Hoppläger ~ Dag 4

Hej Lisa här ! Idag vaknade vi upp hemma hos Carro, jag hade sovit över där. Vi hade alarm på 08:00 och vi gick upp vid 08:30. Vi kom iväg till stallet vid halv 10. Vi har verkligen blivit snabbare på att cykla, nu cyklar vi på typ 30 min! ;) Vi kollade på dressyren, och när de hade ridit klart, hade vi inte så mycket att göra, vi började då att plocka fram bommar och hinderstöd ! Vid lunch fick vi banskissen av Malin, det här var dagens övning:

Ridpasset: Vi började med att flytta undan dom i både höger och vänster varv. När vi hade gjort det fick vi börja jobba hästarna i galopp på både volt och fyrkant. Idag pratade vi mycket om vägen efter hindret om galoppombyten över hindret. Vi började med att hoppa en båge. Då hoppade vi hindren som står vid A,X och C. Efter vi hade hoppat det en gång var, gjorde Malin en bana av alla hinder. Vi kunde bara hoppa banan en gång var. Hästarna blev trötta, det blir det snabbt nu i värmen. Eftersom vi bara kunde hoppa banan 1 gång sa Malin att vi skulle gå ut, så skulle vi få göra något roligt där ute ist! Vi skrittade på ute ridbanan och sen fick vi hoppa ett stock-hinder och Helena tog fina bilder !

Såhär gick det för oss:
Lisa: Framidningen känndes bättre idag ! Vi fick alla säga till Malin vad vi hade svårt med förra lektionen. Jag svarade: Att jag hade svårt med att lätta på handen. Vilket jag tänkte mer på idag och då gick det bättre! Visst han gick inte på tygeln hela tiden, men det blir nästa steg ! Idag hade jag, som igår, problem med galoppombytet över till vänster varv. Tror jag fick göra om min båge 3 gånger innan det blev rätt. Men nu vet jag hur jag ska göra :) Jag ska lägga spöt på bogen precis innan hindret och verkligen få i genom ställningen till vänster. Banan gick helt ok! Ibland blev det förstor galopp, och min blick var ner i manen i stället för på nästa hinder, men när jag kollade upp kom jag väldigt bra in på hindret och Käck hoppade verkligen jätte fint ! När vi hoppade stock-hindret ute så tvekade Käck. Han stannade till innan och sen hoppade han ! Jag tror verkligen inte att bilden blev bra på mig, men Käck är nog fin! Jag väntar nervöst på resultat! Imorgon är det sista dagen, det känns jätte tråkigt! Det har varit mycket roligare än vad jag har trott att rida Käck! Jag har alltid tyckt att han har varit klumpig och inte alls rolig att rida. Men nu när jag har lärt mig hur jag ska göra på honom, vill jag bara fortsätta och bli ännu bättre på honom! Imorgon är sista dagen :(( dagen då det är upp till bevis och visa vad jag har lärt mig!

Carro: Kommer..

Har tyvärr inga bilder från idag, så det fick bli 2 från arkivet!




Hoppläger ~ Dag 3

Hej!
Idag möttes vi utanför Carros hus vid 9:30. Två trötta tjejer cyklade sedan där i från, med ganska bra fart upp till stallet. När vi kom dit lämnade vi våra saker i våra skåp och gick sen direkt upp till stallet, för att hälsa på de som skulle rida dressyren. :) Efter de hade ridit var det lunch ! Lika gott som alltid ;) I väntan på banskiss kollade vi på när de yngre hade vatten krig. Fick fick banan, och idag gick det faktiskt ganska snabbt! Detta var dagens bana:

Ridpasset:
Lektionen började med att vi red ganska mycket dressyr. Vi övade på att göra en 10-meters volt i ett hörn och sen flytta undan i skänkelvikning upp till X. Efter ca 30 min när vi hade jobbat hästarna i skritt och trav började vi gå vidare till hoppningen. Vi började att jobba hästarna i galopp och därefter hoppa ett hinder i "volten". Vi skulle sen träna på att göra galoppombyte över hindren. Vi skulle komma i t.ex vänster varv och ha spöt i vänster hand, alltså den nya yttertygeln eftersom vi skulle vända till höger efter första hindret. Efter 2:a hindret skulle man hålla höger galopp och hoppa nästa hinder och sen byta till vänster galopp och gå ut i vänster varv. Vi gjorde det några gånger och sen så avslutade vi med att hoppa en "halv-studs". Det var varannan bom varannat hinder, så det blev som en studs eftersom det inte var några galoppsprång imellan. När vi var färdiga skrittade vi till uteridbanan och tog lite bilder som typ ska upp till hemsidan :p men alla blev inte så fina som vi hoppades...

Såhär gick det för oss:
Carro: Idag var det en svårare övning än igår, så det gick inte lika bra. Det var lite krångligt att byta galoppen ibland och en av gångerna la han in ett bocksprång mitt i serien så då gick det inte så bra :$ Mot slutet gick det bättre och en gång, men bara en, så hade jag rätt galopp i hela serien. Det var bra! Det gick bra i skritten, traven, galoppen och för det mesta att hoppa, men hoppningen gick helt OK, så lektionen gick då helt OK!

Lisa: Det här var en jobbig lektion, en väldigt studsig lektion. Iag för min del.. Redan i skänkelvikningen så började käck att bocka. Han flög upp i luften och backa, Resultat=Lisa hamnar på halsen.. :P Han gjorde det inte heller 1 gång. Utan det blev några gånger. Det värsta han gjorde var nog i galoppen när jag var vääldigt nära på att ramla av, hängde halvt på halsen om man säger så. När vi bytte galopp gick det inte så bra.. Eller första gången var jag nöjd med, men sen blev det bara sämre och sämre... Imorron ska jag tänka på att vara lite mjukare i handen, det var också en anledning till allt bockande. hehe, bra jobbat lisa (y) Imorron är det en ny dag, och då vill jag att det ska gå bra.

Carro o Brownie


Jojjo o Plopp


Sofia o Moa



Elvira o Jane


Hela gruppen <33
Och nu är lisa så tråkig för hon vill inte va med på bild x) men hon tycket inte ngn blev bra men det tkr alla andra på hela jorden ... men nu har ni iaf fått lite bilder! Vi ses imorrn!!



Hoppläger ~ Dag 2

Hejsan! Nu är det jag Carro här ! ;) Idag var det andra dagen på ridlägret och ni ska få höra vad vi har gjort!
Jag och Lisa var på Veda tidigt imorse. Vi cyklade upp och när vi var framme var vi jättetrötta! Vi tittade på dressyrlägret och lyssnade på lite bra knep i dressyren som ridlärare Magnus gav dem. När dem var färdiga käkade vi lunch. Efter det fick vi en banskiss på dagens övning. Den var en aning lik gårdagens övning med cavalettibommarna, men nu med nya kombinitationer och en 5- studs.

Ridpasset: Vi övade idag som även igår att komma bra in på hindret. Det behövdes eftersom det var fler hinder på raken och då behövde vi komma rätt om för att det skulle gå bra. Vi pratade även om kombinitationer, studsar, vad det är bra för, vad det är och hur det är på tävling. Vi började med cavalettibommarna och gjorde som igår dem till små pyramider som vi hoppade på en volt i galopp. Vi jobbade hästarna i trav och skänkelvikning. Vi började sen hoppa kombinitationen med några hinder nerlaggda så att det blev cavalettibommar. Vi hoppade också studsen och övade också då på att öka och minska galoppen. Vi avslutade ridpasset med att Malin la upp alla hinder i kombinitationen och dem två sista hindrerna höjdes till 80 cm och det var riktigt kul att hoppa det! :D Vi skrittade sen ett varv runt uteridbanan och sen var det slut.

Såhär gick det för oss:
Carro: Idag red jag Brownie med en martingal och det gick mycket mycket bättre! Även fast jag hade den kände jag att jag kom åt honom och kunde jobba honom ganska bra. Han var jätteduktig på att hoppa! Ibland kom vi lite i för stor galopp och då blev det lite trassel, men annars gick det väldigt väldigt bra! När vi i slutet skulle hoppa hindrerna som var 80 cm höga tog Brownie i extra mycket och det märktes! Han är riktigt duktig på att hoppa! :D Jag är väldigt nöjd med lektionen. Det blev några bockningar då och då men jag åkte inte av ;)

Lisa: Nu när jag faktiskt tänker efter så är jag glad att jag fick Käck! Det har blivit som en utmaning. Idag gick det bättre än igår ! Jag försökte tänka på det som gick fel igår och hur jag kunde göra det bra idag. Vissa stunder känndes bra och vissa stunder känndes lite mindre bra, menmen. Det blir ju bättre och bättre, s nart hoppas jag på att kunna skriva att jag var väldigt nöjd med lektionen, men jag är inte riktigt där än! Käck bockade en gång, tror dock att ingen såg... :P Det gick nog bäst när jag hoppade studsen de 3 sista gångerna. Imorgon hoppas jag att det går ännu bättre ! :)

Här är en video, dock från igår. Men jag har inga nya bilder på datorn just nu, men det kommer! :)



Hoppläger ~ Dag 1 ~ Bilder & Videos



inlägget publiceras fastän det inte är klart än. Bara för att ni ska få se. Mer videos och bilder kommer i detta inlägg snart!
/Carro



Hoppläger ~ Dag 1

Idag började ääääntligen hopplägret! :D 
Vi vaknade upp hemma hos Hanna kl 8 på morgonen. Vi vaknade, käkade frukost, bytte om till ridkläder och sen bar det av mot stallet! ;D Vi fick skjuts av Hannas mamma till Veda och när vi var där skulle dem som gick det vanliga ridlägret få sina hästar. När dem fått dem så sa dem vilka alla skulle ha i dressyren också.
Helena - Bounty
Michelle - Trocadero
Hanna - Jane
Johanna - Plopp
Hedda - Brownie
Sofia - Moa
När dem fått sina hästar gick alla upp till stallet och började borsta på sina ridlägerhästar. Sen gick dem ner till uteridbanan och började rida. Vi (Carro och Lisa) fotade massor så ni ska få lite bilder! :)) Det var jättevarmt så efter typ 50 min gick vi till ridhuset och vilade oss lite. Sen kom Malin. När dressyrryttarna ridit färdigt kom dem som skulle rida hoppningen också ner till ridhuset och så fick vi en banskiss av Malin. Här är en liten failad ritning av övningen vi gjorde. Dem röda strecken är bommar och vi dem bommar där det är svarta streck är hinderstöd=hinder.

När vi byggt färdigt stod vi i ridhuset och så skulle vi få våra hästar.
Carro- Brownie
Lisa- Käck
Johanna - Plopp
Sofia - Moa
Hedda - Fanta
Elvira - Jane
Carro fick sin favvo, Brownie. Lisa ville ha sin favvo, Trocadero men Troca är ganska ung och kunde inte gå med på två ridläger så då gick han bara dressyren. Men lisa fick iaf Käck :) Ridpasset:
Vi började med att skritta fram dem. Sen kortade vi upp på tyglarna och red lite skänkelvikning. Vi gjorde sen halt och så pratade Malin om att rida på en linje. Efter pratet så tänkte man verkligen på det och då blev vägarna lite bättre, men ibland så kom man lite långt in från spåret. Vi började trava över cavalettibommar. När vi hade kommit igång la Malin bommarna som pyramider och så hoppade vi dem små små hindrerna. Vi övade då på att komma in i bra tempo i galoppen och stämma av galoppsprången innan hindret, kunna öka och minska galoppen. Vi avslutade med att hoppa studsen på A-volten. När vi var färdiga med hoppningen skrittade vi ett varv runt uteridbanan, sen skrittade vi tillbaka till stallet och hoppade av.

Såhär gick det för oss:
Carro: Jag blev jätteglad när jag fick Brownie! :) Jag hade inte ridit honom på hela året så det skulle bli spännande och roligt att få rida han igen! Under ridpasset fick jag mest öva på att rida honom framåt, och det gick ganska bra. När det funkade skulle jag försöka få honom lite på tygeln. I traven gick det inte så jättebra, det funkade helt OK när jag travade fram honom men när det går i långsam trav gick det inte lika bra. I galoppen kunde jag jobba honom och det kändes jättebra! Brownie blev dock JÄTTETRÖTT och var jättesvettig när vi var färdiga. Jag fick sitta och skänkla heeeeela tiden och en gång när jag andvände spöt så gjorde han ett litet bocksprång, men jag satt kvar ^^ Det gick ganska bra för att vara första dagen! :)

 

Lisa: När jag fick reda på att jag skulle ha Käck, blev jag först inte jätte taggad. Men jag försökte tänka positivt. Käck är väldigt duktig på att hoppa. Jag är inte så jätte nöjd med lektionen, jag hade lite långa tyglar och jag tappade lätt yttersidan. När vi hoppade över den lilla pyramiden blev det ibland "otakt" det var för att jag behövde korta hans steg. Ibland lyckades jag, för då märkte jag hur han började studsa lite på stället. Det gick bättre mot slutet när vi hoppade studsen :) Tills nästa gångska jag tänka på att korta på tyglarna lite mer, och räta på ryggen. Jag har en dålig vana av att bli som en säck potatis när jag sitter, men jag försöker att tänka på det ! Nu taggar jag om inför imorron! :)

Bilder och videos från idag kommer i ett annat inlägg! ;)

 





Flower power

Vilken är din favorit ? RÖSTA!
©Lisa Burestad, 2011
1


2

3


4


5


6


7


8




Svar på kommentar

Svar: Jag har ingen aning om vart möjja ligger x) Men bilden är tagen i Grisslehamn :)




Hemma!

Hej, nu är jag äntligen hemma ! Eller jag har varit hemma ett tag men direkt när jag kom hem började jag städa rummet, det behövdes verkligen ! Jag måste säga att det var ett tag sen mitt rum var såhär rent, höhö.
Det är också vääldigt skönt att slippa mobilblogga! Nu kan jag äntligen se vad jag skriver :D

Jag känner mig lite som en zombie, jag är så sjukt trött. Även fast jag sov ganska länge idag. Blir nog lägga sig ganska tidigt idag, måste vara utvilad till lägret som börjar imorron! :D :D Efter middagen ska jag och Carro till Hanna. Vi ska sova där och sen följa med henne tidigt på morgonen till stallet :) Hanna går dressyrlägret som är på morgonen och jag & carro går hopplägret som börjar efter lunch :) Åhh, har gått hela veckan och funderat på vilken häst jag kommer få! Det är nog det jobbigaste. Att vänta ! Man vill bara att lägret ska börja ! :D

Jag hade tänkt att lägga ut lite bilder från veckan i stallet i ett annat inlägg, hade också tänkt att göra en liten "Röstning" Men nu får ni nöja er med en bild från i helgen! ;)




born to be alive

HEJ, LISA HÄR! PRATADE MED HANNA FÖR EN LITEN STUND SEDAN, DET BLEV ETT GANSKA LÅNGT SAMTAL CAA40MIN :) VI PRATADE MEST OM RIDLÄGRET SOM BÖRJAR PÅ MÅNDAAAAG!!!!:D IMORRON KOMMER JAG HEM OCH JAG SKA SOVA HOS HANNA ! :) HON GÅR DRESSYR KLÄGRET PÅ MORGONEN OCH JAG OCH CARRO GÅR JU HOPP SOM BÖRJAR EFTER LUNCH ;) HATAR ATT BLOGGA FRÅN MONBILEN SÅ NU BLEV DET VÄLDIGT KORT INLÄÄGG, SKRIVER MER IMORRON NÄR JAG KOMMER HEM! HÄR HAR NI IAF EN BILD FRÅN IDAG.



Midsommar!

Hej! Nu är det jag Carro här ! :) Nu sitter jag i solen och chillar på båten ute i skärgården och väntar på att maten ska bli klar. Midsommarafton idag, och vi har ätit tårta, fikat, och nu blir det grillat till middag! Jag har själv idag bara åkt med. Jag vaknade av att motorn startades och då åkte vi. Vi har varit här sen 2-3 tror jag. Resan hit var mysig, men inte så rolig för mig. Jag blev sjösjuk och aa... Det blev inte så bra :p Men aja, jag kommer hem på söndag, som även Lisa gör. Då ska ni få inlägg! På måndag börjar hopplägret !!! :D åååh det ska bli askul! Men före det ska jag dra ut en mjölktand som jag för ett år sen slog i hårt så halvan åkte av och den andra stannade kvar... Men om jag vickat loss den så behöver jag inte dra ut den :) så vicka vicka vicka!!! Tyvärr kan jag inte ladda upp några bilder, men ni klarar er ändå! Ha det bra och glad midsommar! Kram Carro



lata lisa här!

UTSIKTEN FRÅN MIN SÄNG, SOOM ÄVEN KALLAS SOFFA. GÄSTERNA KOMMER OM EN OTIMME  OCH 30MINUTER. ORKAR VERKLUIGEN INTE GÅ UPP, MEN JG ANTAAR ATT JAG MÅSTE GÖRA DET SNARYT:P MEN DET ÄR SÅ MYSGTT ATT LIGGA I SOFFAN, GOSA MED SITT TÄCKE OCH TITTA PÅ TTV. NÄ LILISA NU FÅR DU TA OCH GÅ UPP! OKEJ,SNARTT....;)



update från landet! / Lisa

HEJSAN! MOBILBLOGGAR FRÅN LANDET, SER DOCK INTE VAD JAG SKRIVER SÅ URSÄKTA STAVFEL! SNARTBÖRJAR HOPPLÄGRET,PÅ MÅNDAG FAKTISKT :D JAG HOPPAS VERKLIGEN ATT JAG FÅR TROCIS',MEN MAN VET JU ALDRIT.IMORRON ÄR DET MIDSOMMARAFTON,HÄR KOMMER DET VARA FUKLLT HUS MED SLÄKT OCH VÄNNRR! :) VAD SKA NI GÖRA? ;) NU SKA JAG SNART SOVA, GÄSTERNA KOMMER  VID TOLV.GODNATT!



Mirella

hej! carro här! Idag har jag ridit Mirella. Cyklade ut vid halv 2 tiden och då spöregnade det... inte kul "/ På med regnkläderna bara! När jag kom dit för att hämta Mirellis var hon dyngsur... Så jag skyndade mig att ta in henne i stallet. Jag började skrapa av henne allt vatten och sen torkade jag henne med en handuk, vilket inte funkade över huvud taget så jag satt på henne ett flistäcke hon hade medan jag gjorde iordning henne. Jag tänkte rida med bara flistäcket, barbacka. När jag var färdig gick jag upp med Mirella till volten. Men när jag kom dit var den helt översvämmad av vatten och geggamojja, så det gick inte så bra att rida där.
Jag hämtade en sockerbit och hoppade upp på mirella, jag kan ju inte precis komma upp från marken x)
Haha, jag skrittade tillbaka till stallet och därifrån skrittade jag runt vattenparken. Jag tog den långa vägen och travade en bitoch galopperade även lite. När jag kom tillbaka hade jag bara ridit i 20 min så jag gick ett varv till :P haha. Men det var lika kul ändå! Mirella tyckte det var mysigt att komma ut och det var bara roligt!
När jag kom tillbaka hade jag ridit i 30 min. Jag red lite volter på stallplanen och även i kort kort trav. Bara för att jobba henne åtminstonde lite grann. Hon var mjuk och fin och det kändes bra. Lite senare hoppade jag av på stallplanen och gjorde henne iordning.
Sen släppte jag ut henne i hagen, fixade det sista i stallet och cyklade sen hem.

Nu ska jag snart åka till båten. jag ska fira midsommar på ngn ö och jag kommer hem på söndag, som Lisa. Jag ska mobilblogga varje dag, kanske på kvällen. men jag kan tyvärr inte ladda upp ngra bilder, bara från arkivet, om ens det går.

Jag håller på att bli helt gaaaaaalen på blogg.se !!!
Det går inte att ladda upp bilder eller videoklipp, bilderna sparas i arkivet och sen kan man inte heller använda dem därifrån heller! Så tyvärr kan jag inte ge er den bild jag tänkt, och inte heller bildbomben från stallet! :o :@ SKIIIIIIT! Nu räddar denna bild jag kopierat från facebook detta inlägg, men det måste ju funka att ladda upp bilder! :O

/Carrooo



Stallet Stallet Staaallet!! <3

Carro här! Idag har ju jag och Lisa varit i stallet. Det var en riktigt pysseldag! Vi sov ju över till idag tillsammans med Hedda och Hanna hemma hos Lisa och på morgonen när väckarklockan ringde stängde vi av den och somnade om.. Sen vaknade jag och tittade på klockan. HALV 8, väckarklockan ringde HALV 7! Jag väckte alla som tog en stund. Sen käkade vi snabb frukost, packade och sprang till tåget. Vi var en bit ifrån stationen när vi hörde att bommarna gick ner... SPRIIIIING! Hihi, fast vi hann! :D Vi åkte till Lindholmen och gick först hem till Hedda där hon hämtade sina ridkläder, sen gick vi till stationen igen. Efter en liten stund kom Anna och hämtade upp oss i sin bil. Det var ASSKÖNA säten! :D Iaf, när vi var framme gick jag, Sofia och Jojjo ner till ridhuset och började bygga ridlägerungarnas hoppbana. När det var färdigt kom första gruppen ner och vi hjälpte alla upp. Sen gick vi upp till stallet och började "jobba". Vi hjälpte andra gruppen men deras hästar och när det var deras tur gick vi ner med dem. När dem ridit gick vi upp till stallet och hjälpte dem igen. Sen började alla bygga undan banan. Men när jag, Jojjo och Sofia kom ner var det typ 2 bommar kvar och dem tog två små tjejer så då behövde vi inte hjälpa till. Sen var det lunch!
-
Spagetti med köttfärsås! Jättegott! Särskillt eftersom jag inte åt ngn frukost... Vi fick saft att dricka också och det va JÄTTEGOTT!!! :)))
-
Efter lunchen gick vi upp med grupperna och hjälpte alla. Nu skulle BÅDA grupperna iväg på uteritt! Och Lisa skulle rida med! Hon skulle få rida på Brownie för första gången! När alla var färdiga och skrittade iväg var det inte så många kvar i stallet. Bara jag, Jojjo, Sofia, Hedda och Hanna. Vi hade inget att göra så vi bestämde oss för att göra rent på olika ställen. Jojjo sopade nästan hela stallet, Hedda och Hanna hämtade den nya ponnyn Twist och ställde henne i stallgången och gjorde henne riktigt fin, den lortgrisen! :3 <3 Sofia mockade en sida av stallet, den med boxarna och jag själv gjorde en del :p jag mockade, sopade, skurade alla galler mellan ponnyspiltorna, tvättade spiltväggarna, vattenkopp och krubba, smörjde massa saker, gjorde rent i spolspiltan, släppte ut Ammas i hagen och hämtade in Mc Cloud. Det var faktiskt väldigt kul! Jag hjälpte även Hedda och Hanna med Twist när dem tex skulle tvätta hennes svans.
-
Nu, till Lisas ridning! :) Lisa skickade mig ett sms med hur det gick för henne så jag skriver av det här ;)
Först va jag gnaksa nervös eftersom alla säger att han bockar osv, så jag tog det lite lungt i början. Han va väldigt framåt i traven och likaså som hans trav var öronen framåt. När Anna sa: Nu förberedar vi för galopp, när vi redi sommarhagen så tänkte jag: Jag tar det bara lungt och det får gå som det går. Han var ju hur lugn som helst! Så när första galoppen gått så bra, började jag jobba hnm mer. Jag ska inte säga att jag är expert för det är jag inte! Men ibland kom han faktiskt ner på tygeln. Jag va väldigt nöjd för att vara första gången jag red hnm !
-
Här får ni lite bilder från idag!

men va? Nu går det inte att ladda upp fler bilder! :o jag fattar inte vad det är! Men när det funkar igen ska jag ge er en bildbomb med alla bilder jag tänkt ladda upp idag! Hejdå! :D




Mirella

Hejsan! Nu är jag , Carro här. Idag har jag och Lisa varit både på Veda och hos Mirella. Men jag börjar med ett inlägg om Mirella :) Lisa har nu åkt till Landet och kommer därför inte blogga ngt tror jag, men jag gör lite inlägg innan jag också åker iväg.

När vi åkte till Mirella vet jag inte exakt, men vid halv 5 tror jag. När vi kom dit hämtade vi henne direkt i hagen. Vi borstade henne och gjorde henne iordning, sen sadlade jag och tränsade henne. Lisa satt upp utanför stallet och så skrittade vi ett varv runt vattenparken. Fotade lite och filmade på den rundan och ni ska självklart vi se! :-) Dock bara bilder eftersom den här datorn är så dum att jag skulle kunna slå sönder den, det funkar att vara inne på ALLA hemsidor UTOM youtube!!! D: :@ så sjuuuukt irriterande!!! Så därför kan ni inte få videon just nu, utan någon annan gång då jag gett datorn en match och den lärt sig att lyda...

När vi kom tillbaka red vi till volten och Lisa började värma upp lite på volter. Sen byggde jag upp ett litet kryss på volten och gjorde det till lite cavaletti som sen blev en liten "övning" jag hittade på till Lisa. Sen byggde jag upp det igen och hon hoppade några skutt på det. Hon avslutade i trav och skrittade sen tillbaka till stallet. Lisa red i ca 45 min. Sen sadlade vi av, borstade henne och tog sen ut i hagen. När vi var färdiga med allt åkte vi hem. Först byggde vi undan hindret på volten och SEN åkte vi hem.


Såhär säger Lisa att det gick:
Mirella va seg som en snigel runt vattenparken, men på volten fick jag fart i henne. Den tjejen gillar att hoppa ! Men jag kan inte säga att det gick spec bra! Mina vägar va hemska och mina händer var överallt! Men jag kunde ändå inte rida så jätte länge så det får gå för denna gång !
Men det såg bra ut! Det är bara lisa som inte såg det själv! Aja!






Snabbt!

Egentligen har jag inte tid att blogga ! Men tänkte iaf slänga in ett litet snabbt inlägg. Just nu håller jag på att packa inför landet. Ska åka om ungefär 5 min. Igår sov Hanna,Hedda och Carro här det var skojsigt, idag blev det stallet, igen ! Och jag fick följa med de som va på ridläger och fick rida Brownie. ( första gången för mig då ) Men det blev nog min ända gång, Malin fråga; Han var lite liten va ? ;) Haha, jag vill inte växa mer nu, tack ! Brownie var jätte mysig! Efter stallet följde Carro med när jag red Mirella, jag körde lite markarbete. Skriver mer om allt när jag kommer hem igen på söndag. Tror Carro kommer blogga lite om Mirella, ni får hålla koll!

Brownisen




Stallet

Om någon timme eller så ska jag och lisa cykla ut till Veda. Vi ska hjälpa till på ridlägerna och om vi hinner, fota hästarna i hagen. Det ska bli myspys! Själv sitter jag här i nytvättade (obekvämt) ridkläder och väntar på att Lisa ska ringa mig och säga att hon är påväg hem från tandläkaren. Hon ska/har spänna/spännt sin tandställning och då väntar jag såklart på henne! Så snart tror jag är hon påväg hem :)

Vi kommer självklart att fota massa, inte bara i hagen utan även allt annat! ;) Och så självklart ska ni få bilder från dagen! På onsdag ska även Lisa rida Mirella, sen på Torsdag ska jag till Veda och kanske rida Mirella också om jag hinner. Sen fredag åker jag bort, även lisa. och vi kommer båda hem på söndagen så förvänta er inte så jättemycket bloggning. Jag ska försöka mobilblogga medans jag är borta, lisa får också göra det. Men det är somsagt ganska svårta för oss att mobilblogga. När jag gör det måste jag först skriva allt i anteckningar på iPhonen, sen kopiera, klistra in och så funkar det inte att ladda upp bilder D: Och när Lisa mobilbloggar så ser hon inte vad hon skriver och det blir hela tiden med stora bokstäver. Men hon kan iaf ladda upp bilder.

Alltså kan det bli ganska så tråkiga inlägg under helgen, men när vi är tillbaka börjar ridlägret och DÅ, DÅ ska ni få roliga inlägg! :D Nu ska jag gå, hejdå!




Shopping

Har varit i stallet hela dagen och hjälp till med ridlägret som är i gång, därför ingen uppdatering från min sida ! Kommer vara i stallet väldigt mycket den här veckan. Kommer därför göra ett längre inlägg om alla dagar senare när jag har tid ! Men nu får ni se vad jag köpte idag ! :) Tack mamma, för de fina grejerna !

Ny väst|Affär; My one|Pris; 698kr


Nya ridhandskar|Affär; My one|Pris; 95kr




Ridskolecup final- bilder

Hittade lite bilder från finalen, inte många, men några. Tänkte ni skulle få se dem :) Dock dålig kvalite, förlåt för det. Men det är iaf bilder! :D

Jag (Carro) och Colleen i dressyren :) 3:a i dressyr-ponny :D

Jag & Colleen igen

och igen...

Sandra & Jane i hoppningen!!! 2:a i Ridskolecupfinalen hoppning-ponny

Sofia & Chicco i hoppningen!!!

Killander & Tip Top! 4:a i ridskolecup finalen dressyr-häst

Annette & Dorina, vinnare av dressyrfinalen-häst

Jocko & Zimba ;)

Erika & Plopp :)

Sandra & Jane igen!



Dagens planer

Hej ! Jaa eftersom att klockan är över 00:00, betyder det att det är en ny dag ! Jag tänkte därför berätta om mina planer för dagen :)

Först ska jag hem till mamma för att lämna mina saker och hämta min cykel, sen ska jag cykla och möta Hanna. Vi ska sen vidare till stallet ! :) Jag, Hanna och Hedda ska åka till stallet och fota hästarna i hagen och se om de behöver någon hjälp med ridlägret som börjar imorron :) Efter det ska jag och mamma åka och kolla på en ny väst till mig ! :) Ska då också titta efter läder balsam ;) Vi ska nog börja med att kolla på My one. Om det inte finns ngt där åker vi nog vidare till Hööks eller Horze ;)
På söndag blir det stallet igen! Vilket betyder ännu mer bilder, så va redo inför bilmbombER ! På tisdag ska också Carro med :) Bajs, kom nyss på att jag ska spänna tandställningen också på morgonen.. Iaf sen på kvällen ska Hedda, Hanna och Carro sova hos mig :) Först frågade Hanna & Hedda om vi ville tälta, men det ska typ regna så vi skippar nog det ! På onsdag blir det rida Mirella ! Då rider även Hanna så vi rider nog tsms, plus en fågel viska i mitt öra att Hedda ska med också ;) Efter ridningen ska jag då hem, packa och sen blir det åka av till landet ! Stannar där tills söndag, förhoppningsvis kommer Carro kunna uppdatera ! Men tills onsdag, ska jag göra vad jag kan ! :)

En bild på Maestro som jag tog i vintras. Känner verkligen att jag behöver uppdatera min hästbilder..



26 unika besökare!

Ponnyboken har verkligen gjort ett stort kliv framåt inom bloggandet. När bloggen var som sämst hade vi 1 unik besökare och 2 sidvisningar 2 veckor i rad. Men sen när vi fräschade upp bloggen och började blogga på den och gjorde ngra länkningar på Facebook, så har det kommit väldigt många besökare till bloggen! För ngra dagar sedan hade vi hela 36 unika besökare! Det är kanske inte så mkt för er, men det är mkt för oss!

Vi ska verkligen försöka hålla igång bloggen nu! Det har blivit mycket roligare att blogga nu! Vi kan till och med erkänna att ponnyboken är bättre, roligare och har fler besökare än våra egna bloggar. Det är faktiskt väldigt kul!
Tänkte bara berätta att på tisdag så ska jag, lisa, hanna och kanske hedda åka ut till Veda och hjälpa till på ridlägrerna. Vi kommer att fotografera massor och så kanske vi filmar ngt roligt så att ni får se! Man vet aldrig vad som kan hända. Kanske händer det något i hagen? Eller kanske hittar vi på något roligt? Hur som helst kommer ni självklart att få bilder sen! :D

Vill bara tacka er för att ni fortfarande läser och även de som kommenterar bloggen! Det är jättekul! Hoppas att ni fortsätter att läsa nu när det går så bra för ponnyboken!





Härliga sommarbilder

Kan inte låta bli att ladda upp lite härliga sommarbilder på hästarna. Dock gamla eftersom jag och varit i stallet och fotat än, men dem är inte midre söta bara för det? Inte så många men jag har inte några fina :c så ni får vänta tills på tisdag, då har jag nya bilder! :D







Ridning i regnet!


Hej! Nu har jag precis tagit en varm dusch, jag kan säga att det verkligen behövdes efter ett ridpass i regnet! Va jätte blöt och kall när jag kom hem, tycker lite synd om Mirellis som måste stå ute i det här vädret :/

Jag och Hanna hade bestämt att vi skulle träffas kl 12:00 i stallet, men jag ( som då var i tid :P ) var där först så jag började mocka. Hanna kom ungefär 12:15 men då hade jag redan mockat klart ^^ Vi gick och hämtade hästarna i hagen och vi skyndade oss tbks så att vi inte skulle bli bli allt för blöta! Jag ställde Mirella i hennes box och Hanna ställde Simpan i stallgången. Till och börja med fick vi skrapa av allt vatten för de va verkligen blöta ! Sen la vi på var sitt flis-täcke på dom så att det skulle bli lite torrare och varmare. Efter det började vi att knoppa. Jag är verkligen inte den bästa på att knoppa ! Men några blev faktiskt väldigt bra :) Vi skulle ha ridit ut men det gjorde vi inte, för det skulle ju regna precis idag -.- Vi red då i stället på volten och sen skrittade vi av dom ett varv runt vattenparken. Jag red barbacka. Eller jag red med flis-täcket på.

Det gick sådär för mig. Vissa stunder va hon framåt och ibland va hon riktigt seg ! Ibland gick hon fint på tygeln och ibland va huvudet uppe i luften. Man kan säga att det gick både bra och dåligt :P Efter Vi hade ridit klart borstade vi av leran de hade fått på benen och sen släppte vi ut dom i hagen igen. Smörjde också hennes träns, då passade jag också på att puttsa min skor ^^




7 dagar kvar!

Nu är det bara 7 dagar kvar tills hopplägret börjar! :D Gryyyyyyyymt taggad! Vill såklart ha Brownie, men om jag inte skulle få honom är jag ganska sugen på att rida Trocadero, Fanta, Moa eller kanske Pandora :) men helst Browniesen! <3 Ååååh längtar så sjuuukt mycket! :D

Sen på TISDAG ska även jag och Lisa cykla upp till Veda och hjälpa till på ridlägret. Vi kommer även om det blir tid över att fotografera hästarna i hagen så att ni ska få en fet bildbomb med härliga sommarbilder <33 Så hoppas att det blir bra väder! Påtal om väder ösregnar det nu! Usch usch inte kul!

Jag är verkligen så SJUKT taggad på ridlägret! Vill att det ska börja NUUUUUU!
Och jag är jättejätte taggad på att rida överhuvudtaget!

Idag tror jag att Lisa har ridit Mirella så ni får säkert ett inlägg om det lite senare! :))




Vedas ponnyer

Ett inlägg med fakta om alla ponnyer på Veda, Vallentuna Ridskola. Skrev även in stamtavlan på dem hästar jag visste.

Ponnyer:
Anastasia

Född: 1991
Kön: Sto
Mankhöjd: 135 cm
Anastasia är en väldigt snäll och gullig ponny. Många barns favorit.
Bamyl

Född: 1991
Kön: Valack
Mankhöjd: 146 cm
e: Murzyn OX - u: Bellmondo
Bamyl är en väldigt snäll och trevlig ponny. Blev årets lektionsponny 2008. Är väldigt duktig på dressyr. Var ibland med i Ponnycupen-dressyr. Är lite skygg om sitt huvud.
Bright Eyed Bailey (Bailey)

Född: 1992
Kön: Valack
Mankhöjd: 129 cm
e: Ravel Bali - u: Pegasus Moon Stone
En av stallets minsta hästar. Bailet stod innan han kom till Veda på Täby Galopp, vilket kan vara svårt att tro ibland x) Väldigt mysig att pyssla om och rida.
Chicatilo (Chicco)

Född: 1998
Kön: Valack
Mankhöjd: 132 cm
Chicco är en väldigt snäll och duktig häst. Han är den häst som har vunnit flest Ridskolecuper i både hoppning och dressyr inklusive hästarna. En av Carros favoriter. Chicco stod också som Bailey på Täby Galopp innan han kom. Han är väldigt väldigt duktig på att hoppa som han tycker är jättekul! Carro har även tävlat honom väldigt mkt i både hopp och dressyr, även hoppning i ponnycupen. Supersöt och jättesnäll!
Colleen

Född: 1992
Kön: Sto
Mankhöjd: 137 cm
Colleen är en stor favorit bland både de yngre och äldre ryttarna. Är duktig på både dressyr och hoppning. Brukar vara med i ponnycupen, dressyr + hoppning. Väldigt snäll med en underbar galopp!
Killberry Jane (Jane)

Född: 1997
Kön: Sto
Mankhöjd: 137 cm
Imp Irland
Jane är en ponny som passar både de äldre och yngre ryttarna. Är väldigt duktig i både dressyr och hoppning och vinner ofta tävlingar. Är även med i ponnycupen. Snäll och söt ^^
Lili Marlene (Lili)

Född: 1988
Kön: Sto
Mankhöjd: 145 cm
Lili är en gammal "dam" som fortfarande är pigg och glad på lektionerna. Kan vara lite knepig i hoppningen men är man bestämd går allt bra! Blev Klubbmästare i dressyr OCH hoppning för några år sedan.
Killbarry Maureen (Marre)

Född: 2000
Kön: Sto
Mankhöjd: 146 cm
Marre är snäll att rida med hon föredrar hoppning före dressyr. Marre är ofta med i Ponnycupen och Ridskolecupen i hoppning där hon är väldigt duktig. Vunnit några Ridskolecup Finaler i hoppning senaste åren.
Moon Beam (Moa)

Född: 1991
Kön: Sto
Mankhöjd: 142 cm
Moa är en toppenhäst att rida. Duktig i både dressyr och hoppning. Syns ofta på hopptävlingar i både Ridskolecupen och ponnycupen. Väldigt snäll!
Wärnanäs Paloma (Paloma)

Född: 1986
Kön: Sto
Mankhöjd: 137 cm
e: Värnanäs Peng - u: Roman Fidel
Paloma är en "Grand old lady" som fortfarande är pigg och glad på lektionerna. Har tidigare fått massa fina föl och bott på många många ställen. Är Vedas äldsta ponny.
Pandora

Född: 1999
Kön: Sto
Mankhöjd: 152 cm
En stor och rejäl ponny. Är egentligen över ponnygränsen. Väldigt duktig i både hopp och dressyr och är mkt poppis på tävling. Tävlar också i Ponnycupen.
Pretty Girl (PG)

Född: 1996
Kön: Sto
Mankhöjd: 132 cm
Söt som socker. Jätteduktig på att hoppa! Tävlade väldigt mycket förut och var jätteduktig! Var även med i Ponnycupen. Är nu bara med på enstaka dressyrtävlingar i ridskolecupen.
Skanskens Yrsa (Yrsa)

(förlåt för dålig bild)'
Född: 1995
Kön: Sto
Mankhöjd: 128 cm
Stallets minsta häst. Duktig på dressyr och gillar att hoppa!
Plopp

Född: 2001
Kön: Valack
Mankhöjd: 145 cm
Plopp kom till ridskolan 2009 (tror jag) och har blivit en stor favorit! Duktig i både hopp och dressyr och är mycket poppis på tävling! Är med i Ponnycupen i både hoppning och dressyr.
Fanta

Född: 2001
Kön: Sto
Mankhöjd: 148 cm
Fanta är en väldigt trevlig häst att rida och pyssla med. Är duktig i dressyr. I hoppningen kan hon ibland bli lite "feg" för tex. starkt färgade bommar eller faktiskt helt vanliga hinder. När man hoppar bana på lektion kan det ibland behövas lite "draghjälp". När hon väl är inne i hoppandet är hon jätteduktig på att hoppa! Det är då hon kommer på att det faktiskt är KUL att hoppa! Kom till Ridskolan i januari-2009.
Käck

Född: 1998
Kön: Valack
Mankhöjd: 148 cm
En supertrevlig ponny som är lika kul att rida i både hoppning och dressyr. Är ofta med i Ridskolecupen och tävlar även i Ponnycupen både hopp och dressyr.
Brownie

Född:
2000
Kön: Valack
Mankhöjd: ?
Imp Holland
Carros favorithäst. Supersnäll ponny som är underbar att rida! Kan ibland busa till det lite men han har blivit lite lungare nu. Väldigt duktig i dressyr, man behöver bara hitta knepen så går det. Även duktig i hoppning men kan ibland bli lite seg men håller man igång farten så går det jättebra! Världens sötaste och jättesnäll! Kom till Veda i Januari-2010, och hann VANN sin första dressyrtävling!
Trocadero

Född: 2003
Kön: Valack
Mankhöjd: 142 cm
Imp Holland
Lisas favorithäst. Trocadero är en väldigt söt, snäll och mysig häst. Han är jätteduktig på dressyr och älskar att hoppa! Kan ibland bli lite snabb och man behöver oftast vara ganska tydlig med galoppskänkeln. Har tävlat dressyr några gånger med Michelle Auld och en av gångerna vann han! Har även tävlat hoppning med Michelle. Lisa kmr säkert också tävla honom när nästa termin börjar! :-)
Bounty

(bounty är den bruna hästen på bilden)
Född: 2004
Kön: Sto
Mankhöjd: 148 cm
Bounty är en ganska ny ponny som passar bra på lektionerna. Varken Carro eller Lisa har än ridit henne så vi vet inte hur hon är att rida, men hon är väldigt snäll :)







Inför hopplägret

Hejsan!
Tänk, nu är det bara 9 dagar kvar tills hopplägret börjar! Jag är väldigt taggad, men är så fundersam. Man undrar vilken häst man kommer få, hur kommer det gå, vad kommer jag lära mig på det här lägret ? Och massa mer ! Allt kommer vi få svar på vecka 26! Som "avslutnings-present" har mamma sagt att jag ska få en ny säkerhetsväst, för den som jag har nu har jag haft hur länge som helst ! Vi ska åka nästa vecka när jag kommer till henne och köpa en! Det passar ju också bra till hopplägret :) Men jag har iaf kollat runt på några västar har också frågat kompisar om tips, men hittade två från Hööks hemsida som verkade ganska bra.

Vad rekommenderar ni för säkerhetsvästar och vart har ni köpt dom ?

Måste också köpa snoddar, har verkligen inga ! Då slipper man sen också låna av andra på tävlingar. Jag har för mig att det inte är så dyrt heller ? Kan också vara lite fint med knoppad man till hopplägret ? ;)



Spontan ridning

Tjena! I torsdags sov jag hos Hanna och följde då med henne till Simpis :) Hon har Simpan hela denna vecka så vi cyklade dit idag också :) Jag har hjälp henne att mocka och lite sånt ;) När vi kom till stallet idag skickade jag ett sms till Lena för att dubbelkolla att det var okej att jag tog in Mirellis från sitt bete för att borsta lite på henne. Svaret blev: Självklart! Du kan ju rida en sväng också om du vill! Som tur va hade jag lånat lite ridkläder av Hanna, jag kunde låna Fridas hjälm och Lenas skor=spontan ridning!

Jag red med "barbacka-sadel", alltså ett schabrak med en resårgjord ;) Vi började med att skritta runt vattenparken, men såklart galopp i Hanna & Simpans galopp backe. Sen red vi cirka 30min på volten. Det gick helt okej, det va inte så mysigt att rida i regn, men Mirella va ganska taggad på det, hon va framåt! Jag red mest på volter och jobbade mest med att hålla mina händer rätt, om man säger så. Har haft lite problem med det nu på senaste tiden när jag har ridit Plopp. På söndag blir det ridning igen, men då blir det uteritt med Hanna och Simpan! :)





glad häst efter ett ridpass :)/Lisa




kärleksfulla hälsningar från stallet! / Lisa




Nya hästen

Hej! Carro här :)
Såg nyss att vi fått en kommentar av våran ridlärare Malin. tack för den Malin! :D Lite fakta om den nya hästen då ;) Kopierade hennes kommentar med informationen om den snygga nya hästen så att ni också får veta! :-)

Kommentaren:
Hej sötnos. Den nya hästen är en valack, 6 år efter en jättefin hingst som heter For Feeling som är son till en av tysklands bästa hopphästar, For Pleasure, som Marcus Ehning tävlat framgångsrikt i världscupen. Tänkte att han skulle heta Nougat vad tycker du. Det är en rätt ljus Fux med skjuten stjärna och han är född i Sverige. Har tävlat upp till LA:6 i dressyr och hoppat 110 klasser i hoppning. Är ca 167 cm hög.
Kram kram M

fOTO: Hedda http://tuckmill.blogg.se




Vinterbilder :3

-en mysig liten fotobomb av härliga vinterbilder på hästarna i hagen.
Fotograf: Caroline Davidsson | Kamera: Panasonic Lumix DMC-TZ7









Ny häst på ridskolan!

Fick nyss reda på att det kommit en ny häst till Ridskolan! :) Den är tydligen lik en häst som heter Henry som avlivades för ett år sen :( men det var söt iaf! Hedda skickade två bilder som hon tagit idag till mig så ni ska få se hur den ser ut! :) Det är en fux, sto eller valack vet jag inte, men så fort jag är på Veda ska jag ta reda på det så att ni får veta! Men det ser iaf ut som en trevlig häst! :D
Fotograf: Hedda Aspheim (http://tuckmill.blogg.se)




update från stallet! /Lisa




Kolla på det här!


Det går bara bättre och bättre för ponnyboken! :) Det är riktigt kul! Då vet man att det man skriver faktiskt är någon som läser ^^ Fortsätt läsa! ;) Tänkte även komma med en bildbomb på vinterbilder när hästarna var i hagen! :) //carro



Nu taggar vi till hopplägret!

Hejsan, Carro här! Nu har vi ju äntligen startat upp bloggen igen. Igår fixade vi en ny header, bytte färg till rubrikerna i inläggen, fixade en klocka och massa andra saker som fräschade upp bloggen! :) Redan nu kl halv 1 har vi 14 unika besökare. Och det är kanske väldigt lite, men det här bloggen har legat nere så länge och det har varit runt 5-6 besökare varje dag. Så det är en stor framgång för ponnyboken! :)

Tänkte berätta att v. 26 ska jag och Lisa på Vedas hoppkurs på veda och vi är gryyyyyymt taggade! Vi båda vill såklart ha våra favvisar, Brownie och Trocadero. ^^ Tänkte visa er två videosar från ett hoppläger i vintras när jag och lisa hoppade med Brownie och Trocadero ;) (jag brownie, lisa trocadero)

Första videon är på Jag & Brownie, andra på Lisa och Trocadero




Vi är tillbaka!

Hej alla glada !
Vi är tillbaka, back on track och vi är starkare än någonsin !
Ponnyboken har kommit till liv igen ! Både jag och Carro kände verkligen att vi behövde starta om bloggen, ska vi vara helt ärliga så saknade vi den. Sedan vi sist bloggade så har vi ridit Mirella massor, Carro har kommit 3:a på RSC finalen i Dressyr!  jag va tyvärr sjuk och kunde inte komma :( ), vi har varit på Gröna lund med alla underbara stallvärdinnor, vi har haft våran sista ridlektion för den här terminen och nu taggar vi om till HOPPLÄGER V.26!!! Det är om bara 2 veckor :D Nu kommer vi verkligen satsa med bloggen, för vem vill inte läsa om hästlivet ? Vårat mål är MINST ett inlägg varje dag, och det ska inte bli några onödiga inlägg, för ska det va så ska det !