Ridskolecup

Idag var det första omgången i Ridskolecup Dressyr för den här säsongen. Var där 8:30 och byggde staket samt lottade hästar. Fick lott nummer FYRA haha länge sen jag fick så bra. Fick Toy och var nöjd och glad över det!
 
Red LB:1 och startade 14:20 så hade jäääättelång tid att bara fixa hästen, äta lite, titta på andra ekipage, fota och hjälpa andra. Red fram ca 13:50 så red i 30 min vilket räckte  ganska bra.
 
På framridningen kändes han bra, lite ojämn i formen ibland bara då han ibland stretar lite men han var inte så stark han kan vara. Red inte alls mycket galopp, bara en volt och snettigenom i varje varv, sen lämnade jag galoppen och fokuserade på övergångarna och traven, även skritten som är supersvår på honom att öka.
 
Inne på banan var han iprincip likadan som på framridningen. Han kändes bra, men var som sagt lite ojämn ibland plus att det är typ omöjligt att sitta ner på honom, han har dessutom allround sadel så man lyfter automatiskt upp knäna på honom vilket gör att man har noll balans och benen bara far och flyger.
Förutom det så var det inga större missar, bara lite ojämnt och så. 
 
Slutade på 65,89% vilket ledde till en 2:a placering. Vi var bara 2 i LB så den slogs ihop med LA klassens resultat och då kom jag 2:a istället för 1:a i LB där vi bara var två, det räknas ju ej som klass om man är under 4(?) så då slog dem ihop det med LA. Nu satte jag dessutom andra och sista kvalet till LA så nästa RSC dressyr är det LA på storhäst! Man behöver ju 2 placeringar på 2 olika hästar för att flytats upp en klass. Har ridit 2 LC och 2 LB(+1 LB i finalen) nu med placering alla gånger så jag gick raka vägen upp till LA kan man säga haha, kul men kommer bli sjukt svårt. Domaren dömde dock lite konstigt idag med poängen måste jag säga, mycket konstiga kommentarer som "Ojämn halt" i början på uppridningen när halten såg ut såhär:
Från sidan så är benen exakt parallella så förstår inte riktigt hur halten kunde vara ojämn?? 
 
Men är förövrigt nöjd! Nästa RSC som är om 2 veckor missar jag tyvärr då jag är på ULK, men nästa helg är det Ponnycupen!
//Carro
 
Här kommer lite bilder! Bilder från ritten samt film kommer i annat inlägg!
 
KOLLA hur najs håruppsättning idag!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback