Maestro

Igår på dressyrspecialen red jag Maestro igen och det gick faktiskt ganska bra ändå! Han var hos tandläkaren i början på veckan och kollade tänderna och det var lite som skulle fixas men han kändes mycket bättre och gick att rida i väldigt låg och rund form för att vara Maestro. Till nästa gång ska han fått byta bett också så då får vi se om det blir ännu bättre.
Men hur som helst så joggade vi igång och han var riktigt fin då. Fick honom väldigt låg, han var avslappnad och joggade på. Ibland spänner han till men det är bara att nöta vidare så släpper det efter några steg.
 
Vi gjorde sen en övning på serpentiner där man i första bågen kom i galopp, över medellinjen mellan två bommar saktade av till skritt, sedan fram i trav till nästa båge och bommar, skritt, sedan fram i galopp. Det var lite svårt på honom, särskillt med galopp-skritt, men en av gångerna var faktiskt riktigt bra och det var ju ett halvt enkelt byte som blev super, vilket var kul. Han är lite svårare att sakta av till skritt från trav då han också spänner sig men några gånger blev det helt ok. Högervarv var lättare men det är hans lätta sida har jag märkt, vänster är rätt svår att få igenom ställningen eller att böja honom överhuvudtaget för där gör han bara halsen rak och för den åt sidan.
 
Ett litet steg på vägen kändes det ändå som tycker jag. Ska bli spännande nästa vecka och se om bettbytet hjälper. Han har haft ett gummibett nu ett tag men nu ska vi prova ett tredelat eller tvådelat vanligt bett. Hoppas på kanske lite lättare eller iallafall en förändring? Vi får se :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback