Provridningar

En sak jag verkligen tycker om är att provrida olika hästar. Vare sig det är ponnyer eller storhästar.
Jag provred rätt bra många ponnyer innan vi köpte Kiwi hösten 2012. Jag red allt mellan små C-ponnyer till maxade D-ponnyer, hopp och dressyrhästar och den ena var finare än den andra. Det är verkligen sjukt jobbigt att välja häst.
En av de första vi provred åkte väldigt fort bort. En vit connemara som jag tyckte om sjukt mycket. Vi hann rida honom 1 gång och det gick väll helt okej ändå. Några dagar efter så smsade ägaren och frågade om vi ville ha honom då det fanns andra intresserade och de tyckte vi var bättre för honom. Jag sa nej. Jag hade ingen aning om hur det skulle bli med honom. Han var svår och jag hade inte riktigt hittat alla knappar under första ridpasset. Nu i efterhand börjar man tänka tillbaka... Tänk om han var bättre än Kiwi. Men hade vi aldrig tackat nej så hade jag aldrig stött på Kiwi heller.
Samma sak med en av storhästarna vi provred. Vi var sjukt nära på att köpa honom men då det blev strul under besiktningen (som visade sig vara ingenting) så sa vi nej till honom och köpte istället en 3 år yngre häst, de är helt tvärtemot varandra. Enda likheten de har är nog att bägge var hästar.
Det är verkligen sjukt svårt att "välja" häst, men nu blev det som det blev och det var dessa 2 ston vi skulle ha istället, ångrar det inte en sekund! Men det är sjukt hur annorlunda allt hade sett ut om vi köpt någon av de andra vi var intresserade av, men jag är supernöjd med mina fina flickor!
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback