Den planerade uteritten

Igår blev den planerade uteritten inte som planerat kort sagt. Jag hann inte särskillt långt innan Salza började bråka och slänga sig, studsa på stället och ville inte gå framåt. Efter 10 min bråk där tänkte jag att jag rider på åkern istället som är nära stallet- känns tryggare om hon är på det humöret redan 100 m ifrån stallet. Jag hann trava där typ 50 meter och hon kändes fin, när hon helt plötsligt tvärvände och drog iväg, kastade sig och reste sig några gånger, en gång för högt för att jag ville fortsätta ute. Skrittade tillbaka till ridhuset men under hela vägen fortsatte hon hoppa upp i luften och få mig ur balans flera gånger.
Gick in i ridhuset och var ganska skakig i kroppen när jag skulle hoppa upp. Satt upp i sadeln och satte direkt igång att trava och sen red jag några varv i både trav och galopp men jag satt och spände mig nästan hela tiden och jag kunde inte riktigt koncentrera mig på vad jag gjorde utan tänkte bara på vad hon gjorde där ute. Red bara runt lite i låg form för att lugna ner oss båda, sen skrittade jag av för hand. Red i ridhuset i typ 15 min och vi var ute och bråkade i kanske 30..
 
Var faktiskt rätt ledsen efter det där. Dels för att jag blev lite rädd men nog också över chocken. Fixade klart i stallet och sen gick jag till Linnea där vi därifrån åkte till årsmötet på Veda.
 
Idag ska jag och Linnea rida ut tillsammans, vi lånar en av Suvis hästar. Linnea får nog börja på Salza och sen får vi se om vi byter under ritten. Jag behöver nog få komma upp på henne utomhus igen. Jag tror hon hade väldigt mycket överskottsenergi igår- hon har ju tagit det lugnt nästan hela veckan efter vaccinationen och för att hon skulle få en lugn vecka- hon har ju gått rätt bra på sistone, och Salza blir pigg av att vila. Oavsett var det inte okej som hon höll på igår, idag går det nog bättre när vi är två- hoppas jag.
Hon är inte dum, bara lite knäpp♥



Kommentarer
Helene

Låter som mina uteritter ibland :P

2016-02-21 @ 12:06:55 | http://minttu.blo.gg/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback