Dressyrspecialen

Igår på dressyrspecialen red jag Maestro igen. Vi började med att jogga igång dem och då kändes han relativt avslappnad ändå. Jobbar som sagt bara med att få honom att sänka sig hela tiden. Det gick rätt bra men jag struntade i galoppen så tidigt då han fortfarande var lite spänd i traven stundvis och när han är spänd i galoppen är det jättesvårt att sitta på honom och påverka så jag travade längre och jobbade vidare.
 
Sen under passet red vi innanför spåret och i t.ex högervarv flyttade vi undan för höger bara någon decimeter på rakt spår samtidigt som vi ställde till vänster, och ibland till höger, för att kunna ställa både höger och vänster och flytta undan åt båda hållen utan att hästen faller åt något håll eller skjuter bogarna åt något annat, bogen rakt fram på spåret, bakdelen lite flyttad och ställningen ska gå åt båda hållen.
 
Stundvis blev det faktiskt bra flyttningar även fast han ibland blev liiiite hög i nacken, men han flyttade fint och gick att ställa åt båda hållen så det var bra! När vi fick lägga in galopp på valfri plats så galopperade jag på en volt och bara ställde igen och jobbade med att få honom låg och rund, och tillslut blev han väldigt fin faktiskt!
 
Ju längre in i passet man kommer desto svårare blir det typ... Första 30 min går helt okej men sen blir han spändare och starkare och då blir det lite svårt, sedan är 20 min rätt tuffa men sista 10 min är han jättefin, låg, rund och avslappnad! Haha lite upp och ner helt enkelt men var iaf nöjd att han rätt ofta gick bra.
Två suddiga dåliga snapchat-bilder som tog i farten typ... ;) Öronen var framme i en millisekund, sen åkte det ena åt sidan haha..



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback