Dag 12. Mina bra och dåliga sidor inom ridningen

Samtidigt som det är viktigt att kunna erkänna sina svaga sidor i ridningen för att kunna utvecklas tycker jag det är lika viktigt att kunna veta sina bra sidor också! Man är inte bara dåligt lixom, lyft fram det man är bra på också!
 
Jag är alltid väldigt noga, på tävling som mest. Jag tänker under hela ritten, tänker alltid på vägarna och steget före. Tillexempel, där är det en 15 meters volt i trav, då ska jag sträcka på mig och lägga volten exakt vid bokstaven. Haha programet sitter lixom i mitt huvud långt bak så jag "hinner" alltid tänka på detaljerna.
Jag rider mycket framåt, och inte bakåt dvs jag glömmer aldrig bort att rida framåt
Jag är inte rädd för att korrigera eller få igenom någonting som sitter fast så att säga ;) Ger inte upp med hästen om det går dåligt.
Jag har relativt lätt för att snabbt hitta knappar på nya hästar. Haft väldigt stor nytta av det i Ponnycupen och det är nog mycket ifrån PC som jag lärt mig! ;)
Rider hästen rak och stadigt, sällan förböjd eller vinglig utan rider framåt med skänkeln och hittar balansen typ haha låter lite random men aa ;)
 
Jag lägger lätt ner handen för mycket, måste lyfta upp den mer och vrida om den med tummen i högsta punkt. Hamnar lätt på sned ungefär i vinkeln som på bilden nedan.
Jag höjer alltid högeraxeln i högervarv vilket gör att jag blir helt sned. I vänster varv är det inte lika stort problem men jag hamnar lixom med ena axeln flera centimeter över andra axeln.
Upp med hakan och blicken!! Den får inte inte inte glida ner!
Böja mer på armbågarna! Även fast det är något som börjar bli bättre nu så behöver jag få en ännu tydligare båge!
Säckar ibland ihop mig i övergångar från galopp-trav eller trav-skritt. Måste sträcka på mig och verkligen rida in i övergången!
 
//Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback