Torsdag

Idag var jag på Veda vid 15:00 då vi skulle rida in alla lektionshästar från betet. Vi var ett gäng som hjälptes åt att plocka hem alla hästarna som tog 3 omgångar. Jag red hem Tip Top, Caramelle och Toy varav 2 vita hästar= vita hår i hela rumpan haha, vi red ju såklart hem barbacka ;)
 
Det var jätteblött ute eftersom det regnat men det slutade faktiskt precis när vi skulle börja ta in dem vilket var jätteskönt!
 
Eftersom renoveringen av stallarna är försenat så står nu två stall på parkeringen, sånna som man har på meetings. Där står alla hästarna nu. När vi gick förbi det riktiga stallet varje gång med hästarna för att gå ner till nuvarande stallen var hästarna helt chockade över allt byggmaterial som stod på stallplanen, och ännu mer chockade när dem skulle gå in i stallet och i boxarna på parkeringen. Hästarna gnäggade och skrek ett bra tag men sen blev det lugnt :)
 
När vi fått in alla hästar slängde jag in kvällshö't till hästarna och sen åkte jag hem.
Här är lite bilder från dagen!
 
Såhär ser det ut inne i stallet de ska stå i nu:
 
Och såhär ser det ut i lektionsstallet just nu! De har nyss målat och satt upp stolpar samt lagt järngrejjer på marken som spiltplankorna förmodligen ska sitta i ;) 
 
Det är mycket som är kvar men jag tror det kommer bli suuuperfint när allt är färdigt! :)



Zalmiac

Idag var jag i stallet och skulle rida och ta hand om Zalmiac som står i samma stall som Salza. Jag kom dit, fixade hans mat och sen helt plötsligt stod Salza i gången. Haha Linnéa var där och vi båda var lika förvånade över att den andra personen var där. Linnea red lite på Salza, som vilar imorgon istället, och jag tog Zalmiac.
 
Linnea skulle först rida lite i ridhuset på Salza så sålänge joggade jag Zalmiac lite där. När hon var klar red vi ut och idag lärde jag mig ännu en ny väg att rida! En bit bort på en grusväg ganska rakt fram där man kan ligga på och galoppera eller trava, såklart skritta också haha, och sen kommer man till en stor "volt" i en vändplan och då tar man samma väg tillbaka.
 
Zalmiac var iaf jätteglad att få komma ut och jättepigg! Red i låga formen hela uteritten men det var ganska kravlöst. Han tog lite glädjeskutt i galoppen som han är känd för på våra uteritter, därav måste man rida först på Zalmiac så att han inte får för sig att busa till det eller något ;)
 
Vi var ute i ca 1 h och sen väl tillbaka fixade jag honom och all utrustning och sen åkte jag hem!
Gammal söt bild på Z haha ;)



Dagen

Idag var jag först på Hööks en snabbis och köpte nya sporrar och lite till, sen åkte jag till Salza.
Red ett lättare dressyrpass i ridhuset i ca 50 min. Hon var en aning tjafsig i munnen och lite sådär i formen så jobbade lösgörande arbete för att få henne mjuk.

Red vidare med låga formen i trav och galopp, lite skänkelvikningar och volter och tränade lite enkla byten också som satt bra!
 
I mitten av passet skulle det köras in en stor havrevagn i ridhuset fast mellan inner och ytterdörrarna där det är utrymme för hindermaterial osv, där står alltid en havrevagn. Hon tyckte det var jättekonstigt att den helt plötsligt hamnade där- den var ju inte där när hon kom in ;) Så några gånger när jag red förbi den kortsidan så drog hon där ifrån och var spänd och tittade mycket.
 
Imorgon ska hon vila men jag ska dit ändå då jag ska ta hand om och rida ut på Zalmiac. Tar säkert in Salza en stund och borstar och så också, men ska hur som helst dit imorgon igen :)



Jogging med bommar

Som vi trodde var det regn och blås ute vid 10 när vi var i stallet. Alltså red vi inne idag. Linnea red Zalmiac och jag joggade Salza med lite travbommar.
Fokus idag var bara att få henne låg och rund i formen och att hon skulle slappna av. Joggade först fram lite på volter, serpentinbågar och lite tempoväxlingar och sen tog jag lite galopp i båda varven där hon skulle vara låg i formen och ha ett lugnt tempo. Varierade ställningen utåt och inåt på volten och jobbade verkligen med låg låg låg form.
 
Red lite förvänd galopp också men även den i låg form och lugnt tempo. Behövde inte driva ett dugg framåt utan hon höll galoppen helt själv och stadigt och bröt av när jag bad henne. Superbra!
 
Red sen på volten över bommarna i båda varven ett tag där Linnea hjälpte mig mycket.
Efter passet skrittade jag av henne utomhus och sen fick hon gå ut i hagen!
 
Nu är jag hemma igen och har duschat + ätit "lunch" hemmagjord av mig, dvs gammal färdig pasta i kylen och sen lite skinka, wow fancy ;)
 
Om 3 timmar ska jag ta tåg in till stan och möta upp familjen där då vi ska äta ute ikväll så har en stund hemma att bara vara.



Morgondagen

Imorgon blir det upp med tuppen för mig- haha läs för mig. Måste gå upp runt 9 tiden vilket är sjukt tidigt för mig om man jämför hur länge jag sovit senaste dagarna. Vänder ju helt på dygnet nu när man är ledig!!
 
Imorgon ska jag som sagt gå upp 9 för att vara i stallet 10. Beroende på om det regnar eller inte vet vi inte vad vi ska göra men om vädret är på våran sida så ska jag, Linnea, Salza och Zalmiac rida ut igen. Kommer nog vara blött i gräset oavsett så vi kan nog inte rida på någon äng den här gången, får hålla oss till grusvägar antar jag, så får vi hoppas att vi överlever utan någon trafikolycka pågrund av folk som inte visar någon som helst respekt mot hästar och ryttare ;)



Nytt utseende på hemsidan!

När jag var i farten med photoshop så hjälpte jag till att snygga upp ridklubbens hemsida också! En ny design finns där nu med bilder som rör klubben, på tävlingsryttare och ridskolans hästar osv. Ni borde kika in där och titta!
WWW.VRK.NU



Renovering på G

Stallarna på Veda håller ju på att renoveras för fullt nu! Det är långt ifrån klart men tänkte lägga upp lite bilder hur det blivit osv.
 
Såhär såg det ut i ponnystallet från början:
 
När renoveringen skulle börja var vi flera där som hjälptes åt att mocka ur alla ca 50 boxar och spiltor, som tog 2 dagar. Vi hade en maskin som Magnus mockade med och det gick väldigt fort då tack vare det!
 
Sen när stallarna var urmockade, namnskyltar, foderstater, krokar och annat var nerborrat så började det rivas i stallet!
 
Nu är allt utrivet i två stall, i det tredje står hästarna som inte går på betet så det renoveras senare. I ponnystallet har de kommit längst och lagt golv och satt upp stolpar, i privatstallet är det rivet men jag tror inte de börjat mer än så där. Har inte varit där på några dagar nu men sist jag var där såg det ut såhär:
 
Ponnystallet, skitdålig bild men ni ser iaf att allt är borta ;)
 
 Privatstallet
 
Såhär ser plåtstallet ut nu, där hästarna står. Ena sidan är avspärrad då de har gjort hål i golvet och sånt så hästarna står på andra sidan av stallet.



LA:3

Om två veckor idag ska jag tävla LA:3 för första gången och samtidigt tävla på Salza för första gången. Själva programet tycker jag är ganska roligt men väldigt tekniskt och man måste verkligen tänka ordentligt i programet för att det ska bli rätt, händer ju saker typ hela tiden.
Tänkte visa hur programet ser ut här ifall någon skulle vara intresserad haha.. Samtidigt lägger jag till en egen kommentar om vad jag själv ska tänka på på just Salza.
 
1. Inridning i galopp, halt, fram i trav. Hamna rätt på medellinjen och försöka rida så rakt som möjligt.
2. Vänster varv, mellantrav snett igenom Våga släppa henne och orka sitta så att hon kan länga så bra som hon kan!
3. Skänkelvikning till X, sen rakt fram. Passa så att inte bakdelen hamnar före och försöka pricka medellinjen när jag rider rakt fram.
 
4. 10 meters volt till vänster, ut i höger varv. Hålla igång traven och inte låta henne bli låg i formen, lätt hänt.
5. Mellantrav snett igenom. Samma här, våga släppa och orka sitta ner.
6. Halt, rygga ca 4 steg, fram i trav. Vara noga med antal steg och sen direkt fram i trav.
 
7. Halv volt typ eller någon båge med förlängd form. Våga länga ut formen så att det blir en tydlig skillnad.
8. Skänkelvikning till X. Samma här, passa bakdelen och hamna rakt på medellinjen.
9. 10-meters volt till höger. Samma här, hålla igång traven och formen.
 
10. Skritt mellan C och M. Inget speciellt, bara göra en mjuk övergång
11. Ökad skritt till E. Öka :)
12. Ganska snabb vändning mot mellan B och P, mellanskritt. Vara med på vändningen och komma ut innan P så jag hinner rakrikta henne innan jag är vid P.
 
13. Galopp vid P. Passa bakdelen så den inte hamnar före.
14. Vänd halvt igenom i samlad galopp, kom ut mellan B och P. Driva genom svängen!
15. Båge i samlad förvänd galopp, bryta av vid V. Noga med ställningen och att hon inte genar i bågen.
 
16. Trav till A, vänster galopp. Mjuka övergångar
17. Mellangalopp längs långsidan till R, där samlad galopp igen. Öka men passa bakdelen så den inte hamnar innanför, driva i övergången till samlad galopp så hon inte bryter av till trav, väldigt lätt hänt!
18. Vänd halvt igenom i samlad galopp. Driva i svängen!
 
19. Båge i samlad förvänd galopp, bryt av vid S. Noga med ställningen och hålla igång galoppen.
20. Trav till C, höger galopp. Mjuk övergång
21. Mellangalopp snett igenom till V. Öka och noga med övergången till trav
 
22. Vänd upp på medellinjen i trav, hälsning. Bara försöka rida så rakt som möjligt och försöka göra en jämn halt ;)



Fredag

Idag har större delen av dagen gått åt att att hjälpa pappa att åka tre omgångar till tippen med ris och kvistar och massa skräp. Nu har jag X-antal rivmärken och sår över armar och ben men så blir det ;)
Imorgon blir det nog samma sak då vi inte hann allt idag.
 
På söndag ska jag och Linnea rida ut igen på Salza & Zalmiac MEN det ser ut att spöregna hela dagen så om det gör det får vi se vad vi gör istället.



Dagens uteritt

Idag red jag som sagt ut på Salza tillsammans med Linnéa som red Zalmiac. Precis när vi skulle rida ut kom det regndroppar så Linnea behövde byta sadel på Zalmiac då hans inte tål vatten, sålänge skrittade jag i ridhuset på Salza och när vi skulle iväg sen hade regnet slutat och solen kommit fram och det var perfekt väder att rida ute i! Sol så man inte frös men blev inte alls för svettigt!
 
Linnéa visade mig en ny väg som jag tyckte var toppen bra! Man rider på en lång grusväg en bit där man kan trava och galoppera och sen kommer man till ett stort platt gräsfält där man kan rida och där red vi lite idag.
 
Jag tränade samling i galoppen och sen lite förvänd galopp. Hon kändes superfin så jag passade på att rida igenom programet(LA3) när jag ändå var där. Egentligen satt exakt allt jättebra! Alla rörelser var toppen: Raka uppridningar, mjuka övergångar, bra ökningar, jämna skänkelvikningar, bra skritt och hela galoppprogramet satt!
 
Hon var allmänt jätteduktig och det var så kul att sitta på henne idag! Jag behövde knappt driva någonting utan hon gick framåt helt själv och svarade för ökningarna bara jag "släppte henne", dvs lättar bara lite på handen och så ökar hon själv.
Mest nöjd över idag är jag galoppen! Kunde samla riktigt mycket utan att hon var stark i handen, gjorde superbra förvänd galopp och ökade och minskade när jag bad henne. Sedan travade och skrittade vi hemåt igen.
 
Då i den lugna skritt på långa tyglar på en grusväg så tycker vi att vi hör en bil komma, väldigt fort. Vi skulle precis rida runt en sväng så vi kunde inte se om något kom, men vi red in till sidan. Sedan runt hörnet brakar en bil förbi i säkert 100 km/h. När han fick syn på oss bromsade han in jättelite. Vi vinkade åt honom att sakta ner men då gasar idioten fullt ut och sladdar bort från oss och drar iväg i återigen 1000 km/h på en smal grusväg ute på landet som annars är 20-30km/h väg. 
Hästarna de snälla änglarna brydde sig inte jättemycket om bilen, de båda stod stilla när bilen körde vidare i 10000km/h. Vi har bara tur att våra hästar är trafiksäkra men bara för att dem är det betyder inte att dem inte kan bli rädda en annan gång. Hade vi haft en rädd häst hade det kunnat slutat illa.
 
Som sagt, riktig idiot. Dagen då bilister, cyklister och andra på vägarna visar respekt för hästar och ryttare kommer aldrig att komma. :)



Snart stallet

Om ungefär en timma ska jag ta moppen ut till stallet. Plocka in 4 hästar, mocka och borsta klart Salza och Zalmiac och sen vid 17 kommer Linnéa och därefter rider vi ut! Regnet ser ju ut att vara borta nu så hoppas på lite sol också!



Designbyte igen

Haha det blev ytterligare ett designbyte. Tyckte de nya bilderna va så fina så de förtjänade plats i headern så blev lite bild och färgbyten! :)
 
För er som tittar via iphone så syns ju endast mobilversionen men om ni vill se webbversionen i mobilen så klickar ni på sökfältet, dvs där webbadressen står. Då kommer det upp massa fyrkanter med ofta besökta hemsidor osv. Skrolla upp lite och då kommer alternativet Begär webbversion. Klicka där så kan ni se den riktiga designen! :)



Salza

Idag red vi lektion för Linnéa och tränade på bland annat mycket grunder som övergångar osv, fattningar, formen, skänkelvikningar och förvänd galopp. 
I början i skritten red jag lite bakdelsvändningar och i ena varvet trasslade det mycket när hon tyckte det blev jobbigt men när vi kom över det så gick hon bra. Hon kändes mjuk och fin typ hela passet och gick framåt själv idag. 
Tränade som sagt fattningar och övergångar och vi kom på ett litet knep för att få henne rakare i övergångarna där hon annars skjuter in rumpan och det var att ställa lite utåt, så att det inte ens märks och sedan bryta av med bara överskänklarna, funkade super på henne och hon gjorde mjuka och raka övergångar.
 
Red även skänkelvikingen + volt plus förvända galoppen ur LA:3. Skänkelvikningen var bra och även volterna där hon någorlunda slutat trava och blivit låg men idag var både formen och tempot med hela volten runt. Förvända galoppen var också bra idag, fortfarande det här när man kommer ur bågen på rakt spår, då bryter hon av för att jag typ slutar rida så ska träna mera på den, måste verkligen rida hela vägen och inte sluta när jag känner för det typ ;)
 
Hon kändes alltså allmänt bra idag! Bra framåtbjudning och rörelserna gick bra så jag är nöjd! Red i kanske 40 min och efter passet skrittade jag bort till gräsvägen där Linnéa tog lite bilder när jag travade och galopperade fram och tillbaka och sen skrittade vi hem igen.
Här är alla bilder som Linnea tog!



Hemma

Nu är jag hemma från stallet, har duschat och ätit och håller på att redigera alla superfina bilder Linnéa tog på oss idag! Dessutom var det ett bra pass, kändes bra igen nu och lärt mig ännu mer på henne! Ska redigera alla bilderna och sen kommer ett inlägg om passet!
 
Här är en av dem ;) Vi var först i ridhuset och sen avslutade vi ute på gräsvägen med lite trav och galopp och sen avskrittning hem. 



Gårdagen

 Igår åkte jag till Hedda vid 12 och strax efter det åkte vi till Torsholma. Hjälpte henne med stallfix osv och sen red hon Bailey och jag fotade lite. När han var kvar red hon Fresia och även jag fick sitta upp på slutet och rida lite.
 
Efter stallet åkte vi hem till Hedda, på kvällen tog vi moppen till Veda och var lite i sommarhagen och kollade hur stallet ser ut nu. Alla vet nog inte men nu över sommaren renoveras alla stallen helt invändigt, kanske kan lägga upp bilder på hur det ser ut så småningom!
 
Sen hem igen och sov hos Hedda. Vi vaknade vid 10 idag och vid 12 åkte jag hem igen. Om typ 2 timmar ska jag ta moppen till Salza och göra iordning henne så hon är klar vid 18 då jag ska rida typ lektion för Linnéa! Nu SKA det gå bra! ;)



Mina ridhandskar...

400 kronor puts väck-
Mina relativt nya handskar från Roeckl är heeelt trasiga. Hål i alla fingertoppar på båda handskarna utom lillfingret. Har haft dem i kanske 4 månader eller så? Inte helt hundra men verkligen inte länge. Dessa handskar har alltid hållt jättebra men nu är hålen så stora att jag nästan får ut hela fingret ur dem?
 
Så trist, dem är ju inte billiga precis. Jag kan inte ha på mig dem heller för fingret åker ju ut ur handsken och sen lixom skär tyget runt fingret, eller ja tyget... Vad det nu är för material på dessa haha.
 
Aja supertrist och jag kan inte byta/få tillbaka pengar för dem som många sagt åt mig att fixa då jag inte har kvittot kvar. Aja. Köpte nya sånna fast svarta för inte så länge sen, men ändå, trist när dyra saker går sönder.



Outfit tips haha

Hahah läste gamla inlägg på bloggen och hittade detta så måste återpublicera det...
-
Här kommer jättebra tips för vad man kan ha på sig på tävling!
 
Börja med vita ridbyxor
Sen tar du på dig en rosarandig tröja
Sätt på dig en blå väst utanpå tröjan
Ha blå-vit-grå randiga strumpor
Till det bruna smutsiga skor. OBS! INGA CHAPS!
Bruna ridhandskar
Håret i en tofs
Blått schabrak
Lite småtrassliga knoppar
 
hahahha, skämt åsido...
Hur kunde jag se ut såhär? ↓ April 2010...



Veckans planer

Måndag: Inget speciellt.
Tisdag: Ska vara med Hedda typ hela dagen, vara med henne på Torsholma och sen sova hos henne!
Onsdag: Rida dressyr på Salza för Linnéa.
Torsdag: Rida ut med Salza, Zalmiac och Linnéa.
Fredag: Inget?
Lördag: Inget speciellt tror jag, ska anmäla till en till tävling iaf ;)
Söndag: Uteritt med Salza, Zalmiac och Linnéa.



Släppa tygeln

 Okej jag kan inte vara den enda som när jag har tråkigt kollar på folk som ramlar av på youtube haha... ;)
Kollade på en film nyss och tänkte då på hur många som håller kvar i tygeln när de ramlat av och hästen börjar slita sig bakåt och få lite halvt panik.
Det måste jag säga att vi lärt oss på ridskola väldigt bra. Så fort man ramlat av i farten så släpper man tygeln direkt. Om man bara skulle typ glida av eller landa på fötter och hästen stannar förstår jag att man håller i tygeln, det skulle jag också göra för då är det ju ingen idé att släppa hästen. Typ vid 0:47 så ramlar hon av men landar på fötter och häster står kvar. Men när man ramlat av skitfort, landat, hästen börjar slita sig bakåt och personen fortfarande håller i tygeln känns det sådär. Man tänker säkert att man inte vill att hästen ska smita iväg och i värsta fall kanske dra upp på en väg och bli påkörd eller något. Men ändå... Inomhus är det ju lugnt att släppa tygeln men ute vill man väl helst hålla kvar om man kan, tror jag.
 
Spola fram till bla. 2:45 där ryttaren håller i tygeln och släpas efter varav ponnyn får panik och sätter sig ner precis när filmen slutar.
I många fall tror jag man knappt hinner tänka på att släppa då allt går så fort men man måste väl hinna tänka och märka att man släpas efter hästen i tygeln flera meter?
 Det hela handlar väl om att hästen sliter sönder munnen när den drar en människa som hänger i bettet på hästen och det är ju dels därför vi lärt oss att släppa tygeln, plus att om hästen skulle börja sparka eller liknande kan vi inte hålla kvar i tygeln så att hästen råkar sparka oss istället. Vid 0:44 är det typ precis så jag menar. Hade hon hållt kvar i tygeln och hästen stannat hos henne kanske hon fått den sparken?
 
Aa vet inte riktigt vad jag ville ha sagt med det här inlägget haha men det var bara en tanke som slog mig. 



Söndag

Jobbade på Veda mellan 7-16 idag, 8 hästar hemma och det var superchill. På morgonen bara fodrade jag, åkte till sommarhagen och checkade hästarna där medans hästarna där hemma åt frukost. Sen tillbaka och släppa ut hästarna och 3 hästar ut i skritten och därefter hagen. Sedan var allihop ute hela förmiddagen och då mockade jag, fyllde på spån, la in lunchen, gjorde kvällspåsarna och sopade så allt sånt jobb var iprincip klart vid 9 tiden. Tog in hästarna över lunch och sen fick dem gå ut igen och var ute hela eftermiddagen så det var nada att göra i själva stallet då allt var klart redan. Blev massa tid för annat då och blev självklart klar i tid, annars är man ju lite väl seg ;)
 
Efter det åkte jag till Salza där jag red ett dressyrpass i typ 50 min med fokus på att hon skulle vara kvick och svara framåt för skänkeln som varit lite sisådär senaste passen. Bättre idag men fortfarande segt och drygt lixom. Gjorde lite förvänd galopp på stor volt. Jag skrev ju för inte så länge sen att förvända är så stadig och stabil att jag inte behöver lägga mer fokus på det inför tävlingar- Nu däremot måste jag verkligen ha fokus på den! Höger är ganska bra men vänster flyter hon ut riktigt mycket och tappar ofta galoppen, speciellt direkt när jag kommer ut på rakt spår och det är ju inte alls bra så måste verkligen träna mer på den delen.
 
Är verkligen inte jättenöjd- allt kändes så tungt idag. Tungt att rida typ... Imorgon vilar hon och tisdag ska hon ridas ut av Linnea. På onsdag kör vi på igen och då blir det dressyrpass med hjälp från Linnea, behövs verkligen just nu i vår svacka.



Nya stövlar

Nej jag ska inte införskaffa nya dressyrstövlar igen ;)
- Den här gången hoppstövlar!
Nu har mina Arezzo Horsehead stövlar från Hööks gjort sitt känner jag och mamma gick med på att sponsra med nya hoppstövlar efter lite saker jag gjort, så himla snääällt.
 
De jag är inne på är ifrån samma märke som mina dressyrstövlar, De Niro. Deras hoppstövel har många och jag tycker personligen att den är superfin till hoppning osv. De är mjuka och snygga och denna stövel tror jag faktiskt passar på mina ben och fötter efter deras måttabell som jag läst så dessa är jag inne på att köpa!
 
Kommer bli så skönt med SNYGGA hoppstövlar som sitter BRA! Det har jag ju aldrig varit med om tidigare haha ;)



Morgondagen

Imorgon jobbar jag i stallet mellan 7-16, själv eftersom det endast är typ 10 hästar hemma, resten är på bete. Det betyder att det är superlugnt i stallet och tid över för att fixa mycket annat som ska göras nu under sommaren.
Efter jobbet ska jag nog direkt åka vidare till Salza! Vet inte helt vad jag ska göra men blir nog lite basic jobb i ridhuset!



Lite tankar inför tävlingsdebuten

Om mindre än 1 månad ska jag göra min tävlingsdebut på Salza, regional LA:3 hemma på Vallentuna. Nu när det börjar närma sig har jag börjat bli tramsig och tänka så jädra mycket på det. Efter de senaste ridpassen har det enda jag tänkt på varit: "LA:3 är alldeles för svårt för oss", "Jag får väl 55% eller så". Jag har också ridit igenom programdelarna ur det några gånger och för minsta miss jag fått under träning har jag direkt skrivit upp i huvudet: Där kommer jag få en miss i programet.
 
Jag ÄR inte nervös egentligen. Jag är inte nervös för att tävla eller för att rida in på banan, det är jag väldigt ytterst sällan när jag tävlar dressyr. Men däremot börjar jag bara tänka massa "tänk om". Typ som "tänk om hon skyggar för domarbåsen och studsar på stället som hon gör ibland på uteritter." Huuuur töntigt som helst verkligen. Jaa tänk om- då driver jag väl framåt? ;)
 
Jag är väldigt medveten om att vi kommer få missar och förmodligen inte ha en chans i världen till höga poäng eller placering i den klassen- men det är inte det jag siktar på nu. Jag vet att många från ridskolan och mycket Vallentunafolk står brevid banan och tittar på och det måste jag erkänna gör att man vill prestera ännu bättre. Men den här gången har jag som sagt inga krav. Jag måste intala mig själv det också- att rida kravlöst.
 
Samtidigt som allt det här tänkandet så är jag så himla glad att få möjligheten att faktiskt få åka iväg tillsammans med hästen och tävla på riktigt. Jag har under alla mina hästår bara tävlat på ridskolans tävlingar för ridskoleryttarna på ridskolehästarna och i ponnycupen, men aldrig på en riktig tävling och den här hösten är det- om allt går som det ska- precis det jag ska göra, få börja tävla på riktigt.
 
Oavsett resultat, känsla eller hur ritten än går så är det bara så himla kul att få komma iväg! Salza är en superfin häst som jag lär mig jättemycket på för varje gång och kommer lära mig ännu mer. Linnea hjälper mig massor och allt känns bara allmänt tryggt runt om. Gud vad kul det kommer bli!



Hemma

Nu är jag hemma igen efter en veckas segling. Har varit helt okej väder förutom igår natt när det var sjukt mycket åska och blixtrar så idag åkte vi hem tidigt för att slippa alla vindar och oväder.
 
Bloggen går ju sjukt dåligt nu kan jag säga. Orkar verkligen inte skriva och grejja här hela tiden och det märks då jag tappat sjukt mycket läsarsiffror senaste månaden, tyvärr.
 
Men men..
Imorgon blir det kanske en tripp till Täby Centrum och på söndag jobbar jag i stallet på Veda hela dagen och efter det ska jag till Salza och rida.



Torra hovar

Nu när det varit rätt torrt ute i hagen och det har varit varmt så har Salzas hovar blivit torra och hon har börjat "tappa" hov.
 
Som lösning har vi en vanlig sprayflaska fylld med rapsolja och oljar in hovarna före och efter ridning. Sjukt snabbt märks det faktiskt skillnad! Där hon "tappat hov" har det såklart inte växt ut än men hovarna är mycket mjukare och inte lika torra nu, även när det inte är på någon olja.
 
Att ha oljan på flaska var faktiskt riktigt smart tycker jag. Det läcker ingenting vilket det annars ofta gör när det är på burk med skruvkork, klet överallt... En pensel med kork och sedan oljan på flaska är mycket smidigare!
 
Vanlig hovolja funkar såklart också perfekt men rapsolja är lite billigare och typ lika bra ;)



Ännu en tävling

Nu är jag anmäld till ännu en tävling med Salza. Fredag den 28:e tror jag om jag inte minns helt fel så ska jag rida en LB:3 på Lotteräng, som ligger bara typ 5-10 minuter från stallet vilket är jättesmidigt! Klassen är runt 3 tiden om klassen blir full, annars blir det nog runt 4-6 tiden.
Dagen efter rider Linnea en LA:3 där så det blir tävling för Salza två dagar i rad, dock bara en klass om dagen.

Superkul tycker jag att få börja tävla henne nu! Vi kommer lära oss supermycket och såklart är det så himla kul att tävla!

Ska göra ett inlägg med alla tävlingar framöver vi tänkt åka på! Är faktiskt en hel del den här hösten. Vi får såklart se hur mycket Salza orkar men om det går bra så blir det gott om tävlingar! LB/LA rider jag och LA/MSVC rider Linnea.



Nästa vecka

Under hela nästa vecka är jag ute med båten, därav kommer det inte vara någon vidare uppdatering. Kanske slänger in ngt inlägg om dagen eller så.

Kommer hem antingen lördag eller söndag och ev. ska jag då rida Salza på söndag, vi får se.

Hoppas på bra väder iaf, det brukar ju inte alltid vårt härliga Sverige bjuda på såhär på sommaren ;)



Salza

Igår och idag har jag ridit Salza igen så tänkte kort skriva om det:
Igår: Red ett dressyrpass i ridhuset med fokus återigen på programrörelserna. Red med nya tränset fast med ett annat bett för att känna ifall det kanske blev bättre med det andra. Hon kändes mjukare och rundare men igen så var hon jätteseg. Bröt av hela tiden och det var bara jättekonstigt, blev aldrig riktigt bättre tyvärr.
Idag: Red ut i typ 50 minuter med mycket skritt men trav och galoppjobb på ängen. Hon var jättepigg och jag kunde både öka och samla bra. Det var svalt ute så idag drunknade vi inte i svett heller haha. Inte så mycket flugor heller så det var perfekt väder och hon skötte sig bra dessutom!
Haha här är min snygga outfit.. Hade inga stövlar i stallet så så blev det skor..



Nya tränset

Inte så bra närbilder precis men någorlunda så ni kan se nya tränset! Riktigt fint på henne tycker jag! Nosgrimman är lackad och det är faktiskt typ bronsglitter i den! Syns inte på bild men det är jättefint i verkligheten. Det ser man bara om man tittar riktigt noga och nära ;)



Dagens ridpass

Idag var jag som sagt hos Salza, red ett dressyrpass i ridhuset i kanske 50 minuter och invigde samtidigt hennes nya träns! Sofia var med idag och fotade lite och hjälpte mig lite också!
 
Red mycket programrörelser idag ur LA:3 som vi ska tävla om lite mindre än en månad. Inridning i galopp, mellantrav, skänkelvikning, 10-metersvolter, Halt-rygga, skrittdelen och hela galoppdelen med ökningar och förvänd galopp. Det är ett lite klurigt program tycker jag och jag vet nästan precis var vi kommer få missar, just därför jag tränar lite extra på dem punkterna.
 
Till en början kändes hon faktiskt väldigt fin, och hon var fin egentligen hela passet men saken som jag gör att jag inte är helt nöjd är att jag inte hade samma sug i henne som man brukar ha. Idag fick jag vara på henne rätt mycket och ändå var det inte mycket energi. Hon var iofs rätt svettig och kanske lite trött men ändå..
 
Galoppuppridningen är mycket bättre nu, mycket rakare men hamnar fasen alltid på sidan om medellinjen?!? Och idag visste hon nästan att det skulle vara halt och stannade till flera meter innan jag ville så gjorde om den uppridningen många många gånger. Förvända galoppen är bra och stadig så den behöver jag egentligen inte lägga mer fokus på. Hon är superstadig och bågen man rider på är inte så svår utan det enda jag isåfall ska rida några gånger är vändningen upp mot bågen och sedan övergången till trav.
 
Hon var duktig idag även fast det var mycket som skulle varit bättre. Men jag hinner bara komma hem genom dörren innan jag direkt vill åka tillbaka och rida igen haha.
Här är lite bilder som Sofia tog! Tycker hon var riktigt fin i tränset faktiskt! Behövs göras lite nya hål för att det ska sitta helt perfekt men i helhet är det riktigt fint tycker jag! Mörkbrunt med lack och bling, kan ta en lite bättre bild imorgon och visa.



Hemma igen

Idag har jag ridit Salza, invigde ett nytt träns hon fått dessutom! Sofia tog lite bilder också så jag lägger upp och skriver om passet lite senare. Nu är det middag och sen kolla en serie på TV som vi tittar på i familjen nu!



Lite färg

Igår kväll bytte jag ut designen på bloggen som var så himla grå och dyster.. De bilderna togs i typ oktober-mars när det bara var lera(nepp, ingen snö) så jag tyckte att det behövdes lite mer färger. Grönt med lite rött blev det!
Bilden i headern tog 1000 år att fixa, haha man kan nästan se vad jag gjort med bilden.. Men helt enkelt för att det var en rätt fin bild men det var riktigt mycket och stora saker i bilden som inte skulle vara där haha ;)
 
Bilden på presentationen fick dock vara kvar. Hur grå och tråkig den är så älskar jag den!
 
Idag ska jag åka till Salza och rida, Sofia följer med. Ska lägga fokus på de programdelarna som är lite svårare ur programet vi ska rida för att få mer kontroll på dem punkterna ;) Till exempel 10 meters volterna från medellinjen till spåret tycker jag är jättesvåra. Dels krockar jag typ i väggen och sen är det supersvårt att komma tillbaka precis på medellinjen! Träna träna



Sofia & Sinderella

Tog faktiskt väldigt fina bilder på Sofia när hon red Sinderella i tisdags så måste lägga upp lite!



Vad jag gjort i veckan

Måndag: Var i stallet och kollade när Linnéa red Salza och fotade lite, bara chillade där i några timmar i brist på annat att göra haha!
 
Tisdag: Var med Sofia hela dagen och var med henne i stallet hon är i. Gjorde allt stalljobb, Sofia red några hästar och jag skrittade en häst, tog in hästarna, var en stund på Veda och i sommarhagen, hjälpte Magnus att flytta över Solnas hästar till nästa beteshage, åkte hem till Sofia, åt middag och jordgubbar, tittade på film och sov sen över där! Haha ganska händelserik dag ändå.
 
Onsdag: Hade morgonfodring i stallet, släppte ut hästar och sen åkte vi hem till Sofia igen och sov fram till 12. Lunch och sen åkte vi till stallet och tog in hästarna på eftermiddagen. Återigen jag skrittade en häst medans Sofia red en annan, stalljobb och sen åkte jag hem igen!
Haha Sofias hund Valle var ganska glad när han fick ett grisöra att tugga på medans hon red. Syns rätt tydligt hur nöjd han är hahahah ;)
 
En av hästarna Sofia red



Bilder från 4 jul- Dressyrpass

Haha bättre sent än aldrig. Här är några få bilder ifrån lördag förra veckan när jag red Salza, bla red igenom LA programet vi ska tävla. Därefter skrittade vi av utomhus i sällskap med Linde & lilla ponnyn och Linnea tog lite kort!
Hon var lite svettig som sagt, varmt...



Godnatt

Imorgon tar jag tag i bloggen åtminstonde för en dag. ;) Ska skriva ikapp allt jag gjort dessa blogglösa dagar och få ordning på massa bilder jag ska lägga upp här och några mailas till andra personer. Har verkligen verkligen inte orkat men nu ska jag faktiskt försöka hålla liv i det här... ;)



Måndag

Herregud uppdateringen alltså haha...
Har helt enkelt inte orkat, men ska ta tag i det här haha.

I lördags red jag Salza och då var det svinvarmt=trött häst. Hade inget jättesug i henne men hon var ändå fin. Red igenom LA:3 en gång som kändes helt okej. Har lite delar att träna på men det var annars rätt jämnt och stadigt.

Eventuellt ska jag dit och rida Zalmiac idag, vi får se. Oavsett vad så blir vi inne i ridhuset - ingen uteritt i det här vädret inte ;)
Kolla va fin hon äääär :)



Jaa

Som ni märkt har jag typ gett upp på bloggen haha, inget att skriva om nu på sommaren så uppdateringen får lida tyvärr.

I förrgår var jag hos Salza och red ut och galopperade mycket. BROMSAR, FLUGOR, MYGGOR, 30 GRADER VARMT, Aaah härlig uteritt :) :) :)

Idag ska jag dit igen hur som helst, denna gång dressyrpass och förmodligen lite hjälp av Linnea också. Det som också ska göras är allt stalljobb plus skura rent boxen som ska göras i alla boxar nu i stallet!
Gammal bild



Gårdagens hoppning

Igår hoppade vi som sagt lite med Salza! Lekte lite hoppryttare med hoppstövlar och utan handskar- dock för att jag inte hade några där- och det var svårt med svettiga händer haha ;) Jag red först och hon var heelt galet fin. Red på pelham'et och man behöver påriktigt inte göra någonting då. Hon blir sjukt fin verkligen. Det var tokvarmt dock och efter bara några minuter var hon helt genomsvettig men hade fortfarande ork.
 
Red fram lite i alla gångarter och sen började jag hoppa fram på ett lågt kryss åt båda hållen och efter det hoppade jag en liten "serie" på medellinjen med kryss, två galoppsprång, bom, två galoppsprång, oxer. Inga högre höjder utan mest bara lite skutt som var jättekul!
 
När jag hade ridit en stund bytte vi så Linnéa red henne. Hon var jätteduktig då med och tyckte nog det var kul att få hoppa lite!
 
Här är lite bilder också!