Jobb och dressyrpass

Idag har jag jobbat på Veda 7-16. All personal är sjuka så idag har jag, Malin och Magnus stått och mockat, släppt ut hästar, fodrat, ströat och allt sånt under förmiddagen. Det var rätt slitigt på morgonen men vi var verkligen duktiga och rätt stå starka måste jag säga! ;) Efter lunch jobbade jag och Tilde var där och hjälpte mig så det gick fortare. Då tog vi in ridskolehästarna, bytte lite i hagar, plockade av täcken, fodrade, sopade stallarna, gjorde höpåsar, tog in hästarna, borsta och fixa osv och sen vid 16 var vi klara.
 
Blev hämtad av Linnea där och då åkte vi direkt till nästa stall. Har ridit ett dressyrpass på Salza idag med Linneas hjälp från marken. Först var jag lite fundersam på om det verkligen gick så bra som jag hade hoppats, men nu i efterhand känner jag bara att det gick ju väldigt bra, vad var det som var dåligt lixom? Egentligen ingenting, Salza var superfin, stadig i formen och mjuk. Vi red en hel del förvänd galopp som blev SÅ fin efter att jag överdrivit ställningen både inåt och utåt. Hon samlade sig jättefint, var stadig i formen och höll bra balans hela tiden. Sedan gjorde vi faktiskt så att jag red förvänd galopp på en volt och vid X typ så gjorde jag ett galoppombyte till rättvänd galopp om hon bytte jättefint och rent, kul!
 
Fick också prova på en diagonal där jag gjorde två byten med 5 galoppsprång ca emellan. Gjorde först ett byte och sen när det kändes bra bytte jag igen. Det är verkligen häftigt att se hur hon lärt sig att byta nu. Förr så behövde man verkligen kämpa för att få henne att byta och när hon väl bytte så gjorde hon det orent. Nu behöver jag bara lägga om skänkeln så byter hon direkt. Duktiga Salza!!
Efter galoppen så red vi lite skänkelvikningar på linjen i LA3. Vi tränade extra på ingången. Den kommer rätt snabbt ur hörnet och det gäller att snabbt vara klar efter hörnet för att börja flytta undan och för att Salza direkt ska börja flytta undan efter hörnet måste jag smått börja ställa henne utåt redan i svängen, men inte så mycket att det "märks", typ börja förbereda. Därefter när hon blivit rak i kroppen så flyttar jag direkt undan för skänkeln, och de gånger som ingången blev bra så flyttade hon jättefint och jämnt. 
Vi avslutade med att rida lite uppridningar i galopp som jag stött på lite problem med på senaste tiden då hon vinglar lite direkt efter jag vändt upp och ställer sedan sig lite snett i halten. Vi tränade på det och när jag hade henne ordentligt på yttersidan så att hon inte fick ramla ut så blev det mycket rakare och sista uppridningen var väldigt bra!
 
Salza var jätteduktig och jag är mest nöjd med den förvända galoppen, den var verkligen jättejättefin!
 
Har ingen superbra outfit bild men kan ändå skriva vad vi haft på oss idag!
Hjälm: Charles Owen John Whitaker
Jacka: Spooks
Fleece: Spooks
Byxor: Pikeur (nya!)
Stövlar: De Niro Roberto
 
Träns: PS of Sweden (Flying Change), Eggformat bridongbett, 2-delat
Sadel: Bates Innova
Padd: EquiXpert. Ny padd vi provat idag och den verkade ligga rätt så bra! 
Schabrak: Mias RS
Benskydd: Protector



Kommentarer
Linnéa Widing

Mina duktiga flickor! ❤️👏🏻👏🏻

Svar: 😘😘❤️❤️
ponnyboken.blogg.se

2016-03-01 @ 21:51:46 | http://linneawiiding.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback