Hoppdomare, uteritter och middag

Igår började dagen på Veda där jag var "hoppdomare" i ponnycupen. Dvs endast speaker, skrev protokollen och hade koll på tidtagningen. Ganska enkelt jobb med andra ord. Tjejerna vann faktiskt, kul!

Sen blev jag hämtad av Linnea och så åkte vi till stallet. Jag mockade medans Linnea gav hästarna lunch och tog in Salza och Obi. Vi red som sagt ut en sväng igår och det var heelt otroligt skönt väder! Sol hela tiden, ingen blåst och det var lagom kallt. Linnea på Obi och jag på Salza. Vi tog samma runda som förra gången och den är ju rätt lång. Det tog däremot lite längre tid än räknat, typ 1,5 h då vi skrittade rätt mycket och så mötte vi säkert 200 islandshästar, nästan haha.. Först mötte vi tre stycken runt ett hörn och både Salza och Obi tvärnitade och Salza tänkte vända hemåt hahah. Senare mötte vi en till som var och promenerade med islandshäst, sen en till som red runt ute på en åker, en till ute i skogen, och nästan alla av dem mötte vi 2 gånger. Och varje gång så spände sig hästarna och ville inte alls gå förbi dem farliga ponnysarna ;)
Haha Salza var en riktig fegis, spände sig för allt och var jätte harig! När vi travade lugnt på en bred väg i skogen så bara flög hon iväg från kanten och jag var inte beredd på det, tappade ena stigbygeln och hamnade snett i sadeln, hade hon snurrat runt också hade jag flygit av haha.
På slutet var hon ganska fin, särskillt sista långa sträckan som vi galopperade och travade. Mjuk och fin! Sedan denna långa avskrittning hem på asfalt som dock är rätt skön att skritta av på.
 
När vi kom tillbaka var Ellinor där som hade lite bråttom och inte skulle hinna rida så jag klädde av Salza och gjorde iordning henne medans Ellinor borstade och fixade Zalmiac, sedan fick jag rida ut en sväng på honom vilket var mysigt, fortfarande i solen! Red ut i ca 30 min, skritt och trav en liten sväng och sen vände jag tillbaka och red samma väg hem. Zalmiac var pigg och fin, verkade tycka det var skönt att komma ut. Tror inte jag ridit honom sen i somras så det var kul att få sitta på honom igen!
 
Därefter tog jag och Linnea in alla hästarna och sen tog jag tåget från Lindholmen hem, snabbt gå till ICA och handla massa, sen hem, duscha, byta om, städa hela huset och sen kom det några från klassen hem till mig på middag. Vi hade jättekul, dem åkte vid halv 12 och då städade jag undan i köket och sen gick jag och la mig.
Ponnycuplaget
 
Bilder från uteritten, Linnea som tagit dem!
 
Zalmiac i solskenet haha, spetasade öron under hela ritten!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback