Dagens tävling

Okeeyyy, väldigt blandade känslor på dagens tävling.
Jag kände redan på framridningen att allt kändes fel. Jag fick ingen kontakt med honom och min ridning var inte alls bra. Jag hade planerat in en lång framridning vilket var skönt för efter ungefär 30 minuter kom jag åt honom och allt kändes som vanligt igen.
5 minuter innan start plockar jag ur mitt headset från öronen och tar av skydd + jacka. De löjliga 5 minuterna fick jag alltså ingen hjälp från marken och hinner förstöra allt. Haha åååå va trött jag blir på mig själv ! Jag tänker inte när jag rider utan bara gör. Automatiskt plockade jag upp honom alldeles för högt i formen vilket gjorde att han släppte ryggen och knäppte av i nacken + lite lek med tungan på det. Ännu mer korkad som jag är tänker jag inte på att kanske lägga ner honom i formen utan jag rider vidare så och går in på banan i samma alldeles för höga form. 
Väl på banan då...
Hamnade IGEN på sidan av medellinjen. Vi gjorde minst 20 uppridningar på gårdagens träning men ändå blir det snett och fult idag. Okej sen då? Travökningarna var ok. Vänd över medellinjen var ok. 10 metersvolterna var sådär, tappade yttersidan i den ena. Skritten var rätt bra, inga taktinslag vilket var bra men jag hade nog kunnat trycka på ytterliggare lite till. Galoppen var faktiskt rätt bra idag jämfört med igår. Han drog inte på i 110km/h utan lyssnade bra på mig. Galoppvolterna var bra och ökningarna sprängde inte staketet utan han höll sig i skinnet. Jag fick till och med trycka på lite själv i den ena ;) 
 
Resultatet blev 61.786% och hamnade placeringsvis 6 av 10. Jag är både nöjd samtidigt som jag är grymt besviken. Han var så fin när allt väl funkade på framridningen men jag förstörde allt genom att omedvetet korta upp honom alldeles för mycket i fromen innan start. De sista tävlingarna med Kiwi gjorde jag samma sak vilket drar ner procenten rejält. Jaja, nu har vi 4 veckor med en massa träning innan nästa tävling och då ska jag ha honom i en lägre form. 
 Denna tävling var MYCKER bättre än den förra och det syns också på resultatet som stigit mer än 4% även om dagens känsla inte var mycket bättre än sist! Och som många idag sagt - vi känner inte varandra ännu och det blir nog bra tillslut i alla fall! 
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback