Salza

Idag slutade jag tidigt i skolan så hann med en tidigare buss till stallet vilket var skönt. Tog direkt in Salza från hagen, hon fick stå och äta en stund i boxen medans jag gjorde krafthinkar, plockade fram lite grejjer och annat. Sen var det bara att börja spola de galet leriga benen och hovarna, borsta av hästen och göra iordning för ridning.
 
Red ett ganska kort pass i ridhuset, bara ca 35 min med det kändes längre. Hon kändes ganska fin redan från start, joggade igång och checka lite övergångar och halvhalter för att få henne "på noterna". Några fåtal gånger var hon lite styv och i början ville hon inte helt ställa vänster men jag fick igenom det snabbt och hon var rund och mjuk. Extra plus för galoppen idag som var rund, taktmässig, hon gick helt av sig själv och jag behövde inte driva särskillt mycket alls.
 
Hon var däremot inte helt i super-power-mode, hon kändes lite halvtrött men ändå inte. Hon gjorde allt jag bad om men det var inte till absolut max, om ni fattar. Men hon var fin ändå så kände att dagens pass fick bli ganska enkelt, red mest övergångar och lite skänkelvikningar åt båda hållen men kunde inte låta bli ett byte som hon satte klockrent! ;) Nu har ju faktiskt bytena börjat sätta sig så var tvungen att testa ett!
 
Joggade sedan av henne och skrittade av för hand. Red inte så länge som sagt men jag gillar mer när man blir klar tidigt än att man tittar på klockan och inser att man ridit i typ 50 minuter och fortfarande inte är helt nöjd eller har mer man tänkt göra, men idag var vi intensiva!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback