Dålig stalldag

Ni vet när man är påväg till stallet, är jättetaggad på att rida och verkligen har en plan för hur man ska rida passet. Kommer dit och bygger upp en jätte ambitiös cavalettiövning med flera olika bommar och små hinder. Borstar och fixar hästen extra fin och väljer ut fina prylar att klä på hästen- Så går passet skitdåligt.
 
Precis så var det idag, om inte ännu värre...
Det började med när jag skulle ta in Salza från hagen, hon var snäll hela vägen fram till dörren in i stallet där hon helt plötsligt börjar resa sig så jag trodde hon skulle stegra så jag backade undan lite, men då hoppar hon rätt upp i luften och typ bockar? Börjar dra runt och jag får säga ifrån rätt ordentligt. Kommer in i stallet och är lugn några sekunder, sen så bara plöjer hon över mig typ, lyssnar inte alls och hon var som en plogmaskin med mig släpandes.. Hon fick gå in i boxen en stund och tagga ner lite...
Borstade och fixade och sen ut i ridhuset. Hann komma in genom dörren innan hon börjar trava runt mig med näsborrarna helt uppblåsta och hon låter som en drake typ... Okej vad nu det var, kom in genom dörrarna och då var hon helt lugn.
 
Själva ridpasset då. Hade som sagt lagt fram en del bommar, tänkte rida lite med dem idag. Hade 4 travbommar på ena långsidan, sen 2 travbommar på en volt och på andra sidan volten ett litet hinder/upphöjd bom med sockerbitar, och på andra volten tre galoppbommar med en upphöjd bom med sockerbitarna, typ 15 cm hög. Travade igång henne och till en början kändes hon OK men sen blev hon starkare och starkare och bara tjaffsade och var ostadig i formen. Red lite över travbommarna och dem fixade hon bra.  När jag galopperat igång kom jag typ 2 gånger på det lilla hindret, bröt av till trav och travade över bommarna, sen galopp igen och hoppa. Till en början bra men som sagt blev hon jättestretig sen och lyssnade inte alls på mig. Tog typ 87 meter att stanna då hon bara tog tag i bettet och drog. Inte alls okej så massa övergångar hela tiden men det blev aldrig riktigt bra. Jag hann aldrig komma till galoppbommarna då hon inte var helt ihopriden utan mest flängde runt och när hon är så kan jag inte styra in på 3 galoppbommar med en upphöjd bom för då kommer både bommar och ben flyga hit och dit...
Hon var verkligen jobbig så jag fick börja om och la bara ner henne i formen för att hon skulle vara stadig och inte bli dragandes. När hon var stadig i både trav och galopp avslutade jag, det blev alltså inte så mycket bommar som var tanken tyvärr. Red dessutom på ett "nytt" bett och man ska väl inte skylla på bettet men hon var ovanligt stark och hängande så det kanske var till viss del pga det? Vet inte, jag red jäkligt dåligt också men imorgon tar jag det vanliga bettet igen.
 
Imorgon blir det dressyrpass och då måste jag få lite ordning på det här känner jag, har varit lite halvdana pass rätt länge nu tycker jag... Inte bra, imorgon får jag trimma vidare och inte ge mig!
 Var iaf väldigt ambitiös tycker jag som tog fram så mycket bommar, ett kul varierat pass tänkte jag åtminstonde, något annat blev det ju haha ;)



Kommentarer
sjostrands.blo.gg

Känner igen mig helt haha! Man gör allt för de ska se bra ut o så e hästen som ett ånglok och en trotsig treåring haha. Tur inget dåligt hände med er:)! Hoppas på en bättre tur snart då ju.

2016-01-29 @ 20:55:56 | http://sjostrands.blo.gg/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback