Nougat

Igår på ridningen hade jag Nougat igen. Vi red ut tillsammans med Anna och jag tycker det var en skitkul lektion! Först skrittade vi bort till sommarhagen och där fick vi sen rida självständigt rätt länge.
Nougat var i början rätt seg och lyssnade inte ens på spöt (som han brukar göra väldigt kvickt). Jag övade då mycket skritt- trav, trav- skritt, trav- halt, halt- trav, skritt- galopp, galopp- skritt osv. För att han skulle lyssna för skänkeln och samtidigt hålla sig rund. Han brukar rycka upp huvudet lite när man kommer fram i trav eller fattar galopp men den här gången var han faktiskt riktigt duktig! 
Jag jobbade sen lite galopp där jag kortade sprången 5-6 språng och sen längde jag sprången 5-6 språng osv. Han lyssnade jättebra, var bara lite jobbigt i början att hålla igång galoppen när den var som kortast men jag övade på det några gånger så gick det tillslut.
 
Fick lite bra tips av Anna som rider honom typ hela tiden och rider honom jävligt bra också så det var skitnajs! Han var verkligen jätterolig igår och lite busig haha, jag galopperade en gång i vänster galopp på en stor volt och sen skulle jag rida lite i höger galoppen men istället för att sakta av så gjorde jag ett galoppombyte till höger så jag red som på en 8-volt. Han bytte skitfint så jag tänkte göra det EN gång till. Hahah han var lite mer taggad då och när jag skulle göra bytet så bockade han lite in i bytet, hahah. Men han var verkligen skitduktig och jag är jättenöjd över honom!
 
Har ingen film tyvärr men lite bilder har jag, hahahah.. inte så vackra men duger ;)



Kommentarer
Felicia

Åh va härligt det låter!! :) Superfin häst verkligen!

2013-08-21 @ 21:14:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback