Hopptävling imorgon

Imorgon är det sista delen i Ridskolecup hoppning för säsongen innan finalen. Jag missade den senaste vilket INTE var bar då jag ligger utanför finalplats just nu... MÅSTE alltså göra bra imorgon om jag ska ha minsta lilla chans.
 
Nu såhär kvällen innan brukar jag inte bara låta allt ligga. "Det är bara en klubbhoppning på ridskoleponny så jag behöver inte satsa". Okej lycka till typ.. Hela tävlingen blir enligt mig SÅ mycket roligare om man själv är förberedd, har ansträngt sig lite med att fixa sig och hästen inför tävlingen plus att man kan fokusera mycket bättre på själva tävlingsdagen vilken leder till att det blir lättare att göra en bra prestation.
 
Nu kvällen innan ska man se till att man har tävlingskläder tvättade och fina. Stövlarna kan man putsa upp lite extra, tvätta schabraket om man har ett och förbereda sig själv lite. Tänka tillbaka på förra hopptävlingen, vad jag bra och vad gick dåligt? Jag brukar ibland kolla på gamla filmer från hopptävlingar. Jag ser på vissa typ "men gud varför gjorde jag en sån väg?". Tar med allt man kan komma på vad man ska göra för att det ska bli bra och sen försöka tänka på det innan start så att det bara finns där. Inne på banan har man inte en chans att komma ihåg allt det och annat när man fokuserar på hästen och banan. Det ska man lärt sig och tänkt över innan isåfall.
 
Att ha sig själv och sin häst ren är också en stor del av tävlingen tycker jag. Hur värt är det egentligen att komma in på tävlingsbanan med leriga stövlar, pyamas(haha nä skojja men ni fattar), hästen är smutsig och allt ser allmänt tråkigt ut. "Bara för att det är en enkel klubbtävling" typ. Se till att hästen är välryktad och fin. Knoppa manen, oavsett hoppning eller dressyr. I hoppningen är det kanske inte lika viktigt men jag tycker det är finast med knoppar. Putsa upp all utrustning och se till att du själv ser hel och ren ut. Det blir så mycket roligare att tävla. När man dessutom kvällen innan börjar förbereda och putsa stövlar osv förbereder man sig själv på att det är tävling.
 
Förut var jag av den typen som var kanske lite seg och inte riktigt orkade bry mig så mycket men det gör jag verkligen nu och det är 100 gånger roligare att tävla då!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback