Kvällens ridpass på Veda

Jag red iaf Jim och idag red vi maaassa övergångar, perfekt för Jim att träna på, det är typ övergångarna som är svårast på honom där han tycker det blir jobbigt. Vi joggade först fram dem och red sen lite skänkelvikningar på spåret och på hörnlinjerna. Sen lite individuellt galoppjobb på volterna, öka minska och övergångar galopp-trav-galopp. Sist red vi innanför spåret en stund och gjorde trav-skritt övergångar och även halter och igångsättningar.
 
Jim var suuuperduktig idag och kändes verkligen fin! Första stegen i trav var lite trassligt och hoppigt men sen när han kom igång blev han jättefin och stadig! Flyttade sig fint för skänkeln och var rund och stadig i formen.
 
Övergångarna i galoppen är ganska svåra på honom men jag fick massa hjälp av Magnus på volten så tillslut blev det någorlunda bra. Fattningar i vänster varv är lite svårt då han fattar höger ofta och kan sparka till när jag vill fatta vänster istället, medans i högervarv blir dem jättebra. Jag har dock kommit på att för att fatta galopp på honom trycker jag bara till lätt med båda skänklarna, då fattar han direkt, men drar jag tillbaka ytterskänkeln så sparkar han mot den. Vet inte riktigt varför men det funkar på honom att bara trycka till samtidigt som man tar en förhållning.
 
Men överlag var han riktigt fin! På slutet blev han lite flaxig dock och blev lite ostadig men han var fin när vi travade av!
Jättenöjd med honom idag!
 
Nu ska jag nog faktiskt gå och lägga mig, imorgon jobbar jag i stallet 7-16 och sen ska jag till Salza. Vet inte riktigt vad hon ska få göra. Är förmodligen ganska trött och kall när jag slutat men hon ska nog bara få jogga lite.
Fina Jim. bild från jun-14.
Huur länge sen som helst ju haha?! Känns fortfarande som igår!



Kommentarer
Sofia Killander

Prova att fatta för innerskänkeln. Alltså att du bara vrider om höften och sen bara ger hjälpen med innerskänkeln. De brukar bli dem bästa fattningarna ;)

2016-01-10 @ 16:31:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback