Två mindre bra pass

Måndag: Red Salza i ridhuset i ca 50 min och jag fick lägga om passet helt vad jag hade planerat då hon var rätt jobbig att rida. När jag joggade fram var hon lite "skev" och hängde sig bara på innertygeln i båda varven, trav och galopp vilket var jätteirriterande. Gick vidare med det och löste ut det så småningom, men annars var hon rätt dragig i mig, lyssnade inte på förhållningar och tåget bara gick lixom.. Ibland stretade hon och blev tjaffsig så det var ett pass med bara lösgörande. Inte alls nöjd men nu efter nästan en hel månad med toppenpass så var det väl dags att få jobba lite extra? ;)
 
Tisdag: Red dressyr igen och idag åkte gramanen på igen med tanke på hur hon var dagen innan. När jag joggade igång var hon mycket bättre på båda tyglarna men senare under passet blev hon lite trög, lyssnade fortfarande inte på förhållningarna, blev tjaffsig i formen och var seg framåt. Fick hjälp av Stephanie som är superduktig och hon var på mig andra halvan av passet och med hennes hjälp fick jag verkligen rida igenom det här så att det förhoppningsvis skulle släppa. Massa övergångar och förhållningar och lyssnade hon inte direkt när jag skulle bryta av så var det halt. Hon får ju inte bara dra med mig och det var lite så det var igår. Sen tog jag galopp på volten runt Stephanie och då var det mycket samla upp, rida fram, samla upp osv.
Mot slutet när jag travade av kändes hon ändå ganska fin och hon fick jobba på rätt ordentligt ändå vilket hon tyckte var jobbigt men det var bra att vi fick komma en bit på vägen iallafall. Vi avslutade när det värsta släppte och hon blev bra i galoppen tillslut och då travade jag av henne ganska länge och sen skrittade jag av.
 
Två lite mindre bra ridpass alltså men så ska det också vara, hon har nästan varit lite för fin på senaste tiden att jag undrat lite när jag ska stöta på något problem, vilket jag definitivt gjort dessa två dagar men det var bra att vi kom en bit vidare på tisdagen.
 
Imorgon ska jag rida henne igen och då blir det bara lösgörande lösgörande lösgörande. Mjuk och stadig i formen utan tjaffs, hon ska lyssna på förhållningarna men också gå direkt fram för skänkeln. Vi jobbar vidare imorgon :)
gamla bilder



Kommentarer
Mathilda

Hoppas det går bättre nästa gång!

2016-01-13 @ 18:38:53 | http://mathildaliv.blogg.se
Ida

Snygg dam!

2016-01-13 @ 19:07:36 | http://aldharien.se/
Emma

Härliga bilder!
Ibland måste det ju gå lite sämre också så man kan uppskatta de bra ridpassen :)

2016-01-13 @ 20:00:48 | http://monsterasryttarna.blogg.se
Elin

Tråkigt när man inte är riktigt nöjd, men det hör till! Jättefina bilder :)

2016-01-13 @ 20:28:39 | http://katteselin.blogg.se
Anonym

Fina bilder!

2016-01-13 @ 20:43:20
Evelyn

Två steg fram nått bak......alltid😀

2016-01-13 @ 20:44:33 | http://wwwevelynwinroth.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback