Onsdagens dressyrspecial

I onsdags på dressyrspecialen red jag Maestro och det här var nog det bästa passet vi gjort hittils faktiskt! Han går framförallt i en myyycket bättre form i en stor del av passet. I början gick han med huvudet högt, sänkt rygg och gjorde sig väldigt spänd=jättesvår att sitta på men nu har jag börjat kunna göra honom låg och rund i början och dessutom hålla det någorlunda även i övningarna vi gör. Till och med galoppen gick att ha honom rund och på tygeln i när jag fick honom att galoppera på framåt och ge efter.
 
Vi red bla skänkelvikningar fram och tillbaka till kvartslinjen och sedan förvänd galopp på båge och även igenom hörnen. Det var svårt på honom men när han galopperade på mycket framåt så gick det faktiskt ganska bra! Tufft men jag får inte ge upp utan bara fortsätta få honom rund och fortsätta galoppera. Om jag galopperar lite långsamt blir galoppen typ 4-taktik och då lyfter han upp huvudet och spänner sig vilket gör galoppen ännu mer kantig men när jag rider på ordentligt så blir han mycket rundare och tillslut ganska lätt att sitta på faktiskt!
 
Var verkligen nöjd med honom! Börjar tycka det är lite roligt att rida Maestro på onsdagar nu! I början var jag sååå skeptisk eftersom jag visste att han var så svår men nu börjar det gå ganska bra tycker jag!
återigen samma bild hahah... Måste fixa några nya på honom känner jag..



Kommentarer
a n n i k a

Så fin!

2016-03-12 @ 12:41:45 | http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback