Tisdagens ridpass

Tisdagens ridpass blev på Zimba, för er som inte vet är han en stor svart frieserkorsning som har power så det sprutar om det. Då jag ridit mycket hästar som har lite mindre power så blir det automatiskt så att jag trycker på med sitsen. Då han redan har så pass mycket power behövs det liksom inte, nu måste jag lära mig att bara sitta rätt upp och ner utan att trycka på honom. Han blir bara piggare och piggare ju mer jag trycker på och då får man bara sitta och göra förhållningar hela tiden.
Men överlag gick det ganska bra, han tog ett bra stöd på bettet och hade fram nosen istället för att han krullar ihop sig och biter sig i bringan.
När man bryter av från galopp går det rätt galet fort så där blev det lite jobbigt hahaha men jag är ändå ganska nöjd. Vi gjorde lite basic saker som volter och i volterna jobba på ställningen, på långsidorna i skritt och trav gjorde vi några öppnor vilket Zimba tyckte var lite jobbigt så där spetsade han öronen och travade alltid lite extra fort tills vi kom till volterna igen ;)
Men det var väldigt roligt så jag hoppas jag får fortsätta med honom ett tag till!
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback