Glansspray

Jag måste tipsa er som har problem med skav på era hästar och ponnyer, speciellt under den perioden där de fäller.
Kiwi får skav på bogarna och runt halsen som hon då får utav hennes täcke. Hon får också skänkelskav och sår av sadelgjorden. På sadelgjorden finns bara 2 saker att göra och det är att antingen rida barbacka varje dag eller sätta ett ludd runt om sadelgjorden. Jag smörjer också med helosan om det blivit ett litet sår eller om pälsen är avnött.
Men för skänkel + bogskav har jag ett riktigt bra tips. Sitter man med sylvassa sporrar och gnuggar in i en svettig häst kan det bli svårt men om det är skav på ett större område som kommer ifrån skänkeln och inte sporren så funkar mitt tips.
Mitt tips är då glansspray. Inte så mycket svårare än så. Jag tycker det är sjukt bökigt att hålla på med paddar och bogtäcken för att minska bogskaven men om man sprayar glansspray runt de känsliga områdena på hästens så får man inte lika lätt skav. Men det beror ju självklart helt på hästens päls och täckets typ men jag tycker i alla fall alla borde prova det. Jag tycker det är väldigt snabbt och effektivt! På Kiwi funkar det i alla fall superbra!
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback