Vecka 36

Måndag: Teori för nybörjargruppen på Veda
Tisdag: Efter skolan direkt åka och rida Salza. Tänkte rida ut och bort till ängen. Efter det vidare till Veda och rida lektion. Tror vi ska hoppa! :)
Onsdag: Inget speciellt
Torsdag: Inget speciellt
Fredag: Rider Salza efter skolan. Ska rida igenom LB:2 eftersom jag inte ridit det innan.
Lördag: Kanske är i stallet på kvällen och fixar hästen + utrustning, beror på när jag startar på söndag.
Söndag: Tävling igen! Rider två klasser på Högvreten med Salza, LB:2 & LB:3.
Haha den här bilden är jätteful men knopparna ser så jäkla perfekta ut på den haha!



Gårdagens tävling på Lotteräng

Igår var jag som sagt på Lotteräng och tävlade en lokal LB:3 på Salza! Var i stallet direkt efter skolan och knoppade och pysslade och vi började lasta vid halv 4.
 
Hela tävlingen var för min del den här gången mycket lugnare. Jag var inte alls lika nervös, vågar nästan säga inte nervös alls. Allt kändes lugnare och då blev allt bättre. Red fram i god tid, ca 40 min med skritt och då joggade jag först fram lite och sen red flera programdelar och checkade av allt. Hon var väldigt fin men det blåste så j*vla mycket så hon var lite springig och stark. Kändes ändå lugnt innan start så skrittade sist stunden.
 
När jag skulle in på banan började vi det hela med att Salza inte vågade gå in i ridhuset. Linnéa fick leda in oss och sedan hoppade hon in i ridhuset och sprang som en struts fram till domaren haha..
Första uppridningen var hon lite spänd när jag först slog foten i väggen när jag skulle vända upp och sen halkade hon lite in i halten så den blev inte så bra men annars flöt det på rätt bra faktiskt! Efter uppridningen blev hon mjukare och kändes lugnare. Hon hade bra bjudning och gick helt framåt av sig själv, formen var mycket bättre och jag red med korta tyglar, haha svårare än vad man tror ju. Trav och skritt programet kändes bra och det gjorde även galoppen. Det mindre bra var väl övergångarna galopp-trav-galopp och upptagningarna ur ökade galopperna då hon blev stark och rann iväg lite men dem fick jag ändå 7:or på..
 
Var jättenöjd med ritten! Sånt himla stort steg från förra tävlingen på Vallentuna som var typ katastrof. Den här gången var jag inte spänd, kunde rida lite mer och Salza var också mjukare och avspänd. Skrittade av länge och fick sen resultatet som faktiskt blev 66,061% vilket jag är jättenöjd med! Efter 18 starter gick jag in på en tredjeplats och den platsen höll jag faktiskt hela klassen ut som var 27 st!
 
På prisutdelningen tyckte Salza att ärevarvet gick alldelles för långsam. Ryttaren som vann travade hela varvet och hästen stannade upp hela tiden så det blev bara studs på stället och lite trav ;) Hade hon fått bestämma själv skulle vi nog dragit runt ridhuset i 180km/h haha!
 
Det var en kul tävlingsdag som var bra anordnad av Lotteräng! Extra kul att det gick bra och att vi fick bra betalt för det!
Här kommer lite bilder från framridningen- innan, under och efter prisutdelningen!
 
Framridningen:
 
Prisutdelning:



Tar det imorgon

Är supertrött och ska upp supertidigt och vara i stallet 6:30 så måste sova nu! Skriver om dagens tävling imorgon istället och då får ni mer bilder också!



66,061%

Salza skötte sig jättebra idag och gick på 66,061% och blev 3:a! Ska duscha och få ordning på alla grejjer överallt och sen kommer inlägg!



Morgondagen

Imorgon går jag skolan till 11:20. Då ska jag direkt hem, äta lunch, byta om och packa det sista och sen åka till stallet. Börja fixa och knoppa Salza, putsa all utrustning och packa osv. Vi åker strax innan 4 så räknar med att vara där vid 1- halv 2 tiden.
 
Ska som sagt till Lotteräng och rida en lokal LB:3 där med Salza. Startar 17:30 och detta är alltså den andra tävlingen tillsammans. Ska bli superkul!
 
Nu måste jag göra lite matteuppgifter som ska vara klara imorgon och sen sova, hörs imorgon!



Onsdag

Igår onsdag var jag direkt efter skolan en sväng på Stockholm Ridsport där jag mötte Linnéa. Köpte en fin pikétröja från HV polo och sen slog vi till på ta 3 schabrak betala för 2 erbjudandet! Tog 1000 år att bestämma oss men tillslut kom vi hem med två fina tävlingsschabrak och ett blått. Det ena vita från Kingsland och de andra två från Mias RS.
 
Efter det åkte vi till stallet där jag började göra iordning Salza, sen klippte vi en häst och sist gjorde klart Salza. Medans Linnéa klippte klart det sista skrittade jag fram Salza för hand ute en sväng och sedan fick Linnéa rida fram henne åt mig så jag bara kunde rida programet. Har åkt på lite halsfluss som dock börjar släppa nu men även förkyld och sånt så skulle rida så lite som möjligt.
 
Hoppade bara upp och red runt lite en stund och sen red jag igenom programet en gång. Det gick helt okej ändå tycker jag. Hon var fin i formen och gjorde allt hon skulle. Bara småsaker jag ska tänka på som att inte rida fort som om jag stulit hästen :) Haha jag sitter på riktigt omedveten på hästen och det går bara fortare och fortare känns det som.. Men måste samla upp henne och göra lite nogrannare övergångar galopp-trav där hon ska tillbaka till lugn trav direkt och inte efter flera meter. Men jag är nöjd absolut! Det är inte lika mycket krav i LB:n vilket är skönt och det känns lite lugnare den här gången, eller vad man ska säga.
Ökad skritt måste jag säga att hon är duktig på! Hon tar stora kliv och skrittar på mjukt och energiskt och där är hon duktig på att plocka hem mellan 7:or till 8:or!
 



Ridlektionen i tisdags

Sent inlägg men bättre än aldrig ;)
I tisdags red jag Cyklamen på Veda igen och det gick helt okej, bättre än förra gången faktiskt. Vi red skänkelvikningar, öppnor på långsidorna och galoppfattningar och sen basicjobb.
Han skötte sig bra, taggade igång i galoppfattningarna då och då med lite skutt men annars var han fin. Lättare i handen än senaste passen på honom vilket var skönt, idag i tisdags ;) bar han sig själv mycket mer!
 
Har inte så mycket mer att säga egentligen. Nästa gång är det nog hoppning och det är alltid extra roligt på Cyklamen så jag hoppas jag får honom då! :)
 Gamla bilder från en dressyrtävling på honom



Vecka 35

Måndag: Teori på Veda för nybörjargruppen

Tisdag: Ridning på Veda

Onsdag: Rider Salza, ska rida igenom programet inför fredag.

Torsdag: Inget speciellt men kanske är I stallet lite på kvällen och putsar och fixar inför fredag så det går fort då.

Fredag: Tävling! Startar en LB:3 på Lotteräng med Salza ca kl 17:30 så kommer ev gå i skolan den dagen ändå.

Lördag: Tävling igen, den här gången startar Linnea LA:3 på Salza på Lotteräng igen. Därefter är det allsvenskan div 1 där vi har ett Vallentunalag som tävlar så ska försöka ta mig dit igen efteråt och titta :)

Söndag: Inget speciellt tror jag men hittar nog på något!



Måndag

Precis kommit hem från en lång skoldag där vi på lektionerna inte gjort särskillt mycket alltså ;) vikt flygplan och pratat om apor typ...

Ska bara vara hemma en timma ca innan jag ska till Veda. Ska ha teori för nybörjarponnygruppen 17:30 och efter det åker jag hem igen.

Kommer ett inlägg om den här veckans planer :)



Bilder Hallstavik

Det blev sååå fina bilder på Linnéa och Salza i torsdags när de tävlade i Hallstavik. Tävlingsbanan låg perfekt med grönt i bakgrunden och så var det så fint kvällsljus på banan. Haha foto-tönt ;)
 
Här kommer lite av bilderna!
 
Fina va?? :)



Salza

Fredag: Igår red jag ut en sväng på henne direkt efter skolan och chillade i skogen, joggade i låg form och mycket skritt på långa tyglar, lugnt arbete dagen efter tävling. Hon var dock superpigg men det var ju bara bra! ;)
 
Lördag: Idag red jag återigen ut men red till ängen (standard) och red dressyr där. Red lite basic LB-grejjer som övergångar, volter, serpentiner osv. Nästa fredag ska vi faktiskt tävla igen så ville känna på lite delar. Nästa gång jag rider henne (onsdag) är sista passet innan tävlingen. Hon var såååå fin! Hon skötte sig superbra och var jättefin att rida, mjuk och framåt och lyssnade på mig hela tiden. Gjorde bra ökningar i både trav och galopp där jag tränade på att hålla ihop henne så hon inte blir lång och bara ökar utan kort i kroppen och öka, gick jättebra!
 
Red inte på ängen så länge. Tar trots allt ca 25 minuter med skrittpauser att ta sig dit så rider i ca 15-20 minuter där och sen vänder jag hem igen. Var ute i en timma och det var rätt lagom.
gammal bild från ängen



Färdigkvalad

I MSVC1 red dem på 62,021% och blev 8, några utanför placering. I C2:an red de på 63,444% och låg 2:a fram till sista ekipaget som gick in och vann överlägset så hon hamnade 3:a första utanför placering. Nu är hon ju faktiskt färdigkvalad till MSVB vilket är jättekul! Men det blir det nog först framåt våren om det går bra! Nu i höst är det mest LB-LA och MSVC hon går.
 
Salza skötte sig superbra och var supersnäll att lasta idag! Gick på snällt på första försöket alla gånger och snällt av också!

Kom hem vid 9 och åt lite mackor då och nu ska jag sova.. Imorgon börjar skolan igen och ingen är mer otaggad än jag. Usch vill verkligen inte börja igen efter nästan 2 månaders ledighet...
Bilder från dagen kommer kanske imorgon eller någon gång under helgen/nästa vecka



Hallstavik

Imorgon ska vi åka till Hallstavik med Salza. Det är tävling för henne och Linnéa och de startar MSVC:1 och MSVC:2. Klassen börjar runt 3 men vi har rätt långt att åka så jag ska vara i stallet strax innan 12 och ungefär då måste vi åka.
 
Det blir alltså en lång tävlingsdag imorgon då jag tror vi är hemma runt 8 tiden kanske, men jag har med mig kameran så tar lite bilder imorgon! Det är en rätt fin anläggning verkar det som med stor tävlingsbana + att det ska bli fint väder! :)
bild från maj-15



Cyklamen

Igår red jag Cyklamen på Veda och vi red dressyr i ridhuset. Övade på samma som i fredags, sluta på volter. Även innanför spåret red vi och gjorde halter och övergångar för att dem skulle vara helt raka och inte ta stöd av väggen.
 
Det gick väl helt okej, ingen wow känsla men det gick väl som det brukar göra på honom haha. Har igentligen inte så mycket mer att säga. Han var mjuk men stundtals lite ostadig men annars var han duktig.
Gamla bilder från en dressyrspecial på Cyklamen från november 2014



Allt i ett

Fredag: Red dressyrspecial på Veda och fick rida Jim som jag inte ridit sen i början på juni, det var alltså ett litet tag sedan! Vi red på utebanan och red lite basic men också slutor, förvända slutor på volt och bakdelsvändingar, samt lite eget enskilt arbete i galopp.
Till en början kändes han faktiskt väldigt fin men sen blev det jobbigt för honom i slutorna så där hade vi lite problem men ibland blev det faktiskt riktigt bra där! Galoppen var helt klart godkänd. Han galopperade på framåt och var stadig i formen, och bytte inte galopp fram och tillbaka en enda gång, Duktig! :)
Gammal bild från juni 2014
 
Lördag: Jobbade i stallet med Linnea och Moa mellan 7-16 som gick bra, var själv större delen av eftermiddagen men hade inte så mycket att göra så det gick bra ändå. Efter Veda åkte jag direkt till Salza där jag red ett joggingpass i ridhuset och försökte få henne mjuk och väl eftergiven. Hon var något trött och det var lite sådär men helt okej ändå. Red i ridhuset i kanske 30 minuter och sen red jag ut på åkern och galopperade och travade och avslutade sedan med att skritta av ute.
 
Söndag: Samma, idag jobbade jag i stallet 7-16 men blev kvar till 17:30, då åkte jag till Salza och satt i sadeln 18:10. Red ut en sväng och det var sjukt mysigt! Toppenväder verkligen!! Kvällssol, lagom varmt men svalt och skugga. Red i t-shirt men blev inte ett dugg kall, + att det var helt vindstilla. Superskönt att få komma ut och Salza tyckte också det. Red bort till ängen igen och på vägen dit joggade jag fram henne i låg form och tog sen galopp. Väl på ängen red jag lite olika rörelser som ingår i MSVC. Salza ska tävla det nästa torsdag med Linnéa. Öppnor, slutor, förvänd galopp, enkla byten, travökningar, uppridningar i galopp, bakdelsvändningar. Red i kanske 20 minuter på ängen och sen vände jag hem. (kanske borde tillägga att hon var superfin och alla rörelser satte hon superbra!)Joggade av henne på vägen hem och sedan sista biten avskrittning. Var ute ganska exakt en timma och efter det fixade jag allt i stallet, släppte ut henne och hagkompisen igen och sen åkte jag hem.
 



Helgen

Igår dressyrspecial på Jim, idag jobbat i stallet 7-16 och därefter ett pass på Salza, har kollat EM-dressyren nu ikväll på svtplay och ska nu sova då jag jobbar i stallet även imorgon 7-16, och därefter rider Salza.
 
Skriver nog om allt i ett imorgon  istället ;)



Onsdag

Inatt som jag hos Hanna och åkte hem vid 1 tiden idag. Har varit hemma och städat och fixat och varit duktig haha. Inget stall idag så har bara varit hemma. Imorgon ska jag inte heller till stallet men i helgen däremot så har jag mer att göra ;)
 
Fredag: Dressyrspecial på Veda
Lördag:
Jobbar i stallet med Linnéa och efter det ska jag rida Salza
Söndag: Rider Salza



Första lektionen för terminen

Idag var det första ridlektionen på terminen på ridskolan som startar den här veckan. Jag var stallvärdinna först och sen 19:30 red jag lektion där jag fick rida Ebbe för första gången.

Vi red för Magnus och red ganska simpelt i ridhuset. Lite skänkelvikningar och så. I början försökte jag rida honom så låg som möjligt då han lätt går kort i formen så red först honom låg och ville få honom att länga på halsen. Sen kortade jag upp honom när vi red skänkelvikningar och travjobb. Vi gjorde lite skänkelvikningar på diagonalerna som några blev jättebra.

Galoppen gick också bra, stundtals blev han jättestark i handen även fast han galopperade lugnt så det är något vi måste träna på, att han ska lätta av.

Men för övrigt är jag ganska nöjd. Han var rätt pigg men höll sig ändå i skinnet iprincip hela lektionen. Det blev en mjukstart på terminen och det var kul att få rida Ebbe!



Uteritt

Idag var jag i stallet vid 12 och Hedda var med och fick följa ut på uteritt, jag på Salza och Hedda fick rida Zalmiac.

Vi red ut en bit i skog, ängen och grusvägar och lite blandat, trav och galopp på pigga hästar! Vi slapp precis regnet vilket var supertur!

Salza gick helt okej men var ganska spänd ibland och stretade lite. Det var dock ganska kravlöst men hon fick ändå trava och galoppera och jag gjorde även lite galoppombyten på rakt spår.



Första tävlingen med Salza

I fredags var det tävlingsdag och det var första tävlingen för mig på Salza, och även min första riktiga tävling. Hemma på Vallentuna under Augustidressyren var det och jag red klassen LA:3.
 
Var i stallet strax innan lunch och badade henne, sen fick hon lunch medans jag fixade alla tävlingsgrejjer + åt lunch själv och sedan knoppade, ryktade och fixade jag henne. Startade halv 5 och var på tävlingsplatsen ca kl 3 så vi var lite tidiga men då passade jag på att titta på lite ekipage och fixa håret osv.
 
Framridningen blev sjukt dålig verkligen. Skulle jogga fram en liten stund och sen rida igenom programdelarna. Joggade igång och sedan gick tiden så jäkla fort och hon kändes fortfarande inte helt 100. När det var 10 minuter kvar till start hade jag inte ens börjat med programdelarna så red nästan alla delar 1 gång var och sen tog jag på kavaj och red ner till banan.
 
Inne på banan skötte hon sig rätt bra. Spänd var hon och framförallt jag blev jättespänd. I varje hörn ville hon dra inåt så fick inga bra hörnpasseringar. Annars gick det väl helt okej tyckte jag först. I galoppen blev hon lång och jag orkade inte hålla ihop henne men hon bröt aldrig av iallafall så det var ju bra.
Först när jag hade ridit kändes det helt okej ändå, men när jag tittat på filmen var jag inte alls nöjd då det ser helt förjäkligt ut enligt mig :)
 
Lyckades iaf få 62,714% vilket åtminstonde var godkänt, det hade jag inte tippat på! Efter 18 starter gick jag in på en tredje plats men visste redan då att jag inte skulle vara kvar där längde så vi lastade in(och även eftersom det var ca 15 st kvar). När det var bara 3 ekipage kvar låg jag på 9:e och sista placering och då var jag helt beredd på att jag skulle bli nedputtad. De två första ekipagen gick inte om mig men det sista såg riktigt vass ut, fram tills första galoppfattningen där hennes häst trasslade och "tack vare" det så fick jag ca 4 poäng mer än henne, tänk vilken tur man har ibland haha. ;)
 
Blev alltså faktiskt placerad som nr 9 och det var såklart jättekul! Fick rosett plakett och en special-påse med hederspriser då priserna var slut när jag kom. Fick istället en påse på lördagen med lindor, en huva, sporrar, sporremmar och putsgrej till stövlarna!
 
Även fast jag absolut inte är nöjd med ritten- det tycker jag inte att jag behöver vara trots resultatet- så är jag nöjd över att jag genomförde tävlingen och att allt annat gick bra! Det var sjukt kul att få komma iväg och tävla på Salza och nu är jag ännu mer taggad inför vår nästa start som är på Lotteräng den 28:e augusti. Då rider vi LB:3!
 
Här kommer massa bilder från dagen som snälla snälla Linnea (www.vrkryttarna.blogg.se) har tagit!
 
Framridningen:
 
På banan:
 
Prisutdelning:



Dagen

Idag startade Linnéa och Salza sin andra MSVC:1. Det såg jämnt och fint ut, Salza var något spänd men inga större missar. De red ihop 62,553% och satte därmed första kvalet till MSVB vilket var jättekul! :)
 
Under eftermiddagen var jag funktionär och när det var slut plockade vi undan tävlingsplatsen och sist kvällsfodrade jag i stallet. Nu är jag hemma och ska nu skriva ihop inlägget om min egen start i fredags, och sen sova!



Inlägg om tävlingen kommer

Har faktiskt bara inte orkat haha😂 Men inlägg kommer nog imorgon em/kväll... Måste faktiskt sova nu.. Imorgon är det Linnéas tur med Salza och då rider dem MSVC:1 kl 10:50!
Bilder kommer också! Har några fina Linnéa Smith tog på mig!



Torsdag

Jobbade först i stallet mellan 7-16, därefter hängde jag på Veda i ca 1,5 h innan Linnéa kom med Salza. Vid 18 så gick vi ner till banan och först red Linnea en stund och sen fick jag också rida. Salza var sjuuuuuuuukt fin! Så himla kul! Hon gick helt framåt av sig själv, behövde till och med bromsa henne, var super i formen och gjorde alla rörelser toppen! 
Helt plötsligt fick hon dock syn på något i ena hörnet av banan och vägrade gå ut i hörnet. Varje gång jag red nära så spännde hon hela kroppen och drog inåt, lite konstigt men något tittade hon helt plötsligt på. Men annars var hon supersuperfin! Det var skönt och fint väder när jag red och Linnéa(Smith) fotade lite! Lite krångligt det här med två Linneor samtidigt ;)
 
Efter jag ridit så skrittade vi av henne en kort sväng i skogen och sen lastade vi och åkte hem!
 
Imorgon är det då tävling!! Vår första tävling tillsammans är det och det ska bli superkul! Är hon så här fin som hon var idag kommer jag vara supernöjd och jag hoppas verkligen att hon har glömt att hon tittade i ena hörnet för det förstörde såklart och det kommer förstöra mycket om hon reagerar så imorgon.
 
Ska vara i stallet runt 10-11 imorgon och bada henne, fixa all utrustning och sen borsta och knoppa och fixa. Runt 2-3 tiden lastar vi och sen åker vi! Startar 16:28, håll tummarna :)
 
Här är en bild från när idag som Linnéa (www.vrkryttarna.blogg.se) tagit! Mer bilder kommer förmodligen imorgon eller under helgen. Nu ska jag sova!



Onsdag

Idag har jag återigen jobbat i stallet 7-16. Morgonen började rätt lugnt, insläppet gick bra, vi fick ut alla hästar i hagarna snabbt och mockningen var också klar tidigt. Sen fick vi mycket jobb klart på förmiddagen så på eftermiddagen hade jag inte så mycket att göra. Blev klar lite tidigt men som vanligt hamnade jag kvar där i typ två timmar och bara var där. Var hemma vid 6 tiden och har precis ätit middag.
 
Imorgon är det sista dagen för veckan jag jobbar i stallet och direkt efter det är det banbygge och sånt inför helgens tävlingar. Runt 18 tiden kommer Linnéa med Salza och då ska hon få jogga lite runt banan så att hon har fått sett den. Jag och Linnéa rider lite var eftersom vi båda ska tävla henne i helgen. (Jag fredag, Linnéa söndag). Sen åker vi hem igen till stallet och fixar lite där och sen hem :)



Gårdagens ridpass

Igår tisdag var jag efter jobbet på Veda hos Salza och red ett dressyrpass på henne där jag red igenom programet inför fredag. Linnéa var där och hjälpte mig dessutom och det gick helt okej tycker jag ändå!
Hon kändes ganska mjuk och fin, gick framåt av sig själv och lyssnade på mig, sen är det den sista punkten på ryttaren själv som måste lära sig att rida ;)
 
Red igenom programet två gånger, andra gången var bättre tyckte jag. Inga större missar utan bara lite småsaker jag ska tänka på lite extra.
 
En sak som jag var Skitdålig på igår var ökningen på diagonalerna! Själva ökandet gick väldigt bra men LINJEN tappade jag helt hela hela tiden. Vände alltid upp på linjen för sent, oavsett om jag precis innan bokstaven tänkte "nu". Gjorde massa diagonaler i både ökningar och vanligt tempo i lättridning bara för att jag skulle hitta linjen. Tycker det är lite svårare att rida rakt fram längs spåret och sen vända på diagonalen istället för att vända direkt ur hörnet. Men det var bra att vi tränade på det och det kändes helt okej! 
 
Sen skrittade jag av henne ute, fixade Salza och all utrustning och sen tog jag ut Zalmiac som jag skulle rida ut på.

Just då pratade vi i stallet om hovar på hästarna och när de skulle skos, precis innan jag skulle knäppa fast honom i skötspiltan så tittade jag på hans baksko och tyckte den satt lite konstigt. Från andra hållet såg man klart och tydligt att den satt helt fel så vi lyfte upp hoven och kollade. Tyvärr hade hoven åkt bak en bit och han hade lyckats trampa in ena tåkappan i hoven så vi drog direkt ur skon och sedan fick vi tag i alla sömmar. Han verkade inte öm eller så men jag valde att ändå inte rida ifall det skulle vara något. Borstade istället av honom och sen var han klar för dagen haha ;)



Måndag

Idag var det en jättelång dag på Veda. Jobbade 7-16 och idag var det ändå en del att göra. När jag väl var klar för dagen blev det att jag bara hängde kvar med massa vedamänniskor, kom hem typ vid 19 tiden, duschade åt lite middag och nu ska jag sova! 

Imorgon jobbar jag återigen i stallet, sen dressyrpass på Salza och efter det ska jag rida ut en sväng på Zalmiac. Alltså lång dag i stallet imorgon med.
Ponnyerna i deras nuvarande stall på Veda. De har börjat vänja sig nu och blivit lugna och nu funkar det riktigt bra med stallarna! Ponnysarna var nöjda att kunna stå och titta ut ;)



Söndag

Idag jobbade jag i stallet 7-16 med Linnea. På morgonen fodrade vi allt och sen började vi ta in hästarna från hagen som sovit ute. Vi tog in dem för hand, annars brukar dem springa in själva men eftersom det är nya stall de står i på parkeringen nu så kommer dem inte hamna rätt så då ledde vi in dem. Det var ju ca 35 hästar så det tog nästan en timma att fånga dem och gå upp med dem till stallet.
 
När dem var inne mockade vi, sopade och plockade ut alla hästar i hagarna och sen var stallet klart för förmiddagen. Jag fick rida ut med ponnygrupperna på förmiddagen och fick rida på trogna Lizt :) Fick offra mitt ena stigläder och stigbygel till en ponny varav dens ena gick sönder mitt under ridturen så jag red hem med en stigbygel i handen och bara en stigbygel på foten. Haha men det gick bra!

Efter det lunch och på eftermiddagen bytte vi i hagarna och sen red jag ut på eftermiddagen också, den här gången på Ludde. Ponnygrupperna red ut på både för och eftermiddag idag så det var några timmar ute i skogen idag. Ludde skötte sig jättebra faktiskt, som ibland är lite harig av sig men nu gick han snällt med!
 
SÄMST på hela dagen var alla bromsbett jag fick idag i skogen!! Räknade till 8 bett runt armar och benen som har svullnat upp sjukt mycket! Usch vad dem är äckliga monsterbromsarna!!
 
Efter jobbet åkte jag hem och nu ska jag sova, återigen upp imorgon 6.00 och vara i stallet 7.



Stalljobb

Nu ska jag gå och lägga mig då jag ska upp tidigt imorgon och jobba i stallet. Ridlägrena börjar dessutom imorgon och hästarna ska in från beteshagen på morgonen så det blir nog en del att göra.
Ska inte rida imorgon eller något så direkt efter jobbet åker jag hem! Sen jobbar jag faktiskt måndag-torsdag så ingen vila här inte! ;)



Uteritter

- Igår red jag ett dressyrpass på Salza i ca 50 min. Red mycket lösgörande då hon var rätt stark i högersidan och inte var helt eftergiven där. Gick väl helt okej men inte supersuper nöjd. Efter stallet åkte jag hem, duschade och sen direkt vidare till Täby C där familjen åt på Vapiano och sen tittade på bio, efter det åkte jag hem till mamma.-
 
Idag var jag i stallet vid 11. Hade både Salza och Zalmiac idag så det blev extra lång tid i stallet. Började att mocka åt dem och fixa mat och sånt, sen tog jag in Salza som jag började med.
Jag red ut med båda hästarna idag och samma väg med båda. Bort en bit i skog och på grusväg tills man kommer till en typ övergiven men perfekt äng att rida på där det står en minst 1 år gammal höbal vid ingången. Där satte jag telefonen idag och filmade mig själv när jag red hahah ;)
 
Hur som helst,
Salza: Hon skötte sig väldigt bra idag! Jag red en stund på ängen och hon var jättefin! Red runt lite där och tränade några enkla byten som blivit SÅ bra! Efter typ 5-10 minuter där vände jag och red hem med lång avskrittning. Det var varmt ute med mycket bromsar, MONSTERbromsar!! Så hon var supersvettig och lite flåsig. Svampade sen av henne och medans jag fixade utrustningen, tog in Zalmiac och red honom fick hon stå inne i stallet där det är svalt och chilla en stund med mat ;) Men är jättenöjd med henne idag!
 
Zalmiac: Även han skötte sig superbra! Han var dock extremt taggad idag och var superglad att få komma ut så i galoppen ville han dra på i sitt egna race, men lyckades ändå hålla i honom någorlunda ;) På ängen var han lite lugnare så jag red runt lite där med och lät honom galoppera ordentligt också. Sen kom monsterbromsarna tillbaka och då blev han tokig på dem så då vände vi hem. Joggade av honom en lång bit och sen lång avskrittning också.
 
Båda var ute i 1 timma var och den var ganska lagom idag!



Inlägg kommer snart!

Ska snart skriva ett inlägg med lite bilder från idag om dagens två ridpass på Salza och Zalmiac!