Spara protokollen

En sak jag tycker att superviktigt är att spara protokoll och utvärderingar från ridpass. Att innan en tävling kunna gå tillbaka och tänka "vad gjorde jag för misstag i de klasserna" osv.

Innan varje tävling går jag alltid tillbaka till en tävling i samma klass och går igenom protokollet - skriver ner i anteckningar på telefonen vad jag ska tänka på. Innan min start läser jag igenom anteckningarna så kommer jag sedan ihåg det inne på banan. Jag sparar ALLA mina protokoll i en pärm. Skriver på pappret placering, domare och tävlingsplats om det inte redan står. Har alla uppdelade häst för häst. Har dock tappat bort väldigt många från ridskolan men har ändå skrivit ner resultaten på ett annat papper ;)

Vet många som slänger alla sina protokoll under tex 65 eller 70%. Jag tycker man borde ha kvar alla även fast det gått dåligt. Annars glömmer man vad man måste öva på i just den klassen.

Jag gör tex ALLTID försmå volter. Spelar ingen roll om de är 15 eller 8 meter stora. De blir ändå alltid för små. Gjorde lixom en 5 meters volt på gripen hahah. Men ifall jag inte sparat det protokollet på 59% skulle jag aldrig komma ihåg att jag MÅSTE rida större volter för att kunna få en 7a eller 8a. Vad som händer med hästen i volten går inte alltid att påverka men gör jag en perfekt volt och hästen fortfarande är stadig osv får man defenetivt bra betalt på just den rörelsen. Gör man alla vägar perfekta slutar man på en hög och bra procent om inte nånting jättestort händer som man själv inte kan påverka.

Dessutom är det inte bara lärorikt utan rätt kul att kolla tillbaka på gamla tävlingar haha

 Tycker det också är viktigt att skriva ner saker man gjort på tävling eller träning så att man kommer ihåg det till gånger då allt går dåligt.

Alla har perioder då inget funkar. Jag har många gånger gjort halt, släppt tyglarna och börjat gråta för att INGET funkar. Allt bara kaosar och det känns som man verkligen INTE kan rida längre. Att i ett sånt läge gå tillbaka och kolla "vad gjorde jag det där passet då allting satt?" är nog det bästa man kan göra. Vet man vad man ska göra är man snabbt på topp igen!

Jag skriver nästan alltid ner det viktigaste jag hör från mina tränare osv i anteckningar på telefonen. Ska försöka skaffa en kalender då man kan se varje dag vad man gjort. Tex så att man vet hur man lagt upp träningen innan tävling osv. Just nu har jag bloggen till det ;) kan gå igenom gamla arkiv och kolla vad jag gjort dagarna innan. Lite jobbigt bara men det funkar förtillfället.

Kan man inte analysera sina fel efter varje gång kan man inte heller bli bättre
//Hedda




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback