi är ute. Det går ju att korrigera men som sagt tror jag att hon testar mig lite nu i början när vi inte har lärt känna varandra helt ännu.
 
När jag var klar i stallet och åkt hem fick jag väl en sten i huvudet eller något för jag gick ut och sprang en runda. Helknäppt haha, fattar inte varför precis men hade så mycket spring i benen (haha) och det var soligt ute så jag tog med hunden och sprang en stund.
Nu ikväll har jag duschat, ätit middag och nu pluggat en stund inför imorgon då det är nationella prov i svenska igen. YES ;)

//Carro
(bild från igår)
 
Idag slapp vi dessutom ländtäcket. Var typ 16 grader och sol, supervarmt så inget täcke idag inte, skönt!



Dag 2. 10 Hoppbilder

Hoppryttaren Carro visar sina talanger ;) hahah nä, här är lite random hoppbilder med olika hästar!

//Carro



Vecka 17

Måndag: Efter skolan ska jag till Salza och om det är bra väder rida ut en sväng. Annars lugnt jogg i ridhuset och sen skrittrundan ute men vore skönt att komma ut nu när det är fint väder. Går ju att både trava och galoppera på vissa ställen så då får man samtidigt ut något av passet!
Tisdag: Stallvärdinna och ridning på Veda. Dressyr tror jag men jag vill fortfarande rida ut haha ;) Har blivit värsta skogsmullen men nu när det äntligen är skönt väder är det så himla härligt att komma ut med hästarna, nu när vi varit inne hela vintern!
Onsdag: Direkt efter skolan ska jag åka till Salza. Fixar iordning allt i stallet och sen borstar jag Salza och Zalmiac och därefter kommer Linnéa direkt från jobbet och då ska vi rida ut!
Torsdag:
Inget speciellt tror jag
Fredag:
Dressyrspecial på Veda
Lördag: Jobbar i stallet mellan 7-16 och direkt efter det åker jag till Salza och rider ett dressyrpass
Söndag: 
Allsvenskan div 3 på Veda så ska vara funktionär där, blir väl förmodligen hela dagen
 
//Carro
 Haha lite random bild ;) Fina Pandora och jag under KM 2013, utklädda till supermario....



Dagen

Imorse var jag hos Salza vid 9. Linnea var där och hon hade alla stallsysslor idag så vi hjälptes åt att mocka några boxar, göra höpåsar, sopa och lite andra saker. Sen byggde vi fram lite bommar i ridhuset. Tanken var att rida dressyr/styrketräning med hjälp av trav och galoppbommar i en övning Linnea hade tänkt ut.
 
Medans Linnea lunchfodrade så skrittade jag fram Salza utomhus bort mot en lada och tillbaka. På tillbaka vägen tog jag lite trav och sen red jag till ridhuset. 
Under passet tränade vi massor på att hon ska samla sig i galoppen och verkligen "sätta sig" på bakbenen, att hon skulle lyssna och inte dra iväg ifrån mig osv.
 
Hon var faktiskt väldigt fin idag! Mjuk och lätt och sen väldigt pigg också. Det är supersvårt att verkligen samla ihop galoppen på henne och samtidigt har hon svårt att behålla galoppen då och det är därför vi kör styrketräning med henne så hon ska bli starkare. 
 
En övning vi gjorde var att komma i galopp över tre bommar med lite längre avstånd som låg snett igenom i början, sen direkt efter skulle det bli som en kraftig sväng till höger och galoppera över 3 bommar med kortare avstånd, men istället la vi en 10 meters volt och vände sen tillbaka. När jag kände att jag kunde samla den tillräckligt mycket efter skulle jag tänka som en galopppiruett åt höger när jag skulle vända så att hon verkligen satte sig ner och bar galoppen. Helt plötsligt gjorde jag en galopppiruett som var sjukt centrerad också, haha lite kul. Det var inte meningen att det skulle bli så "stort" men helt plötsligt kunde hon samla sig så mycket att det gick!
Hon var superduktig under hela passet och på slutet blev hon trött och det märkte man på frustandet och att hon tappade galoppen rätt ofta så då bröt vi och travade ner henne. 
 
Efter passet fixade jag henne och sen fick hon gå ut i hagen och äta lunch i solen, sjuuukt fint väder!

//Carro
Här är lite bilder från idag! Även en film från idag finns längst ner!
 
Och en film! Har bara från när vi värmde upp dock men här är film på när jag travar fram och lite bommar samt lite galopp: 



Dag 1. Min favorithäst + 10 fakta om den

Min favorithäst på Veda är tokiga, fina, underbara Jim, eller Jimpan som jag kallar honom.
 
Första gången jag satt på Jim var i mars 2013 då jag praoade på Veda i två veckor. Skulle rida fram honom till Magnus några dagar och jag hann då inte mer än att skritta två tre steg innan han stod på bakbenen. När man tillslut fick fram honom i trav så var han fin men rätt svår. Han var faktiskt riktigt svår då. Sen tror jag skadan kom efter(?) praoen, (eller det kanske var innan), vet inte riktigt, men red honom inte på riktigt länge då och han gick inte heller på lektioner.
Bild från första gången jag red Jim. Vitt lödder under tränset, så svettigt var det ;)
 
I juni 2014 fick jag rida honom igen efter över ett års "uppehåll". Dressyrkurs i 5 dagar hade jag honom och det var typ då vi lärde känna varandra och jag började rida honom. Sen gick han på bete i 5/6 veckor och när han kom hem och lektionerna började igen så började jag rida honom igen.
 
Har ridit honom väldigt mycket på senaste tiden. Både i vanlig grupp och dressyrspecialen. Man kan verkligen säga att vi har haft det svårt, men utan att ropa hej för tidigt så vågar jag säga att det känns som att det vänder lite nu. Det har gått så himla dåligt ett tag med bara massa "bråk" och trassel, men han har byggt på sig mer, fått bättre kondis och utvecklats så otroligt både ridbart och psysiskt skulle jag också säga. Jag själv har nog också lärt mig mer hur jag ska rida honom såklart!
 
Många av de senaste ridpassen jag haft med honom har gått så himla himla bra. Har lärt mig massvis på honom, lärt känna honom både från marken och uppe i sadeln. Han är en sån himla lärorik häst, och när man väl hittar knapparna på honom och förstår honom så är han en jättejättefin häst att rida!
 
Från att inte kunna galoppera ett steg utan galoppombyten hit och dit, släng med huvudet, avbrott och annat trassel till att idag utan problem kunna fatta galopp, ibland är vänster svår men nu pratar jag mest om höger, kunna snabbt samla upp galoppen till kort galopp, han orkar hålla den och stadigt kan han galoppera 10 meters volter utan problem. Förut kom vi knappt fram i trav från skritt pga studs och att jag ej fick fram honom i de lägen allt trasslade. Nu har vi nästan kommit över den tröskeln. Det är klart att den kommer tillbaka ibland och ibland har vi riktiga skitpass, men de är de grymma passen jag verkligen känner av hur mycket han och jag har lärt oss.
 
Är så himla glad ändå att jag hamnade på honom. När man väl lär känna en häst och fastnar för den tänker man ibland lite för sig själv hur jädra mycket man kan tycka om en häst. Tycker verkligen verkligen om honom, fina fina Jimpiboy ;) ♥
 
Här kommer 10 korta fakta om Jim!
♥ Jim är född 2006 och fyller alltså 9 år!
 Brun ganska stor häst, runt 170.
 Han tycker JÄTTEMYCKET om att bli ompysslad
 Han är kär i hästgodis och annan mat haha
 Han kan vara riktigt mysig när han sätter den sidan till
 Jim var en duktig hopphäst innan han skadade sig. Han är bra idag men håller tyvärr inte för hoppning.
 Efter kvällspass när man kommer upp till stallet och det ligger hö i boxen väntar han alltid med att äta tills man tagit av tränset, haha kul info ;)
 När man hoppar av honom efter ridning kan han bli rätt buffig med huvudet, en aning jobbigt.. ;)
 Han är en rätt cool häst, inte speciellt rädd för någonting, ibland är bommar läskiga när dem bärs in i hinderfrådet haha
 Han är jätteskön att sitta ner på i trav när han travar på med stora steg.
 
//Carro 
 
Här är en film, faktiskt enda filmen jag har, från när jag rider Jim. 5:e gången jag satt på honom, detta var juni 2014. Vi har utvecklats en del kan jag lova ;)



Woops

Sorry för den jättedåliga uppdateringen som varit här under senaste dagarna. Har inte orkat eller haft tid så bloggen fick ligga lite åt sidan.
 
I torsdags red jag Salza efter skolan. Tog moppen i spöregnet och det troppade om hela byxorna när jag kom fram så behövde dra ut på tiden innan jag kunde rida så byxorna skulle torka lite haha. Red ett dressyrpass i typ 45 minuter men det gick inte så jättebra. Hittade aldrig något flyt direkt. Hade dessutom hoppsadeln då dressysadeln var på omstoppning, och jag kan säga att jag kunde inte sitta ner haha. Underskänkeln bara flög fram och tillbaka och det kändes bara jättekonstigt. Valde att bara rida i låg form och försöka hitta ett jämnt flyt istället för att "bråka" med henne. Inte nöjd men inte helt onöjd samtidigt.
 
I fredags åkte jag bara hem till pappa, inget mer.
 
Idag har jag jobbat på Veda mellan 7-16 med Linnea och Julia. Det gick sjukt bra och det var supervarmt och soligt! Nu åker flera täcken av från hästarna och det känns skönt att det äntligen börjar bli lite vår haha. Men allt gick hur som helst bra så vi blev klara en kvart tidigt. Åkte sen hem och nu ska jag sitta vaken till 01 typ, ahah så länge håller världscupfinalen på! Måste såklart se hela och främst Malin som rider final, rätt galet ;)
 
Imorgon ska jag till Salza vid 9. Först ska jag och Linnea sköta allt stalljobb för hela stallet som mockning och höpåsar osv och sen ska jag rida ett dressyrpass med hjälp av Linnea från marken.  Ska bli skönt att få lite tips och så, känner att jag hittar mer och mer knappar på henne varje gång och det går extra fort när jag får hjälp av någon.
 
Efter stallet ska jag till Täby Centrum och KLIPPA HÅRET. Inte gjort det på evigheter men det är så extremt slitet nu så jag måste... Återigen så kommer frisören att skälla på mig ;) "DU HAR SÅ FINT OCH TJOCKT HÅR SÅ VARFÖR TAR DU INTE HAND OM DET?!?!?". När ska jag hinna det lixom? ;)
 
//Carro



Min tur ;)

Även jag tänkte göra en "Days-challenge", precis som Hedda nyligen gjort. Jag kan ju däremot inte ha samma inlägg som hon så jag gör en egen, men tar några av dem Hedda gjorde iaf :) Vore lite konstigt om jag skulle göra inlägget "Det här äter mina hästar", aa de är ju lixom inte mina hästar haha.
 
Men ska göra en som är lite mer anpassad efter mig som inte har egen häst, det är självklart begränsat med vad man kan skriva i hästväg om man inte har en egen, men såklart kan man skriva en hel del ändå! Här är iaf alla inlägg som ska komma upp, ett om dagen kommer upp!
Första kommer imorgon!
 
1. Min favorithäst + 10 fakta om den
2. 10 Hoppbilder
3. 10 Dressyrbilder
4. Mitt stall, vilka hästar finns, hur det ser ut osv
5. Mina mål inom ridningen 2015
6. Meriter
7. Min ridutrustning
8. Min ridutrustning - Hästens
9. Mina tips
10. Ridfilmer
11. Hästbloggar jag läser
12. Mina bra och dåliga sidor inom ridningen
13. 3 Videos: Rolig, Häftig, Ledsam
14. Hur en jobbdag i stallet ser ut
15. 10 speciella hästminnen
16. Häst-test
17. Att rida i lag
18.  Min bästa & sämsta Ponnycupritt
19. Hur jag förbereder mig för tävling
20. Något jag vill göra innan 2015 är slut
 
//Carro



Dagens planering

Går i skolan till 16. Sista lektionen är idrott och då ska vi springa 5 km så kommer vara rätt död efter det haha. Efter det ska jag hem och byta om och direkt åka till Salza.
Nu har hon efter tävlingen i söndags och förra veckan när hon gick lite hårt fått skritta ut i måndags och vilade tisdag och onsdag så idag ska vi köra på igen med dressyr. Ska inte rida superhårt men ändå lite övergångar, skänkelvikningar osv.
 
//Carro



Gårdagens ridlektion

Igår red jag Jim på Veda och vi red dressyr för Evelina.
Det var en bra och nyttig lektion men det gick verkligen inte alls bra. Han stod emot precis hela tiden och ville inte bjuda framåt. Ingen idé att jag förklarar hur det var för då kommer någon igen med kommentar om att han har ont eller så, men han mår bra och är bara skitsvår att rida.
 
Vissa stunder gick bättre när jag kunde rida fram lite mer men det var fortfarande ingen höjdare.
De dagar han inte riktigt går framåt funkar ingenting utan man behöver lixom suget från honom själv för att någonting ska fungera över huvudtaget. Men jaja, det går såhär ibland.
 
Bättre lycka nästa gång typ ;) Vill såklart fortsätta på honom och komma över den här jobbiga tröskeln. Igår var det bara väldigt tufft. Supersvettig Jim efter passet.. ;)
 
//Carro



Gårdagens ridpass

Bailey fick igår gå ett kort men ganska intensivt dressyrpass i ridhuset. 
Han kändes super i munnen och formen var superfin så det enda vi jobbade på var tempot och gångarterna. I traven kändes han till en början toppen men ju längre man rider ju hetare blir han så mot slutet blev det lite övergångar och tempoväxlingar med fokus bakåt. 
I galoppen lekte jag med registret. Han ska kunna samla sig men sen direkt gå fram för att sen bromsa direkt igen. Svårt men VÄLDIGT nyttigt både för mig och Bailey. Jag måste lära mig att använda benen i varenda steg utan att bära honom med mina ben. Han måste orka sätta sig på bakbenen i samlingen och inte falla isär och bryta av mitt i allt. 
Men jag tycker ändå att det gick rätt okej igår! Ett bra pass men ingen wow-känsla, är supernöjd ändå!
Testade även lite skänkelvikningar, ryggningar och andra LA-linjer, inte många veckor kvar tills det är dags för tävling igen! Då blir det en lokal LB och en regional LA i Botkyrka!
//Hedda



Tisdag

Börjar runt 1 idag vilket är sjuuukt skönt. Jag har varit galet trött efter lovet då jag vänt på dygnet och sen sovit lite under de sista dagarna. Idag blev det sovmorgon så nu är jag nog lite mer utvilad.
 
Bailey igår dååå. Varken han eller Queen tränade för Anna igår. Queen skoddes på morgonen och reds alltså innan det så hon blir snällare att sko. Bailey tog det lite halvlugnt förra veckan och det är dumt att betala masa pengar för en lektion där han bara ska gå lite lugnare.
Jag slutade tidigare igår och var i stallet redan runt halv 3. Mamma hade fixat allt redan på morgonen så det gick väldigt fort då hon kunde hjälpa mig med Bailey. 
Jag red hur som helst på utebanan i ungefär 30 minuter. Det senaste året har underlaget på Thorsholma varit mycket bättre än förr men igår var det inte alls bra. Ridhuset var stenhårt och utebanan var tung. De skulle tydligen ta itu med det idag men jag kunde inte rida på som jag ville när jag red igår. 
Hur som helst blev det ett pass helt och hållet i en låg form. Kiwi kunde jag lätt rida i en låg form ett helt pass men Bailey är lite svårare. Honom måste jag sitta ner på för att få igenom allt. Går går det ju alltid men jag har tappat väldigt mycket av min sits i lättridningen vilket gjorde att jag hade lite svårt att komma åt honom igår. Han föll lätt isär och hamnade ibland lite på bogarna men den största delen av passet var han superfin! Låg form är superbra!
 
Nu blev det ett ganska långt inlägg, jaja. Ikväll ska jag rida ett dressyrpass på Bailey om underlaget känns bättre, annars får vi se hur det blir!
//Hedda
Vacker ponny jag har ;)



Denna vecka

MÅNDAG: Bailey jogga låg form på utebanan i ca 30 minuter
TISDAG: Bailey skos på morgonen men på kvällen blir det dressyr i ridhuset eller på banan
ONSDAG: Bailey uteritt om vädret tillåter.
TORSDAG: Kaaaanske hoppträning för Bailey och Adam. Han har egentligen ridförbud då han skadat höften/ljumsken men de skulle nog behöva lite hoppning inför tävlingen. Annars får han gå dressyr.
FREDAG: Bailey joggas lugnt. Adam är på veda under kvällen så det blir nog jag som får packa åt fixa.
LÖRDAG: Tävling för Adam och Bailey i Sollentuna! De hoppar en klass vilket återigen blir LD+ (85cm).
SÖNDAG: Bailey promenerar eller eventuellt vilar helt och hållet.
//Hedda
Tror inte jag visat alla bilder ifrån hopptävlingen på Sundby, fick några sjukt fina! Ska försöka lägga upp så många jag kan nu i veckan!



Snurrigt

Haha det känns som att bloggen är lite virrig. Helt plötsligt är jag här igen men jag är hur som helst hemma från London igen vilket ni säkert förstått ;)
Landade lördag kväll och var hemma runt 12 och somnade typ halv 2. Sen upp vid 7 och åkte till Salza. Hjälpte linnea och sen lastade vi Salza och åkte mot Bromma. Tävling där hela dagen där jag groomade. Kul men väldigt lång dag, sen hem och plugga hela natten typ haha...
 
Är supertrött nu men imorgon är det sovmorgon så då får jag sova ut helt enkelt.
 
Ville bara klargöra lite då jag kände att det blev lite snurrigt här när man missar att skriva vissa dagar ahah.

//Carro
 Linnea och Salza från igår efter förklassen!



Uteritt

Idag efter skolan var jag hemma en liten stund och sen tog jag moppen ut till Salza. Precis när jag kom fram började det regna och det var kolsvarta moln över stallet så då rök tanken om uteritt idag. Men precis när jag hade fixat klart henne så dök solen upp igen och det var som sommar ute haha.

Då drog jag och Salza ut på uteritt i ungefär 1 timma. En runda som jag bara fått beskrivning muntligt på och jag hittade faktiskt haha! Blev bara skritt då det inte var något bra underlag att trava på men hon kändes väldigt mjuk och fin ändå. Vi red förbi både det ena och det andra, en gård med massa kor som hon inte ville gå förbi haha. Hon kan vara lite tittig på lite saker och 3 gånger vid tre olika ställen vände hon och ville gå hem så jag fick övertala henne om att fortsätta framåt. Hon gav med sig tillslut men tyckte nog det var lite läskigt med allt möjligt.
 
Annars var det en väldigt mysig uteritt! Soligt och varmt och hästen tyckte det var skönt att få ta det lite lugnt efter gårdagen. Har glömt att skriva det men Salza och Linnéa tävlade ju igår på Bromma och det gick superbra! 68 och 65% red dem på och den ena räckte till 3:e placering vilket var superkul eftersom det var deras första placering!
 
Imorgon ska hon få vila och det gör hon förmodligen också på söndag men nu har hon gått rätt hårt ett tag så det blir en lite lugnare vecka. På torsdag ska jag rida igen och då ska hon få komma igång lite mer med dressyrpass.
 
Imorgon har jag kort skoldag då jag börjar vid 1... värt med en timmas lektion och sen åka hem igen.. På kvällen är det hur som helst lektion på Veda. Vore skönt att komma ut på utebanan om det är fint väder! Har inte ridit där hittils i år och nu är den dessutom renoverad med nytt underlag så man vill ju testrida ;)
//Carro



Bilder + resultat

Igår var det uppgång redan vid 5, snacka om att jag var trött haha. Queen och Bailey fick mat och jag knoppade Queen i boxen medan hon åt vilket var en riktig utmaning haha.
Men hur som helst så var Queen SJUKT fin igår, en aning spänd på banan vilket ledde till en del missar. Hon fick 64.4% och hamnade på en 10ondeplats (8 placerade) vilket var sjuuukt bra med så pass mycket missar ändå! Vi var väll lite besvikna då vi tyckte hon kunde förtjäntat liite mer men hallå, hästen är 6 år och gjorde igår sin LA debut på en mer än godkänd procent - inte långt från placering. Det är jättebra!

Efter Queen startat åkte vi hem och fixade i stallet. Jag skrittade ut en tur på Bailey och mockade bägge boxarna. Kunde vara hemma en stund innan vi åkte upp till Veda igen för Malins start med Fridolin. 
Fridolin var superfin verkligen och de gjorde en toppenritt! De fick 69.0% och fick med det en andra placering, hade det inte varit för felridningen i början av programmet hade det varit en vinst, synd när det var såå nära verkligen. Den som nu blev etta hade också 69.0% men hade nåt enstaka poäng bättre på det allmäna intrycket och då blir det vinst istället för delad placering. Men men, Fridolin var sjukt fin så det var ju jättekul!
Vallentunas division 2 lag kom även trea vilket är gryyymtt!!
//Hedda



v. 16

Måndag: Skola med nationella prov i svenska muntligt. Sen hem och fixa en skolgrej och efter det åka till Salza. Eftersom hon tävlade igår ska hon ha det jättelugnt idag så om det inte regnar tänkte jag rida ut. Annars blir det skrittrundan ute och lite lätt jogging inomhus.
Tisdag: På kvällen ska jag till Veda och rida lektion. Dressyr och jag har väl antagligen Jim eller Cyklamen haha. När det är dressyr= Jim, När det är hoppning= Cyklamen ;)
Onsdag: Inget speciellt
Torsdag: På idrotten ska vi springa 5 km och jag kommer påriktigt dö. Efter det ska jag åka till Salza och då ska jag rida ett dressyrpass. Inte superhårt men inte heller jättelugnt.
Fredag: Inget speciellt
Lördag: Jobbar i stallet mellan 7-16 så blir inte så jättebra uppdatering den dagen hehe
Söndag: Ingenting, kanske hittar på ngt annars blir jag bara hemma hela dagen.
//Carro



Aouch

Så sjuuukt ont i huvudet efter en lång helg... Ska snart gå och lägga mig. Info och resultat om dagens tävling kommer imorgon!
//Hedda



Fröding

Idag har mamma ridit Bailey och fixat allt med stallet då jag varit med Isakssons + Sofia bort till Ekeby i Sala och hälsat på deras 3 dygn gamla fölunge Fröding. Han är absolut det härligaste fölet de haft som jag träffat. Han har dock inte haft den lättaste starten i livet då hans fina mamma Fia tyvärr gick bort när han bara var 1 dag så han är just nu ensam i livet. Han fattar dock inte bättre utan verkar tycka att livet med nappflaska och människor är alldeles perfekt ;)
Men Fröding var hur som helst superfin och vrålsöt såklart ;) Vi hälsade även på deras 2-åring Fidelie som blivit galet mycket finare sen sist jag såg henne, supersöt är hon nu!
 
När vi väl var hemma igen åkte jag med till deras stall där de har de andra hästarna och kollade lite på när de red. 
Mamma fixade allt med Queen tidigare idag så hon är badad och klar inför tävlingen imorgonbitti, 06.40 lämnar vi stallplan så jag antar att vi måste vara i stallet redan 05.30.... Galet tidig morgon blir det i alla fall!
//Hedda



Friday

Red Bailey på utebanan idag det skulle mest varit ett joggingpass men blev lite mer åt dressyrhållet. Egentligen var Bailey ganska fin men jag hade en sån sjukt dålig känsla genom hela passet. I början var han stel och kort så jag fick ligga och galoppera länge innan han började gå som vanligt. Han kändes ibland super i munnen medan han ibland kunde ligga på som en oxe och bli galet stark. Alltså verkligen fram och tillbaka idag. 
Jag red igenom LB och mamma tyckte det såg bättre ut än på senaste tävlingen men usch vad dålig känsla jag hade, inte alls kul.
Men som man brukar få höra, när känslan är som värst så ser det som bäst ut. Jag får inte heller glömma bort att varken han eller jag inte haft ett dressyrpass sen förra tävlingen då han sen dess bara hoppat, vilat och ridits ut.
 
Väl på Veda red jag Robban och dagens pass var inte något att leka med direkt. 
I början kändes han helt okej, eller ja som vanligt kanske man ska säga, rätt mjuk, föll åt vänster och noll bjudning. Idag satte Magnus mer krav på oss och han skulle verkligen fram in i handen. Det gick okej en stund men sen blev han sur och bet tag i bettet och sprang haha. Han är så sjuuukt envis.
Efter ett tag var bjudningen super men då kom vi till lösgjordheten som helt plötsligt var väck borta. Han brukar vara sjuukt simpel men nu var det som en annan häst. Han var ändå rätt mjuk när jag red fram men när bjudningen kom blev han galet stark.
Sjukt konstigt verkligen, ena galoppen var ändå okej och han kändes bättre mot slutet men vet verkligen inte alls vad det var idag. Skulle få honom på tygeln i en halt och han kastade sig in i väggen istället ?? Haha inte vår dag idag. Jag antar att han missförstod mig något enormt samtidigt som han är lite envis ;) Jobbigt är det ju!
//Hedda



De senaste dagarna

Tisdag: Hände väll inte så mycket egentligen. Tog en lång sovmorgon efter en hektisk helg med en massa tävlingar. Var uppe i stallet på eftermiddagen och fixade allt. Bailey vilade så det gick väldigt fort.
Onsdag: Var inne i stan med mina kompisar på dan och kom hem runt 18 och åkte då till stallet direkt. Jag red ut på Bailey tillsammans med mamma och Queen och det gick väll lite sådääär. Bailey flippade och hoppade runt och drog lite. Det gick dock bra så inget större hände men lite jobbigt är det alltid. Joggade lite på utebanan efteråt och då var han fin men galet het.
Torsdag: Red Bailey sjuuukt tidigt imorse. Skrittade ut runt fältet och tog det lite lugnt. Kunde trava lite och han kändes toppen. Idag var han jättelugn, liite spänd ibland när han blev tittig men inget mer än så. På kvällen har jag återigen vart inne i stan och kom hem runt halv 9. 

Imorgon blir det jogga Bailey och därefter ridning på Veda.
//Hedda



Snart

Lovar att snart ge er uppdatering, ska en vända till stan nu och kommer hem ikväll och då ska jag se till att skriva ett par inlägg! ;)
//Hedda



Dagens ridpass

Vid halv 11 var jag hos Salza, var superfint väder och dem stod och solade ute i hagen. Tog in henne och fixade och sen joggade jag henne lite i ridhuset.
Hon kändes lite "mör" eller vad man ska säga haha, efter gårdagen. Frustade och var lite trött men hon var samtidigt väldigt mjuk. Joggade bara i båda varven i låg och rund form och tog en galopp även där i låg form en gång i varje varv. Behövdes inte särskillt mycket från min sida utan hon gick ganska mycket av sig själv vilket var superbra!
Efter det så skrittade vi ut en sväng på en runda som tar ca 15 min, bra av- och framskrittning! Ut på en stig och sen in i skogen en bit och sen kommer man ut på en väg ner mot stallet. Det var jättehärligt väder och Salza tyckte det var skönt att få komma ut lite också.
 
Sen var det ridning på Veda. Vi hoppade och jag red Cyklamen. Vi hade samma bana som de 3 senaste gångerna vi hoppat hahah så vi behöver inte ens gå igenom banan, vi bara kör på direkt.
 
Han hoppade väldigt bra och var framåt och så men första rundan kom jag fel på typ 5 av 6 hinder!!!! Skitirriterande, det blev för kort på typ alla även fast jag red på mer framåt när jag märkte att det blev kort.
Andra gången gick det bättre. La upp ett högre tempo och kom rätt in på de flesta hinder.
Gammal bild från hopptävling på Cyklamen.
 
Imorgon ska jag upp vid 5, 05:45 åker jag och mamma mot Arlanda och vid halv 8 går planet mot London där vi ska vara fram till lördag! Hemma igen lördag kväll så Hedda får stå för uppdateringen här under dessa 4 dagar! ;)
 
//Carro



Bilder semifinalen Bortamatch 6/4

Här är bilder från bortamatchen! Linnea och Sandra(tror jag) fotade alla så här kommer allihop! Linnea mailade dem men jag fick inte så många på dem andra så det är därför det är många på mig men några få på dem andra, men här är iaf lite!
 
Tack tjejer för superfina bilder!!
//Carro
Dessa snodde jag från Linnea hehe
 
Här är alla ridbilder
Carro & Aragorn: (vet ser jättesur ut på alla bilder men så ser man ut när man rider ;))
 
Sofia & Finja:
 
Hanna & Fritte: 
 
Vilma & Cosmos:



Dagens planer

ca 10:30 - Vara hos Salza. Ska först rida bara en liten stund i ridhuset och jogga lite och lite övergångar och så. Sen ska vi ut i skogen och mysa lite, ska bli sol och varmt imorgon så det blir super isåfall eftersom hon gick hyffsat hårt igår. Sen får hon lunch i hagen och jag fixar alla grejjer och sånt.
14:00 - Senast vara hemma
16:30 - Vara på Veda, stallvärdinna
19:30 - Ridning på Veda, tror kanske hoppning men det är nog dressyr haha
ca 21:00 - Åka hem och packa inför onsdag, planet går kl 07.00!!
//Carro



Bilder semifinalen Hemmamatch 5/4

Här är alla bilderna från hemmamatchen i söndags 5/4!
 
Carro & Pandora:
 
Hanna & Jane:
 
Vilma & Ludde:
 
Sofia & Dumle:



Bilder!

Nu har jag gjort två inlägg med alla bilderna från båda semifinalerna! Båda kommer upp imorgon så då får ni se massa fina bilder! Bjuder på 4 bilder nu så ni vet vad ni har att vänta er ;)
//Carro



Semifinal 2 bortamatch mot Tungelsta

Idag var det andra omgången av semifinalen och nu var det borta mot Tungelsta!
Man red fram på utebanan och sen red man in i ridhuset när man skulle starta. Nytt och fräscht ridhus och det var ljust och fint!
 
Hur som helst så fick jag en D-ponny som heter Aragorn. Har sett honom tidigare när vi varit där så han var inte ny på det sättet. På framridningen så kändes han faktiskt riktigt bra! Supermjuk och lydig och gick framåt. Gjorde lite programdelar och checkade bara av och sen startade jag. Jag var först ut i laget idag igen.
 
Direkt när jag kom in på banan och skulle börja trava kände jag hur han bara "dog". All energi försvann och jag fick inte igång honom. Första uppridningen gick jättelångsamt och jag trodde nästan att han skulle stanna haha. Trodde knappt vi skulle komma runt ett program. Fick driva genom hela programet och det är ett under att jag fick galopp haha. Hade inga missar direkt förutom dålig halt och lite sånt men problemet var att det gick så segt. Det syns inte lika mycket på videon men jag kan lova att det kändes inte bra! Han var mjuk och så men det blev ingen bra känsla av ritten när jag inte fick honom att gå framåt. Men känslan på framridningen var super och jag gillade verkligen ponnyn trots att bränslet tog slut inne på banan ;)
Haha jag var lagom trött när jag var klar och då kunde jag titta på resten av laget, som red suuuperbra! Sofia och Vilma på två C-ponnys som gjorde superritter och Hanna red världens sötaste B-ponny som det gick skitbra för!
 
Under prisutdelningen var alla supernervösa. Vi visste faktiskt inte vem som skulle gå segrande ur semifinalen för denna match var ganska jämn trots allt. SÅÅÅ himla kul för vi VANN även denna match med 27 poäng och det betyder att VI ÄR VIDARE TILL FINAL I PONNYCUPEN!!! Jag själv red individuellt på 70,53% vilket jag verkligen inte trodde att jag skulle få men domaren såg annat än vad jag kände ;) Det räckte dessutom till guldmedalj vilket också vart oväntat haha.
 
Så SJUKT kul!! Vi har nu alltså vunnit 8 matcher av 8 möjliga, alla i grundomgången och båda semifinalerna och nu återstår finalen! Vi vet inte vart eller vilka vi ska möta men det vet vi snart! NU HOPPAS VI ATT VI HÅLLER HELA VÄGEN TILL SEGER I HELA CUPEN!!! 
 
 Bilder från idag, mer bilder kommer i annat inlägg! Har några på min kamera och ska få några av linnea! Här har ni iaf film från min ritt:
 
Vill också bara tacka Tungelsta för jättetrevliga matcher och ett supertrevligt motståndarlag som vi har haft jättetrevligt med! Dem red superbra och var riktigt trevliga!
 Bild på hela gänget! Tungelstas ryttare + vårt gäng!
//Carro



BAILEY!

Adam och Bailey gjorde det såååå bra idag och Bailey hoppade helt fantastiskt!
Enkla och simpla banor vilket var perfekt för en debut som de idag gjorde. Första klassen gick toppen, LD+ vilket motsvarar 85cm. De kom rätt på varje hinder och gjorde allt superfint. Tiden räckte till och med till en sjätteplacering vilket var SÅ kul!!
I LC (90cm) var både Adam och Bailey lite trötta. Dock så blir Bailey aldrig seg men lite mer krut kunde man önska om tiden skulle räcka till placering. Han började banan hur fint som helst och hoppade allt perfekt. Dock red Adam fel och missade hinder nr.4 vilket gjorde att han korsade sin egna väg = 4 fel. Resten av banan gick galant. 
Supersynd med de 4 felen som gjorde att det inte blev någon omhoppning men nu i efterhand känner vi att det nästan var bra att bara hoppa grundomgången. Han hoppade SÅÅ fint så det var skönt för honom att få spara på sprången istället.
 
Detta med hopptävling är ju en stor omställning för oss som alltid hållt på med dressyr, dock tycker jag att allt flöt på riktigt bra idag men mycket har man ju fått se under dagen... Jag har sett jättefin ridning, jag har sett jättehemsk ridning, jag har sett avramlingar, jag har sett både fräsha och halta hästar osv osv. Men det som skilde mest från dressyren var människorna. Fy fasen vad mycket trevligare hoppfolk är än dressyrfolk. Tyvärr alltså men så är det. I dressyren är de flesta inne helt i sin egna lilla värld och ser alla runt om sig som fiender. På hopptävling pratar alla med alla och jag har träffat sååå mycket trevliga människor idag, både vuxna och barn. Vet inte om det bara var just denna tävling som hade lite extra trevliga människor men njaaa tror faktiskt det handlar lite om själva sporten tyvärr... Vi dressyrryttare har en del att lära ;)
 
Men vilken superdag ändå! Bailey hoppade som sagt helt fantasiskt och gjorde allt perfekt! Grattis även till Wilja och Nicke som nollade 2 klasser idag, första utanför placering i LD+ och delad 8a i LC!
//Hedda



VI ÄR I FINAL!!!

Vinst även i dagens match med 27 poäng så VI ÄR VIDARE TILL FINAL!!!!

Nu sitter jag i bilen påväg hem men jag skriver mer senare!
//Carro



Styrketräning

Idag var jag hos Salza vid halv 9 och då kom Linnea också. Vi plockade fram lite bommar i ridhuset och sen gjorde jag iordning hästen och började rida fram medans linnea gjorde annat.
 
Sen kom linnea och höll typ en liten lektion för mig som var sjukt bra. Vi tränade massor över trav och galoppbommar som sen blev upphöjda bommar. Salza var superfin men blir lite mer på hugget när det är bommar och sånt med så behövde rida massa förhållningar så vi tränade på sånt! Vi red rätt intensivt med mycket jobbigt jobb för hästen så hon var supertrött i slutet så då började jag trava ner henne och sen skrittade jag av henne ut en sväng i skogen, linnea gick med brevid. Sen fixade vi henne och lite i stallet och åkte sen hem!
 
Imorgon ska hon bara få jogga bort ev. träningsvärk och sen tänkte jag skritta ute i skogen också före och efter!
 
Om typ 10 minuter ska jag åka med Hanna till Tungelsta! Nu är det semifinal omg. 2, HÅLL TUMMARNA att vi går till final!!

//Carro
 gammal bild



I bilen

Sitter just nu med datorn i bilen på väg mot Sundby RK och hopptävling hela dagen. Bailey ska som sagt gå 2 klasser tillsammans med Adam, spännande! Vi har nu 1h resa kvar och första klassen är klar om först 1 timme så vi har nog inte stressigt. Adam rider andra och tredje klassen för dagen, LD+ och LC!
 
Queen var stolt över sig själv imorse när vi kom för att fodra. Man undrar lite om dom fattar att de vunnit eller om de bara är helt förvirrade. Queen såg i alla fall ut att älska applåderna igår ;) Förlåt om jag skryter mycket om henne just nu men jag trodde ärligt talat att hon aldrig nånsin skulle kunna gå och kamma hem en sån stor vinst. Vi var helt lyriska i höstas när hon tog en sjundeplacering i LB:2 på 66,8%. Det går för oss knappt att fatta vad det var som hände igår haha!
 
Jaja, nu fokuserar vi framåt. Bailey hopptävling idag och Queen startar igen nu på söndag igen, då blir det debut i LA:3, hjääälp???
//Hedda



Dagens planering

08:30 - Vara hos Salza. Linnea ska vara med och hjälpa mig och vi ska ställa fram lite bommar och småhinder och prova på det!
11:00 - Ungefär då är vi klara så då ska jag åka hem och äta lunch.
13:00 - Blir hämtad av Hanna och då ska vi åka till Tungelsta Ridklubb
14:15 - Är framme hos Tungelsta så då blir det lite rundvandrig och sånt
15:00 - Start! Först rider tungelstas ryttare och sen rider vi!
 
 Vi hörs mer senare!
//Carro



Oh my f*cking god

Familjen är i chock, Queen VANN idag sin start tillsammans med Evelina. 
Fy saaaatan vad fin hon var, allt flöt på och hon var verkligen helt underbar! Ni som följt hennes resa vet nog att hon tidigare stannat ut sig på tävling då hon varit sjukt tittig och hon har inte gjort en enda start innan utan att ha stannat minst en gång förrens idag. Hon var lite spänd då och då men aldrig under programmet vilket är helt sjukt bra för att vara Queen. 
Queen och Evelina gjorde 2 missar. En dålig halt i början av programmet där hon började backa och ett missförstånd i en galoppfattning. På dessa moment fick de en 4a och en 5a. Resten av programmet var 7, 7.5, och 8. Helt brutalt bra!
Innan Queen gjorde sin start låg Evelina etta med Filiz som hon också startade samma dag, de red på lite över 70%. Jag trodde ALDRIG NÅNSIN att Queen ens kunde gå om Filiz men guess what. Hon fick närmare 74% och tog ledningen för att sen hålla den klassen ut!!!!
Fy satan vad glad jag är fast än det inte var jag som red eller ens äger hästen. Mer bilder kommer inom kort, måste äta, dusha och sova nu, upp runt 6 imorgon för hopptävling hela dagen. Så länge får ni kolla på bilderna och vara riktigt jäkla glada för Queen's skull, det är i alla fall jag!
//Hedda
Honestly, Queen är så JÄDRA snygg, kan inte sluta kolla på bilderna ifrån idag. Hon fick en massa beröm av alla möjliga idag på tävlingen vilket är så himla kul. Man blir lite hemmablind ibland...



Ladda om

Nu, lite sent jag vet haha, ska jag börja ladda om inför nästa tävling imorgon. Ska se till att ha allt färdigpackat nu ikväll eftersom jag åker nästan direkt efter jag kommit hem från Salza så jag fixar allt ikväll!
Vita byxorna hinner inte tvättas så de får vara lite halvrena, men det är inget som syns ;) Stövlarna putsade jag iaf efter tävlingen idag så det är klart!
 
Nu är vi så jädra taggade! Vi har klarat första matchen och nu behövs bara lite till för att gå vidare till final!! Wow vad det ska bli spännande!! Håll alla tummar och tår att vi går vidare!
 
Kommer nog ett inlägg när jag kommit hem från Salza och sen uppdaterar jag såfort ponnycupen är slut, vi hörs imorgon!
 
Slog mig btw nyss att imorgon är det sista gången vi rider det här LC:2 programmet! Om vi ska rida en säsong till så är det ju nya programet som gäller. Hahah lite synd, tycker faktiskt om det här programet. Det sitter så spikat i huvudet att jag aldrig behöver träna in det, orkar ju inte lära mig ett nytt program hahah...
//Carro
Vacker bild från idag... Bilderna på de andra blev asbra och sen ba min bild... Hästen står skevt och blundar och jag ser lagom vacker ut. Najs :)



Semifinal hemmamatch mot Tungelsta

Idag var det som sagt första omgången av Semifinalerna i ponnycupen dressyr! Vi mötte Tungelsta Ridklubb på hemmaplan och imorgon ska vi till dem och mötas där i bortamatch!

Vårt lag såg ut såhär:
Carro - Pandora
Hanna - Jane
Vilma - Ludde
Sofia - Dumle
 
Var där vid 8 och började knoppa och fixa. Helt plötsligt var klockan kvart över 9 och då skulle vi sadla så det blev lite bråttom. Vi skulle börja rida fram halv 10 men vi gick ner lite försent så det blev ca 25 min framridning med 5 min skritta igång dem så totalt kanske 20 minuter ridning... Jag startade först så jag hade minst tid på mig. Framridningen hade jag ingen vidare känsla på faktiskt. Jag hittade aldrig ett riktigt flyt lixom. Kände mig inte alls redo när jag skulle in på banan och då hade jag inte ens galopperat på båda varven, bara in och köra lixom...

Inne på banan blev hon faktiskt mycket bättre! Inga större missar, tror knappt någon alls faktiskt haha. Jämnt flyt genom programet, galoppen var bättre poängmässigt än vanligt. Förlängda steg samma som vanligt, blir knappt någon skillnad hahah men fick iaf en 6,5 på den. 
Resten av laget red också riktigt bra! Lite sega ponnys men vi kom igenom programen och alla var superduktiga! Även tungelsta red bra! Sen fixade vi hästarna och efter det var det fika och prisutdelning.
 
Vi VANN matchen med 35,5 p vilket var superkul! Känns bra inför imorgon!
ALLA i vårt lag red på över 70%!! Hon satte väldigt höga poäng på oss och det var såklart roligt! Jag själv red på 210,5 poäng vilket blev 75,178% vilket var lite sjukt haha. Har aldrig fått så högt någonsin och inte heller i ponnycupen så det var kul! Protokollet består av en 6:a, en 6,5 och sen några få 7:or men resten är 7,5, 6 stycken 8:or och en galen 9,5!!!! Om ni frågar mig var det väldigt högt bedömt på det momentet. Fick 9,5 på sista uppridningen men den blev spikrak så det var samtidigt kul att få väldigt väl betalt! Klagar inte precis, men blev lite chockad haha ;) 
 
Resten av laget red på 70, 70 och 72% vilket gjorde att vi fick sjukt höga poäng och det var kul!
Imorgon är det dags för semifinal nr 2! Sista och avgörande matchen för vilket lag som går vidare till final. För att gå vidare får vi förlora med max 35 poäng men vi satsar såklart på vinst!! ;)
 Bild från idag, fr v: Vilma & Ludde, Hanna & Jane, Jag & Pandora, Sofia & Dumle
 
Här är film från min ritt:
 
Mer bilder från dagen kommer i ett annat inlägg!

//Carro



VINST

Skriver mer när jag kommer hem! Shit vilken match!
//Carro



Lördag

Imorse var jag hos Salza vid 10. Började med att mocka, fixa mat och lite annat och sen tog jag in henne från hagen, precis när det började snöa... Tanken var att rida med lite bommar men det var lektioner i ridhuset fram till 12 och då hade jag inte kunnat rida först vid halv 1 och jag orkade inte vänta i 2 timmar så jag red vid 11 istället.
 
Red massa tempoväxlingar och galopparbete idag, mycket övergångar och lydnad, men mycket galoppjobb. Blev ett styrketräningspass typ ;) Hon var rätt duktig men lite stark ibland så måste komma på hur jag ska göra i övergångarna galopp-trav då hon springer på rätt mycket och jag ska direkt kunna hitta tillbaka till lugn trav men det gör jag inte nu. Så mer träning på det! Annars var hon väl duktig, inte så mycket mer att säga haha.
 
Kunde inte skritta ute tyvärr eftersom det var så dåligt väder men hon fick gå ut i hagen direkt efter och äta lunch så hon var nog nöjd ändå haha.
 
Sen åkte jag hem i kylan och var hemma och låg och skakade under täcket i en timma. Jag åkte moppe hem i typ 1 grad utomhus så var helt stenfrusen när jag kom hem. Vid 4 åkte jag till Veda och då byggde jag, sofia, vilma och hanna banan inför imorgon, fixade lite i cafeterian och sen gjorde vi iordning hästarna och utrustningen inför imorgon!
 
Nu är jag hemma igen och har ätit middag så nu ska jag packa lite tävlingsgrejjer och sen sova! Semifinal i Ponnycupen imorgon, omgång 1 hemmamatch mot Tungelsta!
 
Laget består av:
Jag - Pandora
Hanna - Jane
Sofia - Dumle
Vilma - Ludde
 
Matchen börjar 10:00, Nu kör vi!!!!! 
//Carro



Update

Idag har vi ridit ut på bägge hästarna vilket gick superbra, superpigg Bailey bara ;) 
 
Morgondagens planer blev lite ändrade så nu ser schemat ut såhär:
07.00-12.00 : Hoppar in och jobbar i stallet. Under tiden fixar mamma och Adam Queen's och Bailey's grejer inför tävlingarna och Adam ska hoppa Bailey under morgonen. 
12.00-13.00 : Åker till hööks och handlar lite smågrejer, bland annat en förbygel till Bailey. 
13.00-15.00 : Jag fixar Queen inför tävlingen, tvätta ben + svans, knoppa, klippa hovskägg osv. Vi satsar på att lasta runt 3.
15.00-19.00 : Tävling för Queen och Evelina. De startar en LB:3 på Vällingby och startar runt 18. Vi hoppas vi är hemma till ungefär 19.
19.00-21.00 : Packa ur allt och ta hand om Queen. Vi ska även packa klart alla Bailey's grejer inför hans tävling och även borsta honom så han på måndag bara är att stoppa in i trailern och åka!
 
Det blir som ni ser en ganska proppad dag. Det gäller att vi håller tiderna för någon vila finns verkligen inte. Jag uppdaterar så fort det finns tid!
//Hedda
Haha glad Hedda



Dagens tävling

Okeeyyy, väldigt blandade känslor på dagens tävling.
Jag kände redan på framridningen att allt kändes fel. Jag fick ingen kontakt med honom och min ridning var inte alls bra. Jag hade planerat in en lång framridning vilket var skönt för efter ungefär 30 minuter kom jag åt honom och allt kändes som vanligt igen.
5 minuter innan start plockar jag ur mitt headset från öronen och tar av skydd + jacka. De löjliga 5 minuterna fick jag alltså ingen hjälp från marken och hinner förstöra allt. Haha åååå va trött jag blir på mig själv ! Jag tänker inte när jag rider utan bara gör. Automatiskt plockade jag upp honom alldeles för högt i formen vilket gjorde att han släppte ryggen och knäppte av i nacken + lite lek med tungan på det. Ännu mer korkad som jag är tänker jag inte på att kanske lägga ner honom i formen utan jag rider vidare så och går in på banan i samma alldeles för höga form. 
Väl på banan då...
Hamnade IGEN på sidan av medellinjen. Vi gjorde minst 20 uppridningar på gårdagens träning men ändå blir det snett och fult idag. Okej sen då? Travökningarna var ok. Vänd över medellinjen var ok. 10 metersvolterna var sådär, tappade yttersidan i den ena. Skritten var rätt bra, inga taktinslag vilket var bra men jag hade nog kunnat trycka på ytterliggare lite till. Galoppen var faktiskt rätt bra idag jämfört med igår. Han drog inte på i 110km/h utan lyssnade bra på mig. Galoppvolterna var bra och ökningarna sprängde inte staketet utan han höll sig i skinnet. Jag fick till och med trycka på lite själv i den ena ;) 
 
Resultatet blev 61.786% och hamnade placeringsvis 6 av 10. Jag är både nöjd samtidigt som jag är grymt besviken. Han var så fin när allt väl funkade på framridningen men jag förstörde allt genom att omedvetet korta upp honom alldeles för mycket i fromen innan start. De sista tävlingarna med Kiwi gjorde jag samma sak vilket drar ner procenten rejält. Jaja, nu har vi 4 veckor med en massa träning innan nästa tävling och då ska jag ha honom i en lägre form. 
 Denna tävling var MYCKER bättre än den förra och det syns också på resultatet som stigit mer än 4% även om dagens känsla inte var mycket bättre än sist! Och som många idag sagt - vi känner inte varandra ännu och det blir nog bra tillslut i alla fall! 
//Hedda



Torsdag + Fredag

Hann inte skriva igår så nu kommer ett inlägg om både igår och idag!
 
Torsdag: Var ute hos Salza på kvällen efter skolan. Red i ridhuset i typ 45 minuter. Mycket övergångar och skänkelvikningar, öppnor slutor osv. Lite galopparbete också med samling. Hon blir ganska lång i galoppen och är lite svag där så ibland orkar hon inte riktigt hålla galoppen så hon behöver lite styrketräning så hon orkar! Men kunde samla rätt bra ändå och hon var mjuk och lydig. Det var privatlektion samtidigt för 4 ryttare och vi var totalt 7 hästar i ridhuset så det var lite trångt. En av hästarna som gick lektion hade dessutom inte gått med på lektion tidigare och det var lite problem med den så vi fick hålla oss på ena halvan och den hästen på den andra, vilket blev ca 30x20 bana större delen av passet. Var lite svårt att rida ordentligt när vi behövde rida på volt i sammavarv och gångart men det gick ändå helt okej!
 
Fredag: Vid 11 var jag på Veda och då fixade jag och Hanna våra ponnys och red fram medans Sofia och Vilma byggde fram staket. Vi körde lite programträning inför PC och vi red för Magnus eftersom Malin har åkt nu. Jag red först och Pandora kändes ändå väldigt fin! Lite småsaker bara som måste rättas till men annars var jag nöjd! Det här blev sista passet på henne innan semi så jag hoppas att det håller i sig. Tog sen upp henne och släppte ut henne i hagen, sen ner och titta på dem andra. Medans Vilma och Sofia fixade sina hästar i stallet plockade jag och Hanna undan staketet.
 
Åkte sen hem och åt lunch, sen direkt till Salza. När jag kom dit var dem fortfarande ute så jag tog in henne och så fick hon äta medans jag spolade av benskydd och boots och ställde fram lite grejjer. Hon var sjukt lerig så tog ett tag att få henne ren haha. Idag fick hon bli lite extra fin med bruna lindor och brunt schabrak. Dessutom har hon fått sitt nya träns från PS of Sweden så hon var riktigt snygg ;) Red hur som helst i ridhuset igen. Var ensam halva passet och sen var vi två stycken så idag var det gott om plats! Hon var lite pigg och "på" idag så hon blev lite stark stundvis. Tränade mycket övergångar, skänkelvikningar och öppnor och förhållningar så att hon skulle lyssna och svara snabbt. Hon var väldigt duktig trots skitläskiga solkatter i ridhuset tyckte Salza ;) Avslutade med att skritta av henne utomhus eftersom det var så soligt och varmt! Fixade sen hästen och städade upp efter mig och all utrustning och sen åkte jag hem.
 
Imorgon ska jag rida Salza vid lunch typ. Tanken är att köra lite styrketräning med bommar och galoppjobb så får va där lite extra länge så jag kan lägga fram bommar osv! Vid 4 ska jag vara på Veda och då ska vi bygga dressyrstaket. Ingen programridning dock utan vi ska bara bygga och sen fixa våra hästar lite snygga.



Tävlingsdags

Nu sitter vi i bilen på väg mot Vällingby för påskhelgens första tävling. Jag startar 15.02, alltså om ca 2 timmar och vi har nog 30 minuters körtid kvar så vi blir nog i tid i alla fall. 
Bailey är knoppad och skinande ren bak i transporten. Nu jädrar ska jag rida ordentligt och inte låta honom göra jobbet åt mig! 
//Hedda 



Påsklovet

Nu över lovet så har jag en del jag ska göra och sen ska jag faktiskt resa bort också så jag blir inte hemma så mycket men här är det jag ska göra:
 
v.14
Fredag: programträning på Veda inför söndag. Rider och tar hand om Salza på eftermiddagen.
Lördag: Är hos Salza på dagen någon gång och sen till Veda. Staketbygge, programträning och sen fixa hästarna på kvällen inför söndagen.
Söndag: Semifinal Ponnycupen omg. 1! Hemmamatch mot Tungelsta 10:00!
 
v.15
Måndag: Semifinal Ponnycupen omg. 2! Nu bortamatch mot Tungelsta 15:00 och efter den här matchen vet vi vilket lag som går till final(!!!). Ska rida Salza också så får se om jag gör det före eller efter.
Tisdag: Rider Salza, Linnea ska vara med och då ska vi förmodligen ställa fram något hinder och prova på hoppningen också! Stallvärdinna och sen ridlektion på kvällen
Onsdag: 
Åker till London med mamma!
Torsdag: London
Fredag: London
Lördag: London(åker hem)
Söndag: Linnéa och Salza ska tävla Div 3 på Bromma Ridklubb så jag ska med och hjälpa henne. Även kolla dem andra i laget(Linnea rider också för Vallentuna!)
 
//Carro



Mitt påsklov

FREDAG: Är iväg på tävling med Bailey på Vällingby. Jag rider en LB:1 vilket ska bli superkul! 
LÖRDAG: Bailey tar det ganska lugnt efter tävlingen så antagligen blir det en skrittur eller promenad. På kvällen kommer gäster på middag.
SÖNDAG: Vi åker tillbaka till Vällingby men denna gång tillsammans med Queen. Evelina startar en LB:3a. Adam ska även småhoppa lite hinder på Bailey, antingen blir det före Vällingby eller sent på kvällen efteråt. 
 
MÅNDAG: Återigen tävling... Men denna gång är det Adam och Bailey som ska åka till Sundby och hoppa 2 klasser. Först en LD+ 2 faser (85cm) och sen en LC två faser (90cm). 
TISDAG: Bailey får sig en vilodag, antagligen bara en promenad eller kanske bara gå i hagen och mysa.
ONSDAG: Bailey vilar ytterligare en dag, kanske även här promenad eller en kort uteritt. Adam kommer dock ta Bailey då jag ska träffa mina kompisar ifrån förra klassen, sjukt länge sen sist!
TORSDAG: Vi får väll se om Adam är med på hoppträningen men det tror jag inte, Bailey joggas nog lite bara.
FREDAG: Får se vad Bailey gör men kanske dressyr eller liknande. Jag rider lektion på Veda under kvällen!
LÖRDAG: Återigen här är det inget riktigt planerat vad som blir, kanske uteritt eller dressyr för Bailey's del. På kvällen fixar vi med Queen och packar inför söndagen.
SÖNDAG: Återigen tävling haha. Vi åker till hemmaplan Vallentuna och Evelina ska få rida Queen i hennes LA debut, det ska blir superspännande att se hur hon klarar av ett nytt program med nya rörelser!
 
Som ni kanske ser blir det MYCKET tävling. Totalt 5 starter på 4a tävlingar. Tur att bägge 2 älskar att vara ute och visa upp sig som vilka divor de är. 
//Hedda



Tidig morgon

Imorse var det upp strax innan 6 och åka iväg mot stallet för träning. Hela stallet gnäggade glatt när vi kom men bara våra 2 fick mat hehe
Kom ner i ridhuset vid 07.15 och möttes av en förbannad hök i mitten. Jag kom och störde den mitt i frukosten. En massa fjädrar och en mindre fågel utan huvud, godmorgon eller nåt?
Det var bara att gå och slänga fågelliket i ån och öppna stora dörrarna tills hökhelvetet flög ut, efter 15 minuter var den borta men vi såg den aldrig flyga ut så sannolikheten att den ligger och myser bakom sargen är nog rätt stor haha.

Jaja, Bailey var hur som helst fin idag. Evelina kom och hjälpte mig lite med programdelar och jag fick massa bra tips på vad jag ska göra i varenda del av programmet, supernyttigt! Jag red igenom LB:1 2 gånger och första gången lyckades jag rida fel 2 gånger så ikväll blir det plugg haha. Nej men Bailey var fin och vi hittade en massa knep för att dölja våra svaga sidor och visa bättre vägar. Det finns oändligt med fusk man kan ta till för att lura domaren vilka vägar man gör och hur man rider ;)

Nu har jag också smått börjat packa till imorgon, jag smörjde all utrustning och nu är det bara skydd/täcken/schabrak osv som ska packas + hästen förstås!
//Hedda
Bild från igår. Om man bläddrar tillbaka ett par månader i arkivet här på bloggen ser man hur sjukt mycket Bailey's färg har förändras. Först var han lite grå/brun, sen fick han mörkbruna/svarta prickar och fläckar på hela kroppen och nu går han över till en lite chokladbrun färg!



Onsdag

Idag har skoldagen varit rätt chill, även fast vi hade både engelskaredovisning och matteprov. Väl hemma har jag suttit och stirrat på ett tomt dokument i typ 4 timmar som ska vara ett tal till Nationella proven men jag började skriva för typ en timma sen.. Är fortfarande inte klar...
Måste vara klart imorgon så jag får helt enkelt sitta uppe tills det är helt färdigt.
 
Imorgon är det skola mellan 11:45-16:00 så kommer inte hem först vid 17 tiden. Ska ganska direkt åka till Salza. Ska rida henne helt själv för första gången, dvs ingen som är med mig. Tänkte bara vara i ridhuset och köra lite lugnt. Inte pang på direkt lixom utan nu ibörjan bara lära känna varandra och hitta flera knappar på henne. Det är privatlektioner där på kvällarna så man får bara hålla sig undan lite men det ska nog gå bra ändå.
 
Efter det ska jag hem igen och typ sova haha. Är ju ledig på fredag vilket är sjukt skönt så då blir det tid för att sova, vem sover på vardagarna lixom? ;)
//Carro



Blandade känslor

Lite blandade känslor på dagens dressyrpass på Bailey. Totalkaos i ridhuset vilket fick både mig och Bailey att tappa fokuset. Traven gick kanon, inga problem alls! Högergaloppen var ganska okej men vänstergaloppen åt helvete. På't igen imorgonbitti med dressyrlektion för Evelina. Jag början skolan 11.45 och 07.30 sitter jag i sadeln, upp redan vid 05.45 för att åka och fodra så att han hinner äta också.
Nu ska jag snabbt skriva ihop ett tal inför nationella proven om ett par veckor, planeringen ska vara inne imorgon och jag har nyss kommit på vad jag ska skriva om, här sparar vi allt till absolut sista minuten...
Hörs imorgon!
//Hedda



Markarbete

Igår hade vi lite markarbete på ridningen och jag hade Jim. Det låg lite bommar framme som vi red över i både trav och galopp, och det har var nog den första gången som jag ridit över ens bommar med honom. Han hoppade ju lite innan han skadade sig men sen dess har han väl knappt gått över en bom.
När vi värmde upp hade vi två travbommar på volterna vi bara enkelt skulle trava över. Första gången var han lite osäker på vad han skulle göra och han tittade lite extra på dem, men han stannade inte, det blev ett kaninhopp över istället ;) Efter den gången gick han bra över varje gång och han verkade tycka det var roligt! Öronen spetsade hela tiden och han drog på tempot såfort han såg en bom ;)
 
Han skötte sig ändå helt okej. Stundtals var han lite väl bråkig och sparkade och höll på men när vi kom till bommarna fick han annat att tänka på och då gick det bättre.
Vi galopperade över bommarna också och det var nog ännu roligare tyckte han haha. Han kom rätt in på bommarna varje gång utom en där det blev lite trångt men han löste det bra ändå. Annars så behöll han en jämn och bra galopp och det var riktigt enkelt faktiskt att reglera galoppen framåt så att man kom rätt på bommarna.
 
Jättesynd att han inte hoppar för jag tror det hade varit lite kul faktiskt! Men han var iaf duktig med bommarna och det var kul att vi la till lite bommar och övningar med dem!
//Carro



En massa träning

Igår joggade jag Fresia i ungefär en halvtimme på utebanan. Jag känner ju inte henne alls ännu och då jag inte ridit henne med några jämna mellanrum utan det har blivit lite då och då så tappar jag ju allt jag lärt mig på henne. 
Igår blev mycket testande. Hur mycket får man hålla kvar i tygeln? Hur mycket kan man lätta? När ska man lätta? Hur mycket kan man ställa i det varvet? Hur mycket i andra? Hur mycket och ofta kan man trycka på med benen utan att hon tjurar ihop? Osv osv...
Jag jobbade mycket på att få upp henne på yttertygeln och det gick väll heeelt okej studvis. Det har gått bättre och det har gått sämre helt enkelt ;)
Bailey promenerades en stund ute igårkväll efter jag ridit Fresia.
 
Idag ska Bailey gå ett dressyrpass. Det blir denna vecka träning varenda dag innan tävlingen. Måndag - Anna träning. Onsdag - Träning för mamma. Torsdag - Ev Evelina träning, annars träning för mamma. Fredag - Tävling.
Även fast jag ser denna tävling helt och hållet som träning så tänker jag inte låta något gå åt spillo med dålig träning veckan innan. 
//Hedda