Dagens ridpass

Vill först bara säga sorry för min frånvaro. Vill bara kika in snabbt och skriva lite om ridpassen, tävlingen i söndags och lite sånt men frånvaron kommer nog bli kvar ett tag pga olika anledningar...
 

Var ridning på Veda nu på kvällen och vi red dressyr för Magnus. Vi var bara 8 idag vilket var jätteskönt! Jag hade iaf Jim, vi tränade på massa skänkelvikningar snett igenom, flytta bakdelen i hörnen och sen träna på att rygga. Jim har inte lärt sig rygga alls och han tyckte det var riktigt jobbigt men vi kom en pytteliten bit på vägen.

Traven var faktiskt bättre den här gången än förra gången och skänkelvikningarna blev faktiskt bättre än väntat i både skritt o trav. Galoppen gick också helt okej och han stannade inte så mycket och trasslade utan galopperade på framåt för det mesta.
 
Nästa gång ska vi hoppa vilket betyder att jag får byta häst då Jim inte hoppar något, så får se vem jag får rida.
//Carro
Gamla bilder från dressyrkursen i somras, känner att jag behöver lite nya bilder på honom haha.



Från 0 till 100

För nån vecka sen hade vi inga ponnyer vi var intresserade av här i närheten av oss. Nu har vi ÄNTLIGEN 3 som vi ska försöka åka och provrida här i Stockholmsområdet, sen så har vi fler som vi gillar på andra håll i landet men det får man ju tänka på senare om man skulle ha vägarna förbi. 
Men nu blir det nog en del provridningar framöver, riktigt kul tycker jag och förhoppningvis hittar vi snart det vi söker!
Tipsa gärna mig om ni vet någon fin ponny till salu, mellan 5 och 10 år, ska kunna gå både hoppning och dressyr, minst 146 hög och ganska grov.
//Hedda



Träna

Idag hade jag en helt stallfri dag då jag inte skulle rida någon + har matteprov imorgon och behövde plugga en del. Nu för ungefär en timme sen gick jag ut och sprang ca 2.5 km. Inte så långt men jag är sjukt dålig på och springa och min kondition är på 0 så jag börjar ganska lugnt nu de första veckorna. 
Jag har märkt allt mer nu när jag rider storhäst att jag inte riktigt orkar med att rida de största och tyngsta. Allt är så lätt och enkelt på ponny men storhäst är som en helt ny sport verkligen. Jag vill verkligen bli starkare i alla delar av kroppen - benen, magen, armarna osv osv. Man använder allt när man rider och jag kan inte bara öva upp det genom att rida mer utan jag behöver träna själv på kanten också. Därför springer jag ganska mycket just nu. Ska snart ta tag i lite styrketräning men det är ju så sjukt tråkigt att göra hemma så vi får väll se om det blir något alls, jag får ändå en del styrketräning genom skolan där vi har en ganska hård gympalärare hhaha. 
 
Imorgon är det ridning på veda igen. Har absolut ingen aning om vem jag får, har haft olika varje gång i den gruppen så varje ridpass är en överraskning! Aja jag klagar inte, ju fler olika hästar desto bättre!
//Hedda
Allt man tränar hemma och med sig själv ger resultat på hästryggen sen, och det är det jag strävar efter när jag tränar, annars tycker jag det är ganska onödigt och jobbigt att ge sig ut och träna haha ;) Men känslan efteråt är sjukt härlig, men innan och under tiden är pest och pina, hoppas det ger snabbt resultat i alla fall!



Dagens Pelle

Efter Överby idag red jag Pelle på utebanan en stund. Red på kandaret och det var första gången jag använde det på honom.
Han började superbra och var i en bra form. Han gjorde allt super och allting satt. Sen började han tjura ihop och ville inte gå fram i traven. Han sköt ut och in rumpan åt alla håll och stod stundvis helt still, han skulle också krulla ihop sig och blev gaaalet låg, inte alls likt honom direkt och för att få upp huvudet igen behöve jag sakta av till skritt osv osv...
Efter ett tag gav jag upp då jag inte ville bråka och då travade jag ner honom igen, då kändes det rätt så bra så vi slutade inte helt på botten i alla fall.
Men Pelle är en sån häst som har bra och dåliga perioder, det har man som ryttare också. Denna vecka har gått bra men nu har vi kommit i en liten svacka, förhoppningsvis är den verkligen inte långvarig utan att det går bättre nästa gång.
//Hedda



GALET!

Helt galet verkligen, Queen's tredje tävling i livet och blir placerad som nr 7 av 38 starter. 66.8% och ett fint men ett spänt program stundvis. Hon kollade på en del men stannade inte och vände som förut utan nu var hon "bara" spänd på vissa platser.
Men hon fick fina kommentarer av domaren och med lite mer rutin kommer hon bli sååå bra!
//Hedda



#VRKSELFIE

Ni har väll inte missat att vi i usek anordnar en selfietävling just nu?
Reglerna är riktigt enkla. Det enda ni behöver göra är att ta en selfie med en häst och sen lägga upp den på instagram och hashtagga #vrkselfie
Se bara till att ni inte är privata eller att kontot @vrkusek följer er. Följer vi inte redan er är det bara att fråga så börjar vi göra det.
 
Tävlingen avslutas på torsdag om 2 veckor och vinnaren utses av Usekstyrelsen och kommer att få fina priser!
LYCKA TILL!
//Hedda



Mot Överby!

Nu sitter vi i bilen mot Överby och tävling för Queen. Det är hennes 3dje tävling i livet och återigen kommer Evelina rida henne. 
Förhoppningsvis går det bättre än sist då tävlingen är inne och då finns det inte lika mycket att kolla på och då kanske hon kan koncentrera sig enbart på Evelina. Och när hon väl går framåt och lyssnar är hon ju så fin så förhoppningsvis blir poängen högre än sist.
När vi kommer hem i eftermiddag rider jag Pelle på utebanan!
//Hedda



Helgjobb

Idag jobbade jag, hedda o adam i stallet mellan 7-16. Mockning fodring o sopa gick sjukt fort vilket var skönt men sen blev de lite extra saker vi behövde göra som tog tid. Åkte därifrån typ kvart ö 4 så de tog inte ut så jättemycket på tiden iaf.

Är nu hemma o ska packa ner o lägga fram lite tävlingsgrejjer. Imorgon är det ju hopptävling på Veda, ridskolecup då. Känns kanske inte så förberedd men får väl hoppas de går bra haha. Banbygge o lottning 8:30 så ska lägga mig tidigt.

Vi hörs mer imorgon!
//Carro
Hedda o Adam latade sig hela dagen o jag gjorde allt jobb* ;)



Fredags

I fredags red jag först ut i skogen en stund på Pelle.
Han var ganska taggad och pigg på framåt. Han är ju gammal fälttävlanshäst så han är ju inte direkt rädd för naturen, 2 rådjur flög upp mitt framför nästan på honom och han spetsade knappt öronen, haha, ganska cool ;)
Vi red i alla gångarter och i varje galoppfattning skulle han göra nåt slags bocksprång, inte högt alls utan bara ett litet glädjeskutt, han var verkligen superglad att få komma ut i skogen och släppa loss lite. Hade ingen graman så han fick vila helt och hållet från dressyr. Självklart försökte jag jobba honom ändå och det gick förvånandsvärt bra faktiskt ;)
Jag rider honom imorgon igen men då blir det nämligen dressyr!
 
Efter Pelle red jag Zimba på veda. Jaa vad ska man säga egentligen hahaha
Han var superbra i traven, gick fram till handen och i ett lugnt bra tempo. Inte alls hetsig på framåt. Efter ca 40 minuter började han slå med huvudet och då började allt spåra lite. Han blev piggare och piggare och sen skulle vi galoppera. Det gick väll sådär haha
Har väll inte sådär jättemycket mer att säga, är sjukt nöjd med travarbetet men galoppen stryker vi ett streck över...
//Hedda
 
 



Jim

Red Jim på dressyrspecialen i fredags och det gick inte så jättebra. Han började bra men sen blev han trött seg och jobbig när han börja slänga med huvudet och då funkar ingenting.

Men medans han travade på så var han duktig! Vi gjorde lite bakdelsvändningar på en stor fyrkant i varje hörn. Han kan det knappt och tycker de e skitsvårt men någon enstaka gick faktiskt helt okej!

Kommer inte ihåg så mycket men han var hyffsat jobbig sista 30 minuterna..

Hoppas de vänder snabbt ;)
//Carro



Hoppryttare för en kväll

Efter att jag jobbat idag så åkte vi till Åkerberga och provred en hopponny. Han var supermysig och jag fick agera lite hoppryttare och rida i hoppsadel och även hoppa några språng. Min hoppsits var som tur var på bra humör idag och det såg inte helt förjävligt ut haha. Längtar tills vi får hem en hopponny, då ska jag öva MASSOR på min hoppsits, ni förstår inte hur dålig den är hahah, inlägg om just min hoppsits kommer snart, ni kommer nog undra vad det är jag håller på med haha, ser absolut inte bra ut kan man ju säga ;)
Nej men ponnyn vi provred var riktigt mysig faktiskt, ska inte berätta fööör mycket om den då det inte är min häst + att den är till salu osv osv ;)
//Hedda



NU JÄDRAR

 Nu tar jag tag i bloggen på riktigt, ett x antal inlägg ska skrivas nu under kvällen och ni kan förvänta er en del redan nu ikväll, vill ni läsa om något speciellt ska ni kommentera nu under kvällen medan jag har motivation att skriva, let's gooooo!
//Hedda



Gårdagen

Igår red jag Pelle i ridhuset i kanske 30-45 minuter. Han var väldigt tjorvig och skulle hålla på att skygga för saker, det släppte efter ett tag men det var ju egentligen bara för att slippa jobba. Han höll även igår på med galoppinslagen i nedsittande trav men det försvann mot slutet helt i ena varvet. 
Jag gjorde lite öppnor, slutor och skänkelvikningar, högervarv gick superbra men vänster var riktigt svårt så det måste vi jobba mer på. 
Pelle är vääldigt jobbig att sitta på om man inte är van vid storhästar som rör sig som han gör. Lättridning funkar super men oj vad jag måste kämpa att sitta ner hahaha, magmusklerna tar all stryk kan man ju säga ;) 
Mot slutet tog jag bort gramanen helt och joggade ner honom i en låg form. I vänster var han hyfsad mjuk men höger måste tas igenom bättre. 
Idag blir det uteritt en stund, får se när jag är i stallet, måste hinna tillbaka hem i tid så jag hinner till veda också. Antingen blir det bara en skrittur eller så rider vi lite längre och tar lite trav och galopp på vägarna. 
Tror nog det blir skönt för honom då han har gått dressyr 2 dagar i rad + att det nog blir dressyr lördag, söndag också!
//Hedda 
Haha liten han e va? ;) 



Pelle igår

Igår red jag dressyr på Pelle i ridhuset, det var ganska många där inne och Pelle som är ganska svårsvängd hade lite svårt att alltid hålla undan för de andra hästarna haha.
Men igår var han mycket bättre än i fredags. Han var mycket mjukare och blev inte alls så hög i nacken.
Igår jobbade vi mycket på kontroll. Han hade lätt att dra iväg från mig och fatta galopp utan att jag bad om det, han var vääääldigt på faktiskt. Därför blev det mycket övergångar och när de satt så kunde vi jobba vidare med traven och därefter galoppen. 
I traven gjorde jag mycket volter, skänkelvikningar och en del öppnor. I galoppen gjorde jag lite förvänd galopp som satt super!
Mot slutet kunde jag nästan helt rida utan gramanen och det kändes ganska bra faktiskt, han blev dock ganska tung i handen då men det går man väll också jobba vidare med ;) 

Det ska bli kul att fortsätta jobbet som jag påbörjade igår både idag och imorgon. Han blir böttre och bättre för varje dag!
//Hedda 



Ridningen

Igår red vi dressyr för Magnus och jag hade Jim!
Vi red massa volter och skänkelvikningar och lite basic saker. Det var sjukt trångt då vi var många på liten yta och det var jättesvårt att kunna rida på framåt som man verkligen behöver på Jim så det var kanske inte bästa passet ever på honom men han var ändå duktig.

galoppen gick faktiskt riktigt bra! Han fattade rätt och galopperade på utan att stanna upp, byta till kors eller så utan galopperade på bra, riktigt bra var han faktiskt i galoppen.

Övergångarna är så svåra så jag vet inte vad men tränar verkligen på dem!
Får se om jag får honom på fredag och isåfall är det bara att öva vidare ;)
//Carro
Två väldigt fancy bilder från igår haha



Tisdag!

Igår fixade jag skåpet i stallet genom att ta ut exakt allt och städa ur allt damm och smuts på golvet, tog hem allt som behövde tvättas och det var en hel del kan man ju säga...
Nu är det rent och det känns sjuuukt tomt. Nästan alla lindor är hemma och tvättas så det tar nog ett tag innan allt är tillbaka på plats igen! 
Idag är det ridning på veda igen, kul att börja rida mer där igen så jag får lite extra ridning per vecka. Innan veda åker jag upp till Thorsholma och tar hand om Queen då mamma är bortrest. Hon vilar men allt ska fixas i alla fall.
Igår kom jag och Pelles ägare överens om att jag rider honom 4 gånger denna vecka, onsdag, torsdag, fredag och söndag!
//Hedda



V.39

Måndag: Inget speciellt
Tisdag: Ridlektion på Veda på kvällen
Onsdag: Inget
Torsdag: Usekmöte på Veda
Fredag: Dressyrspecial på Veda
Lördag: helgjobbar på Veda
Söndag: Hopptävling på Veda, RSC omg. 1
//Carro



Veckan!

Måndag: Städa ur mitt skåp i stallet, ta hem det som behöver tvättas och helt enkelt bara städa ut allt och göra rent allt.
Tisdag: Rider lektion på veda.
Onsdag: Rider Pelle, blir nog antingen dressyr eller uteritt!
Torsdag: Rider Pelle, antingen dressyr eller uteritt. Efteråt är det usekmöte.
Fredag: Rider dressyrspecial på veda.
Lördag: Troooor att jag jobbar i stallet hahah, annars inget speciellt.
Söndag: Antingen följer jag med mamma och Queen på tävling på Överby eller så tävlar jag själv i ridskolecupen på veda, bestäms nån gång i veckan hur det blir...
//Hedda



Godnatt!

Kom hem från ULK kursen runt halv 7, la mig i sängen och somnade direkt. Vid middagen fick jag höra att vi fått ännu ett erbjudande gällande häst, helt galet hur många chanser jag fått under dessa veckor. Får hoppas på att det blir av denna gång, vad det är exakt får ni inte veta riktigt än! 

Imorgon är det skola igen och det blir en vecka full av hästar och ridning! Jag ska försöka blogga mer denna vecka också... Bloggen känns lite halvdöd just nu så det är dags att sätta lite fart igen! 
Nej nu ska jag sova, upp tidigt för skola imorgonbitti!
//Hedda
Här är hela ULK gänget, vi är hela 19 stycken ifrån 9 klubbar runt om i Stockholm, härligt gäng som alla är supertrevliga, man känns som en skolklass fast skillnaden är att ALLA älskar hästar ;) 



Världens bästa babes!

//Hedda



Natti

Red Jim på Veda idag och det gick faktiskt rätt bra tycker jag! Skriver mer om det imorgon, håller på att packa inför helgen nu. Vi åker runt 8 så det blir upp tidigt!

Vi hörs imorgon!
//Carro



Bilder Pelle




Pelle

Red dressyr på utebanan med Pelle idag. Jag red med gramanen vilket gjorde allt mycket bättre. Han blev inte bara mjukare utan jag hade också lite mer kontroll, annars ångar han bara iväg ifrån mig. 
Jag gjorde lite basicövningar, lite öppnor och några skänkelvikningar, annars var det mest övergångar och volt och fyrkantspår, gjorde ett par byten bara för att testa, han tyckte det var galet kul och när man började ställa över till nya galoppen ökade han massor och sen bytte han inte förrens man la om skäneln. 
Men även fast jag hade gamanen är det svårt, han är stor och tung och fortfarande väldigt stel. Man kan inte slita ner honom enbart med gramantygeln utan den finns bara där för att ge mig en liten knuff på vägen. Och självklart underlättade det massor med gramanen men oj vad svårt det var ändå hahaha.
När jag travade ner honom kändes det superbra, då kunde han sänka nacken och gå i en låg form och det är super, så något bra jobb måste jag gjort då han faktiskt släppte mot slutet!
Pappa fotade massa bilder så ni får se dem senare när jag laddat över allt till datorn osv ;)
//Hedda



Idag

Idag är jag ledig från skolan då vi har checkpoint och alla lektioner slutar 12 och man är bara kvar på checkpoint om man måste ta igen nånting vilket jag inte behöver. Då vi bara har en kort lektion innan 12 så fick vi ledigt, måste dock jobba hemma men det går nog rätt fort.
Nån gång under förmiddagen tänker jag och pappa åka upp till hästarna och ta hand om dem. Mocka + fixa all mat och Pelle ska även ridas ett dressyrpass på utebanan. Pappa får bli den som filmar/fotar lite så ska ni få se lite ikväll ;)
När jag kommer hem jobbar jag klart matten och sen får vi se vad jag gör ikväll, funderar att ta och springa en liten stund och sen kanske vi åker upp till Queen även ikväll för att promenera henne en stund!
//Hedda



Hemma

Kommit hem från usekmöte nu, vi fick inte så mkt gjort då vi inte hade internet plus att min dator pajjade.. Så har ingen data nu att blogga med, kuuul.

Imorgon är jag ledig MEN måste till skolan ändå och lämna in datorn.
På kvällen ska jag rida på Veda och om det inte blir ändrat i pärmen ska jag ha Jimpan!
//Carro



Twist

Red Twist idag på veda efter usekmötet. Vi red ute i sommarhagarna vilket var supermysigt men det blev snabbt mörkt och ganska kallt.
Twist var vääädigt stel och pigg, hon visade sin fina sida med underhalsen och pinna på iväg bort ifrån mig. Som sagt är jag inte sådär jättevan med pigga hästar hahaha. Nej men hon är en helt annan häst från vad hon var i december då jag red henne sist. 
Då vi red ute i hagarna jobbade vi mycket självständigt och jag jobbade framför allt på att få igenom ställningen och lugna ner tempot. I slutet släppte det faktiskt lite och då kändes det bättre men ändå inte helt 100 bra.
Jag gillar Twist supermycket, hon är en härlig och speciell häst. När man rider henne handlar det massor om dagsform, idag var det varken min eller hennes dag och då gick det inte riktigt som vi ville, jag fick några fina stunder så det var kul i alla fall!
//Hedda
Carro på Brownie, jag på Twist och Lisa på Tip Top på sista ridlektionen december 2013, detta var alltså senaste gången jag red henne innan idag ;)



Tisdagens ridpass

Tisdagens ridpass blev på Zimba, för er som inte vet är han en stor svart frieserkorsning som har power så det sprutar om det. Då jag ridit mycket hästar som har lite mindre power så blir det automatiskt så att jag trycker på med sitsen. Då han redan har så pass mycket power behövs det liksom inte, nu måste jag lära mig att bara sitta rätt upp och ner utan att trycka på honom. Han blir bara piggare och piggare ju mer jag trycker på och då får man bara sitta och göra förhållningar hela tiden.
Men överlag gick det ganska bra, han tog ett bra stöd på bettet och hade fram nosen istället för att han krullar ihop sig och biter sig i bringan.
När man bryter av från galopp går det rätt galet fort så där blev det lite jobbigt hahaha men jag är ändå ganska nöjd. Vi gjorde lite basic saker som volter och i volterna jobba på ställningen, på långsidorna i skritt och trav gjorde vi några öppnor vilket Zimba tyckte var lite jobbigt så där spetsade han öronen och travade alltid lite extra fort tills vi kom till volterna igen ;)
Men det var väldigt roligt så jag hoppas jag får fortsätta med honom ett tag till!
//Hedda



Tillbaka!

Nu ska jag ta och komma tillbaka här på bloggen!
Idag har jag "provridit" Pelle i stallet, ska hjälpa till och rida honom nu i ett par veckor, det kommer bli ca 2-4 dagar i veckan som jag har honom så då blir det ganska mycket om just honom. 
Jag ska skriva ett eget inlägg om honom och sen försöka få någon att ta ett par bilder på oss så får ni se lite hur han är, kan nu säga att han är en valack på ca 165-167cm??, född 2004 och gått dressyr upp till LA men inte tävlad många gånger alls.
Just nu har han varit på bete hela sommaren och är rätt stel så det blir nog ett rätt hårt jobb med honom, nu i början blir det graman vid alla ridpass tills han börjar släppa. Ska bli kul att ha ett slags projekt, ska sätta upp mål för honom och mig som vi ska under ett par veckor försöka nå. Blir nog inget med tävling utan mer befästa rörelser osv. Dock får vi ett tag bara jobba med lösgjordheten... 
Men jag tror Pelle kan bli ett roligt projekt, en pigg och lydig häst som tror är supertrevlig när allt släpper.
 
 
Tänkte imorgon publicera ett inlägg om gårdagens ridpass på veda. Här nedanför är planeringen för resten av veckan!
Torsdag: Rider istället för Adam i ponnygruppen på veda, har också Usekmöte innan det
Fredag: Rider Pelle, rider dressyr på utebanan, ska be mamma filma en stund
Lördag: ULK del 1 och dag 1
Söndag: ULK dag 2, på kvällen åker vi ev till Enköping och provrider en ponny. Ska också rida Pelle men det hinner jag nog inte, beror på när vi kommer hem osv, hinner jag inte rider mamma eller så får han vila.
//Hedda
Vill så gärna tävla nu, är galet avis på alla som får åka runt med sina ponnyer och tävla varje helg nu när säsongen dragit igång. Hoppas på att det snart är dags igen!



Ridningen igår

Igår red vi dressyr för Evelina och hade hästbyte, och då fick jag rida största hästen i stallet haha.. Nova.
Till en början gick det faktiskt helt okej men fyf'n vad dåligt det gick sen haha. Hon var helt extremt stark, tuffade bara på och var skitstark i handen. Hon är så sjukt svår att rida, jättestel och stark och det var verkligen inte lätt. Galoppen är typ en mardröm, jättekonstig takt och det är helt omöjligt att rida alltså.
Fy vad dåligt det gick, var verkligen så trött och ont i armar och ben så tillslut orkade jag inte ens försöka längre.
 
Inte så säker på att jag vill fortsätta med henne hahah men får jag henne igen är det väl bara att köra på!
//Carro
 
 



Årets Ridskolecupsäsong

Som ponnycupen så börjar även Ridskolecupen nu. 2 omgångar dressyr och 2 omgångar hoppning det här året och sen 2 av varje igen nästa år på våren innan final i juni.
 
Dressyren kommer jag dessvärre missa minst halva säsongen av. Missar först när jag är utomlands en cupomgång, och sen missar jag en när jag är på Ungdomsledarkurs så jag kan ju egentligen strunta i att satsa till final i år, vilket dock är skittråkigt. Har kommit till final varje år jag varit med och det har gått bra med placering alla gånger utom första, när jag va typ 11-12 år. 
Det är 4 omgångar ju, missar jag en är det inte hela världen men när man missar två så är man iprincip ute ur leken kan man säga. 
Istället för att försöka satsa i år kan jag ju nu passa på att tävla dem hästarna som jag vill men inte gjort, typ köra lite wildcards bara för att det är kul lixom haha. Typ ta Jim på dressyrbanan? Nej men jag måste typ rida på 90% båda gångerna jag är med för att komma till final och det går ju självklart inte, men men...
 
Hoppningen dock tror jag inte att jag kommer missa något i. Dock lite surt då jag egentigen knappt satsar i hoppningen nu. Missar självklart bara dressyrcuperna.
Är fortfarande kvar i LC efter 2 försök haha, rätt tråkigt faktiskt att rida den klassen och aldrig klassa upp sig heller så om jag vill komma upp i högre klasserna så måste jag typ satsa lite där nu. Har dock ingen aning om vem jag ska rida då jag knappt hoppar längre plus inte hoppat så många storhästar som går att tävla.
 
Kommer alltså inte vara någon höjdar säsong för mig, lite trist men vad ska man göra lixom? ;)

//Carro



Tisdag!

Kom hem från skolan för typ en timma sen något, ska strax byta om och sen åka till Veda. Stallvärdinna och sen rida på kvällen. Kamske skriver något ikväll, annars blir det imorgon haha.
//Carro



Måndag

Slutade skolan vid 3 och var hemma vid 4. Då ungefär kom mamma hem med Elton så då var ju ute i skogen med honom en stund. Nu ikväll har jag ätit middag, duschat, städat rummet (OMG ja ni läste rätt) och är helt klar för att bara släcka lampan och sova nu men jag ska göra lite skolarbete och sen 22:00 börjar PH så måste hålla mig vaken tyvärr haha... 
 
Imorgon är det iaf skola igen, slutar vid 2 så då ska jag hem, vara hemma en liten stund och sen åka till Veda och vara stallvärdinna ist för Adam. Sen på kvällen är det ridning och jag hoppas på Jim!
 
Som ni såg är ju hedda påväg tillbaka. Hahah andra dagen hon var borta så small statistiken rätt ner i marken. Hehe känner att läsarna verkligen gillar mig väldigt mycket..... Hedda kommer tillbaka snart iaf.
 
Vi hörs imorgon
//Carro



Soon babes, very soon

SNART är jag tillbaka här på bloggen, har fått ännu ett erbjudande och nu börjar det bli dags att komma tillbaka hit igen, ni kan räkna med att ha tillbaka mig redan nån gång denna vecka!
//Hedda



v. 38

MÅNDAG: Ingenting förutom skola
 
TISDAG: Skola och sen ridning på Veda på kvällen
 
ONSDAG: Ingenting speciellt förutom skola. Min hund fyller 1 år hehe
 
TORSDAG: Skola och ev. Usekmöte
 -
FREDAG: Rida igen på Veda i dressyrgruppen.
-
LÖRDAG: ULK! Jag och Hedda ska på Ungdomsledarkurs del 1 med övernattning.
-
SÖNDAG: ULK igen!
//Carro
Jimpan från i fredags!



Hemma igen

Har precis kommit hem från Veda där jag, Vilma, Wilja och Linn höll i skötarkursen. Var massa barn där och hela kurserna och mötet gick jättebra. Åkte därifrån runt kvart över 5, släckte och stängde i stallet och sen åkte jag hem.
 
Har precis anmält mig till ridskolecupen också. Är ett nytt system nu hur man ska anmäla sig och det är via mail. Typ precis som i tävlingsdatabasen men nu skickar man ett mail med lite punkter i till en viss anmälningsmail eller vad man kan kalla det. Enligt mig mycket bättre och smartare och alla har lika stor chans att få en plats då!
 
Nu ikväll ska jag nog städa lite på rummet(som jag gör ca varje dag men behöver städa om på nytt dagen efter), sen kolla på Valresultatet på TV och sist tror jag skriva lite manus eller något!
 
//Carro

Lite bilder från dagen!



Skolarbete

Gjorde den här grejjen till ett skolarbete förra veckan. Typen av foto kallas "Dear Photograph" och går ut på att hålla upp en gammal bild som togs för ett tag sedan och fotografera den på samma plats som då. Alltså ska man få bilden och bakgrunden att smälta ihop. Lyckades ändå helt okej haha. Helena hjälpte mig som var supersnällt, att hålla upp bilden medans jag snabbt tog bild med mobilkameran så det blev inget superavancerat men ändå något!

Lite häftigt va? ;)
//Carro



Dagen

Idag jobbade jag och Hedda på Veda från 7-16 så har varit borta iprincip hela dagen. Gick helt okej men hände typ saker hela tiden hahaha...
Vi blev klara mitt i prick men det kändes som att vi låg efter sjukt mycket... Aa vad som hände då.. Hahah verkligen ingen aning om hur det gick till men när vi mockade och krattade skritten så mockade jag medans hedda körde skottkärran bakom och när vi kom till dörren och skulle gå ut så gick först jag ut men när hedda skulle gå ut fastnade skottkärran i gallret bakom hedda, så den tippade ner i marken och tippade rakt upp och hedda hamnade under hela gallret.. Alltså låter helt galet men det var det helt galet hahhaha... Sjukt konstig blev det iaf hahah.
 
Annars gick allt annat helt okej ändå.
Är nu hemma och ligger i sängen med datan. Har lite chips och dricka och skriver manus plus bloggar. Äkta lördagkväll ;)
 
Imorgon vid 15 ska jag vara på Veda och hålla i skötarkursern!
//Carro
 
Olycksplatsen hahahah



Dressyrspecialen

Igår var det dressyrspecial och vi red för Sara Rubin som hoppar in som vikare nu när Malin och Magnus är borta. Jag skulle egentligen ridit Toffee men det hade blivit ändrat så jag fick rida Jim!
Var supersuperkul!! Inte ridit honom sen lägret i somras så var superkul att rida honom igen!
 
Under lektionen tränade vi mest lite basic på 10 metersvolter och öppnor/skänkelvikningar samt lite galopparbete. Gjorde inget svårt utan jobbade mest bara på att det skulle flyta på och så.
Han höll faktiskt inte på och bråka så mycket som jag trodde han skulle göra. Han blir lite trippig när man jobbar i skritten, därför är det alltid lättare att jobba honom i trav och galopp där man kan rida fram mycket mer. Jag började passet lite lätt så han fick komma igång och sen mot slutet så blev han faktiskt väldigt fin och jag kunde sitta ner hela tiden.
 
I somras när jag hade honom kunde jag aldrig sitta ner då han bara stannade upp då och bråkade, han var sjukt trött då han inte var van vid att gå timmaspass men nu när han gjort det ett tag har han nog fått mycket bättre kondis och han orkade hela passet igår, även fast han var trött och svettig på slutet.
 
Galoppen var också rätt bra, såfort jag fick galopp så var han fin! Lite svårt fortfarande i vänster men det gick ändå bra tycker jag! 
Tyckte det va skitkul att sitta på honom igen så hoppas verkligen jag får fortsätta med honom nu!
 
//Carro
Bild från lägret i somras!



Snart ponnycup!

Nu startar årets ponnycupsäsong igång och jag är sjuuukt taggad!
I år blir det bara bara dressyr för mig då jag är för gammal för hoppningen nu, men det är ändå dressyren jag vill rida såå ;)
 
I år kommer vi möta 4 andra lag. Dock har vi varit hos exakt alla lag tidigare så det var inga nya tyvärr, men alltid kul att komma tillbaka till ställen man tävlat på innan! ;)
 
I år möter vi:
Lidingö
Tyresö
Bogesund
Tungelsta
 
Lidingö har vi varit hos flesta gånger, typ 3 år i rad tror jag haha. Ridit både vanliga hoppmatcher och dressyrmatcher där samt ridit semifinal och final i hoppning där. Vi mötte dem också förra säsongen i dressyren så det var inte så länge sen.
 
Bogesund och Tungelsta mötte vi för.... 3 år sedan. Det var ett tag sedan så det blir ändå kul att komma dit och se vilka som tävlar nu och vilka hästar som är med och så!
 
Tyresö var vi hos förra och förr förra säsongen så dem är det inte heller länge sen! Kul att mötas igen!
 
Vi har inte alla datum klara än men dem startar ju nu i sep-okt och håller på till typ mars senast med 8 omgångar dressyr! 
 
Skittaggad verkligen! NU KÖR VIIIII
//Carro
 
 Här är massa bilder från tidigare års ponnycuper! Gud vad kul vi haft tillsammans! 
 



Ridningen i tisdags

Vet att jag glömde skriva om ridningen i tisdags men ville typ inte haha...

Vi hade hopplektion för Evelina och jag red Cyklamen. Alltså jag vet helt ärligt inte vad som hänt. Det går så SJUKT dåligt på honom just nu! Ingenting alls funkar och det känns så jäkla konstigt hela tiden. 
När vi värmde upp var han skitjobbig och stark och när vi skulle hoppa bara studsade han hela tiden och när jag tryckte på och lättade för att han skulle galoppera mer framåt så bara studsade han och blev stark. Var jättekonstigt och jag kunde knappt reglera någonting alls.
 
Nej usch det gick verkligen uselt. Som jag känner nu kommer han inte vara förstahandsvalet på tävling som jag hade tänkt... Varken dressyren eller hoppningen går bra just nu. Vet inte om det är en engångsgrej eller om jag helt enkelt inte kan rida honom längre. Har typ aldrig gått så dåligt?!?!
//Carro
Här gick det iaf bra... Inte längre haha ;)



Helgen

FREDAG: Dressyrspecial på Veda
LÖRDAG: Helgjobbar på Veda 7-16, alltså ingen liveupdate under dagen men nog på kvällen!
SÖNDAG: Ska till Veda och hålla i skötarmöte och skötarkurs. Annars inget annat!
//Carro



Usekmöte

Har precis kommit hem efter att ha varit på Veda sen halv 5 och haft usekmöte. Handlat nya priser till aktiviteterna samt gått igenom massa på mötet och planerat julshow och aktiviteter. 
Går rätt bra med julshowen nu ändå! Vi har planerat och skrivit massor och förhoppningsvis så är manuset klart inom en månad! Vore extremt skönt isåfall!
 
Imorgon är det världens tråkigaste skoldag då vi bara ska vara ute på gräsmattan hela dagen och lyssna på alla partier nu inför valet. Slutar vid 4, ska då hem och sen på kvällen ska jag rida på Veda. Dressyrspecial på Toffee igen och är ändå rätt taggad. 
 
Kommer inlägg om hur helgen ser ut också!
Ska blogga en liten stund till nu innan jag ska gå och lägga mig. Som ni såg så är ju Hedda borta nu ett tag från bloggen vilket betyder att jag är själv=Det kommer inte bli lika bra uppdatering. Ap synd då statistiken är på topp just nu men jag hoppas den inte sjunker allt för mycket... Ska blogga så mycket som möjligt..
 
Aja vi hörs mer imorgon iaf!
//Carro



Paus...

Jag har ett tag nu haft exat 0 motivation till att blogga. Har just nu ingen lust alls att blogga och känner att jag ska ta en liten paus ett tag, kanske skriver nåt inlägg hit och dit men jag vill kunna släppa bloggen utan att få dåligt samvete för att jag inte bloggar. Men jag lovar till 100% att jag inte är borta föralltid.
Om det går som jag vill nu kommer jag nog tillbaka rätt snart, vi fick igår ett erbjudande som jag direkt tackade ja till, dock är det mamma och pappa som bestämmer så vi får se lite, men antagligen bestäms det inom de närmsta dagarna, hoppas verkligen det går som jag vill. Jag vet att ni läser det här mi madre och papos, snäääääällaaaaaaaa ;) 
 
Men nu vet ni hur det ligger till lite, jag tycker inte alls att det är kul att blogga bara om ridskolan (har förresten börjat i en till grupp bara för att få rida mer nu när jag inte har egen häst) och därför backar jag av ett tag. Jag har ALLTID haft en speciell häst att skriva om när jag bloggat, Tucke red jag 2 gånger i veckan och han var då som ett litet projekt och man såg utveckling osv, sen har jag ju alltid kunat blogga om våra egna hästar. Det är inte alls samma sak med ridskolehästarna + Queen nån gång ibland. Så den dagen jag får hem en häst i stallet eller börjar rida någon på fasta dagar har jag nog ingen större lust att komma tillbaka... Men som sagt, om det går som jag vill kommer jag tillbaka snart ;) 
//Hedda
Min fina prinsessa, hon har det underbart i Linköping och tas hand om som om hon vore gjord av äkta guld. Betyder massor att hon har det så bra, snart måste det bli dags att hälsa på!
 



Hästarna på Veda del 5- sista delen

Nu kommer sista delen av hästinläggen!
 
Toffe f. 2000- valack
Skitrolig och gullig häst. Går mest dressyr och är väldigt fin och rolig när man hittat knapparna. Busig och glad typ haha, gullig o snäll häst som är rolig att rida!
Har ingen bild där jag rider honom så tar en bild där Helena gör!
 
Toy f. 2004- valack
Toy är en riktig riktigt toppen häst enligt mig och många andra! Skiitfin i både dressyr och hoppning och är supersnäll. Han är fin och häftig att rida och jag tycker jättemycket om honom! Har tävlat honom i hoppning en gång, dock drog vi på oss en onödig rivning men han var duktig ändå. Toy är jättefin att rida och är en allmänt duktig och bra häst! Allaaa älskar Toy!!
 
Zimba f. 2000- valack
Zimba är en fin men väldigt speciell häst som jag och många andra gillar att rida. Han har mycket motor och är verkligen speciell att rida men han är sååå himla rolig ändå! Riktigt kul att rida honom! I hoppningen kan det va lite svårt då det går undan ibland, men när man har kontrollen så går han superbra! Har inte tävlat honom än, vet ej om jag vågar ta mig an det haha.. Men han är en väldigt fin och rolig häst, inte superstor faktiskt vilket man kan tro ibland. Han är väldigt biffig av sig vilket kan få en att tro att han är större än vad han är. Men han är jättefin att rida, verkligen!
 
Det var sista delen! Måste man skryta lite med att vi har faktiskt riktigt fina ridskolehästar på Veda! Vissa hästar tror man knappt är ridskolehästar, skitfina och helt underbara allihop! 
Hoppas att ni gillade iden på inläggen och att ni orkat läsa alla! Ni får alltid jättegärna komma med förslag på vad ni vill läsa så ordnar vi det vi kan!

Fick en kommentar om att göra en likadan fast med ponnysarna så ska fixa det också!
//Carro



Sorry

Hann inte blogga alls idag..
Så jäkla typiskt att så fort vi får lite bloggtorka så är statistiken uppe i taket men när vi kommer igång har den sjunkit... Hahah

Aja imorgon börjar jag vid 12, slutar 3-4 något och ska sen till Veda för att ha usekmöte.

Kommer inlägg om ridningen i tisdags också, hörs imorgon!
//Carro
Hhaha bildbrist, Godnatt!



Hästarna på Veda del 4

Här kommer 4:e delen, näst sista!
 
Piraten f. 1997- valack
Haha Piraten är så jäkla rolig. Han är typ skojjig av sig, alltid glad att rida och allmänt rolig! Han är duktig på både dressyr och hoppning och är alltid rolig att rida. Vem tycker inte om Piraten lixom?? Kloockren häst! Har haft honom några gånger på hoppspecialen och lite i vanliga gruppen men inte mycket mer än så faktiskt. Men han är askul att rida!
två bilder från en hopplektion på honom för ett tag sen
 
Rafiki -valack
Vet faktiskt inte hur gammal han är, men han är iaf typ en nallebjörn. Världens sötaste roligaste Raffe är också en klockren häst! Går mycket ponnylektioner, han är en av de mindre hästarna. Skitsnäll verkligen! Är duktig i dressyr och hoppning och allllaaa älskar raffemannen!! Rider honom inte så jättemycket men det är alltid kul att rida Raffe!
Har ingen bild där jag rider honom så tog en där Anna gör ;)
 
Robban f. 2003- valack
Ååh fina Robban tycker man ju om! Han är en skitfin häst enligt mig, har verkligen musklat på sig senaste månaderna och ser riktigt fin ut nu! Han är jättefin i dressyr och jätterolig att hoppa på. Har tävlat honom 2 ggr i dressyr och en gång hoppning. En vinst och en tredje placering i dressyr. Hade Robban min första ridskolecupfinal i somras! Han var inte superpoppis hos mig för länge sen men jag tycker verkligen om honom nu! Superhäst som kan gå med iprincip alla sorters ryttare! Rider honom inte så mycket på lektion just nu men gillar honom verkligen! Det är även Robban ni ser i headern!
 
Tip Top f. 1997- valack
Tip Top är också världens trotjänare. Världens snällaste som alltid gör sitt bästa, HELA tiden verkligen! Han är en sjukt fin dressyrhäst som har placerat sig och vunnit massa tävlingar. Verkligen jättefin att rida! Hoppa är han också duktig på men han kan vara lite svår att hoppa ibland då han blir superstark, han drar inget men han blir bara stark. Men han är ändå sjukt duktig. Än av de större, också snyggare hästarna enligt mig, riktigt fin är han!
har bara bild när jag hoppar honom så lägger upp en där Annette rider honom ;)
 Sista delen kommer snart!
//Carro



Stallet

Kom precis hem och ska nu byta om och sen börja åka till Veda. Blir där sjukt länge idag men måste först fota ett skolarbete som ska vara klart imorgon, sen ha teori med nybörjargruppen, hjälpa alla barn(många barn haha), mocka allt, fixa hästen, gå ner med grupper, rida, fodra, sopa. Därför vara där tidigare😉

Ridningen tror jag blir hoppning!
//Carro



Bilder från dressyrkursen!

Här är lite bilder från sista dagen på dressyrkursen på Jimpan! Tack för bilderna Thurén!
//Carro



Vecka 37

MÅNDAG: Inget speciellt förutom skola
TISDAG: Skola, stallvärdinna och ridning. Ska hålla i teori också för första nybörjargruppen.
ONSDAG: Bara skola
TORSDAG: Skola, sen usekmöte på kvällen
FREDAG: Skola, sen på kvällen dressyrspecial.
LÖRDAG: Helgjobb hela dagen på Veda
SÖNDAG: Hålla i skötarmöte på Veda
//Carro



Söndag

Sov länge idag, gjorde lite skolarbete fram tills runt 14 tiden. Sen vid 3 så tittade jag på VM-finalen. Jättesynd att Roffe hade sån otur men det var ändå en spännande final.
 
Påminnde lite om ponnycupen. Att man rider sin egen häst men sen måste man hoppa upp på en helt främmande, rida i några minuter och sen tävla. Dock SJUUUKT mycket större när de bara fick 3 min att rida den nya hästen och sen rida en VM-final på den. Sjukt svårt och duktigt av ryttarna.
Hästarna dock blev ju såklart säkert väldigt trötta, men men. Tyckte ändå att det var en spännande tävling! Vinnaren var verkligen värdig vinnare iaf!
 
Sen nu efter middagen har jag och Sofia skrivit massa på julshowsmanus! Börjar faktiskt gå bra nu, superskönt! *pepparpeppar*
 
Imorgon är det upp tidigt med skola igen, kommer något inställt.
Hörs imorgon!
//Carro
 



VM-final nu!!

SVT1 nu!!!
HEJJA ROFFEEEEEEEE!!!!
//Carro



Hästarna på Veda del 3

Nu kommer del 3 på hästinläggen!

Muscot f. 2003- valack
Har bara ridit Muscot typ 7-8 gånger än sålänge. Han är en jättejätteduktig och fin både hopp och dressyrhäst. Han ÄR en svår häst att rida men såfort det funkar är han skitfin och rolig! Pigg och glad i hoppningen, kul att rida när det väl funkar haha!
 
Nougat f. 2006- valack
Red Nougat jättemycket förut, inte lika mycket längre men han är en jättefin häst! Duktig i både hoppning och dressyr, lite svår ibland men när han funkar så är han jättekul att rida! Typ medelstor! Var ett tag sen jag red honom men förr var han faktiskt min favorit haha, detta var länge sen dock ;) Men han är en fin häst när man väl hittat knapparna!
 
Nova f. 2004- sto
ENORMT stor häst haha! Nästan 180 skulle jag tippa på, skitstor men jääättegullig häst! Hur snäll som helst i hantering och snäll att rida också. Har bara ridit henne en gång hittils men hon är stor och snäll. Speciell men fin häst. Duktig på hoppning också när det blir lite högre, minihinder är som små pinnar för henne, alltså så kan hon bara kliva över hindret då ;) Men hon är duktig och snäll, har inte ridit henne så mycket som sagt så vet inte supermycket om henne att rida och så.
Har ingen bild alls när jag rider henne så blev bild på bara henne ;) Från hemsidan
 
Oscar f. 1989- valack
Äldsta stora hästen i stallet, gammal och supersnäll. Ridit honom någon enstaka gång men inte längre. Oscar hade jag faktiskt på min första hopptävling för många år sedan! Han är världens snällaste trotjänare, går med de allra minsta barnen utan minsta problem. Trots sin ålder är han faktiskt en väldigt fin dressyrhäst. Han kan hoppa också men hoppar inte så högt längre eftersom han är så gammal. Världens snällaste hjärta!
Hade ingen bild när jag red honom heller så tog en där anna rider honom för några år sedan haha ;)
 
Pepsi f. 1997- valack
Jättesnäll häst som är duktig och fin i både hoppning och dressyr. Superglad när han hoppar haha. Går jättebra i dressyren när man hittar knapparna. Jag har faktiskt bara ridit honom 1 enda gång men jag tycker om honom ändå. Jättesnäll som går från allt med ponnybarn till de äldre rutinerade.
har ingen bild när jag rider honom så tar en när Therese rider!
Del 4 kommer snart!
//Carro



Mot Högbo!

Har nyss varit i stallet och fixat allt markjobb åt Queen, mamma rider + jag fixar alla tävlingsgrejer ikväll. 
Nu sitter vi i bilen mot Högbo och provridning. Är faktiskt lite nervös, tycker denna ponny tilltalar mig redan innan jag träffat den haha, får hoppas den inte sänker mina förväntningar när jag får rida. 
//Hedda 
Världens finaste tjejer igår hemma hos Lina, babeeeesss



Fokus ikväll

Har varit på restaurang nyss och är nu hemma och har satt mig ner för att lägga all fokus på julshow nu. Ska skriva manus, komma på nya nummer och massa annat osv så fokus är där och inte på bloggen ikväll, tyvärr.
 
Måste ta all tid jag har åt att planera julshow, mycket som ska göras!
//Carro



Tjejkväll!

Mer uppdatering imorgon, nu ska jag fortsätta mysa med världens bästa tjejer!
//Hedda



Utvärdering- mina ridgrejjer

Tänkte skriva som en liten utvärdering om mina ridgrejjer jag har när jag rider. Vad som är bra, dåligt osv!
 
HJÄLM: John Withaker
Jag har standardhjälmen som många har. Den vanliga från John Withaker, den utan bling. Tycker att det är en snygg hjälm med snygg modell. Dock är min en aning för stor men det är lite sent nu att byta.. Den funkar bra och så men om jag ska säga något negativt så är det att den är så jäkla varm att den blir helt genomblöt när man ridit med den. Den har ingen aircontition eller vad man ska säga haha, nej men inga lufthål som det kommer in lite luft igenom. Alltså blir den skitvarm och man svettas jättemycket på pannan. Annars är det en bekväm och bra hjälm enligt mig!
 
 
STÖVLAR: Hööks Arezzo Horsehead
Stövlarna har jag ju redan skrivit om en gång.. Skit måste jag faktiskt säga för just mina. På vissa sitter dem jättebra och är supersuper bra men mina är inte bra någonstans. Det som är bra är väl att kedjan aldrig pajjat.. Och att det är en snygg stövel som kostar knappt en krona men den sitter sjukt dåligt på mig vilket gör att jag inte kan sitta och säga att den är bra på något sätt. Ska köpa nya inom kort, kommer iaf inte köpa horsehead stövlarna igen.
 
HANDSKAR: Roeckl
Roeckl handskarna är ju skitbra! Har inget dåligt alls att säga egentligen! De har superbra grepp och är sköna att rida i, dessutom är de väldigt snygga också! Om det är något jag ska klaga på så är det mina vita ridhandskar. Har kört dem i tvätten enligt tvättråd men de kom ut och var lila på flera ställen vilket inte var så kul.. Har inte fått bort det men det är på ställen det inte syns på som tur är. Annars är dem toppen! Har de svarta, bruna och vita.
 
 
BYXOR: Pikeur & CRW
De byxor jag använder är mina 3 olika byxor från CRW av exakt samma modell i färgerna svart, marinblå och vit. Sen använder jag också mina från Pikeur i lite Beige/musgrå/grå någonting.
 
De från Pikeur har jag abslout ingenting att klaga på. De är sjukt sköna och smidiga, snygga och bekväma!
De från CRW är också väldigt sköna. Mina är dock liiiite små så de glider ner ibland ahhah... Annars är dem bra! En mindre bra sak är dock att den guldiga metallplattan där bak samt guldbettet fram vid fickan blir silvrigt i tvätten då guldet flagnar av, vilket inte är så snyggt. Plus att metallplattan håller på att åka av på 2/3 byxor.. Får se hur länge till dem sitter kvar. Annars bra byxor!
(de vita finns inte på bild)
 
STRUMPOR: Kingsland
Jag har massvis med strumpor från Kingsland. Det är nylonstrumpor som jag verkligen rekommenderar framför vanliga ridstrumpor. Nylonstrumporna är som en vanlig men riktigt skön strumpa nere vid foten och sen bara nylon upp till knät. De är enligt mig snyggare än vanliga strumpor plus att det är svintunna så det tar ingen plats i stöveln samt man behvöer inte svettas runt benen som man kan göra av tjocka ridstrumpor. Har dessa främst när jag rider. När jag jobbar eller liknande kan det vara bättre att ha tjockare strumpor då dessa lätt går hål i om man skulle fastna i någonting. 
Jag köpte två stycken 3 pack med sånna strumpor och det är utan tvekan de jag använder mest! Jättesköna strumpor som dessutom är rätt snygga.
//Carro



Förlåt

Förlåt för fruktansvärd dålig uppdatering från min sida denna vecka. Har inte sådär supermycket att skriva om nu när Kiwi åkt. Appropå det ska jag snart ta tag och skriva ett inlägg om henne och hur det gick till på besiktningen osv.
Men jag ska försöka skriva så mycket inlägg jag kan om alla ridpass jag gör framöver. Kan börja med att jag red Queen i tisdags, första gången sen maj tror jag. Vi var på utebanan och joggade lite. Först var jag lite försiktig då jag inte vågade ta i henne eller sparka på. Förut fick man inte göra mycket alls utan att få en spark tillbaka men hon har utvecklats och mognat så nu får man ta tag lite mer i henne, och går hon segt får man sparka på lite med skänkeln.
Men somsagt så joggade vi bara så det blev inga rörelser utan bara lite tempoväxlingar, det gick rätt bra faktiskt, har lite film som ni kanske vill se senare ;)
Ska rida henne minst en gång i veckan nu så jag rider mig in på henne och lär mig. Veckorna framöver kommer det också ske måååångaaaa provridningar, jag kommer skriva om provridningarna men jag skriver inte ut några namn då det är bättre för ägarna. Skulle vi besiktiga och det är något fel eller om jag inte tyckte hästen var "fin" så kan andra spekulanter läsa och påverkas av vad jag skriver och det är inte särskilt kul för ägarna/säljarna. Så därför kommer jag inte nämna några namn på provridningshästar nånsin, köper vi en häst nämns namnet när den står med alla 4 hovar i vår transport.
 
Idag ska jag hur som helst hem till en kompis direkt efter skolan, lite återförening med några ur gamla klassen, kommer bli så sjukt kul! Imorgon är det faktiskt provridning som gäller ;) Spännande! Får se om jag klarar av att rida, på fotolektionen igår gick vi 1 timme fram och tillbaka till Ängsan och på idrotten sprang vi 5 km, gick sen hem från stallet igår, träningsvärken är enorm idag. Har inte sprungit sen slutet av 9an haha
//Hedda
Bilden har inget med inlägget att göra.



SjuK

Varit förkyld hela veckan men varit i skolan, ridit osv även fast jag knappt orkat. Hade feber igår kväll och mådde skitdålig fastän det bara var 38 grader så stannade hemma idag från skolan. 
 
I tisdags red jag Cyklamen vilket var kul att rida honom igen, tyvärr gick det rätt dåligt då han bara bråkade hela tiden... 
Har inte så mycket att säga men ska ut med hunden och sen bara vila hemma..
Hörs
//Carro
Gammal bild



Ser fram emot till hösten

* Ponnycupen börjar
Ponnycupen är alltid roligt! Ska bli kul att möta nya lag, vissa man inte mött förut och några man har varit hos innan. Tävla ponny igen, haha inget man tackar nej till! Hur kul som helst!
 
*Ridskolecupen börjar
Ny cupsäsong och det ska bli skitkul! Tävlar både hopp och dressyr och är skittaggad på tävling nu. Har inte tävlat sen i början på juni! Vill verkligen starta tävlingssäsongen nu!
Edit: Missar självklart båda dressyrcuperna den här terminen så jag är iprincip ute ur finalen då... Ena gången är jag på Mallorca och andra gången på Ungdomsledarkurs...
 
* KM
Klubbmästerskapet är ju också nu i höst. Ska rida mitt första KM på storhäst. Haha vet inte ens vilken häst jag vill ha men ska bli askul att komma på utklädnad och klä ut sig samt tävlingen såklart!
 
* Sätta igång Usek
Även fast det är mycket jobb bakom så ser jag fram emot att kunna bocka av stora aktiviteter och evengemang som spökkväll och julshow.
 
-Sen ser jag fram emot hösten överhuvudtaget. Tycker det är skitmysigt med hösten när det är soligt och bra väder men ändå inte skitvarmt. Sen ser jag ju såklart mycket fram emot att ridningen kommer igång helt, att tävla och att det händer massa saker. Tror hösten kommer bli rätt bra ändå faktiskt! Ny skola också som verkar skitbra så jag är ändå rätt taggad på början nu! Kommer säkert få äta upp det senare men just nu känns det kul!

//Carro



Veckans fråga

Vi kör veckans fråga denna veckan också!
Nu vill jag veta varför ni läser just VÅR blogg! Berätta varför ni läser den, hur ofta ni läser den och hur ni hittade den?
Ös in med kommmentarer nu! Har ni någon egen blogg, länka gärna den så kikar vi in och kanske lämnar någon kommentar!
//Hedda



Hästarna på Veda del 2

Här kommer del 2 på hästinlägget haha ;)
 
Hilda f. 1998- sto
Har inte "ridit" Hilda än, endast skrittat hem henne från betet haha. Men hon är en supersnäll häst, går jättesnällt med allt från mindre till mer rutinerade ryttare. Hoppar jättefint! Har ingen annan bild än när jag skrittar på henne och det är ju inte så jäkla kul så lägger upp när Anna hoppar henne! ;)
 
Jim f. 2006- valack
Jim aka Jimpan är en av mina favoriter, red honom för jättelänge sen några gånger och sen hade jag honom nu i somras på dressyrkurs och fastnade för honom då. Han har precis börjat gå lektioner lite smått. Jim är en speciell, känslig men jättefin och duktig häst! Lite som en unghäst att rida men han är otroligt rolig att sitta på! Går mest dressyr just nu men har hoppat lite också.
 
Lizt f. 1992- valack
En av de mindre och äldre hästarna. Rider honom inte så mycket längre men har ridit honom några enstaka gånger. Han är en svårare dressyrhäst enligt mig men han är pigg, glad (och snabb) att hoppa! Supersnäll riktig trotjänare!
 
Maestro f. 1999- valack
Har inte ridit Maestro supermycket, typ 6-7 gånger, men Maestro var faktiskt den första häst jag red på storhästlektion! Uteritt, gått från C-D ponny till typ näst största hästen i stallet med världens största steg på uteritt, hahaha! Han är enligt mig lite svår att rida men när man får till det är han faktiskt väldigt fin! Fin i dressyren, hoppar bra när han väl vill, kan vara lite tittig och så med hinder men när han väl hoppar så hoppar han väldigt bra!
haha har bara en bild när jag rider honom(den till höger). Andra gången jag red honom då, skitdålig bild så la upp en lite bättre när Annette rider honom!(vänster)
 
Mc Cloud f. 1993- valack
Jättesnäll mindre häst som är jättekul att hoppa! Kan va svår i dressyren men efter att man har hoppat vill man inte sluta trava då han blir skitfin! Rolig och snäll att rida! Rider honom inte så jättemycket längre dock.
 Del 3 kommer snart!
//Carro



Vad ska innehålla en bra blogg?

Här är några punkter jag tycker är viktigt för en bra blogg!
 
Design- Första intrycket av en blogg är aaalltid hur designen ser ut. Om den ser jättelallig ut så orkar man oftast inte va kvar då man direkt tolkar att det är en oseriös blogg. Det är viktigt att ha det stilrent och snyggt, kan man inte göra headers själv eller inte har photoshop osv finns det alltid någon man kanske kan fråga, ev. köpa och sen finns det ju massvis med gratisdesigner på internet. Men snygga till bloggen först och främst! Första intrycket vill man ju alltid ska vara bra! ;) Fixa lite knappar där man kan läsa mer om dig tillexempel!
 
Inläggen- Vad man skriver om är också en stor del till en bra blogg. Om man en dag bara har suttit inne, tittat på en film och ätit några mackor är det kanske ingenting att blogga om. Då är det egentligen bättre att inte blogga alls, för det är ändå ingen som orkar läsa massa tråkiga inlägg. Variera inläggen med vardag till lite mer längre och läsvärda inlägg!
 
Bilder- Inlägg utan bilder är bland det tråkigaste jag vet. Spelar ingen roll om bilden ens har något att göra med inlägget. Om jag ser ett inlägg utan någon bild så börjar jag inte ens läsa det, skrollar bara förbi direkt. Spelar ingen roll om det är ett superbra inlägg för man orkar inte läsa om det inte finns bilder, alltså så missar man de bra inläggen som du som skrivare har lagt ner massa tid på, för att man helt enkelt inte orkar börja läsa. Släng in en bild över, under eller i mitten av texten eller kanske alla 3? Bara det finns minst en bild så är det bra!
 
Sen om man har varit och fotat ute i trädgården räcker det med att lägga upp 1 bild på 1 blomma lixom. 10 bilder på raden med samma blomma men i 10 olika vinkar är dötråkigt, det måste ju alla hålla med om? Varierande bilder och inte för många heller! Dela hellre upp bilderna i olika inlägg och delar istället för att lägga alla på en gång!
 
Textstil- Man kanske inte alltid tänker på det men vad för typsnitt på texten spelar faktiskt väldigt stor roll. Den ska vara så enkel och simpel som möjligt. Man kan tillexempel kanske inte ha värsta skrivstilstexten, haha man ser knappt vad det står och det är suuuperjobbig att läsa!
 
Ha det organiserat-  Något vi som läsare oftast gillar är att bloggen är organiserad med hjälp av kategorier. Om man bara har en Allmänt kategori och slänger in 300 inlägg i den är det helt omöjligt att hitta vad man söker. Någon dag kanske någon vill läsa om tävlingar, då ska de kunna klicka på tävlingar så har de alla de inläggen där. Någon dag vill de bara se massa videos, då ska de kunna klicka på videosknappen så är alla där på rad. Jätteviktigt och det tar inte alls särskillt lång tid!
 
//Carro



Såld

Stänger av telefonen och försvinner ett tag, skriver senare.
//Hedda



Hästarna på Veda del 1

Här är första delen där jag ska skriva lite om varje storhäst på veda, alltså inte ponnysarna! Går enligt bokstavsordning med 5 hästar i varje inlägg!
 
Candi f. 2000- valack
En av de större hästarna på Veda. Rids nästan bara i dressyr men är en väldigt fin och duktig dressyrhäst när man kommer på hur man ska göra. Vissa tycker nog han är rätt svår. Jag har dock lärt mig honom hyffsat bra under en tid. Det var på Candi jag gjorde min tävlingsdebut på storhäst. Detta var i ridskolecupen dressyr, LC:1 i sep 2013 och vi red ihop väldigt snälla 72,41% och blev andraplacerade ;)
 
Caramell f. 2003- sto
En av de minsta storhästarna på Veda. Liten nätt men rätt biffig mindre storhäst ändå! Rids i både hoppning och dressyr. Jag har inte ridit henne supersupermycket men hon är en rätt känslig häst som kan vara lite svår men ändå en kul häst tycker jag! Har inte tävlat något på henne men hon är snäll att rida. Känslig men fin att rida! Har nu dock inte ridit henne på rätt länge, därför jättegamla bilder.
 
 Cyklamen f. 2004- valack
En av mina favorithästar som jag ridit rätt mycket nu på senaste tiden. Han är en av de större hästarna, skitfin och duktig häst som mååånga tycker om. Han är lika duktig i dressyr som hoppning och är en häftig häst att rida. Har tävlat honom i dressyr en gång varav i klassen LB:1 där vi vann på lite över 67%. Tycker jättemycket om att rida honom, dock var det någon månad sen jag red honom nu, senast i juni så har inte ridit honom på ett tag men han är en favorit ändå.
 
 Dorina f. 1997- sto
Har bara ridit henne typ 2-3 gånger för typ 2 år sen så kommer inte alls ihåg hur hon är att rida. Men hon är ju en dressyrstjärna, hur fin som helst! Supersnäll och duktig, går mest dressyr men är duktig och pigg att hoppa.
Har ingen någorlunda fin bild när jag rider henne så tar bild när Pernilla rider henne, sjukt fint par!
 
Ebbe f. 2009- valack
Har inte ridit Ebbe men han är ju en skitfin dressyrhäst! Har inte så mycket att säga om honom eftersom jag inte ridit honom men han är jättefin iaf! Ganska stor fin fux! Tar bild när Helena rider honom!
 
Det var första delen! Nästa kommer snart!
//Carro



Veckans planer

Måndag: Skritta ut på Kiwi, göra henne fin, fixa alla grejer + mysa som bara den.
Tisdag: Besiktning av Kiwi, annat inlägg kommer om det senare
Onsdag: Inget klart än, antagligen bara hemma eller städar ur skåpet.
Torsdag: Stallet och hjälper mamma + fixar med mina grejer som ska hem osv.
Fredag: Återträff med bästa tjejerna i förra klassen, Hanna fyller dessutom år så det blir firning av henne också!
Lördag: En top secret grej händer... ;)
Söndag: Groomar åt mamma på tävling med Queen.
//Hedda