Träningen igår

Igår tränade ju jag för Evelina på Pelle. 

Jag red fram i ungefär en kvart och han kändes som vanligt, lite stel och spänd. Han höll även på att fatta galopp i vänstervarvet nedsittande trav, det gör han alltid så det var inget nytt alls.
Under själva träningen slutade han helt med galoppfattningarna, det blev ibland missförstånd men det var helt mitt fel, antagligen blev det så bra för att jag fick helt koll på bogarna som gärna lever sina egna liv. Han skulle vara i den ramen jag ville och sen i det skulle jag trycka på framåt i det. Fy saaaatan vad jobbigt det var, har på riktigt träningsvärk i exakt hela kroppen idag.
Vi gjorde några fina skänkelvikningar och bra förvänd galopp. Igår klarade jag även av att samla galoppen och öka i traven. Det brukar annars vara så att galoppen är fyra meter lång och inte alls ihop någon stans medan traven brukar vara lite tillbakadragen. Igår lyckades jag samla honom men samtidigt ha en bra och fin galopp. I traven kunde jag reglera honom fram och tillbaka ganska mycket. Jag kunde korta upp när jag ville och jag kunde öka på hur mycket jag ville.
Han blev stundvis väldigt stark i vänster men ibland var han väldigt lätt i handen ändå. Vi jobbade mycket med att han skulle bära sig själv hela tiden och inte hänga i handen. Jag ska inte bära runt på honom utan han ska gå fram för skänkeln hela tiden och vara lätt i handen.

Men Pelle var faktiskt superfin. Det kan ha varit ett av våra bästa pass hittills, polletterna börjar trilla ner nu och jag hittar nya knappar varje dag på honom, superkul verkligen!
//Hedda




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback