Trött trött trött

Igår var det som sagt Friends för hela slanten och det tog hur mycket som helst på krafterna, fanns ju exakt 0 glädje till att gå upp vid 7 imorse...
Jag började hur som helst dagen med provridning av en 10 årig fälttävlansvalack. Tyvärr räcker han nog inte till i dressyren men annars en trevlig kille. Jobbigt att behöva tacka nej till så många hästar, vill bara hitta vår häst nu, känns supertråkigt att inte ha nån egen att rida på.
När vi var klara där var det raka vägen från Rimbo till Thorsholma och uteritt tillsammans med mamma på Queen och Carro Kjellström på Mondo. Supermysigt men svinkallt. Pelle skötte sig fint men var en aning het på hemvägen men gjorde som vanligt ingenting dumt. På Thorsholma fixade vi även allt stalljobb. Då jag hade kameran med knäppte jag lite bilder på bägge hästarna, får se när de kommer upp här.
När vi var klara i stallet åkte jag till Veda och hjälpte till lite med skötarkurserna och mötet, det gick ganska snabbt då de nästan var klara när jag kom. Efteråt var det julshowsträning vilket gick helt okej även fast vi inte var så många där.
 
Nu är jag helt gaaalet trött och ska nog ta och gå och lägga mig snart, ska upp vid 6 för att ta 7.13 bussen till skolan imorgonbitti. Men först ska jag kolla lite dressyrritter ifrån küren idag på Friends. Vi hörs imorgon!
//Hedda



Härlig dag!

Har haft en sjukt kul dag på Friends tillsammans med Carro, Jojjo och Sofia. Vi såg allt från morgon till kväll och jag hann handla en bra del. 
Dressyren var superkul att kolla på, speciellt storhästarna. Hans Peter gjorde en heeeelt galet fin ritt och vann på den, verkligen värd det, han rider ju så in i satan bra.

Hoppningen och showerna var också bra och spännande. Synd bara att det är en del man får se om igen på eftermiddag och kväll...
Men jag tycker hur som helst att det var ett sjukt grymt bra val att byta arena till friends. Sjukt mycket större och öppnare, man slipper bli nedtrampad inne på mässan och det är större i allmänhet.
Men som sagt en kul dag med massa fina hästar, nu är pengarna slut för i år, har en del att jobba igen ;) 
//Hedda



Gamla tävlingsbilder

Är ju ganska galet taggad på att tävla just nu... Nästa blir den 7 december men det är liksom alla andra tävlingar den här hösten bara en klubbtävling. Vill kunna lasta in min egna pålle och åka och tävla på riktigt! Ni får en massa minnen i bilder på tävlingar med bästa ponnysarna Kiwi och Tuckmill!
//Hedda



Vilka bloggar jag läser

Vi fick ett "tips" eller ett önskemål om inlägg på vilka bloggar vi läser. Hedda la ju upp ett häromdagen och jag ska också göra ett! Som hedda så läser jag inte så många bloggar heller men jag läser några stycken mer kända iaf!
 
Ponnysanning.se
Alla vet ju vad ponnysanning är för blogg! För det mesta rolig och bra tycker jag!
 
Tyrashastar.se
Bra inlägg och roliga filmer när hon väl uppdaterar!
 
Finest.se/liinadolk
Duktig ryttare med fina hästar. Roliga inlägg för det mesta!
 
-
Det är dem tre stora bloggarna som jag kollar varje dag. Sen checkar jag lite småbloggar ibland och kompisars bloggar men läser inte så många längre. Lite skönt faktiskt, hinner sova längre haha.
 
 



Cyklamen

Idag fick jag rida i tävlingsgruppen istället för Pernilla och jag hade Cyklamen! Var ett tag sen sist så det var kul! Vi red för Evelina och det var bara jag, Madde och Annette vilket var sjuk najs!

Vi red fram dem först i trav och galopp, sedan började vi med galopparbete och ökade på det. Vi red massa förvänd galopp på en åttvolt över hela ridbanan där vi skulle behålla galoppen hela tiden. Var nyttigt och bra att träna på det. Jag själv har massa att träna då jag med sitsen pajjar allt och blir jättekonstig och spänd.
 
Efter det red vi lite ökningar och skänkelvikningar på långsidorna och sen fick vi mest rida självständigt så hjälpte Evelina oss med det vi behövde hjälp med och det var sjukt bra. Eftersom vi bara var 3 var det stort och man kunde rida i vilket varv man ville och vilken övning eller linje man ville utan att man krockade och det var superskönt att vara så få.
 
Cyklamen gick iaf riktigt bra faktiskt! Redan när jag travade fram honom kändes han bra och han blev bara bättre ju längre in i passet vi kom. Han var duktig i galoppen också men fick verkligen jobba och korta upp honom ordentligt för att han skulle jobba på. Han höll på och bråka lite nere i ett hörn i ridhuset men han var inte rädd för det utan drog hela tiden undan såfort jag kom dit åt sidan för att slippa gå igenom det, jättefjantig haha men det släppte han tillslut.
 
Red lite skänkelvikningar och ökningar när vi red självständigt och då var han också riktigt bra! Jag har som sagt massa att träna på med min sits som påverkar hästen jättemycket. Men Cyklamen kändes väldigt fin idag och det var kul!
 
Ska sova nu då det blir upp tidigt imorgon för att åka till Friends och gå på Horse show hela dagen! Hedda fotade under lektionen så bilder kommer i ett annat inlägg men ni får en liten bild från passet iaf haha.
//Carro



Dagens Pelle

Red Pelle en stund idag i ridhuset då det var för mörkt att rida ut i skogen. Han är som sagt väldigt mörkrädd så man kommer inte så långt haha, dessutom rider jag aldrig ut på någon häst i mörkret om jag inte ska bara skritta.
Men hur som helst blev det lite dressyr. Han var väldigt spänd pga bommar osv i ridhuset, tryckte jag på och ville få mer gång i honom så exploderade han och blev som jädra Silja-Line haha, dessutom hade jag inte största ytan att rida på så därför fick det blir lite lugnare, helst hade jag ju velat trycka på och få fram hans fina gångarter som finns där inne nånstans men men, man får anpassa sig till det runt om ibland.
Men Pelle var rätt så fin ändå, han var ganska fin i formen och lyssnade bra för hälperna. Jag har nu verkligen hittat knapparna för när han fattar galopp i vänstervarv nedsittande trav. Jag har både knep innan han fattar galopp och efter ifall han skulle göra det ändå. Nu är det snart helt borta, halleluja!! 
I galoppen var Pelle ganska het som vanligt, speciellt i höger varv, därför hade vi lite tjafs där med att han skulle redan från fattningen vara lugn och att det inte tar 5 varv på volten innan han lyckas samla sig så nu jobbade jag på att han ska vara tillbaka redan från språng nr 1. Det gick ändå ganska bra och efter ett par fattningar var han med på noterna!
 
Men generellt var Pelle fin idag! Vi jag och mitt huvud behöver jobba på att rida bland andra hästar + andra störningsmoment. Både idag och igår hade jag lite problem att komma till ridning och få fram det bästa från både mig och hästen när det är andra i ridhuset. Vet inte riktigt varför det är så men det sätter sig mentalt att det av någon anledning inte går, måste banka in att det GÅR att rida som vanligt även om det är andra i ridhuset. Förut kunde jag rida när det var 7-8 hästar i ridhuset utan problem men nu är det svårt med endast 1/2 andra, sjukt jobbigt att det blivit så men det blir ju en lång period att öva på nu när vintern kommer och alla rider inne.
En annan sak som var riktigt dålig idag var min sist...! Han blev ju som sagt ett mindre format av Silja-Line och för att klara att sitta emot vissa stunder så lutade jag mig bakåt, inte alls bra. Jag gjorde det mycket förut men har nu jobbat bort det, hoppas det inte blir en vanesak igen, ryggen raaak tack ;)
Men huuuuur som helst är jag nöjd med Pelle för dagen! På söndag blir det uteritt! Carro tog en del bilder som kommer upp så snart som möjligt ;)
//Hedda



Stockholm Horseshow

Imorgon ska jag som sagt till Friends och gå på horseshow tillsammans med Carro. Vi går exakt hela dagen och får då med oss både dressyr, hoppning, show osv osv. 
Jag har planerat att köpa massor då jag aldrig gör det på sånna här event som Globen, Falsterbo osv. Hittar alltid massa fynd men är alldeles för snål för att handla något alls så nu har jag lovat mig själv att köpa en del grejer faktiskt.
Men det ska bli spännande att få se horseshow i Friends för första gången, alla säger ju att detta är så mycket bättre än Globen så man får väll hoppas att det lever upp till ens förväntningar nu. Det är ju galet mycket större än Globen så det blir spännande att se!
Jag hade tänkt att ta med systemkameran men läste sen att det är bara pressen som får ha med sig stora kameror så den får stanna hemma istället, lite trist men men, mer plats i väskan ;)
//Hedda



Helgen

FREDAG: Ska rida i tävlingsgruppen på kvällen istället för Pernilla. Har Cyklamen om det inte blir ändrat! Sover sen hos Hedda på kvällen då vi ska upp tidigt på morgonen.
LÖRDAG: Till Friends med Hedda och vara på Horse Show precis hela dagen. Blir nog en hel del shopping hoppas jag haha ;) Lär vara pank efter helgen... Showen slutar typ 22-23 tiden någonting och då ska jag hem och sova direkt.
SÖNDAG: Först skötarmöte på Veda och sen är det julshowsträning på Veda.
//Carro



Ridpassen

Har faktiskt helt glömt bort att blogga om både de ena och det andra. Har ridit två ridpass som jag glömt skriva om och sen massa annat men hinner väl inte ta igen det direkt haha.
 
Förra fredagen red jag iaf Candi och det gick inte alls bra. Kommer inte ihåg så mycket men jag kunde inte rida alls och vettefan vad jag höll på med. Allt kaosade haha.
 
I tisdags hade jag Nova och vi red dressyr. Jag fick hjälp med att göra iordning henne och ta ner till ridhuset då jag var på möte och hon hade inget martingal som hon egentligen ska ha, men jag hoppade upp ändå och kunde ändå försöka. När vi skrittade fram kändes hon faktiskt väldigt mjuk och lydig. Sen när vi travade så var det lite klurigt första 10 minuterna men sen blev hon skitfin! Behövde inte göra särskillt mycket förutom att vara stadig och mjuk. Hon var fin i båda varven och kändes bra. När vi sen skulle börja göra 10-metersvolter och skänkelvikningar så blev det svårt. Hon är riktigt svår egentligen och jag har inte riktigt kommit på hur jag ska göra men jag hoppas ändå att jag får fortsätta med henne så att jag kanske lär mig henne tillslut. Högergaloppen gick inte så bra men vänster var mycket bättre och hon blev faktiskt ganska rund ändå. Galoppen är nog det absolut svåraste på henne och hon har ju dessutom en väldigt speciell galopp kan nog alla som ridit henne hålla med om ;)
Är nöjd med första halvtimman men sen gick det lite utför haha.
//Carro



2014 so far

♥ Startat ungefär 20 starter sammanlagt i både hoppning och dressyr
♥ Jobbat ungerfär en miljon gånger och tjänat fett med cash
♥ Sålt en prinsessa
♥ Fått chansen att träna en fantastisk häst vid namn Pellson
♥ Provridit ca 11 ponnyer
♥ Ridit en himla massa lektioner för olika tränare både på egen häst och ridskola
♥ Varit och jobbat i Falsterbo en vecka med världens bästa vänner
♥ Varit utomlands flera gånger med familjen
♥ Börjat i en ny skola och klass
♥ Groomat på massa tävlingar med olika ryttare
 
Osv osv... Året har gått 11 av 12 månader nu, känner att det bästa som kan hända nu under den sista månaden är väll att vi hittar en ponny, då blir året komplett kan jag säga. Det har hittills varit ett bra och dåligt år, tråkigt att behöva lämna över Kiwi men hade jag inte gjort det hade jag aldrig fått möjligheten att rida Pelle. Allt dåligt för med sig något bra. Men som sagt, året kan nog inte bli mycket sämre nu utan bara bättre, nu väntar en månad med 1 tävling, 1 julshow, jullov ♥, och massa häst!
//Hedda



Gårdagen

Var alldeles för trött för att ens tänka på bloggen igår men idag har jag sovmorgon till halv 11 så då har jag lite tid att skriva.
Jag red Pelle igår en stund i ridhuset. Han var först väldigt stel och var inte alls på humör och var ganska osammarbetsvillig. Dum som man är så red jag med hoppsadeln vilket gjorde att jag inte riktigt kunde påverka honom lika mycket, får dessutom ingen bra sits i den. Men men nu ska vi inte skylla allt på sadeln men det hade varit lättare med dressyrsadeln.
Men jag joggade väll på och gjorde lite tempoväxlingar, skänkelvikningar och öppnor i traven. I galoppen var han som vanligt ganska på framåt så då jobbade jag med att samla men samtidigt ha honom i en fin galopp så han inte släpade bakbenen efter sig.
I och med att han var lite stel var han också lite tjorvig i munnen men det brukar han kunna vara, dessutom hade jag verkligen ingen still hand så det gjorde ju inte direkt saken bättre... 
Jag provade att sitta ner i traven och inte bara jogga i lättridning men det var ju helt galet svårt i hoppsadeln, det är verkligen något jag måste öva på. Jag fick hur som helst rida utan stigbyglar men det var fortfarande ganska svårt så det blev inte långvarigt. Men hur som helst var han då superfin och höll inte alls på med några galoppfattningar så det var ju superbra!
Jag rider honom ikväll också och då ska jag försöka rida ut om det inte är för mörkt, annars blir det kanske ridhuset igen.
//Hedda



THE DANCING QUEEN

Idag är ingen vanlig dag för idag är det våran 1 årsdag!

Idag är det exakt 1 år sen vi hoppade in i Isakssons hästbuss och åkte till Segersta och lastade in ett rött 4a årigt sto. Helt galet hur mycket som har hunnits med på 1 år. Utvecklingen har gått spikrakt uppåt men ibland även stått still. Hon var riktigt klurig de första månaderna men nu har det mesta släppt och hon är en helt ny individ kan man nästan säga. 
Första gången jag red henne stod hon emot, man kunde knappt ta alls i tygeln utan att hon stannade, skänkeln fick knappt nudda henne utan att man fick en spark tillbaka. Utbildningsmässigt var hon supergrön. Vid 4a års ålder ska de inte kunna mycket och ändå låg hon redan efter.
NU 1 år senare får man ett fint stöd i munnnen, man får använda skänkeln utan några diskutioner, och hon står verkligen inte emot, snarare tvärt om - att hon springer liite för fort och mycket haha. Hon är dessutom snart ikapp i utvecklingen. 
Men hur som helst är det superkul hur hon vuxit, både i hanteringen och ridningen. Hon har också vuxit i kroppen, säkert ett par centimeter i manken och fått ännu mer muskler, riktigt biffig och fin har hon blivit nu!
Men detta året har varit underbart med Queen och jag hoppas på ännu fler fina år med henne, snart tar jag över henne helt och hållet hehehe watch out ;) 
//Hedda
 



Bloggar

Fick frågan om vilka bloggar jag läser och helt ärligt talat så läser jag knappt några bloggar längre. Tyvärr tycker jag att nästan alla jag förut läste har bara börjat kopiera varandra, ingen kommer med något eget längre. Det är som att någon läser någons blogg och direkt säger wow det där måste jag också skriva om. Folk kopierar i princip andras inlägg. När allas bloggar ser i princip helt lika dana ut känns det lite tråkigt att läsa faktiskt. 
Just nu läser jag inte så många bloggar, kikar in på några lite då och då men är inte speciellt insatt i någon utav dem.
Har ni några bloggar ni tycker är riktigt bra och sticker ut från mängden får ni gärna komma med förslag!
//Hedda



Johanna och Nougat RSC

Här är sista omgången bilder från ridskolecupen den 9 november 2014! Dessa bilder är på Johanna och Nougat.
//Hedda



Ledig

Idag är jag helt ledig ifrån allt som har med hästarna att göra. Riktigt skönt då jag verkligen är helt galet trött just nu, ska gå och lägga mig tidigt ikväll och sen har jag ändå sovmorgon till 12 imorgonbitti så det blir en låååång natt.
Resten av veckan fick lite fler planer så såhär ser det ut just nu:
TORSDAG: Dressyr på Pelle. Ska nog ta det ganska lugnt med mycket basic och lösgörande. Ska försöka få honom avslappnad och inte rusha iväg hela tiden men samtidigt ska han vara helt fram för skänkeln. Efter jag ridit Pelle är det raka vägen till Veda för Usekmöte.
FREDAG: Jag rider antagligen ut på Pelle. Ska nog i alla fall försöka om det fortfarande är ljust ute, annars blir det antagligen dressyr i ridhuset, hade varit super om det kunde få bli ett utepass då man är så mycket i ridhuset annars.
LÖRDAG: Är som sagt på Sweden Horseshow hela dagen så jag rider inte Pelle alls då. 
SÖNDAG: Rider Pelle på morgonen, ska jobba lite lösgörande en stund, max 30-40 minuter. Efteråt blir det skötarmöte (om jag hinner) och därefter julshowsträning.
//Hedda



5 bilder med minnen ifrån i år

Gripens ponnymeeting sista helgen i juni, superkul helg verkligen och det var även mina sista starter med Kiwi. Även fast helgen var med blandade resultat och en ryttare som för det mesta inte kunde rida är det ett minne jag kommer ha med mig länge.
Alla fina ridpass och roliga uteritter tillsammans med Queen. Eller ja uteritterna var väll kul tills hon skickade av mig hehe. Men det är verkligen en fantastisk häst som jag fått lära känna under året.
Falsterbo veckan nere i skåne. Jobbade några av dagarna, hängde med fina vänner, kollade på fantastiska hästar och ryttare, badade och solade, var på Tivoli i köpenhamn och maassaaa mer.
Försäljningen av Kiwi och de sista dagarna med henne osv, bilden ovanför togs innan vi skulle lasta och åka mot besiktningen.
 Pelle, åh herregud vad han gett mig mycket på bara några månader vi tar stora kliv framåt varje dag och jag tycker om honom mer och mer för varje dag. Bilden är ifrån andra gången jag satt på honom.
 
Sååå, 5 minnen ifrån året, det har varit ett väldigt händelserikt år så det var svårt att välja ;)
//Hedda



Toyboy

Red Toy idag på lektionen på veda, vi red dressyr för Magnus.
Han kändes till en början ganska mjuk och fin men sen så var det dags att få igenom ställningen helt och hållet och få honom rakt in i handen så att jag skulle få honom framför mig. När vi började med att försöka ställa igenom sa han ifrån lite och spjärnade emot ett tag men jag fick igenom det tillslut i bägge varven.
Vi gjorde lite 10 metersvolter i trav + skänkelvikningar i skritt och trav. Skänkelvikningarna var sådär då tvärningen blir ganska ojämn och han vill inte riktigt ställa igenom alla gånger men det var ändå helt okej. Volterna var till en stor del ganska fina.
I galoppen blev han i ena varvet sådär stark och på som han brukar bli, jag försökte själv bara följa med och inte bromsa med ett ryck i varje språng. I andra galoppen skötte han sig super, jag lyckades samla upp honom ganska bra så att jag alltid hade honom under kontroll. Han kanske var en aanniiing långsam då men hellre det och att jag kan trycka på fram om jag vill än att han drar iväg och ligger på massor och det enda jag då gör är att bromsa.
 
Men jag är väll ganska nöjd med lektionen ändå, det kunde varit bättre men det kunde också gått sämre. Jag är nöjd men det var inget wow-pass ;)
//Hedda



Ny brosch

För några veckor sedan när jag var på Hööks en snabbis så köpte jag en ny plastrongsnål, typ en stor brosch. Det är en stor glittrig snöflinga med pärlor. Riktigt fin tycker jag och den glittrar supermycket i verkligheten!
 
Tycker det är superfint med en brosch eller liknande på plastrongen istället för att ha den helt tom! Den håller även ihop plastrongen bra som man vill att den ska sitta!
//Carro



Anna Dufva träning

Dagens träning blev inte riktigt som planerad alls. Vi var i god tid och gick ner till ridhuset och skulle rida fram precis då vi ville men när vi väl kom ditt var det kolsvart i ridhuset.
Elen hade alltså gått och Pelle som är den mörkräddaste hästen jag träffat ska in där och börja rida fram, ahaaa okej? Vi skrittade runt i kanske 20 minuter på långa men ibland korta tyglar och Pelle var helt paralayserad och visste inte vart han skulle ta vägen, sjukt stressad och rädd var han. När elen sen började funka var han nästan svettig. 
Men vi började trava fram och han var galet pigg men det varade ungefär 10 minuter innan elen gick igen och det var mörkt i 10 minuter men sen var det ljust resten av kvällen. 
Men när jag red fram var han lite galen, han drog på framåt och var riktigt stark, dessutom verkade det som han ville hamna i diskutioner med mig då han själv satte sig i skiten vilket han aldrig brukar göra annars, men han var väll ändå ganska fin när han väl tog hjälperna.
Under själva träningen så var fortfarande på men vi jobbade på att han skulle vara lugnare. Jag fick honom att sluta med galoppfattningarna genom att flytta ut bogen mot yttertygeln typ haha, svårt att förklara men det var samma sak Evelina var inne på för nån vecka sen ;) 
Pelle rörde sig superfint i traven men vi gjorde några ganska dåliga skänkelvikningar haha, är dock nöjd över dem då jag själv redde ut situationen superbra och snabbt.
I galoppen hade vi satt gramanen på ett annat sätt och det gillade han verkligen inte så då spjärnade han emot och sköt fram underhalsen. Men vi satte tillbaka den som den brukar vara och då blev han som vanligt igen. Vi övade lite förvänd galopp och lite samling.
Jag är både nöjd och missnöjd med lektionen. Han blev ju väldigt stressad när det var kolsvart i ridhuset och det släppte inte riktigt förrens mot slutet. Han blir verkligen supersvår att rida när han ligger på så pass mycket som han gjorde, det är som att sitta på en stor tickande bomb. Det minsta lilla fel med handen eller skänkeln tar han antingen som missförstånd eller som "hot" och då börjar han försvara sig. Men över lag var han fin och rörde sig super i traven så jag är nog ganska nöjd ändå!
//Hedda



Vecka 48

MÅNDAG: Ingenting
TISDAG: Styrelsemöte och ridning på Veda
ONSDAG: Ingenting tror jag
TORSDAG: Usekmöte, sista slutspurten nu
FREDAG: Ingenting
LÖRDAG: Sweden International Horseshow exakt hela dagen!
SÖNDAG: Skötarkurs på Veda som Usek anordnar och sen har vi julshowsträning.
 
Helgerna nu framöver fram till jul är helt proppfulla för mig.. Lite småjobbigt, antingen är det något med usek, en tävling eller något annat. Får sova i skolan istället ;)
//Carro



Håruppsättnings set

När jag tävlar dressyr har jag alltid en donut i håret. Förut när jag inte hade kommit på hur jag skulle göra med mitt astjocka hår så hade jag en sån där rosett där bak men numera har jag en egen speciell teknik för att det ska funka! Har lite olika "pynt" så att säga till donuten jag tänkte visa!
Jag har alla saker till donuten på ett och samma ställe. I en mellanstor necessär har jag just nu allting i!
 
I den så har jag en ganska stor låda och även donuten. Hårborste får ej plats så det tar jag med sepparat till tävlingen. (Fixar alltid håret på plats, inte hemma eller innan). Dounten kan man köpa nästan var som helst. Glitter tillexempel.
 
I lådan:
Har flera olika armband som jag använder som band runt om donuten. Här är några av dem, har flera men dem ligger inte i lådan haha. De med flera olika färger ser lite konstiga ut men man drar åt dem och sen brukar jag ta de två snörena som hänger ut och sätta fast med hårspänne. Men någon av dessa brukar jag använda! De flerfärgade banden köpte jag i thailand och de andra vet jag inte, inte så svårt att hitta precis ;)
 
Sen har jag även ett litet hårnät med pärlor på som är enkelt att dra på donuten och snyggt också! Finns typ överallt, hööks, sthlm ridsport, my one och aa allt typ.
 
Har tre olika sorters "bling" grejjer. De är supersnyggt att sätta i några diamanter eller pärlor eller något annat i donuten, lite detaljer typ! Pärlorna och diamanterna kommer ifrån Glitter och blomman kommer ifrån Hööks. EDIT: Blommj*vln gick sönder efter 1 gångs användning, Bra Hööks!!
 
Dessa är också pärlor som man kan pynta donuten med. Enligt mig är dessa i särskillt bra, vet inte riktigt varför jag köpte dem... De är jättesvåra att sätta bra, men de är snygga! Man ser ju bara pärlan eftersom metalldelen snurras in i håret. ;) Denna köpte jag också på Glitter.
 
Har även lite olika blommor i 3 olika färger som man också kan stoppa in i håret och pynta med! Även dessa kommer ifrån Glitter.
 
I lådan så har jag också såklart massa hårsnoddar och hårspännen!
 
Det mesta jag har kommer som sagt ifrån Glitter. Skulle ändå rekommendera Glitter om man vill köpa grejjer till donut eller hår. De har ju supermycket, snoddar, hårspännen, dekorationer och massa massa annat! Verkligen fint att rida med donut när man tävlar! Om man inte vet hur man gör finns det massa videos och beskrivningar på nätet!
//Carro



Veckan

MÅNDAG: Dressyrträning för Anna Dufva på Pelle
TISDAG: Ridning på Veda, dressyr
ONSDAG: Ingenting som det ser ut just nu
TORSDAG: Usekmöte I guess
FREDAG: Dressyr på Pelle 
LÖRDAG: Globen sorriii, friends exakt hela dagen
SÖNDAG: Dressyr på Pelle, skötarmöte på veda + julshowsträning
//Hedda



UNGDOMSLEDARE

Kom hem ifrån Lillsved för nån timme sen och ska strax duscha, äta och sen direkt sova, är helt galet trött.
Denna helg var nog absolut roligast av dessa 3 tillfällen. Igårkväll hade vi superkul och efter lite spöken var vi för rädda för att sova 2 och 2 så vi tryckte ihop oss 4 pers i ett minimalt rum.
Nej men ULK har varit superkul och lärorikt, superkul att vi fick chansen att gå denna kurs ;)
//Hedda



Ponnyletandet

Berätta om planen med provridningarna och eran nästa ponny :) 
Vilka är dina mål med tävligsåret 2015? 

Dessa frågor har jag fått för ett tag sen och det är väldigt svårt att svara på. Förhoppningsvis har vi en ponny igen innan tävlingssäsongen sätter igång i vår och det är inte förrens då man faktiskt kan sätta upp några tävlingsmål men jag kan väll säga mina förväntningar på tävlingarna och det är väll i alla fall att debutera minst LB. Vi kanske skaffar en bättre ponny än det och då kanske målsättningen blir LA eller LA:P1 istället, who knows? Sen skulle jag faktiskt även vilja prova på en lokal hopptävling minst LD = 80cm. Nu när det blir en hopponny ska man ju passa på att leka hoppryttare hehe.

Men ponnyn vi förhoppningsvis kommer att köpa är ju också svårt att berätta om. Vi kommer att fortsätta leta på fram tills vi hittar den och dessa är väll våra största krav eller vad man ska säga;
♦ Mellan 5 och 10 år
♦ Stor och grov modell, gärna maxad i höjd också
♦ Ha kapaciteten för minst LA dressyr och minst LB hoppning
♦ Ska ha relativt bra gångarter och hoppteknik

Sen så har vi en massa andra krav som pris osv men det är inget jag tänker skriva ut här. Men om ni vet någon ponny till salu hade det betytt massor om ni kunde hojta till. Ni får absolut säga till även om den inte "uppfyller våra krav", det kanske visar sig att våran drömponny är 11 år när vårat krav var max 10, ja men då får man väll bortse från det så länge ponnyn känns rätt för alla ;)
//Hedda




Ni kommer väll

Ni kommer väll på Useks julshow den 14 december 15.00 uppe på veda?
Alla är välkomna även om ni inte sjäva rider på ridskolan, det blir en show full av roliga nummer som tex höjdhoppning, kadrilj, spex och luciatåg, i pausen har vi även ponnyridning! Vedas julshow är verkligen utöver det vanliga och i år har vi lagt ner massa tid på den i hopp om att få den bästa showen hittills! 
I caféterian kan man även köpa gott hembakat fika och lotter där man kan vinna riktigt fina priser! Inträde till showen kostar 40 kr. Jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna, det är näst intill i klass med Stockholm Horseshow, inte lika lyxig arena kanske... ;)
Vi ses väll? :D



Bilder Anna Wass och Nougat RSC

Här är bilder på Anna och Nougat ifrån Ridskolecupen den 9 November!
//Hedda



ULK C steg lll

Nu åker vi alldeles strax till Värmdö för sista ULK-helgen. När denna helg är färdig är vi utbildade ungdomsledare ;) 
Men bloggningen kommer kanske inte bli den roligaste, vi har dock tidsinställda men det blir nog ingen superduperkul liveuppdaterig men så får det va.
Vi kommer hem på söndag runt 5 - halv 6 och denna gången ska jag i alla fall inte åka till stallet och rida efteråt utan blir hemma istället, fy vad trött jag var efter förra helgen och direkt när jag kom hem vid 6 så åkte vi upp till Thorsholma och red Fresia...
Vi försöker uppdatera så gott som det går denna helg så hörs vi på riktigt igen under söndagkväll eller på måndag igen!
//Hedda 



2 fina

Åkte upp runt halv 3 till Thorsholma där vi fixade allt i stallväg åt både Queen och Pelle, sen reds Pelle också. Allt tog lite extra tid att göra då vi filmade en sak till skolan.
Men hur som helst var Pelle rätt fin idag. Han var mjuk i munnen och bar sig själv bra. Han var dessutom väldigt fram för skänkeln. Han blev dock spänd och höll återigen på att fatta galopp i vänstervarv nedsittande trav. Mot slutet fick jag äntligen koll på bogarna och då är det där vänstervarvet nemas problemas, sjukt svårt att få till det bara. Varje gång jag lyckas så försöker jag analysera vad det är jag gör som får det att funka men jag kommer verkligen inte på det. Jag vet att det har med bogarna att göra men hur jag ska komma dit är ju en stor fråga, haha ;)
Men idag satt hur som helst högergaloppen och han låg inte på lika mycket som igår så det var superkul!
Nu rider jag honom inte mer denna vecka men redan nu på måndag ska vi träna igen, och denna gång blir det för Anna Dufva igen, ska bli superkul då jag inte tränat för henne på evigheter!!
 
Borta på veda red jag Pepsi igen. Han var en aning stel idag och blev lite hög i nacken ibland, lite seg var han idag också. Meeen han var ändå superfin och jag red mycket bättre än på tävlingen för 2 veckor sen. 
Vi jobbade mycket volter, skänkelvikningar och lite öppnor. Jag jobbade själv på att ha honom väldigt rak och det blev han tillslut. Det tog ett tag för mig att få igenom ställningen men när jag väl lyckades blev han superfin i traven, lite problem hade vi med de sitförande rörelserna men annars var han väldigt fin faktiskt, kul!
Galoppen var lite svårare idag och jag tappade det mesta som jag hade fått till i traven. Kom inte riktigt ner i sadeln och kunde trycka på fram med sitsen och benen utan det blev mer att jag bara satt där och lät honom sköta hela jobbet vilket var lite dumt. Men men, bara för mig att jobba vidare.
 
Men det var superkul att få rida 2 fina hästar idag. Inget av passen var några wow-upplevelser utan vi har gjort bättre pass förut men det var verkligen inte dåligt heller, jag är supernöjd över både min och hästarnas prestation idag ;)
//Hedda



Bilder Jennie och Tip Top RSC

Här kommer bilderna på Jennie ifrån ridskolecupen den 9 november!
//Hedda



Fredag

Idag är jag ledig från skolan men ska dock filma en sak med ett par kompisar. 
Så vi kommer nu snart åka upp mot Thorsholma där stallmiljön och Pelle ska filmas en stund till en skolgrej. Passar även på att rida ett vanligt dressyrpass på honom ;)
Direkt efteråt så åker jag hem och är hemma ett par timmar innan jag på kvällen åker och rider dressyrlektion på veda. 
Efter veda åker vi hem och då följer Carro med och sover över då vi tidigt imorgonbitti åker till lillsved och ULK!
//Hedda



Styrka

Började skolan vid 12 och hade 2 lektioner. Den första var foto och jag tog min bild på ca 5 minuter sen gick vi till Täby Centrum och handlade bland annat lite inför julshowen. Men den andra lektionen som vi hade var idrott och vi hade styrketräning med fokus på ben, rumpa och mage. Träningsvärken har nog inte slått till än men jag kan redan nu knappt gå, fy saaaaataaaan vad jobbigt det var!
Men hur som helst åkte jag direkt till stallet efter skolan och red Pelle, ännu ett styrkepass ;) Jag joggade honom på utebanan i kanske 20-30 minuter och han kändes superfin. Jobbade på med ett bra tempo framåt så han verkligen går fram in i handen och att inte jag har handbromsen i hela tiden, då blir han bara spänd. Om hans bakben kommer igång släpper han bra i fram också.
Jag jobbade även en del på att han skulle bära sig själv och att han inte skulle ligga på så mycket framåt i högergaloppen. Jag har fått helt koll på vänstergaloppen nu och där är han superfin, höger är lite skev. Han blir lätt förböjd i halsen och skjuter då ut bogarna. Av någon anledning så ligger han på mycket framåt vilket gör att jag måste bromsa mycket och då har jag svårt att hålla koll på allt annat så det är något vi måste jobba lite extra på imorgon ;)
 
Efter jag varit på Thorsholma åkte jag raka vägen till veda och var med på usekmötet i ungefär 1,5 timme innan jag åkte hem, nu ska jag snart duscha och äta middag innan jag fixar lite med datorn. Jag är som sagt ledig imorgon, superskönt!
//Hedda



Bilder Sofia och Cyklamen RSC

Här är bilder på Sofia och Cyklamen ifrån ridskolecupen den 9 november. Bilder på några andra kommer senare.
//Hedda



Carro & Oliver- Ponnycupen 16/11

Bortamatch mot Lidingö i ponnycupen 16/11, Jag red ponnyn Oliver. 71,25%, ind. guldmedalj och LAGET VANN!




Onsdag

Igår var vi först i Botkryka och provred en fin och stor ponny, tyvärr klickade varken jag eller Adam med den alls så vi får se om vi orkar ta oss tiden att testa igen. Annars har vi kanske ett par andra ponnyer på g för provridning men ingen sådär jätteaktuell tyvärr...
 
Men borta på Thorsholma stod somsagt sitsträning på schemat. Jag gick ner före mamma och började longera honom själv, han var fin och skötte sig superbra. Han var dock ganska stark på linan men det gjorde inte så mycket, jag är ju dock van att longera ponnyer och Queen som aldrig nånsin blir stark så det kanske inte var så illa som jag trodde. 
Men jag hade väll kanske longerat i ca 5-10 minuter innan mamma kom ner och då plockade vi av stigbyglar och allt så fick jag hoppa upp. Hahha lätt att hoppa upp på honom utan stigbyglar även om jag hade pallen... ;)
Men när jag satt på var han fortfarande superfin och jobbade i en jättebra form, som tur är han världens snällaste så jag kunde åka runt där i alla gångarter utan stigbyglar eller något stöd i tyglar. Kan säga att det var galet svårt och jobbigt att ha en bra sits i det.... Förhoppningsvis stärkte jag min sits ännu lite till. Kan tycka att jag fått sämre sits med åren. Har förut fått 7or och 8or men nu ligger jag på 6.5 och ibland 7 istället. Supertråkigt och jag vill tillbaka på en stadig 7a och för att sen jobba vidare mot 8or. 
Aja Pelle var superduuuktig och jobbade på riktigt fint. Efter att vi sitstränat i kanske 20-30 minuter promenarade jag honom utan inspänningar i ridhuset i kanske 10 minuter. 
//Hedda



Imorgonbitti...

Väljer att skriva om dagens stallvistelse imorgonbitti istället, nu ska jag alldeles strax duscha och sen gå och lägga mig. Börjar skolan klockan 12 imorgon så jag har gott om tid att sova ut och skriva inlägget innan jag åker hemifrån så kika in nångon gång innan lunch istället ;)
Men imorgon rider jag somsagt Pelle igen, rider direkt efter skolan och åker därefter direkt till veda och usekmöte, får se hur mycket jag hinner men något ska jag nog få med mig. 
//Hedda



Sitsträning

Idag står först provridning och därefter sitsträning på schemat. Planen är att vi ska sätta på Pelle ett par inspänningstyglar och sen longerar mamma honom med mig på och jag ska helt enkelt försöka sitta kvar haha. Nej men Pelle är ju inte direkt lätt att sitta på så det kommer bli en riktig utmaning. Han är ju svår när man har tyglarna att hålla i sig i men nu sitter jag utan händer så vi får se hur det går. Kanske kan be mamma filma en snutt om det går någolunda bra ;)
Men nu är vi hur som helst snart framme i Botkyrka för provridningen, hoppas verkligen att detta är något bra nu, som jag har förstått är det en riktig rökarponny ;)
//Hedda



Ridpassen

Måndag: Red igen i måndags och vi red dressyr för Evelina. Jag fick Nougat vilket var ett tag sen! I början av passet så red vi igenom hästarna i skritt och sen travade vi igång dem efter det. Han var SJUKT fin i början, gick framåt, i superform och kändes riktigt riktigt bra! Sen skulle vi rida igenom höger också och den sidan är han jättestel i och då pajjade allt haha... Han började bli trött och då måste man fokusera på två saker, att han ska gå fram samt få igenom honom och det gick aldrig riktigt igenom då. Efter det blev han lite loj och sen gick det inte riktigt att få tillbaka samma känsla igen som i början. Han gick skitbra i början så det är jag nöjd med, andra halvtimman kan vi stryka ;)
 
Tisdag: Igår hade jag först Nova men fick byta till Jim om jag ville och då gjorde jag det. Han var egentligen väldigt fin och mjuk men han blir lixom bara jobbig när han bråkar så mycket. Det är rätt trångt när man rider övningar och man är 12 pers på en ca 20x40 bana och då kan man aldrig riktigt trava på framåt som man behöver göra på Jim. Han travar rätt stort och det går knappt att göra något om man rider i kort trav. Därför blev det väldigt lätt trassel igår när han inte kan trava utan måste galoppera hela tiden och han galopperar iprincip på stället när man försöker få trav. Det var riktigt svårt och det är det iofs alltid.
 
Vi red lite skänkelvikningar och lite annat. Några skänkelvikningar i trav blev väldigt bra och han travade faktiskt väldigt fint i bra form när jag även kunde sitta ner ibland. Galoppen var faktiskt väldigt bra ändå. Han bråkade typ ingenting alls och galopperade bra framåt och bra.
 
Är ändå rätt nöjd även fast han bråkade i traven. Han var suuuupersvettig efter passet, även fast vi inte gjorde något krävande direkt. Dock är egentligen typ allt krävande för honom men vi gjorde inga "jobbiga" saker eller rörelser, mest basic.
 
//Carro



Video Pandora Ponnycupen

Här är videon på Pandora och jag ifrån ponnycupen i söndags hemma mot Lidingö. Lite sisådär ritt faktiskt, fick 65% på ritten och det var den väl värd ändå... Aja här är iaf filmen.
 
//Carro



Gårdagens ridpass

 Igår red jag Toy på ridningen, vi hade Magnus och red dressyr.
I början när vi joggade fram gick det förjävligt. Jag fick honom inte fram till handen alls och jag fick inte igenom ställningen i något av varven. Hela tiden när vi joggade fram var riktigt dåligt verkligen, min sits gjorde det ju inte lättare att få igenom nånting hahaha. 
Efter några skänkelvikningar blev han ganska mjuk och jag fick igenom ställningen helt och hållet så då var han fin i formen. Automatiskt fick jag honom då också fram till handen.
Han var väldigt seg genom hela passet men jag tror att det berodde på det nya underlaget i ridhuset som kanske är lite tungt de första dagarna innan det lägger sig, eller så var han kanske helt enkelt bara trött idag, vem vet.
Men samtidigt som jag skulle fokusera på ställningen skulle jag också klara av att sitta ner och trycka fram honom i ett friskt tempo vilket blev väldigt jobbigt men det gick ändå helt okej.
I galoppen var han väldigt stark och pigg på framåt, precis som vanligt. Måste verkligen orka åka med och inte försöka bromsa hela tiden, han blir bara starkare och starkare om jag försöker bromsa. 
Men generellt gick passet helt okej, hoppas jag får jobba vidare med honom så jag hittar de sista knapparna!
//Hedda



Changed plans

Då jag är borta på ULK i helgen kommer jag inte rida Pelle som jag annars gör på fredag,lördag,söndag. Får istället rida honom onsdag, torsdag och fredag så därför blir planerna lite ändrade idag och imorgon. 
Ikväll blir det både provridning och en snabbis på Pelle, blir kanske lite stressigt då jag åker raka vägen från skolan till provridning 1 timme bort + senare på kvällen mot Thorsholma och sitsträning på Pelle.... Men men, vad gör man inte för dessa djur? På torsdag får jag se om jag hinner med så mycket av usekmötet men jag ska försöka hinna med både stallet och mötet, annars blir det bara Pelle!
Superkul att jag får chansen att rida Pelle så pass många dagar i veckan, han lär mig verkligen massor!
//Hedda



Imorgon

Kom hem från ridningen för nån timme sen och har nu duschat och ätit, ska nog ta och sova rätt snart då bussen går vid 7 imorgonbitti. Skriver om ridpasset på Toy imorgon istället, just nu väntar ett avsnitt av portkod och sen sängen!
//Hedda



Bilder Queen

Här är lite bilder på Queen jag tog för nån vecka sen! De är helt oredigerade och därför kanske några är lite fula men men det får jag ta och fixa senare!
//Hedda
 



Veckans planer

MÅNDAG: Ingenting förutom bloggaaa
TISDAG: Ridning på veda, dressyr
ONSDAG: Provridning av ponny vid Botkyrka
TORSDAG: Usekmöte
FREDAG: Pelle dressyr, ridning på veda dressyrspecial på kvällen
LÖRDAG: ULK C steg 3 
SÖNDAG: ULK C steg 3, ev Pelle på kvällen
//Hedda



Bilder Ponnycupen borta mot Lidingö 16/11

 Här kommer alla bilderna ifrån bortamatchen igår på Lidingö
Jag & Oliver:
 
Hanna & Sonny:
 
Sofia & Diana:
 
Vilma & Betty:



Kvällen

Slutar skolan nu och ska snart gå till bussen. Riktigt lång och seg dag idag som äntligeeen är över.
Mamma tog hand om Queen imorse och ikväll är hon på middag med jobbet som jag förstod det så därför blir det inget stall ikväll. Jag kommer istället ta tag i att skriva en massa inlägg. Har värsta suget just nu och letar efter massa inspiration bland gamla inlägg. Får hoppas på att suget sitter kvar tills jag kommer hem om ungefär en timme eller så. 
Ni ska bara veta hur flitiga jag och Carro varit under de senaste veckorna när det kommer till bloggen. Vi har nu minst 1 inlägg per dag tidsinställt ända fram till i mitten av december. Har några inlägg i utkast också. Men då det är så många inlägg gjorda kommer bloggen aldrig att stå still en endaste dag, även om vi skulle glömma att blogga själva så kommer det finnas minst ett tidsinställt som fyller upp bloggen. *APPLÅDER TACK*
Nej men bloggen är verkligen på g just nu, vi har massa planer och inom kort kommer även en ny design påbörjas. Nu börjar även statistiken stiga igen efter att ha varit lite dålig ett tag, men jag antar att den stiger i samband med våran uppdatering, aja see ya later alligator!
//Hedda



Träningen igår

Igår tränade ju jag för Evelina på Pelle. 

Jag red fram i ungefär en kvart och han kändes som vanligt, lite stel och spänd. Han höll även på att fatta galopp i vänstervarvet nedsittande trav, det gör han alltid så det var inget nytt alls.
Under själva träningen slutade han helt med galoppfattningarna, det blev ibland missförstånd men det var helt mitt fel, antagligen blev det så bra för att jag fick helt koll på bogarna som gärna lever sina egna liv. Han skulle vara i den ramen jag ville och sen i det skulle jag trycka på framåt i det. Fy saaaatan vad jobbigt det var, har på riktigt träningsvärk i exakt hela kroppen idag.
Vi gjorde några fina skänkelvikningar och bra förvänd galopp. Igår klarade jag även av att samla galoppen och öka i traven. Det brukar annars vara så att galoppen är fyra meter lång och inte alls ihop någon stans medan traven brukar vara lite tillbakadragen. Igår lyckades jag samla honom men samtidigt ha en bra och fin galopp. I traven kunde jag reglera honom fram och tillbaka ganska mycket. Jag kunde korta upp när jag ville och jag kunde öka på hur mycket jag ville.
Han blev stundvis väldigt stark i vänster men ibland var han väldigt lätt i handen ändå. Vi jobbade mycket med att han skulle bära sig själv hela tiden och inte hänga i handen. Jag ska inte bära runt på honom utan han ska gå fram för skänkeln hela tiden och vara lätt i handen.

Men Pelle var faktiskt superfin. Det kan ha varit ett av våra bästa pass hittills, polletterna börjar trilla ner nu och jag hittar nya knappar varje dag på honom, superkul verkligen!
//Hedda




Bilder Ponnycupen hemma mot Lidingö 16/11

 Här är alla bilder från hemma matchen i Ponnycupen dressyr igår! Bilderna från bortamatchen kommer i annat inlägg!
 
Jag & Pandora:
KOLLA SVANSEN

 
Vilma & Ludde:
 
Sofia & Käck:
 
Hanna & Dumle:



Vecka 47

Måndag: Rida igen på Veda 18:30
Tisdag: Stallvärdinna & ridning på kvällen
Onsdag: Ingenting så måste verkligen försöka plugga denna dag då det är enda lediga...
Torsdag: Usekmöte
Fredag: Dressyrspecial på kvällen
Lördag: Jag & Hedda åker tillbaka til ULK igen för att gå tredje och sista omgången, skönt!
Söndag: ULK
 
Väldigt fullproppad vecka så blir svårt att hinna annat... 
//Carro



Ponnycupen 16/11

Idag har vi ridit våra två första matcher för säsongen i Ponnycupen dressyr! Laget för dagen bestod av mig, Hanna, Sofia och Vilma. På morgonen var det som sagt hemmamatch för oss och då gästade Lidingö oss och på eftermiddagen åkte vi till Lidingö och mötte dem på deras hästar. Blir ett lång inlägg men jag lägger bilderna i andra inlägg så det inte blir för långt! :)
 
Hemmamatchen:
Hemma såg laget ut såhär med hästar i startordningen:
Jag - Pandora
Vilma - Ludde
Sofia - Käck
Hanna - Dumle
 
Vi va där runt 8 och vid halv 9 så fixade vi hästarna, blev lite stressigt när de andra skulle ut men vi hann tack vare hjälp från Linnea och Adam! Vi red fram ca halv 10 och första start var 10.
På framridingen kändes Pandora lite som igår, först ganska stel och stretig men efter några minuter släppte hon. Hon var dock rätt så springig och hastig och jag fick aldrig riktigt ner henne till det lugna.
Inne på banan gick hon bra, hon var väldigt lydig och gjorde allt hon skulle lixom, men somsagt var hon lite hastig ibland vilket domaren såg såklart och det drar ju ner lite. Hon blev stundtals också lite väl lång men hon var ganska svår idag faktiskt. Hon var lite svår men det fick duga ändå, ändå helt okej nöjd.
 
Alla i laget red SKITBRA verkligen, sjukt duktiga! Matchen slutade i VINST för oss med 47,5 p över Lidingö. Jag själv red på 65,0%, vilket var lite lite för vad Pandora brukar få men den här gången förtjänade vi den poängen. Hanna tog guldmedaljen på Dumle med 0,5 p över mig vilket var superkul att han gick så bra idag! Själv blev jag 2:a individuellt av alla.
Resten av bilderna från hemmamatchen kommer som sagt i annat inlägg!
 
Bortamatchen:
Vi var på Lidingö ungefär kvart i 3 och de va start halv 4. Först red Lidingö sina hästar och sen red vi fram. Laget blev såhär med hästar i startordningen:
Jag - Oliver
Vilma - Betty
Hanna - Sonny
Sofia - Diana
 
Jag fick Oliver som jag sett flera gånger vi tävlat på Lidingö, men aldrig ridit honom själv. Vi red fram i ca 15 minuter men det var inte mer som behövdes. Han var fin och lydig och gjorde allt han skulle men det svåra var att han var väldigt hackig med huvudet. Han gick på tygeln men väldigt ostadigt så det jag jobbade med på framridningen var att få honom att suga tag i bettet och inte "hacka" på det så mycket. Inne på banan blev han mycket bättre och jag fick en bra känsla! Inga större missar utan en ganska felfri och bra runda!
 
De andra i laget var också sjuuukt duktiga! Matchen slutade i ännu en vinst för oss vilket var suuupersuperroligt! Verkligen bra start på året! Jag själv red på 71,25% vilket var kul! Nytt rekord i ponnycupen haha ;) Det räckte också till guldmedalj vilket var ännu roligare!
 En bild från idag! Oliver är hela 18 år men suuupersnäll och fin!
 
Kort sagt en väldigt bra dag! Filmer från båda ritterna samt massvis med bilder kommer imorgon! Nu måste jag rååååplugga...
//Carro



Dubbelvinst!

Sååå skönt!! Skriver mer snart! Har maaaassa bilder + filmer!
//Carro



Mot Lidingö!

Första matchen klar! Laget vann med nästan 50 p vilket var superkul! Nu är vi påväg till Lidingö för att möta dem på deras ponnysar! Har massa bilder att visa senare!
//Carro



Snabb ut

Queen är alltid snabb ut i hagen. Hon ska fort ut till vännerna men ska hon alltid först därifrån när det kommer till insläpp. Kiwi var likadan om inte ännu värre, hon stack allt vad hon hade och stannade inte förrens hon var framme hos de andra hästarna. Queen brukar för det mesta ta det ganska lugnt men låter inte tiden rinna ut i sanden, så fort ut som möjligt desto bättre enligt henne ;)
//Hedda



Nu kör vi!

Idag startar ponnycupsäsongen igång i dressyren! Först ut möter vi Lidingö. Morgonen börjar med hemmamatch mot dem och på eftermiddagen gästar vi dem! Nu är vi så galet taggade! 
NU kör vi!!
//Carro



Lördag

Idag var jag i stallet 7 och jobbade med Hedda och Linnea i stallet till 16. Gick helt okej men hände massa saker 24/7, typ Hedda drog en standard och failade när vi mockade skrittmaskinen :)
 Tar ett tag att tänka ut hur detta kunde hända :) 2 GÅNGER!! hahaha
 
När vi var klara prick 4 så gick jag ner och byggde fram dressyrstaket med resten av laget plus lite hjälp av Linnea och Adam. När det var klart fixade vi hästarna och red fram. Jag red ju Pandora och det var första gången sen i februari/mars typ. Hon har inte gått så hårt på sistonde och det märktes verkligen i början. Pandora är en sån sjukt simpel häst oftast, men i början var hon så extremt stel. Hon var jättelurig och det kändes inte alls bra. Fick rida igenom henne rätt ordentligt och tillslut släppte hon. När jag red programet för Malin var hon mycket bättre, så är ändå nöjd och hon känns bra inför imorgon!
 
Efter ridpasset var vi en dryga timma i stallet och fixade hästarna. Schamponerade hennes ben som var bruna typ haha, samt klippte man, pannlugg, skägg(inte hovskägg, skägg under käken haha... Det växer långt på pandora...), nacke och så och badade och flätade även svansen! Får se om hon ser okej ut imorgonbitti eller om hon är lika skitig igen ;)
 
Imorgon är det somsagt Ponnycup match mot Lidingö. Först hemma och sen borta. Start 10:00 hos oss och vårat lag ser ut såhär i startordning:
 
Jag & Pandora
Vilma & Ludde
Sofia & Käck
Hanna & Dumle
 
Vi ska va i stallet 8 och fixa hästarna och sen kör vi! Alla är supertaggade så det ska bli askul! Uppdaterar mer imorgon, säkert mellan matcherna också! Har med systemkamera så det blir säkert lite bilder också om någon kan fota!
//Carro



Helt slut

Blev klara med jobbet runt 4, dvs helt i tid, ändå hände en massor extra som vi inte räknat med, då är man proffsig om man hinner klart allt i tid, vilket vi of course gjorde ;) Nej men vi var faktiskt ganska snabba idag vilket var superskönt. 
Red Pelle efteråt i ridhuset och han kändes fin. Han var i början mjuk och med på noterna men sen blev han på lite dåligt humör och då blev det lite svårt. Vi lyckades dock ta oss ur det mesta trasslet.
Mot slutet tog jag av gramanen helt och hållet. Det är fortfarande långt ifrån perfekt men ooooj vad vi utvecklats under dessa veckor. Sån sjukt stor skillnad sen sist jag red utan graman och då ska man inte tala om första gången jag red honom... Superkul att allt slit äntligen lönat sig!
//Hedda



Bilder ifrån KM

Här kommer resten av bilderna från KM på Toy 1/11!
//Carro 
strumporna var superhala och gled ner HELA tiden...



"Ponnycuphästarna"

Kommentar: "Vilka är era ponnycups hästar?"
Svar: Tänkte att jag lägger upp bilder på de ponnys som går ponnycupen och skriver pyttelite om dem! Kör i bokstavsordning haha. De här är dessa som har gått med innan och brukar gå just nu, sen kanske några nya stoppas in, får vi se :)
 
Chicco- C-ponny
Går hoppningen ibland
 
Ludde- D-ponny
Går dressyren oftast
 
 Colleen- C-ponny
Går ibland med och då i både hopp och dressyr. Vet ej dock om hon kommer va med något i år, gammal påni ♥
 
 Dumle- D-ponny
Går både hoppningen och dressyren
 
Jane- C-ponny
Går nästan alltid med i både hoppning och dressyr
 
Marre- D-ponny
Går ibland med i hoppningen
 
Käck- D-ponny
Går nästan alltid med i både hoppningen och dressyren
 
 Pandora- D-ponny
Går nästan alltid med i både hoppningen och dressyren
 
 Plopp- D-ponny
Går nästan alltid med i hoppningen och ibland i dressyren
 
 Twist- D-ponny
Går nästan alltid med i hoppningen



Kvällen

Red Pelle idag borta på Thorsholma. Det blev bara en snabb jogg på utebanan tillsammans med mamma på Queen. Dock kaosade det lite innan och efter ridpasset då bägge 2 hästarna var crazy mörkrädda och jag var galet nära på att ramla av en gång. Väldigt proffsigt måste jag ändå säga.
Men hur som helst var Pelle lite tjurig idag. Han sparkade mot skänkeln och studsade så fort det blev lite jobbigt. Men så fort han släppte var har superfin. Tog lite trav och galopp och det kändes bra så efter det la jag ner och gick hem. Även om det inte var vår bästa dag är jag ändå supernöjd att vi tog oss över tröskeln eller vad man ska säga, han började tjurig och stod emot en del, stel var han också. Hade detta varit några veckor sen hade det tagit minst 2 ridpass att ta oss över det men idag släppte det efter kanske 10 minuter, superkul verkligen. Vi har dessutom höjt vår lägstanivå gaaalet mycket nu.
 
Imorgon jobbar jag som sagt på veda. Åker därefter direkt och rider Pelle så liveuppdateringen kanske inte blir på topp men tidsinställda kommer!
//Hedda



Godnatt!

Ska faktiskt gå och lägga mig nu... Imorgon ska jag upp tidigt och vara i stallet 7. Jobba med Hedda till 16 och då ska jag direkt ner till ridhuset och bygga fram dressyrstaket. Sen fixa hästen och ner och träna program. Efter programridningen så ska ponnysarna fixas och allt ska göras iordning, sen hem och fixa mitt eget! 
Kommer mer inlägg imorgon om laget och så, hörs!
//Carro



Jennie och Zimba KM 2014

Här är alla bilder på Jennie och Zimba ifrån KM den 1 november 2014!
//Hedda



Helgen

Fredag: Börjar skolan typ 12 så blir sovmorgon! Sen slutar jag runt halv 3 och då ska jag hem och bara ha en ledig fredag, asskönt!
Lördag: Upp tidigt och jobba 7-16 med Hedda. Efter det blir det staketbygge inför söndagen och sen ska vi träna program på våra PC hästar inför morgondagen. Efter träningen blir det fixa hästarna och sen hem och sova!
Söndag: Ponnycup i Dressyr! Första för säsongen, på fm hemmamatch mot Lidingö och på eftermiddagen åker vi till dem!
//Carro



Sjuk

Idag är jag sjuk och hemma ifrån skolan. Vi har ändå bara en lektion idag så jag missar inte så mycket vilket är superskönt. 
Dock hoppas jag verkligen att jag blir frisk snabbt då jag i helgen både jobbar + ska träna för Evelina. Får se om jag klarar av att rida dressyr ikväll på Pelle, annars blir det uteritten idag istället och dressyr på lördag. 
Men men, nu ska jag ta tag i lite plugg och sen kanske jag skriver lite inlägg till bloggen.
Vi hörs senare!
//Hedda



Min helg

Fredag: Börjar skolan runt 12 så det blir en väldigt kort dag där jag slutar runt halv 3. På kvällen rider jag dressyr på Pelle i ridhuset, eventuellt utebanan om den inte är fylld av vattenpölar, fegis Pellson vågar inte riktigt springa där då... ;) 
Lördag: Jobbar med Carro på Veda 7-16. Sen blir det en uteritt på vägarna med Pelle. På kvällen kommer Isakssons och äter middag hos oss.
Söndag: Tränar för Evelina på Pelle, sen direkt mot veda och håller i stall KM under eftermiddagen.
//Hedda



Bilder Pepsi

Här är lite bilder ifrån mig och Pepsi ifrån ridskolecup dressyr den 9 november, ignorera sitsen ifrån framridningen där jag rider lätt.. ;)
//Hedda



Usekmöte

Nu börjar Usekmötet och om 20 minuter är det julshowsmöte, hörs ikväll!
//Hedda



Nytt täcke!

För ett par månader sen fick Queen en massa täcken ifrån Fresias ägare som passade på att göra sig av med några. Vi fick en del fleecetäcken men också detta sjukt bra innetäcket. Nu när det blivit mycket kallare kan vi äntligen börja använda det. Jag tycker dels att det är väldigt snyggt men Queen har också lätt för att få skav vid bogarna så detta täcke har ju som en krage så då avslastas bogarna lite. Superbra verkligen. Queen verkar trivas toppen i det och det är perfekt nu när det är lite kallare!
Täcket är ifrån Weatherbeeta och jag trooor att det är 300gr!
//Hedda



Seg dag

Dryg dag i skolan idag. Fotolektion i ett par timmar, och sen simning, fyyy fan. Dagen blir ju inte bättre utav att jag är sjuk... Direkt efter vi slutat runt 4 så är det raka vägen till veda och usekmöte + julshowsmöte. 
Uppdatering kommer senare idag, vi hörs!
//Hedda



BAAM

Vi har hur många tidsinställda inlägg som helst på g nu! Både inläggen ni ville att vi skulle skriva och lite till. Just nu skriver jag och Carro tillsammans minst 1 inlägg per dag som läggs som ett tidsinställt. Det blir alltså bara mer och mer hela tiden. 
Men just nu är vi verkligen igång med inläggen så vill ni läsa om något speciellt eller undrar över nåt ska ni passa på nu när vi är igång och är motiverade till att skriva. 
//Hedda



Bilder från RSC

Här är lite övriga random bilder från dressyrtävlingen 9/11!
//Carro



Svar på kommentar

Har tänkt på en grej gällande KM, vad menas egentligen med att muta domaren? Haha, vad gjorde ni tex? :)
Svar: Haha förstår att ni undrat! Låter lite konstigt faktiskt... Det är inte så att man rider fram och ber domaren om att man ska få 75% och vinna klassen. Man kan säga att man ger som en present till domaren som man räknar som muta. KM är på Veda en lite speciell tävling som inte så många klubbar har:
 
Först och främst bedöms ritten. Vi säger kanske 65%.
 
 
Sen har ekipaget en utklädnad som man själv har kommit på. Man får spöka ut hästen och sig själv hur mycket man vill med exakt vad man vill. I år tillexempel så var jag utklädd till turist och Hedda var en skidåkare, förra året var jag Super Mario och Hedda var Spindelmannen. Domaren bedömer ens utklädnad med poäng 0-10.
 
Sen får man välja en musik till sin ritt som helst ska matcha till utklädnaden. Hedda hade tillexempel en låt om fjällen medans jag hade en låt om sommaren. Musiken ska alltså matcha ens utklädnad! Även musiken bedömer domaren i poäng 0-10.
 
Sist så bedömer också domaren mutan. Om man ger en sockerbit så kanske man inte får mer än en 1:a haha, men om man har någon riktigt bra muta, kanske någon jättestor kaka eller något fint eller så som matchar ens muta så kan man få 10. Kan vara svårt att få 10 men vissa får det!
 
Mutan är alltså ingenting man gör mot domaren utan man ger som en present som ingår i bedömningen.
Till slut så slår man ihop poängen man fick under ritten med de tre poäng man fick i maskeradpoängen och då får man slutliga procenten. Om man rider på kanske 60% så kan man få tillexempel 70% när man slått ihop maskeradpoängen.

//Carro



Sova

Idag hoppade vi ju på lektionen och jag hade Nova, skriver mer imorgon men det var iaf sjukt kul att få hoppa igen! Måste erkänna att jag saknar det så sjukt...

Hemma åt jag middag, duschade och kollade två olika avsnitt på olika program och ska nu sova! Imorgon blir det lång dag hahah..
//Carro
Sötaste nååågonsin



2 ridpass

Var uppe på Thorsholma runt 5 som planerat. Mamma fixade all mockning och allt hö medan jag gjorde i ordning hästen. Jag valde att rida Queen på utebanan då det ändå var så pass okej väder, man ska passa på att rida ute nu innan vintern kommer och det blir alla dagar i ridhuset ändå.
Men Queen gick fint idag. Hon är galet pigg och vill alltid framåt så man får alltid bromsa, men samtidigt inte ta för mycket i munnen, man får verkligen inte dra. Så man får bromsa genom rösten, sitsen och svaga skänkelvikningar så blir tempot lugnare och lugnare. Jobbade även på att få henne i en låg och rund form och det gick även det bra.
Men hon var som sagt fin och hon har växit varje gång man sitter på henne. Hon blir bara bättre och bättre, man märker sån sjukt stor skillnad på henne bara efter några veckor. 
 
På veda hoppade jag Toy. Dressyrdelen gick katastrof i början då jag verkligen inte fick nåt stöd på ytter. Vet inte alls vad jag höll på med haha, blev inte bra i alla fall... ;) 
Vi hoppade nån studs vilket gick heelt okej, vissa gånger gick det inte alls bra och andra gången gick det super. Min hopptalang är ju inte sådär underbar och serier eller studs har jag ju inte hoppat på gud vet när.. 
Själva banan som vi hoppade sen gick helt okej faktiskt. Han rättade galoppen över hindrerna och hade ett jämnt och bra tempo mellan hindrerna. Dock försökte jag hela tiden ta tillbaka och gjorde alldeles för grova halvhalter, när Magnus då bad mig åka med mer och följa med i galoppen tog jag det lite väl seriöst så jag tog inte tillbaka alls inför sista hindret vilket gjorde att han hoppade av för tidigt och det blev pannkaka av det hela. 
Men om man bortser från sista hindret på banan och några andra dålia stunder var det generellt ett ganska okej pass!
Darling DQ får stå för dagens bild. Nu tackar jag för mig och går och lägger mig, måste ladda upp för veckans värsta dag. Bussen går 07.13, har 3 timmar lång engelska, sen ca 1 timmes matte, sen ett långt pass med digitalt skapande vilket är kul men då är all energi redan slut och man vill bara somna. Sååå ja, wish me luck!
//Hedda



Hoppning

Är i stallet och ikväll är det hoppning på Nova, hahah önska mig lycka till.. ;)
//Carro
Haha pigg påni



Bilder Carro & Toy del 2

Här kommer del 2 av bilderna från banan! Finns bilder från framridningen men ska se om det är något bra att lägga upp ;)
//Carro
Ignorera min sits totalt här asså hahaha så sjukt fail, men kolla galoppen istället ;)
Aa ignorera sitsen här också då ;)



Min dag

Såhär ser dagens planer ut:
♚ Skola fram till 14.00 ungefär, väldigt chill dag med 2 lätta lektioner 
♚ Åker till stallet mellan 4 och 5 och rider Queen ett lättare joggingpass i ridhuset 
♚ Åker direkt till veda och rider lektion, hoppning är det dessutom idag

Lite hetsig dag med en del att göra, bloggen får komma lite i sista hand tyvärr, har en del plugg att ta tag i också. Men men det får bli som det blir och jag får försöka uppdatera så fort jag kan.
//Hedda 



Pelle igår

Borta på Thorsholma gick Pelle sjuuukt bra. Red i ridhuset i ca 30-40 minuter och han verkligen dansade fram. Försökte ha honom i den lite lägre formen men fortfarande kort och rund. I början var han liite spänd och fattade därför galopp i vänstervarvet när man travade men det släppte tillslut.
Pelle är alltid så rolig att rida för han vill sååå mycket. Igår ville han visa upp både galoppökningar och bytesserier. Han vill mer än vad han kan. Dessutom tar energin aldrig slut. Han kan bara fortsätta och fortsätta huuur länge som helst. Man måste verkligen kolla på klockan och sluta när han känns bra, annars rinner tiden bara iväg och man slutar aldrig rida.
Men Pelle var verkligen superfin, tror att mamma filmade lite så om det blev nåt bra kanske jag kan visa en snutt senare. Nu börjar verkligen allt släppa för oss och han blir bara finare och finare, helt galet kul verkligen.
//Hedda



Gårdagen

Som sagt så tävlade jag då Pepsi i LC:1 och det var första tävlingen på storhäst på veda. Har ju tävlat Bonzai innan så det var ju ingen direkt storhäst debut men ändå lite. 
På framridningen kändes han mjuk och fin när jag travade fram men sen hände nåt när jag började komma igång och rida mer. Jag spände hela kroppen och kom inte alls till någon ridning. Det värsta var nog ändå min vänsterhand som jag på nåt galet sätt lyckades vrida helt åt helvetet. Blev påmind om det hela tiden men det gick väll max 5 sekunder innan jag vred tillbaka den hhhaa sämst ju. 
Väl inne på banan var det samma sak, jag red liksom inte utan bara lallade runt och spände axlarna och armarna. Pepsi gjorde allt han skulle men han gör ju inte något gratis så direkt så därför blev det en massa missar och annat strul.
Fick 61,111% vilket kanske var en aning snålt. Fick också lite konstiga kommentarer men det är ju en bedömningssport så finns ju inte så mycket att göra åt. Hamnade första utanför placering och var 0,5 poäng ifrån trean. Lite surt men samtidigt kul att det ändå inte var sååå dåligt som jag tyckte ritten ändå gick. Jag är gaaaanska nöjd ändå. Hästen skötte sig super medan ryttaren nog borde ta och rida ett par extra lektioner per dag... ;)
Har maassaaa bilder på både mig och andra, bilderna kommer upp inom kort men jag har en del bildinlägg efterfrågade så vi får se när det blir, men så fort som möjligt i alla fall. Återigen är det kul om ni säger till att ni vill ha bilder på er så kan jag lägga upp dem, annars rensar jag bort det mesta, har både bilder från häst och ponnyklassen!
//Hedda 



Bilder Carro & Toy del 1

Här kommer del 1 av bilderna från Ridskolecupen på Toy 9/11-14!



Vecka 46

Måndag: Inget speciellt förutom skola
Tisdag: Ridning på kvällen på Veda, tror hoppning!
Onsdag: Ingenting
Torsdag: Usek och julshowmöte på Veda
Fredag: Ingenting
Lördag: 
Helgjobbar i stallet med Hedda 7-16
Söndag: Första ponnycupdressyrmatchen för i år! Först hemma mot lidingö och sen borta mot lidingö!
//Carro



Snabb update

Är gaalet trött efter en lång dag av tävling och hästar. Ska skriva mer och bättre imorgonbitti men jag kan väll säga att dagens tävling på Pepsi gick galet dåligt. Jag red riktigt uselt men hästen skötte ju sig så gott han kunde, bara jag som måste lära mig rida om på nytt känns det som ;) Fick 61.111% och blev då första utanför placering med 0.5 poäng ifrån en tredjeplacering, lite surt men sånt är livet ibland. Brukar vara ganska typiskt mig att hamna så nära placering haha. 
Borta på Thorsholma red jag på kvällen Pelle. Han var helt galet fin. Ska också berätta mer om det imorgon men han var faktiskt riktigt fin så det var superkul och vägde upp min katastrofala ritt på veda timmarna innan ;)
//Hedda



Carro & Toy RSC 9/11-2014

Carro & Toy, Ridskolecup Dressyr 9 nov 2014. LB:1 65,89%. 2:a placering(LB+LA slogs ihop)




Ridskolecup

Idag var det första omgången i Ridskolecup Dressyr för den här säsongen. Var där 8:30 och byggde staket samt lottade hästar. Fick lott nummer FYRA haha länge sen jag fick så bra. Fick Toy och var nöjd och glad över det!
 
Red LB:1 och startade 14:20 så hade jäääättelång tid att bara fixa hästen, äta lite, titta på andra ekipage, fota och hjälpa andra. Red fram ca 13:50 så red i 30 min vilket räckte  ganska bra.
 
På framridningen kändes han bra, lite ojämn i formen ibland bara då han ibland stretar lite men han var inte så stark han kan vara. Red inte alls mycket galopp, bara en volt och snettigenom i varje varv, sen lämnade jag galoppen och fokuserade på övergångarna och traven, även skritten som är supersvår på honom att öka.
 
Inne på banan var han iprincip likadan som på framridningen. Han kändes bra, men var som sagt lite ojämn ibland plus att det är typ omöjligt att sitta ner på honom, han har dessutom allround sadel så man lyfter automatiskt upp knäna på honom vilket gör att man har noll balans och benen bara far och flyger.
Förutom det så var det inga större missar, bara lite ojämnt och så. 
 
Slutade på 65,89% vilket ledde till en 2:a placering. Vi var bara 2 i LB så den slogs ihop med LA klassens resultat och då kom jag 2:a istället för 1:a i LB där vi bara var två, det räknas ju ej som klass om man är under 4(?) så då slog dem ihop det med LA. Nu satte jag dessutom andra och sista kvalet till LA så nästa RSC dressyr är det LA på storhäst! Man behöver ju 2 placeringar på 2 olika hästar för att flytats upp en klass. Har ridit 2 LC och 2 LB(+1 LB i finalen) nu med placering alla gånger så jag gick raka vägen upp till LA kan man säga haha, kul men kommer bli sjukt svårt. Domaren dömde dock lite konstigt idag med poängen måste jag säga, mycket konstiga kommentarer som "Ojämn halt" i början på uppridningen när halten såg ut såhär:
Från sidan så är benen exakt parallella så förstår inte riktigt hur halten kunde vara ojämn?? 
 
Men är förövrigt nöjd! Nästa RSC som är om 2 veckor missar jag tyvärr då jag är på ULK, men nästa helg är det Ponnycupen!
//Carro
 
Här kommer lite bilder! Bilder från ritten samt film kommer i annat inlägg!
 
KOLLA hur najs håruppsättning idag!!



2:a

Har idag tävlat Toy i LB. Red på 65,89% och blev 2:a placerad! Kommer större inlägg med bilder och filmer såfort jag fått bilderna från Hedda!
//Carro



Kan inget annat än att tycka synd om dem

Resan till Mallorca var superbra och jag gillar verkligen stället!
När vi däremot åkte iväg på utflykt och kom utanför hotellets "portar" så såg jag så otroligt många hästar på vägen dit. Den här gången kollade man inte på om den var stor eller liten, gullig eller fin. Det jag såg och tänkte på var hur otroligt magra hästarna var, och FRAMFÖRALLT hur f*sen deras hagar såg ut?!?
 
Även fast jag egentligen inte behöver "bry mig om hur de här hästarna har det" så kunde jag ju inget annat än att faktiskt bli ledsen över det här. Hästarna kan knappt få mat där, alla var extremt kotiga, smala och revbenen syntes på långt håll. Hade inte förväntat mig att hästar eller andra djur skulle behandlas bättre, för tyvärr är det faktiskt ganska vanligt att djuren far illa i vissa länder. Tillexempel Thailand som jag varit i 3 gånger nu. Där skulle jag inte säga att djuren heller mår bra i. Men de här hästarna i Mallorca. Usch alltså...
 
Deras hagar fattar jag inte ens kan räknas som hage. De var väldigt väldigt små. Vissa större än andra men några var inte större än mitt eget rum, och det var ingen liten rasthage eller något, utan det var faktiskt den hage som hästen fick gå i dygnet runt och äta det som fanns på marken, SAND. Det låg skrot och skräp, metallburkar, glasflaskor, papper, gamla vagnar, galler och all möjlig skit i hagarna. Det var dessutom taggtråd runt om... Det såg faktiskt inte helt klokt ut. Hagarna var iprincip gjorda av skräp. Många hästar gick helt ensamma i hagarna och det förvånar mig inte om dem faktiskt bodde helt själva, för det syntes inga andra hästar i någon hage brevid eller så som skulle bo med den. 
 
Riktigt sorgligt att se en liten smal ponny gå helt ensam i en pytteliten hage fullt av sand, grus, skräp och taggtråd. När vi väntade vid en rondell låg det en hage brevid och jag passade på att snabbt ta upp kameran och ta en bild på en av hagarna. Här gick det två hästar dock. På långt håll ser man inte så bra men hagarna ser förjävliga ut. Det som finns på bilden nedan är inte alls som låg i hagen, det ligger sjukt mycket skräp lite åt höger. Hästarna är smutsiga och jättesmala, även fast det inte syns så bra på bilden.
Men ni ser hur hagen ligger till. Taggtrådad skräphage med två smala hästar mitt inne i stan.
 
Kan INGET annat än att tycka riktigt synd om hästarna och de andra djuren som bor i dessa länder.
//Carro



Dagen

Skrev ju tidigare om ridpasset idag. Vi var efter det hemma nån timme innan vi åkte och hämtade upp Evelina på Björkby och efter det har det varit full rulle hela kvällen. 
Först var vi en vända på Sthlm ridsport, köpte en ny hjälmspray då min ena är slut och den andra går inte att spraya med då den pajjat totalt. Därifrån var det raka vägen till första provridningen, den ponnyn har vi varit på en gång tidigare men idag kändes det mycket bättre än sist. Blev ännu mer förtjust i den nu så det är ingenting vi väljer bort utan vi ska tänka lite till på den så får vi se om det kanske kan bli nåt. Det är den ponnyn som är mest intressant av de 10 vi nu kollat på.
När den första ponnyn var klar åkte vi direkt till nästa. Den rörde sig fint och var stadig osv men alldeles för liten. Den var slutmätt 147 men ganska nätt och långa smala ben. Dessutom verkade det lite mer åt dressyrhållet än hopphållet och vi letar ju lite mer efter en som är tvärt om. Men men, det var inget för oss, den var fin men waaay to liten för oss ;) 
Kameran har varit med exakt hela dagen, har galet mycket bilder både på hästarna på Thorsholma, de vi provred och även andra bilder på djur osv, dock måste ni erkänna att shettisen här nedanför är den sötaste i världen, dog en aning när den helt plötsligt stod på stallplan... ;)
//Hedda



Tävling imorgon

Idag vaknade jag runt 11, asskönt att sova ut verkligen. Under dagen har jag fixat lite grejjer inför imorgon och sen hela kvällen gick åt att laga en 3-rätters då jag var skyldig mamma det sen ett år tillbaka, hahaa.
 
Nu ikväll har jag fixat ihop lite inlägg, ska nu duscha och sen packa klart, sen sova!
Imorgon blir det upp tidigt, eller 8 typ haha. 8:30 ska jag va på Veda. Staketbygge och sen lotta hästar inför tävlingen. Ridskolecup Dressyr då, jag rider LB:1, ska bil kul! Vet på ett ungefär vilka jag vill rida men det blir jobbigt om jag får ett dåligt nummer kan man säga som jag brukar få... 
 
Uppdaterar kanske under dagen. Hedda tävlar ju också så vi kommer väl ha fullt upp men det kommer inlägg på kvällen annars!
//Carro



Uteritt

Imorse red jag och mamma ut på Queen och Pelle i ca 30-40 minuter. Det gick superbra och bägge 2 skötte sig prima ballerina förutom att Queen försökte vända ner in på fältet men hon kom inte hela vägen ner så det var ju ett framsteg. Hon har sina egna idéer och ska hålla på och göra precis som hon vill ;) 
Men Pelle tycker ju att Queen är sååå snygg så han höll på att blåsa upp sig för att flasha inför henne, helt galet verkligen. Pelles energi smittade av sig lite på Queen så hon blev galet maffig hon också, satan vad de travade alltså...
Men generellt skötte de sig superbra och Pelle var riktigt fin även fast jag inte hade gramanen. Dock bröt jag ju mot den största regeln i dressyrvärlden... Mörkbrun hoppsadel, mörkbrunt träns, svarta tyglar och ljusbrun brösta med martingal.... Aja baja kan man väll säga, tur att vi red på morgonen ;) Nej men jag hade ju då bröstan med martingal vilket funkade super. Sadeln gled inte bak vilket hoppsadeln gärna gör på honom, speciellt när det går fort vilket det gör ute i skogen ;) Sen så kunde han inte dra upp huvudet lika högt med martingalen så jag kommer nog verkligen fortsätta rida med den även om det är en galen färgblandning!
//Hedda



Hilda

Här om dagen fick jag lite bilder från Jennie(som jag för övrigt inte ens visste fanns haha) från senaste hopptävlingen då jag hoppade Hilda. Som ni kanske kommer ihåg så var det total fail runda även fast den var felfri så många bilder var bara failbilder hahah.. Men det blev några fina bilder också!
 
Hon var så sjukt rolig att hoppa, jätte jätte glad och verkligen positiv på alla hinder. Synd att jag mesade och red så dåligt bara ;) Men nästa gång ska det gå bättre! Detta var inte sista gången! ;)
 
Tack snälla Jennie för bilderna!
//Carro



Mot stallet!

Åker nu mot stallet och därefter blir det nästan direkt mot provridningen ev ett stopp på Stockholm ridsport innan ;) Om några timmar ska mamma ringa på en annan ponny så då kanske vi tar den på vägen hem efter den första, beror på om dom kan eller inte.
Men hur som helst åker kameran med till stallet idag, Queen ska få agera fotomodell ;) 
//Hedda 



Helgen

Lördag är jag heeelt ledig för första gången på evigheter typ... Ska bara sova ut, sen vara hemma hela dagen. Vet inget speciellt men sen på kvällen fixa lite tävlingsgrejjer ;)
 
Söndag är det Ridskolecup i dressyr! Är rätt taggad nu! Rider LB:1 och det ska bli kul att bara tävla. Nu börjar säsongen och jag är supersuper taggad!
 
Räkna med förmodligen många och fina bilder den här helgen! Hedda vet jag ska ta med kamera och jag kanske också gör det!
//Carro



Candi

Idag på dressyrspecialen blev det ett kärt återseende på Candi! Har inte ridit honom på hela året och tror sist jag red honom var någon gång runt första storhästtävlingen när jag red på typ 72 procent på honom hahahha.. Snacka om överbetald ;)
 
Hur som helst, vi red massa skänkelvikningar, bakdelsvändningar och lite allt möjligt men jobbade mest på att få igenom hästarna ordentligt. Jag själv jobbade på att få ihop honom och att han skulle lyssna på ytter. Candi är ju en vääääldigt Lång häst haha.. Han är väldigt mycket att hålla ihop så att säga och därför är det svårt och något man måste jobba med. Han har även lätt att bara flyta ut på ytter så jobbade massa med det också.
 
I början av passet gick han helt okej men mot slutet ställde Magnus högre krav och då fick jag korta upp honom mycket mer och han blev faktiskt riktigt fin på slutet!
Var kul att rida honom igen då det var så länge sen och jag faktiskt tycker om honom väldigt mycket!
//Carro



Äntligen hemma

Kom nyss hem från stallet och ska snart ducha och äta middag. Kom hem från skolan runt 3 och åkte direkt till Thorsholma och fixade hästarna.
Pelle fick sig en tur ute på vägarna barbacka, vuxenpoäng till honom ;) Han är ju som en 5-6 åring mentalt, väldigt valpig och feg. Det som satte stopp för turen idag var väll hans rädsla för mörkret. Han stannade flera gånger där han inte ville gå fram. Han är aldrig så när det är ljust ute utan bara nu i mörkret, riktig fegis. Men generellt skötte han sig superbra.
 
På veda red jag Pepsi och honom har jag inte ridit på evigheter, superkul att få återförenas med honom igen! Det gick väll helt okej, inte superbra men ändå inte dåligt. Han är ju lite ormig och viker säg gärna i halsen och är inte rak nån stans. Gaaalet svårt att få till det, lyckades väll tillslut hyffsat men jag vet ju att det går bättre. Supersvår balansång att honom rak både i halsen och kroppen, alltid nån bog här och ett ben där. Det finns helt enkelt ingen vila utan det är alltid någonting som måste justeras. 
Sen hade vi lite problem med skänkelvikningarna i trav där det gärna blev missförstånd och jag är så segtänkt att jag inte kommer på vad jag borde ändra förrens typ 1 km senare ;) 
Men Pepsi var väll ganska fin ändå, jag har haft sååå mycket bättre pass innan på honom men också sämre. Jag är nöjd för att inte ha ridit honom på så pass länge. 

Imorgon blir det att gå upp tidigt och rida ut med mamma. Tanken var ju egentligen att rida dressyr men pga körning både på utebanan och i ridhuset kan vi inte komma in där förrens på eftermiddagen och vi är ju borta då så det får bli lite dressyrjobb på vägarna i skogen istället så tar vi ett ordentligt dressyrpass på söndag!
//Hedda



Tävling igen

På söndag är det återigen tävling, nu drar min tävlingssäsong igång liksom, i november haha ;) 
Men det är återigen en ridskoletävling och det kommer att bli min första storhästtävling i dressyr på ridskolan, KM var min sista ponnytävling i samband med ridskolan så nu blir det storhäst vilket då också innebär att jag lämnar LA och går ner till LC, jesus christ, de va ett tag sen, dags att lära sig nytt program igen då... 
Men helt ärligt har jag absolut igen aning aning om vem jag ska rida. Det har gått så otroligt dåligt de senaste veckorna så jag har ingen att tävla. Men det blir nog antagligen ett wildcard som vanligt. Men det ska hur som helst bli galet kul att få komma innanför staketen igen, längtar dock mest till jag lastar in min egna pålle i transporten och tävlar massor under mina sista ponnyår!
//Hedda
Bilder från min och Kiwis sista meeting och även tävling tillsammans nu i somras på Gripens ryttarförening.



Min helg

Fredag: Uteritt/lätt jogg på Pelle och sen dressyrspecial på veda
Lördag: Dressyr Pelle + provridning av ponny här i stockholm
Söndag: Dressyrtävling på veda och därefter dressyr på Pelle
//Hedda



Bilder KM del 4 Prisutdelning

Detta var då sista bilderna från KM, har somsagt hur många fler som helst så säg till så antingen skickar jag resten/lägger ut dem här, har väldigt många fler från prisutdelningen också. Finns en hel del på mig och Carro också som så småningom kommer upp!
//Hedda



Snö

Bara jag som aaaavvvsskkyyyyrrrr snön och detta väder? Usch och fy verkligen, smartass som man är hade jag idag låga converse och uppvikta jeans, vågar inte erkänna för mig själv att det är november.. Men hur som helst så blev det blev ganska galet iskallt och skorna blev blöta efter ca 2 sekunder utomhus. Ska köpa ett par riktiga vinterskor nu och har hittat ett par jag verkligen gillar, sabbade ju mina uggs totalt förra vintern med att på något sätt göra ett hål i dem framme vid tårna ?? Hade också skillsen med råka trampa på en tjock spik och dra in den i den ena, bara jag som kan vara så lyckad ;)
Hahha tillbaka till ämnet, efter skolan åkte jag i alla fall direkt till veda för usek möte som vi hade fram till halv 9 ungefär, sen hem, äta och here I am. Ska kanske skriva på ett inlägg jag har lite tankar på men annars blir det direkt sova. Imorgon är det fredag och vi alla vill nog skrika halleluja. Imorgonbitti kommer också mina planer för helgen, mycket häst och alla 3 dagarna kommer jag att rida minst 2 hästar. Hade också tänkt att fota lite hästar i helgen också då jag har kamera hemma så då kommer det upp lite mer och nya bilder på bloggen!
//Hedda



Tisdags

Glömde helt bort att skriva om ridpasset i tisdags där jag red Tip Top igen. 
Det gick betydligt mycket bättre än förra veckan men fortfarande inte helt 100 bra. Vi gjorde mycket skänkelvikningar och även lite 10-12 metersvolter i trav. Skänkelvikningarna i vänster gick superbra men höger var inte lika lätt.. Volterna gick dock bra i bägge varv och galoppen som var endast på rakt spår gick helt okej.
Men jag är väll hyfsat nöjd med passet ändå då det gick så pass mycket bättre än förra veckan men jag vet fortfarande att det kan gå mycket bättre ;)
//Hedda 



Bilder KM del 3




Jim

Igår red vi dressyr för Magnus och jag fick rida Jim igen efter någon vecka som han inte gått lektioner då han blivit alldelles för bråkig. Han ska ha lugnat ner sig lite nu och gå bra igen så då fick jag "tillbaka" honom.
 
I början av passet så var han riktigt fin faktiskt! Någonting kändes dock konstigt med traven, vet inte vad. Det var inte att han haltade men det kändes jättekonstigt. Men han var rätt mjuk och travade på för det mesta.
Efter 30 minuter när vi skulle börja med övningen som innehöll skänkelvikning, 10 metersvolt och rida rakt fram så gick det HELT ÅT J*VLA SKOGEN. Alltså det kan nästan vara det värsta pass jag gjort på honom!

Innan han fick vila lite från lektion så gick det helt extremt dåligt, men det var nästan ännu värre nu! Han bara slet sig hela tiden, slängde ner huvudet stenhårt så att jag själv flög med = knäckte nacken typ 10 gånger. Galoppen gick inte alls bra. Han galopperade framåt men vid varje avbrott som jag btw försökte göra så mjukt som möjligt så att han inte bråkade, så slängde han ner huvudet i marken så jag bara slungades fram hela tiden. Hade seriöst noll koll på honom, han bara drog och trasslade och jag blev bara jättetrött på honom. Tiden gick sjukt fort vilket var ju bra eftersom det gick helt förjävligt och jag gav upp tillslut...
//Carro



November

Så här ser november ut för mig som det är nu:
9 november är det dessyrtävling på Veda
15 och 16 november så jobbar jag och håller i Stall KM med Usek
22-23 november är det ULK steg 3, sista tillfället sen är vi klara!
27 november firar vi att Queen varit i vår ägo exakt 1 år.
29 november är jag och Carro på friends arena och horseshow!
Sen så blir det antagligen ännu mer med provridningar, ridpass på både Veda och Thorsholma och massa annat! Jag hoppas lite på att under november stöta på vår drömponny, räcker bara med att vi har sett den ute på annons tills dess. Efter denna månad går allt i fullt ös medvetslös och sen är det helt plöstligt nytt år. Det kanske inte alls blir så att vi hittar någon häst inom flera månader men det hade känts så otroligt bra att ha någon lite halvt på g innan december... 
//Hedda



Bilder KM del 2




Tisdag

Idag hade jag bara IUP samtal i skolan 10:30-11:45. Sen åkte jag hem, gick ut med hunden och har bara chillat hela dagen.. Om en stund ska jag ta bussen till Veda och jobba som stallvärdinna. Är extremt kallt dock så skulle ljuga om jag sa att jag är taggad ;) Men det är bara att köra på! Ikväll är det ridning också!
 
Vi hörs mer senare!
//Carro



Bilder KM del 1

Här är då första delen av bilderna från KM den 1/11-2014. Har ganska många bilder på alla så somsagt är det bara att hojta till om ni vill ha resten. Lägger dock upp minst 1 bild på de jag har bilder på så att ni vet att jag har bilderna ;)
//Hedda



V. 45

Måndag: Ingenting, bara plugga och så!
Tisdag: Är ledig från skolan men ska dit vid 10:30 och ha IUP samtal. Sen hem och vara hemma hela dagen fram till 16:30 då jag ska vara på Veda och vara stallvärdinna och på kvällen är det ridning!
Onsdag: Ingenting
Torsdag: Usekmöte på kvällen! Massa med julshowen att göra...
Fredag: 
Dressyrspecial på kvällen
Lördag: Ingenting tror jag, kanske passar på att åka och handla något som jag behöver, som jag aaldrig hinner göra...
Söndag: Ridskolecup Dressyr på Veda. Rider LB:1 och är jättetaggad nu efter KM!
//Carro



Klubbmästerskapet

Lite sent men bättre sent än aldrig va ;)
Okej så jag tävlade ju då Pandora i LA:1 i lördags på klubbmästerskapet. På framridningen kändes hon otroligt stel och var inte alls med på noterna, inte jag heller för den delen. La inte alls upp framridningen bra och det blev bara pannkaka av det hela. Både på framridningen och inne på banan fick jag i traven driva ganska bra mycket medan i galoppen fick jag bromsa, hittade inget mittenläge. 
Men inne på banan var hon precis som innan ganska stel och slog sig fri i nästan alla övergångar och lite ibland under själva programmet också. Gjorde maaassaaaa missar, fick ett taktinslag i skritten och ett tidigt avbrott i förvända galoppen, en katastrofal ryggning osv osv, sen var resten av missarna rena vägmissar, slarviga vägar och dåligt placerade övergångar ifrån mig. Pandora gjorde absolut inga fel utan jag förstörde det mesta själv. 
Det är väldigt svårt att gå in i tävlingsbubblan vid en sån här tävling där man klär ut sig och allt, man bara flummar runt och tar inte allt seriöst, dessutom är det inte alltid helt lätt att rida i annat än helskodda ridbyxor, stövlar och läderhandskar utan som ni ser på bilden hade jag skidbyxor och tjockvantar, inte lätt någon stans hahaha.
Men hur som helst så fick jag 64,8% på själva ritten och totalt med utklädnaden fick jag 84%. Fick bra betalt på ritten då jag egentligen borde fått mellan 60 och 62%, tycker dock jag fick ganska snåla poäng på min utklädnad, musik och muta. Men men, ritten är det som spelar roll så jag ska väll va nöjd för det jag fick, vi fick ändå fina poäng och nerdag för det som var dåligt och bra poäng på det som var extra bra. Men jag är fortfarande ganska missnöjd då jag red så pass dåligt hahaha, men men, nya tag nästa gång!
 
Jag har förresten bilder på ganska många ekipage ifrån i lördags, bilderna kommer upp under veckan i flera olika inlägg, vet ni om jag fotade er kan ni bara säga till så lägger jag upp några extra.
//Hedda



Detta är kärlek

Detta är nog äkta kärlek till leran och att rulla sig. Queen och Pelle var överlyckliga att få komma ut i hagen förra helgen!
//Hedda
 



Bilder Toy dressyrspecial

Hedda fotade i fredags när jag red igen i dressyrspecialen på Toy. Dock var ca 90% av bilderna suddiga så det blev bara 4 bra bilder, haha men tänkte att jag kan lägga upp dem ändå, bara för att ;)
 
Under lektionen btw så tränade vi mycket uppridningar och halter, 10 metersvolter och serpentiner som innehåller dressyrprogramen vi skulle tävla dagen efter(KM). Toy gick lite sisådär i början men i slutet gick han riktigt bra ändå och det kändes helt okej. Blev dock en mycket bättre känsla på lördagen under tävlingen vilket var roligt! Toy taggade till lite mer och han tyckte nog också det var lite kul? ;)
//Carro



Söndag

Idag var jag på Veda vid 12. Hjälpte dem som skulle tävla ponnycupen hemma och skrev protokoll sen under själva tävlingen. Under tiden de fixade hästarna så hann jag spola lite ponnyers ben, fixa fleetwood till malin och lite till så de var en del jag gjorde idag.

Matchen slutade tyvärr i förlust för oss, men alla var väldigt nervösa men var ändå riktigt duktiga! Det var första gången för många av dem så det var jätteduktigt av dem ändå!

Nästa match är 16 november om 2 veckor. Dressyr mot Lidingö och vi är supertaggade!!

Imorgon är det iaf skola igen så ska gå och lägga mig snart. Efter skolan blir det bara plugg och sen fixa lite inlägg till bloggen!
//Carro



3 hästar senare...

Var idag i stallet i mellan 13 och 18 och hann på den tiden rida 3 hästar.
Började med Fresia och första 20-30 minuterna gick så sjuuuukt bra, red igenom programdelar ur LB och LA och allt satt verkligen sjukt bra. Sen orkade jag inte riktigt hålla ihop henne mer, Fresia är riktigt mycket häst att rida så jag orkade inte riktigt mer än ca 20-30 minuter så då gick det lite sämre. 
Men jag är verkligen superduper nöjd över hur det gick i början, hon var superfin!
 
Efter Fresia var det dags för Pelle, jag jobbade mycket skritt och försökte få igenom ställningen. Det gick ganska bra. När jag red honom i fredags var han så gaaaalet fin och blev verkligen låg och rund men fortfarande lätt i handen. Idag försökte jag få till samma sak men det var inte lika lätt då han vilade igår. Men det gick ändå ganska bra idag så jag är nöjd, han var lösgjord och fin i formen, men ibland brast det lite, vi har myyycket att jobba på kan man ju säga ;)
 
Sist ut för dagen var Challe, säger bara shiiiit va svår han är. Jag kan knappt beskriva hur svår och jobbig Challe är att rida men när det väl funkar är han superfin. Jag red i ca 30 minuter och lät honom jogga lite låg och rund så det blev inget stenhårt pass men ändå bra och nyttigt. Han var stundvis ganska fin men ibland blev han stark och lång hahaha, galet svår häst, fattar inte hur man klarar av att rida ett helt program på honom.
 
Men men jag är nöjd med alla 3 hästar, mer eller mindre. Nu blir det lite plugg och sen sova, jag ska också skriva ett inlägg om KM och börja rensa bilder, det finns för få timmar på dygnet kan man ju lätt säga hahah ;)
//Hedda



Hästarna

Har fått en del frågor om vilka hästarna runt mig är. Tänkte berätta framförallt om Queen och Pelle men också lite om Tucke och Fresia.
The Dancing Queen
Queen som hon kallas är vårat egna sto född 2009. Vi köpte henne för snart nästan exakt 1 år sen. Hon är en ren dressyrhäst med toppstam → Quaterback - De Niro. 
Hon har hos oss utvecklats från att inte ha kunnat fatta galopp där man själv ville och kicka massor om man råkat göra henne liiiite sur till att nu för någon månad sen bli placerad i LB:2 på 66% och är nu startklar till LA. Kanske låter lite för någon men för oss är det väldigt stort och ännu har hon mycket kvar att lära.
Som ni kanske förstår har Queen lite humör och är riktigt rödhårig, men när allt funkar är hon helt fantastisk. Queen är en riktigt fin häst även om vi kanske inte alla dagar förstår det själva... ;) 
I år har min mamma mest ridit henne och hon har blivit tävlad av Evelina Karlsson. Planenför vinterhalvåret är att jag ska börja rida henne allt mer och mer. Beroende på hur det går får vi se hur det blir i vår, som det ser ut nu ska Evelina fortsätta tävla henne mot LA/MSV men inget är bestämt än.
So Absolute Perfect 
Pelle som han kallas är min "medryttarhäst" som jag rider 2 till 4 dagar i veckan. Han är en stor och grov häst född 2004. Jag har ridit honom sen i september och jag hoppas jag kommer kunna fortsätta även när vi köper ny ponny.
Med tidigare ryttare har Pelle tävlat fälttävlan och dressyr upp till LA/MSV. Själv har jag har just nu inga planer på att tävla honom men om jag fortsätter rida honom lika flitigt under vintern hoppas jag att vi kanske kan komma ut på någon tävling nu i vår, dock ser det ut som ett svårt mål att nå just nu haha, Pelle är verkligen inte en lätt häst. Men jag hoppas nog att vi kan åtminstone tävla en klubbtävling i kanske LB eller LA. Det hade varit superkul verkligen, blir nog till att lära sig rida isåfall hahah ;)
Pelle är hur som en helst en superhäst som jag lär mig massor på!
 Tuckmill Silver och Fresia.
Tucke är min gamla medryttarponny född 1989 som jag red 2009 till 2012. Han är nu pensionerad och har ett underbart och mysigt liv på Thorsholma. Han är för mig världens finaste och jag kan inte vara i stallet utan att hälsa på honom. Tillsammans har vi tävlat lokal dressyr upp till LB och har vinster och placeringar i LC och LB på klubbnivå. 
Fresia är en storhäst född 2003 som jag hjälper till med lite då och då. Hon är utbildad MSV, vet dock inte hur mycket hon har tävlat tidigare. Hon är precis som Pelle en stor och grov häst och en läromästare. Fresia och jag har för tillfället inga tankar på tävling alls. Hade dock varit kul om jag skulle få chansen att tävla henne nån gång i framtiden!



Årets Ponnycupsäsong

Nu börjar snart ytterligare en säsong i Ponnycupen, nu 2014-2015 och detta är min 5:e säsong(!!). 
Många gamla läsare har nu full koll på vad ponnycupen innebär, andra hae glömt bort nu under sommaren och andra vet inte alls så ska förklara lite!
 
Ponnycupen är en tävling som anordnas av Stockholms Läns Ridsportförbund och det är en tävling mellan olika ridskolor runt om i Stockholm som går i både hoppning och dressyr. Varje lag har en lagledare, i vårat fall har vi Malin, som anmäler lag till antingen hoppning, dressyr eller båda. Vi är alltid med i båda vilket är superkul!
Det är alltså ridskoleryttare som tävlar. Man delas upp i grupper med ca 4-5 ridskolor i varje grupp som möter varandra, sen går vinnaren av grundomgången till semifinal och därefter final. I dressyren är det 4 ekipage och i hoppningen är det 6. I båda diciplinerna så räknar man bort det sämsta resultatet när man sammanställer poängen. Ponnycupen pågår under sent september till ungefär mars. Alla lag möter varandra under hemma och borta matcher. Om vi tillexempel möter Överby i våran grupp i dressyr, så går det en tävling på hemmaplan för oss. Dvs vårat lag rider först program på våra 4 ponnys och därefter får Överbys ryttare sitta upp på våra hästar, rida fram max 20 minuter och sedan rida samma program. Därför är Ponnycupen faktiskt en väldigt svår tävling! Även fast den bara går i LC:2 så hoppar man upp på hästar man aldrig suttit på och efter 20 minuter ska man framföra ett dressyrprogram eller hoppa en bana på tävling.
Ponnycupen är iaf sjukt rolig! Det är våra stallvärdinnor på ridskolan som får vara med och tävla och vi delas in i lag kan man säga, hopplag och dressyrlag. Eftersom vi är nästan 20 stallvärdinnor så rider man inte alla matcher, utan det fördelas så jämnt som möjligt så att alla får tävla. Året 2012-2013 kom vi till final i båda diciplinerna och som första klubb någonsin guld i både hoppningen och dressyren!
 
I år då, hoppningen har jag inte så stor koll på med vilka vi möter osv. Hoppningen har åldersgräns upp till 15 år och därför får jag inte tävla den mer, men det blir ingen jättestor förändring för mig då jag tävlade dressyr mina två sista hoppår. 
Dressyren däremot tävlar jag i. I år möter vi dessa lag:
Överby
Lidingö
Tyresö
 
Det är faktiskt exakt samma som förra året bara att Djurgården inte är med, som vi mötte förra året.
 
Dressyrlaget som jag vet spikklart är med är Jag, Hanna, Sofia, Vilma och Moa då vi är dem över 15 år. Mer om lag och sånt kommer i inlägg när det närmar sig matcher!
 
Men jag är riktigt taggad inför den här säsongen! Blir kul att komma tillbaka till de ridskolorna vi varit på och träffa dem igen!
 
Första dressyrmatchen är 16 november mot Lidingö och då möter vi dem först på hemmaplan och på eftermiddagen åker vi till dem och tävlar på bortaplan!
 
Första hoppmatchen är redan nu idag!! Borta mot södertälje på fm och hemma mot södertälje på em.
 
NU KÖR VI
//Carro
Trogen guld-ponny ♡♡♡



Carro & Toy KM 2014

Här är filmen från dagens ritt! Som sagt tydliga missar men annars överlag nöjd!

//Carro



Framridning KM

Här är film ifrån dagens framridning, bara två korta snuttar men alltid något! ;)

//Carro



Klubbmästerskap 2014

Idag var det som sagt årets KM i dressyr! Jag red LB:1 på storhäst, första gången storhäst på KM. Tävlade Toy som jag roligt nog aldrig tävlat dressyr på innan haha. Igår red jag honom på lektion och det gick inge vidare då heller.
 
Jag, Hedda och Adam jobbade ju i stallet samtidigt som jag och Hedda skulle tävla så det var lite knivigt att hinna med att fixa hästen och mig själv men jag hann ändå, vi blev väääldigt fina ;) Var utklädd till Turist som jag inte berättat än! KM är för de som inte visste om det på Vallentuna Ridklubb även en maskeradtävling där man får poäng för utklädnad, muta till domaren och musik och den poängen slås ihop med dressyrprocenten. Alltså är det inte bara ritten som avgör vem som vinner.
 
Hur som helst, Toy var på framridningen faktiskt väldigt fin ändå! Jag red fram i ca 45 minuter som behövdes. Har märkt de senaste passen på honom att han behöver sin uppvärmning typ innan han går bra så red fram lite längre än vanligt idag. Tränade mycket delar ur programet och även övergångar och att han skulle gå fram för skänkeln och vara stadig. Gick helt hyffsat ändå med tanke på hur det gick dagen innan..
 
Jag startade först av alla storhästar och väl inne på banan gick han faktiskt mycket bättre! Han blev typ en helt annan häst haha. De andra dagarna har han varit jättedragig i handen och mest stretat men väl inne på banan lättade han av mycket mer och blev lite lättare att rida. Jag dock red i ett par hala shorts och nylonstrumpor på en sadel=jag kunde inte sitta stilla alls. Hahah jag studsar jättemycket och glider fram och tillbaka, något man ser på filmen haha. Han var riktigt fin men jag gjorde sånna dåliga missar... Fick galoppinslag i mellantraven, jättedålig ökad skritt då det inte hände någonting alls, ökade ingenting verkligen haha och sen i vänstergalopp snett igenom så kom jag ut jättetidigt?! Vet ej riktigt vad jag gjorde? Men hamnade på fel linje redan från början och vet inte varför men jag lyckades aldrig kunna vända rätt igen. Jättekonstigt faktiskt haha.
 
Förutom missarna så är jag väldigt nöjd faktiskt! Fick 69,31% för ritten vilket var sjukt bra för den ritten, trodde inte alls jag skulle få så högt. Totalt så kom jag 5:a i klassen av 15 vilket var suuuperkul! Tyvärr var det ju bara 4 placerade, men men ;) Blev andra bästa ridskoleekipage, 2:an 3:an och 4:an var privatekipage och vinnaren var ridskoleekipage så då blev jag andra bästa. Var ett roligt resultat ändå tycker jag även fast det alltid är surt att hamna precis innan mållinjen typ. I protokollet hade jag faktiskt bara 7:or, 8:or och en 8,5. De tre missarna jag skrev fick jag 4 - 5,5 och 6 på och de förstår jag heeeelt. Men förutom dem så var det väldigt bra betalt ändå! Nytt personligt rekord i LB:1 dessutom!

Sammanfattat en lång, men rolig dag! Ser fram emot nästa års KM och även alla tävlingar framöver! NU vill jag verkligen tävla mera, SJUKT taggad!!

Här är några bilder från dagen! Kommer mer bilder senare när jag fått alla från Hedda! Film kommer i annat inlägg!
Lägg märke till de snygga solbrillorna Toy har på sig ;)



Dagen

Jag, Hedda och Adam övernattade faktiskt på Veda igår efter ridningen. Vi skulle ju jobba idag men behövde börja tidigare än vanligt för att hinna med tanke på att jag och Hedda skulle tävla också. En väldigt kall natt kan jag säga att det var, vi sov i konferansrummet som var ISKALLT. Men vi överlevde!!!
 
Jobbet gick sjuuukt bra! Vi fodrade ALLT, både kraft och hö på ca 15-20 minuter. Vi hade ställt iordning 3 fulla hökärror så vi kunde snabbt ta en kärra var och höa, samt kraftade ett stall var. Gick riktigt fort med mockningen också! Vi började jobba ca 6 och kl 8 var alla 3 stall färdig fodrade, mockade, sopade, ridskolehästarna var utsläppta i hagen, skrittmaskinhästarna var ute, kvällspåsarna uthängda och hökärrorna fyllda. Gick superduper fort och vi fick dessutom hjälp av Linnea vilket var supersnällt!
 
Gick ifrån jobbet några timmar för att tävla och efter jag ridit så jobbade vi vidare och blev klara ca prick 4. 
Efter prisutdelning på KM så var det middag där för alla som var med. Blev några timmar där med alla kompisar och käka middag och så. Åkte sen hem och har nu duschat, ska fixa lite saker och sen sova.
 
Imorgon ska jag till Veda runt 12 för att hjälpa tjejerna plus Adam i ponnycupen hoppning och hejja. Lite sovmorgon iaf! Kan behövas efter att i fredags gått upp kl 04:00 och somnat 00:30, och idag gått upp 05:30... Rätt lagom trött...
 
Inlägget om dagens tävling är klart så det kommer efter detta!
//Carro
hahhahahhaha alltså denna bild...
 



Imorgon

Är nu helt galet trött och ska snart gå och lägga mig, ska först bara fixa lite med bilderna från dagen.
Kan väll säga lite snabbt att jag red galet dåligt idag och slarvade så galet mycket. Ritten belönades med 64.8% vilket ändå är bra betalt för den dåliga ritten, och för att ändå vara LA också. Berättar mer utförligt imorgon!
//Hedda



Middag

Km är slut, kommer inlägg ikväll! :) nu middag med alla andra vrk:are och sen hem och sova! Kommer mer om tävlingen, bilder och film ikväll!

//Carro



Blickar tillbaka

Nu när jag idag tävlar en ponny jag inte vanligtvis rider och tävlar är det extra viktigt att blicka tillbaka på gamla starter. Jag har tävlat en dressyrtävling på henne innan och tacka gudarna att det var LA så har jag lite extra träning. Vid en vanlig tävling på ridskolan vet man inte dagen innan vilken häst man har så då är det svårt att förbererda sig men idag är det KM, alla satsar och tar det på liv och död, alla taggar igång varandra och även jag har fått igång tävlingsnerverna nu och är ganska taggad, lite väl kanske hehe. Men men, nu när jag inte fått rida Pandora på ett tag kan man åtminstone förbereda sig så väl man ändå kan.
 
 ♣ Jag har tagit ett par dagar här i veckan och memorerat vårt gamla protokoll till 110%, har också tagit bild på det så jag har lite koll. Har också skrivit ner vad domaren skrev sist så jag vet vad jag måste tänka på under ritten.
♣ Jag har kollat igenom filmen från ritten ett x antal gånger och kollat på små små detaljer och så nu vet jag vad jag ska öva lite extra på på framridningen.
♣ Har faktiskt kollat lite filmer när andra rider henne, jag behöver ALLA tips jag kan få, jag ska inte låta något gå till slumpen detta år.
♣ Slutligen har jag INTE brytt mig ett jävla piss vad de andra ryttarna har för hästar eller hur de presterat innan. Så sjuuuuuuuukt onödigt, tar bara tid och energi, nej nej bort med alla andra ryttare. Nu är det fokus på mig och ponnyn, ingen annan.
//Hedda



KM!

Idag är det Klubbmästerskap i Dressyr på Veda! Både jag och Hedda är med, Hedda på ponny och jag på häst. Vi jobbar ju som sagt i stallet samtidigt så det kommer bli lite stressigt med fram och tillbaka men det löser sig! 
KM är sjukt kul då det är utklädnadstävling också så förmodligen får vi se massa olika utklädnader, även från mig och Hedda som ni kommer få se senare!

Hedda startar ponny LA 12:50 och Carro startar häst LB 14:00!

//Carro
Jag och Pandora förra årets KM då jag var utklädd till Super Mario hahaha