Vad är hästar och ridning?

Hästar och ridning, det är väl inget speciellt? Det tycker de flesta, som aldrig suttit på en häst, aldrig rört en häst eller aldrig varit nära en häst. Många ohästintresserade ser ner på hästmänniskor. De förstår inte vad som är så speciellt och roligt med att sitta på ett djur och åka runt runt runt? Men det är fel. De tänker fel. För hästar och ridning är så mycket mer.

Att ridsporten handlar om att sitta i en sadel, hålla i tyglarna och skumpa runt i en inhängad liten bana av sand.
FEL

Hästar är levande djur. De har känslor, precis som vi människor. De tänker, men inte på samma sätt som oss. Men de gör så sjukt mycket för människan. Mellan hästen och människan blir det som ett band.

Men de förstår inte de som inte håller på med hästar. Hur man kan tycka om en häst? De luktar illa och är stora och läskiga. FEL IGEN.

Om man är med en häst i en månad. Man rider den, man sköter den, man gosar med den och framförallt, man har kul med den. Då fäster man sig vid den. Man börjar gilla hästen. Den gör en glad, lycklig.

De som börjat förstå, att visst man kanske kan tycka om en häst, men vad som är så speciellt med att rida? Det är bara att hålla i ett snöre, sitta i en sadel och åka häst.

Men tar man sen med sig alla de, sätter de på varsin häst och ber dem att hoppa 1,20 m hindret i galopp. Vad händer då? Jo, Då förstår de, att ridning handlar inte om att hålla i ett snöre, sitta i en sadel och åka häst.

Men sålänge de inte testat än, säger de hur mycket som helst. Säger att hästar är konstiga. De är inte alls svårt att rida. Det är inte svårt att handskas med en häst? Det är väl bara att hålla i repet så står den stilla. Det är inte jobbigt att jobba i ett stall?

Men hästmänniskorna. De handskas med ca 500 kg häst. De mockar, sopar, packar höpåsar, går fram och tillbaka med tunga skottkärror. De hade de små fotbollskillarna aldrig orkat.

Helt enkelt; Folk borde sluta se ner på hästmänniskor, och istället förstå vad det är vi håller på med varje dag.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback