2012

Januari:
 Vi gick in på våran sista termin på ponnylektionen på måndagar
 
Februari:
Vi red kadrilj på årsmötet och var utklädda till schackpjäser
 
Mars:
 Säsongen 2011-2012 sista ponnycupmatch i hoppning. Laget förlorade tyvärr men Carro tog silver på Jane.
 
April:
 Carro red Heddas häst Bonzai för första gången
 
Maj:
 Fina Attila & Kenta får galoppera vidare ♥
 
Juni:
Vi båda går på dressyrkurs v. 26 och Carro går även hoppkursen samma vecka.
 
Juli:
 Den stora havreolyckan a lá Carro, Lisa, Helena & Wendela
 
Augusti:
Vi båda går över från ponny på måndagar till storhäst på tisdagar
 
September:
 Fina Salvia kom till ridskolan som vi båda fick rida innan hon tyvärr behövde skickas tillbaka då hon inte gick igenom besiktningen..
 
Oktober:
 Sadelkammaren och hela nybygget på Veda blir klart!
 
November:
KM på Veda där förövrigt Plopp blev väldigt fin...
 
December:
* Vi segrade borta mot Sundby i Ponnycupen dressyr för första gången på 4 år!
* Vi red julaftonskadrilj på bästa hästarna
* Vi gjorde tillsammans succé (haha) i julshowen med våran "Harold the horse"
* Vi hade julshow på Veda
* Det blev ett år sen våran fina medryttarhäst Mirella fick somna in



Nyår 2010

den här dagen för 2 år sen var vi hemma hos Carro och firade nyår tillsammans. Typ hela kvällen var vi ute och busade med hunden, byggde massa snösaker och hade skitkul. Det var typ det bästa nyår någonsin!
När klockan var 23:59 blev vi galna och sprang runt och ba:
SISTA SNÖÄNGELN INNAN 2011!!
SISTA HOPPET I SNÖN!
SISTA KLAPPEN PÅ ELVIS (hunden)
SISTA NUDDET PÅ HUSET!
Hahahah.. aa det var vi för 2 år sen. (egentligen säkert nu också...) heehehe
 



Sista dagen

Jaaa, sista dagen av 2012. Känns konstigt men ändå så sjukt skönt. 2012, har varit mitt sämsta år någonsin och nu vill jag bara att 2013 ska börja! Behöver en ny start helt enkelt.

Ska äta något och göra mig i ordning, sen ska jag och mamma åka och handla lite inför ikväll. Hahah jobbar imorgon, men får iaf 1 timmes sovmorgon!
/Lisa




Update

Hej!
Nu på förmiddagen har vi åkt skidor i Funäsdalsberget. Nu sitter jag i någon värme/mat stuga och väntar på Uffe och Adam som är på skidskola(Adam)..

SISTA DAGEN PÅ 2012!! Wattafakk typ.. Känns som att året gick jättefort.. Men när jag kolla på gamla bilder och ba; Det där måste ju vara 2011, Så är det 2012?!
Nu ska vi käka, hörs senare!

/Carro
Här får ni en gullig bild på mig i skidbacken. Hahahahhaha




Nyårsafton!

Godmorgon!
Sista dagen på 2012 idag!
Känns jättekonstigt..
 
Tänkte rabbla upp massa saker jag gjort under 2012, men jag kommer ju inte ihåg? Jag vet säkert innerst inne, men det är fan inte lätt att komma ihåg vad man gjort 365 dagar.. Jag tycker iaf det varit ett ganska bra år. Vad har varit fel? Allt kommer och går som det gör, det är bara att ta emot och lämna det när de gör de.
Man har varit glad, ledsen, arg. De 3 vanliga typ.
 
Idag ska vi nog iaf åka lite skidor och sen på kvällen fira nyår!
Jag kommer hem i övermorgon och då börjar jag blogga som vanligt igen.



Dressyrläger - Dag 4 & 5

Så, nu är jag hemma och tänkte skriva om de sista dagarna på lägret.
 
Igår så fortsatte vi att jobba med slutor som vi red i skritt, trav och galopp, sjuuukt svårt! Men igår fick jag till traven mycket bättre, han bjöd på själv mycket mera framåt! Så traven gick mycket bättre men galoppen inte lika bra, men det gjorde inte så mycket eftersom jag var så nöjd med traven! 
 
Idag så jobbade vi lite förvänd galopp på volterna genom att rida som en åtta, vi skulle även jobba galoppen på volterna genom att minska volten, genom att tänka lite slutna, galoppera på den minskade volten två varv och sedan flytta ut hästarna igen. 
 
Idag gick det inte alls lika bra som det har gjort de andra dagarna, tror båda han och jag var väldigt trötta idag. Blev mest besviken på mig själv då det kändes som att jag hade tappat allt som jag lyckats hitta under de här dagarna. 
 
Även fast det gick som det gick idag är jag verkligen super nöjd med lägret. Har lärt mig massor, och känner att min ridning har utvecklas. Hoppas jag får fortsätta med Robban nu på lektionerna, tycker han är super mysig!
 
Jag och Robban till vänster & Jennie och Nougat till höger :)



Kommande ponnycuper

9 Januari - Ponnycup Dressyr hemmamatch mot Djurgården
20 januari - Ponnycup Hoppning hemmamatch
26 januari - Ponnycup Hoppning bortamatch mot Färingsö
2 februari - Ponnycup Hoppning bortamatch mot Täby
10 februari - Ponnycup Dressyr hemmamatch mot Sundby
24 februari - Ponnycup Dressyr bortamatch mot Djurgården
 
även massa hoppmatcher därimellan men har inte skrivit upp datumen för de än..



Finaste ♥




Söndag!

Hej, förlåt för att jag aldrig blogga igår men hade sjukt ont i huvudet hela kvällen så låg bara i sängen och typ halvsov. Skriver om gårdagen när jag skriver om dagens lektion senare idag! Sista dagen ju :( sorgligt, skulle helst vilja fortsätta en vecka till... Åker upp så att vi kan gosa lite extra idag. Så blir snart hämtad, hörs!
/Lisa




Hästar vi minns ♥




Lördag

Hej!
Första dagen i skidbacken gick åt helvete. Hahaha jag va jättedålig!! Det första jag gjorde var att ramla bara sådär från stillastående. Poff så låg jag på backen. Sen när jag skulle göra en slide-stopp så råkade ena skidan snurra sig så jag åkte full fart baklänges och sen föll jag åt sedan och gled på mage ner för backen typ 5 meter extra... Duktig jag är.

Nu ska jag äta middag, hörs! /Carro




Lördag!

Hej!
Sitter nu i bilen påväg till stinsen, jag och mamma ska kolla om vi hittat något nu under mellandagsrean! Bloggar om hur det gick när jag kommer hem!
Här är en bild på en del av gruppen, bilden är tagen från hemsidan!
/Lisa




Outfit - Beige & Svart

Känns som att det var evigheter sen vi sist gjorde outfits? Så nu gjorde jag en ny!
Visst blev den rätt fin ändå? ;)



Sommarminnen

foto: Carro - 2012
hahahahahha sista bilden..



Dressyrläger - Dag 3

Hej! Tänkte blogga lite om dagen nu innan jag ska äta middag.

Idag fortsatte vi att jobba med öppnor och slutor, vi red hästarna innan för spåret och själva övningen var att vi skulle rida öppna och slutna, så först flytta vi in hästen, sen rakt fram några steg och sen flytta ut igen, det här gjorde vi då i skritt, trav och galopp.

Är väldigt nöjd med lektionen! Även om det inte gick jätte bra hela tiden så väger det som gick så bra upp hela lektionen. Har nu hittat känslan som känns när det är rätt om man säger så. Fick även till galoppen riktigt bra några steg i vänster varv! Några steg kanske inte låter så mycket, men med tanke på hur svårt det var är jag jätte nöjd! Börjar hitta knapparna allt mer, och nu på ett bra tag börjar jag känna mig nöjd med min ridning. Åh, tycker verkligen om att rida honom! Har lärt mig så sjukt mycket på bara tre dagar!

Imorgon följer mamma med och kollar, hon ska filma lite och ta lite bilder som sedan förhoppningsvis hamnar på bloggen!
/Lisa




På bussen

Hej! Sitter på bussen nu och har gjort det ett bra tag.. Ville bara säga att det var inte meningen att två videos skulle hamna efter varandra på rad, men nu blev det så ändå.

Aja, snart ska vi typ ha någon rast på något ställe och sen är vi nog framme. /Carro




Oh jäklar!!

Nästa julshow på Veda? Hahah



Fredag!

Godmorgon!
Är as trött så jag hoppas att jag hinner piggna till lite innan jag ska rida!

Smoothie till frukost, känns som en bra start, haha! Nej nu måste jag göra mig klar, blir snart hämtat!
/Lisa




Godmorgon!

Hej!
Idag 12:45 åker jag och min syster buss upp till Funäsdalen för att vara där över nyår. Kommer inte kunna blogga på bussen och kanske inte framme heller, beror på täckningen men den brukar vara väldigt dålig... Det är iaf några tidsinställda på G så det kommer inte stå helt stilla men lite hänger ändå på Lisa nu..
Ha dä bra hädå



Dressyrläger - Dag 2

Hej!
Kom precis hem efter att ha varit borta på middag så har därför inte kunnat blogga ngt, direkt när jag kom hem vare, duscha och sen åka.

Idag var det iaf andra dagen! Vi jobbade mycket skänkelvikningar, även lite öppna och slutor. Vi skulle rida 1-2m innan för spåret så att vi skulle känna att vi hade hästarna under alla hjälper. Det här gjorde vi då på volt och fyrkant, mycket självständigt. Sen la vi in galopp, då kunde man galoppera på volt och sen följa fyrkanten, fortf innanför spåret och samtidigt flytta dom lite undan.

Övningen var as bra! För nu börjar jag känna mer när jag behöver korrigera för att det aka bli rätt, spegeln var då till stor hjälp så att man kunde se om ex, bakdelen flöt ut. Det gick ganska bra! Känns som att jag börjar hitta knapparna lite mer nu, men jag tänker ändå att det bara är andra dagen och då är jag nöjd. Mot slutet mådde jag illa för att vi hade kört så hårt, Hahah, så slutet gick väl sådär, början var också sådär, han stannade ganska mycket och bråka lite, men sen i mitten av ridpasset började jag få till det!

/Lisa
Här har ni en bild på gose-hästen :)




Klaaaar

Nu har jag skitlänge hållt på att skriva massa tidstinställda inlägg så nu kommer det 3 inlägg/dag från mig under veckan jag är i Funäsdalen. Vi hade tydligen Wifi i våran stuga men eftersom vi ändå åker skidor hela dagarna kan jag ändå inte blogga då. Istället får ni tidsinställda och kanske några uppdateringar därifrån på kvällen när vi är hemma.
 
Nu måste jag packa lite och fixa andra handen. haha håller på att måla naglarna inför nyår men har bara gjort ena handen... Vi hörs senare!



Paloma

Kolla vad jag hittade!!!
En väldigt gammal bild på Paloma från 2001! Där 11/12 år yngre! Här va hon bara 15 år. Eller bara och bara.. det är lite om man jämnför med nu när hon är 26!
Bildkälla



Bästa outfit-tipsen för tävling

Här kommer jättebra tips för vad man kan ha på sig på tävling!
 
Börja med vita ridbyxor
Sen tar du på dig en rosarandig tröja
Sätt på dig en blå väst utanpå tröjan
Ha blå-vit-grå randiga strumpor
Till det bruna smutsiga skor. OBS! INGA CHAPS!
Bruna ridhandskar
Håret i en tofs
Blått schabrak
Lite småtrassliga knoppar
 
hahahha, skämt åsido...
Hur fan kunde jag se ut såhär? ↓ April 2010...



Malins kavaj

Under världscupen i hoppning typ förra veckan eller något kom ju Malin Baryard 2:a! Btw har hon en väldigt anorlunda kavaj som jag inte sett på någon annan än hon själv. Turkos/blå/grön något?...
/Carro




Godmorgon

Jaa, alla är på Veda och rider dressyrkursen.. Själv är jag hemma. Kunde inte vara med iår eftersom jag imorgon ska åka till Funäsdalen, och då hade jag ju missat halva lägret... Iaf!

Har bara vaknat och ätit lite frukost, och nu är jag tillbaka i min säng igen. Är astrött.. Ska tänka ut massa att skriva om idag så fixar inlägg lite senare!
/Carro




Torsdag!

Shit vad Carro bloggade på flitigt igår! Känner mig lite dålig, haha. Men jag somnade jätte tidigt igår så jag skyller på det.

Dag 2 idag! As taggad så hoppas på att det går bra! Om typ 5 min kommer Jennie och hämtar mig, försöker uppdatera under dagen om jag kan!
/Lisa

Hahah, trött tjej




Godnatt

Idag vid 10 var jag i Täby Centrum. Där mötte jag Hedda & Tora och vi var där till typ 4. Vi handlade massa och i slutet höll vi på att påriktigt svimma. Det var så jävla varmt och vi gick till Mc Donalds typ 3 gånger bara för att hämta vatten.. Det är ju gratis så typ 3 gånger kom vi till kassan:
"Hej kan vi få 3 vatten?"
Får vårat vatten och sen går vi. Hahaha sköna.
 
Imorgon ska jag nog bara vara hemma och chilla. Skriva lite inlägg eftersom jag den 28 dec- 2 jan är i Funäsdalen och då kanske inte kan blogga något. Ska även packa btw.. kan vara bra.



Hahah, den här va lite kul...

2010
 
2011
 
2012
samma häst och samma ryttare. Bara lärt sig lite mer...



2 ÅR JU!!!

Herregud! Vi hade ju helt glömt bort!!
Idag är det exakt 2 år sen ponnyboken.blogg.se startades!! Bloggen fyller alltså 2 år idag!
 
2010-12-26
dagen innan vårat första hoppläger började skaffade vi oss en gemensam blogg vi skulle skriva i om ridlägret. Efter lägret fortsatte vi skriva.. i 2 år!
 
I 2 år har vi drivit bloggen tillsammans. Varit lite fram och tillbaka på den, men det har bara blivit bättre och bättre! Vi har ändrat vårat "skrivsätt". Ändrat våra inlägg. Fått snyggare designer.
Hahah, kolla på den här bilden lixom: Såhär skrev vi för två år sen...
HAHAHAHAHAH !! Vi slog typ rekord i flest smileys i ett inlägg.. Typ en gubbe efter varje mening.. herregud. och orden.. "woohoooo" "carro fick... BROWNIE" "lisa fick.... TROCADERO"
 
Hahahaha, aja. Tack för att ni fortfarande läser bloggen!



Ny design!

Nu under kvällen har jag suttit och pysslat med en design hit och dit. Tog hundratusen år men nu är jag klar! La upp den direkt och den blev ju rätt fin ändå? Helt ny "layout". Nu finns menyn på högersidan istället och där man kommenterar mm. står högst upp i inläggen istället för längst ner.
Nu har vi nog den här ett bra tag, känns lite som att jag inte har fler ideér på design så den här får duga ett tag framöver.
 
Btw, fick en fråga på bloggen ang. design och om jag kan hjälpa henne med design.
Svar; Jag (Carro) gör designerna här på bloggen och även till andra. Dock gör jag endast till de jag känner och inte till några andra då jag känner att jag inte vill ta min tid att göra något jag inte får tillbaka för. Jag får iofs inget tillbaka när jag gör till de jag känner men de är ändå mina vänner och de är okej för mig att jag gör till dem då när jag har tid.
 
Alltså, nej, jag gör inte designer till de jag inte känner.
Foto: ©Carro- Ponnyboken



Saknar

Brownie.
Senast jag red han var juni 2012 på dressyr & hopplägret. Under de dagarna gjorde jag mina bästa ridpass någonsin på honom i både hoppning och dressyr.
 
Efter den sommaren gick jag upp till storhäst. Mina hoppspecialer på fredagar på ponny var kvar, men sen den sommaren har jag inte ridit honom. På tisdagar rider jag ju häst, och på fredagar blev det efter några gånger Twist som jag ridit. Så jag vet inte när jag kommer att rida han igen.
 
Han har under en tid stått i vila nu efter en behandling och ska förhoppningsvis sättas igång snart. Hoppas verkligen jag någon gång får rida han då igen. Skulle jag få honom någon hoppspecial igen, eller någon tävling, eller något sånt. Ni vet inte hur glad jag skulle bli. Saknar han så jäkla mycket.
fina vännen♥



Mina ridstövlar

I mars 2012 köpte jag mina ridstövlar. De passade då jättebra och var höga upp till knät.
SEN augusti samma år någon gång, växte jag skitmycket. Tror ni inte att jag typ VÄXER UR STÖVLARNA?!
De är jättekorta till knät nu och det ser asfult ut...
 
Kolla den här bilden lixom hur lågt ner stöveln sitter från knät:
 
och kolla hur högt den satt i somras: HELA VÄGEN UPP TILL KNÄVÄCKET JU
 
Skittråkigt verkligen att jag skulle behöva växa så jäkla mycket och att stövlarna blev så korta. Nu får jag väl bara vänta på att de ska bli för små så att jag kan köpa ett par nya...



2013

Snart har hela 2012 gått och det börjar om på 2013.
Nyår firar jag tsm med familjen i Funäsdalen eller något tror jag det var. Åka skidor och sånt!
Kommer hem den 2:a januari, på onsdagen.
 
Den 4:e januari börjar hoppspecialen igen!
Den 8:e januari börjar ridningen(tisdagar)
Den 9:e januari är det Ponnycupmatch i dressyr, hemma mot Djurgården
 
Det är väl det som kommer närmst nu då. Även två hoppmatcher i januari, annars är det väl som vanligt. Skola, ridning, hemma.



Time to do something

Nej. Måste dra upp bloggandet lite nu känner jag. Ska komma på lite fler ideér till vad jag ska blogga om.
Så uppdatering och sånt KOMMER.. Snart...
/Carro




Dressyrläger - Dag 1

Hej! Idag var det första dagen på lägret, så tänkte skriva lite om det.
Blev hämtad av Jennie vid 9:50 och direkt när vi kom fram så snacka vi lite tider, grupper och så fick vi veta vilka hästar vi skulle ha! Jag fick då Robban, som jag aldrig ridit förut så det var kul :) Jag och Jennie hamnade i samma grupp och den gruppen vi rider i rider för Malin :) 
 
Idag tog vi det lite lugnt, mest för att hästarna skulle komma i gång och vi skulle lära känna dom lite. Vi red en övning då vi skulle rida på A & C volterna, i volterna fanns det även en liten volt, så man skulle flytta in hästen och rida 2 varv på den lilla volten, sen flytta ut dem igen och galoppera på stora volten. 
 
Lektionen gick helt okej! Det var mot slutet som jag börja få till det och fick känna "hur det ska kännas" om man säger så. Han var iaf jätte mysig att rida! Lite seg dock, men jag är nog lite småkär!
 
har tyvärr ingen bild på honom, ska försöka ta imorgon!



Godnatt!

Idag har jag hängt med min kusin hela dagen! Vaknade vid 12 sen åkte vi över till dem och fikade. Mamma skulle på bio så jag stannade kvar, blev sedan hämtad efter bion och var hemma vid typ 19. Smörjde stövlarna och kollade sen på VS fashion show! Nu ligger jag i sängen, kollar tv och ja, skriver ett inlägg lite snabbt. Imorgon börjar lägret! Sjukt taggad och det ska bli kul att se vem jag får! Kan försöka mobilblogga under dagen om jag får tid. Men nu ska jag sova så att jag är pigg imorgon, Godnatt!



Bästa ♡




25 december

Idag åt familjen middag på restaurant och sen såg vi bio i Kista. Såg The Hobbit del 1 i 3D. Jag överlevde, bra att veta.

Imorgon börjar mellandagsrean och jag har MYCKET pengar så ska shoppa lite med Hedda & Tora då!
/Carro




Och för det andra

Blir man bara mer och mer sur när man HELA TIDEN hittar våra bilder på andras bloggar, instagram, facebook osv utan att ens skrivit att det är våran bild.
1. Ta inte våra bilder

Om ni ska bryta mot regel 1:
1. Länka våran blogg att vi fotat
2. Ta bort bilden när vi kommit på er

Tack hejdå




Helt ärligt

En sak bara
Jag ser typ inget kul i att blogga längre. Finns ingenting att skriva om, får typ inga kommentarer och orkar bara inte skriva. Vet inte ens vilka som läser bloggen längre. Blir kanske lite seg med bloggen nu men venne om jag orkar blogga så jäkla mycket mer..

Det är KUL att blogga när man har saker att skriva om, får kommentarer, har 260 unika om dagen, blir länkade hit och dit.

Det är MINDRE kul att blogga när ingenting händer på dagarna, inga kommentarer, 20 unika om dagen osv...

Bloggen kan ibland gå från att i en vecka haft över 200 unika till helt plötsligt bara 20/30. Vad är det lixom?
/Carro




Julafton!

Hej!
Julafton idag, som btw snart är över...
Imorse gick jag upp 6 för att åka till stallet och rida julaftonskadriljen. Fick rida den bästa(twisttttt) och det va jättemysigt! Hon va skitfin och skötte sig bra brevid andra hästar i kadriljen.

Har ätit middag, öppnat paket och ska nu äta ris a lá malta (hur det nu stavas)... Mys!
God jul!
/Carro




GOD JUL!

Hej!
Är nu hemma efter att ha ridit julaftonskadrilj i stallet! Fick rida på finaste Trocadero, kan typ inte beskriva min lycka! <3

Nu ska vi fixa klart allt här hemma och sen vid 2-3 kommer gästerna! På onsdag börjar även ridlägret! As taggad!

Men hoppas ni får en bra dag och GOD JUL!
/Lisa

Två bilder från dagen




Söndag 23:e december

Hej!
Igår 22:a var jag sjuk hela dagen och jag tror jag sov typ ett helt dygn..

Idag mår jag iaf bra. Febern är helt borta och allt är bra så jag tror jag kan rida imorgon på julaftonskadriljen ändå.

Imorgon är det julafton ju!! Shit. Alla mina paket är inte ens klara.. Blir ALLTID såhär. Varje år. Fan fan fan.
Nu ska jag iaf städa mitt rum, slå in paket och så.
/Carro

1 år sen prinsessan fick somna in igår. Missade det inte, skrev bara inte om det.




Hoppspecialen

I fredags var det avslutning på hoppspecialen och jag hade Twist!

Vi ställde fram fyra olika hinder (läskiga/tävlingshinder). Bl.a grind, plank, vattenmatta, glitter mm. Av de 4 hinderna blev det faktiskt en ganska rolig, svår men nyttig lektion. Vi hoppade fram på lite olika linjer och sen sista gången vi hoppade bana var det som en omhoppning. Vi övade alltså på korta vägar i omhoppning och så.

Det gick jättebra! Hon va taggad, hoppade allt och hoppade fint. Hon bytte jättefint över hinderna och allt flöt för det mesta på. Hon va superduktig och det går verkligen bättre och bättre på henne!
Hoppas verkligen att jag får henne imorgon på julaftonskadriljen!
/Carro




Lördag

Hej,
Sjuk idag så har bara legat i sängen, knarkat halstabletter, nässpray, te och Alvedon. Ikväll ska jag hem till pappa och sen imorgon ska vi fira julafton hos honom! Sen på måndag är det först julaftonskadrilj i stallet sen firar jag själva julafton här hos mamma. Skriver sen om jag orkar...
/Lisa




Fredag!

Hej!
Hemma från skolan nu, och nu är det loooooov!!! Fått betygen som var helt okej faktiskt! Ska nu gå ut med Elvis och leta efter lite utklädnad till avslutningen idag på hoppspecialen. Ska förmodligen ha Twist och är astaggad!

Efter ridningen ska jag snabbt hem och sen sova hos kompis med tre andra kompizar.

Vi hörs kanske lite senare /Carro




Ridningen

Hej!
Har inte haft tid att blogga ngt så därför har det varit lite dålig uppdatering... Igår direkt efter skolan åkte jag och mamma till Stinsen för att handla lite julklappar sen idag var jag ledig, då åkte jag jag min kusin till Täby C och julshoppade, så nu är jag helt klar med julklapparna! Har även nu på kvällen slagit alla!

I tisdags red jag dubbel lektion! Först red jag Lizt för första gången, dressyr. Tycker det gick helt okej för att vara första gången, han var ganska taggad i galoppen. Väldigt mysig!

Sen hoppning på Maestro! Gick faktiskt väldigt bra! Han kan stanna ganska mycket när det är hoppning men nu stannade han bara 1 gång! Han var väldigt framåt och taggad så det var kul! Bra avslut på terminen!

Imorgon är det avslutning och sen LOOOOOOOV!!! På kvällen sen kommer Hanna till mig och sover här!

Första bilden är på Lizt och andra är på Maestro!

/Lisa 




Torsdag

Hej! Förlåt för dålig update de här dagarna men har inte hunnit...

Igår var jag och hedda och handlade julklappar. Tror jag inte har en krona kvar. SHIT vad jag handlade!

Idag vare en chilldag i skolan. Inget att göra alls. Imorgon börjar jag 9, ska då se volleyboll match i skolan och sen typ film och avslutning. Nice. På kvällen är det hoppspecial avslutning, sen ska jag sova hos kompis.

Nu ska jag baka eftersom vi ska fika lite efter hoppningen imorgon!
/Carro




Björn-bär

HAHAHAHAHAHAHAHAHA




Ridningen i tisdags

I tisdags på ridningen var det avslutning och vi hoppade. Jag red Zimba. I början när vi red fram var han väldigt lugn och fin. När vi hoppade fram var han också lugn. När vi sen hoppade bana blev han jättetaggad första gången. Efter andra serien så gick det fort så jag galopperade han på en volt i lätt sits tills han lugnat sig, sen hoppade jag sista hindret.
Andra gången gick det mycket bättre. Han var lugnare, även fast jag fick lägga en volt. Lektionen gick helt okej. Det var kul att hoppa honom men lite jobbigt. /Carro




Hemma

Hoppat Zimba idag. Gick helt okej, ganska bra men han var lite jobbig i början. Skriver mer imorgon, godnatt /Carro

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2404741/images/2012/pic_50d0e500e087c31dc1bc375a.jpg" class="image">




På bussen

Hej! Nu sitter vi på bussen påväg mot stallet. Först stallvärdinna och sen ridning. Tror vi ska hoppa. Vill rida på Twist. Hejdå
/Carro




Måndag

Hej!
ny vecka, sista veckan innan lovet! Vi har avslutning på fredag men jag är ledig på torsdag, hahaha så onödigt men det är för att man bara går till 11 på torsdag men jag börjar 12 varje torsdag så är ledig, ska då handla julklappar!! Kommer vara väldigt lugnt i skolan den här veckan då vi inte startar något nytt nu innan jul, så det blir mest kolla film eller avsluta arbeten som vi håller på med :) 
 
Ridning imorgon! Ska även rida igen så rider dubbelt, plus jobb! Kommer vara död efter... Imorgon är det även sista gången för den här terminen :/ Men på julafton ska vi rida julaftonskadrilj som kommer bli as mysigt! Man går upp tidigt på julafton för att åka ut och rida med mysiga veda-människor :) Förra året hade jag Ludde så får se vem det blir i år!
gud vad jag saknar att rida honom ♥
 



Slut på söndag

Helt slut... Tävlat idag, åkt bil(mycket), varit på Veda och fixat lite saker, åkt hem. Är btw så mätt så jag kräks. Tror inte jag behöver äta på en vecka eller något nu (hahah skämt åsido). Nej men massa fika, både hemma hos mamma, pappa och på Sundby.
 
Imorgon äre måndag och skola igen. Sista veckan innan jullovet. Skönt men förjävla mycket som måste göras. På tisdag och fredag är det ridning och avslutning. Under de andra dagarna måste jag plugga och HANDLA JULKLAPPAR! Jag har ju inte ens börjat! Är ALLTID så himla sen med att komma igång. Förra året kommer jag ihåg att jag handlade julklappar den 23 december, dagen innan julafton...
 
Nej, nu ska jag gå och lägga mig. Vi hörs imorgon!
foto; Lisa Burestad | kamera: Nikon D3100



Fler bilder

Här är några fler bilder från idag. Ja man ser ju klart och tydligt på bilderna vad jag måste förbättra... Men aja, här är bilder iaf som pappa tog idag. kamera: Canon EOS 7D
↑ Tån rakt ner i marken...



Ponnycup dressyr- BP Sundby

Idag vare ju då säsongens första ponnycupmatch i dressyr! Vi tävlade idag borta mot Sundby, som vi gjort 3-4 år i rad (!). Alla gånger dock har vi förlorat mot dem, oftast med små marginaler..
 
Vi kom dit vid halv 3 och då höll hästarna på att rida fram så vi gick direkt ut på läktaren och fick våra hästar. Jag fick en skimmelvalack, född 01-alltså 11 år. En snäll och fin ponny tyckte jag att han var. Ganska okomplicerad men han kunde vara lite ostadig i formen ibland och lite svår vid övergångarna i början.
 
Ekipagen i startordning:
Carro Davidsson - Riverman P
Hanna Jansson - Emerson P
Hedda Aspheim - Amazing Grace
Sofia Killander - Golden Power
 
På framridningen var det lite fram och tillbaka, ibland bra och ibland mindre bra. Red fram ca 15 min tror jag, och sen startade jag. Väl inne på banan blev han mycket mycket bättre! Mer framåt och bättre form, dock lite ostadig i formen ibland. Red igenom programet felfritt. Blev bara lite konstigt avbrott första galoppen och tappade formen mellan trav-skritt första gången och trav-galopp första gången. Alltså rättade de sig andra gången jag red momentet i programet. Jag är iaf nöjd med min ritt! Fick 64,64% och 181 poäng.
 
Det gick superbra för resten av alla i laget också, som faktiskt ledde Vallentuna till SEGER! För första gången på 4 år tog vi äntligen hem vinsten! Vi fick 11 poäng mer än Sundby, så rätt jämnt var det ändå. Hanna fick silvermedalj!
 
Bilder från dagen, foto; Lisa Burestad
litefler bilder kommer i ett annat inlägg!
 
Bjuder även på film från min ritt!



Eller inte

Förstår verkligen inte vad som är felet på videon på mig och twist?
Den går inte att visa på datorn, den går inte att redigera och den går inte att ladda upp på youtube..?
Blir ingen videon på mig och twistis ikväll...



Inlägg x2 påväg!

* Text, bilder och FILM från dagens ponnycup på sundby!
* Videon på när jag hopptävlar Twist!
 
De två inläggen kommer nu ikväll!!



VINST!!!

Påväg hem från ponnycup dressyr mot Sundby. VI VANN!! Bilder och mer om tävlingen ikväll!
/Carro




Jätteredo

Hahah testat alla tävligskläder. Vill åka nuuuu... Är klar och nu äter jag godis och sover. /Carro




Godmorgon!

Hej!
Har ätit frukost, borstat tänderna och fixat håruppsättningen nu. Ska åka om typ 2 h så ska väl bara träna lite på programmet och så.

Ponnycup idag då, är astaggad men typ inte ens nervös? Hoppas iaf såklart på lagvinst! Uppdaterar kanske under dagen. NU HEJJAR VI PÅ VEDA OCH HOPPAS PÅ VINST!!!
/Carro




Söndag!

Hej!
Vaknade för en liten stund sen av mamma som bakar och kusinerna som leker, haha. 
Idag är det iaf första ponnycups matchen för den här terminen! Det är dressyr mot sundby på borta plan. Jag ska själv inte tävla utan ska följa med och heja samt fota lite! Försöker uppdatera under dagen!
 



Godnatt då

Ska börja gå och lägga mig nu, upp imorgon och sen vid 1 åka till Veda, samling och sen mot Sundby! pppponnycup. Om jag är nervös? Hahhaha- sitter och äter godis, tittar på youtube och bloggar- NEJ jag är inte nervös!! xd hahahhahah. Imorgon är jag säkert så nervös att jag inte kan äta något, men aja.. TAGGAAA



Snart ett helt år.

Snart har det gått ett helt år, 365 dagar.
Ett år sen våran fina medryttarhäst Mirella fick somna in.
Kan inte ens fatta att det gått ett helt år. Utan att se henne. Saknar henne fortfarande. Det är typ hemskt att inte ens komma ihåg hur hon var att rida. Jag läste igenom alla Mirella-inlägg på vad vi gjorde och hur hon var. Minns nästan ingenting...

Vila i frid fina häst ♡
/Carro




Förbereder lite för tävling!

Håller på att öva lite på frisyren, kollar att jag har allt osv. Har HANDTVÄTTAT mina vita ridhandskar!! Jag är jättejätteredo! Imorgon åker vi till Sundby för första ponnycupmatchen i dressyr. Programet är LC:2 och kan det helt och hållet nu, ska bara springa det lite till..

Jag bloggar nog lite imorgon också och sen efter tävlingen med resultat osv. :)
/Carro




15 December

Idag var jag först på kurs på Veda mellan 10-12:30, det var sista gången idag och jag tycker att kursen har varit as bra!

Direkt efter kursen och tills nu har jag varit barnvakt åt mina kusiner! De ska sova här ikväll så ska passa dom :) vi kom precis in efter att ha varit ute och åkt pulka, Hahah det var så kul!! Har inte åkt pulka på jätte länge! Nu dricker vi varm choklad och jag ska snart fixa middag, känner mig vuxen!

På tisdag är det ridning! Då ska jag även rida dubbelt då det var enda chansen att rida igen så få köra på det, kommer vara helt slut... Men det går nog bra!
/Lisa




Dressyrspecialen!

Hej!
Tänkte skriva lite om dressyrspecialen som var igår!
Jag hade Ludde, vilket var väldigt roligt eftersom jag inte har ridit honom på hur länge som helst! Hahah, snacka om att jag kände mig stor på honom! Hade sista hålet på stiglädret men ändå var det för kort, Hahha!

I början gick det väl inte så jätte bra, utan det var mer mot slutet som jag började få till det! Så lektionen gick helt okej! Har världens träningsvärk idag!
/Lisa




Lördag

Hahaha omg igår fick vi 250 besökare!!!

Idag har jag varit och kollat på en handbollsmatch, handlat och vi ska ikväll fira min syster som fyller 18 idag!

Imorgon äre ponnycup då! Skittaggaddd! Kan programet helt så det känns ju bra.. Åker vid halv 1 eller ngt tror jag det var. Ska kolla upp det senare iaf...

Bloggar lite mer senare ikväll /Carro




Ponnycup på söndag

Nu på söndag är det första dressyrtävlingen i den här säsongen i Ponnycupen. Vi åker den här gången till Sundby i Huddinge för 3:e året i rad. Alltså har vi hamnat i samma grupp som dem 3 år i rad nu. Laget består av:
Hanna Jansson
Hedda Aspheim
Sofia Killander
Carro Davidsson
 
Är skittaggad verkligen! Nu jävlar ska vi vinna och jag tänker fan rida som om det var sista gången någonsin, för i år måste vi slå dem! Sundby är skitduktiga så vi får kämpa in i det sista- typ. Haha
förra året då laget bestod av: Jennie, Sandra, Sofia, Elin



Vad ska man skriva?

Jag har skrivit om ridningen
Videoprogramet fungerar inte
 
Vad ska man skriivaaaa?
 



Fredag!

Hej! Har precis kommit hem. Ikväll ska jag nog bara chilla men även försöka göra massa BRA inlägg! Så håll lite koll på bloggen ikväll! Btw 200 BESÖKARE!!!!!
/Carro




Ridningen i tisdags

Hahah, vart ska jag börja? Jag hade Zimba, vi red för Evelina och vi red dressyr med övning med förvändgalopp skänkelvikning och galopp igen.

I början var han lugn och bra och det flöt på. När vi började med övningen där galoppen var med blev han taggad... Asstark och jättejobbig. Han gjorde bra galoppfattningar, och första 4 galoppsprången var han lugn, sen gasade han och så blev han sådär jobbig igen. När vi avslutade lektionen red vi på hela ridhuset och vi fick göra vad vi kände att vi behövde. Jag jobbade honom mycket på 15 & 10-metersvolter för att få en lugn trav och att han skulle lyssna. Tillslut gick det bra igen iaf.
/Carro




Ridningen i tisdags!

I tisdags var det först tänkt att vi skulle hoppa men vi hade Evelina så vi red dressyr ist! :) 
Jag hade Maestro! ndra gången jag red honom, första gången var på dressyrspecialen men det var ett tag sedan!
 
I början av lektionen övade vi på att få till våra sitsar så de var bra och vi red hästarna 1m innanför fyrkantspåret. Sen jobbade vi dom på volt och fyrkant innan vi började med övningen. Vi skulle rida skänkelvikning från A till E och från C till B skulle vi först vända upp och rida några steg rakt fram på medellinjen och sen fatta förvänd galopp och galoppera till B. I andra varvet gjorde vi likadant fast skänkelvikning mellan A och B och galopp mellan C och E. På slutet fick vi trava av och jobba lite självständigt. 
 
Lektionen gick helt okej! Ibland gick det bra och ibland mindre bra. Han sparkade ganska mycket mot skänkeln då jag kom åt honom, men då sa Evelina att jag ska trycka på med skänklarna men samtidigt lätta på handen så han har chansen att gå fram för skänkeln och inte stanna för att kicka med benet. Efter då att jag fick lite hjälp gick det bättre! Galoppen gick sådär, han var sjukt svår! Han var vldigt pigg och ville gärna springa ifrån, men ibland fick  jag till det! Även fast det kanske bara va de sista stegen. Så ja lektionen gick helt okej!



Torsdag

hej!
Jätte kul att statistiken går uppåt, då blir man lite mer taggad på att blogga!
Skolan idag var lugn, vi hade bara svenska idag då vi jobbade med våra filmer. Nu sitter jag i soffan, tar en paus från pluggandet för att blogga lite! Har precis gjort klart samhällshunskapen och ska sart börja med matten, prov imorgon... Juste Lucia idag! Vi hade inget luciatåg i skolan men de bjöd på pepparkakor och julmust :)
 
Ska fixa ett inlägg om ridningen i tisdags och imorgon är det dressyrspecial!



Whaaat

VARTIFRÅN får bloggen 200 bes/dag???

Hahaha, hej! Eller ja jag ska snart sova men ska bara blogga lite snabbt! Sry för dålig uppdatering. Har massa att skriva om men jag gör det såfort jag har tid!

Kan iaf säga kort vad jag har gjort alla dagarna:
Lördag: Ridit Bonzai och julshowsgenrep
Söndag: Julshow
Måndag: inget
Tisdag: Ridit Zimba
Onsdag: Inget

Ska skriva om allt det snart då... När jag hinner.. Nu ska jag gå och lägga mig.. Är ASTRÖTT. Haha, men vi hörs!
/Carro




Godmorgon

Hej! Har precis ätit, varit ute på morgonpromenad med Elvis och ska bara göra iordning mig och sen dra till skolan.

Ska under veckan försöka hinna skriva lite om helgen (julshow och ridning) och sen om ridningen igår. Igår iaf red jag Zimba och nu har jag 20-pack på magen känns det som...
/Carro




Måndag!

hej!
ja blogg.se appen är ju inte funkat vilket har gjort det svårt att uppdatera nu under i helgen. Har knappt varit inne på datorn då det har varit fullt upp med julshowen i stallet, lite plugg och sen sov jag hos Carro i lördags. Måndag idag och bara 2 veckor kvar tills julafton, såååååååå taggaaaaaaad!!! älskar ju julen. 
Imorgon är det ridning och på fredag sista dressyrspecialen :( känns som att jag knappt ridit specialen den här terminen bara för att jag var borta de två senaste gångerna men hoppas ändå på ett bra avslut och att jag kan rida igen nu i veckan eller nästa vecka!
 
Nu ska jag fortsätta plugga så att det blir klart!



Hoppspecialen i fredags

Hinner skriva lite snabbt nu om hoppspecialen i fredags!

Det var ju då näst sista lektionen för den här terminen och jag hade Twist. Hon hoppade hur bra som helst, kom nästan alltid in bra på alla hinder och jag är nöjd. Hon hoppar ju verkligen jättefint och har bra tempo så det går oftast väldigt lätt att hoppa henne. Hon är smidig och så att svänga, bromsa och öka. Hon var bara lite taggad idag när jag skulle hoppa banan, så fick bromsa henne mycket innan hinder 1 och sen låta henne gå på i sitt tempo. Men det gick bra och hon är världsbäst
/Carro




DÅLIIIG update

Men blogg.se appen har inte funkat och jag har gjort massa saker den här helgen.. Är i skolan nu så kan inte blogga ngt nu. Ikväll ska jag rida igen 18:30, så hinner nog inte blogga ngt mer idag. /Carro




Ridningen

Hej!
Tänkte skriva lite snabbt om ridningen nu få jag har lite tid över!
Jag hade då Dorina, det var jätte kul att pröva ngn ny hon är väldigt mysig, men det gick inte bra. Vet inte riktigt varför men det kändes verkligen inte bra. Visst det var första gången jag red henne men jag vet att jag kan mycket bättre! Hoppas jag får fortsätta med henne! Hon var grymt skön att sitta på, hah!
/Lisa

Har ingen bild på Dorina på mobilen så det får bli en söt liten kattunge ist!




Ridningen

Igår vare ju då tisdag, jobb och ridning. Det gick bra att jobba iprincip hela tiden, men på ponnylektionen var Ludde rädd och det blev lite problem med honom så då fick jag ta honom på min hästlektion istället. Skulle egentligen haft Zimba men Ludde gick också bra att ta!
 
Vi red dressyr för Magnus och vi gjorde en övning med halvvolter, skänkelvikningar och galoppfattningar. Ludde var väldigt lugn och han var inte rädd över någonting förutom en gång när någon tappade en hjälm på läktaren och han travade iväg några steg då han då skrittade precis där han tappade den då. Annars var han fin hela lektionen och inte rädd för något.
 
Om man tänker ridmässigt då, så gick det faktiskt asbra! Han var väldigt fin i formen, var lätt att plocka ner, flytta undan, bromsa, öka och ha kontroll på. Han gick jättebra hela lektionen och jag är supernöjd med han. Övade lite på att när vi skulle galoppera långsidan i övningen så ökade jag den lite mellan röda prickarna och skulle sen gå tillbaka till vanlig galopp innan jag bröt av till trav (övade lite LB, hahah)
 
Nej men det gick skitbra så jag hoppas att jag ändå får honom nästa gång också, även fast han är ponny och jag rider hästlektion...



Onsdag kväll

Hej!
Idag efter skolan åkte jag till något ställe där jag tog avtryck av min fot för att jag måste ha någon specialsula eller något.. Efter det åt jag, mamma och adam på donken påväg hem och efter det pluggade jag och sen fixade massor med julshowen så har inte hunnit blogga. Nu ska jag iaf göra ett inlägg om ridningen igår och sen sova..



Onsdag

Hej! Missade sovmorgon idag och var i skolan 1 timma för tidigt. Najs.
Igår var det jobb och ridning. Jobb gick bra och ridningen jag asbra! Red faktiskt Ludde, skriver varför och hur det gick efter skolan! /Carro




Tisdag

Hej, förlåt för dålig uppdatering men har verkligen inte haft tid... Bloggar om ridningen idag så fort jag kan.
/Lisa




Monday

Idag har jag varit i skolan till halv 4, sen åkte jag hem, chillade och sen kom familjen hem. åt middag och efter middagen var jag ute på långpromenad med Elvis och en kompis. I mörka skogen i snön och vi höll på att frysa ihjäl och tappade nästan bort oss men tur att vi hade hunden.. hahaha
 
Imorgon jobbar jag (igen).. 3 veckor i rad har jag jobbat nu.. :| Sen på kvällen är det ridning! Får se om det blir Zimba igen eller om jag byter som jag brukar göra xd haha, nu ska jag iaf fixa lite på mitt rum och sen lägga mig.



Helt nytt utseende!

Har nu gjort klart en vinter design! Vad tycker ni?(nej ni behöver inte kommentera men man skriver bara så).
 
Ny header, bakgrund, textfärger, menyn är ändrad med bilder och texter. nästan allt är nytt! Tyckte faktiskt det blev ganska bra ändå! Helt nya bilder också som jag tog igår med mobilen (xD) .. aja, nu äre vinter här med..



Måndag

Hej!
Måndag idag och såhär ser veckan ut:
Måndag: Ingenting
Tisdag: Ridning
Onsdag: Läkaren
Torsdag: Inget
Fredag: Hoppspecial & Julshowsmöte
Lördag: Träna inför Julshowen
Söndag: JULSHOOOOW!!!
 
Jaa lite att göra den här veckan dåra, måste planera och fixa inför julshowen, gå i skolan, rida och massa hemma. Men det rullar på och jag är astaggad på ridningen! Ska försöka uppdatera så mycket som möjligt under veckan iaf..



Direkt från Globen!

Just nu, Eva Ulf!
/ Lisa




Godmorgon!

Hej! Just nu sitter jag och mamma inne vid tekniska och är påväg in till Globen! Vi ska först äta frukost tsms med hennes faster & hennes man som egentligen bor i Tyskland men är här för att kolla på Horse Show och träffa deras vänner, de bor på hotellet vid Globen och där ska vi äta. Sen ska vi kolla dressyren och har även fått veta att vi kanske har en chans att se nästa show också, och kanske träffa lite ryttare! :)
/ Lisa