Svar på tal

 "Det är faktiskt inte så ofta de fastnar. Och de kan ju komma loss"
Denna kommentar fick jag imorse på mitt inlägg om att man inte ska låta hästen klia sig när den har nånting på benet samtidigt som den har något runt huvudet, tex benskydd + träns.
De flesta kanske vet att man inte ska låta hästarna kliva på grimskaften för att ifall de rycker upp huvudet får de panik när de inser att huvudet sitter fast.
Detsamma gäller benskydd/lindor fast i ett träns/grimma. Du som kommenterade har till viss del rätt då det inte är alltid de fastnar men när det väl händer - hästen får panik och det kan gå illa.
Grejen är att det säkert skulle gå bra för Kiwi ett par gånger men om hon får det som en vana kommer det tillslut hända att hon fastnar, därför rycker jag upp hennes huvud när hon försöker klia sig och risken för att hon fastnar finns, om hon vet att hon får göra det ibland tror hon att hon alltid får göra det. Det är dessutom inte bara ibland hon vill klia sig utan efter exakt varje ridpass...
Men nu är hur som helst denna diskussion över, inga mer kommentarer om hur jag hanterar min häst kommer att godkännas från och med nu.
//Hedda



Kommentarer
leavanny.blogg.se

Fin häst!

2014-05-29 @ 17:26:29 | http://leavanny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback