Dag 7. Min ridutrustning

Har ej räknat med tävlingsgrejjerna nu! ;) Dem vet ni ju iprincip redan eftersom jag skrivit om det innan! Men här är allt (tror jag) som jag har när jag rider och är i stallet, förutom typ stallskor, väst osv. Har massa smågrejjer men här är grejjerna jag lixom använder ;)
 
Hjälm: Charles Owen John Whitaker- jätteskön hjälm enligt mig som dessutom är snygg. Blir dock sjukt varmt på sommaren ;) Då är det bra att ha hjälmspray!
  
Pannband:
- Spooks, varmt och skönt pannband! 
 
Fleece: Har just nu 3 fleecetröjor jag brukar använda i stallet och när jag rider:
- Sjuukt skön med päls(ej äkta) uppe på kragen vilket är superskönt. Snygg fleece men det blir supervarmt att rida i den om man rider inomhus ;) 
- VRK fleece, fick den när vi jobbade som funktionär på Veda för något år sedan. Lagom tjock fleece, fin färg och väldigt basic men skön att ha på sig och rida i! 
- Sjöhagen Wear, köpte den i Globen förr-förra året, dock är den alldelles för stor så jag har den väldigt sällan men den är skön iaf! 
 
Jackor: En Spooks jacka, ULK-jackan, Gamla VRK-jackan och Uhip-jackan. Dock inte Uhip längre då dragkedjan pajjat, suprise suprise ;)
 
Handskar: Roeckl- har 5 par, brun, svart, svart med vita detaljer och 2 par vita. Använder dock bara vita och svartvita. De svarta har på något konstigt vis typ stelnat?! Och de bruna är lite försmå så de har gått hål på några fingertoppar tyvärr. Men utan tvekan de bästa handskarna! Supersupergrepp och jätteskönt material!
 
Byxor: Jag har flera gamla byxor från Hööks men de byxor jag använder är 3 par Pikeur och ett par John Whitaker. Har ett par gråa, ett par beiga och ett par vita från Pikeur och sen marinblåa från JW. Båda sköna byxor men Pikeur vinner ;) Däremot väldigt dyra men dem är värda varenda öre. Har inte bild på de beiga men har på de gråa och blåa!
 
Skärp: Har ett tjockare blingskärp från Hööks och ett lite tunnare från någon butik i Danmark, legoland faktiskt haha. Rider oftast med de tjocka då de tunna är lite för långt.
 
Strumpor: Rider enbart i Kingslands nylonstrumpor men när jag jobbar etc brukar jag ha lite tjockare. Kingsland och sen hööks strumpor har jag, ngt par hv polo och massa random strumpor. Nylonstrumporna är supersköna att rida i men om stöveln läcker och man blir blöt på tårna så kan det lätt gå hål längst fram. Om man fastnar i strumpan uppe vid vaden i något vasst så går det också hål eftersom det bara är nylon så det är bra strumpor att ha när man har något över, dvs ridstövlar! :) Tunna också så de tar inte så mycket plats i stöveln.
 
Stövlar: Har ett par dressyrstövlar från De Niro och ett par svarta Arezzo Horsehead från Hööks. De från Hööks är hopp, uteritt och slit och släng stövlar medans de niro stövlarna är dressyr och tävling!
 
Sporrar: Vet inte exakt vart jag köpt mina faktiskt. Har ett par runda vanliga kulsporrar 15mm som jag rider i. Ibland har jag mina "vassare" på 20 mm, hästsporrarna typ. De är väldigt milda men är inte lika runda som de på 15 mm. Sporrremmarna är från Ninas Häst & Hund
 
Spö: Dressyrspö från Horze och hoppspön från Hööks. Har massvis med flera men ingen aning om vart de kommer ifrån och jag brukar inte använda fler än 3 av dem, ett dressyrspö, ett kort hoppspö och ett längre hoppspö.
 
//Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback