Uteritt

Idag blev det uteritt, en betydligt bättre sådan ;)
Jag och Linnea red ut på Salza och Fantasi som vi lånade av Suvi. Jag red först Fanta som hon kallas och Linnea red Salza. Vi red en ganska lång runda på långa raksträckor där vi har galopperat mycket och travat en hel del. Dock är det ca 20 min skritt på asfalt för att komma in till ridvägarna så vi har skrittat ganska mycket också. Totalt var vi ute i kanske 1 h och 15 min, ca 40 min fram+avskrittning också, såklart flera skrittpauser under turen.
 
Det var iaf hur mysigt som helst. Fanta var jättefin att rida, mjuk och ganska okomplicerad och lyssnade väldigt bra på hjälperna. Lugn och cool dessutom och väldigt trygg att sitta på! Vi travade och galopperade en bra bit och båda hästarna var pigga och framåt tills vi kom till ett ställe där vi bytte hästar så jag fick rida Salza på hemvägen. Hon skötte sig bra idag och när vi dessutom är två känns det alltid tryggare. Salza var iaf fin och väldigt pigg! I första galoppen gjorde hon ett snyggt bocksprång och nacken hängde inte riktigt med mig den gången... ;) Men därefter var hon jättefin! Red både samlat och några gånger tryckte jag på lite så hon fick galoppera ordentligt. Det var en svag uppförsbacke vi kom till en gång och där satte Salza fart ska jag säga, shit vad hon tog i och hovarna gick fort som tusan! Hon var iaf duktig och bromsade så fort jag bad henne så det var inte så att hon drog 1 km extra än vad som var tanken. Både Salza och Fanta frustade mycket och var riktigt taggade! På hemvägen var det ibland piaff dem bjöd på och de ville gärna galoppera lite till ;)
 
Det var iaf en jättehärlig uteritt och hästarna skötte sig bra, dem funkade väldigt bra med varandra dessutom vilket var kul! Båda hästarna var verkligen nöjda efter att ha fått galoppera på långa raksträckor och de frustade massor på vägen hem och såg nöjda och glada ut! Skönt att Salza skötte sig och det kändes bra idag jämfört med hur det kändes igår, och snällt av Suvi att låna ut fina Fanta till oss!



Kommentarer
Helene

Va kul att ni kan vara ute såppas länge! Ridturer här jag bor blir inte så långvariga, isf måste man gå fram och tillbaka :o Lite tråkigt...

Svar: Ja det är verkligen fina ridvägar här ute! :)
ponnyboken.blogg.se

2016-02-21 @ 20:14:02 | http://allroundhast.blo.gg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback